Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός - Επικαιρότητα 2017-18
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Zephyr
QUOTE(Stavros7 @ Jan 19 2018, 18:53 ) *
Bιάστηκε ο Ζέρβας και εκτέθηκε.Τα νέα λένε πως η ομάδα μένει ως έχει με τον Roberts να είναι ο πρώτος υποψήφιος για μελλοντική αποχώρηση αν αποκρυπτογραφήσουμε τα λεγόμενα του Μελάγες...

http://www.gazzetta.gr/basketball/euroleag...ei-o-olympiakos


Ότι δηλαδή είναι έγκυρη πηγή είδησης ο Μελάγιες? Ο Μελάγιες? Που έγραφε για Λάγκφορντ? Που δεν έχει πετύχει μεταγραφή τα τελευταία 15 χρόνια? Please... Έχει γεμίσει το Internet με clickbait άρθρα, οκ μεροκάματο βγάζει ο κόσμος αλλά μην πιστεύουμε ότι μας σερβίρουν.
Ο Ζέρβας, άλλος από κει. Έγραφε για "μπαμ" και "μπουμ" και τελικά το μπαμ ήταν τα βρισίδια που έχωσαν οι Αγγελόπουλοι.

ΥΓ. Μέχρι την επόμενη ήττα από τον ΠΑΟ, ο Σφαιρό μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Μετά την επόμενη ήττα από τον ΠΑΟ θα έχει Μπαρτζώκικο τέλος. Δεν υποστηρίζω ούτε υιοθετώ τέτοιες συμπεριφορές αλλά εκεί θα καταλήξουμε.
Sence Of Defence
Ακούστε παιδιά, η ομάδα πριν την επιστροφή του σπανουλη είχε αρχίσει και ρολαρε και είχε ταυτότητα. Δυστυχώς αυτό που βλέπω είναι ένα σπανουλη που το μυαλό θέλει αλλά το κορμί δεν μπορεί. Προτείνω να πάει οριστικά στην second unit με λίγο έμπειρο χρόνο συμμετοχής. Δώστε χρόνο στον Ρόμπερτς και στρελνιεκς και τόμσον πριν να είναι αργά. Το υλικό το έχουμε, ρολαρισμα θέλουμε. Να επιστρέψει και ο Τιλι να βοηθήσει τουλάχιστον στην αρχή στην Α1 και να μην έχουμε απρόοπτα. Κράτα τον σπανουλη back up και ξεκούραστο και ξεζουμισε τον στους τελικούς. Όπως φαίνεται φέτος είναι η τελευταία του χρόνια. Μην ακούω θέμα αλλαγής προπονητή. Ποιον να φερουνε τον πεδουλακη;
Καλός είναι ο σφαιροπουλος, όπως και ο μπαρτζωκας. Αλλού είναι το πρόβλημα. Εάν είναι βεντετισμοι να πέσουν κεφάλια παικτών και να πάνε να παίξουν στην Α2.
rankin
QUOTE(Zephyr @ Jan 19 2018, 19:26 ) *
ΥΓ. Μέχρι την επόμενη ήττα από τον ΠΑΟ, ο Σφαιρό μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Μετά την επόμενη ήττα από τον ΠΑΟ θα έχει Μπαρτζώκικο τέλος. Δεν υποστηρίζω ούτε υιοθετώ τέτοιες συμπεριφορές αλλά εκεί θα καταλήξουμε.

Το έχω γράψει παλιότερα.
Φετος εχουμε ηδη 0/2 με τον Παναθηναικο
το οποιο ανετα γινεται 0/4 ή και 0/5, αφου πιθανώς να εχουμε 3 σερι παινχιδια στο ΟΑΚΑ
Εχουμε ηδη 0/2 απο περσι, αρα μπορει να φτάσουμε και τις 7 σερι ηττες...

Αυτο δε ξερω ποιος θα το παρει ψυχραιμα αν το δει σαν στατιστικο

rahxephon13
QUOTE (rankin @ Jan 19 2018, 19:33 ) *
Το έχω γράψει παλιότερα.
Φετος εχουμε ηδη 0/2 με τον Παναθηναικο
το οποιο ανετα γινεται 0/4 ή και 0/5, αφου πιθανώς να εχουμε 3 σερι παινχιδια στο ΟΑΚΑ
Εχουμε ηδη 0/2 απο περσι, αρα μπορει να φτάσουμε και τις 7 σερι ηττες...

Αυτο δε ξερω ποιος θα το παρει ψυχραιμα αν το δει σαν στατιστικο

Θεωρώ καταλυτικό αγώνα αυτό στο οακα με μας άλλα όχι για το πρωτάθλημα άλλα για την ευρωλιγκα, εκεί ανάλογα και με τα άλλα αποτελέσματα (φενερ ρεαλ) που θα φέρεται και την θέση που θα βρίσκεστε θα καθορίσουν τυχών εξελίξεις, καθώς τώρα η ομαδα είναι στις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα και πιστεύω αυτό σώζει των σφαιρο αν μεχρι τότε πέσετε κάτω από την τετράδα τότε νομίζω θα υπάρξουν συνέπειες.
Joda
QUOTE (qspock @ Jan 19 2018, 19:19 ) *
Ωπα, τι ειδα? Ο Μελαγιες ειπε για Λαγκφορτν?? blink.gif

Μεχρι το τελευταιο του ΥΓ, ελεγα, ενταξει, δεν αλλαζει τιποτα!
Και παλι αυτο λεω, απλα με παραξενευσε η ορεξη του για Λαγνκφορντ!

Εν πασει περιπτωσει, τα συμπερασματα που βγαινουν απο το αρθρο του Μελαγιες, ο οποιος ειναι προφητικος για την ομαδα κατα εναν ..."παραξενο" τροπο, tongue.gif ειναι:

1) Δεν αλλαζει ο Σφαιροπουλος. Δεν υπαρχει περιπτωση, ουτε καν το σκεφτονται. Και καλα κανουν κατεμε, κι ας υπαρχει αξιος Ελληνας αντικαταστατης που αυτη τη στιγμη δεν δουλευει πουθενα. Πραγματικα πολυ θα ηθελα τον Σουλη να αποδιξει ποσο αξιζει σε μια ομαδα Ευρωλιγκας, αλλα οχι να φυγει ο Σφαιροπουλος, ο οποιος εχει αποδιξει πως ειναι πολυ καλος προπονητης.
Οχι μονο τις προηγουμενες χρονιες, και φετος εχει φερει την ομαδα πρωτη στην Ευρωλιγκα. Παρολλαυτα, η γκρινια γκρινια.

2) Δεν αλλαζουν οι λοιποι πλην Ρομπερτς παιχτες. Ακομη κι ο Ρομπερτς για να αλλαξει, πρεπει να μπει το χερι βαθια στην τσεπη, και αυτο δεν...

3) Υπαρχει η σκεψη να μπει ο Σπανουλης πλει μεικερ. Ειναι κατι που απασχολει πολλους, πλην ισως του Σφαιροπουλου.
Βαζω τι ισως και το τονιζω.

4) Ο Κωστας εχει παραλειψει το γεγονος πως η Ευρωλιγκα πλεον ειναι μια διοργανωση οπου τα σκαμπανεβασματα τετοιας μορφης δεν πρεπει να παραξενευουν. Ειναι πολυ δυσκολο να κρατησεις την ιδια αποδοση σε βαθος χρονου, οταν βλεπεις οτι ακομα το τελος ειναι μακρια, και οταν εισαι και πρωτος. Ειναι αναποφεκτο να χασεις και μαλιστα να μην παλεψεις τα παιχνιδια που δε σου πανε.

5) Το γιατι δεν του πανε αυτα τα παιχνιδια, ειναι το ερωτημα: Αυτο ομως το εχω απαντησει εδω και καιρο στα ποστ μου εδω περα, και δε θελω να γινομαι κουραστικος κι επαναλαμβανομενος. Εν ολιγοις, πρεπει να επανελθει σαν βασικη πενταδα αυτη που ειχε προ Σπανουλη. Να ξεχαστει το σχημα με Σπανουλη Μαντζαρη αφου και χωρις εναν Μπιρτς ειναι καταστροφικο, και ο Σπανουλης να μεταφερθει σε θεση 1 για να προσθετει στην ομαδα με την παρουσια του κι οχι το αντιθετο. Τοτε θα αρχισει η ομαδα να ρολαρει οπως ρολαρε οταν καμαρωνε στην κορυφη της Ευρωλιγκας, [b]κι ακομη καλυτερα.

[/b]
Μην περιμενετε αλλαγες..


Δηλαδη θα παει ο Ολυμπιακος στον Σπανουλη και θα του πει ..δεν κανεις πια για αυτο και σε βαζουμε στον ασσο να κατεβαζεις την μπαλα και μολις περνας το κεντρο θα την δινεις με την μια...? Γιατι στην ουσια αυτο εννοεις βαζοντας τον στον ασσο.
Μην ξεχναμε τι εχει προσφερει στον Ολυμπιακο ο Σπανουλης....Δεν μιλαμε για κανα τυχαιο παιχτη..
Sokos
Νομίζω έχουμε παρασυρθεί πολύ. Δεν είναι και η πρώτη φορά βέβαια.

Το Σπανουλοκεντρικό μοντέλο και οι εμμονές του Σφαιρόπουλου δεν φταίνε για τις 30άρες. Φταίνε για τις ήττες. Φταίνε για την προβλεψιμότητα, την μονοτονία και το κακό μπάσκετ που αποδίδει η ομάδα κόντρα σε αντιπάλους που μπορούν να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Αυτά τα δομικά στοιχεία δεν γίνεται να αλλάξουν ριζικά μέσα στην σεζόν. Μου φαίνεται τουλάχιστον απίθανο ο Σφαιρόπουλος που τόσα χρόνια έχει ένα ίδιο πάνω κάτω πλάνο να αλλάξει ξαφνικά μυαλά και να το δει αλλιώς, με τον Σπανούλη παρών. Το ίδιο απίθανο μου φαίνεται ο Σπανούλης να δεχτεί να μπει σε καλούπι.

Αλλαγές τέτοιου τύπου θέλουν καλή διάθεση απ' όλους, λεφτά, ψυχραιμία και γενναίες αποφάσεις. Αυτά γίνονται μόνο το καλοκαίρι.

Τα σημερινά περί συζητήσεων με Αγγελόπουλους κτλ μου φαίνονται ανούσια. Τι είπαν δηλαδή? "Παιδιά κόψτε τις μ%$#%ς γιατί δεν βλεπόμαστε"? Το ξέρουν από μόνοι τους παίκτες και προπονητής. Ή πρότειναν ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού που δεν είχε σκεφτεί ο Σφαιρόπουλος? Το μόνο ουσιώδες που θα μπορούσαν να κάνουν θα ταν να του πουν ότι μπορεί να χειριστεί τον Σπανούλη όπως εκέινος κρίνει και θα έχει την στήριξή τους (αν όντως δημιουργεί θέματα ο Σπανούλης).

