Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός - Επικαιρότητα 2017-18
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
rankin
QUOTE(MaJesty23 @ Feb 17 2018, 22:34 ) *
O Mαντζαρης έχει σοβαρά θέματα εξωγηπεδικά μάγκες...θέλει αλλαγή πλεύσης /εγκεφάλου.

Παιζει under 5 τον εαυτο του tongue.gif

Ποιον εχει μανατζερ ο Μαντζαρης να τον παρω και εγω;;
Στην ΑΕΚ ας πουμε, τι χρονο συμμετοχης θα ειχε και ποσα χρηματα θα παιρνε;;

Το εχω γραψει εδω και αρκετό καιρό: το καλοκαίρι να σπασει το συμβολαιο του και να παει στο καλό

Να παρει χρονο ο Τολιοπουλος. Να αλλαξουν πραγματα. Δε προχωραει αλλο η κατασταση αυτή. Θυμιζει τις αρρωστημενες εποχές με Μπορουση κλπ.
Η ομαδα θελει refresh και καλο θα ειναι να ξεκινησει απο εκει
Διαφορετικά, απο του χρονου, με το Μπιλι 36-37 θα γινουν χειροτερα τα πραγματα
T.W.Is.M.
QUOTE(BasketZilla @ Feb 17 2018, 22:23 ) *
Τη σημερινή ήττα την καταχάρηκα !

Αν γίνει αιτία να ανέβει το μπάτζετ της ΑΕΚ και να αποκτήσει τρίτο πόλο το πρωτάθλημα της Α1 τότε καλώς φάγαμε φάπα σήμερις.

Θυμάμαι ακόμη το πρωτάθλημα του 92-93 με ΟΣΦΠ-ΠΑΟ-ΠΑΟΚ-Άρη-Πανιώνιο να είναι ισάξιοι και το συγκρίνω με το χάλι της τελευταίας δεκαετίας (και βάλε).

Όσο για μας το να φύγει προπονητής μέσα στην χρονιά είναι χειρότερο και από το να ψηφίζεις Τραμπ biggrin.gif

Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η μετά Σπανούλη εποχή. 36 ο Μπίλης πια, 33 ο Πριντ καιρός σιγά σιγά να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρη.

Αν ήμασταν στο ΝΒΑ θα βρίσκαμε σίγουρα κάνα Brooklyn να τους δίναμε για 4-5 draft picks 1ου γύρου tongue.gif



Ειχα ακουσει οτι συνεργατης του Σαββιδη ειχε ρωτησει στη διοικηση του ΠΑΟΚ(Πρελεβιτς, Σταυροπουλος) αν θα μπορει να παρει πρωταθλημα σε 2-3 χρονια αν φτιαξει μια ομαδα με μπατζετ 10 εκατομμυριων και του ειπαν οχι. Η απαντηση ειναι σωστη, αλλα φανταζεσαι εναν ΠΑΟΚ που θα εδινε 10 εκατομμυρια, μια ΑΕΚ που θα ανεβαζε το μπατζετ με αφορμη το σημερινο κυπελλο και την ενδεχομενη ανοδο του ΠΑΟΚ συν τους δυο που ηδη ειναι ψηλα; Ενα πρωταθλημα με ενδιαφερον στα ψηλα(μηπως ενας δυνατος ΠΑΟΚ τραβουσε μαζι και τον Αρη, αν φυσικα απεμπλακει απο το Λασκαρηwink.gif θα μπορουσε να τραβηξει και επιπλεον τηλεοπτικο ενδιαφερον και ενα συμβολαιο κεντρικης διαχειρισης πχ απο την Cosmote, που ηδη εχει Ολυμπιακο, Παναθηναικο, ΑΕΚ και σκορπαει λεφτα. Το μονο που θα χρειαζοταν ηταν καποιος σαν τον πατερα Συριγο με επιρροη στο αθλητικο τμημα του δικτυου να πεισει οτι δινοντας ενα καλο συμβολαιο για την Α1 και βοηθωντας ετσι τις πιο μικρες ομαδες θα δημιουργηθει ενα πιο ισχυρο πρωταθλημα, το οποιο μαζι με το ΝΒΑ θα αποτελουσε κινητρο για τον μπασκετικο κοσμο να αγορασει τη συνδρομη.
yorgos
QUOTE
O Έλιοτ Ουίλιαμς στα πλει οφ δεν έπαιξε γιατί είχε θέματα ε τον Πεδουλάκη.

Δεν ισχύει αυτό, ο παίκτης σερνόταν πολύ πριν έρθει ο Πεδουλάκης. Συγκεκριμένα έκανε -1, 3, 0 και -2 σε ματς όπου έπαιξε 25 Μ.Ο, με το Τζόρτζεβιτς στον πάγκο, σε 4 συνεχόμενα ματς που έκριναν την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη. Ειδικά στη σειρά με τη Λαμποράλ ήταν τραγικός, ένα διάδρομο έπαιρνε και μόλις του τον έκλεισαν ήταν ανύπαρκτος.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα απολύσουν τον Σφαιρόπουλο και μάλλον δε θα έπρεπε. Δε γίνεται να απολυθεί επειδή έχασε το κύπελλο, αν ήταν έτσι ο Πασκουάλ θα ήταν ήδη στις παραλίες της ΜΑγιόρκα. Προφανώς κι έχει ευθύνες για ορισμένα εξόφθαλμα λάθη σήμερα (χειρισμός Μιλουτίνοφ, αντιμετώπιση Χάρις) αλλά τα περί ψυχολογικής προετοιμασίας δεν τα δέχομαι. Επαγγελματίες παίκτες, πανέμπειροι που χάνουν 3 σουτ κάτω από το καλάθι, δεν μπορούν να κατεβάσουν τη μπάλα ή μπουρδουκλώνονται, έχουν ευθύνη κι αυτοί.

Ναι, οι επιλογές των 2 ξένων που όλοι συζητάμε ήταν λάθος. Τουλάχιστον ο Ρόμπερτς είναι λάθος ως επιλογή, με τον Τόμπσον δεν ξέρω τι παίζει στο εσωτερικό της ομάδας γιατί είναι καλός παίκτης και παίζει σαν το Λανέ. Το θέμα είναι ότι αν δεν είχαν δρομολογηθεί αλλαγές ήδη -με λίστες και επαφές με υποψηφίους- πριν τον τελικό, τώρα είναι αργά. Ο Ολυμπιακός έχει ματς σε 5 μέρες και μετά πάει στο ΟΑΚΑ, οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα σε 9 μέρες. Άρα αν δεν έχει παρθεί ήδη η απόφαση, δε βλέπω να γίνεται. Η τελευταία ιδανική περίοδος για αλλαγές ήταν αυτή που χρησιμοποίησε ο Παναθηναϊκός (και πάλι αργά είναι).

Η απόφαση που έχουν να πάρουν οι Αφοί είναι η εξης: ή αλλάζουν προπονητή και μένουν με το υπάρχον υλικό ελπίζοντας πως θα το αξιοποιήσει καλύτερα ο νέος κόουτς ή κάνουν 1 ή 2 αλλαγές παικτών (για μένα όχι πάνω από μία) και πάνε με Σφαιρόπουλο τουλάχιστον μέχρι Φ4 στο δρόμο για το οποίο ο Ολυμπιακός είναι σε πλεονεκτική θέση, χάρη στο νυν κόουτς και το υπάρχον υλικό.

Τώρα να αλλάξεις πλέι μέικερ και να είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος των επόμενων παιχνιδιών είναι πολύ δύσκολο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ιδανικά θα πρέπει να έρθει άνθρωπος που να είναι ΄δη στην Ευρώπη για να μην πω στην Ελλάδα, αλλά τέλος πάντων πόσο πιο χάλιας θα είναι από το Ρόμπερτς; Αλλά και πόσο καλύτερος από τον Ουότερς;

Δυο λόγια για τους φίλους του Ολυμπιακού: ΟΚ, όλοι όταν χάνει η ομάδα μας ή δε βλέπεται επί σειρά αγώνων απογοητευόμαστε και κυριαρχεί το θυμικό. Αλλά μήπως μερικοί παραείναι σκληροί με τη διοίκησή τους; Οι άνθρωποι βάζουν όσα λεφτά μπορούν (όταν ο κλάδος τους πήγαινε καλύτερα έφερναν Κλέιζα, Σπανούληδες, ΜΑτσιγιάουσκας και λοιπόυς ή έριχναν χρήμα για μεταγραφές τύπου Τσίλντρες που έκαναν αίσθηση και στο ΝΒΑ), ειναι σαφώς πιο επιτυχημέοι από τον απέναντι ιδιοκτήτη (για να μην πω ότι του κάνουν πλάκα) επί σειρά ετών στην Ευρώπη και μάλιστα με λιγότερα διαθέσιμα χρήματα) και δε βρίσκω σωστό να κάνει κανείς κουμάντο στην τσέπη τους. Ούτε καμιά υποχρέωση έχουν δηλαδή, στην τελική καλό είναι να κάει την αυτοκριτική του κι ο κόσμος του Ολυμπιακού και να αναρωτηθεί πόσο έχει σταθεί στην ομάδα του, σε σχέση με φιλάθλους άλλων, λιγότερο επιτυχημένων ομάδων που γεμίζουν διπλάσιο γήπεδο από το ΣΕΦ με ακριβότερο εισιτήριο χωρίς να πηγαίνουν σε Φ4 χρόνο παρά χρόνο. Τα "βάλτε λεφτά τώρα" κλπ δεν εξυπρετούν κανέναν. Αν κάποιοι πονάνε την ομάδα τους είναι αυτοί. Αν το μπάτζετ δεν επιτρέπει άλλη μεταγραφή, θα λουστούν τον Ρόμπερτς και τον Τόμπσον και τέλος, κόστισαν λεφτά αυτοί οι δύο και δε γίνεται να φύγουν τσάμπα.

Τυχόν "επιστημονικά συνέδρια" μόνο κακό θα κάνουν, δε βοηθάνε σε τίποτε αγωνιστικά κι εννοείται ότι είναι και καταδικαστέες καφρίλες. Μάγκες είναι αυτοί που πάνε στην προπόνηση και στηρίζουν την ομάδα όταν αποκλείεται στην Ευρωλίγκα... από το Μαρούσι, όχι οι κλανόμαγκες των πάρκινγκ.

