QUOTE(lefpan @ Feb 20 2018, 15:45 )

Λοιπόν, επιστρέφω μετά από 10ήμερο αποκλεισμό, γιατί (άκουσον-άκουσον) τόλμησα να πω σε συμφουρομίτη, που είπε πως προτιμάει να κερδίζουμε τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα, παρά να πηγαίνουμε στον τελικό της ευρωλίγκας, ότι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι "ποδοσφαιρική" λογική που επιθυμώ, με όση δύναμη έχω, να εξαφανιστεί από τον χώρο του μπάσκετ.
Για αυτό τιμωρήθηκα με φάουλ και με 10 μέρες αποκλεισμό από το φόρουμ, γιατί θεωρήθηκε ότι προσέβαλα τον συμφουρομίτη ή ήμουν απρεπής ή οτιδήποτε άλλο.
Και μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, βλέπω (από λίγους ευτυχώς) να έχουν βγει παγανιά και να βρίζουν παίκτες και προπονητή, να λένε τον Σφαιρόπουλο προπονητάκο, κάποιους παίκτες άμπαλους, κατσαπλιάδες και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Προσοχή: δεν εννοώ τους φίλους που ασκούν κριτική βλέποντας το άσχημο αποτέλεσμα. Εννοώ, αυτούς που μετά τις νίκες επί της Φενέρ και της Ρεάλ είχαν λουφάξει, και ξαφνικά μύρισαν αίμα και ξαμολήθηκαν. Το τι βρισίδι, χωρίς ίχνος κριτικής, έχει πέσει εδώ μέσα, μόνο όποιος δεν θέλει να δει, δεν το βλέπει.
Αλλά, για όλους αυτούς δεν προβλέπεται, βέβαια, καμιά τιμωρία (και καλώς δεν προβλέπεται), ενώ για μένα που δήθεν έθιξα συμφουρομίτη και δήθεν όξυνα τα πνεύματα, η καμπάνα έπεσε. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ποστάρει π.χ. "ακόμα να ξεκουμπιστεί αυτός και τα σαπάκια που έφερε;", και να μη τρέχει τίποτα, κι εγώ που είπα τα παραπάνω να τρώω στο κεφάλι 10 μέρες...
Με συγχωρείτε, μάγκες, αλλά δεν γουστάρω τέτοιους οπαδούς στην ομάδα μου. Δεν γουστάρω μετά τις μεγάλες νίκες να εξαφανίζονται κάποιοι που έχουν αρρωστημένη, θα έλεγα, εμμονή με τον Σφαιρόπουλο, και μετά τις ήττες να ξετρυπώνουν ξανά για να βρίσουν. Όχι. Μακριά από μένα αυτό. Εγώ γουστάρω τους οπαδούς εκείνους που χάνει η ομάδα τους, κι αυτοί είναι στις κερκίδες και την χειροκροτάνε. Γιατί; Γιατί ξέρουν ότι οι παίκτες και ο προπονητής έκαναν αυτό που μπορούσαν.
Και, ναι. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ κάναμε αυτό που μπορούσαμε, αλλά το παιχνίδι το χάσαμε. Ε, και; Η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι πιό έτοιμη, πιό διαβασμένη, πιό διψασμένη, και το πήρε. Έ, και;
Βρίζουν τον Ρόμπερτς και τον Τόμπσον, λες και χάσαμε εξαιτίας του Ρόμπερτς και του Τόμπσον, οι οποίοι και οι δύο μαζί έπαιξαν συνολικά 12 με 15 λεπτά. Δεν περνάει απ' το μυαλό τους ότι στο γήπεδο παίζουνε δύο ομάδες και ο καλύτερος εκείνη τη μέρα κερδίζει. Έτσι απλά. Εκείνη τη μέρα η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Τελεία.
Λοιπόν, εγώ αυτούς τους οπαδούς γουστάρω. Να χάνει η ομάδα κι αυτοί να χτυπάνε τους παίκτες στον ώμο και να τους λένε "πάμε παρακάτω". Και κάθονται μέσα στο γήπεδο, σαν κάτι χαζοάγγλους στο ποδόσφαιρο, και τραγουδάνε σάμπως να έχουνε νικήσει.
Τέτοιους οπαδούς γουστάρω.