Για τις 30άρες όμως δεν φταίει το πλάνο μας. Σε Βαρκελώνη, Μόσχα και Βιτόρια εμφανίστηκαν οι περισσότεροι παίκτες, αν όχι όλοι, ψόφιοι, χωρίς διάθεση και κουράγιο. Επίσης, και προ Σπανούλη είχαμε καθίζηση, με 3 πολύ άσχημα ματς σερί (Barcelona, Άρη -που τρομάξαμε να κερδίσουμε- και ΠΑΟ). Τις 30άρες τις αποδίδω σε κούραση, σωματική και πνευματική και σε στόχευση παιχνιδιών.

Προσπαθώντας να είμαι αισιόδοξος, πιστευώ πως αυτό το χάλι να γελάει ο κόσμος μαζί μας δεν θα το δούμε πολλές φορές ακόμα. Είτε γιατί ήδη πέφτει το κράξιμο της αρκούδας και δεν μας παίρνει πολύ ακόμα να παρατάμε ματς, είτε γιατί θα φορμαριστούμε σιγά σιγά.

Η μεγαλύτερη παγίδα είναι αυτό που αναφέρει ο Rankin πιο πάνω. Ενδεχόμενες (αλλά καθόλου απίθανες) ήττες στο ΟΑΚΑ που δυστυχώς μετράνε περισσότερο. Εκεί φοβάμαι πως ακόμα και οι γενικά ψύχραιμοι Αγγελόπουλοι θα προχωρήσουν σε αλλαγές, που μάλλον θα κάνουν περισσότερο κακό μακροπρόθεσμα.





back2back
QUOTE(xaris1986 @ Jan 19 2018, 17:57 ) *
Μεγαλο προβλημα η επιλογη των παιχτων που εκανε το καλοκαιρι ο Σφαιροπουλος στην περιφερια διοτι στους ψηλους ο Μακλιν για 2ος σεντερ ειναι μια χαρα ενω και ο Τιλι για 2ο τεσσαρι πιστευω θα βοηθουσε με την εμπειρια του.
Ρομπερτς-Στρελνιξ-Τομσον ειναι πολυ υποδεεστεροι σε προσφορα-ποιοτητα συγκριτικα με τους προκατοχους τους Χακετ-Γκριν-Λοτζεσκι.
Σκορ,αμυνα,δημιουργια δεν υπαρχει καποιος τομεας που να βοηθανε.Ο Λετονος μονο μπορει να δωσει καποιες λυσεις επιθετικα .Ειναι ενας χρυσος ρολιστας,χρησιμοτατος σε ενα ροστερ αλλα ως εκει.
Για Ρομπερτς,Τομσον δεν εχω να πω πολλα.Η εικονα τους ειναι σκετη απογοητευση ολη την χρονια.
Λειπει πολυ η σκληραδα του Χακετ,το επιθετικο ταλεντο του Γκριν και το κωλοχερο του Λοτζο.
Και αντε για τον Λοτζο να καταλαβω οτι ηταν 32 ειχε πολλους τραυματισμους θελαν να δοκιμασουν κατι καινουριο κατι πιο φρεσκο για τους αλλους δυο δεν υπηρχε λογικη στην απομακρυνση τους.
Ο Ντανι ηθελε να μεινει σαν τρελος,δεν ειχε ιστορικο τραυματισμων πλην του περσινου,γουσταρε την ομαδα.Γκαρντ διμετρο με καλη οργανωση αριστη αμυνα καλο ντραιβ δεν τον διωχνεις κυριε Σφαιροπουλε.
Οσο για τον Ερικ,σκορερ με τετοιο χαρισμα,που 1χρονο τωρα εχει κανει σμπαραλια την αμυνα του Παο(ο Πασκουαλ εχει στειλει πανω του απο Καλαθη,Τζειμς,Παππα,Φελντειν,Ντενμον μεχρι Γκιστ,Θαναση)και δειχνει @@ μεσα στο ΟΑΚΑ η οταν λειπει ο Σπανουλης επισης δεν τον διωχνεις κυριε Σφαιροπουλε.
Ρομπερτς,Τομσον πρεπει να αποδεσμευτουν(αν και δεν ειναι ευκολο)και να ερθει ενα ψηλο γκαρντ που να δινει σκορ και να ειναι τουλαχιστον αξιοπρεπης στην αμυνα.


Πέρσι με τους Χάκετ και Λοτζο να είναι τραυματίες πήγαμε τελικό, πρόπερσι με Χάκετ και Λοτζέσκι δεν πήγαμε ούτε στους 8, ενώ είχαμε φάει 30αρα από τη Χίμκι και μάλιστα σε ματς τελικό. Ο Στρέλνιεξ από το ματς με τον Άρη μέχρι πρόσφατα έκανε παιχνιδάρες, επειδή δηλαδή έκανε κάποια άσχημα ματς έγινε χρυσός ρολίστας; Τι άλλο θα διαβάσουμε, δηλαδή ο Ρίβερς που είναι άστοχος το τελευταίο καιρό είναι άσχετος; Πρέπει ο Παο να το αλλάξει; Το ρόστερ μια χαρά είναι και αρκετά ακριβό γι' αυτό είμαστε και στη 2η θέση, η επάνοδος του Σπανούλη μπέρδεψε τα πράγματα, δουλειά του Σφαιρόπουλου είναι να βρει λύση.
lefpan
QUOTE (pan24 @ Jan 19 2018, 16:47 ) *
Τετοιον ο ολυμπιακος ειχε με συμβολαιο και για φετος,ερικ γκριν τον λεγανε

Ο Έρικ Γκριν διεμβολιστής; Και μπορεί να δημιουργήσει;
Μιλάμε για τον ίδιο Έρικ Γκριν;
jazz thrilos
Μια χαρά διεμβολιστής ήταν ο Έρικ απλά δεν πήγαινε στο lay up και προτιμούσε περισσότερο να σταματά και να εκτελεί στα δύο μέτρα.

Πάντως δε νομίζ οτι αν τον είχαμε κρατήσει και φέτος θα είχαμε πολύ διαφορετική εικόνα. Και αυτό γιατί το πρόβλημα εντοπίζεται στην φιλοσοφία απο τον πάγκο. Έκανες drive; Σούταρες δίχως να περάσει η μπαλα απο τα χέρια αυτών που πρέπει; Πας σε συνεχόμενες ατομικές προσπάθειες ανεξάρτητα αν σκοράρεις ή οχι; Κάτσε πάγκο λοιπόν και μάθε μπαλίτσα απο τους άντρες που κλαίνε.
back2back
QUOTE(jazz thrilos @ Jan 19 2018, 22:18 ) *
Μια χαρά διεμβολιστής ήταν ο Έρικ απλά δεν πήγαινε στο lay up και προτιμούσε περισσότερο να σταματά και να εκτελεί στα δύο μέτρα.

Πάντως δε νομίζ οτι αν τον είχαμε κρατήσει και φέτος θα είχαμε πολύ διαφορετική εικόνα. Και αυτό γιατί το πρόβλημα εντοπίζεται στην φιλοσοφία απο τον πάγκο. Έκανες drive; Σούταρες δίχως να περάσει η μπαλα απο τα χέρια αυτών που πρέπει; Πας σε συνεχόμενες ατομικές προσπάθειες ανεξάρτητα αν σκοράρεις ή οχι; Κάτσε πάγκο λοιπόν και μάθε μπαλίτσα απο τους άντρες που κλαίνε.


αυτοί που κλαίνε έχουν δώσει στην ομάδα τίτλους, ο Γκριν πάλι 0
lefpan
Μεταφέρω στο φόρουμ το καταστάλαγμα μιας μεγάλης κουβέντας που είχα με άνθρωπο που είναι κοντά στο τεχνικό τιμ (γυμναστές) του Ολυμπιακού, με αφορμή τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας:
Μετά τις αλλαγές στο φορμάτ της ευρωλίγκας και την περυσινή κατάρρευση της ομάδας στο τέλος (να σημειωθεί ότι ανάλογη κατάρρευση είχε και η Ρεάλ που έχασε κι εκείνη το πρωτάθλημα απ' τη Βαλένθια) προπονητές και τεχνικό τιμ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί η ομάδα να παίζει συνέχεια με το μαχαίρι στα δόντια, όπως επίσης ότι δεν μπορεί να είναι συνεχώς φορμαρισμένη. Αποφασίστηκε, λοιπόν, φέτος να κινηθούν διαφορετικά: σταδιακό φορμάρισμα, ώστε να φτάσουν στο πικ την εποχή των πλέι οφς, και όχι άσκοπη κούραση. Στον πρώτο γύρο, και παρά τις απουσίες και τους τραυματισμούς, η ομάδα ξεπέρασε το αναμενόμενο και μάλιστα δίχως να κουραστεί πολύ. Ήταν συνειδητή επιλογή να μη πολυπροσπαθούν για τα παιχνίδια. Άμα κάποιο παιχνίδι μας κάθεται, το παίρνουμε. Άμα στραβώσει, δεν σκοτωνόμαστε να το πάρουμε. Προσπαθούμε ακούραστα μέσω τριπόντων μήπως το γυρίσουμε, κι άμα δεν γίνεται ούτε και έτσι το παρατάμε.
Το θέμα είναι ότι η ομάδα δεν έχει κουραστεί. Έτσι με διαβεβαίωσε. Όπως, επίσης, και ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσει να φαίνεται και το φορμάρισμα της ομάδας, που θα κορυφωθεί μετά τον Μάρτιο. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας από την ενέργεια που θα βγάζει η ομάδα. Για συστήματα και στυλ παιχνιδιού, δήλωσε αναρμόδιος. Πάντως ο Σφαιρόπουλος ελέγχει απόλυτα την κατάσταση και όσο θα ανεβαίνει η φυσική κατάσταση των παικτών, τόσο θα βλέπουμε καινούργια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας.
Και να μη το ξεχάσω: ο Γουιλτζεράκος είναι φοβερός τύπος!
RipCity
Sorry αλλά αυτά τα ακούω βερεσέ και καλό θα ναι έτσι να τα ακούει κι ο καθένας, μιλάμε για 30άρες στο κεφάλι κι όλοι λένε ντροπή, είχαμε παρέμβαση Αγγελόπουλων, Σφαιρό να λέει δουλειά μου να βρω τι φταίει κτλ.. Είναι φανερό ότι η στροφή στα τρίποντα έχει αρχίσει από την επιστροφή Σπανούλη. Κι είναι και λίγο αστείο η πιο άσουτη ομάδα να χει στο μυαλό της ότι μπορεί να γυρίσει παιχνίδια έτσι. Μπορώ να δεχθώ το κομμάτι φορμάρισμα γιατί συμβαίνουν αυτά, αλλά το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα και τακτικό κομμάτι. Είναι φανερό σε όποιον ξέρει λίγα πράγματα ότι η ομάδα έχει τρελό τακτικό θέμα τη δεδομένη στιγμή.
MustGK
Να πω και εγώ μία γνώμη σαν ψυχρός... Το πρόβλημα για εμένα είναι στο μυαλό, λογική και ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού. Για ακόμη μία χρονιά όλος τυχαίως φταίνε οι ξένοι.. Ποιοι αυτοί που τράβηξαν το κουπί και παρά τους συνεχόμενους τραυματισμούς της ομάδος, την είχαν την ομάδα ψηλά βαθμολογικά. Εγώ βλέπω ότι μετά από επιστροφές υπάρχει ένα θέμα. Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν πως πρέπει να κερδίσουν το χρόνο τους παίζοντας καλύτερα από κάποιους άλλους.
mixalisgate7
QUOTE(lefpan @ Jan 20 2018, 22:03 ) *
Μεταφέρω στο φόρουμ το καταστάλαγμα μιας μεγάλης κουβέντας που είχα με άνθρωπο που είναι κοντά στο τεχνικό τιμ (γυμναστές) του Ολυμπιακού, με αφορμή τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας:
Μετά τις αλλαγές στο φορμάτ της ευρωλίγκας και την περυσινή κατάρρευση της ομάδας στο τέλος (να σημειωθεί ότι ανάλογη κατάρρευση είχε και η Ρεάλ που έχασε κι εκείνη το πρωτάθλημα απ' τη Βαλένθια) προπονητές και τεχνικό τιμ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί η ομάδα να παίζει συνέχεια με το μαχαίρι στα δόντια, όπως επίσης ότι δεν μπορεί να είναι συνεχώς φορμαρισμένη. Αποφασίστηκε, λοιπόν, φέτος να κινηθούν διαφορετικά: σταδιακό φορμάρισμα, ώστε να φτάσουν στο πικ την εποχή των πλέι οφς, και όχι άσκοπη κούραση. Στον πρώτο γύρο, και παρά τις απουσίες και τους τραυματισμούς, η ομάδα ξεπέρασε το αναμενόμενο και μάλιστα δίχως να κουραστεί πολύ. Ήταν συνειδητή επιλογή να μη πολυπροσπαθούν για τα παιχνίδια. Άμα κάποιο παιχνίδι μας κάθεται, το παίρνουμε. Άμα στραβώσει, δεν σκοτωνόμαστε να το πάρουμε. Προσπαθούμε ακούραστα μέσω τριπόντων μήπως το γυρίσουμε, κι άμα δεν γίνεται ούτε και έτσι το παρατάμε.
Το θέμα είναι ότι η ομάδα δεν έχει κουραστεί. Έτσι με διαβεβαίωσε. Όπως, επίσης, και ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσει να φαίνεται και το φορμάρισμα της ομάδας, που θα κορυφωθεί μετά τον Μάρτιο. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας από την ενέργεια που θα βγάζει η ομάδα. Για συστήματα και στυλ παιχνιδιού, δήλωσε αναρμόδιος. Πάντως ο Σφαιρόπουλος ελέγχει απόλυτα την κατάσταση και όσο θα ανεβαίνει η φυσική κατάσταση των παικτών, τόσο θα βλέπουμε καινούργια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας.
Και να μη το ξεχάσω: ο Γουιλτζεράκος είναι φοβερός τύπος!


