Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός - Επικαιρότητα 2017-18
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Dreamerpanos
QUOTE (basket72 @ Feb 19 2018, 23:36 ) *
smiley.gif smiley.gif smiley.gif Κοίτα τις προάλλες πάντως διάβαζα για έναν τυπά που πήγε μια βόλτα κάπου στο 2030 ή το ΄50... είπε μάλιστα και για τα μπιτκόνια ότι θα είναι alive and kicking (εγώ αυτό κράτησα ο αθέφοβος, έχοντας έννομο συμφέρον γαρ...)


Εγώ διάβασα για έναν τύπο Αρμένιο που ταξίδεψε στο 5000 και ήταν λέει το Λος Άντζελες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας λόγω global warming και έβγαλε και φωτό....

Τέρμα οφ τοπικ αλλά κουβέντα να γίνεται βραδιάτικο tongue.gif
basket72
Έτσι όπως βλέπω την ομάδα τον τελευταίο καιρό (από την επιστροφή Σπανούλη και μετά) συμπεραίνω ότι ο κόουτς δείχνει πια να μην εμπνέει την ομάδα- κι ως εκ τούτου να μην την ελέγχει κιόλας.
Αν κάποιοι το κάνουν αυτό είναι οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, κατά σειρά. Για αυτό και τέτοιες μεταπτώσεις στην απόδοση. Θα πάρουν στο (greek) φιλότιμο τους υπόλοιπους με την αγωνιστικότητά ως και αυταπάρνηση τους αλλά και με την αίγλη που τους περιβάλλει και κάποια παιχνίδια θα τα παλέψουμε ως ομάδα. Στα υπόλοιπα, τζίφος. Κι αυτό γιατί δεν είναι δουλειά τους να το κάνουν. Μπορούν να το πετύχουν κατά περίσταση μόνο όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο και διακυβεύεται για τα καλά το όνομα μιας -αντικειμενικά-πετυχημένης ομάδας στη διάρκεια των χρόνων.
Δεν ρίχνω το φταίξιμο στους παίκτες αυτούς, αυτοί για το καλό προσπαθούν όπως οι ίδιοι νομίζουν. Το ζήτημα έχει να κάνει με τον ίδιο τον προπονητή μας που τόσο το καλοκαίρι όσο και κατά της διάρκεια της χρονιάς δεν είδε μακρυά και προτίμησε να πάει στα "σίγουρα", να ακολουθήσει την πεπατημένη, που λένε.




lefpan
Λοιπόν, επιστρέφω μετά από 10ήμερο αποκλεισμό, γιατί (άκουσον-άκουσον) τόλμησα να πω σε συμφουρομίτη, που είπε πως προτιμάει να κερδίζουμε τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα, παρά να πηγαίνουμε στον τελικό της ευρωλίγκας, ότι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι "ποδοσφαιρική" λογική που επιθυμώ, με όση δύναμη έχω, να εξαφανιστεί από τον χώρο του μπάσκετ.
Για αυτό τιμωρήθηκα με φάουλ και με 10 μέρες αποκλεισμό από το φόρουμ, γιατί θεωρήθηκε ότι προσέβαλα τον συμφουρομίτη ή ήμουν απρεπής ή οτιδήποτε άλλο.

Και μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, βλέπω (από λίγους ευτυχώς) να έχουν βγει παγανιά και να βρίζουν παίκτες και προπονητή, να λένε τον Σφαιρόπουλο προπονητάκο, κάποιους παίκτες άμπαλους, κατσαπλιάδες και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Προσοχή: δεν εννοώ τους φίλους που ασκούν κριτική βλέποντας το άσχημο αποτέλεσμα. Εννοώ, αυτούς που μετά τις νίκες επί της Φενέρ και της Ρεάλ είχαν λουφάξει, και ξαφνικά μύρισαν αίμα και ξαμολήθηκαν. Το τι βρισίδι, χωρίς ίχνος κριτικής, έχει πέσει εδώ μέσα, μόνο όποιος δεν θέλει να δει, δεν το βλέπει.
Αλλά, για όλους αυτούς δεν προβλέπεται, βέβαια, καμιά τιμωρία (και καλώς δεν προβλέπεται), ενώ για μένα που δήθεν έθιξα συμφουρομίτη και δήθεν όξυνα τα πνεύματα, η καμπάνα έπεσε. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ποστάρει π.χ. "ακόμα να ξεκουμπιστεί αυτός και τα σαπάκια που έφερε;", και να μη τρέχει τίποτα, κι εγώ που είπα τα παραπάνω να τρώω στο κεφάλι 10 μέρες...

Με συγχωρείτε, μάγκες, αλλά δεν γουστάρω τέτοιους οπαδούς στην ομάδα μου. Δεν γουστάρω μετά τις μεγάλες νίκες να εξαφανίζονται κάποιοι που έχουν αρρωστημένη, θα έλεγα, εμμονή με τον Σφαιρόπουλο, και μετά τις ήττες να ξετρυπώνουν ξανά για να βρίσουν. Όχι. Μακριά από μένα αυτό. Εγώ γουστάρω τους οπαδούς εκείνους που χάνει η ομάδα τους, κι αυτοί είναι στις κερκίδες και την χειροκροτάνε. Γιατί; Γιατί ξέρουν ότι οι παίκτες και ο προπονητής έκαναν αυτό που μπορούσαν.
Και, ναι. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ κάναμε αυτό που μπορούσαμε, αλλά το παιχνίδι το χάσαμε. Ε, και; Η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι πιό έτοιμη, πιό διαβασμένη, πιό διψασμένη, και το πήρε. Έ, και;
Βρίζουν τον Ρόμπερτς και τον Τόμπσον, λες και χάσαμε εξαιτίας του Ρόμπερτς και του Τόμπσον, οι οποίοι και οι δύο μαζί έπαιξαν συνολικά 12 με 15 λεπτά. Δεν περνάει απ' το μυαλό τους ότι στο γήπεδο παίζουνε δύο ομάδες και ο καλύτερος εκείνη τη μέρα κερδίζει. Έτσι απλά. Εκείνη τη μέρα η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Τελεία.
Λοιπόν, εγώ αυτούς τους οπαδούς γουστάρω. Να χάνει η ομάδα κι αυτοί να χτυπάνε τους παίκτες στον ώμο και να τους λένε "πάμε παρακάτω". Και κάθονται μέσα στο γήπεδο, σαν κάτι χαζοάγγλους στο ποδόσφαιρο, και τραγουδάνε σάμπως να έχουνε νικήσει.
Τέτοιους οπαδούς γουστάρω.

Και στο φόρουμ, εδώ μέσα, να κουβεντιάζουμε σαν άνθρωποι με μυαλό και όχι σαν ουρακοτάγκοι:"Εγώ θέλω να νικάμε τον Παναθηναϊκό, κι άμα χάνουμε να φύγει ο ξεφτίλας ο προπονητής".
Να κουβεντιάζουμε λογικά και ας κάνουμε όση κριτική θέλουμε. Αλλά κριτική, όχι αφορισμούς και βρισίδια.

Και διαβάζω συνέχεια προτάσεις για καινούργιο προπονητή. Μερικοί τον θέλουν και τώρα. Οι πιό λογικοί μιλάνε για το τέλος της σεζόν. Οι μεσοβέζοι για μετά την ευρωλίγκα. Απ' όλα έχει ο μπαξές. Να πει κανένας, όμως, ότι μπορεί στο τέλος να μη χρειαστεί ν' αλλάξουμε προπονητή, δεν το άκουσα ακόμα.
Και λένε για Τρινκιέρι, για Περάσοβιτς, κλπ-κλπ. Μέχρι και για Μίλαν Τόμιτς οε-οε-οε ακούστηκε να μιλάνε. Για να μείνει ο Σφαιρόπουλος, ούτε κουβέντα.

Ας κάνω, λοιπόν, εγώ την αρχή. Εγώ θέλω να μείνει ο Σφαιρόπουλος, γιατί είναι ο πιό κατάλληλος για την ομάδα, όπως είναι δομημένη μετά την τριετή ανανέωση του Σπανούλη. Περιμένω τα επόμενα παιχνίδια να δω τι μπάσκετ μπορεί να παίξει, γιατί φέτος τον είδα ότι δείχνει να βάζει κι άλλα κόλπα στο τραπέζι. Περιμένω να τα δω. Όταν θα έχει μπει στην ομάδα και ο Τιλί (και θα λείπει ακόμα ο Αγραβάνης), γιατί είμαι σίγουρος ότι με τον Τιλί μέσα θα αλλάξει πολύ ο χαρακτήρας του παιχνιδιού μας. Και, αναγκαστικά πιά, περιμένω να δω και μια προσθήκη στο δυαροτριάρι, στη θέση του Τόμπσον, κι ας λένε οι πιό πολλοί για τον Ρόμπερτς. Στη θέση του Ρόμπερτς έχουμε τον Τολιόπουλο (ο οποίος θα βγει ανώτερος από τον Σλούκα). Με αυτή τη μία προσθήκη, και χωρίς να χρειαστεί να διώξουμε κανέναν (αφού έτσι κι αλλιώς τα λεφτά του συμβολαίου τους θα τα πληρώσουμε), συν τον Τιλί, συν τον Τολιόπουλο, περιμένω πως η ομάδα θα δείξει τελείως άλλο πρόσωπο.

Αλλαγή προπονητή, σε αυτή τη φάση της ευρωλίγκας κι ενώ βρίσκεσαι στην δεύτερη θέση (δηλαδή, δεν είσαι Μπάμπεργκ), απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Με Σφαιρόπουλο θα πας μέχρι τέλους της ευρωλίγκας, όποιο και αν είναι αυτό. Στο κάτω-κάτω αυτός μας έχει στη δεύτερη θέση. Όποιος ζητάει αλλαγή προπονητή τώρα, συγγνώμη αλλά είναι ή άσχετος ή εμπαθής.
Για μένα, όποια και αν είναι η κατάληξη της πορείας μας στην ευρωλίγκα (παρεμπιπτόντως, νομίζω πως θα σηκώσουμε την κούπα), ο Σφαιρόπουλος πρέπει να μείνει και για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟ στο πρωτάθλημα.
Για την καινούργια σεζόν, θα κάνουμε ταμείο τότε. Πιό πιθανό βλέπω το σενάριο οι Αγγελόπουλοι να προτείνουν ανανέωση στον κουπάτο Σφαιρό, κι εκείνος να μας μουτζώσει (και καλά θα μας κάνει) και να την κάνει για αλλού με καλύτερα λεφτά, που δεν θα έχει και τους "επιστήμονες" να του τα πρήζουν.

Όλα τα παραπάνω είναι η άποψή μου, και δεν βρίζω κανέναν...
nikmamba
QUOTE (basket72 @ Feb 17 2018, 23:36 ) *
Νομίζω ότι δεν παίζει θέμα Σφαιρό μέχρι το τέλος τουλάχιστον των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.
Τόσο γιατί με το υπάρχον υλικό μονάχα αυτός μπορεί να μας περάσει f4 να διεκδικήσουμε τις -ισχνές- μας πιθανότητες σε ένα φίλιο έδαφος, όσο και γιατί δεν ταιριάζει με τη νοοτροπία των αφών τα τελευταία χρόνια- τουλάχιστον.

Γενικά δεν παίζει το σενάριο και σωστά- όσο κι να έχουν πονέσει τα ματάκια μας τα δόλια φέτος.

