Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός - Επικαιρότητα 2017-18
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
rankin
Γιατί ρε παιδιά, είπε κανείς οτι ο Σπανούλης κάνει μπούλινγκ στους συμπαίκτες του;
Για τη διανομή των ρόλων μιλούσαμε και την σχετική έλλειψη ευελιξίας
SteveNashidis
QUOTE(sacarame @ Nov 12 2017, 13:11 ) *
Να κάνω μια ερώτηση, έτσι που μου ήρθε στο μυαλό μετά και το τελευταίο ματς με τον ΠΑΟ..


Όλοι εμείς εδώ λέμε ότι ο Ρόμπερτς έχει έρθει στη θέση του Γκριν και προφανώς απογοητεύει με τις ως τώρα εμφανίσεις του..

Μήπως όμως στο μυαλό του κόουτς τα πράγματα είναι διαφορετικά; Να εξηγήσω τι εννοώ...


Μήπως ο Σφαιρό θέλει να φτιάξει δίδυμα τους Μάντζαρη με Στρέλνιεκς και τον Σπανούλη με τον Ρόμπερτς και όχι το ανάποδο όπως εμείς πιστεύουμε;;


Δηλαδή μήπως ο Στρέλνιεκς έχει έρθει σαν αντι- Γκριν, κάνει δίδυμο με τον Μάντζαρη (που έδειξε να πηγαίνει καλά την Παρασκευή) και ο Ρόμπερτς ήρθε σαν ένας δεύτερος πιο διεισδυτικός Μάντζαρης για να παίξει στο πλευρό του Σπανούλη;


Θα μου πείτε μα τα λεφτά που παίρνει κλπ... Τι σημασία έχει το ποσό στο συμβόλαιο αν ο παίκτης αποκτήθηκε για αυτό το λόγο...


Απορία απλή...


Eπιτέλους ενα ποστ σου το οποίο δεν ρίχνει φάουλ bball.gif

Αρχικά να πώ ότι δε πιστέυω ότι ταιριάζει το δίδυμο Ρόμπερτς-Σπανούλη. Με την μέχρι στιγμής εικόνα, ο Ρόμπερτς δεν κάνει τίποτα πέρα από το να κατεβάζει τη μπάλα και να την πασάρει. Ενίοτε δεν την κατεβάζει και σωστά ή δεν την πασάρει σωστά( βλέπε επαναφορές). Δε ξέρω πως μπορεί να εξιλιχθεί αυτή η κατάσταση, γιατί τα ποσοστά του σουτ μπορείς να ελπίσεις ότι βελτιώνονται. Ο τρόπος παιχνιδιού, το να διεισδύει δηλαδή, δεν βελτιώνεται. Ή το κάνεις ή δε το κάνεις μέσα στο παιχνίδι.
Οπότε έχουμε ένα παίκτη που παίρνει περισσότερα λεφτά από τη δουλειά που κάνει, κρατώντας μια θέση ξένου κλειστή. Και για να το προεκτείνω, ο Χάκετ που θα έπαιζε και άμυνα και θα είχε λιγότερο κασέ θα έκανε δεκάδες πράγματα περισσότερα στο παρκέ ως επίφοβος τραυματίας από τον Ρομπερτς.

Αρα φτάνουμε σε ένα σημείο όπου το ντράιβ του υγιή σπανούλη που θα περάσει σε έκρηξη τον αντίπαλο του(όταν με το καλό επιστρέψει) θα μας οδηγήσει σε πάσα στον διστακτικό και κακό Ρόμπερτς. Κάτι δηλαδή που θέλαμε φέτος να αλλάξει με ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ γιατί το βλέπουμε τόσα χρονια και δεν αποδίδει στις κακές βραδιές μας.

Και από τη στιγμή που οι παίκτες μας στο 1-2 δεν παίζουν καλή άμυνα,γιατί κακά τα ψέματα όλη η δουλειά γίνεται από τα 3άρια και τα 5άρια, δε διώχνεις ένα δεινό σκόρερ* και έναν αμυντικογενή παίκτη που θα καθόταν με 400.000, για να φέρεις τον Ρόμπερτς.

*από τη στιγμή που τον περιορίζαμε φυσικά και θα δήλωνε ότι δεν ταίριαζε στην ομάδα και ήθελε να φύγει. Αν του δίναμε ρόλο δεν θα τον χαλούσε να κατσει σε ομάδα με προοπτική final 4. Kαι μην ακούω στατιστικά και θεωρίες, ότι είχε 0 ασσίστς και 0 defensive impact γιατί 0 δημιουργία έχουν οι Ρομπερτς , Μάντζαρης με τη διστακτικότητα τους και αδυναμία στο 1vs1.

Ελπίζω ότι θα αλλάξουν πράγματα στην ομάδα και είμαι αισιόδοξος. Με κούρασε σαν φίλαθλο της ομάδας αυτή η προσαρμογη που πρέπει να περάσουν οι νέοι παίκτες , αυτά τα τελευταία χρόνια. Και ερωτώ; Αν κράτουσαμε τον ίδιο κορμό, ξένους κυρίως παρά Έλληνες , στο στυλ της κυριαρχίας του Παναθηναικού , με μειωμένες κατά 70% τις περιπτώσεις φθηνών τραυματισμών που δεν συμβαίνουν στις άλλες ομάδες......ΤΙ θΑ ΕΪΧΑΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ; tongue.gif
SteveNashidis
Μόλις ανεβούν στο ίντερνετ οι δηλώσεις του Σφαιρό, τώρα στον ΟΤΕ μετά τον αγωνα με τον Ρέθυμνο θα ήθελα να τις αναλύσουμε. Φάνηκε λίγο εκνευρισμένος στην συνέντευξη . Πρόλαβα να συγκρατήσω την ατάκα " αν εγώ θέλω να νικάω με 50 πόντους , θα νικάμε με 50 πόντους. ποιον ενοχλεί; "

Anyway. Aς ανεβούν ολόκληρες και μιλάμε ξανα laugh.gif
Sokos
QUOTE(Voyager @ Nov 12 2017, 19:48 ) *
Μόλις ανεβούν στο ίντερνετ οι δηλώσεις του Σφαιρό, τώρα στον ΟΤΕ μετά τον αγωνα με τον Ρέθυμνο θα ήθελα να τις αναλύσουμε. Φάνηκε λίγο εκνευρισμένος στην συνέντευξη . Πρόλαβα να συγκρατήσω την ατάκα " αν εγώ θέλω να νικάω με 50 πόντους , θα νικάμε με 50 πόντους. ποιον ενοχλεί; "

Anyway. Aς ανεβούν ολόκληρες και μιλάμε ξανα laugh.gif


Είναι νομίζω ενδεικτικές της πίεσης που νιώθει. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν είδε κάποιο πρόβλημα την τελευταία βδομάδα. Απλά κάνει τον κινέζο και τονίζει ότι η ομάδα δεν έχει βγει εκτός στόχων (που ισχύει). Προφανώς και δεν "νίκησε" η ομάδα, όπως τόνισε τόσες φορές. Έφαγε μία 20άρα στην Βαρκελώνη από την προβληματική (και) φέτος Barcelona, έχασε στο ΣΕΦ σχετικά εύκολα και ίδρωσε να περάσει τον αδύναμο φέτος Άρη. Δεν ισχυρίστηκε κανείς ότι χάθηκαν όλοι οι στόχοι της σεζόν, αλλά άλλο είναι να βλέπεις τα πράγματα ψύχραιμα και άλλο να υποτιμάς την νοημοσύνη όσων ακούν αυτά που λες. Και είναι και φάουλ του να τραμπουκίζει τον δημοσιογράφο που προσπαθεί να κάνει την δουλειά του.