Αρκετά ενδιαφέροντα αυτά που μας μετέφερες και να δούμε το φορμάρισμα της ομάδας, μιας έρχονται δυνατά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα μετά τον Ευρυθρό Αστέρα.
SteveNashidis
Έχω καιρό να αισθανθώ τόση μεγάλη σιγουριά σε σουτ ενός παίκτη μας. Γουίλτζερ κύριοι . Πήρε τα ηνία αυτής της άτυπης στατιστικής από τον Στρέκλιενς. Αν γυρίσει ο Τιλί και με το καλό ο Αγραβάνης τι θα κάνουμε;;; icon_drunk.gif
RipCity
Όντως έπαιξε κάτι παραπάνω από 15 λεπτά ο Σπανούλης στο πρώτο μέρος, το ίδιο μάλιστα κι ο Πρίντεζης? Όντως γίνεται αυτό και δε με γελούν τα μάτια μου? 12/11 η αναλογία ασίστ/λαθών. Μ'αρέσει να πιάνουν τόπο αυτές οι κουβέντες στα αποδυτήρια.
akratacity
QUOTE (Voyager @ Jan 21 2018, 17:38 ) *
Έχω καιρό να αισθανθώ τόση μεγάλη σιγουριά σε σουτ ενός παίκτη μας. Γουίλτζερ κύριοι . Πήρε τα ηνία αυτής της άτυπης στατιστικής από τον Στρέκλιενς. Αν γυρίσει ο Τιλί και με το καλό ο Αγραβάνης τι θα κάνουμε;;; icon_drunk.gif

Πας μακρια. Οταν γυρισει ο Τιλι (γτ ο Αγραβανης αργει) ποιον θα αφησουμε εκτος Ελλαδας, τον Γουιλτζερ η τον Τομπσον? Στα δικα μου ματια ειναι ευκολη η αποφαση.
Το σιγουρο ειναι οτι ο Γουιλτζερ πρεπει να μεινει για χρονια στην ομαδα. Ειναι περιπτωση Μιλουτινοφ και χρονο με τον χρονο θα ειναι ακομα πιο βελτιωμενος.
Neondreamer
Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά

Η ομάδα έδειξε - ξανά - ότι μπορεί, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να εκτελέσει γρήγορες κι αποτελεσματικές επιθέσεις. Κι αυτό έγινε όταν και έφτασε στην αρχή στο +25 (18-43) με Στρέλνιεξ Ουίλτζερ να εκφράζουν κατά κύριο λόγο, και δευτερευόντως Τόμπσον.

Ο Ρόμπερτς έδειξε ξανά ότι είναι ένας ικανός σουτέρ, και τουλάχιστον αυτό το στοιχείο πρέπει να το εκμεταλλευτούμε πιο μεθοδικά και σταθερά και στα ευρωπαϊκά.

Επιπλέον, ο Μπόγρης αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά χρήσιμος αμυντικά, μαχητικός κι αποτελεσματικός στα ριμπ.

Ας πάμε και σε κάποιους προβληματισμούς,

Το εις βάρος 17-0 σερί ήρθε από το 15΄ και μετά, όταν επέστρεψαν Σπαν, Παπανικολάου, Πριντ και Μιλου (παρέμεινε από την προηγούμενη 5άδα ο Μάντζαρης).

Παπανικολάου επιπόλαιος κι απρόσεκτος με αβίαστα λάθη τελευταία με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, Πριντ+Μιλου αν μη τι άλλο συνέχεια ντεφορμαρίσματος.

Ο Μπιλ εκνευρισμένος στα τελευταία ματς, ή είναι ιδέα μου; Δεν θα τον αδικούσα πάντως.

Ο Τολιόπουλος ποιος ο λόγος να μπει στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, συγκεκριμένα αν θυμάμαι καλά στα τελευταία 30-40'', κι ενώ έχουν όλα κριθεί;
jazz thrilos
Δε νομίζω οτι προσφέρεται για συμπεράσματα το παιχνίδι με τον Προμηθέα, ο οποίος είναι αρκετά καλός βέβαια για επίπεδο Α1. Παρ' όλα αυτά...

...τα δύο θετικά για μένα είναι η εμφάνιση του Γουίλτζερ που πραγματικά εκτός απο το σούτ που είχε δείξει οτι το έχει, σήμερα έκανε drive, ακολούθησε transition παιχνίδι, και γενικά δείχνει να μπαίνει με μαχητικό πνεύμα στην ομάδα. Ίσως εξελιχθεί σε καλό παίχτη, να δούμε τι θα αποφασίσουν στην ομάδα για το μέλλον του.

Το άλλο θετικό είναι το οτι ο Σφαιρόπουλος σήμερα έριξε τον Μάντζαρη στο νούμερο 4 του ροτέισον στα γκαρντ δίνοντας του λιγότερο χρόνο (και ρόλο) απο τους Σπανούλη, Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς. Νομίζω οτι εν πολλοίς αυτό οδήγησε σε καλή (ή έστω καλύτερη απο τις τελευταίες) εμφάνιση των Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς. Είναι ολοφάνερο οτι έχουμε άλλη ταχύτητα με αυτούς στο παρκέ, άσχετα αν αυτό μπορεί να συνοδεύεται πάντα απο καλή δημιουργία ή σούπερ ευστοχία απο μακριά.

Κατά τα άλλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του κόουτς στο τέλος του παιχνιδιού για την χημεία της ομάδας. Νομίζω οτι το πρώτο βήμα για να λυθούν τα όποια ζητήματα μπορεί να έχουμε ως ομάδα έχει ήδη γίνει με το να αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι ιθύνοντες της ομάδας οτι όντως υπάρχουν προβλήματα.
john wick
QUOTE (lefpan @ Jan 20 2018, 19:03 ) *
Μεταφέρω στο φόρουμ το καταστάλαγμα μιας μεγάλης κουβέντας που είχα με άνθρωπο που είναι κοντά στο τεχνικό τιμ (γυμναστές) του Ολυμπιακού, με αφορμή τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας:
Μετά τις αλλαγές στο φορμάτ της ευρωλίγκας και την περυσινή κατάρρευση της ομάδας στο τέλος (να σημειωθεί ότι ανάλογη κατάρρευση είχε και η Ρεάλ που έχασε κι εκείνη το πρωτάθλημα απ' τη Βαλένθια) προπονητές και τεχνικό τιμ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί η ομάδα να παίζει συνέχεια με το μαχαίρι στα δόντια, όπως επίσης ότι δεν μπορεί να είναι συνεχώς φορμαρισμένη. Αποφασίστηκε, λοιπόν, φέτος να κινηθούν διαφορετικά: σταδιακό φορμάρισμα, ώστε να φτάσουν στο πικ την εποχή των πλέι οφς, και όχι άσκοπη κούραση. Στον πρώτο γύρο, και παρά τις απουσίες και τους τραυματισμούς, η ομάδα ξεπέρασε το αναμενόμενο και μάλιστα δίχως να κουραστεί πολύ. Ήταν συνειδητή επιλογή να μη πολυπροσπαθούν για τα παιχνίδια. Άμα κάποιο παιχνίδι μας κάθεται, το παίρνουμε. Άμα στραβώσει, δεν σκοτωνόμαστε να το πάρουμε. Προσπαθούμε ακούραστα μέσω τριπόντων μήπως το γυρίσουμε, κι άμα δεν γίνεται ούτε και έτσι το παρατάμε.
Το θέμα είναι ότι η ομάδα δεν έχει κουραστεί. Έτσι με διαβεβαίωσε. Όπως, επίσης, και ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσει να φαίνεται και το φορμάρισμα της ομάδας, που θα κορυφωθεί μετά τον Μάρτιο. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας από την ενέργεια που θα βγάζει η ομάδα. Για συστήματα και στυλ παιχνιδιού, δήλωσε αναρμόδιος. Πάντως ο Σφαιρόπουλος ελέγχει απόλυτα την κατάσταση και όσο θα ανεβαίνει η φυσική κατάσταση των παικτών, τόσο θα βλέπουμε καινούργια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας.