Για τον χαμένο τίτλο, δεν τρέχει, εγώ το έγραψα κι πριν, ας πάρει και κανείς άλλος τίτλος, φτάνει με το δίπολο.

Πραγματικά δεν βλέπω κάποιον καλύτερο από τον Μουρ, αυτή τη στιγμή, έχει πάρει γεύση από τι παίζει στην Α1, ξέρει τον Ολυμπιακό και θα λύσει πολλά παίρνοντας τον χρόνο και των δυο Αμερικάνων, άσε που θα μείνει και μια θέση ξένου για τον Γουίλτζερ, προκειμένου να παίζει (και)5ρι, ο Τιλί.

Ο Μουρ θα κοστίσει χρήματα αλλά με τέτοια σκαμπανεβάσματα διακυβεύεται το Βελιγράδι ακόμα και αν περάσουμε με πλεονέκτημα στα playoffs. Ας τα βάλουν κάτω.

Και Τολιόπουλος στο ροτέισον στη θέση Μάντζαρη. Αυτά επιτάσσει η κοινή λογική. Όχι οπαδική ξεροκεφαλιά και καφρίλα αλλά ούτε και εμμονική αντιστροφή της πραγματικότητας από διοίκηση και προπονητή.

*Στα θετικά, η διαρκής άνοδος του Μίλου, από το ματς στη Μαδρίτη και δώθε. Τον χρειάζεται πολύ ο Ολυμπιακός φέτος και στις δυο πλευρές του παρκέ.

τον μουρ αν τον επαιρνες θα ηταν μονο για ευρωπη φετος.δεν μπορει να παιξει σε αλλη ομαδα α1
Zephyr
QUOTE(lefpan @ Feb 20 2018, 15:45 ) *
Για την καινούργια σεζόν, θα κάνουμε ταμείο τότε. Πιό πιθανό βλέπω το σενάριο οι Αγγελόπουλοι να προτείνουν ανανέωση στον κουπάτο Σφαιρό, κι εκείνος να μας μουτζώσει (και καλά θα μας κάνει) και να την κάνει για αλλού με καλύτερα λεφτά, που δεν θα έχει και τους "επιστήμονες" να του τα πρήζουν.


Όταν λες "κουπάτο" εννοείς ότι θα πάρει ή ευρωλίγκα ή πρωτάθλημα (ή και τα δυο) blink.gif ???
Conan1982
QUOTE (lefpan @ Feb 20 2018, 15:45 ) *
Όλα τα παραπάνω είναι η άποψή μου, και δεν βρίζω κανέναν...


Θα μιλήσω τελείως φιλικά. Εδώ μέσα δεν τιμωρούν κάποιον επειδή λέει την άποψη του ή διαφωνεί με την άποψη κάποιου. Όμως έχεις το συνήθειο καλό ή κακό να εναντιώνεσαι στο δικαίωμα των άλλων να έχουν αντίθετη άποψη και να την θεωρείς εξ' όρισμού λάθος. Λέγε την άποψη σου, επιχειρηματολόγησε αλλά σταμάτα τις προσωπικές κόντρες με όποιον πιστεύει κάτι άλλο.
aegeansheed
QUOTE(lefpan @ Feb 20 2018, 15:45 ) *
Λοιπόν, επιστρέφω μετά από 10ήμερο αποκλεισμό, γιατί (άκουσον-άκουσον) τόλμησα να πω σε συμφουρομίτη, που είπε πως προτιμάει να κερδίζουμε τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα, παρά να πηγαίνουμε στον τελικό της ευρωλίγκας, ότι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι "ποδοσφαιρική" λογική που επιθυμώ, με όση δύναμη έχω, να εξαφανιστεί από τον χώρο του μπάσκετ.
Για αυτό τιμωρήθηκα με φάουλ και με 10 μέρες αποκλεισμό από το φόρουμ, γιατί θεωρήθηκε ότι προσέβαλα τον συμφουρομίτη ή ήμουν απρεπής ή οτιδήποτε άλλο.

Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο προσπαθείς να δικαιολογηθείς στο κοινό του forum για αποφάσεις που λήφθηκαν από τους διαχειριστές βάσει των κανονισμών και με διευκρινίσεις που σου χορηγήθηκαν αναλυτικά και κατ' επανάληψη με προσωπικά μηνύματα που στάλθηκαν σε φιλικό ύφος και με παραινετική διάθεση.
Δεν γνωρίζω επίσης για ποιον λόγο οι δέκα ημέρες δε ήταν αρκετές για μια απλή ανάγνωση των κανονισμών, τους οποίους εξακολουθείς να αγνοείς, αφού ξεκινάς το πρώτο σου post με μια παράγραφο αφιερωμένη στην πλειοψηφεία σε παράπονα και ανυπόστατες κατηγορίες επί δημοσίου τεραίν...
QUOTE(dizzy_fingers @ Jul 2 2008, 21:36 ) *
Κανονισμός 9:
  • Αν έχετε παράπονα σχετικά με τη συμπεριφορά των διαχειριστών χρησιμοποιείστε αποκλειστικά προσωπικά μηνύματα για να τα εκφράσετε.
Ποινή: [list]
[*]Click to view attachmentΠρόσθεση 1 φάουλ.
[*]Click to view attachmentΠιθανή -κατά την κρίση των συντονιστών- διαγραφή ή επεξεργασία των επίμαχων δημοσιεύσεων.

Συζήτηση προσπαθούμε να κάνουμε εδώ μέσα με άξονα τον σεβασμό στους συνομιλητές μας και την αγάπη μας για το μπάσκετ. Αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα στέλνουμε pm σε όποιον διαχειριστή βρίσκεται online ή κάνουμε report.

Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζουμε κανονικά.
yorgos
QUOTE
QUOTE(RipCity @ Feb 17 2018, 20:34 ) *
Τι ρεκορ εχει ο Σφαιρο σε τελικους; 2/7?

Ελαφρώς καλύτερο από τη συντριπτικήπλειοψηφία των προπονητών της Ευρωλίγκας που δεν έχουν πάει ποτέ τους.
Ότι είναι δεδομένο δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός των 8εκ θα πηγαίνει τελικό, αλλά το πρόβλημα είναι ο προπονητής του ο ανίκανος που δεν τους κερδίζει κιόλας στην έδρα της διοργανώτριας των 25εκ;; Ρε παιδιά...
RipCity
QUOTE (yorgos @ Feb 20 2018, 18:46 ) *
Ελαφρώς καλύτερο από τη συντριπτικήπλειοψηφία των προπονητών της Ευρωλίγκας που δεν έχουν πάει ποτέ τους.
Ότι είναι δεδομένο δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός των 8εκ θα πηγαίνει τελικό, αλλά το πρόβλημα είναι ο προπονητής του ο ανίκανος που δεν τους κερδίζει κιόλας στην έδρα της διοργανώτριας των 25εκ;; Ρε παιδιά...


Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Έβαλες και κάτι σάλτσες εκεί γύρω βέβαια που δε μου άρεσαν, αλλά δε θα ασχοληθώ περαιτέρω αφού έχουμε εντελώς διαφορετική άποψη για το θέμα Σφαιρόπουλος.
yorgos
QUOTE
Η ομαδα πρεπει να εχει στοχο μινιμουμ το φαιναλ 4 και την κουπα οποτε μεχρι τοτε δεν εχουμε να πουμε κατι.

Γιατί αυτό; Δικαιολογούν τα έσοδα της ομάδας να έχει τα λεφτά που παίρνουν οι μόνιμοι διεκδικητές ή συντρέχει κάποιος άλλοσ λόγος;
QUOTE
Για αυτο μιλησα για καβουροτσεπη.. Γιατι αν θες να φτιαξεις ενα εξαιρετικο προτζεκτ πληρωνεις καλα τον μηχανικο. Με πορδες δεν βαφονται αυγα λεει μια παροιμια.

Δε νομίζω ότι είπαν ποτέ οι Αφοί ότι θα φτιάξουν ένα εξαιρετικό πρότζεκτ. Μάλλον ό,τι καλύτερο μπορούν φτιάχνουνμε το υπάρχον μπάτζετ και η υπόλοιπη Ευρώπη τρώει τη σκονη τους εδώ και μερικά χρόνια. Αυτο που κάποιοι τύποι είναι και υποχρεωμένοι να ξοδεύουν και να μπαίνουν πιο μέσα απ' ό,τι μπαίνουν ήδη δεν το έχω καταλάβει. Κι εγώ λοιπόν θέλω να έρθει ο Καλτσίδης και να πάρει το Ελληνικό και να φτιάξει δωρεάν μια Ντίσνεϊλαντ να παίζιυν τα ανίψια μου. Τόσα λεφτά έχει, γιατί δεν το κάνει; Και γρήγορα ε; Γιατί βιάζομαι κιόλας. Ε δεν είναι λογική αυτή και δεν υπάρχει και πουθενά στο σύμπαν πλην Ελλάδος. Ρωτάω: πού αλλού υπάρχουν τέτοιες (παράλογες κατά τη γνώμη μου) απαιτήσεις;

QUOTE(RipCity @ Feb 20 2018, 20:52 ) *
Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Έβαλες και κάτι σάλτσες εκεί γύρω βέβαια που δε μου άρεσαν, αλλά δε θα ασχοληθώ περαιτέρω αφού έχουμε εντελώς διαφορετική άποψη για το θέμα Σφαιρόπουλος.

Εννοείται ότι διαφωνούμε, γι αυτό το συζητάμε. Εγώ ρωτάω με ποια λογική είναι αποτυχία να πηγαίνει τελικό κάποιος και να χάνει; Τους έχει εξασφαλισμένους τους τελικούς ο Ολυμπιακός; Ο Παναθηναϊκός γιατί δεν τους έχει; Κι αν φύγει ο Σφαιρό θα έρθει κάποιος που πάει στους τελικούς με μεγάλη ευκολία; Ποιος είναι αυτός και τι πέτυχε όταν ο Σφαιρό πήγαινε τελικό;
RipCity
QUOTE (yorgos @ Feb 20 2018, 18:58 ) *
Εννοείται ότι διαφωνούμε, γι αυτό το συζητάμε. Εγώ ρωτάω με ποια λογική είναι αποτυχία να πηγαίνει τελικό κάποιος και να χάνει; Τους έχει εξασφαλισμένους τους τελικούς ο Ολυμπιακός; Ο Παναθηναϊκός γιατί δεν τους έχει; Κι αν φύγει ο Σφαιρό θα έρθει κάποιος που πάει στους τελικούς με μεγάλη ευκολία; Ποιος είναι αυτός και τι πέτυχε όταν ο Σφαιρό πήγαινε τελικό;


Το κοιτάς πολύ κοντόφθαλμα πιστεύω για να αποδείξεις αυτό που θες και στο οποίο δεν μπορώ να πω κάτι. Σίγουρα δύο τελικοί Euroleague είναι επιτυχία. Το 2/5 (σε τελικούς γιατί σε τίτλους είναι πολύ χειρότερο) στην Ελλάδα όμως δεν είναι. Θες να πάμε σε αυτό που εννοώ όμως γιατί άλλο κατάλαβες? Εννοώ ότι σε τελικούς δεν είναι το ίδιο effective σε σχέση με το τι είναι όλη τη χρονιά. Όταν ανεβαίνουν τα stakes και παίζονται τα πάντα ο Σφαιρόπουλος χωλαίνει κι η ομάδα πιάνεται απροετοίμαστη. Ακόμη κι ο ένας από τους δύο τίτλους του ξεκίνησε με καθολική επικράτηση του αντιπάλου και ξεφτίλα τακτική στο πρώτο ματς από τον Άρτζι. Στη συνέχεια άλλαξε άμυνα ο coach, αλλά και πάλι αν δεν έβαζε ο Θεός τα απίστευτα πιθανότατα θα μιλούσαμε για 1/7, γιατί και πάλι τακτικά απλά στα ίσα το έφερε με τον Άρτζι και κρίθηκε στην κλάση του Σπανούλη.