Όσο για τα "σ' όποιον αρέσουμε", καλό θα ναι να τα θυμάται όταν θα παίζει η ομάδα μεταξύ συγγενών και φίλων αν όντως πιστεύει ότι μια Λιμόζ έχει θέση στο μπάσκετ το 2017.
pan24
Μετα το 1.10
Καποιος νιωθει πιεσμενος...




stefkorner
QUOTE (pan24 @ Nov 13 2017, 03:03 ) *
Μετα το 1.10
Καποιος νιωθει πιεσμενος...



(χωρις διαθεση ειρωνιας και μεταξυ σοβαρου και αστειου...)η μπριγιαντινη στο φρεσκολουσμενο μαλλι και το παντα καλοσιδερωμενο και καθαρο σακακι βοηθανε στο να εισαι τυπικος και παντα μετρημενος ,αλλα εδω καποια πραγματα οντως δεν μπορεσε να τα κρυψει...παροτι εδω η ερωτηση εσκασε απο εναν πολυ κουλ δημοσιογραφο smiley.gif
Zoys
QUOTE(natouralistis @ Nov 12 2017, 13:39 ) *
Ο Σλούκας έφυγε γιατί ζήτησε 2.100.000 για 3 χρόνια και του είπαν όχι και τα βρήκε αλλού πολλαπλάσια.

Λίγα ζήτησε.
petrovic
απαράδεκτη συμπεριφορά Σφαιρόπουλου.

τους έχουν καλομάθει οι δημοσιογράφοι, χρόνια ολόκληρα, τους προπονητές και τους παίκτες του μπάσκετ και τους αντιμετωπίζουν σχεδόν με .....δέος. να τα αποτελέσματα.

πονεμένη ιστορία, παλιά ιστορία
natouralistis
QUOTE (Zoys @ Nov 12 2017, 20:12 ) *
Λίγα ζήτησε.


Συμφωνώ και εγώ και η αγορά όπως φάνηκε εκείνο το καλοκαίρι
Zoys
Ελπίζω να μην τα πολυεννοεί όσα είπε ο Bullet στις δηλώσεις. Λογικά έχει ακούσει πολλά τελευταία και ξεσπάει, αλλά με λάθος τρόπο...
Manu7
Ακατάλληλος. Οι δηλώσεις ενδεικτικές της τρικυμίας και της ασυλίας του 2 χρόνια τώρα. Το θέμα είναι κόουτς μην σε κάνουν πέρα οι παίχτες. Αντε να δουμε.
airg
Ο Σφαιρο ειπε κατι πολυ σοβαρο!!!

ΜΗΝ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ
SG3ptshooter
Έπρεπε ο ρεπόρτερ να του πει απλά "Kαι με Barcelona;" peace.gif
stefkorner
QUOTE (Manu7 @ Nov 13 2017, 03:36 ) *
Ακατάλληλος. Οι δηλώσεις ενδεικτικές της τρικυμίας και της ασυλίας του 2 χρόνια τώρα. Το θέμα είναι κόουτς μην σε κάνουν πέρα οι παίχτες. Αντε να δουμε.


γκρεμισε απο μονος του το προφιλ που εχτιζε ! ο αλλοτε καλοσυνατος και ευγενικος ..κυριος Σφαιροπουλος μπορει πλεον να υποστηριζει οποιοσδηποτε πως ειναι δηθεν, βασισμενος σ αυτες τις δηλωσεις ..!
και κατ επεκταση να υποστηριξει πως ειναι δηθεν και οσο αναφορα τις πολυ αυστηρες αρχες που διεπουν τους ατυπους κανονες πειθαρχειας που εχει θεσπισει ,για να καλυψει αλλες αδυναμιες..!
petrovic
QUOTE(Manu7 @ Nov 12 2017, 19:36 ) *
Ακατάλληλος. Οι δηλώσεις ενδεικτικές της τρικυμίας και της ασυλίας του 2 χρόνια τώρα. Το θέμα είναι κόουτς μην σε κάνουν πέρα οι παίχτες. Αντε να δουμε.



το θέμα δεν επικεντρώνεται στον Σφαιρόπουλο. τουλάχιστον η δική μου η πρόθεση ΔΕΝ είναι να επικεντρώσω στον Σφαιρόπουλο.

Το θέμα είναι γενικότερο και έχει να κάνει με την συμπεριφορά των "μπασκετικών" δημοσιογράφων προς τους παίκτες και τους προπονητές του αθλήματος. όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, τους έχουν μονίμως καλομαθημένους, "μη βρέξει και μη στάξει". που να είχαμε και καμιά σχολή με την παράδοση των "πλάβι" ή της Ισπανίας των τελευταίων 20 χρόνων.............

πριν τους απευθύνουν ερώτηση θα τους προσκύναγαν κανένα μισάωρο............
jazz thrilos
Προσπερνώ τα περί ύφους και άλλα ψυχαναλυτικής φύσης σχόλια για την ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο που απάντησε ο Σφαιρόπουλος στις ερωτήσεις μετά το παιχνίδι με το Ρέθυμνο.

Μας αρέσει δεν μας αρέσει όμως, ο Σφαιρόπουλος έθεσε ένα αμείλικτο ερώτημα που δυστυχώς δεν θα ήθελα να τεθεί. Τι είπε; Σας αρέσει να κερδίζουμε και να είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας έστω και με 50 πόντους στην επίθεση; Ή προτιμάτε σούπερ επιθετικο μπάσκετ, καρφώματα, τρίποντα βροχή και στο τέλος να μένουμε με άδεια χέρια;

Σαφώς και θα πει κάποιος, "θέλω και τα δύο βρε παιδί μου"! Εντάξει, εύκολη απάντηση. Το θέμα είναι οτι ο κόουτς μάλλον πιστεύει οτι και τα δύο δεν συνάδουν, δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν και τα δύο απο την ομάδα που έχει στα χέρια του. Οπότε θέτει (εν είδη διπλωματικού "εκβιασμού") ένα πολύ δύσκολο ερώτημα.

Μεταξύ μας, αν ήμουν σίγουρος οτι με 50 πόντους ενεργητικό θα μπορούσαμε φέτος να πάρουμε ευρωλίγκα θα το σκεφτόμουν πολύ πριν απαντήσω. Πάντως είναι ένα unfair ερώτημα που τίθεται προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Και το βαφτιζω unfair γιατί ο κόσμος λειτουργεί συναισθηματικά και δεν πολυενδιαφέρεται για τα τεχνικά. Δεν μπορείς να του λες οτι για να πάρεις κούπα θα πονέσουν τα μάτια σου. Δεν μπορεί αυτό να αποτελέσει το περιεχόμενο της σχέση μας τόσο με το άθλημα όσο και με την ίδια την ομάδα. Δεν ξέρω, δεν μου ακούστηκε καλο.
TAKIS7
Με αυτές τις δηλώσεις απλά δείχνει ότι το μπάσκετ τον έχει αφήσει μία εικοσαετία πίσω. Δεν νοείται το 2017 να μιλάς για 50 πόντους. Αν δεν μπορεί να κατανοήσει τη βαρύτητα αυτών που λέει να σηκωθεί να φύγει από μόνος του. Και τότε γιατί είχαμε επιθετικό πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό; 62 πόντους βάλαμε. Αμυντικά ήταν τα θέματα.
Η Φενέρ έχασε και βλέπω να ξεσπάει πάνω μας. Άλλη μία τέτοια εμφάνιση όπως με τον Παναθηναϊκό και για μένα τελειώνει εκεί.
Zephyr
QUOTE(Zoys @ Nov 12 2017, 20:36 ) *
Ελπίζω να μην τα πολυεννοεί όσα είπε ο Bullet στις δηλώσεις. Λογικά έχει ακούσει πολλά τελευταία και ξεσπάει, αλλά με λάθος τρόπο...