Εγώ θα άφηνα το Σφαιρό να δουλέψει, να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε. Στην τελική έχει προβάδισμα στην Ευρωλίγκα και ο στόχος που χάθηκε χάθηκε στο τσακ από τον ίδιο αντίπαλο από τον οποίο ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε πιο εύκολα (και δεν είναι και αμελητέος, είναι πιο ενισχυμένη η ΑΕΚ). Φαντάζομαι ότι αν μπορούν να κάνουν την υπέρβαση οι Αγγελό ακι να πάρουν έναν άσο της προκοπής από το europe cup (μπόλικοι ποιοτικοί υπάρχουν), θα το κάνουν. Αν δεν μπορούν, ας βάλει τα χρήματα όποιος μπορεί, οι απαιτησεις για μεταγραφές επειδή "'ετσι απαιτεί ο λαός" είναι για τσουκαλοειδή όντα.
rankin
Γιώργο, σωστα τα λες, αλλα χωρις εστω αλλαγη ξενου/ξενων, παμε για σκουπα στην Α1 ( θα εχουν καει ξανα οι λιγοι που παιζουν) και στην ευρωλιγκα, οριακα να παμε f4
Προσωπικα βλεπω να μας πεταει εκτος κανας Μπαρτζωκας
back2back
QUOTE(rankin @ Feb 17 2018, 23:12 ) *
Γιώργο, σωστα τα λες, αλλα χωρις εστω αλλαγη ξενου/ξενων, παμε για σκουπα στην Α1 ( θα εχουν καει ξανα οι λιγοι που παιζουν) και στην ευρωλιγκα, οριακα να παμε f4
Προσωπικα βλεπω να μας πεταει εκτος κανας Μπαρτζωκας


Θα γίνει αλλαγή Τόμπσον με Τιλί smiley.gif όχι πραγματικά θα γίνει αλλαγή, εγώ περισσότερο φοβάμαι τη Ζαλγκίρις, αλλά καταλαβαίνω γιατί το λες, έχουμε πρόβλημα κόντρα σε αθλητικές ομάδες όπως η ΑΕΚ, η Χίμκι ήθελα να πω
yorgos
QUOTE(rankin @ Feb 17 2018, 23:12 ) *
Γιώργο, σωστα τα λες, αλλα χωρις εστω αλλαγη ξενου/ξενων, παμε για σκουπα στην Α1 ( θα εχουν καει ξανα οι λιγοι που παιζουν) και στην ευρωλιγκα, οριακα να παμε f4
Προσωπικα βλεπω να μας πεταει εκτος κανας Μπαρτζωκας

Ναι αλλά αυτό είναι θέμα μπάτζετ. Το οποίο θα επιβαρυνθει αν έρθει και κανένας νέος κόουτς. Τώρα αν είναι να φέρετε το Σκουρτόπουλο και τον μερικανό Παπαντωνίου δε λύνεται το θέμα. Ε, στο μπάτζετ δεν μπορεί να επέμεβει κανείς. Χώρια ότι αν γίνουν τίποτε καφρίλες, παίζει και να ξενερώσουν οι Αφοί.
benchwarmer
Συμφωνώ ότι δεν γίνεται να είναι το μπάτζετ το θέμα. Αυτό μπορούμε να το ισχυριστούμε όταν μιλάμε για την Ευρωλίγκα.
Για σήμερα τι να πούμε; Είχαμε 800 χιλιάδες τον Ρόμπερτς, 500 τον Χόλις και 250 τον Μπόγρη να μένουν στο απόλυτο μηδέν (και τον Γουίλτζερ ομοίως αλλά αυτός δεν παίρνει ούτε 100). Αυτά τα 1650 είναι ολόκληρο το μπάτζετ της ΑΕΚ περίπου... Προφανώς δεν χρειάζεται καν να το επεκτείνω σε Μάντζαρη κλπ, μιλάω για τους παίχτες που έπαιξαν λιγότερο από 10 λεπτά σύνολο και είχαν άθροισμα 0 πόντους.

Πολύ απλά όταν έχουμε το μοντέλο το δικό μας (σφιχτό μπάτζετ για τα ευρωπαικά δεδομένα με προτεραιότητα στους Έλληνες και θέληση να μην αλλάζονται παίχτες εύκολα) ε δεν γίνεται να κάνεις ταυτόχρονα δύο αποτυχημένες (σιγά σιγά μπορούμε να χρησιμοποιούμε τελικά αυτόν τον όρο) μεταγραφές. Και προφανώς καταλαβαίνουμε φέτος την διαφορά των πραγματικά αποτυχημένων μεταγραφών από τις "αποτυχημένες" τύπου Γκριν.

Ακόμα και έτσι μετά το σημερινό όμως εγώ δεν αποκλείω τίποτα για φέτος, έχει ξαναδείξει η ομάδα ότι όσο μπορεί να μας εκπλήσει δυσάρεστα άλλο τόσο μπορεί και ευχάριστα. Το καλοκαίρι όμως είναι ώρα κρίσεως και επιλογών για όλους. Δεν μπορώ να διανοηθώ καν να συνεχίσουμε με τον Σφαιρόπουλο, και θα πρέπει επιτέλους οι Αφοί να διοικήσουν με περισσότερη πυγμή και να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους. Κάποιοι για τον ρόλο τους στην ομάδα και κάποιοι ακόμα και για την ίδια την παρουσία τους σε αυτήν. Και βέβαια για αρχή ένας προπονητής που να μπορεί να δώσει το κάτι διαφορετικό αγωνιστικά, με την ταυτόχρονη παρουσία ενός ατόμου που θα εγγυάται διάφορες ασφάλειες εξωαγωνιστικά (δεν μιλάω για παρασκηνιακά, μιλάω για εντός της ομάδας), αν δεν μπορούν/θέλουν οι ίδιοι οι Αφοί να το κάνουν αυτό.
basket72
Νομίζω ότι δεν παίζει θέμα Σφαιρό μέχρι το τέλος τουλάχιστον των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.
Τόσο γιατί με το υπάρχον υλικό μονάχα αυτός μπορεί να μας περάσει f4 να διεκδικήσουμε τις -ισχνές- μας πιθανότητες σε ένα φίλιο έδαφος, όσο και γιατί δεν ταιριάζει με τη νοοτροπία των αφών τα τελευταία χρόνια- τουλάχιστον.

Γενικά δεν παίζει το σενάριο και σωστά- όσο κι να έχουν πονέσει τα ματάκια μας τα δόλια φέτος.

Για τον χαμένο τίτλο, δεν τρέχει, εγώ το έγραψα κι πριν, ας πάρει και κανείς άλλος τίτλος, φτάνει με το δίπολο.

Πραγματικά δεν βλέπω κάποιον καλύτερο από τον Μουρ, αυτή τη στιγμή, έχει πάρει γεύση από τι παίζει στην Α1, ξέρει τον Ολυμπιακό και θα λύσει πολλά παίρνοντας τον χρόνο και των δυο Αμερικάνων, άσε που θα μείνει και μια θέση ξένου για τον Γουίλτζερ, προκειμένου να παίζει (και)5ρι, ο Τιλί.

Ο Μουρ θα κοστίσει χρήματα αλλά με τέτοια σκαμπανεβάσματα διακυβεύεται το Βελιγράδι ακόμα και αν περάσουμε με πλεονέκτημα στα playoffs. Ας τα βάλουν κάτω.

Και Τολιόπουλος στο ροτέισον στη θέση Μάντζαρη. Αυτά επιτάσσει η κοινή λογική. Όχι οπαδική ξεροκεφαλιά και καφρίλα αλλά ούτε και εμμονική αντιστροφή της πραγματικότητας από διοίκηση και προπονητή.

*Στα θετικά, η διαρκής άνοδος του Μίλου, από το ματς στη Μαδρίτη και δώθε. Τον χρειάζεται πολύ ο Ολυμπιακός φέτος και στις δυο πλευρές του παρκέ.

MustGK
QUOTE (yorgos @ Feb 17 2018, 23:06 ) *
Ειδικά στη σειρά με τη Λαμποράλ ήταν τραγικός, ένα διάδρομο έπαιρνε και μόλις του τον έκλεισαν ήταν ανύπαρκτος.

ειναι σαφώς πιο επιτυχημέοι από τον απέναντι ιδιοκτήτη (για να μην πω ότι του κάνουν πλάκα) επί σειρά ετών στην Ευρώπη και μάλιστα με λιγότερα διαθέσιμα χρήματα)
λιγότερο επιτυχημένων ομάδων που γεμίζουν διπλάσιο γήπεδο από το ΣΕΦ με ακριβότερο εισιτήριο χωρίς να πηγαίνουν σε Φ4 χρόνο παρά χρόνο.

χάθηκε στο τσακ από τον ίδιο αντίπαλο από τον οποίο ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε πιο εύκολα (και δεν είναι και αμελητέος, είναι πιο ενισχυμένη η ΑΕΚ).


39.gif τροφή για σκέψη... Κατάφορα διαφορετική αλλά σεβαστή..
DADA
βλεποντας τις 3 συνεχομενες προσπαθειες στην ιδια φαση Παπανικολαου συλλογιζεσαι αν γινοταν κατι αναλογο σε αγωνα Α1 το 94 ας πουμε δεν πιστευω να υπηρχε προπονητης που να μην τον παρκαρε εξω(καλα για ξανθο δεν το συζηταω)
δεν ειναι οτι τις χανει
ειναι το χαλαρο υφος το πλαζε αυτο ειναι που πειραζει
που παιζεις ?σε σχολικο?

μετα το σημερινο θεωρω οτι το προβλημα δεν ειναι οι ξενοι
το προβλημα ειναι οι ελληνες
η παρεα εχει γινει παρεακι κτλπ κτλπ κτλπ
ο Σφαιρο να φυγει(στο τελος) οχι γιατι ειναι κακος αλλα γιατι φαινεται δεν μπορει να τους επαναφερει σε ΠΑΡΕΑ
xaris1986
Μην ασχολειστε.Χανετε τον χρονο σας.Χωρις κουπα και φετος.
Ο προπονητακος μας μαζεψε ολο το σκουπιδαριο φετος στον Ολυμπιακο.
Οτι κανουν και οσο αντεξουν οι Ελληνες.
Πλην του Λετονου που ναι ενας καλος ρολιστας αλλα τιποτα παραπανω(δεν μπορει να σηκωσει την ομαδα στις πλατες του) οι υπολοιποι παιχτες ειναι απ το πανερι επιπεδου Τζαμαριο Μουν,Λαφαγιετ,Παουελ,Περκινς,Κολλινς,Οντομ,
Στρομπερι,Γουορικ,Σον Τζειμς κλπ!
rankin
Ο Μουρ εντωμεταξυ, εχει πολυ ενδιαφερον ιστορικό
Χαμηλες βαθμολογιες στο κολλεγιο
Τιμωρία για στοιχηματισμό αγώνων (!)
Ακουγεται ως η ιδανικη περίπτωση tongue.gif

Αυτον ή που θα τον παρουμε και θα βγει Ουοτερς ή που θα τον παρει η Λαμποραλ και θα βγει Τζειμς
GK_23
Τα προβλήματα του Ολυμπιακού δεν θα λυθούν με προσθαφαιρέσεις παικτών ούτε με αντικατάσταση προπονητή.

Ο Ολυμπιακός νοσεί ως οργανισμός γενικότερα, πάντοτε νοσούσε αλλά η επιτυχία του 2012 κατάφερε να σκεπάσει αυτή τη νόσο. Με τους περισσότερους από τους πρωταγωνιστές του 2012 να έχουν φύγει από την ομάδα και αυτούς που έχουν μείνει να βρίσκονται πλέον στο ναδίρ της καριέρας τους, η νόσος πια έχει βγει στην επιφάνεια για τα καλά.

Έχω κατ'εξακολούθηση γράψει πως τα περί "μοντέλου" των Αγγελόπουλων δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία προσπάθεια της διοίκησης να οικειοποιηθεί μία επιτυχία στην οποία είχε ελάχιστο μερίδιο. Ούτε υπήρξε μοντέλο, ούτε υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει με την υπάρχουσα διοίκηση. Ο Ολυμπιακός διοικείται από groupies, δυστυχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Όποιος λιβανίζει τους προέδρους από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν έχει δική του άποψη, είναι καλύτερα και από δημόσιο υπάλληλο. Όποιος αντίθετα αμφισβητεί την "παντογνωσία" των προέδρων, φεύγει για άλλες πολιτείες. "Το μοναστήρι να είναι καλά" είναι η μόνιμη επωδός από το καλοκαίρι του 2012 και μετά, από τη στιγμή που οι πρόεδροι αποφάσισαν πως το super επιτυχημένο, βάσει αποτελεσμάτων, τεχνικό τιμ έπρεπε να υποστεί ...μείωση αποδοχών. Ναι πρόκειται για τους ίδιους προέδρους που πρότειναν αναπροσαρμογή συμβολαίου στο Μπαρτζώκα, επέκταση συμβολαίου στο Σφαιρόπουλο, στο ...Λοτζέσκι και στο ...Μιλουτίνοφ.

