Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Επικαιρότητα - Συζητήσεις
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135
SteelGandalf
Ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας. Τις διάβασα με προσοχή.

Λοιπόν, έχω να σας πω τα εξής:

Δεν αντιλαμβάνομαι τις συγκρίσεις των Okaro White και Αλέξανδρου Βεζένκοφ με τους Μποχωρίδη, Φλιώνη. Ο Okaro απέδειξε φέτος τι μπορεί να προσφέρει. Στον Άρη είχε αυξημένο χρόνο συμμετοχής, απόλυτη ελευθερία κίνησης και σαφώς μικρότερη πίεση (από αυτήν που θα έχει την επόμενη χρονιά σε π.χ. Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή μια top Euroleague team). Το ίδιο, σαφώς, ισχύει και για τον Αλέξανδρο. Πέρσι, έβγαλε μάτια με τις εμφανίσεις του. Σε τι μπορούν να συγκριθούν οι συγκεκριμένοι δύο με τον Μποχωρίδη; Θεωρώ εντελώς άκυρες τούτες τις συγκρίσεις. Ο Λευθέρης, δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη, είτε γιατί δεν πήρε τον χρόνο συμμετοχής που θα του αναλογούσε (θεωρώ μέγιστο λάθος του Παναθηναϊκού που τον αγόρασε πέρσι και δεν τον άφησε μία ακόμη χρονιά στον Άρη για να "ψηθεί", την στιγμή που ο ίδιος δεν μπορούσε να του εξασφαλίσει τον χρόνο συμμετοχής που χρειαζόταν), είτε κι εξαιτίας του τραυματισμού του, οπότε δεν έδειξε αυτά που προσδοκούσαν οι "πράσινοι". Δεν θεωρώ πως είναι "τελειωμένος", αλλά σίγουρα, έχοντας περάσει δύο χρόνια από τότε, δεν έχει τις ίδιες πιθανότητες να ξεπεταχτεί.

Ο Okaro στον Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό (αναφέρομαι στον φετινό Okaro, γιατί του χρόνου μπορεί να είναι ακόμη πιο βελτιωμένος, έχοντας εμπειρίες και παραστάσεις από μια γεμάτη κι εξαιρετική φετινή χρονιά), μπορεί να μην καταφέρει να αναδειχθεί, λόγω του ανταγωνισμού και της πίεσης για πρωταθλητισμό. Μην θεωρείτε δεδομένο πως θα τα καταφέρει εξίσου καλά ή και καλύτερα στις ομάδες σας. Έχει κάποια "χτυπητά" μειονεκτήματα για το top επίπεδο και χρειάζεται να τα δουλέψει πολύ.

Στο θέμα των δανεικών τώρα:

Πότε ήταν η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες σας (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) πήραν δανεικούς παίχτες και ποιοι ήταν αυτοί; Μπορείτε να μου απαντήσετε; Όταν το κάνετε, μπορούμε να συζητήσουμε πιο διεξοδικά.

Δεν έχει καμία σχέση ο Άρης του τελευταίου έτους (και των επόμενων ετών με την παρουσία του Νικολάου Λάσκαρη στο "τιμόνι" του) με κανέναν Άρη του παρελθόντος. Είτε το βλέπετε, είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι προοπτικές με αυτόν τον άνθρωπο να έχει τα ηνία, είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχαμε ακόμα κι επί εποχής Γκάλη-Γιαννάκη. Ναι μεν Γκάλης δεν θα ξαναυπάρξει, αλλά επειδή το σύγχρονο μπάσκετ έχει, ούτως ή άλλως, διαφοροποιηθεί από την τότε εποχή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο οικονομικά πανίσχυρος Άρης, θα μπορέσει να βρει τους παίχτες που θα τον καταστήσουν και πάλι μία από τις μεγαλύτερες και πλέον υπολογίσιμες ομάδες του καλύτερου ευρωπαϊκού θεσμού (είτε αυτός λέγεται Euroleague, είτε Champions League). Απλά χρειάζεται λίγος ακόμη χρόνος, υπομονή και στήριξη.