Να μου το θυμηθείς ότι αυτός θα φυγει με χειρότερο τρόπο σε σύγκριση με το πώς έφυγε ο Μπαρτζωκας. Το υφάκι χιλίων καρδιναλίων όταν συνοδεύεται με χάλια εμφανίσεις και συνεχόμενες απογοητεύσεις συνήθως δεν βοηθάει...
SteveNashidis
Μπορεί η άμυνα να φέρνει πρωταθλήματα και κούπες αλλά μη ξεχνάμε ότι δε παίζουν τα αγόρια μας 1 ματς την εβδομάδα για να τα δίνουν όλα στην άμυνα και να καταφέρει ο Σφαιρό να νικάει με 50 πόντους.

Καθώς η άμυνα σε φθείρει πιο πολύ από την επίθεση, σου φέρνει και περισσότερους τραυματισμούς, δε μπορείς να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα με 4 παιχνίδια σε 6 μέρες, όπου θα παίζεις άμυνα για 40 λεπτά και θα νικάς βάζοντας εσύ 51 πόντους. Δεν γίνεται.

Να το πω και πιο απλά. Ένα σκοτωμένο τρίποντο που θα δεχτείς (στυλ Ριβερς), τα οποία όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε όλο και περισσότεροι παίκτες να είναι ικανοί να τα βάζουν, για να το υπερκαλύψεις θες δύο εύστοχες επιθέσεις για 2 πόντους.
Αν είσαι ανίκανος επιθετικά για ένα χρονικό σημείο του αγώνα και χάνεις τη μία κατοχή μετά την άλλη, δε σε φτάνει η άμυνα για να νικήσεις ένα παιχνίδι , ούτε σε μαθηματικά σενάρια.

Έχει ο Σφαιρό παίκτες που μπορούν να αφοπλίσουν στο 1v1 oποιονδήποτε παίκτη της Ευρολίγκα;
RipCity
Το μπασκετ εχει αλλαξει, το προσωπικο ταλεντο γινεται ολο και σημαντικοτερο. Ο ανθρωπος ειναι ανικανος να κανει το βήμα παραπανω επιθετικα και τα χει μπλεξει πλεον και στο μυαλο του. Εχει ζοριστει πολυ ασχημα.
lefpan
QUOTE (Zephyr @ Nov 12 2017, 21:07 ) *
Να μου το θυμηθείς ότι αυτός θα φυγει με χειρότερο τρόπο σε σύγκριση με το πώς έφυγε ο Μπαρτζωκας. Το υφάκι χιλίων καρδιναλίων όταν συνοδεύεται με χάλια εμφανίσεις και συνεχόμενες απογοητεύσεις συνήθως δεν βοηθάει...

Τότε μάλλον ο Πασχάλης θα έπρεπε να έχει φύγει (και μάλιστα με τις κλωτσιές) από τη Μπάρτσα 4-5 χρόνια πριν από τότε που πράγματι έφυγε!!!
petrovic
QUOTE(Voyager @ Nov 12 2017, 19:13 ) *
Μπορεί η άμυνα να φέρνει πρωταθλήματα και κούπες αλλά μη ξεχνάμε ότι δε παίζουν τα αγόρια μας 1 ματς την εβδομάδα για να τα δίνουν όλα στην άμυνα και να καταφέρει ο Σφαιρό να νικάει με 50 πόντους.

Καθώς η άμυνα σε φθείρει πιο πολύ από την επίθεση, σου φέρνει και περισσότερους τραυματισμούς, δε μπορείς να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα με 4 παιχνίδια σε 6 μέρες, όπου θα παίζεις άμυνα για 40 λεπτά και θα νικάς βάζοντας εσύ 51 πόντους. Δεν γίνεται.

Να το πω και πιο απλά. Ένα σκοτωμένο τρίποντο που θα δεχτείς (στυλ Ριβερς), τα οποία όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε όλο και περισσότεροι παίκτες να είναι ικανοί να τα βάζουν, για να το υπερκαλύψεις θες δύο εύστοχες επιθέσεις για 2 πόντους.
Αν είσαι ανίκανος επιθετικά για ένα χρονικό σημείο του αγώνα και χάνεις τη μία κατοχή μετά την άλλη, δε σε φτάνει η άμυνα για να νικήσεις ένα παιχνίδι , ούτε σε μαθηματικά σενάρια.

Έχει ο Σφαιρό παίκτες που μπορούν να αφοπλίσουν στο 1v1 oποιονδήποτε παίκτη της Ευρολίγκα;




Ακριβώς αυτό. την ομαδάρα της Σλοβενίας μόλις δύο μήνες πριν την είδαμε να συνδυάζει το τερπνόν με το ωφέλιμο τόσο αποτελεσματικά. η δε Λετονία.... έρχεται
Conan1982
Μα πως να μην αισθάνεται πιεσμένος ο άνθρωπος όταν έχει ξεκινήσει όλη αυτή η συζήτηση για τον προπονητή και όταν κάποιοι στο ΣΕΦ φώναζαν Τόμιτς, Τόμιτς.
Δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος να γίνεται όλη αυτή η συζήτηση όταν η ομάδα ακόμα δεν έχει στρώσει και παρ' όλα αυτά πάει καλά στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα οι Αγγελόπουλοι δεν σκέφτονται να τον διώξουν.

Στα του ματς με το Ρέθυμνο επιτέλους Ρόμπερτς και Τόμπσον σούταρα με καλά ποσοστά απ' το τρίποντο. smiley.gif
lefpan
Πάντως πλάκα-πλάκα, αν τυχόν και φύγει ο Σφαιρό (που δεν φεύγει, ούτε και πρέπει) τρέχοντας θα έλθει η Ρεάλ ή η Εφές και θα σφάζονται ποιά θα τον πρωτοπάρει.
Και μετά, με τα τρελά μπάτζετ που βαράνε εκεί πέρα, παπάδες θα κάνει ο Σφαιρό, που κάποιοι λένε πως είναι 20 χρόνια πίσω.
RipCity
Ελπιζω να ειναι απλα ειρωνικο αυτο το περι Ρεαλ, αν και με προβληματιζει το οτι εβαλες και την Εφες μεσα, οποτε δυστυχως μαλλον το εννοεις οτι θα σφαζονται.
stefkorner
QUOTE (RipCity @ Nov 13 2017, 04:33 ) *
Ελπιζω να ειναι απλα ειρωνικο αυτο το περι Ρεαλ, αν και με προβληματιζει το οτι εβαλες και την Εφες μεσα, οποτε δυστυχως μαλλον το εννοεις οτι θα σφαζονται.


η αληθεια ειναι πως ετριζε η καρεκλα του Περασοβιτς πριν το διπλο στην Βαρκελωνη... 39.gif
kotzito
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Λάσο είναι ανώτερος του Σφαιρόπουλου. Οκ, του έχει πάρει 1 Ευρωλίγκα αλλά έχει χάσει πόσες με κάθε τρόπο και έχει χάσει και πόσα ματς κι εκείνος μέσα από τα χέρια του. Όταν φύγει ο Σφαιρό από εμάς είμαι σίγουρος ότι αν όχι την ίδια χρονιά, σίγουρα την επόμενη θα βρει πρόταση από κάποια ομάδα που έχει ως ελάχιστο στόχο την πρόκριση στην οκτάδα.