Και κάτι τελευταίο, για να μην θεωρηθεί ότι λέω αοριστίες. Ο Ολυμπιακός είναι μάλλον ο μοναδικός μπασκετικός οργανισμός παγκοσμίως όπου ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου κάθεται στον πάγκο της ομάδας, δίπλα στους αναπληρωματικούς, και ακούει μάλιστα τις οδηγίες του προπονητή στα time outs. Σε λίγο καιρό θα αρχίσει να δείχνει plays και στο πινακάκι, ποιος ξέρει; Επί Ίβκοβιτς ο συγκεκριμένος δεν ταξίδευε καν μαζί με την ομάδα. Δυστυχώς τα άρθρα του superbasket από εκείνη την εποχή δεν υπάρχουν πλέον.
tuareg
και για να ελαφρυνει λιγο η ατμοσφαιρα για τους φιλους Ολυμπιακους smiley.gif biggrin.gif
RipCity
Πάντως το χθεσινό παιχνίδι είναι κι από τους λόγους που δεν καταλαβαίνω γιατί να μείνει ο Wiltjer εφόσον εμένα προσωπικά το ότι κοστίζει μια σακούλα πατατάκια δε με απασχολεί. Αγωνιστικά έχει μόνο ένα δυνατό σημείο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό φυσικά για τον Ολυμπιακό, αλλά δε γίνεται να έχουμε έναν τόσο μονοδιάστατο παίκτη να πιάνει θέση ξένου. Θα μου πείτε καλύτεροι είναι οι άλλο ξένοι μας? Όχι, αλλά πρέπει επιτέλους να γεμίσουμε με καλύτερους ξένους. Τόσο μονοδιάστατοι ας είναι οι Έλληνες που είναι κι αναγκαστικό να τους έχεις στην τελική. Έχουμε βρει τον τρόπο να παίρνουμε χειρότερους ποιοτικά ξένους από τους Έλληνες μας.

Το καλοκαίρι πραγματικά πιστεύω θα ψάχνουμε για 5 ξένους πάλι αν φύγει κι ο Milutinov, αφού μόνο τον Strelnieks βλέπω να κρατάμε. Έτσι δε γίνεται δουλειά. Δε γίνεται συνεχώς να κοιτάμε πως δε θα χαλάσουν οι ισορροπίες για να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή τα δικά μας τα παιδιά. Στην τελική σκοπός είναι να κερδίσει τίτλους η ομάδα, όχι πως θα κρατηθεί η παρέα σε πρώτο πλάνο. Εκτός αν η παρέα είναι πάνω από την ομάδα, το οποίο έχω επαναλάβει αρκετές φορές φέτος πως φοβάμαι ότι η παρέα εξελίσσεται σε "κλίκα", ενώ κι ο προπονητής δε φαίνεται ικανός να βγει από πάνω τους.
Sence Of Defence
Ο Ολυμπιακός πρέπει σιγά σιγά να χτίσει την επόμενη νέα γενιά Ελλήνων. Πρέπει να πάρει το αφρό ο οποίος θα πλαισιωθει με 3-4 ξένους πολύ καλούς ρολιστες και 2 τούμπανα ξένους. Και ένα προπονητή να κάτσει χρόνια. Το να ζητάει ο προπονητής παίκτες και η διοίκηση να μη μπορεί η να μη θέλει να βάλει το χέρι στη τσέπη θα οδηγήσει την ομάδα σε τωρινες εικόνες. Το νόμισμα έχει δύο όψεις, μη τα ρίχνουμε όλα στον προπονητή.

Υ.Γ. Σπανουλη αν και σε έχω κραξει πολλές φορές στον τελικό κυπέλλου απέδειξες για χιλιοστη φορά την κλάση σου και γιατί ήσουν και είσαι ηγέτης. Δε θα σε ξανακραξω ποτέ.

Υ.Γ. 2 Προεδροι έχετε τεράστιο μερίδιο ευθύνης γιατί φέτος μπορούσατε να τα πάρετε και τα 3. Δε γίνεται να κερδίσεις αγώνα Ράλλη με Φιατ, ρίξε λίγο χρήμα.

Υ.Γ. 3 ακόμα και τώρα δύο καλούς παίκτες, ένα τριαρι και ένα πενταρι και η ομάδα αλλάζει επίπεδο.
Ilias7
Η ομάδα εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε μία διαρκή σύγχυση καταστάσεων. Από τη μία πλευρά υπάρχει η παρέα των Ελλήνων που αποτελεί τον κορμό της ομάδας και όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία 2-3 χρόνια πολύ δύσκολα μπορεί να αφομοιώσει Αμερικανούς παίκτες που δεν έχουν Ευρωπαΐκή εμπειρία ή έστω νοοτροπία (Μπιρτς,Γιανγκ,Τόμπσον,Ρομπερτς κλπ).Ακόμα και αν αγωνιστικά δεν αποδίδουν φαίνεται ότι είναι εκτός κλίματος της ομάδος.Αυτό κάτι σημαίνει ίσως.

Από την άλλη πλευρά στο αγωνιστικό κομμάτι υπάρχουν παίκτες που δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα εδώ και πολύ καιρό και αυτό αποτελεί πρόβλημα για την ομάδα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή αγωνιστικά για την ομαδά είναι η ανυπαρξία του Ρόμπερτς.Δε προσφέρει τίποτα σε άμυνα και επίθεση εκτός από κάποιες σπάνιες αναλαμπές τις οποίες παρουσιάζει.Δείχνει μόνιμα αγχωμένος και φοβισμένος στο παιχνίδι του χωρίς να παίρνει πρωτοβουλίες και γενικά είναι εκτός κλίματος.
Ο Μάντζαρης πλέον είναι μόνιμα μέτριος και δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση έστω και αυτά τα λίγα τα οποία προσφορά τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Τόμπσον δείχνει να είναι ξένο σώμα στην ομάδα και η παρουσία του μάλλον μόνο κακό σπό τη στιγμή που δε κατάφερε να βρει ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Απο εδώ και πέρα πιστευώ θα είναι έγκλημα η αλλαγή προπονητή αλλά άμεσα θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις ωστέ να βελτιωθεί η ομάδα.Γιατί αμφιβάλλω αν συνεχίσουμε έτσι πως μπορούμε να βρεθούμε στο Βελιγράδι ή να διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα Ελλάδος.

Το να περιμένουμε να δείξουν αγωνιστική ανάκαμψη Ρόμπερτς και Τόμπσον το θεωρώ μάταιο.Αυτή τη στιγμή στη περιφέρεια λείπει ένας παίχτης σκόρερ (τύπου Λανγκφορντ) και ένας παίχτης που να μπορεί να παίξει πολύ καλή άμυνα στο 1-2 και να καλύπτει τα όποια αμυντικά κενά προκύπτουν (τύπου Μπλάζιτς).

Στο κομμάτι των ψηλών με την επιστροφή του Τιλί μόνο κερδισμένοι μπορούμε να είμαστε.(κρατάς 12ο-13ο το Γουίλτζερ γιατι μπορεί να εμφανιστεί κανάς τραυματισμός ως συνήθως)

Στη θέση 3 αποκλειστικά Παπανικολάου-Παπαπέτρου.Αυτή τη στιγμή ο Παπαπέτρου δείχνει βελτίωση και σταθερότητα στο παιχνίδι του και ο ρόλος που έχει τον αδικεί.
xaris1986
Ο Σφαιροπουλος πρεπει να φυγει και να παρει μαζι του και τους παιχτες που εφερε.
Τον εχουν γλεντησει ολοι πλεον στην Ελλαδα.Απο Πασκουαλ μεχρι Μανωλοπουλο,Σακοτα και Παπαθεωδορου!
Ειναι σαν να χεις σχεση με μια γκομενα 4-5 χρονια που να χει βαλτωσει πλεον.
Να εχεις βαρεθει.Να εχουν στερεψει τα κολπα της στο κρεβατι.
Να την ξερεις απ εξω και ανακατωτα και η επαναλαμβομενη ρουτινα να σου τρυπαει το μυαλο.
SteveNashidis
QUOTE(RipCity @ Feb 17 2018, 20:34 ) *
Τι ρεκορ εχει ο Σφαιρο σε τελικους; 2/7?

2/4 πρωταθλήματα (2014,2015,2016,2017)

0/1 κύπελλο ελλάδας (2018)

0/2 euroleague (2015, 2017)
aegeansheed
QUOTE(xaris1986 @ Feb 18 2018, 13:00 ) *
Ο Σφαιροπουλος πρεπει να φυγει και να παρει μαζι του και τους παιχτες που εφερε.
Τον εχουν γλεντησει ολοι πλεον στην Ελλαδα.Απο Πασκουαλ μεχρι Μανωλοπουλο,Σακοτα και Παπαθεωδορου!
Ειναι σαν να χεις σχεση με μια γκομενα 4-5 χρονια που να χει βαλτωσει πλεον.
Να εχεις βαρεθει.Να εχουν στερεψει τα κολπα της στο κρεβατι.
Να την ξερεις απ εξω και ανακατωτα και η επαναλαμβομενη ρουτινα να σου τρυπαει το μυαλο.

Εντάξει Χάρις, την καταλάβαμε την επιθυμία σου. Πολύ πετυχημένη και η μεταφορά, ωραίος. Για πολλούς λόγους (παραπέμπω σε post του basket72 ενδεικτικά) δεν νομίζω ότι θα δούμε αυτά που εύχεσαι να συμβούν. Ο λόγος είναι το προηγούμενο ιστορικό αντιμετώπισης κρίσεων της Διοίκησης της ομάδας, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η ψυχραιμία και ποτέ η λήψη κάποιας απόφασης εν θερμώ.

Ο yorgos έχει +1 φάουλ.

Ενδιαφέροντα αυτά που γράφει ο GK, θα ήθελα να προστεθούν πράγματα επ' αυτών ή να υπάρξουν αντεπιχειρήματα από την άλλη.
john wick
QUOTE (aegeansheed @ Feb 18 2018, 11:26 ) *
Εντάξει Χάρις, την καταλάβαμε την επιθυμία σου. Πολύ πετυχημένη και η μεταφορά, ωραίος. Για πολλούς λόγους (παραπέμπω σε post του basket72 ενδεικτικά) δεν νομίζω ότι θα δούμε αυτά που εύχεσαι να συμβούν. Ο λόγος είναι το προηγούμενο ιστορικό αντιμετώπισης κρίσεων της Διοίκησης της ομάδας, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η ψυχραιμία και ποτέ η λήψη κάποιας απόφασης εν θερμώ.

Ο yorgos έχει +1 φάουλ.