Δεν είναι clutch ο Σφαιρό Γιώργο αν το πούμε με μπασκετικούς όρους κι αυτό έθιξα προσωπικά.
Conan1982
Εγώ αναρωτιέμαι, άλλος προπονητής δηλαδή θα νικούσε την Φενέρ του εκπληκτικού Ούντο; Η την Ρεάλ; Αν υποθέσουμε ότι έφτανε στους τελικούς.
Η όλη γκρίνια όπως το καταλαβαίνω στηρίζεται σε 2 άξονες.
Η μια που εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να την καταλάβω είναι ότι κοιτάμε μόνο τους τίτλους λες και παίζουμε μόνοι μας, λες και έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ και τους καλύτερους παίκτες, λες και επιτυχία είναι μόνο αν κερδίσεις έναν τίτλο.
Η άλλη πτυχή που κι εγώ την ενστερνίζομαι εν μέρει είναι ότι η ομάδα δεν παίζει όμορφο μπάσκετ, δεν έχει κινήσεις χωρίς την μπάλα, όμορφες συνεργασίες κλπ και εδώ τα μπάτζετ δεν παίζουν τόσο ρόλο.
Αναρωτιέμαι μήπως αυτό που θα έπρεπε να γίνει ήταν προσθήκες στο τεχνικό επιτελείο. Στο NBA έχουν βοηθούς ειδικούς για το αμυντικό κομμάτι, ειδικούς για το επιθετικό κλπ. Εμείς έχουμε με όλο τον σεβασμό για το παρελθόν τους ως παίκτη τον Τόμιτς. Δεν μπορούσε να γίνει άραγε καλύτερη στελέχωση;
back2back
QUOTE(lefpan @ Feb 20 2018, 15:45 ) *
Λοιπόν, επιστρέφω μετά από 10ήμερο αποκλεισμό, γιατί (άκουσον-άκουσον) τόλμησα να πω σε συμφουρομίτη, που είπε πως προτιμάει να κερδίζουμε τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα, παρά να πηγαίνουμε στον τελικό της ευρωλίγκας, ότι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι "ποδοσφαιρική" λογική που επιθυμώ, με όση δύναμη έχω, να εξαφανιστεί από τον χώρο του μπάσκετ.
Για αυτό τιμωρήθηκα με φάουλ και με 10 μέρες αποκλεισμό από το φόρουμ, γιατί θεωρήθηκε ότι προσέβαλα τον συμφουρομίτη ή ήμουν απρεπής ή οτιδήποτε άλλο.

Και μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, βλέπω (από λίγους ευτυχώς) να έχουν βγει παγανιά και να βρίζουν παίκτες και προπονητή, να λένε τον Σφαιρόπουλο προπονητάκο, κάποιους παίκτες άμπαλους, κατσαπλιάδες και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Προσοχή: δεν εννοώ τους φίλους που ασκούν κριτική βλέποντας το άσχημο αποτέλεσμα. Εννοώ, αυτούς που μετά τις νίκες επί της Φενέρ και της Ρεάλ είχαν λουφάξει, και ξαφνικά μύρισαν αίμα και ξαμολήθηκαν. Το τι βρισίδι, χωρίς ίχνος κριτικής, έχει πέσει εδώ μέσα, μόνο όποιος δεν θέλει να δει, δεν το βλέπει.
Αλλά, για όλους αυτούς δεν προβλέπεται, βέβαια, καμιά τιμωρία (και καλώς δεν προβλέπεται), ενώ για μένα που δήθεν έθιξα συμφουρομίτη και δήθεν όξυνα τα πνεύματα, η καμπάνα έπεσε. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ποστάρει π.χ. "ακόμα να ξεκουμπιστεί αυτός και τα σαπάκια που έφερε;", και να μη τρέχει τίποτα, κι εγώ που είπα τα παραπάνω να τρώω στο κεφάλι 10 μέρες...

Με συγχωρείτε, μάγκες, αλλά δεν γουστάρω τέτοιους οπαδούς στην ομάδα μου. Δεν γουστάρω μετά τις μεγάλες νίκες να εξαφανίζονται κάποιοι που έχουν αρρωστημένη, θα έλεγα, εμμονή με τον Σφαιρόπουλο, και μετά τις ήττες να ξετρυπώνουν ξανά για να βρίσουν. Όχι. Μακριά από μένα αυτό. Εγώ γουστάρω τους οπαδούς εκείνους που χάνει η ομάδα τους, κι αυτοί είναι στις κερκίδες και την χειροκροτάνε. Γιατί; Γιατί ξέρουν ότι οι παίκτες και ο προπονητής έκαναν αυτό που μπορούσαν.
Και, ναι. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ κάναμε αυτό που μπορούσαμε, αλλά το παιχνίδι το χάσαμε. Ε, και; Η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι πιό έτοιμη, πιό διαβασμένη, πιό διψασμένη, και το πήρε. Έ, και;
Βρίζουν τον Ρόμπερτς και τον Τόμπσον, λες και χάσαμε εξαιτίας του Ρόμπερτς και του Τόμπσον, οι οποίοι και οι δύο μαζί έπαιξαν συνολικά 12 με 15 λεπτά. Δεν περνάει απ' το μυαλό τους ότι στο γήπεδο παίζουνε δύο ομάδες και ο καλύτερος εκείνη τη μέρα κερδίζει. Έτσι απλά. Εκείνη τη μέρα η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Τελεία.
Λοιπόν, εγώ αυτούς τους οπαδούς γουστάρω. Να χάνει η ομάδα κι αυτοί να χτυπάνε τους παίκτες στον ώμο και να τους λένε "πάμε παρακάτω". Και κάθονται μέσα στο γήπεδο, σαν κάτι χαζοάγγλους στο ποδόσφαιρο, και τραγουδάνε σάμπως να έχουνε νικήσει.
Τέτοιους οπαδούς γουστάρω.

Και στο φόρουμ, εδώ μέσα, να κουβεντιάζουμε σαν άνθρωποι με μυαλό και όχι σαν ουρακοτάγκοι:"Εγώ θέλω να νικάμε τον Παναθηναϊκό, κι άμα χάνουμε να φύγει ο ξεφτίλας ο προπονητής".
Να κουβεντιάζουμε λογικά και ας κάνουμε όση κριτική θέλουμε. Αλλά κριτική, όχι αφορισμούς και βρισίδια.

Και διαβάζω συνέχεια προτάσεις για καινούργιο προπονητή. Μερικοί τον θέλουν και τώρα. Οι πιό λογικοί μιλάνε για το τέλος της σεζόν. Οι μεσοβέζοι για μετά την ευρωλίγκα. Απ' όλα έχει ο μπαξές. Να πει κανένας, όμως, ότι μπορεί στο τέλος να μη χρειαστεί ν' αλλάξουμε προπονητή, δεν το άκουσα ακόμα.
Και λένε για Τρινκιέρι, για Περάσοβιτς, κλπ-κλπ. Μέχρι και για Μίλαν Τόμιτς οε-οε-οε ακούστηκε να μιλάνε. Για να μείνει ο Σφαιρόπουλος, ούτε κουβέντα.

Ας κάνω, λοιπόν, εγώ την αρχή. Εγώ θέλω να μείνει ο Σφαιρόπουλος, γιατί είναι ο πιό κατάλληλος για την ομάδα, όπως είναι δομημένη μετά την τριετή ανανέωση του Σπανούλη. Περιμένω τα επόμενα παιχνίδια να δω τι μπάσκετ μπορεί να παίξει, γιατί φέτος τον είδα ότι δείχνει να βάζει κι άλλα κόλπα στο τραπέζι. Περιμένω να τα δω. Όταν θα έχει μπει στην ομάδα και ο Τιλί (και θα λείπει ακόμα ο Αγραβάνης), γιατί είμαι σίγουρος ότι με τον Τιλί μέσα θα αλλάξει πολύ ο χαρακτήρας του παιχνιδιού μας. Και, αναγκαστικά πιά, περιμένω να δω και μια προσθήκη στο δυαροτριάρι, στη θέση του Τόμπσον, κι ας λένε οι πιό πολλοί για τον Ρόμπερτς. Στη θέση του Ρόμπερτς έχουμε τον Τολιόπουλο (ο οποίος θα βγει ανώτερος από τον Σλούκα). Με αυτή τη μία προσθήκη, και χωρίς να χρειαστεί να διώξουμε κανέναν (αφού έτσι κι αλλιώς τα λεφτά του συμβολαίου τους θα τα πληρώσουμε), συν τον Τιλί, συν τον Τολιόπουλο, περιμένω πως η ομάδα θα δείξει τελείως άλλο πρόσωπο.

Αλλαγή προπονητή, σε αυτή τη φάση της ευρωλίγκας κι ενώ βρίσκεσαι στην δεύτερη θέση (δηλαδή, δεν είσαι Μπάμπεργκ), απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Με Σφαιρόπουλο θα πας μέχρι τέλους της ευρωλίγκας, όποιο και αν είναι αυτό. Στο κάτω-κάτω αυτός μας έχει στη δεύτερη θέση. Όποιος ζητάει αλλαγή προπονητή τώρα, συγγνώμη αλλά είναι ή άσχετος ή εμπαθής.
Για μένα, όποια και αν είναι η κατάληξη της πορείας μας στην ευρωλίγκα (παρεμπιπτόντως, νομίζω πως θα σηκώσουμε την κούπα), ο Σφαιρόπουλος πρέπει να μείνει και για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟ στο πρωτάθλημα.
Για την καινούργια σεζόν, θα κάνουμε ταμείο τότε. Πιό πιθανό βλέπω το σενάριο οι Αγγελόπουλοι να προτείνουν ανανέωση στον κουπάτο Σφαιρό, κι εκείνος να μας μουτζώσει (και καλά θα μας κάνει) και να την κάνει για αλλού με καλύτερα λεφτά, που δεν θα έχει και τους "επιστήμονες" να του τα πρήζουν.

Όλα τα παραπάνω είναι η άποψή μου, και δεν βρίζω κανέναν...


Οκ, και τώρα τι? περιμένεις να αλλάξει κάτι?
RipCity
QUOTE (Conan1982 @ Feb 20 2018, 19:12 ) *
Εγώ αναρωτιέμαι, άλλος προπονητής δηλαδή θα νικούσε την Φενέρ του εκπληκτικού Ούντο; Η την Ρεάλ; Αν υποθέσουμε ότι έφτανε στους τελικούς.