Το θέμα είναι ότι για τα δεδομένα του Ολυμπιακού, όπως φαίνεται έχει πιάσει ταβάνι. Αυτή την στιγμή παίζει ένα μπάσκετ που είναι μάλλον κατώτερο των δυνατοτήτων της ομάδας, δεν δείχνει διάθεση για πειραματισμούς (τουλάχιστον πειραματισμούς που θα φέρουν κάτι καινούριο) και έτσι όπως προχωράει δεν είναι απίθανο σύντομα να χάσει και τον έλεγχο των αποδυτηρίων. Δεν με πειράζει τόσο να βάζουμε 60 - 65 πόντους, με πειράζει ότι δεν βλέπω κάτι καινούριο. Παίζουμε έναν μήνα χωρίς Σπανούλη και όπως φαίνεται δεν έχει προετοιμάσει ένα Plan B στην επίθεση. Από εδώ και πέρα κορώνα - γράμματα παίζει το κεφάλι του συνέχεια, οπότε όπως φαίνεται αν έρθουν κάποια στιγμή 2-3 ήττες μαζεμένες, θα χαιρετήσει. Μακάρι να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά όπως φαίνεται κι από τις δηλώσεις του σήμερα έχει αρχίσει να τον κυριεύει ο εκνευρισμός που σίγουρα δεν πρόκειται να βοηθήσει ούτε τον ίδιο ούτε την ομάδα.
Hip
Ενταξει, τα ιδια και τα ιδια λεμε, αλλα επειδη το μπασκετακι υποφερει, θα ριξω αλλη μια γυρα. Εχοντας το πλεονεκτημα πως δεν ειμαι οπαδος της ομαδας, αλλα του αθληματος, πρεπει να πω πως οι αντιδρασεις και σε εξεδρα αλλα και εδω μεσα ειναι καθαρα οπαδικες. Εχασε ο Ολυμπιακος απο τον Παναθηναικο και ετσι λοιπον πρεπει να χαλασει ο κοσμος. Να φυγουν προπονητες, παιχτες προεδροι και ακομα και ο υπευθυνος του κυλικειου. Για μια στιγμη, ο Παναθηναικος τι ειναι δηλαδη; Μια ομαδιτσα που μαζευτηκαν καμια δεκαρια χασομερηδες και ειπαν να παιξουν ενα διπλακι; Δεν ειναι ομαδα Γιουρολιγκας με φιλοδοξιες τουλαχιστον να ειναι στην 8αδα; Δεν ειναι μια ομαδα με 6 αστερια ραμμενα στην φανελα της; Δεν ειναι μια ομαδα καλυτερη απο την περσινη Γαλατα Σαραι που κερδισε στο ΣΕΦ; Αυτο το πραγμα που δεν μπορουν οι πρασινοι να χανουν απο τους κοκκινους και το αναποδο, ειναι πραγματικα για ψυχιατρικη μελετη.
Ο Σφαιροπουλος τωρα, ειδα το βιντεο με τις δηλωσεις του απο περιεργεια και δεν ακουσα τιποτα εξωφρενικο και παραλογο. Τι ειπε; πως η ομαδα ειναι μεσα και στους τρεις στοχους της. Δεν ειναι; Πως δεν πρεπει να μηδενιζουμε μετα απο μια ηττα τις προηγουμενες νικες της. Κερδισε στην Μακαμπι εκτος, δεν ηταν καλη η Μακαμπι. Βεβαια ηταν αρκετα καλη για να νικησει την Ρεαλ. Κερδισε μαρς την Κιμκι που ειναι μια ανετοιμη ομαδα ελεγαν καποιοι και χωρις μεταλλο, αλλα στην επομενη αγωνιστικη κερδισε επισης την Ρεαλ στην Ισπανια. Κερδισε με καποια δυσκολια τον Αρη για να παει στον τελικο κυπελλου, την ιδια μερα που ο Παναθηναικος εχασε απο την ΑΕΚ με αθλια εμφανιση. Ναι ο ιδιος Παναθηναικος που κερδισε την Παρασκευη στο ΣΕΦ. Νομιζει κανεις πως το πραγματικο μπασκετ ειναι πλει στεισον που μια ομαδα κερδιζει ή χανει μεσο των δεδομενων που παιρνει το υπολογιστικο συστημα; θελει να κερδιζει λεει και ας βαζει 50 ποντους η ομαδα. Ναι ξεκαθαρισω πως δεν ειμαι λατρης του μπασκετ που πρεσβευει ο Σφαιρο, ο οποιος ειναι μια εξελιγμενη μορφη Ιωαννιδη. Αλλωστε και αυτος κανει αυτο που εκανε ο Ιωαννιδης στην Ευρωπη, πηγαινει μεχρι τους 4 ( στην πραγματικοτητα μεχει τους 2) και εκει χανει. Παει ομως, οταν ομαδες με πολλαπλασιο μπατζετ δεν καταφερνουν ουτε αυτο. Ουτε αυτο δεν ειναι ετσι; Τι χρειαζεται για να παιξει και θεαματικο μπασκετ και αποτελεσματικο; Τεραστιο μπατζετ, μεχρι και η Μακαμπι που το πηρε με τον κολοτουμπα τον Ραις, ειχε μεγαλυτερο μπατζετ απο Ολυμπιακο και Παναθηναικο, ή καλη φουρνια απο γηγγενεις παιχτες. Δεν τους εχει ο Ολυμπιακος; Υπαρχουν αλλοι στην αγορα και δεν τους παιρνει; Για ρωτηστε και τον Παναθηναικο που την βγαζει με Βουγιουκα και Ογκουστ. Και ποιο ειναι τελικα το ελληνικο μπασκετ; Δεν ειναι αυτο που εδω και χρονια στηριζεται στην αμυνα και απλα ειχε την τυχη να βγαλει στην προηγουμενη γενια μια σειρα απο μεγαλα ταλεντα,Διαμαντιδη, Σπανουλη, Παπαλουκα και μερικους καλους ρολιστες να τους στηριζουν; Δηλαδη αυτο που θελουν ολοι ειναι να παρει 6 ξενους παιχτες που να εχουν συμβολαια κοντα στα 10 μυρια και οι ελληνες να κανουν τους νεροκουβαλητες τους; Και ποιος θα τα βαλει αυτα τα λεφτα; Απο ποια εσοδα; Θελετε να ρωτησετε ποσα εισητηρια εχει μεσο ορο τα τελευταια χρονια ο Ολυμπιακος; Και δεν μιλαω για διαρκειας που ο Παναθηναικος εχει 7 χιλιαδες φετος, εννοω συνολικα. Προσωπικα το αποκλειω να ξεπερναει κατα πολυ τα 5 χιλιαδες.
Και να παμε τωρα στους παιχτες. Ξερετε πως χτιζονται οι ομαδες; Βλεπεις τι εχεις και παιρνεις οτι σου λειπει για να προσπαθησεις να παιξεις αυτο που εχεις σχεδιασει. Τι ειχε ο Ολυμπιακος; Τον Σπανουλη που ελεγα παραπανω, καλως ή κακως. Εχει παιξει μεχρι τωρα; Φανταζεται κανεις τον παναθηναικο , μην παω μακρια, να επαιζε εδω και εναν μηνα χωρις τον Καλαθη; Εγω αν ημουν Παναθηναικος δεν θα ηθελα καν να μου περασει απ το μυαλο. Τι του ελειπε ενα μπακ απ του Πριντεζη στο τεσσερα. Εχει παιξει αυτο το μπακ απ μεχρι τωρα; Για τους υπολοιπους 4 ξενους εχουν γινει κινησεις για βελτιωση ή ακομα και αλλαγη σε σχεση με περσι. Μην τους πιασω εναν εναν, γιατι το μπασκετ βασικα κινειτε επιθετικα ή σε δυδιμα ή σε τριγωνα. Οταν σου απουσιαζουν αυτοι που τα απαρτιζουν ή αν πρεπει οι καινουργιοι να μαθουν τους υπολοιπους, θελει καποιον χρονο. Αλλιως δεν θα προπονιοντουσαν οι ομαδες, ουτε θα εκαναν προετοιμασιες. Θα εμπαιναν απ ευθειας να παιξουν.
Και να παμε τωρα στο τελευταιο αγαπημενο θεμα του φορουμ(και του ελληνικου αθλητισμου γενικα). Οι ξενοι και οι μεταγραφες. Θελει καποιος να μου πει πως ο Ολυμπιακος εχασε το παιχνιδι με τον Παναθηναικο γιατι ο Ρομπερτς ειχε 1/3 ή γιατι ο Πριντεζης ειχε 1/8; Επειδη ο Τομπσον ειχε 0/3 ή επειδη ο Μιλουτινοφ ειχε 2/7; Γιατι ειχε ο Ολυμπιακος 13 ασιστ για 8 λαθη και ο Παναθηναικος 7 ασιστ για 11 λαθη; Ή επειδη ειχε 29 ριμπαοντ εναντι 34 του Παναθηναικου; Εχασε λογο περιφερειας ή λογο ψηλων που πριν το παιχνιδι ολοι ελεγαν πως ειναι πιο δυνατος; Κατα την δικη μου αποψη, κερδισε ο λιγοτερο κακος και ο περισσοτερο τυχερος. Τωρα αν πετυχε ο σχεδιασμος του Πασκουαλ να κλεισει την ρακετα και να αφησει τα σουτ ή του Σφαιροπουλου να χτυπησει στο ζωγραφιστο, αυτο δεν ειναι αναγκη να το πω εγω, το λεει το αποτελεσμα. Αλλα αν ο Ρομπερτς ειχε 3/4 τριποντα οπως σημερα και ο Τομπσον αλλα 3/4 και ο Πριντεζης 2/3 κι οχι 0/3 οπως την Παρασκευη ο σχεδιασμος του Πασκουαλ θα πηγαινε περιπατο και ο Μιλουτινοφ τελικα ισως και να εκανε παρτυ, αντι να μπλεκεται στις βοηθειες.
Δηλωνω για αλλη μια φορα και οποιος θελει να το κρατησει να μου την πει στο τελος του χρονου. Θα τον ακουσω με σεβασμο. Και το λεω τωρα που ειμαι εντελως εκτος κλιματος. Ο Ρομπερτς ειναι μια χαρα παιχτης για πισω ή διπλα απο τον Σπανουλη και δεν εχει καμια σχεση με τους Γουοτερς του κοσμου αυτου. Θα βοηθησει πολυ περισσοτερο απ οτι τωρα δειχνει. Σερχι ή Γιουλ μπορει να μην ειναι και ουτε θα γινει ποτε, αλλα οχι ρε αδερφε να τον συγκρινουν καποιοι με τον Γουοτερς. Θα πεσει κεραυνος να μας καψει. Για τον Τομπσον δεν υπαρχει γκρινια ακομα και δεν θα τον υποστηριξω. Αλλα ειναι ενας παιχτης πολυ χρησιμος για μια ομαδα που θελει το καλο του σουτ. Ειναι τιμιος στην αμυνα, δεν παιζει για παρτη του, καταλαβαινει το παιχνιδι και εχει ολα τα βασικα που χρειαζεται ενας καλος G/F για την ευρωπη. Ο Σφαιροπουλος θα συνεχισει να παιζει αυτο το μπασκετ που εχει σαν πρωτο κανονα την αμυνα και τους ρολους και μετα το προσωπικο επιθετικο ταλεντο. Τιτλους δεν ξερω αν θα παρει η ομαδα του, αλλα θα ειναι παντα μια σοβαρη ανταγωνσιτικη ομαδα που θα κοιταει ψηλα. Τα αλλα για μενα ειναι πομφολυγες και οπαδικες γκρινιες μετα απο μια κακη ηττα. Τουλαχιστον μ αυτα και μ αυτα ξεχασαμε και τις γκρινιες για τους γυμναστες και τους γιατρους της ομαδας. Καλα λεω πως σε λιγο θα φταιει και ο τυπος στο κυλικειο. smiley.gif
jazz thrilos
QUOTE (lefpan @ Nov 12 2017, 22:23 ) *
Πάντως πλάκα-πλάκα, αν τυχόν και φύγει ο Σφαιρό (που δεν φεύγει, ούτε και πρέπει) τρέχοντας θα έλθει η Ρεάλ ή η Εφές και θα σφάζονται ποιά θα τον πρωτοπάρει.
Και μετά, με τα τρελά μπάτζετ που βαράνε εκεί πέρα, παπάδες θα κάνει ο Σφαιρό, που κάποιοι λένε πως είναι 20 χρόνια πίσω.