Και στο φόρουμ, εδώ μέσα, να κουβεντιάζουμε σαν άνθρωποι με μυαλό και όχι σαν ουρακοτάγκοι:"Εγώ θέλω να νικάμε τον Παναθηναϊκό, κι άμα χάνουμε να φύγει ο ξεφτίλας ο προπονητής".
Να κουβεντιάζουμε λογικά και ας κάνουμε όση κριτική θέλουμε. Αλλά κριτική, όχι αφορισμούς και βρισίδια.
Και διαβάζω συνέχεια προτάσεις για καινούργιο προπονητή. Μερικοί τον θέλουν και τώρα. Οι πιό λογικοί μιλάνε για το τέλος της σεζόν. Οι μεσοβέζοι για μετά την ευρωλίγκα. Απ' όλα έχει ο μπαξές. Να πει κανένας, όμως, ότι μπορεί στο τέλος να μη χρειαστεί ν' αλλάξουμε προπονητή, δεν το άκουσα ακόμα.
Και λένε για Τρινκιέρι, για Περάσοβιτς, κλπ-κλπ. Μέχρι και για Μίλαν Τόμιτς οε-οε-οε ακούστηκε να μιλάνε. Για να μείνει ο Σφαιρόπουλος, ούτε κουβέντα.
Ας κάνω, λοιπόν, εγώ την αρχή. Εγώ θέλω να μείνει ο Σφαιρόπουλος, γιατί είναι ο πιό κατάλληλος για την ομάδα, όπως είναι δομημένη μετά την τριετή ανανέωση του Σπανούλη. Περιμένω τα επόμενα παιχνίδια να δω τι μπάσκετ μπορεί να παίξει, γιατί φέτος τον είδα ότι δείχνει να βάζει κι άλλα κόλπα στο τραπέζι. Περιμένω να τα δω. Όταν θα έχει μπει στην ομάδα και ο Τιλί (και θα λείπει ακόμα ο Αγραβάνης), γιατί είμαι σίγουρος ότι με τον Τιλί μέσα θα αλλάξει πολύ ο χαρακτήρας του παιχνιδιού μας. Και, αναγκαστικά πιά, περιμένω να δω και μια προσθήκη στο δυαροτριάρι, στη θέση του Τόμπσον, κι ας λένε οι πιό πολλοί για τον Ρόμπερτς. Στη θέση του Ρόμπερτς έχουμε τον Τολιόπουλο (ο οποίος θα βγει ανώτερος από τον Σλούκα). Με αυτή τη μία προσθήκη, και χωρίς να χρειαστεί να διώξουμε κανέναν (αφού έτσι κι αλλιώς τα λεφτά του συμβολαίου τους θα τα πληρώσουμε), συν τον Τιλί, συν τον Τολιόπουλο, περιμένω πως η ομάδα θα δείξει τελείως άλλο πρόσωπο.
Αλλαγή προπονητή, σε αυτή τη φάση της ευρωλίγκας κι ενώ βρίσκεσαι στην δεύτερη θέση (δηλαδή, δεν είσαι Μπάμπεργκ), απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Με Σφαιρόπουλο θα πας μέχρι τέλους της ευρωλίγκας, όποιο και αν είναι αυτό. Στο κάτω-κάτω αυτός μας έχει στη δεύτερη θέση. Όποιος ζητάει αλλαγή προπονητή τώρα, συγγνώμη αλλά είναι ή άσχετος ή εμπαθής.
Για μένα, όποια και αν είναι η κατάληξη της πορείας μας στην ευρωλίγκα (παρεμπιπτόντως, νομίζω πως θα σηκώσουμε την κούπα), ο Σφαιρόπουλος πρέπει να μείνει και για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟ στο πρωτάθλημα.
Για την καινούργια σεζόν, θα κάνουμε ταμείο τότε. Πιό πιθανό βλέπω το σενάριο οι Αγγελόπουλοι να προτείνουν ανανέωση στον κουπάτο Σφαιρό, κι εκείνος να μας μουτζώσει (και καλά θα μας κάνει) και να την κάνει για αλλού με καλύτερα λεφτά, που δεν θα έχει και τους "επιστήμονες" να του τα πρήζουν.
Όλα τα παραπάνω είναι η άποψή μου, και δεν βρίζω κανέναν...
Οκ, και τώρα τι? περιμένεις να αλλάξει κάτι?