Χωρις παρεξηγηση ,αλλα μηπως τρολλαρεις; 39.gif
Δλδ μας λες οτι λογω του περσυνου καζου στους ελλ τελικους ,ο Σφαιρο τους παει λαου λαου ,ωστε πλεον τον Μαιο η ομαδα να πεταει....γι αυτο εχει την χειροτερη επιθεση στην ΕL ; ωστε να εχει την καλυτερη τον Μαιο;;;; icon_drunk.gif
Λες κ οι υπολοιποι προπονητες δεν θελουν οι ομαδες τους να ειναι σε φορμα τον Απριλη ή το κυριοτερο λες κ αν θα εχει πολυ σημασια να εισαι σε φορμα τοτε αλλα απο την 7η ~8η θεση να παιξεις με Τσσκα η Ρεαλ....
Επισης μπορει να υπαρχει επαγγελματιας προπονητης αυτου του επιπεδου που να λεει
να μη πολυπροσπαθούν για τα παιχνίδια. Άμα κάποιο παιχνίδι μας κάθεται, το παίρνουμε. Άμα στραβώσει, δεν σκοτωνόμαστε να το πάρουμε. Προσπαθούμε ακούραστα μέσω τριπόντων μήπως το γυρίσουμε, κι άμα δεν γίνεται ούτε και έτσι το παρατάμε. blink.gif blink.gif blink.gif

Ρε πααιδια υμαρτον δλδ...
akratacity
QUOTE (john wick @ Jan 21 2018, 22:14 ) *
Χωρις παρεξηγηση ,αλλα μηπως τρολλαρεις; 39.gif
Δλδ μας λες οτι λογω του περσυνου καζου στους ελλ τελικους ,ο Σφαιρο τους παει λαου λαου ,ωστε πλεον τον Μαιο η ομαδα να πεταει....γι αυτο εχει την χειροτερη επιθεση στην ΕL ; ωστε να εχει την καλυτερη τον Μαιο;;;; icon_drunk.gif
Επισης μπορει να υπαρχει επαγγελματιας προπονητης αυτου του επιπεδου που να λεει
να μη πολυπροσπαθούν για τα παιχνίδια. Άμα κάποιο παιχνίδι μας κάθεται, το παίρνουμε. Άμα στραβώσει, δεν σκοτωνόμαστε να το πάρουμε. Προσπαθούμε ακούραστα μέσω τριπόντων μήπως το γυρίσουμε, κι άμα δεν γίνεται ούτε και έτσι το παρατάμε. blink.gif blink.gif blink.gif

Ρε πααιδια υμαρτον δλδ...

Τι σου φαινεται περιεργο; Αυτο ακριβως εκανε περυσι ο Ζοτς και το κανει χρονια τωρα. Δεν συμμεριζομαι την αποψη οτι εσκεμμενα δεν προσπαθουν σε καποια ματς αλλα ειναι ξεκαθαρη η ελλειψη δυναμεων κατι που ειναι πολυ περιεργο για τη δεδομενη στιγμη. Οποτε ειτε δεν εγινε σωστη προετοιμασια το καλοκαιρι, ειτε κανουν δευτερη μινι προετοιμασια αυτη την περιοδο και τα ποδια ειναι βαρια. Παρε οποια επιλογη σε βολευει...
rahxephon13
QUOTE (akratacity @ Jan 21 2018, 22:17 ) *
Τι σου φαινεται περιεργο; Αυτο ακριβως εκανε περυσι ο Ζοτς και το κανει χρονια τωρα. Δεν συμμεριζομαι την αποψη οτι εσκεμμενα δεν προσπαθουν σε καποια ματς αλλα ειναι ξεκαθαρη η ελλειψη δυναμεων κατι που ειναι πολυ περιεργο για τη δεδομενη στιγμη. Οποτε ειτε δεν εγινε σωστη προετοιμασια το καλοκαιρι, ειτε κανουν δευτερη μινι προετοιμασια αυτη την περιοδο και τα ποδια ειναι βαρια. Παρε οποια επιλογη σε βολευει...

Δεν ξέρω τι κάνετε στην ομαδα και αν το πρόβλημα είναι θέμα διαχείρισης άλλα η φενερ δεν έκανε τίποτα τετοιο πέρσι, το προβλημα των τουρκων ήταν ότι είχαν πρόβλημα τραυματισμών (ακόμα και ο μπογκντανοβιτς ήταν για κάποιο καιρό οφφ) με αποτέλεσμα να κάνουν κοιλιά στο τέλος και να χάνουν στο τσακ το πλεονέκτημα άλλα οι τραυματίες επανήλθαν έγκαιρα και το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Κάτι παρόμοιο γίνεται και με την ρεαλ φέτος που έχασε έδαφος στην αρχή και ακομη προσπαθεί να βρει τα πατήματα τις, και εσείς έχετε πρόβλημα τραυματισμών σοβαρό άλλα δεν ξέρω αν οφείλετε αποκλειστικά εκεί το θέμα η είναι και τίποτα άλλο.
john wick
QUOTE (akratacity @ Jan 21 2018, 20:17 ) *
Τι σου φαινεται περιεργο; Αυτο ακριβως εκανε περυσι ο Ζοτς και το κανει χρονια τωρα. Δεν συμμεριζομαι την αποψη οτι εσκεμμενα δεν προσπαθουν σε καποια ματς αλλα ειναι ξεκαθαρη η ελλειψη δυναμεων κατι που ειναι πολυ περιεργο για τη δεδομενη στιγμη. Οποτε ειτε δεν εγινε σωστη προετοιμασια το καλοκαιρι, ειτε κανουν δευτερη μινι προετοιμασια αυτη την περιοδο και τα ποδια ειναι βαρια. Παρε οποια επιλογη σε βολευει...



Η επιλογη που με βολευει ,μαλλον που θεωρω εγω λογικη ειναι οτι η ομαδα περναει μια κοιλια οπως μπορουν να περασουν ολες οι ομαδες του κοσμου..
Οι βασικοι πυλωνες της ομαδας Σπανουλης κ Πριντ κανουν κακη χρονια ,ειτε λογω τραυματισμων ,ειτε λογω κουρασης , οι ξενοι εκτος του Μακ Λιν δεν εχουν βοηθησει κ ο προπονητης δεν εχει επιθετικα συστηματα εξου κ η ομαδα δειχνει πολλες φορες να εγκλωβιζεται..ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε...
Ο Ζοτς ξερει ποτε να εχει σε φουλ φορμα την ομαδα του χρονια τωρα ,ο ανθρωπος ειναι σε αλλο επιπεδο ,μετρ των τεχνικων κρισεων σε 1 ομαδα ωστε να καταφερει αυτο που θελει...μην μου συγκρινεις τον Σφαιρο με τον Ζοτς λοιπον...
Ολοι οι προπονητες θελουν να φορμαρονται οι ομαδες τους οταν πρεπει...
Κανεις ομως δεν παραταει τα παιχνιδια..συγνωμη αυτο ηταν οτι πιο κουφο εχω διαβασει στο ιντερνετ....
lefpan
QUOTE (john wick @ Jan 21 2018, 22:14 ) *
Χωρις παρεξηγηση ,αλλα μηπως τρολλαρεις; 39.gif
Δλδ μας λες οτι λογω του περσυνου καζου στους ελλ τελικους ,ο Σφαιρο τους παει λαου λαου ,ωστε πλεον τον Μαιο η ομαδα να πεταει....γι αυτο εχει την χειροτερη επιθεση στην ΕL ; ωστε να εχει την καλυτερη τον Μαιο;;;; icon_drunk.gif
Λες κ οι υπολοιποι προπονητες δεν θελουν οι ομαδες τους να ειναι σε φορμα τον Απριλη ή το κυριοτερο λες κ αν θα εχει πολυ σημασια να εισαι σε φορμα τοτε αλλα απο την 7η ~8η θεση να παιξεις με Τσσκα η Ρεαλ....
Επισης μπορει να υπαρχει επαγγελματιας προπονητης αυτου του επιπεδου που να λεει
να μη πολυπροσπαθούν για τα παιχνίδια. Άμα κάποιο παιχνίδι μας κάθεται, το παίρνουμε. Άμα στραβώσει, δεν σκοτωνόμαστε να το πάρουμε. Προσπαθούμε ακούραστα μέσω τριπόντων μήπως το γυρίσουμε, κι άμα δεν γίνεται ούτε και έτσι το παρατάμε. blink.gif blink.gif blink.gif

Ρε πααιδια υμαρτον δλδ...

Συγγνώμη, αλλά γιατί να τρολάρω;
Όπως έγραψα και στο ξεκίνημα του ποσταρίσματός μου, αυτό ήταν το καταστάλαγμα της κουβέντας, και όχι αυτή καθεαυτή η κουβέντα. Αν θέλεις να στο μεταφράσω αυτό, σημαίνει ότι αυτά που γράφω είναι αυτό που κατάλαβα από δυό ώρες συζήτηση. Σίγουρα ο άνθρωπος δεν μου είπε αυτά ακριβώς τα λόγια. Αυτό ήταν το νόημα.
Δεύτερον: Σίγουρα η ομάδα φέτος αποφάσισε να προσέξει πότε θα φορμαριστεί και να μη κουραστεί. Σίγουρα όλες οι ομάδες αυτό επιδιώκουν, όμως άλλο το τι επιδιώκουμε και άλλο αν θα μπορέσουμε να πετύχουμε την επιδίωξή μας. Και εξηγούμαι: Μπορεί μια ομάδα να θέλει να μην κουραστεί (όσο γίνεται), αλλά τα αποτελέσματά της να είναι τέτοια που συνεχώς να χρειάζεται να το παλεύει για να μένει σε επαφή με τους στόχους της.
Αυτό που δεν πρόσεξες σε όσα έγραψα, είναι εκεί που λέω πως η ομάδα έβγαλε τον πρώτο γύρο ανέλπιστα καλά. Δηλαδή, καλύτερα από όσο υπολόγιζε. Αυτό σημαίνει ότι στο δεύτερο γύρο έχει την πολυτέλεια να μη σκοτωθεί για να πάρει κάποιες νίκες, ιδίως άμα τύχει και δεν είναι στη μέρα της. Δηλαδή, ήταν επιλογή να μη ξεσκιστούμε στο τρέξιμο για να ανατρέψουμε το ματς με τη Μπασκόνια λόγου χάρη, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταφέρναμε να το γυρίσουμε, ακόμα και αν φτύναμε αίμα.
Αυτό είπα και τίποτα παραπάνω. Ο Ολυμπιακός με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου έχει περιθώρια να επιλέξει παιχνίδια, είτε από την αρχή είτε μέσα στο παιχνίδι. Αν είχε, όμως, δύο νίκες λιγότερες, δεν θα είχε αυτά τα περιθώρια, και τότε θα πάλευε περισσότερο και στη Βιτόρια και στη Μόσχα.
Βέβαια, με αυτή την προσέγγιση μας ξέφυγε πολύ το σκορ και γίναμε ψιλορεζίλι στους μπασκετικούς κύκλους. Αυτό σίγουρα είναι ένα θέμα, και μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί τουλάχιστον για φέτος.