Πιστεύεις οτι οι "παπάδες" που βλέπουμε κατά καιρούς απο διάφορες ομάδες οφείλονται στα τρελά μπάτζετ; Γιατί και ο Μπαρτζώκας τρελό μπάτζετ είχε στην Βαρκελώνη και απέτυχε. Επίσης η Ζαλγκίρις, η οποία για μένα στα πρώτα φετινά παιχνίδια της στην ευρωλίγκα παραδίδει μαθήματα ισορροπημένου μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση έχει πολύ χαμηλό μπάτζετ.

Αν η αδυναμία μας να παίξουμε επιθετικό μπάσκετ είναι το μπάτζετ, το πρόβλημα τότε τίθεται σε νέες βάσεις και αφορά άλλου είδους συζήτηση.

Δεν ξέρω αν κάνεις πλάκα ή όχι ούτε αν θα σφάζονταν ομάδες τοπ επιπέδου στα πόδια του Σφαιρόπουλου. Αυτό που πιστεύω πάντως είναι οτι οι δύο ομάδες που διάλεξες για παράδειγμα είναι οτι πιο μακρινό στην μπασκετική κουλτούρα του έλληνα κόουτς. Ας έβαζες τουλάχιστον την Φενέρ που τα τελευταία χρόνια έχουν συνηθίσει στους 60 και 70 πόντους και στην απαρέγκλιτη αμυντική προσήλωση.
airg
QUOTE(Hip @ Nov 13 2017, 00:52 ) *
Εχοντας το πλεονεκτημα πως δεν ειμαι οπαδος της ομαδας, αλλα του αθληματος, πρεπει να πω πως οι αντιδρασεις και σε εξεδρα αλλα και εδω μεσα ειναι καθαρα οπαδικες. Εχασε ο Ολυμπιακος απο τον Παναθηναικο και ετσι λοιπον πρεπει να χαλασει ο κοσμος. Να φυγουν προπονητες, παιχτες προεδροι και ακομα και ο υπευθυνος του κυλικειου.


Eιλικρινα φιλε μου χαλας την πιατσα.

Πανω που εστρωσε το πραμα και βρηκαμε το θεμα μας να διωξουμε μεχρι τις τσιρλιντερς που τραυματιζονται,
ερχεσαι και κανεις μια σοβαρη αναλυση.

Σε λιγο θα μας πεις να φωναζουμε και defence. Αλλα ξεχασα ο Σφαιρο ειναι οπαδος της αμυνας.
Αντε να φωναζουμε offence, αλλα μεχρι εκει, οχι αλλες Αμερικανιες.

Ασε τα παιδια που βγηκαν να αγορασουν τον Ανταμς και ο αθλιος ο παιχτης που ηθελαν να διωξουν και βγηκε MVP.
Eτσι για σπασιμο το εκανε.
Ο αλλος που επαιζε σε ομαδα που ηθελαν να χανουν στο NBA, τα εβαζε ολα. Αντε τωρα να πεις οτι δεν θα κανει ουτε παρελαση. Και επαιζε τοσα χρονια πρωταγωνιστικα στο Αμερικα.

Υ.Γ. I LOVE THE GAME (που λενε καποιοι χαζοι)
rankin
QUOTE(stefkorner @ Nov 12 2017, 20:42 ) *
γκρεμισε απο μονος του το προφιλ που εχτιζε ! ο αλλοτε καλοσυνατος και ευγενικος ..κυριος Σφαιροπουλος μπορει πλεον να υποστηριζει οποιοσδηποτε πως ειναι δηθεν, βασισμενος σ αυτες τις δηλωσεις ..!
και κατ επεκταση να υποστηριξει πως ειναι δηθεν και οσο αναφορα τις πολυ αυστηρες αρχες που διεπουν τους ατυπους κανονες πειθαρχειας που εχει θεσπισει ,για να καλυψει αλλες αδυναμιες..!