Να πάρω τον Βεζένκοφ δανεικό, που ξέρω πως θα με ανεβάσει επίπεδο, σαφώς ναι, με τα 1000!!! Να πάρω τον Μποχωρίδη δανεικό, γιατί; Για να ρισκάρω; Ε όχι ρε παιδιά. Δεν το έχω πλέον ανάγκη. Μην το πάρετε στραβά και πως μιλάω νεοπλουτίστικα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Προτιμώ να δουλέψω τον Φλιώνη που διαφαίνεται ως ένα εξαιρετικό project και να επενδύσω σε 2-3 Έλληνες μεγαλύτερης ηλικίας (δεν θα αναφερθώ σε ονόματα, αλλά υπάρχουν) για να πλαισιώσω ένα ρόστερ με ελληνικό βασικό κορμό. Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας, φέτος έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει σε όλους τους τομείς (στελέχωσης, προπόνησης, κλίματος κλπ.). Άρα τι χρειαζόμαστε; Λίγη ακόμα υπομονή, καθώς ο Άρης (όπως και η Ρώμη) δεν χτίζεται σε μία μέρα...
Timemaster
QUOTE(GK_23 @ May 28 2016, 06:13 ) *
Από πέρυσι το Σεπτέμβρη κάποια μέλη της ΚΕΔ έχουν αλλάξει, οι Δούκας και Ζαβλανός έχουν πάψει να είναι μέλη της.

Η φράση "υβριδικό αυτοδιοίκητο" φωτογραφίζει σε ποιους αναφέρεται η ανακοίνωση του Άρη.

Όσον αφορά το αίτημα περί επαγγελματικής διαιτησίας είναι απολύτως λογικό και έχει 100% δίκιο ο Λάσκαρης. Δεν είναι βεβαίως ο πρώτος που έχει θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Το προσχέδιο του νέου αθλητικού νόμου δεν παρέχει τέτοια δυνατότητα όμως μειώνει σημαντικά την εξουσία της ΕΟΚ και δίνει το δικαίωμα τόσο στον ΕΣΑΚΕ όσο και στην ΟΔΚΕ να έχουν λόγο στη σύνθεση και στη λειτουργία της ΚΕΔ.

Προσωπικά αδυνατώ να πιστέψω ότι τα γεγονότα σε ένα παντελώς αδιάφορο ματς ήταν αυτά οδήγησαν τον Λάσκαρη να εκδώσει μία τέτοια ανακοίνωση. Ίσως βρήκε την ευκαιρία να εξωτερικεύσει τις απόψεις του, με τις οποίες συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Αν και ακόμα δεν με έχει πείσει για τη φερεγγυότητα του ο συγκεκριμένος άνθρωπος peace.gif


Από τη μία δεν γίνεται να ζητάς επαγγελματικό πρωτάθλημα και από την άλλη να θες και την προστασία της ΕΟΚ όπου σε συμφέρει. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποδείξει σε έναν επαγγελματία καλαθοσφαιριστή σε ποια ομάδα θα υπογράψει συμβόλαιο.


Ούτε εμένα δε με έχει πείσει ο Λάσκαρης αλλά όσα έχει κάνει έως τώρα μου αρέσουν και πιστεύω πως μας οδηγεί με πολύ σωστό τρόπο. Τα κίνητρά του και όλα όσα ίσως να κρύβονται από πίσω θα τα μάθουμε ίσως κάποτε.

Τώρα για το ότι οι νέοι δεν έχει υποχρέωση να παίζουν στην ομάδα που έχει το δελτίο το θεωρώ σωστό. Αλλά μόνο στην Ελλάδα η ομάδα δεν αποζημιώνεται με το να υπογράψει αλλού ο παίχτης.

Κανονικά σε όλο το κόσμο η ομάδα παίρνει λεφτά επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια ξόδεψε λεφτά στο να τον βελτιώσει.
όπως γράφτηκε παραπάνω.


Τώρα για τους δανικούς παίχτες εγώ προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο να δίνονται παίχτες δανικοί σε ομάδες που παίζουν στο ίδιο πρωτάθλημα. Ακόμα και αν είναι το γιουροκαπ ή η Ευρωλίγκα. Θεωρώ σωστό να δίνονται όπως στην περίπτωση της Μακάμπι με τον Κοέν όπου οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση.