Η ΑΕΚ πάντως κέρδισε τον Ολυμπιακό του εκπληκτικού Σπανούλη με καθαρότατη τακτική επικράτηση. Δεν αναφέρομαι καθόλου στους τελικούς που ποτέ δεν πήγε πχ, ούτε καν στο ότι δεν πέρασε στα πλέιοφ το 2016. Δε θίγω αυτά, αλλά μιλάω για συγκεκριμένα ένα πράγμα. Είναι ξεκάθαρο το τι λέω.
Conan1982
QUOTE (RipCity @ Feb 20 2018, 20:17 ) *
Η ΑΕΚ πάντως κέρδισε τον Ολυμπιακό του εκπληκτικού Σπανούλη με καθαρότατη τακτική επικράτηση. Δεν αναφέρομαι καθόλου στους τελικούς που ποτέ δεν πήγε πχ, ούτε καν στο ότι δεν πέρασε στα πλέιοφ το 2016. Δε θίγω αυτά, αλλά μιλάω για συγκεκριμένα ένα πράγμα. Είναι ξεκάθαρο το τι λέω.


Εγώ λέω ότι παίζουν 2 ομάδες κάθε αγώνα. Δεν μπορεί να κρίνεται μια χρονιά από το αν κερδίσαμε ένα παιχνίδι ή όχι. Να τον κρίνουμε για το μπάσκετ που παίζει, για τις επιλογές παικτών, αλλά να λέμε ότι είναι αποτυχημένος επειδή πήγε σε 2 τελικούς Ευρωλίγκα και τους έχασε δεν το δέχομαι ειδικά όταν δεν ήταν φαβορί ούτε καν στους ημιτελικούς.
RipCity
QUOTE (Conan1982 @ Feb 20 2018, 19:23 ) *
Εγώ λέω ότι παίζουν 2 ομάδες κάθε αγώνα. Δεν μπορεί να κρίνεται μια χρονιά από το αν κερδίσαμε ένα παιχνίδι ή όχι. Να τον κρίνουμε για το μπάσκετ που παίζει, για τις επιλογές παικτών, αλλά να λέμε ότι είναι αποτυχημένος επειδή πήγε σε 2 τελικούς Ευρωλίγκα και τους έχασε δεν το δέχομαι ειδικά όταν δεν ήταν φαβορί ούτε καν στους ημιτελικούς.



O καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει να καταλάβει, αυτό λέω εγώ. Πιο ξεκάθαρος δεν μπορώ να γίνω για το τι λέω. Κι εσύ κάτι σάλτσες έβαλες εκεί γύρω. Μάλλον αν δε σας αρέσει κάτι το σταυρώνεται και το ακυρώνεται με λόγια του αέρα.

Σα να λέω έχει 30% τρίποντο ο Σπανούλης και να πετάγεται κάποιος και να λέει ναι αλλά είναι υπό δύσκολες συνθήκες. Έχει άνθρωπε μου 30 ή δεν έχει? Μη τα γυρνάτε όπως θέλετε. Κανείς δε μίλησε για δεδομένες νίκες, για ανίκανους προπονητές κτλ στο συγκεκριμένο ποστ. Έχω πει τι δε μου αρέσει δεκάδες φορές κι ότι δεν τον θέλω πέραν του καλοκαιριού πια. Στο ποστ αυτό όμως ένα στατ ανέφερα κι είπα ότι στους τελικούς δεν αποδίδει το ίδιο καλά.
yorgos
QUOTE
Σίγουρα δύο τελικοί Euroleague είναι επιτυχία.

Με δεδομένεο το μπάτζετ που του δόθηκε δεν είναι επιτυχία. Είναι η επιτυχία της δεκαετίας. Ο Μπαρτζώ πήγε απλώς Φ4 τη Λοκό (χωρίς τελικό) και θεωρήθηκε η επίδοση της χρονιάς κι επιβραβεύτηκε με συμβλαιάρα σε μαγαζί γωνία. Δεκτόν, το είχε ξανακάνει με τον Ολυμπιακό, όπου το κατέκτησε κιόλας κι έπαιξε και μπασκετάρα. Αλλά κι ο Σφαιρό πήγε 2 τελικούς, τους οποίους έχασε απέναντι σε γίγαντες μπατζετικά και γηπεδικά.
QUOTE
. Όταν ανεβαίνουν τα stakes και παίζονται τα πάντα ο Σφαιρόπουλος χωλαίνει κι η ομάδα πιάνεται απροετοίμαστη.

Εγώ θα έλεγα ότι πιάνονται αγύμναστοι ή τέλος πάντων χωρίς αποθέματα. Δε διαπίστωσα τακτική ταπείνωση, αλλά η ομάδα ήταν απίστευτα μα απίστευτα εξουθενωμένη. Το είχαμε δει κι επί Μπαρτζώκα βέβαια, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό.
QUOTE
Ακόμη κι ο ένας από τους δύο τίτλους του ξεκίνησε με καθολική επικράτηση του αντιπάλου και ξεφτίλα τακτική στο πρώτο ματς από τον Άρτζι. Στη συνέχεια άλλαξε άμυνα ο coach, αλλά και πάλι αν δεν έβαζε ο Θεός τα απίστευτα πιθανότατα θα μιλούσαμε για 1/7, γιατί και πάλι τακτικά απλά στα ίσα το έφερε με τον Άρτζι και κρίθηκε στην κλάση του Σπανούλη.

Εκείνο το πρωτάθλημα το χάσαμε κι από τους 2 χαμένους αιφνιδιασμούς και -δεν είναι ντροπή να το λέμε- από τις 14 βολές του ΔΔ, αλλά το να σε αιφνιδιάσει τεχνικά ο Άρτζι δε το λες και ντροπή, αναμενόμενο είναι.
QUOTE
Δεν είναι clutch ο Σφαιρό Γιώργο αν το πούμε με μπασκετικούς όρους κι αυτό έθιξα προσωπικά.
Ωραία, τώρα το κατάλαβα.

Εγώ θα έλεγα ότι έχει θέμα με τη φυσική κατάσταση των παικτών του. Πέρυσι η εικόνα ήταν άθλια, το΄΄οτι πήρε και 2 τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό το θεωρω΄επιτυχία, ή αποτυχία του Πασκουάλ που στους 2 πρώτους στο ΣΕΦ κανείς δεν κατάλαβε τι έανε (ή μάλλον τι έκαναν οι παίκτες του, που μάλλον τον είχαν γραμμένο, αποκλείω να είχαν εντολές για εκείνα τα τραγελαφικά που βλέπαμε). Αλλά το θέμα της φυσικής κατάστασης είναι διαχρονικό στον Ολυμπιακό, όπως και το θέμα τραυματισμών.

Φέτος ναι. Πρέπει να είναι κανείς ο μάνατζερ του Σφαιρό για να ισχυριστεί ότι οι επιλογές των δύο ξένων δεν ήταν τρσγικές. Η μίσα από την αρχή κι η άλλη στα χαρτιά καλή, αλλά στην πράξη πατάτα δεν ξέρω το γιατί). Σε αντίθεση με άλλους, δεν τους άλλαξε. Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτό είναι γιατί δεν του επιτράπηκε (έχει πολύ σφιχτή πολιτική ο Ολυμπιακός στους προϋπολογισμούς του) ή επειδή δεν ήθελε. Υποθέτω το πρώτο. Το θέμα είναι, αξίζει να διώξεις τέτοιον κόουτς για 2 τραγικές επιλογές ξένων; Για μένα όχι. Αν τον διώξεις, για μένα θα πρέπει να ήταν για την περσινή άθλια κατάσταση της ομάδας. Για μένα είναι κεφάλαιο και δεν φεύγει. Ακόμη κι αν χάσει το πρωτάθλημα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πλέον έχει καλύτερο υλικό, δεδομένο αυτό (αλλά φταίει ο Σφαιρό γι' αυτό, με τα ίδια λεφτά θα μπορούσε να είχε καλύτερη ομάδα).
RipCity
QUOTE (yorgos @ Feb 20 2018, 19:30 ) *
Με δεδομένεο το μπάτζετ που του δόθηκε δεν είναι επιτυχία. Είναι η επιτυχία της δεκαετίας. Ο Μπαρτζώ πήγε απλώς Φ4 τη Λοκό (χωρίς τελικό) και θεωρήθηκε η επίδοση της χρονιάς κι επιβραβεύτηκε με συμβλαιάρα σε μαγαζί γωνία. Δεκτόν, το είχε ξανακάνει με τον Ολυμπιακό, όπου το κατέκτησε κιόλας κι έπαιξε και μπασκετάρα. Αλλά κι ο Σφαιρό πήγε 2 τελικούς, τους οποίους έχασε απέναντι σε γίγαντες μπατζετικά και γηπεδικά.

Εγώ θα έλεγα ότι πιάνονται αγύμναστοι ή τέλος πάντων χωρίς αποθέματα. Δε διαπίστωσα τακτική ταπείνωση, αλλά η ομάδα ήταν απίστευτα μα απίστευτα εξουθενωμένη. Το είχαμε δει κι επί Μπαρτζώκα βέβαια, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό.

Εκείνο το πρωτάθλημα το χάσαμε κι από τους 2 χαμένους αιφνιδιασμούς και -δεν είναι ντροπή να το λέμε- από τις 14 βολές του ΔΔ, αλλά το να σε αιφνιδιάσει τεχνικά ο Άρτζι δε το λες και ντροπή, αναμενόμενο είναι.
Ωραία, τώρα το κατάλαβα.

Εγώ θα έλεγα ότι έχει θέμα με τη φυσική κατάσταση των παικτών του. Πέρυσι η εικόνα ήταν άθλια, το΄΄οτι πήρε και 2 τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό το θεωρω΄επιτυχία, ή αποτυχία του Πασκουάλ που στους 2 πρώτους στο ΣΕΦ κανείς δεν κατάλαβε τι έανε (ή μάλλον τι έκαναν οι παίκτες του, που μάλλον τον είχαν γραμμένο, αποκλείω να είχαν εντολές για εκείνα τα τραγελαφικά που βλέπαμε). Αλλά το θέμα της φυσικής κατάστασης είναι διαχρονικό στον Ολυμπιακό, όπως και το θέμα τραυματισμών.

Φέτος ναι. Πρέπει να είναι κανείς ο μάνατζερ του Σφαιρό για να ισχυριστεί ότι οι επιλογές των δύο ξένων δεν ήταν τρσγικές. Η μίσα από την αρχή κι η άλλη στα χαρτιά καλή, αλλά στην πράξη πατάτα δεν ξέρω το γιατί). Σε αντίθεση με άλλους, δεν τους άλλαξε. Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτό είναι γιατί δεν του επιτράπηκε (έχει πολύ σφιχτή πολιτική ο Ολυμπιακός στους προϋπολογισμούς του) ή επειδή δεν ήθελε. Υποθέτω το πρώτο. Το θέμα είναι, αξίζει να διώξεις τέτοιον κόουτς για 2 τραγικές επιλογές ξένων; Για μένα όχι. Αν τον διώξεις, για μένα θα πρέπει να ήταν για την περσινή άθλια κατάσταση της ομάδας. Για μένα είναι κεφάλαιο και δεν φεύγει. Ακόμη κι αν χάσει το πρωτάθλημα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πλέον έχει καλύτερο υλικό, δεδομένο αυτό (αλλά φταίει ο Σφαιρό γι' αυτό, με τα ίδια λεφτά θα μπορούσε να είχε καλύτερη ομάδα).