Τι εννοείς πως ειναι "δήθεν";
Εννοείς πως φοράει μπλούζες KREATOR αλλά κρυφά στο σπίτι του ακούει Σφακιανάκη;

stefkorner
QUOTE (rankin @ Nov 13 2017, 16:44 ) *
Τι εννοείς πως ειναι "δήθεν";
Εννοείς πως φοράει μπλούζες KREATOR αλλά κρυφά στο σπίτι του ακούει Σφακιανάκη;


τοσο δηθεν ωστε απο εκει που τον ξεραμε ως εναν ευγενικο και παντα καλοσυνατο κυριο ,μας προεκυψε αγενης και επιθετικος..απο την πρωτη φορα που αισθανθηκε ευαλωτος..
Zephyr
QUOTE(rankin @ Nov 13 2017, 10:44 ) *
Τι εννοείς πως ειναι "δήθεν";
Εννοείς πως φοράει μπλούζες KREATOR αλλά κρυφά στο σπίτι του ακούει Σφακιανάκη;


24.gif

ΥΓ. To γέλιο πάει στον παραλληλισμό του rankin, όχι στον φίλο stef (προς αποφυγή παρεξηγήσεων).
stefkorner
QUOTE (Zephyr @ Nov 13 2017, 17:18 ) *
24.gif

ΥΓ. To γέλιο πάει στον παραλληλισμό του rankin, όχι στον φίλο stef (προς αποφυγή παρεξηγήσεων).



αλιμονο ! κανενα προβλημα !αλλωστε πιστευω βαθυτατα πως απο προπονητες ο μοναδικος που ακουει Σφακιανακη σπιτι του ειναι ο Στιβ Γιατζογλου... smiley.gif
rankin
QUOTE(Zephyr @ Nov 13 2017, 11:18 ) *
24.gif

ΥΓ. To γέλιο πάει στον παραλληλισμό του rankin, όχι στον φίλο stef (προς αποφυγή παρεξηγήσεων).

τα εύσημα για την έμπνευση ας δοθούν στον παλαίμαχο γκολκίπερ της Καλαμαριάς, Ευγένιο Πηνιώτη, που στις συνεντεύξεις τύπου, μετά τους αγώνες εμφανίζονταν με μπλουζάκια Kreator.

Τίμιος και σίγουρα όχι "δήθεν".
stefkorner
QUOTE (rankin @ Nov 13 2017, 18:22 ) *
τα εύσημα για την έμπνευση ας δοθούν στον παλαίμαχο γκολκίπερ της Καλαμαριάς, Ευγένιο Πηνιώτη, που στις συνεντεύξεις τύπου, μετά τους αγώνες εμφανίζονταν με μπλουζάκια Kreator.

Τίμιος και σίγουρα όχι "δήθεν".


θρυλικη καλτ μορφη ! και το δικο μου μυαλο θα πηγαινε μονο σε Σαββα Κωφιδη,οσο αναφορα Kreator smiley.gif
rankin
QUOTE(stefkorner @ Nov 13 2017, 11:24 ) *
θρυλικη καλτ μορφη ! και το δικο μου μυαλο θα πηγαινε μονο σε Σαββα Κωφιδη,οσο αναφορα Kreator smiley.gif

O Σάββας είναι η mainstream επιλογή (είχε και το empire club)
Ο Πινιώτης είναι για τους "ψαγμένους" tongue.gif


stefkorner
QUOTE (rankin @ Nov 13 2017, 18:38 ) *
O Σάββας είναι η mainstream επιλογή (είχε και το empire club)
Ο Πινιώτης είναι για τους "ψαγμένους" tongue.gif


ομολογω πως ειχα ξεχασει την υπαρξη του !αλλα επανηλθε στην μνημη μου !και τωρα αυτο που με απασχολει ειναι να παω να τσεκαρω αν τον εχω στα πανινι μου wub.gif
αλλα αρκετα με τα οφ τοπικ ! ας επιστρεψουμε σε Σφαιροπουλο, με κριτικη εστω για το γυαλιστερο μαλλι cool.gif

nikos_11
παντως κ περσι αντίστοιχο ξεσπασματακι είχε με τις συνεχείς ερωτήσεις για τους τραυματισμούς!

Ανάλογες εξάρσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εχουν γίνει απο πολλούς παίκτες και προπονητές απλά τωρα κάνουμε τη τρίχα τριχια...που κ πάλι κάτι τραγικό δεν είπε...
jazz thrilos
Απο εκεί που τον κατηγορούσαμε τον Σφαιρό για την εμμονή του να έχει "καλά" παιδιά στην ομάδα εις βάρος του ταλέντου πολλές φορές, φτάσαμε τώρα να θιγόμαστε με το ύφος του, το αν είναι καλοσυνάτος ή οξύθυμος και αγενής και δεν ξέρω γω τι άλλο.

Και χάνεται έτσι και η ουσία των δηλώσεων. Πονόματος και διακρίσεις ή προσπάθεια για θεαματικό μπάσκετ και πιθανότατα εκτός στόχων στο τέλος;

Η νέα συμβολαιακή θέσμιση που επιχειρεί ο κόουτς ανάμεσα στον τεχνικό οργανισμό του μπασκετικού Ολυμπιακού και τον απλό κόσμο της ομάδας είναι μείζον θέμα.
rankin
Αφήνουμε όντως το off topic, έχουν περάσει και μερικές μέρες απο την απαραδεκτίλα που μας παρουσίασαν την Παρασκευή, οποτε ψύχραιμα μπορώ να πω οτι ειναι ακόμα μέσα Νοεμβρίου, ο Σπανούλης λείπει, Ο Μάντζαρης ειναι τραυματίας, οι αμερικάνοι ισως να χρειάζονται το χρόνο τους.
Η θέση μου ειναι πάγια, ανεξάρτητα απο τον άνθρωπο που κάθεται στο πάγκο του Ολυμπιακού: θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και ταμείο στο τέλος.
Οι φωνές και οι κατάρες δεν προσφέρουν κάτι.
Ο δε Σφαιρόπουλος κάπου έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του. Λογικό. Με αυτή την εικόνα που έχει η ομάδα του εδώ και 10+ μέρες θα τον έλεγα και αρκετά ψύχραιμο...

Δε γνωρίζουμε ακριβώς το background της ιστορίας και καλό ειναι να μην κρίνουμε.
Μπορεί να έχει κάνει μεγάλο αγώνα να μην περάσει τον εκνευρισμό του στα ενδότερα της ομάδας και να ξέσπασε στις κάμερες.

Αυτό το "είμαστε εντός των στόχων, και αν δε σας αρέσει το μπάσκετ που παίζουμε, το κουβαδάκι σας και σε αλλη παραλία" ειναι άστοχο, αλλά καταλαβαίνετε οτι αυτός ο άνθρωπος ειναι ο αρχιτέκτονας της ομάδας, ειναι αυτός που την έχει πάει σε δυο τελικούς ευρωλίγκας και έχει πάρει δυο πρωταθλήματα, ειναι λίγο άδικο ξαφνικά να του την πέφτουν όλοι, απο τη στιγμή που (χαζός δεν ειναι) καταλαβαίνει και ο ίδιος οτι κινδυνεύει να εκτεθεί απο τις επιλογές του.
Στην Ελλάδα ζεις, 1000 καλά να κάνεις, στα 2-3 στραβά σε κυνηγάνε όλοι να σου γδάρουν το τομάρι.