Την χειρότερη επίθεση στην ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός την είχε και πέρυσι, αλλά έφτασε μέχρι τον τελικό. Δεν έχει σχέση αυτό. Πάντως και γι' αυτό αναφέρθηκε ότι η ομάδα φέτος είχε πλάνο να αλλάξει στυλ και να γίνει πιό επιθετική (γι' αυτό και πήρε αυτούς τους παίκτες που πήρε), αλλά με τους τραυματισμούς και λόγω του ότι ποτέ δεν έχει παίξει πλήρης, αναγκαστικά κατέφυγε σε εκείνο που ξέρει να κάνει καλύτερα. Γι' αυτό και έχει την καλύτερη (ή μάλλον την 2η καλύτερη) άμυνα στην ευρωλίγκα.

ΥΓ: Το "ύμαρτον" γράφεται "ήμαρτον".
lefpan
QUOTE (akratacity @ Jan 21 2018, 22:17 ) *
Τι σου φαινεται περιεργο; Αυτο ακριβως εκανε περυσι ο Ζοτς και το κανει χρονια τωρα. Δεν συμμεριζομαι την αποψη οτι εσκεμμενα δεν προσπαθουν σε καποια ματς αλλα ειναι ξεκαθαρη η ελλειψη δυναμεων κατι που ειναι πολυ περιεργο για τη δεδομενη στιγμη. Οποτε ειτε δεν εγινε σωστη προετοιμασια το καλοκαιρι, ειτε κανουν δευτερη μινι προετοιμασια αυτη την περιοδο και τα ποδια ειναι βαρια. Παρε οποια επιλογη σε βολευει...

Δεν υπάρχει καμιά ξεκάθαρη έλλειψη δυνάμεων, γιατί πράγματι -αν υπήρχε- θα ήταν πολύ περίεργο για τη δεδομένη στιγμή.
Υπάρχει συντήρηση δυνάμεων, που είναι εντελώς άλλο πράγμα.
Προετοιμασία (έστω και μίνι) δεν κάνει καμμιά ομάδα μέσα στη σεζόν.
Νομίζω πως αυτό θα φανεί και στα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται (με ΠΑΟ, Φενέρ, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ), όπου η ομάδα δεν θα έχει καθόλου αυτή την εικόνα από άποψη ενέργειας.
Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχουμε σε αυτά τα παιχνίδια, μπορεί και να τα χάσουμε όλα, αλλά όχι λόγω ότι δεν τα παλέψαμε. Μπορεί να χαθούν επειδή θα είμαστε άστοχοι, ή επειδή θα τα βάζουν από παντού οι άλλοι, ή για χίλιους άλλους λόγους, αλλά όχι γιατί δεν θα έχουμε δυνάμεις.
Κοντός ψαλμός αλληλούια...
rahxephon13
QUOTE (lefpan @ Jan 21 2018, 23:45 ) *
Συγγνώμη, αλλά γιατί να τρολάρω;
Όπως έγραψα και στο ξεκίνημα του ποσταρίσματός μου, αυτό ήταν το καταστάλαγμα της κουβέντας, και όχι αυτή καθεαυτή η κουβέντα. Αν θέλεις να στο μεταφράσω αυτό, σημαίνει ότι αυτά που γράφω είναι αυτό που κατάλαβα από δυό ώρες συζήτηση. Σίγουρα ο άνθρωπος δεν μου είπε αυτά ακριβώς τα λόγια. Αυτό ήταν το νόημα.
Δεύτερον: Σίγουρα η ομάδα φέτος αποφάσισε να προσέξει πότε θα φορμαριστεί και να μη κουραστεί. Σίγουρα όλες οι ομάδες αυτό επιδιώκουν, όμως άλλο το τι επιδιώκουμε και άλλο αν θα μπορέσουμε να πετύχουμε την επιδίωξή μας. Και εξηγούμαι: Μπορεί μια ομάδα να θέλει να μην κουραστεί (όσο γίνεται), αλλά τα αποτελέσματά της να είναι τέτοια που συνεχώς να χρειάζεται να το παλεύει για να μένει σε επαφή με τους στόχους της.
Αυτό που δεν πρόσεξες σε όσα έγραψα, είναι εκεί που λέω πως η ομάδα έβγαλε τον πρώτο γύρο ανέλπιστα καλά. Δηλαδή, καλύτερα από όσο υπολόγιζε. Αυτό σημαίνει ότι στο δεύτερο γύρο έχει την πολυτέλεια να μη σκοτωθεί για να πάρει κάποιες νίκες, ιδίως άμα τύχει και δεν είναι στη μέρα της. Δηλαδή, ήταν επιλογή να μη ξεσκιστούμε στο τρέξιμο για να ανατρέψουμε το ματς με τη Μπασκόνια λόγου χάρη, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταφέρναμε να το γυρίσουμε, ακόμα και αν φτύναμε αίμα.
Αυτό είπα και τίποτα παραπάνω. Ο Ολυμπιακός με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου έχει περιθώρια να επιλέξει παιχνίδια, είτε από την αρχή είτε μέσα στο παιχνίδι. Αν είχε, όμως, δύο νίκες λιγότερες, δεν θα είχε αυτά τα περιθώρια, και τότε θα πάλευε περισσότερο και στη Βιτόρια και στη Μόσχα.
Βέβαια, με αυτή την προσέγγιση μας ξέφυγε πολύ το σκορ και γίναμε ψιλορεζίλι στους μπασκετικούς κύκλους. Αυτό σίγουρα είναι ένα θέμα, και μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί τουλάχιστον για φέτος.

Την χειρότερη επίθεση στην ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός την είχε και πέρυσι, αλλά έφτασε μέχρι τον τελικό. Δεν έχει σχέση αυτό. Πάντως και γι' αυτό αναφέρθηκε ότι η ομάδα φέτος είχε πλάνο να αλλάξει στυλ και να γίνει πιό επιθετική (γι' αυτό και πήρε αυτούς τους παίκτες που πήρε), αλλά με τους τραυματισμούς και λόγω του ότι ποτέ δεν έχει παίξει πλήρης, αναγκαστικά κατέφυγε σε εκείνο που ξέρει να κάνει καλύτερα. Γι' αυτό και έχει την καλύτερη (ή μάλλον την 2η καλύτερη) άμυνα στην ευρωλίγκα.

ΥΓ: Το "ύμαρτον" γράφεται "ήμαρτον".

Το πρόβλημα με τα λεγόμενα σου είναι ότι αν ήταν ετσι τα πράγματα δεν θα δημιουργούταν τόσο ντόρος μετά από αυτές τις ήττες τουλάχιστον μέσα στην ομαδα και στους αγγελοπουλους που ήταν φανερά δυσαρεστημένοι δεν μπορεί λοιπόν να ήξεραν για αυτή την προσέγγιση και να ζητούν συνάντηση μετά την ήττα στην ρωσια σίγουρα όχι αν αυτό ήταν το πλάνο άσχετα από την έκταση τις ήττας.

Επίσης δεν ξέρω με ποιον μίλησες άλλα οποίος κι αν ήταν θεωρώ λογικό ακόμα και αν υπάρχει πρόβλημα να επέλεξε να μην στο μεταφέρει με κίνδυνο να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαδα αυτά τα πράγματα ετσι κι αλλιώς λυνονται εσωτερικά και η ευκολία με το οποίο βγάζεις αυτές τις πληροφορίες στην φορά μου δείχνουν ότι δεν ήταν εμπιστευτική η συζήτηση και πολύ πιθανόν να σου έδωσε μια πιο ωραιοποιημένη εικόνα από αυτή που πραγματικά υπάρχει, τώρα πόσο αυτή απέχει από την πραγματικότητα δεν γνωρίζω ψεύτη δεν σε λέω απλώς πιστεύω ότι αυτές τις πληροφορίες από την στιγμη που δεν είμαστε μέσα θα πρέπει να τις φιλτράρουμε λιγάκι και να μην τις περνούμε ως έχει και αυτό στο λέω χωρίς να θέλω να προσβάλω ούτε εσένα ούτε την πηγή σου, σε αυτό που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι ότι σύντομα θα μάθουμε τι ισχύει πραγματικά και τι όχι.
akratacity
QUOTE (lefpan @ Jan 22 2018, 00:02 ) *
Δεν υπάρχει καμιά ξεκάθαρη έλλειψη δυνάμεων, γιατί πράγματι -αν υπήρχε- θα ήταν πολύ περίεργο για τη δεδομένη στιγμή.
Υπάρχει συντήρηση δυνάμεων, που είναι εντελώς άλλο πράγμα.
Προετοιμασία (έστω και μίνι) δεν κάνει καμμιά ομάδα μέσα στη σεζόν.
Νομίζω πως αυτό θα φανεί και στα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται (με ΠΑΟ, Φενέρ, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ), όπου η ομάδα δεν θα έχει καθόλου αυτή την εικόνα από άποψη ενέργειας.
Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχουμε σε αυτά τα παιχνίδια, μπορεί και να τα χάσουμε όλα, αλλά όχι λόγω ότι δεν τα παλέψαμε. Μπορεί να χαθούν επειδή θα είμαστε άστοχοι, ή επειδή θα τα βάζουν από παντού οι άλλοι, ή για χίλιους άλλους λόγους, αλλά όχι γιατί δεν θα έχουμε δυνάμεις.
Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Ρε συ δεν δέχομαι ότι δεν παλεύουν τα παιχνίδια επειδή κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Μπορεί απλά η ομάδα να κάνει σκληρές προπονήσεις παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα για να βρεθεί σε καλή κατάσταση όταν πρέπει. Αυτό αφαιρεί αυτόματα από τους παίχτες μεγάλο ποσοστό ενέργειας. Αυτό έχει μεγαλύτερη λογική από το να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο με στόχο να μην καταπονηθουν. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό.

John Wick δεν συνέκρινα Ομπραντοβιτς με Σφαιροπουλο προσπάθησε να μην καταλαβαίνεις ότι σε βολεύει
Επίσης για να έρθει μια ομάδα σε καλή φυσική κατάσταση όταν πρέπει δεν είναι μόνο θέμα προπονητή αλλά έχει σημαντικό μερίδιο και ο/οι γυμναστής/ες. Μπορεί ο Σφαιροπουλος να έχει εξίσου καλό γυμναστή με τον Ζοτς.