Από εκεί και πέρα και χωρίς να λαμβάνω υπόψην το παραπάνω.
Θεωρώ απαράδεκτο να δίνεται παίχτες με ρήτρα ότι θα παίζει τόσα λεπτά ή θα παίξει το 80% των παιχνιδιών ή ακόμα και ότι δε θα παίξει στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακόμα θεωρώ ότι πάντα πρέπει να υπάρχει ρήτρα αγοράς συμβολαίου στο τέλος της χρονιάς.

Αν γινόντουσαν ΟΛΑ αυτά δε θα είχα πρόβλημα να πάρει ο Άρης παίχτη δανικό από άλλη ομάδα ακόμα και από τους αιωνίους.
Δε νομίζω πως με τους παραπάνω παράγοντες μειώνεται η αξία μιας ομάδος.

Η περίπτωση του Σλούκα τώρα δε συγκρίνεται μιας και ο Αρης εκείνη την χρονιά ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Είχε μια άκρος αποτυχημένη προηγούμενη χρονιά και οικονομικά και από άποψη στόχων , το ρόστερ ήταν φτηνό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και έκανε κακό σχεδιασμό το Καλοκαίρι με αποτέλεσμα να μην έχει άσσο. Φέτος αλλά ιδικά του χρόνου ο Άρης φαίνεται να μην έχει ανάγκη για δανικό παίχτη που θα πρέπει να τον αναπτύξει με τους όρους που ανάφερα.

Από εκεί και πέρα έτσι όπως το βλέπω εγώ ο Μποχωρίδης σαν παίχτης (όχι σαν αξία) δεν ταιριάζει για τον Άρη μιας και ουσιαστικά έχει τον Μούρτο δεμένο για την νέα χρονιά που είναι περίπου ίδιων στοιχείων παίχτης. Ενώ και η δήλωση ανταλλαγής Μποχωρίδη με Ουάιτ μονάχα σαν αστείο ακούγεται μιας και η αξία των δύο παιχτών είναι τελείως διαφορετική.

rolleyes.gif
pan24
Η φιφα εχει ορισει τροφεια αλλα εκει συνηθως το πσοο ειναι μικρο για τα οικονομικα δεδομενα του ποδοσφαιρου(σπανια πανω απο 300-400.000 αρα φανταζεσαι ποσα θα ηταν στο μπασκετ) και το ουσιαστικο κερδος αν βγαλεις μεγαλο παικτη ειναι οτι αν παιζει σε αλλο συλλογο(πχ αν ενας παικτης ανδειχθει απο τον παναθηναικο και μολις γινει 18 παει στην αρσεναλ) απο την πρωτη του μεταγγραφη ο συλλογος που τον ανεδειξε παιρνει 1-2% αναλογα το ποσα χρονια ηταν στην ομαδα
Ακομα και εκει εχουν βρει τροπους να το ξεπερνανε με διαφορα κολπα.Καποιες φορες τους πιανουν καποιες οχι
Στο μπασκετ η φιμπα δεν εχει ορισει τετοιους κανονισμους
Οποτε παρα τα κακα του σωληνα ειναι αδικο να του το φορτωνουμε και αυτο οταν αποσο ξερω σε καμια ευρωπαικη χωρα δεν υπαρχουν τροφεια στο μπασκετ
tuareg
QUOTE (pan24 @ May 28 2016, 13:28 ) *
Η φιφα εχει ορισει τροφεια αλλα εκει συνηθως το πσοο ειναι μικρο για τα οικονομικα δεδομενα του ποδοσφαιρου(σπανια πανω απο 300-400.000 αρα φανταζεσαι ποσα θα ηταν στο μπασκετ) και το ουσιαστικο κερδος αν βγαλεις μεγαλο παικτη ειναι οτι αν παιζει σε αλλο συλλογο(πχ αν ενας παικτης ανδειχθει απο τον παναθηναικο και μολις γινει 18 παει στην αρσεναλ) απο την πρωτη του μεταγγραφη ο συλλογος που τον ανεδειξε παιρνει 1-2% αναλογα το ποσα χρονια ηταν στην ομαδα
Ακομα και εκει εχουν βρει τροπους να το ξεπερνανε με διαφορα κολπα.Καποιες φορες τους πιανουν καποιες οχι
Στο μπασκετ η φιμπα δεν εχει ορισει τετοιους κανονισμους
Οποτε παρα τα κακα του σωληνα ειναι αδικο να του το φορτωνουμε και αυτο οταν αποσο ξερω σε καμια ευρωπαικη χωρα δεν υπαρχουν τροφεια στο μπασκετ