αν ίσχυε αυτό που λες καμμία ομάδα δεν θα άλλαζε προπονητή...
Να υπενθυμίσω ότι οι Αφοί έδιωξαν προπονητή μετά από κατάκτηση EL..
κάποια στιγμή θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι και θα θυσιαστεί ο προπονητής , πάντα έτσι γίνεται...
aegeansheed
QUOTE(john wick @ Feb 18 2018, 13:30 ) *
αν ίσχυε αυτό που λες καμμία ομάδα δεν θα άλλαζε προπονητή...
Να υπενθυμίσω ότι οι Αφοί έδιωξαν προπονητή μετά από κατάκτηση EL..
κάποια στιγμή θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι και θα θυσιαστεί ο προπονητής , πάντα έτσι γίνεται...

Η κουβέντα που γίνεται είναι το "debate" σχετικά με (α) το ενδεχόμενο να εκδιωχθεί αυτή τη στιγμή ως αποδιοπομπαίος τράγος και (β) το ενδεχόμενο να συζητείται ήδη πλάνο αντικατάστασής του με προοπτική να αποχωρήσει το καλοκαίρι και να αντικατασταθεί από κάποιον φιλόδοξο προπονητή, που θα έχει πιθανότητες παρουσιάσει ένα πλάνο πειστικό στη Διοίκηση.

Δεν είπε κανείς ότι δεν αλλάζουν προπονητές. Λάθος συμπέρασμα.
pan24
Να αλλαξει ο προπονητης τωρα για να ερθει ποιος;
Να αλλαχτουν ρομπερτς-τομπσον;Ναι αλλα μονο αν ειναι να ερθει καποιος να βοηθησει
Δεν εχει κανενα νοημα να τους αλλαξεις με εναν γουοτερς και να προσευχεσαι να σου βγει

Πιστευω πιο σωστο ειναι να πας οπως εισαι μεχρι το καλοκαιρι και εκει συνολικη αλλαγη πλανου
Με σπανουλη κυριως και πριντεζη να μεγαλωνουν δεν γινεται οι καλυτεροι σου παικτες να ειναι οι ελληνες αν θες να διατηρησεις το ιδιο υψηλο επιπεδο και να μην γινεις μια ομαδα οπως η ζαλγκιρις η ο ερυθρος αστερας
Tesla
QUOTE (pan24 @ Feb 18 2018, 13:46 ) *
Να αλλαξει ο προπονητης τωρα για να ερθει ποιος;
Να αλλαχτουν ρομπερτς-τομπσον;Ναι αλλα μονο αν ειναι να ερθει καποιος να βοηθησει
Δεν εχει κανενα νοημα να τους αλλαξεις με εναν γουοτερς και να προσευχεσαι να σου βγει


Αν ερθει τωρα ενας προπονητης, κερδιζει καποιους μηνες προσαρμογης αποτι αν ερθει καλοκαιριατικα. Μπορει να δει σε συνθηκες αγωνων ποιος του κανει και ποιος οχι, και το καλοκαιρι να χτισει μια σοβαρη ομαδα εκ θεμελιων. Ονοματα θες?
Igor Kokoškov,Mπλατ,Τρινκιερι,Radonjić. Απλα πρεπει να μπει και λιγο το χερι στην καβουροτσεπη.
RipCity
QUOTE (pan24 @ Feb 18 2018, 12:46 ) *
Να αλλαχτουν ρομπερτς-τομπσον;Ναι αλλα μονο αν ειναι να ερθει καποιος να βοηθησει
Δεν εχει κανενα νοημα να τους αλλαξεις με εναν γουοτερς και να προσευχεσαι να σου βγει


Πάντως απ' ότι φαίνεται παρά το καλοκαιρινό ψάξιμο τον Γουότερς με Γουότερς τον αλλάξαμε. Τουλάχιστον το προηγούμενο μοντέλο κόστιζε και το 1/8. Μιλάμε ο παίκτης είναι από τις μεγαλύτερες φόλες που χουμε φάει εδώ και μια δεκαπενταετία.

john wick
QUOTE (Tesla @ Feb 18 2018, 10:53 ) *
Αν ερθει τωρα ενας προπονητης, κερδιζει καποιους μηνες προσαρμογης αποτι αν ερθει καλοκαιριατικα. Μπορει να δει σε συνθηκες αγωνων ποιος του κανει και ποιος οχι, και το καλοκαιρι να χτισει μια σοβαρη ομαδα εκ θεμελιων. Ονοματα θες?
Igor Kokoškov,Mπλατ,Τρινκιερι,Radonjić. Απλα πρεπει να μπει και λιγο το χερι στην καβουροτσεπη.



ενταξει , αυτό όμως ενέχει και διπλή ανάγνωση..
φέρνεις τώρα τον Χ προπονητή , από 2ος στην EL καταλήγεις 4ος ή 5ος και στους ελληνικούς τελικούς σε σκουπίζει ο dpg...
Θα υπάρχει λες υπομονή μετά?
Tesla
QUOTE (john wick @ Feb 18 2018, 13:56 ) *
ενταξει , αυτό όμως ενέχει και διπλή ανάγνωση..
φέρνεις τώρα τον Χ προπονητή , από 2ος στην EL καταλήγεις 4ος ή 5ος και στους ελληνικούς τελικούς σε σκουπίζει ο dpg...
Θα υπάρχει λες υπομονή μετά?


Tην σκουπα ετσι οπως ειναι η ομαδα δεν την γλυτωνω ετσι κιαλλιως και αυτο το ξερουν ολοι ακομη και οι προεδροι. Απο κει και περα στην El οπως ειχα πει και σε παλαιοτερο ποστ, αν δεν νικησουμε τον παναθηναικο μεσα στο ΟΑΚΑ, παμε καρφι για 4οι και πεφτουμε μαλλον πανω στην Ρεαλ. Οπως και να χει η χρονια ειναι χαμενη. Με καινουριο προπονητη αν γινουν αυτα που λες και ειναι πιθανα, κανεις δεν θα του χρεωσει τιποτα εφοσον η "ομαδα" δεν ειναι δικια του αλλα του προκατοχου του..
akratacity
QUOTE (Tesla @ Feb 18 2018, 14:04 ) *
Tην σκουπα ετσι οπως ειναι η ομαδα δεν την γλυτωνω ετσι κιαλλιως και αυτο το ξερουν ολοι ακομη και οι προεδροι. Απο κει και περα στην El οπως ειχα πει και σε παλαιοτερο ποστ, αν δεν νικησουμε τον παναθηναικο μεσα στο ΟΑΚΑ, παμε καρφι για 4οι και πεφτουμε μαλλον πανω στην Ρεαλ. Οπως και να χει η χρονια ειναι χαμενη. Με καινουριο προπονητη αν γινουν αυτα που λες και ειναι πιθανα, κανεις δεν θα του χρεωσει τιποτα εφοσον η "ομαδα" δεν ειναι δικια του αλλα του προκατοχου του..

Σε αυτη την περιπτωση που περιγραφεις ποιος θα ειναι 3ος, με Ολυμπιακο 4ο και Ρεαλ 5η;;;
Tesla
QUOTE (akratacity @ Feb 18 2018, 14:10 ) *
Σε αυτη την περιπτωση που περιγραφεις ποιος θα ειναι 3ος, με Ολυμπιακο 4ο και Ρεαλ 5η;;;

Ο Παναθηναικος φυσικα. 2η η Φενερ και 1η η Τσσκα.
qspock
1ον: Με την πορεια της ομάδας στη Euroleague, δεν αλλάζεις προπονητή. Το κύπελλο Ελλάδας δεν ενδιαφέρει κανέναν, και ειδικά τους παίχτες οι οποίοι μπήκαν πολύ χαλαρά χτες πλην ορισμένων και αυτό φάνηκε. Από τα χαμένα λειαπ μέχρι τους ατομικούς χαμένους αιφνιδιασμούς.

2ον, αν βέβαια ο κοουτς δεν μπορεί να επιβληθεί στους παίχτες, δεν μπορείς να αλλάξεις όλους τους παίχτες. Ο μόνος προπονητής που αυτή τη στιγμή μπορεί κατά τη γνώμη μου να δώσει κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό είναι Έλληνας ελεύθερος και φτηνός.

Αλλά, δεν μπορείς με τίποτα να κατηγορείς τους ξένους οι οποίοι στο κάτω κάτω δεν παίζουν! Γιατί η θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα, οφείλεται εν πολλοίς σε αυτούς και την παρουσία τους στον πρώτο γύρο. Τώρα τους ζητάς να παίξουν 5 λεπτά και να βρουν αμέσως ρυθμο. Κι ακόμα αν βρουνε., Τους βγάζεις έξω για να βάλεις τα καλά παιδιά.

Δε γίνεται έτσι, τα έχουμε πει εδώ και καιρο.
Δε φταίνε οι ξενοι., Κανένας τους! Η διαχείριση του υλικού και των τρόπων ανάπτυξης φταίει.

Πάντως το κυπελλο προσωπικά.δε με ενδιαφέρουν καθόλου, η ΑΕΚ είχε ένα μοναδικό στόχο να.το κερδίσει και πέταξε έξω.και τους 2 μεγάλους οι οποίοι την υποτίμησαν. Και φυσικά στα πλέι οφς θα δείτε.μια τελείως.διαφοεριτκη εικόνα, γιατί πλέον θα την υπολογίζουν.

Πολύ κακό για το τίποτα αυτό το κύπελλο...
akratacity
QUOTE (Tesla @ Feb 18 2018, 14:11 ) *
Ο Παναθηναικος φυσικα. 2η η Φενερ και 1η η Τσσκα.

Αμα κανεις μια βολτα στο τοπικ του Παναθηναικου (ειδικα μετα το διπλο μας στη Μαδριτη) θα δεις οτι οι 9 στους 10 την εχουν "ξεχασει" την τριτη θεση. Εχει δυσκολο προγραμμα ο Παναθηναικος και δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα στην Ευρωλιγκα ακομα τουλαχιστον. Για να γινει αυτο που λες θα χρειστει ο εξης συνδυασμος: μεταμορφωση του ΠΑΟ εκτος εδρας και τουλαχιστον μια δικη μας "γκελα" εντος εδρας.
Πιο πιθανο να βγει δευτερος ο Ολυμπιακος παρα τεταρτος με βαση την τωρινη εικονα και το ευκολοτερο προγραμμα σε σχεση με τους υπολοιπους...
pan24
QUOTE (Tesla @ Feb 18 2018, 13:53 ) *
Αν ερθει τωρα ενας προπονητης, κερδιζει καποιους μηνες προσαρμογης αποτι αν ερθει καλοκαιριατικα. Μπορει να δει σε συνθηκες αγωνων ποιος του κανει και ποιος οχι, και το καλοκαιρι να χτισει μια σοβαρη ομαδα εκ θεμελιων. Ονοματα θες?
Igor Kokoškov,Mπλατ,Τρινκιερι,Radonjić. Απλα πρεπει να μπει και λιγο το χερι στην καβουροτσεπη.

