Maximos 13 Athens
χωρίς να θέλω να είμαι επιθετικός ή να σε προσβάλω...
θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις στα σχόλια σου.
Καταρχάς και εγώ αλλά και όλα σχεδόν τα παιδιά που γράφουν για τον Άρη σε αυτό το μπλόκ είμαστε κολλημένοι με τα 80' αλλά όχι όπως το αντιλαμβάνεσαι εσύ.
Δε πιστεύουμε πως θα μας έρθει ουρανοκατέβατος ένας Γκάλης, θα χτυπήσουμε και έναν Γιαννάκη και θα τελειώσουμε τρεις σεζόν αήττητοι....
όχι ότι δε το θέλουμε αλλά πίστεψε με ξέρουμε πάνω κάτω τις δυνατότητές μας.
Τώρα για την ομάδα που παρέταξε για τον Άρη θα σου πω ορισμένα πράγματα που συζητούσαμε τα τελευταία χρόνια για να μην επαναλαμβανόμαστε (εγώ δηλαδή).
Καταρχάς πριν από δύο χρόνια τέτοια εποχή έλεγα τι ωραία που θα ήταν να φτιάχναμε μια ομάδα με Παπανικολάου, Χρυσικόπουλο, Μούρτο, Τσαιρέλη, Σκορδίλη, έναν-δύο από τους παίχτες που είχαμε τότε όπως ο Μπάρλος και ο Τσαλδάρης και με ελάχιστους ξένους 2-3 που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να διδάξουν τους νέους. Αυτά τα λέγαμε συμπληρώνοντας πάντα πως ακόμα και η ομάδα να είναι σε θέσεις από 7-10 για καναδύο χρόνια μέχρι οι νέοι να στρώσουν δε θα μας πείραζε μιας και θα βλέπαμε ένα πλάνο.
Η συνέχεια γνωστή με το τρίο των γερόλυκων να έρχονται αντί για τον Παπανικολάου ο Μάσευ που ήταν ένας ξένος διαμάντι σε πολλούς τομείς να μην ξαναέρχεται και οι αντικαταστάτες του να είναι τραγικοί και σε τραγικές θέσεις και η ομάδα να αλλάζει παίχτες και προπονητές σαν τα πουκάμισα και την ομάδα να βγαίνει 7η και καταϊδρωμένη.
Το Καλοκαίρι σκέφτηκα πως θα έχουν μάθει από τα λάθη τους και δε θα τα επαναλάβουν όμως η χρονιά δεν ήταν και τόσο διαφορετική...
και πάω σε αυτά που γράφεις...
α. Η συσπείρωση του κόσμου δε μπορεί να έρθει όταν πρώτον η προσοχή του κόσμου είναι στη λέσχη και το ποδόσφαιρο και δεύτερων προπονητής είναι ο Σούμποτιτς.
β. Το χαρτί του Γκάλη ή κάποιου άλλου μεγάλου δε γίνεται να πέσει στο τραπέζι γιατί ή όλοι αυτοί δε θέλουν να χαλάσουν το όνομά τους σε μια πιθανή αποτυχία ή γιατί δε τους αφήνουν να μπούν μέσα στην πίτα.
γ. ο Άρης δεν έχει καλό γήπεδο ,ο ΠΑΟΚ μπορεί, ο Άρης μπορεί να έχει καλή έδρα (και αυτό σχετικό είναι) όχι όμως γήπεδο για λόγους που άμα θέλεις τους αναλύουμε.
δ. ο Παπανικολάου έφυγε με μηδενική συμμετοχή, ο Σκορδίλης με 6 λεπτά μ.ο. ο Λίνος έχει 9 λεπτά αλλά να υπολογίσουμε το πρώτο παιχνίδι όπου παίξαμε χωρίς επαγγελματίες και έπαιξε 40 συν μερικά που έπαιζε λόγο τραυματιών μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος του. Ενώ ο Τσαιρέλης έχει 11 λεπτά που τα ανέβασε τις τελευταίες αγωνιστικές που δεν έχουμε άλλους ψηλούς. Οπότε δε πιστεύω πως θα πάρουν τις ευκαιρίες τους (εδώ δε τις πήρε ο Κουμπούρας)
ε. Ο Σκορδίλης πρέπει να έχει φάει πολύ δούλεμα εδώ και μερικά χρόνια και να του φέρθηκαν πολύ μπαμπέσικα και δε νομίζω να επιστρέψει ποτέ (εκτός και αν γίνει κάποιο θαύμα)
στ. Ο Μούτρος δεν είναι κάποιο αστέρι αλλά ναι για πέμπτος γκαρντ δε θα με πήραζε αρκεί να είχα άλλους τέσσερις άξιους
ζ. ο Μπράουν δεν είναι κάποιου επιπέδου, ο παίχτης έχει πολλά κουσούρια στο παιχνίδι του σε άμυνα και επίθεση και πολύ άσχημη νοοτροπία.
η. ο Μάσευ ήταν παίχτης που πρόσφερε θέαμα, ουσία, πόντους, ριμπάουντ, άμυνα και βελτίωνε τους συμπαίχτες του άσχετα αν έπαιρνε πολλές ατομικές ενέργειες. Ήταν παίχτης άλλης κλάσης πραγματικά.
θ. Ο Μπάβτσιτς με αυτά που είδα είναι καλός και θα τον ήθελα του χρόνου χωρίς όμως να πιστεύω πως είναι ο μεγάλος παίχτης (βλέπε Στακ, Ουίλκινσος, Μάσευ)
ι. Ο Ταπούτος είναι τεσσάρι
ια. Ο Χαραλαμπίδης είναι μιας κάποιας ηλικίας μετά από τα 40λεπτα φέτος θα αντέξει μια ακόμα χρονιά το ίδιο απαιτητική;
ιβ Για Φράνσις συμφωνώ και έλεγα για αυτόν από πρόπερσυ για δίδυμο με τον Μπετς.
προσωπική γνώμη όλα αυτά και
φιλικά πάντα...