λαθος εχεις νομιζω...η Ζανταρ πηρε 500 για το Σαριτς και δεν ειχε υπογραψει συμβολαιο (στο ειπα κι εχθες)
και δεν ειναι θεμα φιμπα,ειναι θεμα ευρωπαικης ενωσης περι ελευθερης διακινησης των εργαζομενων.
Πριν τη σχετικη διαταξη της ΕΟΚ δεν υπηρχε κατι αναλογο στο κανονισμο μεταγγραφων.
Ο πρωτος που το ειχε κερδισει πηγαινοντας στο ΣΤΕ ηταν ο Φωτης ο Βασιλοπουλος....αλλα η ΕΟΚ ετρεξε να βαλει τη διαταξη μη οριζοντας τροφεια για να εξυπηρετησει ποιον δε ξερω....(και τωρα το οτι εγινε την επομενη χρονια της μεταγγραφης του παπ στον Ολυ που ηταν η ιδια χρονια που ενηληκιωνοταν ο Χρυσικοπουλος -μεγαλο ταλεντο τοτε-δε ξερω ποσο συμπτωματικο ειναι)
pan24
QUOTE (tuareg @ May 28 2016, 13:32 ) *
λαθος εχεις νομιζω...η Ζανταρ πηρε 500 για το Σαριτς και δεν ειχε υπογραψει συμβολαιο (στο ειπα κι εχθες)
και δεν ειναι θεμα φιμπα,ειναι θεμα ευρωπαικης ενωσης περι ελευθερης διακινησης των εργαζομενων.
Πριν τη σχετικη διαταξη της ΕΟΚ δεν υπηρχε κατι αναλογο στο κανονισμο μεταγγραφων.
Ο πρωτος που το ειχε κερδισει πηγαινοντας στο ΣΤΕ ηταν ο Φωτης ο Βασιλοπουλος....αλλα η ΕΟΚ ετρεξε να βαλει τη διαταξη μη οριζοντας τροφεια για να εξυπηρετησει ποιον δε ξερω....(και τωρα το οτι εγινε την επομενη χρονια της μεταγγραφης του παπ στον Ολυ που ηταν η ιδια χρονια που ενηληκιωνοταν ο Χρυσικοπουλος -μεγαλο ταλεντο τοτε-δε ξερω ποσο συμπτωματικο ειναι)

Επειδη ειχα περιεργεια το εψαξα αυτο που ειπες χτες
Στην ντουμπραβα ηταν οχι στην ζανταρ αλλα υπηρχε υπογεγραμμενο συμβολαιο
Ειχε υπογραψει συμβολαιο(στην ευρωπαικη ενωση απο 16 και πανω εχεις δικαιωμα) και οταν εκλεισε τα 18 πηγε να το σπασει χωρις λεφτα με την δικαιολογια οτι επειδη το ειχε υπογραψει ανηλικο δεν ισχυε οταν ενηλικιωθηκε ενω ειχε ακομα 1 χρονο συμβολαιο
Την ιστορια με το στε και τι γινοταν πριν την ευρωπαικη ενωση δεν ξερω αλλα ξερω οτι και στην ισπανια και στην τουρκια και στην σερβια οι μεγαλοι παιρνουν 18χρονους απο τους μικρους χωρις να πληρωνουν δεκαρα
Δεν νομιζω ομως οτι φταιει η ευρωπαικη ενωση.Και η φιφα στην ευρωπαικη ενωση δουλευει
tuareg
QUOTE (pan24 @ May 28 2016, 13:42 ) *
Επειδη ειχα περιεργεια το εψαξα αυτο που ειπες χτες
Στην ντουμπραβα ηταν οχι στην ζανταρ αλλα υπηρχε υπογεγραμμενο συμβολαιο
Ειχε υπογραψει συμβολαιο(στην ευρωπαικη ενωση απο 16 και πανω εχεις δικαιωμα) και οταν εκλεισε τα 18 πηγε να το σπασει χωρις λεφτα με την δικαιολογια οτι επειδη το ειχε υπογραψει ανηλικο δεν ισχυε οταν ενηλικιωθηκε ενω ειχε ακομα 1 χρονο συμβολαιο
Την ιστορια με το στε και τι γινοταν πριν την ευρωπαικη ενωση δεν ξερω αλλα ξερω οτι και στην ισπανια και στην τουρκια και στην σερβια οι μεγαλοι παιρνουν 18χρονους απο τους μικρους χωρις να πληρωνουν δεκαρα
Δεν νομιζω ομως οτι φταιει η ευρωπαικη ενωση.Και η φιφα στην ευρωπαικη ενωση δουλευει