Και για τον άλλο φίλο που είπε για τους τραυματισμούς της Φενέρ πέρυσι, ο Ολυμπιακός φέτος παίζει συνεχώς πλήρης γτ εγώ άλλη εικόνα έχω στο μυαλό μου. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει παίξει μπάσκετ σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν έχει πιάσει το ταβάνι του σαν ομάδα. Μπορεί βέβαια να μην καταφέρει να παίξει το μπάσκετ που οραματίζονταν αυτοί που δημιουργούσαν την ομάδα όμως το γεγονός ότι δεν έχει φορμαριστει ακόμα τον καθιστά πολύ επικινδυνο κατά τη γνώμη μου.
rahxephon13
QUOTE (akratacity @ Jan 22 2018, 01:17 ) *
Ρε συ δεν δέχομαι ότι δεν παλεύουν τα παιχνίδια επειδή κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Μπορεί απλά η ομάδα να κάνει σκληρές προπονήσεις παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα για να βρεθεί σε καλή κατάσταση όταν πρέπει. Αυτό αφαιρεί αυτόματα από τους παίχτες μεγάλο ποσοστό ενέργειας. Αυτό έχει μεγαλύτερη λογική από το να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο με στόχο να μην καταπονηθουν. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό.

John Wick δεν συνέκρινα Ομπραντοβιτς με Σφαιροπουλο προσπάθησε να μην καταλαβαίνεις ότι σε βολεύει
Επίσης για να έρθει μια ομάδα σε καλή φυσική κατάσταση όταν πρέπει δεν είναι μόνο θέμα προπονητή αλλά έχει σημαντικό μερίδιο και ο/οι γυμναστής/ες. Μπορεί ο Σφαιροπουλος να έχει εξίσου καλό γυμναστή με τον Ζοτς.

Και για τον άλλο φίλο που είπε για τους τραυματισμούς της Φενέρ πέρυσι, ο Ολυμπιακός φέτος παίζει συνεχώς πλήρης γτ εγώ άλλη εικόνα έχω στο μυαλό μου. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει παίξει μπάσκετ σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν έχει πιάσει το ταβάνι του σαν ομάδα. Μπορεί βέβαια να μην καταφέρει να παίξει το μπάσκετ που οραματίζονταν αυτοί που δημιουργούσαν την ομάδα όμως το γεγονός ότι δεν έχει φορμαριστει ακόμα τον καθιστά πολύ επικινδυνο κατά τη γνώμη μου.

Αυτό που είπα είναι ότι η φενερ είχε τραυματισμούς και δεν ήταν άπλα θέμα διαχείρισης και στο τέλος σου έγραψα ότι και εσείς έχετε πρόβλημα τραυματισμών και δεν ξέρω αν οφείλετε εκεί η προβληματική εικόνα των τελευταίων παιχνιδιών η αν πρόκειται για κάτι άλλο, σε αυτό δηλαδή που διαφωνώ είναι στο θέμα διαχείρισης που παρουσιάζεται εδώ μέσα, επίσης θεωρώ ότι πέρσι ο ολυμπιακος έκανε διαχείριση δυνάμεων.

Στο τέλος τις σεζόν και αφού είχε εξασφαλισμένη σχεδόν την τρίτη θέση θυμάμαι των ολυμπιακο να κάνει κάποιες αναπάντεχες ήττες ακομη και εντός έδρας από ομαδες που δεν μπήκαν καν οχτάδα (γαλατα και στα τελευταία 5 παιχνίδια κάνατε 4 ήττες) και πριν τα χιαστί υπήρχε μια ανησυχία για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν που όμως αποδείχτηκε αβάσιμη, σε αυτό το σημείο άποψη μου ήταν και παραμένει ότι σε εκείνο το σημείο ο ολυμπιακος που και τότε είχε προβλήματα τραυματισμών έκανε μια ελεγχόμενη κοιλιά που ήξερε ότι δεν θα των επηρέαζε αυτές όμως δεν έχουν καμιά σχέση με τις εμφανισεις που βλέπουμε τώρα τελευταία και την εικόνα που παρουσιάζει τώρα γι'αυτο δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι μόνο αυτός ο λόγος για την κακή εικόνα που παρουσιάζει, τώρα για των κάνω λάθος αυτό θα φανεί οσονούπω.
john wick
QUOTE (lefpan @ Jan 21 2018, 20:45 ) *
........
Όπως έγραψα και στο ξεκίνημα του ποσταρίσματός μου, αυτό ήταν το καταστάλαγμα της κουβέντας, και όχι αυτή καθεαυτή η κουβέντα. Αν θέλεις να στο μεταφράσω αυτό, σημαίνει ότι αυτά που γράφω είναι αυτό που κατάλαβα από δυό ώρες συζήτηση. Σίγουρα ο άνθρωπος δεν μου είπε αυτά ακριβώς τα λόγια. Αυτό ήταν το νόημα.
.............

ΥΓ: Το "ύμαρτον" γράφεται "ήμαρτον".




εντάξει τώρα κατάλαβα κ εγώ....


υ.γ
συγνώμη για το ορθογραφικό λαθος..

QUOTE (akratacity @ Jan 21 2018, 23:17 ) *
Ρε συ δεν δέχομαι ότι δεν παλεύουν τα παιχνίδια επειδή κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Μπορεί απλά η ομάδα να κάνει σκληρές προπονήσεις παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα για να βρεθεί σε καλή κατάσταση όταν πρέπει. Αυτό αφαιρεί αυτόματα από τους παίχτες μεγάλο ποσοστό ενέργειας. Αυτό έχει μεγαλύτερη λογική από το να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο με στόχο να μην καταπονηθουν. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό.

John Wick δεν συνέκρινα Ομπραντοβιτς με Σφαιροπουλο προσπάθησε να μην καταλαβαίνεις ότι σε βολεύει
Επίσης για να έρθει μια ομάδα σε καλή φυσική κατάσταση όταν πρέπει δεν είναι μόνο θέμα προπονητή αλλά έχει σημαντικό μερίδιο και ο/οι γυμναστής/ες. Μπορεί ο Σφαιροπουλος να έχει εξίσου καλό γυμναστή με τον Ζοτς.

Και για τον άλλο φίλο που είπε για τους τραυματισμούς της Φενέρ πέρυσι, ο Ολυμπιακός φέτος παίζει συνεχώς πλήρης γτ εγώ άλλη εικόνα έχω στο μυαλό μου. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει παίξει μπάσκετ σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν έχει πιάσει το ταβάνι του σαν ομάδα. Μπορεί βέβαια να μην καταφέρει να παίξει το μπάσκετ που οραματίζονταν αυτοί που δημιουργούσαν την ομάδα όμως το γεγονός ότι δεν έχει φορμαριστει ακόμα τον καθιστά πολύ επικινδυνο κατά τη γνώμη μου.





το ταβάνι της δεν το έχει πιάσει ακόμη καμμία ομάδα φέτος...
Ίσως η Τσσκα ,αλλά και αυτή πόσο καλύτερη θα γίνει?
akratacity
QUOTE (john wick @ Jan 22 2018, 08:34 ) *
εντάξει τώρα κατάλαβα κ εγώ....


υ.γ
συγνώμη για το ορθογραφικό λαθος..






το ταβάνι της δεν το έχει πιάσει ακόμη καμμία ομάδα φέτος...
Ίσως η Τσσκα ,αλλά και αυτή πόσο καλύτερη θα γίνει?

Συγνώμη αλλά ο Παναθηναϊκός πόσο καλύτερα μπορεί να παίξει νομίζεις;;;
Να σουτάρει ξέρω γω με 70% στα τρίποντα;;;
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι αν διατηρησει την υπάρχουσα απόδοση δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι μεγάλο αλλά σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ και υπήρξε και περίοδος που ήταν εξαιρετικά φορμαρισμενος.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός έκανε κάποιες νίκες στην αρχή αλλά η απόδοση του δεν κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα απλά λόγω εμπειρίας και καλής διαχείρισης πήρε πολλά κλειστα ματς.
john wick
QUOTE (akratacity @ Jan 22 2018, 05:41 ) *
Συγνώμη αλλά ο Παναθηναϊκός πόσο καλύτερα μπορεί να παίξει νομίζεις;;;
Να σουτάρει ξέρω γω με 70% στα τρίποντα;;;
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι αν διατηρησει την υπάρχουσα απόδοση δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι μεγάλο αλλά σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ και υπήρξε και περίοδος που ήταν εξαιρετικά φορμαρισμενος.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός έκανε κάποιες νίκες στην αρχή αλλά η απόδοση του δεν κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα απλά λόγω εμπειρίας και καλής διαχείρισης πήρε πολλά κλειστα ματς.



ο Παναθηναικος μεχρι στιγμης δεν εχει παρει τπτ σχεδόν από Dedmon , Ogast ,κοτομπουκια , ο Kc rivers 1 μηνα ηταν αφαντος .
επισης αναγνωριζω οτι ουτε ο Παο εχει πιασει καμμια τρελή απόδοση σε παιχνιδι...μην μπερδευεσαι με την δαιμονιώδη φορμα Καλαθη Gist..Δες τις διαφορές που εχουμε κερδίσει , μόνο την Χιμκι κερδισαμε ανετα.
akratacity
QUOTE (john wick @ Jan 22 2018, 08:57 ) *
ο Παναθηναικος μεχρι στιγμης δεν εχει παρει τπτ σχεδόν από Dedmon , Ogast ,κοτομπουκια , ο Kc rivers 1 μηνα ηταν αφαντος .
επισης αναγνωριζω οτι ουτε ο Παο εχει πιασει καμμια τρελή απόδοση σε παιχνιδι...μην μπερδευεσαι με την δαιμονιώδη φορμα Καλαθη Gist..Δες τις διαφορές που εχουμε κερδίσει , μόνο την Χιμκι κερδισαμε ανετα.

Όπως είπες Γκιστ-Καλαθης παίζουν εξαιρετικά από την αρχή της σεζον.
Εγώ δυσκολεύομαι να βρω παίχτη του Ολυμπιακού που να είναι τόσο σταθερά καλός. Πχ οι Πρίντεζης, Στρελνιεκς και ΜακΛιν είχαν όλοι από ένα καλό διάστημα αλλά υπήρχαν και περίοδοι που ήταν/είναι άφαντοι. Αυτό από μόνο του είναι ένα δείγμα του ότι η μία ομάδα ακόμα δεν έχει βρει τον δρόμο της. Ο Παναθηναϊκός έχει βρει χημεία και διακριτούς ρόλους και παίρνει σταθερά πράγματα από αρκετούς παίχτες. Ε ο Ολυμπιακός αυτή την σταθερότητα δεν την έχει. Δεν θα κρίνω αν οι τελευταίοι παίχτες στο ροτεισιον του Παναθηναϊκού μπορούν να παίξουν σαν τον Καλάθη και τον Γκιστ γτ αυτό προφανώς και δεν πρόκειται να γίνει. Το ότι δεν καθαρίσατε επίσης πολλά παιχνίδια μέχρι τώρα ίσως να είναι και θέμα μη ύπαρξης αξιόπιστων λύσεων πίσω από Καλαθη-Γκιστ αλλά αυτό λύνεται μόνο με μεταγραφική ενίσχυση και είναι μια εντελώς άλλη συζήτηση.
jazz thrilos
Πάντως εμένα θεωρίες οτι όταν χάνουμε, και μάλιστα με παταγώδη τρόπο όπως σε Βιτόρια και Μόσχα, χάνουμε γιατί κάνουμε ξέρω γω συντήρηση δυνάμεων ή ότι οι διαφορές πόντων δεν αντιπροσωπεύουν την εικόνα του ματς γιατί απλά...το παρατήσαμε το παιχνίδι μωρέ, μου θυμίζουν τα δημοσιογραφικά κλισέ "ήττα σα νίκη", "έχασε αλλά έστειλε μήνυμα για τον Απρίλη", και κάτι τέτοια ωραία που γράφουν οι δημοσιογράφοι-παλαμοκροτητές. Μιλάμε για την ομάδα που τα τελευταία χρόνια έφτιαξε το όνομα της με πνεύμα refuse to lose, μια ομάδα που και στα πιο αδιάφορα ματς έφτυναν αίμα όλοι για να την κερδίσουν. Τώρα αν περάσαμε στο άλλο άκρο, οκ....