Αν χάσει και το πρωτάθλημα δε βρίσκω κανένα απολύτως λόγω να μείνει. Που εγώ προσωπικά και να το πάρει θέλω να φύγει, αλλά άστο αυτό. Δεν τον παντρευτήκαμε κιόλας παιδιά κι ούτε βγάζει τίποτα μάτια η ομάδα μετά από 4 χρόνια που την έχει στα χέρια του και πλέον την έχει πλάσει όπως εκείνος θέλει. Ίσα ίσα φαίνεται να αλλοιώνεται σιγά σιγά όλο και περισσότερο η όποια νοοτροπία είχε χτιστεί. Το μπάσκετ αλλάζει, ο coach στα λόγια ναι στις πράξεις όχι. Γιατί να μη ψάξουμε κάτι διαφορετικό? Όλα τα κεφάλαια κάποτε κλείνουν.
Joda
QUOTE (yorgos @ Feb 20 2018, 20:58 ) *
Γιατί αυτό; Δικαιολογούν τα έσοδα της ομάδας να έχει τα λεφτά που παίρνουν οι μόνιμοι διεκδικητές ή συντρέχει κάποιος άλλοσ λόγος;

Δε νομίζω ότι είπαν ποτέ οι Αφοί ότι θα φτιάξουν ένα εξαιρετικό πρότζεκτ. Μάλλον ό,τι καλύτερο μπορούν φτιάχνουνμε το υπάρχον μπάτζετ και η υπόλοιπη Ευρώπη τρώει τη σκονη τους εδώ και μερικά χρόνια. Αυτο που κάποιοι τύποι είναι και υποχρεωμένοι να ξοδεύουν και να μπαίνουν πιο μέσα απ' ό,τι μπαίνουν ήδη δεν το έχω καταλάβει. Κι εγώ λοιπόν θέλω να έρθει ο Καλτσίδης και να πάρει το Ελληνικό και να φτιάξει δωρεάν μια Ντίσνεϊλαντ να παίζιυν τα ανίψια μου. Τόσα λεφτά έχει, γιατί δεν το κάνει; Και γρήγορα ε; Γιατί βιάζομαι κιόλας. Ε δεν είναι λογική αυτή και δεν υπάρχει και πουθενά στο σύμπαν πλην Ελλάδος. Ρωτάω: πού αλλού υπάρχουν τέτοιες (παράλογες κατά τη γνώμη μου) απαιτήσεις;


Εννοείται ότι διαφωνούμε, γι αυτό το συζητάμε. Εγώ ρωτάω με ποια λογική είναι αποτυχία να πηγαίνει τελικό κάποιος και να χάνει; Τους έχει εξασφαλισμένους τους τελικούς ο Ολυμπιακός; Ο Παναθηναϊκός γιατί δεν τους έχει; Κι αν φύγει ο Σφαιρό θα έρθει κάποιος που πάει στους τελικούς με μεγάλη ευκολία; Ποιος είναι αυτός και τι πέτυχε όταν ο Σφαιρό πήγαινε τελικό;


Η ιδια η ομαδα σε εχει κανει να εχεις υψηλους στοχους αλλα και η διοικηση.. Οι προεδροι δεν βγαινουν και λενε συνεχεια τα λεμε Βελιγραδι,τα λεμε Κωνσταντινουπολη και οτι ειμαστε η καλυτερη ομαδα της 10 ετιας? Και οταν λες τα λεμε στους 4 δεν εννοεις απλα παω για να συμετασχω,εννοεις παω για να το παρω..Δεν φτανεις στην πηγη για να μην πιεις νερο..
Επισης εχεις τοσα χρονια το καλυτερο 2αρι και κατα πολλους το καλυτερο 4αρι της Ευρωπης..Δεν γινεται να μην βαζεις αυτον τον στοχο οταν εχεις τετοιους παιχτες στην ομαδα..
Οσον αφορα και το μπατζετ καποιοι συγκεκριμενοι παιχτες θα μπορασαν να παιρνουν πολυ περισσοτερα..Αλλο που δεν τα παιρνουν...
Οσον αφορα τα λεφτα μια ζωη στην Ελλαδα οι προεδροι τα βαζουν καλως η κακως.Οταν παιρνεις αυτου του μεγεθους ομαδες εννοειται οτι γνωριζεις εκ των προτερων τι οικονομικη τακτικη θα ακολουθησεις. Επισης μην πιασουμε συζητηση για το ποσο υπερχρεωμενες ειναι Μπαρτσελονα και Ρεαλ..
Μην ξεχνας και το μικροβιο του Ελληνα στο μπασκετ που νιωθει και δικαιως πρωταθλητης..
Ο Παναθηναικος ειχε το μομεντουμ την δεκατια των 2000 οπου και πηρε τα πιο πολλα Ευρωπαικα...Ειναι χορτασμενοι οι φιλοι του Παναθηναικου και αλιμονο αν εχουν παραπονα απο τον Γιανακοπουλο.Καποτε επισης ηταν η Βαρεζε,η Κιντερ κτλ Αν κοιταξεις πιο συγκεκριιμενα στην Βικιπαιδια οι ομαδες παιρνουν τα ευρωπαικα σε συγκεκριμενες δεκατιες η χρονικες στιγμες... Η μονη που εχει καταφερει να τα παρει σε διαφορετικες χρονικες στιγμες ειναι η Μακαμπι.
Τωρα ειναι το μομεντουμ του Ολυμπιακου..Μεθαυριο πχ απο οτι φανταζομαι θα ειναι της Μπαρτσελονα που απ οτι πιστευω θα παει ο Γιασκεβιτσιους και θα φτιαξει ομαδαρα...
Και κατι τελευταιο.Θεωρω τα λεφτα που ξοδευτηκαν πολυ καλα..Το προβλημα ειναι σε ποιους παιχτες ξοδευτηκαν..
yorgos
QUOTE
Η ιδια η ομαδα σε εχει κανει να εχεις υψηλους στοχους αλλα και η διοικηση.. Οι προεδροι δεν βγαινουν και λενε συνεχεια τα λεμε Βελιγραδι,τα λεμε Κωνσταντινουπολη και οτι ειμαστε η καλυτερη ομαδα της 10 ετιας?

Ειστε. Χαρη σε Μπαρτζώ και Σφαιρό.
QUOTE
Επισης εχεις τοσα χρονια το καλυτερο 2αρι και κατα πολλους το καλυτερο 4αρι της Ευρωπης..Δεν γινεται να μην βαζεις αυτον τον στοχο οταν εχεις τετοιους παιχτες στην ομαδα..

Για μένα κανέναν από τους 2. Αλλά να στο πω κι αλλιώς, ακριβώς επειδή έχεις αυτούς τους δύο, αναγκάζεσαι να κόψεις από αλλού για να τους πληρώσεις. Ο Σπναούλης είναι το 25% του προϋολογισμού της ομάδας, μαζί με τον Πρίντεζη είναι πάνω από το 35%. Αν βαλω και το Μάτζαρη... ΚΑλά ς μην ξύνω πληγές.
QUOTE
Οταν παιρνεις αυτου του μεγεθους ομαδες εννοειται οτι γνωριζεις εκ των προτερων τι οικονομικη τακτικη θα ακολουθησεις. Επισης μην πιασουμε συζητηση για το ποσο υπερχρεωμενες ειναι Μπαρτσελονα και Ρεαλ..

Γνωρίζεις ότι θα τα σπρώχνεις. Όχι ότι θα τα σπρώχνεις και θα σε βρίζουνε γιατί δε σπρώχνεις κι άλλα. Ούτε στη Ρεάλ δε γίνονται αυτά.
QUOTE
Μην ξεχνας και το μικροβιο του Ελληνα στο μπασκετ που νιωθει και δικαιως πρωταθλητης..

Αυτό καυηριάζω. Αν έχει μικρόβιο να πάρει αντιβίωση, οι κοινωνίες προχωράνε και ωριμάζουν, ο Έλληνας οπαδός ποτέ.
lefpan
QUOTE(RipCity @ Feb 20 2018, 20:38 ) *
Αν χάσει και το πρωτάθλημα δε βρίσκω κανένα απολύτως λόγω να μείνει. Που εγώ προσωπικά και να το πάρει θέλω να φύγει, αλλά άστο αυτό. Δεν τον παντρευτήκαμε κιόλας παιδιά κι ούτε βγάζει τίποτα μάτια η ομάδα μετά από 4 χρόνια που την έχει στα χέρια του και πλέον την έχει πλάσει όπως εκείνος θέλει. Ίσα ίσα φαίνεται να αλλοιώνεται σιγά σιγά όλο και περισσότερο η όποια νοοτροπία είχε χτιστεί. Το μπάσκετ αλλάζει, ο coach στα λόγια ναι στις πράξεις όχι. Γιατί να μη ψάξουμε κάτι διαφορετικό? Όλα τα κεφάλαια κάποτε κλείνουν.

Ρε παιδιά, αν φέρναμε έναν εξωγήινο που να μη ξέρει τι γίνεται, και διάβαζε όλα αυτά, θα νόμιζε ότι ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη είναι κάπου δεύτερος από το τέλος κι έχει βάλει πλώρη για να πατώσει.
Έλεος πιά!
Ο τύπος έχει την ομάδα ΔΕΥΤΕΡΗ στην Ευρώπη. Δηλαδή, τι θα έπρεπε να είναι για να είσαστε ικανοποιημένοι;
Α, ξέχασα... Ο Θρύλος πρέπει να είναι παντού πρώτος...
RipCity
QUOTE (lefpan @ Feb 20 2018, 20:56 ) *
Ρε παιδιά, αν φέρναμε έναν εξωγήινο που να μη ξέρει τι γίνεται, και διάβαζε όλα αυτά, θα νόμιζε ότι ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη είναι κάπου δεύτερος από το τέλος κι έχει βάλει πλώρη για να πατώσει.
Έλεος πιά!
Ο τύπος έχει την ομάδα ΔΕΥΤΕΡΗ στην Ευρώπη. Δηλαδή, τι θα έπρεπε να είναι για να είσαστε ικανοποιημένοι;
Α, ξέχασα... Ο Θρύλος πρέπει να είναι παντού πρώτος...


Ας περάσουμε σε επόμενη γραμμή. Άλλες υποδείξεις για ολυμπιακοφροσύνη δεν μπορώ. Καλά είμασταν δέκα μέρες.
lefpan
QUOTE(RipCity @ Feb 20 2018, 22:11 ) *
Ας περάσουμε σε επόμενη γραμμή. Άλλες υποδείξεις για ολυμπιακοφροσύνη δεν μπορώ. Καλά είμασταν δέκα μέρες.

Πρώτον: Δεν θα μου πεις εσύ τι θα λέω και τι θα γράφω.

Δεύτερον: Που τις είδες τις υποδείξεις για ολυμπιακοφροσύνη;

Τρίτον: Αυτό το "καλά είμασταν δέκα μέρες", αφήνω να το σχολιάσει κάποιος άλλος, γιατί εγώ το θεωρώ χυδαίο, αφού προφανώς αναφέρεσαι στο 10ήμερο αποκλεισμό μου από το φόρουμ.
RipCity
QUOTE (lefpan @ Feb 20 2018, 21:44 ) *
Πρώτον: Δεν θα μου πεις εσύ τι θα λέω και τι θα γράφω.

Δεύτερον: Που τις είδες τις υποδείξεις για ολυμπιακοφροσύνη;

Τρίτον: Αυτό το "καλά είμασταν δέκα μέρες", αφήνω να το σχολιάσει κάποιος άλλος, γιατί εγώ το θεωρώ χυδαίο, αφού προφανώς αναφέρεσαι στο 10ήμερο αποκλεισμό μου από το φόρουμ.