ε εκει πατησαν στην ενηλικιωση,οτι ανηλικος δε μπορει να υπογραψει επαγγελματικο συμβολαιο.
για πες ενα παραδειγμα στην Ισπανια ,στη Τουρκια και στη Σερβια που οι μεγαλοι πηραν 18χρονο απο μικρους και δε πληρωσαν τιποτα
pan24
QUOTE (tuareg @ May 28 2016, 13:52 ) *
ε εκει πατησαν στην ενηλικιωση,οτι ανηλικος δε μπορει να υπογραψει επαγγελματικο συμβολαιο.
για πες ενα παραδειγμα στην Ισπανια ,στη Τουρκια και στη Σερβια που οι μεγαλοι πηραν 18χρονο απο μικρους και δε πληρωσαν τιποτα

Στην σερβια ο dangubic το 2012 οταν απο την hemofarm στα 18 πηγε στην μεγκα
Στην τουρκια ο sipahi το 2013 απο την τοφας στην φενερ στα 18
Στην ισπανια ο diagne το 2012 απο την φουενλαμπραδα στην μπαρτσελονα στα 18
Αν ψαξεις σιγουρα θα βρεις και αλλα τετοια
tuareg
QUOTE (pan24 @ May 28 2016, 14:17 ) *
Στην σερβια ο dangubic το 2012 οταν απο την hemofarm στα 18 πηγε στην μεγκα
Στην τουρκια ο sipahi το 2013 απο την τοφας στην φενερ στα 18
Στην ισπανια ο diagne το 2012 απο την φουενλαμπραδα στην μπαρτσελονα στα 18
Αν ψαξεις σιγουρα θα βρεις και αλλα τετοια


εισαι σιγουρος οτι δε πηραν χρηματα?
(για το ντανγκουμπιτς πχ αμφιβαλω να μην υπηρξε ανταλλαγμα αφου η μεγκα ειναι ομαδα του μισκο και δε παιζει ο μισκο να τα χαλασε με σερβικο συλλογο)
o oποιος γεννηθηκε το 93 και πηγε στη μεγκα το 12 δλδ στα 19 του...(αποκλειεται στα 18 να μην ειχε συμβολαιο με τη χεμοφαρμ)

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php...p;nav_id=629680

εντιτ
κι εδω στο σπορταντο λεει η φενερ ηρθε σε συμφωνια με τη τοφας
At last Fenerbahce Ulker reached the agreement with Tofas Bursa and became able to sign Kenan Sipahi.
http://www.sportando.com/en/cat/nba/105659...nan-sipahi.html

ξανα εντιτ
O diagne στη μπαρτσελονα πηγε στα 21 του (το 2015 δλδ)
http://www.acb.com/redaccion.php?id=114794
ειτε ελευθερος ,ειτε μεταγγραφη (αποκλειω να επαιζε χωρις συμβολαιο στη φουνλαμπραδα παντως)
sinkazama82
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως προέκυψε όλη αυτή η κουβέντα για δανεικούς στον Άρη για του χρόνου. Υπάρχει κάποια φήμη, γιατί τα περισσότερα σενάρια φαντάζουν επιστημονικής φαντασίας και ειδικά αυτό του Μποχωρίδη, μιας και ο Άρης έχει στην ίδια θέση Πουλιανίτη, Φλιώνη και Δίπλαρο και προφανώς δεν χρειάζεται κάποιον άπειρο παίκτη για να «ψηθεί» στην ομάδα. Γενικά θεωρώ πως ο Άρης δεν έχει κανένα λόγο να πάρει δανεικούς, μιας υπάρχουν πλέον χρήματα για κανονικές μεταγραφές με τον Λάσκαρη να μιλάει για διπλασιασμό του μπάσκετ, από τα 750.000 της φετινής σεζόν.
gerorge
Ο πουλιανιτης πάντως δεν χώραει στην ομαδα και δεν φαίνεται να χωρέσει μελλοντικα. Διπλαρος Φλιωνης εχουν μεγαλύτερο ταβάνι αν και ο ένας τουλαχιστον πρέπει πρέπει να δωθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια
sinkazama82
QUOTE (gerorge @ May 28 2016, 14:43 ) *
Ο πουλιανιτης πάντως δεν χώραει στην ομαδα και δεν φαίνεται να χωρέσει μελλοντικα. Διπλαρος Φλιωνης εχουν μεγαλύτερο ταβάνι αν και ο ένας τουλαχιστον πρέπει πρέπει να δωθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια


Δεν διαφωνώ, αλλά εννοείς πως ο δανεισμός του Μποχωρίδη έχει νοήμα;
gerorge
QUOTE (sinkazama82 @ May 28 2016, 14:46 ) *
Δεν διαφωνώ, αλλά εννοείς πως ο δανεισμός του Μποχωρίδη έχει νοήμα;



Έχω γράψει λίγο πιο πανω ποια η γνώμη μου για τους δανεικούς.
sinkazama82
QUOTE (gerorge @ May 28 2016, 14:47 ) *
Έχω γράψει λίγο πιο πανω ποια η γνώμη μου για τους δανεικούς.


Έχεις δίκαιο δεν το πρόσεξα. Η αλήθεια είναι πάντως πως του χρόνου, με τις επικείμενες αποχωρήσεις ξένων, η ομάδα θα χρειαστεί να χτιστεί από την αρχή ουσιαστικά.
pan24
QUOTE (tuareg @ May 28 2016, 14:29 ) *
εισαι σιγουρος οτι δε πηραν χρηματα?
(για το ντανγκουμπιτς πχ αμφιβαλω να μην υπηρξε ανταλλαγμα αφου η μεγκα ειναι ομαδα του μισκο και δε παιζει ο μισκο να τα χαλασε με σερβικο συλλογο)
o oποιος γεννηθηκε το 93 και πηγε στη μεγκα το 12 δλδ στα 19 του...(αποκλειεται στα 18 να μην ειχε συμβολαιο με τη χεμοφαρμ)

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php...p;nav_id=629680

εντιτ
κι εδω στο σπορταντο λεει η φενερ ηρθε σε συμφωνια με τη τοφας
At last Fenerbahce Ulker reached the agreement with Tofas Bursa and became able to sign Kenan Sipahi.
http://www.sportando.com/en/cat/nba/105659...nan-sipahi.html

ξανα εντιτ
O diagne στη μπαρτσελονα πηγε στα 21 του (το 2015 δλδ)
http://www.acb.com/redaccion.php?id=114794
ειτε ελευθερος ,ειτε μεταγγραφη (αποκλειω να επαιζε χωρις συμβολαιο στη φουνλαμπραδα παντως)

Ο ντανγκουμπιτς ειναι γεννημενος απριλιο 93
Δεν νομιζω οτι θα υπεγραφε επαγγελματικο συμβολαιο για 1 χρονο αλλα παμε σε πιο κοντινο παραδειγμα
Σε αυτους επαιζε και ο μιλουτινοφ οταν στα 18 του εφυγε και υπεγραψε στην παρτιζαν παλι χωρις να παρει η ομαδα τιποτα

Για ντιανιε λαθος,η μπαρτσελονα τον πηρε στα 21.Αυτος ειχε παει το 12 τσαμπα απο την torrejon στην φουενλαμπραδα στα 18 και δοθηκε δανεικος για μια σεζον στην obilla

Για σιπαχι επιμενω οτι η φενερ δεν πληρωσε κατι και ειναι λαθος η διστυπωση του σπορταντο αλλα αν θες παμε στον μαχμουτογλου.Το 2008 σε ηλικια 18(γεννημενος το 1990) ο μαχμουτογλου πηγε χωρις λεφτα απο την περτεβνιαλ(θυγατρικη της εφες) στη νταρουσαφακα