Δε θέλω να τον κρίνω τώρα τον Σφαιρόπουλο. Ιδίως απο τη στιγμή που ξέρω οτι οι επιλογές του έχουν παρα πολλούς περιορισμούς.
Νομίζω οτι ειναι πολύ πιο δίκαιο να κρίνει κανείς τον Ιτούδη ή τον Ομπράντοβιτς οταν κάνουν κάποιο σφάλμα, παρά τον Σφαιρόπουλο ή τον Πασκουάλ. Άλλο να σου λένε πάρε 40 εκατομμύρια και πάρε παίχτες και άλλο να σου λένε πάρε 2-3 και βγάλε λαγούς απο το καπέλο, και ταυτόχρονα έχε το νου σου, να πάρεις παίχτες που να μην καπελώνουν τους υπάρχοντες κλπ κλπ κλπ...
Εδω πέρα τραυματίστηκε ο Τιλί, ενας παίχτης-ρολίστας, και στη θέση του πήραμε παιχτη με 20.000 το μηνα.
Και πολλά δώσαμε θα πω εγώ.
Περίμενα κάτι φτηνότερο ή και τίποτα...

Όπως έγραψα στην αρχή, Νοέμβρης ειναι. Η ομάδα έχει και χρόνο να δουλέψει αλλά και να δει τα λάθη και τις αστοχίες της.
Ο Σφαιρόπουλος δε μου έχει δώσει εικόνα κουτού, ούτε τεμπέλη.
Και θα δουλέψει στην βελτίωση της ομάδας και αν χρειαστεί θα ζητήσει αλλαγές.
Ας περιμένουμε και ας κρίνουμε εν καιρό.


pan24
QUOTE (jazz thrilos @ Nov 13 2017, 12:14 ) *
Απο εκεί που τον κατηγορούσαμε τον Σφαιρό για την εμμονή του να έχει "καλά" παιδιά στην ομάδα εις βάρος του ταλέντου πολλές φορές, φτάσαμε τώρα να θιγόμαστε με το ύφος του, το αν είναι καλοσυνάτος ή οξύθυμος και αγενής και δεν ξέρω γω τι άλλο.

Και χάνεται έτσι και η ουσία των δηλώσεων. Πονόματος και διακρίσεις ή προσπάθεια για θεαματικό μπάσκετ και πιθανότατα εκτός στόχων στο τέλος;

Η νέα συμβολαιακή θέσμιση που επιχειρεί ο κόουτς ανάμεσα στον τεχνικό οργανισμό του μπασκετικού Ολυμπιακού και τον απλό κόσμο της ομάδας είναι μείζον θέμα.

Υπαρχει διαφορα στο παιζω τσιρκο οπως η αρμανι και στο παιζω αμυνα αλλα βαζω και κανα καλαθι
Πχ η φενερ περσι το σηκωσε με 76,5 ποντους μεσο ορο και φετος ειναι λιγο πιο πανω στους 77,8
Ομως πανε ετσι στοχευμενα γιατι ως ομαδα ζοτς ειναι τρομερα δουλεμενοι στο 5-5
Δεν το κανουν επειδη δεν μπορουν αλλιως,ειναι επιλογη τους
Σπανια,αναλογα τον αντιπαλο καποιες φορες επιλεγουν να ανοιξουν τον ρυθμο και πανε σε ψηλα σκορ


Ο σφαιρο ειναι καλος προπονητης αλλα στην επιθεση πασχει
Δεν ειναι δυνατον να περιμενεις εναν παικτη που παει στα 36,οσο καλος και να ειναι,για να δουλεψει η επιθεση
Καταλαβαινω οτι δεν μπορει να εχει τους παικτες φενερ,τσσκα,ρεαλ ομως οσα χρονια βρισκεται στον ολυμπιακο επιθετικα εχει παρουσιασει ελαχιστα περα απο ποστ του πριντεζη και pnr του σπανουλη

Εδω ειναι το δυσκολο.Οσο ο πριντεζης και ο σπανουλης ηταν τοπ στην θεση τους η δουλεια ηταν πιο ευκολη
Μαζι με καποιους συμπληρωματικους ξενους και ρολιστες ελληνες μπορουσες ως αουτσαιντερ να διεκδικεις ευρωπαικα
Τωρα ομως που μεγαλωνουν αν ως ταβανι για ξενο εχεις τα λεφτα του μαντζαρη θα υπαρχει θεμα

Σε σχεση με κατι που ειχε γραφτει μετα το παιχνιδι και δεν το ειχα σχολιασει για καποιο λογο υπαρχει η εντυπωση οτι οι ελληνες και των δυο αιωνιων ειναι κατι ιδιαιτερο
Πλην πριντεζη,σπανουλη απο την μια και καλαθη απο την αλλη ποιος θα επαιζε στην ευρωλιγκα αν ηταν πχ σλοβενος?

Ο μανατζερ του μαντζαρη το καλοκαιρι φαινεται οτι ψαχτηκε αλλα μονο ο ΔΓ ενδιαφερθηκε

Συγγνωμη αλλα χωρις καμια διαθεση μηδενισμου αν ηταν ενας ξενος παικτης που παιζει βασικο PG με χρονο γυρω στα 25' και εχει κατω απο 6 ποντους και κατω απο 2,5 ασσιστ με κατι σαν 30% διποντο οπως ειχε περσι ο μαντζαρης κανενας δεν θα τον προτεινε για παναθηναικο/ολυμπιακο

Κατι παρομοιο και για τον παπανικολαου της τελευταιας 3ετιας.Ενας 3&D wing...χωρις το 3
Απο το 2015-2016 μεχρι φετος σουταρει τριποντο στην ευρωλιγκα με 11,8%, 31,6% και 26,7%
Δεν λεω καλη η αμυνα αλλα...
rankin
pan24, συμφωνώ μαζί σου, αλλά να διευκρινίσουμε οτι αυτά δεν ειναι επιλογές του Σφαιρόπουλου.
Ο Σφαιρόπουλος ειναι υπάλληλος μιας εταιρίας/ομάδας και εκτελεί τις εντολές των ιδιοκτητών.
Το συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο ειναι οπως το περιγράφεις, ειναι το πλάνο της διοίκησης η οποία διαφωνεί με εσένα και εμένα και θεωρεί πως ο ελληνικός κορμός οφείλει να ειναι το Α και το Ω αυτης της ομάδας.

Δεν θα διαφωνούσα με την διοίκηση όσον αφορά την αξία του ελληνικού κορμού, αν υπήρχε το παράθυρο που θα έλεγε οτι καλός ο ελληνικός κορμός, αλλά θέλουμε και ξένους απο το πρώτο ράφι. Οχι ρολίστες για να κάνουν τα ρεπό του Μάντζαρη και του Παπανικολάου.
Εδώ φαίνεται να βρίσκεται και το σφάλμα για την ώρα, αφήνοντας ομως ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανέβουν οι Τομπσον - Ρομπερτς και τον Μάρτη να κάνουμε ολοι κωλοτούμπες.
back2back
Τελικά οι δηλώσεις ήταν απάντηση στην σπόντα του Γιαννάκη

QUOTE
Η ατάκα "να κερδίζουμε με 50 πόντους και σε όποιον αρέσει" ενόχλησε πολλούς. Ελάχιστοι κατάλαβαν όμως πως ήταν στοχευμένη "σπόντα" προς τον Παναγιώτη Γιαννάκη που μία μέρα, αμέσως μετά την ήττα του Άρη από τον ΠΑΟΚ είπε: "βγάλαμε ελεύθερα σουτ, αλλά δεν ευστοχήσαμε. Εδώ ομάδες που ξοδεύουν εκατομμύρια πετυχαίνουν 49 και 50 πόντους". Σπόντα στη σπόντα, χάθηκε η μπάλα, άλλωστε πλέον είναι συχνό το φαινόμενο κάποιος να σχολιάζει κάποιον χωρίς να αναφέρεται στο όνομά του και ο κάποιος να απαντάει στον κάποιο χωρίς επίσης να εξηγεί σε ποιον αναφέρεται.


http://www.sport24.gr/Columns/haris-stavro...ia.4934909.html
Nemesakos
QUOTE (rankin @ Nov 13 2017, 12:55 ) *
pan24, συμφωνώ μαζί σου, αλλά να διευκρινίσουμε οτι αυτά δεν ειναι επιλογές του Σφαιρόπουλου.
Ο Σφαιρόπουλος ειναι υπάλληλος μιας εταιρίας/ομάδας και εκτελεί τις εντολές των ιδιοκτητών.
Το συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο ειναι οπως το περιγράφεις, ειναι το πλάνο της διοίκησης η οποία διαφωνεί με εσένα και εμένα και θεωρεί πως ο ελληνικός κορμός οφείλει να ειναι το Α και το Ω αυτης της ομάδας.