Ανεξαρτήτως του τι λέμε εμείς εδώ πάντως, χθες ο Σφαιρόπουλος το είπε ξεκάθαρα στις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Προμηθέα. Έχουμε θέματα, υπάρχουν ζητήματα στην ομάδα, οι αρμόδιοι δουλεύουν για να τα λύσουν και πρέπει σε όλα τα ματς να παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο. Αν όλα ήταν μέρος ενός στανικού σχεδίου που παρόμοιο δεν θα είχε δει η μπασκετική Ευρώπη, ο κόουτς μάλλον θα είχε συντηρήσει το ύφος του "θα βάζω 50 πόντους και σε όποιον αρέσει να ' ούμε...". Χθες εμένα μου έδειξε πρόσωπο ανθρώπου σοβαρού που αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και προσπαθεί να το λύσει πριν βγει το τρένο απο τις ράγες.

Είμαστε σε περίοδο μπυροκοιλιάς, πολλοί παίχτες είναι κουρασμένοι, έχουμε τραυματίες, γίνονται λάθη στην διαχείριση του ροτέισον, κάποιοι είναι ντεφορμέ, ίσως η μπασκετική φιλοσοφία μας είναι ξεπερασμένη, ίσως έχουν γίνει και αστοχίες στον προγραμματισμό. Απόλυτα φυσιολογικά όλα μου φαίνονται για έναν μπασκετικό οργανισμό. Χαίρομαι που οι υπεύθυνοι το αντιλαμβάνονται, δουλευουν για να λύσουν τα θέματα και προχωράμε. Τα υπόλοιπα μου φαίνονται θεωρίες συνωμοσίας.
rankin
QUOTE(akratacity @ Jan 22 2018, 09:17 ) *
Όπως είπες Γκιστ-Καλαθης παίζουν εξαιρετικά από την αρχή της σεζον.
Εγώ δυσκολεύομαι να βρω παίχτη του Ολυμπιακού που να είναι τόσο σταθερά καλός.

Παπανικολάου - Παπαπέτρου, στο 90% των αγώνων...
Αλλά δεν αρκούν

Απο την άλλη, οταν αυτοί οι δυο εξαφανίζονται, εξαφανίζεται και η ίδια η ομάδα.
Think about it
golitog7
QUOTE(john wick @ Jan 21 2018, 21:14 ) *
Χωρις παρεξηγηση ,αλλα μηπως τρολλαρεις; 39.gif
Δλδ μας λες οτι λογω του περσυνου καζου στους ελλ τελικους ,ο Σφαιρο τους παει λαου λαου ,ωστε πλεον τον Μαιο η ομαδα να πεταει....γι αυτο εχει την χειροτερη επιθεση στην ΕL ; ωστε να εχει την καλυτερη τον Μαιο;;;; icon_drunk.gif
Λες κ οι υπολοιποι προπονητες δεν θελουν οι ομαδες τους να ειναι σε φορμα τον Απριλη ή το κυριοτερο λες κ αν θα εχει πολυ σημασια να εισαι σε φορμα τοτε αλλα απο την 7η ~8η θεση να παιξεις με Τσσκα η Ρεαλ....
Επισης μπορει να υπαρχει επαγγελματιας προπονητης αυτου του επιπεδου που να λεει
να μη πολυπροσπαθούν για τα παιχνίδια. Άμα κάποιο παιχνίδι μας κάθεται, το παίρνουμε. Άμα στραβώσει, δεν σκοτωνόμαστε να το πάρουμε. Προσπαθούμε ακούραστα μέσω τριπόντων μήπως το γυρίσουμε, κι άμα δεν γίνεται ούτε και έτσι το παρατάμε. blink.gif blink.gif blink.gif

Ρε πααιδια υμαρτον δλδ...

Μπορείς να μας εξηγήσεις κάπως πως θα βγει 7ος ή 8ος ενώ είναι 2ος;
Nemesakos
QUOTE (golitog7 @ Jan 22 2018, 10:10 ) *
Μπορείς να μας εξηγήσεις κάπως πως θα βγει 7ος ή 8ος ενώ είναι 2ος;


H όλη κουβέντα που διάβασες έχει να κάνει με το γεγονός πως οι γυμναστές του Ολυμπιακού είπαν πως το προπονητικό τιμ έχει δώσει εντολή να μην χτυπάει τα ματς η ομάδα για να μην κουραστεί και να εκτελεί τρίποντα μπας και κερδίσει κανάν αγώνα.

Αν λοιπόν αυτό ισχύει υποθετικά μιλώντας αυτή η εντολή μπορεί να φέρει πολλές ακόμα ήττες αφού όπως είπαμε είναι εντολή προπονητή ομάδας ευρωλίγκας να μην κουράζονται τα παιδιά και να μην χτυπάνε παιχνίδια.. Οπότε γιατί σου φαίνεται δύσκολο να κάνει τόσες συνεχόμενες ήττες ο Ολυμπιακός και να φτάσει 7η 8η θέση? Αφού έχουν πλάνο να μην χτυπάνε τα παιχνίδια αλλά να χτυπάνε τρίποντα. Και ότι δώσει ο θεός...
john wick
QUOTE (golitog7 @ Jan 22 2018, 08:10 ) *
Μπορείς να μας εξηγήσεις κάπως πως θα βγει 7ος ή 8ος ενώ είναι 2ος;




Αυτή τη στιγμή από την 7η θέση (Κιμκι) απέχεις 2 νίκες....Κ σε έχει κ στην ισοβαθμια
Νομίζεις θέλει πολύ;
Ρεαλ έξω, ΠΑΟ έξω, Φενερ μέσα.. Είναι τόσο δύσκολο να κάνεις 3 ήττες; θα μου πεις καλά κ οι άλλοι θα κάνουν μόνο νίκες; Όχι φυσικά, όμως έχει πολύ δρόμο ακόμα κ όπως βλέπεις όλοι κερδίζουν όλους..


QUOTE (jazz thrilos @ Jan 22 2018, 08:01 ) *
Πάντως εμένα θεωρίες οτι όταν χάνουμε, και μάλιστα με παταγώδη τρόπο όπως σε Βιτόρια και Μόσχα, χάνουμε γιατί κάνουμε ξέρω γω συντήρηση δυνάμεων ή ότι οι διαφορές πόντων δεν αντιπροσωπεύουν την εικόνα του ματς γιατί απλά...το παρατήσαμε το παιχνίδι μωρέ, μου θυμίζουν τα δημοσιογραφικά κλισέ "ήττα σα νίκη", "έχασε αλλά έστειλε μήνυμα για τον Απρίλη", και κάτι τέτοια ωραία που γράφουν οι δημοσιογράφοι-παλαμοκροτητές. Μιλάμε για την ομάδα που τα τελευταία χρόνια έφτιαξε το όνομα της με πνεύμα refuse to lose, μια ομάδα που και στα πιο αδιάφορα ματς έφτυναν αίμα όλοι για να την κερδίσουν. Τώρα αν περάσαμε στο άλλο άκρο, οκ....

Ανεξαρτήτως του τι λέμε εμείς εδώ πάντως, χθες ο Σφαιρόπουλος το είπε ξεκάθαρα στις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Προμηθέα. Έχουμε θέματα, υπάρχουν ζητήματα στην ομάδα, οι αρμόδιοι δουλεύουν για να τα λύσουν και πρέπει σε όλα τα ματς να παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο. Αν όλα ήταν μέρος ενός στανικού σχεδίου που παρόμοιο δεν θα είχε δει η μπασκετική Ευρώπη, ο κόουτς μάλλον θα είχε συντηρήσει το ύφος του "θα βάζω 50 πόντους και σε όποιον αρέσει να ' ούμε...". Χθες εμένα μου έδειξε πρόσωπο ανθρώπου σοβαρού που αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και προσπαθεί να το λύσει πριν βγει το τρένο απο τις ράγες.

Είμαστε σε περίοδο μπυροκοιλιάς, πολλοί παίχτες είναι κουρασμένοι, έχουμε τραυματίες, γίνονται λάθη στην διαχείριση του ροτέισον, κάποιοι είναι ντεφορμέ, ίσως η μπασκετική φιλοσοφία μας είναι ξεπερασμένη, ίσως έχουν γίνει και αστοχίες στον προγραμματισμό. Απόλυτα φυσιολογικά όλα μου φαίνονται για έναν μπασκετικό οργανισμό. Χαίρομαι που οι υπεύθυνοι το αντιλαμβάνονται, δουλευουν για να λύσουν τα θέματα και προχωράμε. Τα υπόλοιπα μου φαίνονται θεωρίες συνωμοσίας.



+άπειρο....
Δεν χορταίνω (που λέει ο λόγος) να σε διαβάζω.. rolleyes.gif
Προσπαθώ να βρω ένα ποσταρισμα σου να διαφωνήσω..



Υ. Γ
Ορισμένοι μην το παίρνετε αρνητικά όταν γράφουμε κάτι για την ομάδα σας.. Το έχω ξαναγράψει, όταν γράφεις για τον αντίπαλο είσαι πιο αντικειμενικος..
shtarkws
Το προβλημα του Ολυμπιακου ειναι η ελλειψη χημειας και η κατανομη ρολων. Οταν το βρει, που θα το βρει, η ομαδα θα αρχισει να ρολλαρει. Το θεμα ειναι να το βρει και να προλαβει να φορμαριστει οριν ειναι αργα
basket72
QUOTE (john wick @ Jan 22 2018, 10:28 ) *
Ορισμένοι μην το παίρνετε αρνητικά όταν γράφουμε κάτι για την ομάδα σας.. Το έχω ξαναγράψει, όταν γράφεις για τον αντίπαλο είσαι πιο αντικειμενικος..