Γενικα σε ολες τις περιπτωσεις ειναι δυσκολο να ειμαστε 100% σιγουροι γιατι δεν μπορουμε να ξερουμε αν καποιος πριν κλεισει τα 18 ειχε υπογραψει συμβολαιο.Γενικα παντως παικτης χωρις συμβολαιο παει οπου θελει
Αυτοι οι κανονισμοι οριζονται απο την φιμπα οπως και στο ποδοσφαιρο οριζονται απο την φιφα και οχι απο τις κατα τοπους ομοσπονδιες
Η φιφα εχει κανονισμους που οριζουν την υπαρξη τροφειων και εχει κριτηρια για τον υπολογισμο τους.Οπου υπαρχει διαφωνια υπαρχει επιτροπη της που καθοριζει το ποσο
Κανενας ποδοσφαιρικος βασιλακοπουλος δεν μπορει να τα παρακαμψει
Η φιμπα εχει τετοιο κανονισμο?Δε νομιζω
Αν ειχε κανενας βασιλακοπουλος δεν θα μπορουσε να κανει κατι
Ειπαμε κακος κακος αλλα σε λιγο θα του φορτωσετε και το μνημονιο
gerorge
QUOTE (sinkazama82 @ May 28 2016, 14:56 ) *
Έχεις δίκαιο δεν το πρόσεξα. Η αλήθεια είναι πάντως πως του χρόνου, με τις επικείμενες αποχωρήσεις ξένων, η ομάδα θα χρειαστεί να χτιστεί από την αρχή ουσιαστικά.



McNeal waters τους θεωρω σχεδόν σίγουρους ότι θα μείνουν ενώ white σχεδόν σίγουρο ότι θα φύγει. Απο εκει και πέρα βλέπω να παραμένουν Ξανθόπουλος Μούρτος Σίμτσακ και ζαρας(αφού δεν υπάρχει καλύτερος Έλληνας δυάρι διαθέσιμος). Η ομαδα θα πρέπει να κυνηγήσει Μπράμο Βουγιούκα και τσαιρελη κατα τη γνώμη μου. Για αντικαταστάτη του γουαιτ τον Πρίφτη τον εμπιστεύομαι θα βρει κάτι καλό. Ο Χαγκινς εξαρτάται απο τον Πρίφτη αν θα παραμείνει και πιστεύω πως με έναν πιο βαρύ Σέντερ θα ειναι καλύτερος απο φετος.
SteelGandalf
Την τελειώσαμε την σειρά με την ΑΕΚ, θεωρήσαμε δεδομένη την παραμονή του κυρίου Πρίφτη (αν και προσωπικά εικάζω πως θα μείνει) και ξεκινήσαμε το "χτίσιμο" της επόμενης ομάδας για την σεζόν 2016-2017; tongue.gif

Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση πάντως. Θεώρησε δεδομένο τον διπλασιασμό του budget που θα φτάσει σίγουρα το 1.5 εκατομμύριο. Μην εκπλαγείς όμως αν τελικά φτάσει και τα 2!
gerorge
QUOTE (SteelGandalf @ May 28 2016, 15:24 ) *
Την τελειώσαμε την σειρά με την ΑΕΚ, θεωρήσαμε δεδομένη την παραμονή του κυρίου Πρίφτη (αν και προσωπικά εικάζω πως θα μείνει) και ξεκινήσαμε το "χτίσιμο" της επόμενης ομάδας για την σεζόν 2016-2017; tongue.gif

Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση πάντως. Θεώρησε δεδομένο τον διπλασιασμό του budget που θα φτάσει σίγουρα το 1.5 εκατομμύριο. Μην εκπλαγείς όμως αν τελικά φτάσει και τα 2!