Αυτοι ειναι καλοι προπονητες ομως για καλοκαιρι.Αυτο λεω
Οι 3 πρωτοι εχουν ομαδα,μονο ο τεταρτος ειναι ελευθερος και υπαρχουν δυο θεματα με τον συγκεκριμενο

Αρχικα οτι ειναι μια λιγο καλυτερη η λιγο χειροτερη εκδοση του σφαιροπουλου με ιδιο μοντελο και αρχες το οποιο ειναι καλο αν θελουν να μεινουν στο ιδιο μοντελο αλλα αν θες να μεινεις στο ιδιο μοντελο κρατας τον σφαιροπουλο
Το αλλο ειναι οτι δυσκολονα πεισεις καποιον να αναλαβει σε αυτο το σημειο της σεζον και να χρεωθει πιθανη αποτυχια.Δεν ειμαστε στις αρχες

MustGK
QUOTE (Tesla @ Feb 18 2018, 14:04 ) *
Tην σκουπα ετσι οπως ειναι η ομαδα δεν την γλυτωνω ετσι κιαλλιως και αυτο το ξερουν ολοι ακομη και οι προεδροι. Απο κει και περα στην El οπως ειχα πει και σε παλαιοτερο ποστ, αν δεν νικησουμε τον παναθηναικο μεσα στο ΟΑΚΑ, παμε καρφι για 4οι και πεφτουμε μαλλον πανω στην Ρεαλ. Οπως και να χει η χρονια ειναι χαμενη. Με καινουριο προπονητη αν γινουν αυτα που λες και ειναι πιθανα, κανεις δεν θα του χρεωσει τιποτα εφοσον η "ομαδα" δεν ειναι δικια του αλλα του προκατοχου του..


Μιλάμε για τον Ολυμπιακό, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις για σκούπα ούτε καν ποιος θα είναι ο νικητής των τελικών. Μέχρι τον Απρίλιο - Μαιο έχει πολύ δρόμο. Νομίζω οτι προτρέχετε πολύ. Και με αρέσει που όλοι κοιτάνε το δέντρο και όχι το δάσος. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι κάνουν μούγκα.
Tesla
QUOTE (qspock @ Feb 18 2018, 14:23 ) *
1ον: Με την πορεια της ομάδας στη Euroleague, δεν αλλάζεις προπονητή. Το κύπελλο Ελλάδας δεν ενδιαφέρει κανέναν, και ειδικά τους παίχτες οι οποίοι μπήκαν πολύ χαλαρά χτες πλην ορισμένων και αυτό φάνηκε. Από τα χαμένα λειαπ μέχρι τους ατομικούς χαμένους αιφνιδιασμούς.

2ον, αν βέβαια ο κοουτς δεν μπορεί να επιβληθεί στους παίχτες, δεν μπορείς να αλλάξεις όλους τους παίχτες. Ο μόνος προπονητής που αυτή τη στιγμή μπορεί κατά τη γνώμη μου να δώσει κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό είναι Έλληνας ελεύθερος και φτηνός.

Αλλά, δεν μπορείς με τίποτα να κατηγορείς τους ξένους οι οποίοι στο κάτω κάτω δεν παίζουν! Γιατί η θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα, οφείλεται εν πολλοίς σε αυτούς και την παρουσία τους στον πρώτο γύρο. Τώρα τους ζητάς να παίξουν 5 λεπτά και να βρουν αμέσως ρυθμο. Κι ακόμα αν βρουνε., Τους βγάζεις έξω για να βάλεις τα καλά παιδιά.

Δε γίνεται έτσι, τα έχουμε πει εδώ και καιρο.
Δε φταίνε οι ξενοι., Κανένας τους! Η διαχείριση του υλικού και των τρόπων ανάπτυξης φταίει.

Πάντως το κυπελλο προσωπικά.δε με ενδιαφέρουν καθόλου, η ΑΕΚ είχε ένα μοναδικό στόχο να.το κερδίσει και πέταξε έξω.και τους 2 μεγάλους οι οποίοι την υποτίμησαν. Και φυσικά στα πλέι οφς θα δείτε.μια τελείως.διαφοεριτκη εικόνα, γιατί πλέον θα την υπολογίζουν.

Πολύ κακό για το τίποτα αυτό το κύπελλο...

Η πορεια της ομαδας στην φαση των ομιλων προσωπικα δεν μου λεει τιποτα απολυτως. Η ομαδα πρεπει να εχει στοχο μινιμουμ το φαιναλ 4 και την κουπα οποτε μεχρι τοτε δεν εχουμε να πουμε κατι.

Το κυπελλο ηταν ενα ματσακι - ενας τιτλος μπροστα σε μαθητουδια. Δεν εχουμε παρει και τα 1000 κυπελλα και τα 500 πρωταθληματα για να ειμαστε τοσο μπλαζε νομιζω με τον συγκεκριμενο θεσμο. Αλλωστε και οι ιδιοι οι παικτες και ο προπονητης ειχαν πει προκαταβολικα οτι θα τα "δωσουν ολα" για το κυπελλο.. Το οτι αποδειχτηκαν ανεπαρκεις ειναι αλλο θεμα.
QUOTE (akratacity @ Feb 18 2018, 14:28 ) *
Αμα κανεις μια βολτα στο τοπικ του Παναθηναικου (ειδικα μετα το διπλο μας στη Μαδριτη) θα δεις οτι οι 9 στους 10 την εχουν "ξεχασει" την τριτη θεση. Εχει δυσκολο προγραμμα ο Παναθηναικος και δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα στην Ευρωλιγκα ακομα τουλαχιστον. Για να γινει αυτο που λες θα χρειστει ο εξης συνδυασμος: μεταμορφωση του ΠΑΟ εκτος εδρας και τουλαχιστον μια δικη μας "γκελα" εντος εδρας.
Πιο πιθανο να βγει δευτερος ο Ολυμπιακος παρα τεταρτος με βαση την τωρινη εικονα και το ευκολοτερο προγραμμα σε σχεση με τους υπολοιπους...


Ο Παναθηναικος θεωρω οτι 1 ηττα εχει στο μενου του, ενω εμεις 2. Μπορει να μην γινει και ετσι, ωστοσο εγω αυτο θεωρω πιθανοτερο σαν σεναριο. Παντως οπως παιζουμε φετος και με πλεονεκτημα εδρας και απεναντι σε οποιονδηποτε αντιπαλο, πιο πολυ για αουτσαιντερ μας κοβω..
QUOTE (pan24 @ Feb 18 2018, 14:29 ) *
Αυτοι ειναι καλοι προπονητες ομως για καλοκαιρι.Αυτο λεω
Οι 3 πρωτοι εχουν ομαδα,μονο ο τεταρτος ειναι ελευθερος και υπαρχουν δυο θεματα με τον συγκεκριμενο

Αρχικα οτι ειναι μια λιγο καλυτερη η λιγο χειροτερη εκδοση του σφαιροπουλου με ιδιο μοντελο και αρχες το οποιο ειναι καλο αν θελουν να μεινουν στο ιδιο μοντελο αλλα αν θες να μεινεις στο ιδιο μοντελο κρατας τον σφαιροπουλο
Το αλλο ειναι οτι δυσκολονα πεισεις καποιον να αναλαβει σε αυτο το σημειο της σεζον και να χρεωθει πιθανη αποτυχια.Δεν ειμαστε στις αρχες


Για αυτο μιλησα για καβουροτσεπη.. Γιατι αν θες να φτιαξεις ενα εξαιρετικο προτζεκτ πληρωνεις καλα τον μηχανικο. Με πορδες δεν βαφονται αυγα λεει μια παροιμια. Πληρωνεις και σπαει το συμβολαιο αμεσως. Αλλα αν κανουμε δουλεια αναλογα με το τι λεει ο Μελαγιες και ο Κοτζιας τοτε...
G-arenas
QUOTE (basket72 @ Feb 17 2018, 23:36 ) *
Νομίζω ότι δεν παίζει θέμα Σφαιρό μέχρι το τέλος τουλάχιστον των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.
Τόσο γιατί με το υπάρχον υλικό μονάχα αυτός μπορεί να μας περάσει f4 να διεκδικήσουμε τις -ισχνές- μας πιθανότητες σε ένα φίλιο έδαφος, όσο και γιατί δεν ταιριάζει με τη νοοτροπία των αφών τα τελευταία χρόνια- τουλάχιστον.

Γενικά δεν παίζει το σενάριο και σωστά- όσο κι να έχουν πονέσει τα ματάκια μας τα δόλια φέτος.

Για τον χαμένο τίτλο, δεν τρέχει, εγώ το έγραψα κι πριν, ας πάρει και κανείς άλλος τίτλος, φτάνει με το δίπολο.

Πραγματικά δεν βλέπω κάποιον καλύτερο από τον Μουρ, αυτή τη στιγμή, έχει πάρει γεύση από τι παίζει στην Α1, ξέρει τον Ολυμπιακό και θα λύσει πολλά παίρνοντας τον χρόνο και των δυο Αμερικάνων, άσε που θα μείνει και μια θέση ξένου για τον Γουίλτζερ, προκειμένου να παίζει (και)5ρι, ο Τιλί.

Ο Μουρ θα κοστίσει χρήματα αλλά με τέτοια σκαμπανεβάσματα διακυβεύεται το Βελιγράδι ακόμα και αν περάσουμε με πλεονέκτημα στα playoffs. Ας τα βάλουν κάτω.

Και Τολιόπουλος στο ροτέισον στη θέση Μάντζαρη. Αυτά επιτάσσει η κοινή λογική. Όχι οπαδική ξεροκεφαλιά και καφρίλα αλλά ούτε και εμμονική αντιστροφή της πραγματικότητας από διοίκηση και προπονητή.

*Στα θετικά, η διαρκής άνοδος του Μίλου, από το ματς στη Μαδρίτη και δώθε. Τον χρειάζεται πολύ ο Ολυμπιακός φέτος και στις δυο πλευρές του παρκέ.

ο μουρ δεν ταιριαζει καθολου στον οσφπ. και αυτο γιατι στο 2 εχετε σπαν στρελνιεκς και στο 3 παπ και παπι. οποτε δεν θα βρει πολυ χρονο. και 2ον και πιο σημαντικο δεν ταιριαζει με τους 2 παπ. θελετε εναν παικτη off ball σουτερ σαν τον λοτζο που εδενε τελεια με τους 2 παπ και οχι εναν ακομα κακο σουτερ. να εχεις 3 τριαρια κακους σουτερ παει πολυ!

να πραματα που δινει ο μουρ τα δινει και ο παπανικολαου και καποια και ο παπι. το σουτ λειπει απο αυτους και εναν τετοιο πρεπει να παρετε. σαν τον κουριτς στυλ ή λοτζο.
akratacity
QUOTE (Tesla @ Feb 18 2018, 14:40 ) *
Ο Παναθηναικος θεωρω οτι 1 ηττα εχει στο μενου του, ενω εμεις 2. Μπορει να μην γινει και ετσι, ωστοσο εγω αυτο θεωρω πιθανοτερο σαν σεναριο. Παντως οπως παιζουμε φετος και με πλεονεκτημα εδρας και απεναντι σε οποιονδηποτε αντιπαλο, πιο πολυ για αουτσαιντερ μας κοβω..

