QUOTE(North_gato @ Jun 21 2017, 10:28 )

Θεωρητικα ισχύει το πρωτο.
Στην πραξη ισχυει το δευτερο.
Θυμάμαι τις παλιές εποχές, επι Πίνι Γκέρσον, που γράφαμε εδω μέσα να πάρουμε τον Σμοντις και τον Σισκάουσκας, που τους ήθελε ολη η ευρώπη και κόστιζαν οσο κόστιζε όλος ο Ολυμπιακός μαζί.
Δε γίνονται αυτά τα πράγματα.
Εδω ζητάμε: άσσο, δυάρι, τριάρι, τεσσάρι, πεντάρι. Τα πάντα.
Αυτούς που έχουν ηδη συμβόλαιο με την ομάδα, που τραβάνε το κουπί εδώ και τόσα χρόνια, και έχουν ενα συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής, τους ρωτήσατε;
Τον προπονητή, που θα του γίνει η ομάδα ανω-κατω, τον ρωτήσατε;
Τον παίχτη που φαντάζεστε οτι θα έρθει, τον ρωτήσατε;
Τον πρόεδρο τον ρωτήσατε;
Τον Σπανούλη, τον ρωτήσατε αν θέλει να παίζει 15 λεπτά, γιατί θα θέλαμε να του φέρουμε τον Λάρκιν να τον καπελώσει;
ή τον Λάρκιν, τον ρωτήσατε, αν θα θέλει να παίζει 15 λεπτά, γιατί υπάρχει ο Σπανούλης μπροστά απο αυτόν;
Τον Παπαπέτρου, τον ρωτήσατε, αν στα 23 του, τον καπελώσεις και του φέρεις και τριάρι και τεσσάρι και στην ουσία θα πρέπει να ξεκλέβει λιγο χρόνο απο εδώ και λίγο απο εκεί;
Το προπονητή τον ρώτησες, αν θέλει να επενδύσει στον παίχτη ή αν θέλει να τον μηδενίσει;
Την ομάδα που έχει επενδύσει στους Έλληνες παίχτες, την ρώτησες;
Πάμε και στον προπονητή
Διαβάζω και λέτε να πάρουμε το αγόρι με τα μαγουλάκια. Μαζί σας. Ειναι καλός προπονητής.
Να υπενθυμίσω βέβαια, ότι πέρασε κάποτε απο την εθνική και αντιμετωπίστηκε ως τσαρλατάνος.
Πιστεύετε οτι έχει αλλάξει αυτό; Οτι αν αναλάβει και χάσει 1-2 σημαντικά παιχνίδια, δε θα φάει φραπέδες στο κεφάλι;
Παρακολουθώ τον Ολυμπιακό απο το Παπαστράτειο και νομίζω οτι έχω σχηματίσει μια καλή άποψη για τα θέματα που αφορούν την αποδοχή ενος προπονητή απο τη κερκίδα.
Αν δε φέρεις μεγάλο όνομα, τουλάχιστον φέρε κάποιον που να μπορεί να δημιουργήσει δέσιμο. Εναν έλληνα, τιμιο, με ιστορία στην ομάδα.
Ο Σφαιρόπουλος ειναι απο τους ελάχιστους που έχουν καταφέρει και εχουν χτίσει μια καλή σχέση με το κόσμο.
Εαν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι, πχ σοβαρά προβλήματα στα αποδυτήρια με τους έλληνες (γιατί εκεί έχει ποντάρει και ο κοουτς) δεν βλέπω λόγο να τον ακουμπήσει κανείς.
Η ομάδα δεν έχει λεφτά για να φέρει μεγάλο όνομα για τον πάγκο, ούτε λεφτά για να του δώσει μεγάλο μπατζετ.
Ολα στηρίζονται σε μια συστηματική δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια, άλλοτε με καλά και άλλοτε με άσχημα αποτελέσματα. Αθλητισμός ειναι, ολα ειναι μεσα στο παιχνίδι. Πάντως, συγκινήσεις μας έχουν προσφέρει
Μπορεί να ειμαι πολύ χαλαρός στις απαιτήσεις μου, αλλά δηλώνω 100% ικανοποιημένος απο το Σφαιρόπουλο. Όχι 99%.. 100%. Απόλυτα ικανοποιημένος.
Να του ειχα το μπατζετ της ΤΣΣΚΑ, 15 παιχτες ετοιμοπολεμους και να μην έφερνε τιτλο, μπορει να γκρίνιαζα.
Δηλαδή, τι να πουν και οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ. Να τον στείλουν σε κανα γκουλαγκ τον Ιτούδη.
Ο Σφαιρόπουλος πέρσι, έκανε και λάθη. Φέτος, νομίζω οτι έκανε οτι καλύτερο μπορούσε.
Και το μπασκετ, δεν ειναι μονο στατιστικά, αριθμοί και συστήματα. Το μπάσκετ ειναι και μανατζάρισμα των προσωπικοτήτων στα αποδυτήρια. Ειναι και δουλειά στη προπόνηση. Και αλίμονο, αν μπορεί να βρεθεί άνθρωπος που να ισχυριστεί οτι ο Ολυμπιακός ηταν φέτος μια ομάδα αδούλευτη, χωρίς αρχές στο παιχνίδι της.
Πέρσι το καλοκαίρι είχα γράψει για τα ρισκα του Σφαιρόπουλου:
Παπανικολάου --> του βγήκε
Γιανγκ --> δεν του βγήκε
Παπαπέτρου --> δεν του βγήκε.
Του κάτσανε και οι τραυματισμοί των Χακετ - Λοτζέσκι, που στην ουσία δεν καλύφθηκαν ποτέ και το πλάνο πήγε περίπατο.
Όποιος ήθελε να δει διαστημικό μπασκετ, ας παρακολουθησει τις ομάδες του Ομπράντοβιτς και του Ιτούδη, που έχουν και την οικονομική δυνατότητα για να προσφέρουν κάτι τέτοιο.
Θυμάμαι δε κάποτε, επι Γκέρσον ή επι Γιαννάκη (δεν θυμάμαι ακριβώς), που το παράπονο ηταν οτι η ομάδα δεν έβγαζε ψυχή (θεαματικά πάντως, παίζαμε... Να τα λέμε αυτά).
Ε τώρα, δεν μπορεί κανείς να πει οτι δε βγάζουμε ψυχή.
Το πρόβλημα ειναι οταν δε μπορεί να ακολουθήσει το σώμα, αλλά ψυχή η ομάδα έβγαλε μέχρι το τέλος.