γράφεις ένα ποστ γεμάτο ειρωνεία, τι περίμενες δηλαδή? rolleyes.gif
Joda
QUOTE (lefpan @ Feb 20 2018, 22:56 ) *
Ρε παιδιά, αν φέρναμε έναν εξωγήινο που να μη ξέρει τι γίνεται, και διάβαζε όλα αυτά, θα νόμιζε ότι ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη είναι κάπου δεύτερος από το τέλος κι έχει βάλει πλώρη για να πατώσει.
Έλεος πιά!
Ο τύπος έχει την ομάδα ΔΕΥΤΕΡΗ στην Ευρώπη. Δηλαδή, τι θα έπρεπε να είναι για να είσαστε ικανοποιημένοι;
Α, ξέχασα... Ο Θρύλος πρέπει να είναι παντού πρώτος...


Απο το προηγουμενο μεγαλο κειμενο που γραφεις και συγκεκριμενα σε 3 με 4 σημεια αναφερεσαι σε μενα..
Το κακο δεν ειναι οτι διαφωνεις αλλα το κακο ειναι ο ειρωνικος σου λογος,η στοχοποιηση και ο χαρακτηρισμος σου σε σκληροπηρυνικους οπαδους σε οσους διαφωνουν με σενα..
Μην εκφραζεις την αποψη σου τοσο κατηγορηματικα για τους αλλους απο την στιγμη που δεν ξερεις τι ειναι ο καθενας..
shtarkws
Καταρχάς παρακαλώ να πέσουν οι τόνοι

Για εμένα αυτό στο οποίο ελέγχεται ο κόουτς είναι οι επιλογές των ξένων. Αν θυμάμαι καλά, το καλοκαίρι στις ανανεώσεις Πριντεζη κυρίως αλλά και Μαντζαρη, είχε συζητηθεί με τους αφους η ανάγκη να πλαισιωθεί η ομάδα με αξιόπιστους ξένους ώστε να μην τραβούν όλο το κουπί οι Έλληνες και στο τέλος της χρονιάς εμφανίζονται καμμένοι. Θυμίζω την εικόνα του Ολυμπιακου στους τελικούς που πραγματικά ήταν μια ταχύτητα τουλάχιστον κάτω. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακου είχαν πει ότι ξέρουν τι πρέπει να γίνει και θα κάνουν αυτά που πρέπει. Και η αλήθεια είναι ότι χρήμα για ξένους δόθηκε. Ρόμπερτς και Τόμσον στοιχίζουν στον Ολυμπιακό περίπου 1εκ έκαστος. Το πρόβλημα είναι ότι ό κόουτς Σφαιρο αφού παρακολουθήσε για εβδομάδες τα summer league, ενώ είχε εν λευκώ την επιλογή, ενώ ήξερε το μπάσκετ θέλει να παίξει και άρα τι είδους παίκτες ψάχνει και ενώ είχε πολύ καλά συμβόλαια να δώσει, επέλεξε 2 παίκτες που δυσκολευονται να σταθούν σαν ρολιστες. Δυστυχώς αυτό το λάθος στοιχίζει σε όλη την χρονιά. Μαγκιά του που 2 καλοί ρολιστες όπως ο Στρελνιεξ και Τιλι διάλεξαν αυτόν και την ομάδα του, όμως στο θέμα Ρόμπερτς και Τόμσον αποδεικνύεται ότι έπεσε εντελώς έξω
rankin
QUOTE(shtarkws @ Feb 20 2018, 23:38 ) *
, όμως στο θέμα Ρόμπερτς και Τόμσον αποδεικνύεται ότι έπεσε εντελώς έξω

Αστοχία υλικού

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες

Το ερώτημα τώρα είναι, υπάρχει μπατζετ για να γίνει μια σοβαρή διορθωτική ενέργεια ή πάπαλα;

Γιατί το να πας στη κρισιμότερη καμπή της σεζον με περιφέρεια Σπανουλη-Στρελνιεξ και Μαντζαρη, δε ξέρω αν παλεύεται χωρίς κολλύριο και πολύ γερά νεύρα.

θυμάμαι κάποτε που ειχε φύγει νωρίς-νωρίς ο γερο Χιγκινς και ειχε έρθει ο Μπέρυ και ειχε αλλάξει ολη η ομάδα.
Τα ιδια και πιο πρόσφατα (αλλα οχι πολύ πρόσφατα) με Λο και Ντόρσεϊ
Το εκανε και ο Παναθηναικός με τον Γκιστ και βρηκε ξένο για 10 χρονια
θελω να πω, θέληση θέλει, πορτοφόλι, και κάμποση τύχη και η ιστορία μπορεί να αλλάξει.
Αν το 12 ειχαμε κρατήσει Κειλιν Λουκας και το άλλο το αγριοκάτσικο, δε θα ειχαμε πάρει ποτέ τα δυο σερι ευρωπαικά.
Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Το να κλαίμε πάνω απο το χυμένο γάλα δεν βοηθάει. Πρέπει να προχωρήσουμε

Για αυτο και έγραψα νωρίτερα οτι αν δεν γίνει διορθωτική κίνηση, θα ειναι λευκή σημαία και ενδειξη πως καίμε τη σεζόν και το καλοκαίρι θα τα ξαναδουμε απο την αρχή ολα.
Joda
QUOTE (rankin @ Feb 21 2018, 00:56 ) *
Αστοχία υλικού

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες

Το ερώτημα τώρα είναι, υπάρχει μπατζετ για να γίνει μια σοβαρή διορθωτική ενέργεια ή πάπαλα;

Γιατί το να πας στη κρισιμότερη καμπή της σεζον με περιφέρεια Σπανουλη-Στρελνιεξ και Μαντζαρη, δε ξέρω αν παλεύεται χωρίς κολλύριο και πολύ γερά νεύρα.

θυμάμαι κάποτε που ειχε φύγει νωρίς-νωρίς ο γερο Χιγκινς και ειχε έρθει ο Μπέρυ και ειχε αλλάξει ολη η ομάδα.
Τα ιδια και πιο πρόσφατα (αλλα οχι πολύ πρόσφατα) με Λο και Ντόρσεϊ
Το εκανε και ο Παναθηναικός με τον Γκιστ και βρηκε ξένο για 10 χρονια
θελω να πω, θέληση θέλει, πορτοφόλι, και κάμποση τύχη και η ιστορία μπορεί να αλλάξει.
Αν το 12 ειχαμε κρατήσει Κειλιν Λουκας και το άλλο το αγριοκάτσικο, δε θα ειχαμε πάρει ποτέ τα δυο σερι ευρωπαικά.
Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Το να κλαίμε πάνω απο το χυμένο γάλα δεν βοηθάει. Πρέπει να προχωρήσουμε

Για αυτο και έγραψα νωρίτερα οτι αν δεν γίνει διορθωτική κίνηση, θα ειναι λευκή σημαία και ενδειξη πως καίμε τη σεζόν και το καλοκαίρι θα τα ξαναδουμε απο την αρχή ολα.


Το κακο ειναι οτι υπερφορτωθηκε το ροστερ με 3 παιχτες σε καθε θεση και οταν το κανεις αυτο σου ερχεται μπουμερανγκ γιατι χανονται οι ρολοι..
Το θεμα ειναι τι κανεις και πως γυρνας την κατασταση? Γιατι το πιο λογικο ειναι να πας σε παιχτη πχ Ντρειπερ με εμπειρια απο ευρωλιγκα που ξερει που ερχεται...
Η αλλη απορια που εχω ειναι,στις προπονησεις οι Τομσον και Ρομπερτς θα παιρνουν κανονικα μερος στα συστηματα τις ομαδας οπως και πριν η απλως θα παρουμε αλλο ενα παιχτη για να λεμε οτι πηραμε? Σε ποια βαση παικτων θα δουλεψει?
papp7
Ο σφαιροπουλος καλειται να βρει παικτη που θα δωσει ενα boost στην ομαδα και θα γινει ο glue guy μαζι με τον τιλι ωστε να ερθει η χημεια και να ανεβει η αποδοση ολου του συνολου.
Καλως κραταει ρομπερτς και τομπσον γιατι 1ον δεν υπαρχει λογος να πληρωωθουν και να αραζουν στον καναπε και 2ον ισως λειτουργησει σαν σφαλιαρα το γεγονος οτι παμε για παικτη ξυπνησουν και παιξουν καλυτερα.

Αν με ρωτατε εμενα μια προσθηκη αυτη τη στιγμη ειναι μονοδρομος και ισως η τελευταια ελπιδα ωστε να γινουμε καλυτεροι.
Σιγουρα υπαρχει περιπτωση να μην δουμε αλλαγη στο παιχνιδι που παιζουμε αλλα πρεπει να το δοκιμασουμε. Προτιμω ενα Ασσοδυο απο ενα δυαροτριαρο. Ο ασσος ειναι η πιο νευραλγιακη θεση και αλλωστε την θεση 3 με τους 2 παπ την καλυπτεις.

Παρολα αυτα ειτε παρουμε καποιον τιτλο ειτε οχι ο σφαιροπουλος πρεπει να αποχωρησει απο την ομαδα θεωρω επιασε το ταβανι του και το μπασκετ που παιζει ειναι αλλης 10ετιας.
Μου εχει λειψει το τρανζισιον game του ολυμπιακου και οι αιφνιδιασμοι και εχω βαρεθει το κεντρικο πικ εν ρολ και το συνεχες κουραστικο ποστ του πριντεζη. Χρειαζεται πιο γρηγορο μπασκετ πιο καλη δημιουργια και σιγουρα μεγαλυτερη συμμετοχη ολων των παικτων στην επιθεση.

Ο φετινος ολυμπιακος σε καθε επιθεση κανει 1ον σκριν σπανουλη-στρελ με μιλου- μακλιν και πασα στον ψηλο ή εκτελεση του κοντου ή πασα στην weak side 2ον ποσταρισμα πριντεζη παπνικολαου 3ον συνεχεις πασες και ντριμπλες χωρις ουσια και σκοτωμενη επιθεση στο τελος του χρονου.

Βασικο προβλημα που δεν εχω ξανα δει στο κατεβασμα της μπαλας και στην επαναφορα.Δεν εχω ξανα δει κατι τοσο εκτεταμενο τα τελευταια 12 χρονια που βλεπω μπασκετ πραγματικα..

Δεν υπαρχει το κατι παραπανω, η εκπληξη, η φαντασια μια ατομικη ενεργεια αλλαγης ρυθμου που θα βαλει ολη την ομαδα μεσα στο ματς.

Σιγουρα το πλανο εχει μπερδευτει με τον τραυματισμο του τιλι και τις εμφανισεις των ρομπερτς(πιο πολυ) και τομσον ομως η χρονια δεν εχει τλειωσει και θα πρεπει να αφησουμε πισω τον χαμενο τελικο και τα σκαμπανεβασματα για να σωσουμε την σεζον
Conan1982
QUOTE (RipCity @ Feb 20 2018, 20:29 ) *
O καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει να καταλάβει, αυτό λέω εγώ. Πιο ξεκάθαρος δεν μπορώ να γίνω για το τι λέω. Κι εσύ κάτι σάλτσες έβαλες εκεί γύρω. Μάλλον αν δε σας αρέσει κάτι το σταυρώνεται και το ακυρώνεται με λόγια του αέρα.