Κοιταξε δεν το θεωρω απιθανο αυτο που λες αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι το πιο πιθανο σεναριο με βαση την εως τωρα εκτος εδρας πορεια του Παναθηναικου εως τωρα. Εσυ προφανως εννοεις οτι ο ΠΑΟ θα χασει μονο απο Ρεαλ, εγω λεω οτι τα παιχνιδια με Χιμκι, Μακαμπι και Μαλαγα εκτος εδρας ειναι πολυ επικινδυνα. Αν οι δυο προσθηκες τον μεταμορφωσουν προς το καλυτερο δεν μπορω να το γνωριζω αλλα μου φαινεται ακραιο να τον εχουμε σιγουρια στην τριαδα. Θα δειξει παντως φετος οντως η 8αδα ειναι πολυ δυνατη και κανενα ματσαρισμα δεν θα ειναι ευκολο. Εδω περυσι με την ασοβαρη Εφες και τα χρειαστηκαμε φαντασου φετος με Χιμκι-Ζαλγκιρις. Ομως αουτσαιντερ θα ειμαστε μονο με Ρεαλ ασχετα αν η προκριση θα ειναι γενικως πολυ δυσκολη.
qspock
QUOTE(Tesla @ Feb 18 2018, 14:04 ) *
Tην σκουπα ετσι οπως ειναι η ομαδα δεν την γλυτωνω ετσι κιαλλιως και αυτο το ξερουν ολοι ακομη και οι προεδροι. Απο κει και περα στην El οπως ειχα πει και σε παλαιοτερο ποστ, αν δεν νικησουμε τον παναθηναικο μεσα στο ΟΑΚΑ, παμε καρφι για 4οι και πεφτουμε μαλλον πανω στην Ρεαλ. Οπως και να χει η χρονια ειναι χαμενη. Με καινουριο προπονητη αν γινουν αυτα που λες και ειναι πιθανα, κανεις δεν θα του χρεωσει τιποτα εφοσον η "ομαδα" δεν ειναι δικια του αλλα του προκατοχου του..

sorry αλλά όλα αυτά που λες με βρίσκουν αντίθετο. Τελείως... Η νίκη μέσα στο οακα δεν είναι προαπαιτούμενο για τις θέσεις 2,3 μετα τις νίκες με Ρεάλ και Φενέρ, τώρα πως έχεις ήδη βγάλει τελική κατάταξη και μάλιστα και απο πιο πριν σε μια διοργανωση καρμανιόλα, εσυ ξέρεις.

Προφανώς θεωρείς πως τις ιδιες ελπίδες κατάκτησης Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό έχει και πχ η Μάλαγα...
Είναι κι αυτο μια άποψη, αν και δε στέκει αφού μηδενίζει ο,τι καλο μπορεί να έχει κάνει ως τώρα η ομάδα.
Δηλαδή τα 2-0 επί Φενέρ και Ρεάλ ας πούμε τα παραβλέπουμε γιατί χάσαμε το κύπελλο. Το οποίο έχασε και ο ΠΑΟ με την ίδια ομάδα...

Ε όχι κι έτσι..
Tesla
QUOTE (qspock @ Feb 18 2018, 17:09 ) *
sorry αλλά όλα αυτά που λες με βρίσκουν αντίθετο. Τελείως... Η νίκη μέσα στο οακα δεν είναι προαπαιτούμενο για τις θέσεις 2,3 μετα τις νίκες με Ρεάλ και Φενέρ, τώρα πως έχεις ήδη βγάλει τελική κατάταξη και μάλιστα και απο πιο πριν σε μια διοργανωση καρμανιόλα, εσυ ξέρεις.

Προφανώς θεωρείς πως τις ιδιες ελπίδες κατάκτησης Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό έχει και πχ η Μάλαγα...
Είναι κι αυτο μια άποψη, αν και δε στέκει αφού μηδενίζει ο,τι καλο μπορεί να έχει κάνει ως τώρα η ομάδα.
Δηλαδή τα 2-0 επί Φενέρ και Ρεάλ ας πούμε τα παραβλέπουμε γιατί χάσαμε το κύπελλο. Το οποίο έχασε και ο ΠΑΟ με την ίδια ομάδα...

Ε όχι κι έτσι..


Δεν μιλαω για κατακτηση της EL. Μιλαω για νικες που νομιζω οτι θα κανουν οι ομαδες στις εδρες τους σε φαση ομιλων και τις πιθανες απωλειες επισης σε φαση ομιλων.
RipCity
https://redpointguard.wordpress.com/2018/02...law-of-gravity/

QUOTE
Πιστεύω πως μετά από καιρό, θα συζητάμε αυτή τη χρονιά και το τι έγινε ως σημείο αναφοράς. Γιατί πραγματικά όλα όσα συμβαίνουν παρότι αλλοπρόσαλλά έχουν σταθερά την ίδια κατεύθυνση και μοιάζουν να έρχονται νομοτελειακά – όπως π.χ. ο νόμος της βαρύτητας του Νεύτωνα. Από που να ξεκινήσει και που να καταλήξει ο φίλος του μπασκετικού Ολυμπιακού φέτος; Η περσυνή χρονιά ήταν εκ του αποτελέσματος αποτυχημένη. Και μπορεί κάποιος να σκέφτεται πως η ομάδα έφτασε στο τελικό της Ευρωλίγκα (και αυτό είναι εν μέρη επιτυχία) αλλά η ουσία παραμένει πως δεν μπόρεσε για μια ακόμα φορά να φανεί ανταγωνιστική σε ένα τέτοιας σημασίας παιχνίδι – FACT.

Και όσο και αν νιώθουμε περήφανοι που φτάσαμε εκεί για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια και το πως περάσαμε από τον ημιτελικό – δυστυχώς το τελικό αποτέλεσμα έγραψε πως έχασες με 20π. και μετριάζει τις όποιες θετικές εντυπώσεις. Ταυτόχρονα όσο και αν ήθελαν οι Αφοι Αγγελόπουλοι να μας πείσουν πως δεν εντυπωσιάστηκαν από την Φενέρ τόσο περισσότερο μείωναν το όποιο επίτευγμα της ομάδας. Βγές και πες πως ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και στάσου στο ύψος των περιστάσεων κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα σε κατηγορήσει γιατί έχασες αφού είναι μέρος του αθλητισμού αλλά μην μειώνεις την αξία του νικητή γιατί αυτό είναι μικροπρέπεια.. και ασέβεια προς τους πρωταθλητές. Και ο αθλητισμός it’s all about fair play.

Η συνέχεια της χρονιάς είχε περισσότερο δράμα αφού ο Ολυμπιακός διασύρθηκε αγωνιστικά από τον Παο στην σειρά του πρωταθλήματος με τρόπο που θα έπρεπε αν μη τι άλλο να ανοίξει τα μάτια στην διοίκηση και στο τεχνικό τιμ. Τι έγινε στην σειρά αυτή; No tactical magic – απλά μας έτρεξαν, πήγαν το παιχνίδι στην αθλητικότητα στο 1-ον-1 και κοινώς μας έσκασαν. Η δε αδυναμία μας να μαρκάρουμε αμυντικά στο 1-ον-1 ήταν εμφανής σε όλες τις θέσεις – και όχι μόνο απέναντι στον Ρίβερς. Τι μάθαμε από αυτό το μάθημα / πάθημα … μάλλον τίποτα – και αυτό φάνηκε στην διαμόρφωση του φετινού ρόστερ. Δεν θα εξετάσω εάν οι Χάκετ, Γκριν, Μπιρτς και Λοτζέσκι ήταν οι κατάλληλοι παίκτες και αν έπρεπε να μείνουν η να φύγουν. Αλλά σίγουρα ήταν αθλητικοί και μπορούσαν να σταθούν στο στυλ του σύγχρονου παιχνιδιού που βλέπουμε στην Ευρώπη και κυρίως μας πλήγωσε στην σειρά των τελικών με τον Παο.

Αντί για αυτού τους αντικαταστήσαμε με έναν αμερικανό που είναι φιλότιμος αλλά soft στην άμυνα (Μακλίν) έχοντας για κύριο σέντερ ένα 7 footer και τρίτο έναν ψηλό που επίσης δεν φημίζεται για την ταχύτητα η την ικανότητα του για άμυνα above the rim. Δεν κυνηγήσαμε PG από το πάνω ράφι αλλά ψάξαμε το κελεπούρι μέσα στο γνωστό πεδίο (γνώστης των Ευρωπαικών συνθηκών, χωρίς ηγετική προσωπικότητα, μέτριος σε πολλά αλλά όχι εξαιρετικός σε κάτι, medium budget). Προσθέσαμε ένα ΝΒΑερ με γεμάτες χρονιές και ικανότητα στο σκορ και στο 3π – ο οποίος μάλλον δεν κατάλαβε πως προοριζόταν για garbage time. Και τέλος κάναμε 2 εξαιρετικές κινήσεις αποκτώντας τον Στρελνιεκς (εκ των καλύτερων combo guards των τελευταίων ετών) και τον Τιλι που είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για τον ταλαιπωρημένο Πρίντεζη. Όλα αυτά και συνδυασμό με τους συνηθισμένους για εμάς τραυματισμούς έφτιαξαν ένα σύνολο που δεν μπορεί να παίζει για πολύ ώρα στα κόκκινα, λόγω φθοράς και ηλικίας των βασικών του γραναζιών, έλλειψης αθλητικότητας, και ευνουχισμένης επιθετικής λειτουργίας όταν δεν βγουν οι βασικές περιστροφές.

Το χειρότερο όλων είναι πως η διαχείριση (λόγω και τραυματισμών) μπέρδεψε ακόμα και τους ήδη παγιωμένους ρόλους και οδήγησε τον έτσι και αλλιώς αμυντικογενή προπονητή να καταφύγει σε αυτό που τον έκανε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια. Δηλαδή να δίνει έμφαση και δουλεύει όλα τα παιχνίδια του γύρω από την άμυνα είτε έπαιζε με την ΤΣΣΚ είτε έπαιζε με την κάτω ραχούλα. Ο Ολυμπιακός όντως δούλεψε τόσο αποτελεσματικά που έφτιαξε ένα τρομερό αμυντικό μηχανισμό που εξαντλεί τον αντίπαλο μέσα από στοχευμένες βοήθειες και έξυπνες αλλαγές. Η εμμονή στην άμυνα έγινε συνώνυμη του φετινού αγωνιστικού προφίλ της ομάδας. (υπάρχουν στιγμές που γυρνάει ο γκάρντ να δει τι Play του ζητάει ο προπονητής ενώ ξεκινάει μια επίθεση και αυτός του φωνάζει κάτι για την προηγούμενη άμυνα).

Tαυτόχρονα ο coach Σφαιρόπουλος προσπάθησε να εντάξει μερικές καινοτομίες φέτος στην επίθεση.

Αρκετό παιχνίδι στο Post και δημιουργίες high – low κυρίως με τους Μιλουτίνοφ / Πριντεζη.
Φάσεις pick n pop με τον Μακλίν.
Στην περιφέρεια παρότι η βασική επιλογή ήταν να τρέξει, απεδείχθη πως κανείς από τους γκαρντ δεν μπορεί να τρέξει την ομάδα στο transition αλλά και κανείς πλην Σπανούλη δεν μπορεί να δημιουργήσει σε καταστάσεις σετ με ελάχιστες μικρο τροποποιήσεις και πόντους από cut στην baseline του Παπανικολάου.
Το υπόλοιπο σετ αναλώνεται κυρίως σε κεντρικό η πλάγιο πικ με τον Σπανούλη και pull up 3p shots.
Με τον τραυματισμό Σπανούλη και Τίλι η ομάδα μπήκε σε κατάσταση ανά-προσαρμογής ρόλων και χρόνου συμμετοχής παικτών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και είναι όντως κατόρθωμα πως έχει επιτύχει τόσες νίκες στην Ευρωλίγκα με αυτές τις αντιξοότητες. Αλλά παρόλες τις νίκες είναι κοινή διαπίστωση των περισσότερων πως υπάρχουν εμφανείς αδυναμίες. Με μια σύνοψη:

-Έλλειψη αθλητικότητας
-Προβλέψιμο Επιθετικό παιχνίδι
-Εξάρτηση από τη δημιουργία του Σπανούλη
-Απουσία ρόλων και περιορισμένα Plays για τους Αμερικανούς στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού
-Αδυναμία να αντιμετωπίσει αμυντικά το 1-on-1 (ειδικά στην περιφερειακή άμυνα)

Και δυστυχώς η κατάληξη είναι αυτό που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Οι αντίπαλες ομάδες το διάβασαν και μας χτυπάνε στο κομμάτι που πονάμε την περιορισμένη αθλητικότητα και επιθετική δημιουργικότητα του ρόστερ. Ο κόσμος ζει με τις εικόνες του παρελθόντος αλλά στην πραγματικότητα μόλις ο αντίπαλος πάρει μια διαφορά στο σκορ και συνεχίσει να τρέχει δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε. Έτσι ήρθαν και οι πρόσφατες μεγάλες ήττες.