Δεν θα διαφωνούσα με την διοίκηση όσον αφορά την αξία του ελληνικού κορμού, αν υπήρχε το παράθυρο που θα έλεγε οτι καλός ο ελληνικός κορμός, αλλά θέλουμε και ξένους απο το πρώτο ράφι. Οχι ρολίστες για να κάνουν τα ρεπό του Μάντζαρη και του Παπανικολάου.
Εδώ φαίνεται να βρίσκεται και το σφάλμα για την ώρα, αφήνοντας ομως ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανέβουν οι Τομπσον - Ρομπερτς και τον Μάρτη να κάνουμε ολοι κωλοτούμπες.


Υπάρχει και παράδειγμα.. Μιλουτίνοφ.. wink.gif
rankin
QUOTE(Nemesakos @ Nov 13 2017, 12:57 ) *
Υπάρχει και παράδειγμα.. Μιλουτίνοφ.. wink.gif

Οι σεντερ διαχρονικά τη γλιτώνουν γιατι δεν υπάρχει ελληνας σεντερ της προκοπής...

Υπάρχει και το παράδειγμα του Στρέλνιεκς που αυτη τη στιγμή ειναι μακράν οτι ποιοτικότερο έχει να παρουσιάσει η περιφέρεια του Ολυμπιακού.
airg
QUOTE(Manu7 @ Nov 13 2017, 02:55 ) *
Ε να κλείσει το φόρουμ που λειτουργει εδώ και 12 χρόνια. Αφου δεν λαμβάνουμε εμείς τις αποφάσεις των ομάδων.


Μηπως να μην ζουμε σε παραλληλο συμπαν;
Δεν ειναι κακο να εχουμε επαφη με την πραγματικοτητα.

Να συζηταμε, αλλα να μην νομιζουμε οτι ειμαστε GM.
Εχει μια διαφορα η κατασταση

QUOTE(Δεν εχει σημασια ποιος το εγραψε @ Nov 4 2017, ----- )
Μηπως να παρουμε γκαρντ ετσι κι αλλιως; .... ο υπο προσαρμογη Στρελνιεκς(φοβαμαι οτι αυτος βγαινει ο Στρομπερι του 2018-καλος, αλλα οχι καταλληλος) ....


Αραγε ο φιλος που βιαστηκε να κρινει τον Στρελινιεκς και να τον παρομοιασει με το Στρομπερι
σημερα θα συμφωνουσε με τον εαυτο του;

Με αυτο θελω να πω, οτι γραφουμε για να περναμε την ωρα μας,
μη θεωρουμε ομως οτι θα στηναμε καλυτερα την ομαδα, αν ειχαμε την ευθυνη των πραγματων.

http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/...kh.4933631.html

Η ατάκα "να κερδίζουμε με 50 πόντους και σε όποιον αρέσει" ενόχλησε πολλούς. Ελάχιστοι κατάλαβαν όμως πως ήταν στοχευμένη "σπόντα" προς τον Παναγιώτη Γιαννάκη που μία μέρα, αμέσως μετά την ήττα του Άρη από τον ΠΑΟΚ είπε: "βγάλαμε ελεύθερα σουτ, αλλά δεν ευστοχήσαμε. Εδώ ομάδες που ξοδεύουν εκατομμύρια πετυχαίνουν 49 και 50 πόντους".
basket72
QUOTE (airg @ Nov 13 2017, 14:02 ) *
Μηπως να μην ζουμε σε παραλληλο συμπαν;
Δεν ειναι κακο να εχουμε επαφη με την πραγματικοτητα.

Να συζηταμε, αλλα να μην νομιζουμε οτι ειμαστε GM.
Εχει μια διαφορα η κατασταση



Αραγε ο φιλος που βιαστηκε να κρινει τον Στρελινιεκς και να τον παρομοιασει με το Στρομπερι
σημερα θα συμφωνουσε με τον εαυτο του;

Με αυτο θελω να πω, οτι γραφουμε για να περναμε την ωρα μας,
μη θεωρουμε ομως οτι θα στηναμε καλυτερα την ομαδα, αν ειχαμε την ευθυνη των πραγματων.




Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου σε ότι έχει να κάνει με την υπερβολική γκρίνια και τη γενικότερη θέαση των πραγμάτων που έχει όλιγη από καφενειακή αντίληψη περί πραγμάτων. Όχι απ΄όλους όσοι με αφορμή την τελευταία ήττα από τον ΠΑΟ ξεσπάθωσαν αλλά από μια ικανή μερίδα αυτών.

Σε αυτό που δεν θα συμφωνήσω και τόσο είναι στο σημείο που λες πως δεν έχει σημασία ποιος έκανε την παραβολή Στρέλνιεξ με Στρόμπερι.(παρεμπιπτόντως δεν του συνέκρινε σε χαρακτηριστικά ή αξία, αλλά έκρινε ότι όπως κ ο Φράουλας αν και καλός παίκτης δεν ήταν αυτός που χρειαζόταν η ομάδα, το ίδιο και ο Λετονός)
Γενικά(πέραν χοντρών εξαιρέσεων) έχει να κάνει με το ποιος λέει τι και κάτω από ποιες συνθήκες,.
Ο συγκεκριμένος εδώ και περί τα 6 χρόνια που διαβάζω το φόρουμ αυτό είναι ο μοναδικός που μπορεί να πει και μια κουβέντα παραπάνω γιατί έχει πέσει μέσα σε πολλά από όσα έχει πει κατά καιρούς.(Με εντυπωσιακό τρόπο μάλιστα)
Και κάποιοι ακόμα παλιοί που όμως μπαίνουν ελάχιστα ως καθόλου και κυρίως το καλοκαίρι που έχει ΦΙΜΠΑ μπάσκετ.


Οι υπόλοιποι (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου...) συνηθως πιο πολλές φορές πέφτουν έξω παρά μέσα. Κ ας έχουν χροιά ειδικού τα γραφόμενα τους.
rahxephon13
http://www.sport24.gr/Basket/Euroleague/eb...hs.4935873.html

Ο σπανουλης θα χάσει τελικά και τα δυο ματς τις ευρωλιγκας και συμφωνά με τις τελευταίες πληροφορίες τα σημερινά αποτελέσματα από την προπόνηση που θα κάνει θα καθορίσουν αν θα επιστρέψει του στο ματς πρωταθλήματος με των κολλοσο η αργότερα.

Πολύ ενδιαφέρων στατιστικό είναι ότι ο βασιλης έχει χάσει στις 7 χρόνιες τις ευρωλιγκας 15 ματς ενώ φέτος αν απουσιάσει και την διπλή αγωνιστική αυτή την βδομάδα θα φτάσει ήδη τα 8.
RipCity
Σε μερικούς αν δεν αρέσει να μιλάμε για μεταγραφές στο τόπικ των μεταγραφών τότε ας μην μπαίνουν και χαλιούνται. Αν δε τους αρέσει η κριτική (δίκαιη ή άδικη) να μην μπαίνουν στο φόρουμ να διαβάζουν επίσης. Έτσι είναι αυτά, όσο και να ξέρουν μερικοί δύο πράγματα παραπάνω κατά βάση καφενειακές κουβέντες γίνονται εδώ. Αν είμασταν ειδήμονες θα προπονούσαμε εμείς. Ναι οκ υπερβολές ακούγονται, αλλά από την άλλη ελευθερία λόγου έχουμε και απογοήτευση επίσης.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.