Σα να λέω έχει 30% τρίποντο ο Σπανούλης και να πετάγεται κάποιος και να λέει ναι αλλά είναι υπό δύσκολες συνθήκες. Έχει άνθρωπε μου 30 ή δεν έχει? Μη τα γυρνάτε όπως θέλετε. Κανείς δε μίλησε για δεδομένες νίκες, για ανίκανους προπονητές κτλ στο συγκεκριμένο ποστ. Έχω πει τι δε μου αρέσει δεκάδες φορές κι ότι δεν τον θέλω πέραν του καλοκαιριού πια. Στο ποστ αυτό όμως ένα στατ ανέφερα κι είπα ότι στους τελικούς δεν αποδίδει το ίδιο καλά.


Τι σάλτσες έβαλα; Λες χάνει όλους τους τελικούς ή τους περισσότερους.
Και λέω-λέμε ότι για να χάσεις τελικούς πρέπει πρώτα να πας κάτι που δεν είναι καθόλου αυτονόητο.
Επίσης διαφορετικό είναι να χρεώνεις στον Μεσίνα ότι η ΤΣΣΚΑ έχασε από τον Ολυμπιακό τότε και διαφορετικό να χρεώνεις στον Σφαιρόπουλο ότι έχασε από την Φενέρ και η διαφορά είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε κάνει ήδη υπέρβαση με το να φτάσει ως εκεί.

Ας κρατήσουμε το ότι δεν μας αρέσει το μπάσκετ που παίζει η ομάδα.
tzagasdog
ένα παίχτη σαν τον granger θέλαμε στα γκαρντ που να συνδυάζει αθλητικότητα και άμυνα με σκορ. Ο ρόμπερτς δεν είναι τέτοιος, έχει καταντήσει να κάνει χειρότερη χρονιά από τον Μάτζαρη. Και στο 3 καλύτερα θα είμασταν με παίχτη τύπου Ντάρντεν από τον Τομσον που δεν εμφανίστηκε ποτέ (ο μπαγάσας δεν έχει κάνει ούτε ενα καλό παιχνίδι)

Και ψηλό παίζει να θέλαμε διαφορετικό αλλά ας δούμε λίγο την ομάδα με τον Τιλί.
RipCity
Την άλλη εβδομάδα έχουμε μια χρυσή ευκαιρία να κλειδώσουμε κατά 90% την 3η θέση αρκετές αγωνιστικές πριν το τέλος. Κρίνω απαραίτητη τη συμμετοχή του Tillie πάντως για κάτι τέτοιο, αφού ο Wiltjer δύσκολα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν κι οι Παπανικολάου, Παπαπέτρου, αφού εκείνοι λογικά θα κυνηγήσουν τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναικού.
lefpan
Τελικά η αληταρία που μαζεύεται (και) στο ΣΕΦ, σε ορισμένους αγώνες είναι η αλήθεια, την έκανε τη δουλειά της.

http://www.euroleaguebasketball.net/eurole...endship-stadium

Α, ρε δύσμοιρο μπασκετάκι, με τι σκ... έχεις μπλέξει!

Και όλοι αυτοί γουστάρουνε τον Θρύλο να είναι "παντού πρώτος", να νικάει συνέχεια τον ΠΑΟ (και μόνο αυτόν), και διόλου δεν τους νοιάζει αν η ομάδα έχει φτάσει σε 2 τελικούς σε 4 χρόνια, αφού δεν τους πήρε και ως γνωστόν "όλοι θυμούνται τον νικητή, κανένας δεν θυμάται τον δεύτερο".
Και ο "κύριος" με τους βοστρύχους να σουλατσάρει ανενόχλητος μέσα στο σκυλολόι.

Πρόεδροι, εδώ και τώρα τελειώστε τους, αν μπορείτε (που μπορείτε) και αν θέλετε (θέλετε; ).
basket72
QUOTE (lefpan @ Feb 24 2018, 16:37 ) *
Πρόεδροι, εδώ και τώρα τελειώστε τους, αν μπορείτε (που μπορείτε) και αν θέλετε (θέλετε; ).


Το καλοκαίρι πάνω στα νεύρα μου για τα καφριλίκια των οπαδών του Ολυμπιακού μετά την δικαιότατη επικράτηση του Παναθηναϊκού είχε γράψει εδώ ότι δεν το κόβω να πολύ-θέλουν.
Η αλήθεια είναι ότι σκεπτόμενος πιο ήρεμα μάλλον κλίνω προς το ότι δεν μπορούν παρά στο ότι δεν θέλουν. Δεν είμαι και στο μυαλό τους αλλά αυτήν την αίσθηση έχω.
Ή μάλλον μπορούν αλλά θα πρέπει να έρθουν σε ρήξη με πολλά και αυτό δεν θέλουν. Φαντάζομαι ότι θα θέλανε να μην υπήρχαν τέτοια φαινόμενα χωρίς όμως οι ίδιοι να χάσουν τη στήριξη που τους δίνουν οι εν λόγω οπαδοί. Είναι αυτό που λέμε εδώ για τον σκύλο και την πίτα. rolleyes.gif
reignman
αν δεν ειχε γινει το πεσιμο την προηγουμενη δεν θα πατουσαν στο παιχνιδι με βαλενθια. ποια στηριξη? που θυμουνται το ΣΕΦ καμια 10αρια φορες το χρονο? Που εκει που το θυμουνται θα γεμιζε ουτως ή αλλως... και μαλιστα με εισητηρια και οχι τζαμπατζιδικα με 2-3 αρχιουγκανους να κανουν υποδειξεις στους σεκιουριταδες στην 4 και στην 5 για το ποιοι να μπουν...
lefpan
QUOTE(basket72 @ Feb 24 2018, 19:28 ) *
Φαντάζομαι ότι θα θέλανε να μην υπήρχαν τέτοια φαινόμενα χωρίς όμως οι ίδιοι να χάσουν τη στήριξη που τους δίνουν οι εν λόγω οπαδοί.

Δεν νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι ανεγκέφαλοι δίνουν κανενός είδους στήριξη στους Αγγελόπουλους. Δεν χρειάζονται, εξάλλου, καμιά στήριξη από "ιδιωτικούς στρατούς", όπως ο άλλος ο τετράπαχος για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.
Απλά, νομίζω πως οι Αγγελόπουλοι δεν θέλουν να έλθουν σε ρήξη με αυτό το βοστρυχολάγνο σκυλολόι, γιατί θεωρούν ότι αυτό θα κάνει κακό στην ομάδα. Όταν, δηλαδή, αρχίσουν όλοι αυτοί να τους βρίζουν, να τους απειλούν, να γκαρίζουν "Μαρινάκη Θεέ πάρε την ΠΑΕ", και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούν οι πρόεδροι είναι ότι μπορούν μια χαρά να τους διαολοστείλουν όλους αυτούς ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ στη μεγάλη μάζα αγνών φιλάθλων του Ολυμπιακού που αγαπάνε το μπάσκετ και την ομάδα. Να στραφούν σε αυτούς του φιλάθλους, να φροντίσουν χαμηλώνοντας τις τιμές εισιτηρίων ώστε να μαζεύεται περισσότερος κόσμος στο ΣΕΦ, να έρχονται οι μπαμπάδες, οι μαμάδες, και τα παιδάκια τους, χωρίς να φοβούνται ότι θα συναντήσουν όλη αυτή την καφρίλα, που τώρα τους αποτρέπει (τουλάχιστον για τα μεγάλα ματς).
Και πρέπει κι εμείς εδώ μέσα να βοηθούμε, όσο μπορούμε, προς την κατεύθυνση αυτή. Δηλαδή, να προσέχουμε να μην αναπαράγουμε τις χουλιγκάνικες νοοτροπίες που είναι η πηγή του κακού. Ναι, μπορεί να χάσουμε και από τον ΠΑΟ, χωρίς να κινδυνεύει να τιναχτεί η ομάδα στον αέρα από τις φωνασκίες για ξεκουμπίσματα, ξεσκαρταρίσματα κλπ.
Η ομάδα φτιάχνεται μια φορά πριν ξεκινήσει η σεζόν, και, αν κάτι δεν πηγαίνει καλά στην πορεία, γίνονται διορθωτικές κινήσεις, όχι γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Αυτά γίνονται εν ψυχρώ, σε νεκρό χρόνο, και όχι κάτω από την συναισθηματική ή άλλη πίεση των γεγονότων.
Tesla
QUOTE (lefpan @ Feb 24 2018, 16:37 ) *
Τελικά η αληταρία που μαζεύεται (και) στο ΣΕΦ, σε ορισμένους αγώνες είναι η αλήθεια, την έκανε τη δουλειά της.

http://www.euroleaguebasketball.net/eurole...endship-stadium

Α, ρε δύσμοιρο μπασκετάκι, με τι σκ... έχεις μπλέξει!

Και όλοι αυτοί γουστάρουνε τον Θρύλο να είναι "παντού πρώτος", να νικάει συνέχεια τον ΠΑΟ (και μόνο αυτόν), και διόλου δεν τους νοιάζει αν η ομάδα έχει φτάσει σε 2 τελικούς σε 4 χρόνια, αφού δεν τους πήρε και ως γνωστόν "όλοι θυμούνται τον νικητή, κανένας δεν θυμάται τον δεύτερο".
Και ο "κύριος" με τους βοστρύχους να σουλατσάρει ανενόχλητος μέσα στο σκυλολόι.

Πρόεδροι, εδώ και τώρα τελειώστε τους, αν μπορείτε (που μπορείτε) και αν θέλετε (θέλετε; ).


Πολυ σωστα και ευκολα το λεμε. Δυστυχως αυτοι οι κυριοι λυνουν και δενουν μεσα στην ομαδα και λειτουργουν αποκλειστικα προς ιδιον οφελος τους.. Δεν τους νοιαζει ο Ολυμπιακος παρα μοναχα να κανουν οτι και στο "τηγανι" απεναντι, δηλαδη το κουμαντο εντος και εκτος ομαδος. Αν τα παιρνουν και ποσο δεν το γνωριζω.. Παντως εισιτηρια οπως ο απλος κοσμος δεν πληρωνουν σιγουρα πολλοι απο αυτους. Μακαρι να τους δωσουν οι Αγγελοπουλοι μια κλωτσια να πανε απο κει που ηρθαν...
basket72
QUOTE (Tesla @ Feb 25 2018, 13:40 ) *
Πολυ σωστα και ευκολα το λεμε. Δυστυχως αυτοι οι κυριοι λυνουν και δενουν μεσα στην ομαδα και λειτουργουν αποκλειστικα προς ιδιον οφελος τους.



Έτσι είναι. Ίσως να μην το έθεσα σωστά, γράφοντας για στήριξη. Είναι θέμα συσχετισμών δυνάμεων κι οι Αφοί είναι από τους ανθρώπους αυτούς που ξέρουν καλά ότι τους συσχετισμούς πρέπει να έχεις έναν πολύ καλό λόγο για να τους ανατρέψεις. Αλλιώς δεν μπλέκεις. Ας πούμε λοιπόν ότι δεν θέλουν να τους έχουν απέναντι τούς, τους συγκεκριμένους. Είναι κι αυτή μια άτυπη στήριξη. Κάντε εσείς δουλειά σας και εμείς τη δική μας. (το χουλιγκανίκι και λοιπές ευγενείς δραστηριότητες...)
Zephyr
Τι πανό ήταν αυτά? Ξέρει κανείς το περιεχόμενο τους?
Αυτό το συνάφι έχει πληγώσει την ομάδα πολλές φορές και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να το κάνει.
Coach Periklis
QUOTE (Zephyr @ Feb 25 2018, 16:30 ) *
Τι πανό ήταν αυτά? Ξέρει κανείς το περιεχόμενο τους?