Η διοίκηση αντιμετώπισε την κρίση με την γνωστή της στωικότητα και αρκετή κουβέντα εντός των τειχών – αλλά οι εποχές που όλα τα προβλήματα μπορούσαν να λυθούν με ψυχολογικές ντόπες και να φιλτραριστούν αγωνιστικά από την μπασκετική ιδιοφυΐα και την μοναδική ικανότητα του Σπανούλη να κάνει τους πάντες γύρω του να μοιάζουν καλύτεροι πέρασαν. Ο μεγάλος αρχηγός δεν μπορεί πλέον να κάνει ότι χρειάζεται ανά περίσταση για να δώσει στην ομάδα αυτό που της λείπει – γιατί κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο. Για να μπορέσει να φανεί ο Kill Bill χρειάζεται περισσότερο από ποτέ δίπλα του μια αθλητική ομάδα που να μπορεί να δώσει μάχες και για αυτόν (το οποίο έγινε την περίοδο 2012-13 που ήταν και στα ντουζένια του). Αντί για αυτού περνάει τον χρόνο του μέσα στο παρκέ με παίκτες που παίζουν περισσότερο με το μυαλό παρά με τα αθλητικά τους προσόντα – και δεν νιώθουν ικανοί να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους όταν απαιτείται. Το δε second unit παρουσιάζεται ευνουχισμένο πρωτοβουλιών και ιδεών με εξαίρεση τον συμπαθή Λετονο – ο οποιός μπορεί να δημιουργεί μόνος του φάσεις για τον εαυτό του.

Ποιος φταίει;

Οι ευθύνες είναι 50% στην διοίκηση που εξέθρεψε και ζεί μέσα σε ένα ουτοπικό μοντέλο λειτουργίας. Η ιδέα πως έχουν βρεί την χρυσή φόρμουλα που μετατρέπει μέτριους παίκτες σε υπερ εργαλεία έχει καταρρεύσει. Γιατί αυτό ακόμα και αν έγινε για μερικά χρόνια η εξέλιξη του παιχνιδιού και ο ανταγωνισμός έφεραν νέα δεδομένα. Η ιδέα πως οι Έλληνες επειδή πονάνε την ομάδα και μένουν περισσότερο καιρό άρα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο επίσης κατέρρευσε. Το ταλέντο θα κυριαρχήσει σε βάθος χρόνου και όχι η χημεία μεταξύ των παικτών και η ποιότητα των χαρακτήρων τους. Όσο για το ταλέντο – αν οι Έλληνες ήταν τόσο ταλαντούχοι μπασκετμπολίστες θα είχαν μετακομίσει στο ΝΒΑ και θα έπαιρναν τις θέσεις των Ισπανών, Ιταλών και Γάλλων – άρα ας μην παραμυθιαζόμαστε. Τέλος η λογική πως επειδή έχουμε ένα οικονομικό ταβάνι και ιεραρχία στα αποδυτήρια σημαίνει πως δεν αμείβουμε αντίστοιχα γιατλι μπορεί να χαλάσει τις σχέσεις / ισορροπίες είναι ακόμα ένα λάθος – γιατί το αόρατο χέρι της αγοράς θα τον πάρει από το χεράκι και θα τον πάει στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Και μετά πληρώνεις υπεραξίες σε ατάλαντους χωρίς να το καταλάβεις.

Ευθύνη 50% όμως έχει και ο προπονητής. Ένας προπονητής που στηρίχθηκε όσο κανένας στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Και μπορεί να είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και εργατικότατος αλλά την δουλειά την πήρε για να φέρει αποτελέσματα. Ο Σφαιρόπουλος έφερε 2 τίτλους αλλά έχασε και άλλους τόσους. Έχει χάσει με κάτω τα χέρια σε 2 τελικούς Euroleague και παρότι έπαιζε και τις 2 φορές «εκτός έδρας» δεν έδειξε πως έχει καν τα guts να το διεκδικήσει. Έχει αποκλειστεί σε φάση Τοπ16 που δεν είχε συμβεί στην ομάδα για 10 χρόνια. Έχει χάσει αγώνες με 30αρες, πλέον δεν χάνει μονο b2b από τον Παναθηναικο αλλά και από ομάδες μικρότερου βεληνεκούς και Budget στην Ελλάδα. Η στήριξη στο πρόσωπο του δεν έχει προηγούμενο. Αυτό που θα περίμενε κανείς είναι βρεί τρόπο να αξιοποιήσει το υλικό που ο ίδιος επέλεξε. Αντί για αυτού βλέπουμε να μην μπορεί να βρει ρόλους σε αμερικανούς με χρόνια στο ΝΒΑ – και να ακούγονται κατηγορίες πως δεν μπορούν να καταλάβουν τα συστήματα της ομάδας. Να μην έχει προσαρμόσει το παιχνίδι του στα μέτρα της εποχής – και να μιλάει εμμονικά για την άμυνα λες και του ζήτησε κανείς να κρατήσει τις Θερμοπύλες. Ο φετινός Ολυμπιακός σε αρκετά παιχνίδια δεν περνάει τους 65 πόντους (εκ των χειρότερων επιθέσεων στην Ευρωλίγκα) και μοιάζει ομάδα κοπής των 90’s. Λες και βλέπουμε την έκδοση του Γιάννη Ιωαννίδη εν έτη 2018. Δεν ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει μέσα στο μυαλό του coach αλλά μοιάζει να έχει χάσει την αύρα και το momentum που είχε όταν πρωτοήρθε στην ομάδα.

Η γνώμη μου είναι πως ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσοκ για να κλείσει τον κύκλο της με ψηλά το κεφάλι. Γιατί είναι φανερό πως από το καλοκαίρι θα μπούμε σε νέα εποχή με νέο προπονητή και ίσως χωρίς τον Σπανούλη. Αυτό σημαίνει αλλαγή προπονητή η παικτών ή και τα 2. Αρκετοί θεωρούν αυτή την πρόταση ως υψηλού ρίσκου στο μέσο της χρονιάς και με την ομάδα στην 2η θέση της Euroleague να διεκδικεί το πλεονέκτημα έδρας – και ίσως να έχουν δίκιο. Αλλά με την ομάδα σε διαρκή κρίση μηνών μοιάζει νομοτελειακό το τελικό αποτέλεσμα είτε τώρα είτε λίγο αργότερα.

Το ερώτημα είναι ένα η διοίκηση θέλει και μπορεί να αναλάβει τώρα την ευθύνη της αλλαγής η αυτή θα γίνει ως αποτέλεσμα του νομού της βαρύτητας; Προς το παρόν πάμε καρφί προς τα κάτω με 9.81 m/s² και πολύ φοβάμαι πως πλησιάζουμε σύντομα την πρόσκρουση …


Θα μαζευτούν δηλαδή αφοί και Σφαιρό σήμερα για να πουν τι? Πιστεύει κανείς πως έχουν καταλάβει τι πραγματικά φταίει? Τι οδήγησε την ομάδα σε αυτό το σημείο?
T.W.Is.M.
Οσο συμφωνω στο ξεκινημα του κομματιου, τοσο διαφωνω στο τελος. Ναι στην αλλαγη παιχτων, οχι στη μεταβολη στο κομματι της φιλοσοφιας. Οχι στην αλλαγη προπονητη τωρα, ναι στο τελος της σεζον, το βλεπουμε για μετα το τελος της Ευρωλιγκα.
Σε καθε περιπτωση ομως αν και υπαρχουν λαθη στη δομη του ροστερ και στον τροπο που παιζουμε, αν παμε και τα ξηλωσουμε ολα τωρα, ειναι πιο πιθανο να τα κανουμε χειροτερα παρα καλυτερα.
Ειμαστε σαν τον αλτη του υψους που απετυχε για λιγο στην πρωτη προσπαθεια και ειδε τους ανταγωνιστες του να περνουν το υψος, ενας με την πρωτη κι αλλοι δυο με τη δευτερη. Εχει την επιλογη να παει στο μεγαλυτερο υψος, το οποιο δεν εχει κανει φετος, με 2 ευκαιριες, ενω οι αλλοι εχουν 3 ή να επιχειρησει για δευτερη φορα στο ιδιο ελπιζοντας να περασει και να ξεπερασει τους αλλους στο επομενο. Αν περασει τωρα, αλλα οχι μετα, παιρνει μεταλλιο, αλλα οχι χρυσο. Αν παει στο επομενο υψος και αποτυχει τωρα, χανει εντελως το μεταλλιο.
Τι θα πρεπε να κανει;
RipCity
QUOTE (T.W.Is.M. @ Feb 19 2018, 20:32 ) *
Αν περασει τωρα, αλλα οχι μετα, παιρνει μεταλλιο, αλλα οχι χρυσο. Αν παει στο επομενο υψος και αποτυχει τωρα, χανει εντελως το μεταλλιο.
Τι θα πρεπε να κανει;


Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση. Συνήθως ο πιτσιρικάς θα πάει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ο Πύρρος Δήμας στην τελευταία του παράσταση όμως θα πάει για το χρυσό. Πιο κοντά στον έμπειρο αθλητή που τον νοιάζει μόνο η πρωτιά είμαστε παρά σε αυτόν που του αρκεί να φτάσει μακριά.
T.W.Is.M.
QUOTE(RipCity @ Feb 19 2018, 21:37 ) *
Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση. Συνήθως ο πιτσιρικάς θα πάει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ο Πύρρος Δήμας στην τελευταία του παράσταση όμως θα πάει για το χρυσό. Πιο κοντά στον έμπειρο αθλητή που τον νοιάζει μόνο η πρωτιά είμαστε παρά σε αυτόν που του αρκεί να φτάσει μακριά.


Σωστα τα λες. Ομως κανεις δε μας λεει οτι αν ο αλτης θα περιοριστει σε ασημενιο ή χαλκινο μεταλλιο, αν συνεχισει στο ιδιο υψος και περασει. Μπορει να παει μετα για το χρυσο. Υπαρχει ομως και κατι που επιτηδες παρελειψα να πω για να το αφησω σε οποιον απαντησει σαν επιλογη(θα ηταν και η δικη μου απαντηση αλλωστε)...
Joda
QUOTE (RipCity @ Feb 19 2018, 20:29 ) *
https://redpointguard.wordpress.com/2018/02...law-of-gravity/



Θα μαζευτούν δηλαδή αφοί και Σφαιρό σήμερα για να πουν τι? Πιστεύει κανείς πως έχουν καταλάβει τι πραγματικά φταίει? Τι οδήγησε την ομάδα σε αυτό το σημείο?