Προφανώς κι έχεις δίκιο στο ότι δεν πρέπει να το παίρνουμε αρνητικά όταν φίλοι του Παναθηναϊκού γράφουν για τον Ολυμπιακό κι τούμπαλιν.
Από και και πέρα έχει να κάνει με ποιος το γράφει. Υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα που είναι πρωτίστως οπαδοί και θαυμάζουν την ομάδα τους σε τέτοιο βαθμό που ταυτίζονται ακόμα και με τις καφρίλες της και μέσα από αυτήν αντλούν αξία κι οι ίδιοι ως άτομα. (με αφορμή πολύ πρόσφατες καφρίλες το τελευταίο...)
Αυτοί λοιπόν οι οπαδοί όχι δεν είναι αντικειμενικοί αλλά είναι κάργα υποκειμενικοί σε ότι έχει να κάνει με τον "αιώνιο" αντίπαλο. Όχι απλώς θέλουν πάντα να χάνει και ει δυνατόν να γελοιοποιείται αλλά το κακό για τον "αιώνιο" είναι συνυφασμένο με το καλό για την ομάδα τους.- αυτοματοποιημένα στο μυαλό τους. Αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν χολή. Κι υπάρχουν αρκετοί από δαύτους κι εδώ μέσα (πολύ λιγότερο πάντως από ότι ....¨εκεί έξω¨) αλλά είναι ο χαρακτήρας και οι κανόνες του φόρουμ τέτοιοι που είναι συγκρατημένοι. rolleyes.gif ¨
Ολο αυτό λέγεται μισαλλοδοξία και δεν είναι πρωτόφαντο σε τούτη εδώ τη γη.

Εν κατακλείδι το αν μπορεί κάποιος να είναι αντικειμενικός με τον "αιώνιο" το δείχνει μέσα από τις τοποθετήσεις του για την ίδια την ομάδα του
akratacity
QUOTE (rankin @ Jan 22 2018, 10:05 ) *
Παπανικολάου - Παπαπέτρου, στο 90% των αγώνων...
Αλλά δεν αρκούν

Απο την άλλη, οταν αυτοί οι δυο εξαφανίζονται, εξαφανίζεται και η ίδια η ομάδα.
Think about it

Συμφωνω οτι ειναι αρκετα σταθεροι φετος αλλα δεν εχουν τον αντιστοιχο αντικτυπο στο παιχνιδι της ομαδας οπως οι Καλαθης-Γκιστ. Μιλαμε για ρολιστες που κανουν πολλα πραγματα σε πολυ καλο επιπεδο αλλα δεν θα γινουν ποτε πρωταγωνιστες. Με τη λογικη αυτη και ο Θ. Αντετοκουνμπο ειναι πολυ σταθερος σε οσα προσφερει οταν παιζει. Για να γινω πιο ξεκαθαρος το αντιστοιχο διδυμο ηγετων του Ολυμπιακου, δηλαδη Σπανουλης-Πριντεζης φετος δεν εχουν προσφερει ακομα οσα πρεπει οντας σε κακη κατασταση τον τελευταιο καιρο. Αντιστοιχα οι δυο του ΠΑΟ ειναι εξαιρετικοι απο την αρχη της χρονιας με ελαχιστες εξαιρεσεις.
lefpan
Σατανικό σενάριο:

Στο ελληνικό πρωτάθλημα αντί να βγούμε δεύτεροι, καθόμαστε χάνουμε κάνα-δυό ακόμα παιχνίδια και βγαίνουμε τέταρτοι (προσοχή: όχι τρίτοι, ...τέταρτοι).

Έτσι, αντί να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας σκασμένοι μετά το φάιναλ φορ της ευρωλίγκας, τον συναντούμε στα πλέι οφς και όχι στους τελικούς της Α1, πάλι με μειονέκτημα έδρας αλλά περισσότερο ξεκούραστοι και πριν από το φάιναλ φορ της ευρωλίγκας.
pan24
QUOTE (lefpan @ Jan 22 2018, 20:40 ) *
Σατανικό σενάριο:

Στο ελληνικό πρωτάθλημα αντί να βγούμε δεύτεροι, καθόμαστε χάνουμε κάνα-δυό ακόμα παιχνίδια και βγαίνουμε τέταρτοι (προσοχή: όχι τρίτοι, ...τέταρτοι).

Έτσι, αντί να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας σκασμένοι μετά το φάιναλ φορ της ευρωλίγκας, τον συναντούμε στα πλέι οφς και όχι στους τελικούς της Α1, πάλι με μειονέκτημα έδρας αλλά περισσότερο ξεκούραστοι και πριν από το φάιναλ φορ της ευρωλίγκας.

Καλο το σεναριο αλλα για να γινει αυτο θα χρειαστει να χασεις 4+ παιχνιδια,δεν φτανουν 1-2
T.W.Is.M.
QUOTE(lefpan @ Jan 22 2018, 20:40 ) *
Σατανικό σενάριο:

Στο ελληνικό πρωτάθλημα αντί να βγούμε δεύτεροι, καθόμαστε χάνουμε κάνα-δυό ακόμα παιχνίδια και βγαίνουμε τέταρτοι (προσοχή: όχι τρίτοι, ...τέταρτοι).

Έτσι, αντί να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας σκασμένοι μετά το φάιναλ φορ της ευρωλίγκας, τον συναντούμε στα πλέι οφς και όχι στους τελικούς της Α1, πάλι με μειονέκτημα έδρας αλλά περισσότερο ξεκούραστοι και πριν από το φάιναλ φορ της ευρωλίγκας.


Το χω σκεφτει αυτο το σεναριο και το θεωρησα τροπο που μας αυξανει τις πιθανοτητες για πρωταθλημα(δεδομενου οτι δεν εχουμε την εδρα). Ειναι ομως πολυ δυσκολο να γινει, ειδικα μετα τα αποτελεσματα αυτου του διημερου, γιατι δεν υπαρχουν 2 ομαδες τοσο σταθερες, που να μπορουν να κανουν τοσες νικες για να εκμεταλλευτουν τις υποθετικες μας ηττες.

Με την ευκαιρια, ξερει κανεις ποιο ειναι το συστημα των φετινων πλει οφ; Ειναι το ιδιο με περσι, το ιδιο με προπερσι ή συμμετεχουν μονο 6 ομαδες; Εψαξα στο site του ΕΣΑΚΕ, αλλα δε βρηκα κατι. Γιατι αν δεν εχουμε επανελθει στο προπερσινο κλασικο συστημα των 4 προημιτελικων, οι θεσεις κατω απο τη 2η σε βαζουν να παιξεις εναν ακομα γυρο πλει οφ.
Baader
QUOTE (T.W.Is.M. @ Jan 22 2018, 23:32 ) *
Το χω σκεφτει αυτο το σεναριο και το θεωρησα τροπο που μας αυξανει τις πιθανοτητες για πρωταθλημα(δεδομενου οτι δεν εχουμε την εδρα). Ειναι ομως πολυ δυσκολο να γινει, ειδικα μετα τα αποτελεσματα αυτου του διημερου, γιατι δεν υπαρχουν 2 ομαδες τοσο σταθερες, που να μπορουν να κανουν τοσες νικες για να εκμεταλλευτουν τις υποθετικες μας ηττες.

Με την ευκαιρια, ξερει κανεις ποιο ειναι το συστημα των φετινων πλει οφ; Ειναι το ιδιο με περσι, το ιδιο με προπερσι ή συμμετεχουν μονο 6 ομαδες; Εψαξα στο site του ΕΣΑΚΕ, αλλα δε βρηκα κατι. Γιατι αν δεν εχουμε επανελθει στο προπερσινο κλασικο συστημα των 4 προημιτελικων, οι θεσεις κατω απο τη 2η σε βαζουν να παιξεις εναν ακομα γυρο πλει οφ.



Να η προκήρυξη του ΕΣΑΚΕ για το φετινό πρωτάθλημα.

Τα πλέι οφς ξεκινούν κανονικά με 8 ομάδες στις 2 νίκες και οι ημιτελικοί είναι στις 3 νίκες.
golitog7
http://www.gazzetta.gr/basketball/euroleag...di-o-olympiakos

Ο Παπαπέτρου τραυματίστηκε με τη Χίμκι, τον έβαλα να παίξει με τον Προμηθέα (έστω και 3,5 λεπτά) και τον προφυλάσσουν με τον Αστέρα;
Καλά έχουνε χαζέψει τελείως; Τι insane πράγματα είναι αυτά που κάνουν;
rahxephon13
Σχετικά με των τραυματισμό παπαπετρου λογικά έπαιξε λίγο στην πατρα για να δουν αν μπορεί εξ ου και τα μόλις 3,5 λεπτά, τώρα τι τραυματισμό έχει που δεν γνώριζαν εκ των προτέρων σε τι κατάσταση είναι δεν ξέρω, τα ιατρικά του ολυμπιακου χρονιά τώρα ανήκουν στην σφαίρα του μεταφυσικού smiley.gif
Sence Of Defence
QUOTE (rahxephon13 @ Jan 25 2018, 08:52 ) *
Σχετικά με των τραυματισμό παπαπετρου λογικά έπαιξε λίγο στην πατρα για να δουν αν μπορεί εξ ου και τα μόλις 3,5 λεπτά, τώρα τι τραυματισμό έχει που δεν γνώριζαν εκ των προτέρων σε τι κατάσταση είναι δεν ξέρω, τα ιατρικά του ολυμπιακου χρονιά τώρα ανήκουν στην σφαίρα του μεταφυσικού smiley.gif


περίεργα πράγματα όντως. Τέσπα, εγώ ήθελα να ρωτήσω το εξής, δικαιούτε κάποιος παίκτης να έχει προσωπικό γυμναστή?
Πέρα από το τιμ που υπάρχει σε μία ομάδα μπορεί κάποιος να συμβουλεύετε και να γυμνάζετε από εξωτερικό γυμναστή? Ή ακόμη και Ιατρό ?
jazz thrilos
Εντωμεταξύ, στην είδηση για τη μη συμμετοχή του Παπαπέτρου στο παχνίδι με τον Ερυθρό, στο τέλος έχει έναν αστερίσκο όπου αναφέρει οτι και ο Μιλουτίνοφ δεν προπονήθηλκε λόγω ψύξης στον αυχένα!! hammer.gif ugly_tocktock.gif ugly1.gif

Πραγματικά, η προσφορά αυτής της ομάδας στην επικαιροποίηση της διεθνούς αθλητριατικής βιβλιογραφίας είναι ανεκτίμητη!

Conan1982
QUOTE (jazz thrilos @ Jan 25 2018, 11:52 ) *
Εντωμεταξύ, στην είδηση για τη μη συμμετοχή του Παπαπέτρου στο παχνίδι με τον Ερυθρό, στο τέλος έχει έναν αστερίσκο όπου αναφέρει οτι και ο Μιλουτίνοφ δεν προπονήθηλκε λόγω ψύξης στον αυχένα!! hammer.gif ugly_tocktock.gif ugly1.gif

Πραγματικά, η προσφορά αυτής της ομάδας στην επικαιροποίηση της διεθνούς αθλητριατικής βιβλιογραφίας είναι ανεκτίμητη!


Αυτά είναι. Εντάξει μπορεί να μην προπονήθηκε αλλά δεν χάνεις αγώνα την επόμενη μέρα αν έχεις πάθει κάτι τέτοιο.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.