Σας κάναμε αυτό και κείνο κλπ κλπ

συμφωνώ να μην τα αναπαράγουμε καν

επίσης , γι αυτό που λέτε , τελευταία φορά που διοίκηση είχα ανοιχτή κόντρα με τα χουλιγκάνια και ήθελε να "καθαρίσει" τις εξέδρες , βοηθώντας τις αρχές κλπ ήταν επί Ντέμη και δεν πήγε και καλά ε;




golitog7
QUOTE(lefpan @ Feb 25 2018, 10:47 ) *
Δεν νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι ανεγκέφαλοι δίνουν κανενός είδους στήριξη στους Αγγελόπουλους. Δεν χρειάζονται, εξάλλου, καμιά στήριξη από "ιδιωτικούς στρατούς", όπως ο άλλος ο τετράπαχος για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.
Απλά, νομίζω πως οι Αγγελόπουλοι δεν θέλουν να έλθουν σε ρήξη με αυτό το βοστρυχολάγνο σκυλολόι, γιατί θεωρούν ότι αυτό θα κάνει κακό στην ομάδα. Όταν, δηλαδή, αρχίσουν όλοι αυτοί να τους βρίζουν, να τους απειλούν, να γκαρίζουν "Μαρινάκη Θεέ πάρε την ΠΑΕ", και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούν οι πρόεδροι είναι ότι μπορούν μια χαρά να τους διαολοστείλουν όλους αυτούς ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ στη μεγάλη μάζα αγνών φιλάθλων του Ολυμπιακού που αγαπάνε το μπάσκετ και την ομάδα. Να στραφούν σε αυτούς του φιλάθλους, να φροντίσουν χαμηλώνοντας τις τιμές εισιτηρίων ώστε να μαζεύεται περισσότερος κόσμος στο ΣΕΦ, να έρχονται οι μπαμπάδες, οι μαμάδες, και τα παιδάκια τους, χωρίς να φοβούνται ότι θα συναντήσουν όλη αυτή την καφρίλα, που τώρα τους αποτρέπει (τουλάχιστον για τα μεγάλα ματς).
Και πρέπει κι εμείς εδώ μέσα να βοηθούμε, όσο μπορούμε, προς την κατεύθυνση αυτή. Δηλαδή, να προσέχουμε να μην αναπαράγουμε τις χουλιγκάνικες νοοτροπίες που είναι η πηγή του κακού. Ναι, μπορεί να χάσουμε και από τον ΠΑΟ, χωρίς να κινδυνεύει να τιναχτεί η ομάδα στον αέρα από τις φωνασκίες για ξεκουμπίσματα, ξεσκαρταρίσματα κλπ.
Η ομάδα φτιάχνεται μια φορά πριν ξεκινήσει η σεζόν, και, αν κάτι δεν πηγαίνει καλά στην πορεία, γίνονται διορθωτικές κινήσεις, όχι γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Αυτά γίνονται εν ψυχρώ, σε νεκρό χρόνο, και όχι κάτω από την συναισθηματική ή άλλη πίεση των γεγονότων.

αγαπητέ φίλε δεν υπάρχουν τέτοιοι. Είναι γύρω στις 3κ με 5κ. Αν θες να τους δεις πήγαινε στο ΣΕΦ σε ματς εκτός Παο, Τσσκα, Φενέρ και Ρεάλ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι αυτοί οι πανηγυρτζίδες που αγαπάνε την νίκη, έχουν κρίση ταυτότητας και αυτοπροσδιορίζονται μέσω των εχθρών.
RipCity
Απίστευτο ότι είμαστε η χειρότερη ομάδα της Euroleague στο pick and roll.

yorgos
QUOTE(Coach Periklis @ Feb 25 2018, 18:57 ) *
Σας κάναμε αυτό και κείνο κλπ κλπ

συμφωνώ να μην τα αναπαράγουμε καν

επίσης , γι αυτό που λέτε , τελευταία φορά που διοίκηση είχα ανοιχτή κόντρα με τα χουλιγκάνια και ήθελε να "καθαρίσει" τις εξέδρες , βοηθώντας τις αρχές κλπ ήταν επί Ντέμη και δεν πήγε και καλά ε;

Δυστυχώς εκείνο το παράδειγμα απέδειξε ότι ακόμη και με optimal προϋποθέσεις, κάθαρση εντός των ομάδων δε γίνεται. Ο μόνος τρόπος είναι μέσω της διακιοσύνης, να μπουν οι πρώτες Ιφιγένειες 5 χρόνια φυλακή χωρίς ανστολές και να φτιαχτεί ειδικό σώμα καταπολέμησης οργανωμένου αθλητικού εγκλήματος που να παρεισφρύσει στο κίνημα των οργανωμένων και να τους φάει από μέσα. Φυσικά τέτοια πολιτική βούληση δεν έχει υπάρξει ούτε και βλέπω να υπάρχει στο άμεσο μέλλον. Αλλά κανείς πρόεδρος δεν μπορεί να τα βάλει με το τέρας που εκθρέφει μέσα η κάθε ομάδα, αλλιώς θα το φάει το κεφάλι του. Στην καλύτερη μπορεί να κάνει ό,τι οι Αφοί: την πάπια.
RipCity
Λοιπόν μάγκες όλα καλά. Αν δει κανείς το pattern το επόμενο καλό παιχνίδι του Roberts πέφτει στο final 4. Το χουμε λέμε!
benchwarmer
QUOTE(RipCity @ Mar 2 2018, 23:33 ) *
Λοιπόν μάγκες όλα καλά. Αν δει κανείς το pattern το επόμενο καλό παιχνίδι του Roberts πέφτει στο final 4. Το χουμε λέμε!


Το πιο ενδιαφέρον ξέρεις ποιο είναι? Ότι δεν βυθίστηκε στο ροτέισιον (όπως ο Χόλις) αλλά ήταν όπως και πριν η πρώτη αλλαγή (χρονικά έστω) στα γκαρντ. Πριν καν δηλαδή μπει και παίξει καλά, φάνηκε ότι υπολογιζόταν κανονικά(?).
Θα δούμε, και ο Μπόμπυ ήταν καλύτερος και πιο μυαλωμένος από ότι περίμενα, να δούμε αν θα τολμήσουμε (έστω ως μια προσπάθεια βρε αδερφέ) να γίνει ο Μάντζαρης για λίγο το 5ο γκαρντ από τα 5 rolleyes.gif
Reggie Miller #31
QUOTE(benchwarmer @ Mar 2 2018, 23:40 ) *
Το πιο ενδιαφέρον ξέρεις ποιο είναι? Ότι δεν βυθίστηκε στο ροτέισιον (όπως ο Χόλις) αλλά ήταν όπως και πριν η πρώτη αλλαγή (χρονικά έστω) στα γκαρντ. Πριν καν δηλαδή μπει και παίξει καλά, φάνηκε ότι υπολογιζόταν κανονικά(?).
Θα δούμε, και ο Μπόμπυ ήταν καλύτερος και πιο μυαλωμένος από ότι περίμενα, να δούμε αν θα τολμήσουμε (έστω ως μια προσπάθεια βρε αδερφέ) να γίνει ο Μάντζαρης για λίγο το 5ο γκαρντ από τα 5 rolleyes.gif


Νωρίς για συμπεράσματα,αλλά και εμένα μου φάνηκε πιο ήρεμος,πήγε έξυπνα να πάρει τις επαφές και γενικά πολύ κοντρολαρισμένος...
Διέκρινα και λίγο μαγουλάκια αλλά δε θυμάμαι αν τα είχε! smiley.gif
basket72
QUOTE (benchwarmer @ Mar 2 2018, 23:40 ) *
Θα δούμε, και ο Μπόμπυ ήταν καλύτερος και πιο μυαλωμένος από ότι περίμενα, να δούμε αν θα τολμήσουμε (έστω ως μια προσπάθεια βρε αδερφέ) να γίνει ο Μάντζαρης για λίγο το 5ο γκαρντ από τα 5 rolleyes.gif


Μαζί με την επανεμφάνιση του Γάλλου και την αποψινή μας νίκη που θα μας δώσει ψυχολογική ώθηση, αυτή νομίζω ότι είναι κι η καλύτερη είδηση της βραδιάς: Η ενθαρρυντική εμφάνιση του Μπόμπι που επιτέλους θα στείλει τον Μάντζαρη 5ο. Άντε να τα δούμε κι αυτό!!!!
Tesla
Ο Γαλλος με εξεπληξε. Μιλαμε για τεθωρακισμενο οχημα. Αντις σε μεγεθυνση μου φανηκε.. Αν κανει και επιθετικα 2 δουλιτσες θα ειναι σουπερ. Ο Μπραουν απο την αλλη εδειξε μια αυτοπεποιθηση τρομακτικη, που την μετεδιδε και στους αντιπαλους του.. Αυτο με τα παπουτσια που τα χτυπησε ενοσω ντριπλαρε ηταν πολυ badass smiley.gif
akratacity
Στην ταπα του Τιλι στον Γκιστ πανηγυρισα χωρις υπερβολη οσο και στο πεταχταρι του Πριντεζη στην Πολη (ιεροσυλια το ξερω). Ο Γαλλος ειναι σπουδαια μοναδα και χαιρομαι που βλεπω οτι γυρισε σε αρκετα καλη κατασταση. Απο αυτον εξαλλου ριμπαουντ και αμυνα θελουμε οχι να μας τραβηξει στην επιθεση.
Για τον Μαντζαρη να πω μονο οτι σημερα ειχε φαουλ οποτε μην ελπιζετε και παρα πολυ να μεινει 5ος... smiley.gif
Τρομερος Ρομπερτς που εχει βιτσιο να παιζει απιστευτα καλα στις πιο δυσκολες εδρες φαινεται. Αν ειχε αποφυγει το 4ο φαουλ φρονω οτι το ματς δεν θα ειχε φτασει στην παραταση.
Καλος και ο Παπαπετρου μετα απο καιρο. Μπραουν πρωτο δειγμα θετικο αν και δειχνει αρκετα βαρυς. Δημιουργησε ομως και στην αμυνα δεν φανηκε τρυπα και επαιξε και με Σπανουλη αρκετη ωρα.
Quincy
Το αποτέλεσμα στην Μαδρίτη είναι πολύ καλό για τον Ολυμπιακό. Αν η ομάδα κερδίσει 3 από τα επόμενα 6, χάνει την τρίτη θέση μόνο αν κάνει το 6/6 η Khimki ή ο Παναθηναικός ή το 5/6 η Zalgiris. Νομίζω ότι στις τελευταίες αγωνιστικές θα δούμε κάτι ανάλογο με πέρυσι που η ομάδα εξασφάλισε την 3η θέση και έπαιζε με το μυαλό στα playoffs.

Δεν υπάρχει νόημα να γίνει στόχος η 2η θέση όπως διαμορφώνονται οι θέσεις 4-7 που λογικά θα κριθούν μέσα από ισσοβαθμίες όπως πέρυσι.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.