Το τι εφταιξε το ξερουμε απο τους περσινους τελικους..Αν δεν παρουν προπονητη της προκοπης δεν γινεται τιποτα οσα λεφτα και να χωσουν.
Οι προεδροι εχουν κανει ακριβως τα ιδιο λαθος που ειχαν κανει και στο παρελθον.Η στηριξη στον Γιαννακη ηταν μεγαλη και το μονο που καταφεραμε ηταν να παρουμε κυπελλο σκορπωντας εκατομμυρια.
Παλι καλα που πηραν Ντουντα και με πολυ μικροτερο μπατζετ πηραμε τα ευρωπαικα.Γιατι οτι εχει γινει τα τελευταια χρονια εναι ξεκαθαρα η γραμμη που χαραξε ο Ντουντα..Αλλα τωρα ξαναγυρισαμε σε εποχες Γιαννακη...

QUOTE (T.W.Is.M. @ Feb 19 2018, 22:32 ) *
Οσο συμφωνω στο ξεκινημα του κομματιου, τοσο διαφωνω στο τελος. Ναι στην αλλαγη παιχτων, οχι στη μεταβολη στο κομματι της φιλοσοφιας. Οχι στην αλλαγη προπονητη τωρα, ναι στο τελος της σεζον, το βλεπουμε για μετα το τελος της Ευρωλιγκα.
Σε καθε περιπτωση ομως αν και υπαρχουν λαθη στη δομη του ροστερ και στον τροπο που παιζουμε, αν παμε και τα ξηλωσουμε ολα τωρα, ειναι πιο πιθανο να τα κανουμε χειροτερα παρα καλυτερα.
Ειμαστε σαν τον αλτη του υψους που απετυχε για λιγο στην πρωτη προσπαθεια και ειδε τους ανταγωνιστες του να περνουν το υψος, ενας με την πρωτη κι αλλοι δυο με τη δευτερη. Εχει την επιλογη να παει στο μεγαλυτερο υψος, το οποιο δεν εχει κανει φετος, με 2 ευκαιριες, ενω οι αλλοι εχουν 3 ή να επιχειρησει για δευτερη φορα στο ιδιο ελπιζοντας να περασει και να ξεπερασει τους αλλους στο επομενο. Αν περασει τωρα, αλλα οχι μετα, παιρνει μεταλλιο, αλλα οχι χρυσο. Αν παει στο επομενο υψος και αποτυχει τωρα, χανει εντελως το μεταλλιο.
Τι θα πρεπε να κανει;


Ο ενας τιτλος χαθηκε ηδη και το ναυαγιο ειναι κοντα.Το οτι προφανως θα παμε πλεονεκτημα στα πλει οφ δεν σημαινει οτι θα παμε στους 4.
Η λυση ειναι να μικρυνει το ροτεισον διωχνοντας Τομσον και Ρομπερτς και να παρει ενα παιχτη μπας και γινουμε λιγο καλυτεροι..
Το να εχουμε 3 παιχτες σε καθε θεση μονο προβληματα δημιουργει...
basketalcoholic
QUOTE (T.W.Is.M. @ Feb 19 2018, 21:43 ) *
Σωστα τα λες. Ομως κανεις δε μας λεει οτι αν ο αλτης θα περιοριστει σε ασημενιο ή χαλκινο μεταλλιο, αν συνεχισει στο ιδιο υψος και περασει. Μπορει να παει μετα για το χρυσο. Υπαρχει ομως και κατι που επιτηδες παρελειψα να πω για να το αφησω σε οποιον απαντησει σαν επιλογη(θα ηταν και η δικη μου απαντηση αλλωστε)...



Σωστό, εν μέρει ομως αυτό το παράδειγμα με τον αλτη.
Παιδιά να μην παραβλέπουμε οτι εδω μιλάμε για ένα ομαδικό αθλημα με πολυσύνθετη δομή και πολλούς παράγοντες που επιδρούν θετικά ή αρνητικά ( οργανωτικοι, διοικητικοι, προπονητικοι, αθλητικοί, αντίπαλοι, σύστημα διεξαγωγής, σειρά αγώνων κι όχι απλά ένα άλμα, κλπ κλπ ). Εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες σε ένα ατομικό αγώνισμα και μάλιστα του Κλασικού αθλητισμού και του Στίβου.
MustGK
QUOTE (Joda @ Feb 19 2018, 21:54 ) *
Το τι εφταιξε το ξερουμε απο τους περσινους τελικους..Αν δεν παρουν προπονητη της προκοπης δεν γινεται τιποτα οσα λεφτα και να χωσουν.
Οι προεδροι εχουν κανει ακριβως τα ιδιο λαθος που ειχαν κανει και στο παρελθον.Η στηριξη στον Γιαννακη ηταν μεγαλη και το μονο που καταφεραμε ηταν να παρουμε κυπελλο σκορπωντας εκατομμυρια.
Παλι καλα που πηραν Ντουντα και με πολυ μικροτερο μπατζετ πηραμε τα ευρωπαικα.Γιατι οτι εχει γινει τα τελευταια χρονια εναι ξεκαθαρα η γραμμη που χαραξε ο Ντουντα..Αλλα τωρα ξαναγυρισαμε σε εποχες Γιαννακη...


Ένα ευρωπαικο σου πήρε ο Ντούντα το άλλο στο πήρε ο Μπαρτζώκας.
Joda
QUOTE (MustGK @ Feb 19 2018, 22:59 ) *
Ένα ευρωπαικο σου πήρε ο Ντούντα το άλλο στο πήρε ο Μπαρτζώκας.


Με στημενη ομαδα απο τον Ντουντα..Η κανω λαθος?
Οι μονες αλλαγες που ειχες ηταν με Περπε και Παουελ-Σερμαντινι..

Σε αυτο που παραδεχομαι παντως τον Μπαρτζωκα ειναι οτι παραιτηθηκε απο μονος του...Μεγαλο ρισπεκτ για αυτο..
T.W.Is.M.
QUOTE(Joda @ Feb 19 2018, 22:23 ) *
Με στημενη ομαδα απο τον Ντουντα..Η κανω λαθος?
Οι μονες αλλαγες που ειχες ηταν με Περπε και Παουελ-Σερμαντινι..

Σε αυτο που παραδεχομαι παντως τον Μπαρτζωκα ειναι οτι παραιτηθηκε απο μονος του...Μεγαλο ρισπεκτ για αυτο..


Οσο στημενη ομαδα ειχε απο τον Ιβκοβιτς, αλλο τοσο εβαλε και δικα του στοιχεια στο παιχνιδι. Ο Ντουντα πηρε το κυπελλο βαζοντας 62 στον τελικο και 68 στον ημιτελικο. Ο Μπαρτζωκας εβαλε 100 στον τελικο. Θα ελεγα μαλιστα οτι το παιχνιδι του Ολυμπιακου του 2013 μοιαζει πιο πολυ σε αυτο της Χιμκι και της Λοκομοτιβ Κουμπαν παρα σε αυτο του Ολυμπιακου του 2012.

Η χρονικη στιγμη παντως της παραιτησης Μπαρτζωκα δεν ειχε καμια σχεση με την τωρινη. Ηταν Οκτωβριος και ακομα δεν ειχε ξεκινησει ουτε η Ευρωλιγκα με τη σχεδον αδιαφορη πρωτη φαση τοτε. Τωρα ειναι Φεβρουαριος και εχουν περασει τα 2/3 της κανονικης περιοδου. Τωρα θα επρεπε καθε τοπ ομαδα να ανεβαζει σιγα σιγα στροφες, οχι να ψαχνεται για να μοιρασει ρολους με καινουριο προπονητη. Ακομα κι αν ο τωρινος προπονητης εχει κανει λαθη στο χτισιμο του ροστερ και στους ρολους που υπαρχουν ηδη.
basket72
QUOTE (Joda @ Feb 19 2018, 22:23 ) *
Με στημενη ομαδα απο τον Ντουντα..Η κανω λαθος?
Οι μονες αλλαγες που ειχες ηταν με Περπε και Παουελ-Σερμαντινι..

Σε αυτο που παραδεχομαι παντως τον Μπαρτζωκα ειναι οτι παραιτηθηκε απο μονος του...Μεγαλο ρισπεκτ για αυτο..


Το να πας για δεύτερη χρόνια και να το πάρεις παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ σημειωτέον (συνεχίζοντας μάλιστα με χαμηλό προϋπολογισμό έναντι των άλλων διεκδικητών) όταν πια σε περιμένουνε και δεν είσαι το φάντασμα από το πουθενά, είναι ακόμα πιο δύσκολο από το να το πάρεις για πρώτη φορά ως το απόλυτο αουτσάιντερ.
Ή αλλιώς: το να παραμείνεις στην κορυφή είναι πιο δύσκολο από το να φτάσεις σε αυτήν.

Να υπενθυμίσω επίσης και μια ακόμη λεπτομέρεια: το 2105 όταν και παίξαμε τελικό κόντρα στη γηπεδούχο Ρεάλ, η ομάδα ήταν 100% του Μπαρτζώκα. Ούτε μισή αλλαγή δεν είχε.
Να τα λέμε όλα πλιζ.

* Δεν είμαι κανείς ορκισμένος φαν του Μπαρτζώκα, τα έχω υπόψη και τα αρνητικά του, αλλά δεν βλάπτει να είμαστε δίκαιοι- το κατά δύναμην τουλάχιστον.

** Τον παραίτησαν στην ουσία. Με προσβλητικό τρόπο.
T.W.Is.M.
QUOTE(basket72 @ Feb 19 2018, 23:11 ) *
Το να πας για δεύτερη χρόνια και να το πάρεις παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ σημειωτέον (συνεχίζοντας μάλιστα με χαμηλό προϋπολογισμό έναντι των άλλων διεκδικητών) όταν πια σε περιμένουνε και δεν είσαι το φάντασμα από το πουθενά, είναι ακόμα πιο δύσκολο από το να το πάρεις για πρώτη φορά ως το απόλυτο αουτσάιντερ.
Ή αλλιώς: το να παραμείνεις στην κορυφή είναι πιο δύσκολο από το να φτάσεις σε αυτήν.

Να υπενθυμίσω επίσης και μια ακόμη λεπτομέρεια: το 2105 όταν και παίξαμε τελικό κόντρα στη γηπεδούχο Ρεάλ, η ομάδα ήταν 100% του Μπαρτζώκα. Ούτε μισή αλλαγή δεν είχε.
Να τα λέμε όλα πλιζ.

* Δεν είμαι κανείς ορκισμένος φαν του Μπαρτζώκα, τα έχω υπόψη και τα αρνητικά του, αλλά δεν βλάπτει να είμαστε δίκαιοι- το κατά δύναμην τουλάχιστον.

** Τον παραίτησαν στην ουσία. Με προσβλητικό τρόπο.


Πες την αληθεια, εχεις βρει τη μηχανη του χρονου; Τον κερδισαμε τον τελικο εκεινο ή οχι; Δε θα εισαι spoiler, σιγα μη ζω το 2105 για να δω το ματς... smiley.gif
basket72
QUOTE (T.W.Is.M. @ Feb 19 2018, 23:29 ) *
Πες την αληθεια, εχεις βρει τη μηχανη του χρονου; Τον κερδισαμε τον τελικο εκεινο ή οχι; Δε θα εισαι spoiler, σιγα μη ζω το 2105 για να δω το ματς... smiley.gif

smiley.gif smiley.gif smiley.gif Κοίτα τις προάλλες πάντως διάβαζα για έναν τυπά που πήγε μια βόλτα κάπου στο 2030 ή το ΄50... είπε μάλιστα και για τα μπιτκόνια ότι θα είναι alive and kicking (εγώ αυτό κράτησα ο αθέφοβος, έχοντας έννομο συμφέρον γαρ...)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.