Για μένα προσωπικά η χρονια τελείωσε στο πέμπτο παιχνίδι με Παναθηναϊκό. Φυσικά και θέλω να πάρουμε τη σειρά με την ΑΕΚ αλλα απο τη στιγμή που δεν προσφέρει κάτι χειροπιαστό πέρα απο γόητρο δεν θα με πείραζε η ομαδα να ασχολείται ήδη ενεργά με την επόμενη σεζόν.
pan24
http://www.sportando.com/en/europe/germany...aching-job.html

QUOTE
Dimitrios Priftis, head-coach of Aris Thessaloniki, is the top target for Alba Berlin's coaching job, a source told Sportando. Also coach Bagatskis is in the mix but at this moment Pritfis is the number one priority for Alba Berlin. Priftis became the head-coach of Aris Thessaloniki back in 2014 and has also worked as assistant for Greek NT.
sinkazama82
QUOTE (gerorge @ May 28 2016, 15:13 ) *
McNeal waters τους θεωρω σχεδόν σίγουρους ότι θα μείνουν ενώ white σχεδόν σίγουρο ότι θα φύγει. Απο εκει και πέρα βλέπω να παραμένουν Ξανθόπουλος Μούρτος Σίμτσακ και ζαρας(αφού δεν υπάρχει καλύτερος Έλληνας δυάρι διαθέσιμος). Η ομαδα θα πρέπει να κυνηγήσει Μπράμο Βουγιούκα και τσαιρελη κατα τη γνώμη μου. Για αντικαταστάτη του γουαιτ τον Πρίφτη τον εμπιστεύομαι θα βρει κάτι καλό. Ο Χαγκινς εξαρτάται απο τον Πρίφτη αν θα παραμείνει και πιστεύω πως με έναν πιο βαρύ Σέντερ θα ειναι καλύτερος απο φετος.


Η αλήθεια είναι πως για να ανέβει επίπεδο πρέπει να φέρει κάποιους από τους Έλληνες του εξωτερικού, γιατί οι Έλληνες του φετινού ρόστερ δεν είναι καν επιπέδου Eurocup, με εξαίρεση τον μέγα Σίμτσακ. Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, αν μπορούσε να πάρει κοινοτικούς από πρώτο ράφι δε θα με χαλούσε καθόλου.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 28/5/2016)
Λάσκαρης για Πρίφτη: «Έχουμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλα!»

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Νίκος Λάσκαρης σε ότι αφορά την ανανέωση της συνεργασίας του Άρη με τον Δημήτρη Πρίφτη, μιλώντας λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ.


Στην κάμερα του OTE TV ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ρωτήθηκε για το θέμα προπονητή με αφορμή το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για τον Δημήτρη Πρίφτη και απάντησε: “Με τον κόουτς έχουμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλα. Όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις μας, ελπίζουμε την άλλη Τετάρτη, θα το οριστικοποιήσουμε και τυπικά».


Αυτή και αν είναι είδηση!!!

Δεν είναι τυχαίο πως τον είδα εχθές το βράδυ στον ύπνο μου και βγήκαμε φωτογραφία αγκαλιά!!! tongue.gif
gerorge
Έν τω μεταξύ η γνωστή εφημερίδα (ώρα των σπορ) κανει λογο για επαφές ΑΕΚ με οκαρο. Προσωπικά δεν δίνω πιθανότητες ουτε 5% σε τέτοιο ενδεχόμενο αφενως επειδή ο οκαρο σίγουρα θα δοκιμάσει την τύχη του σε summer league και αφετέρου επειδή αν δεν μείνει στον Άρη θα έχει σίγουρα υψηλές προτάσεις απο Ρωσία τουρκια τις οποίες η ΑΕΚ αλλα πιθανώς και οι δυο αιώνιοι δεν μπορούν να ματσαρουν. Απο την πλευρά του Άρη βγαίνει πάντως ότι στον παικτη θα προσφέρουν μέχρι 350000 και πολύ σωστά κατα τη γνώμη μου.
sinkazama82
Αρκετά ασχολήθηκα με διαιτησίες, παρασκηνιακά και λοιπά πέραν του αγωνιστικού και ίσως να παρασύρθηκα και κάπως από τα γεγονότα. Από τώρα λοιπόν, τα αφήνω όλα αυτά πίσω μου, με την ευχή να μην χρειαστεί να ξαναασχοληθώ ποτέ.

Ας περάσουμε λοιπόν στο αγαπημένο σπορ του καλοκαιριού, τα μεταγραφικά. Να σημειώσω εδώ πως οι επισημάνσεις είναι για να ανέβει η ομάδα επίπεδο και να αγγίξει την ποιότητα των ομάδων της Ευρωλίγκα.

Τέσσερα ήταν τα μεγάλα προβλήματα στο ρόστερ του φετινού Άρη. Η έλλειψη ενός καλού «άσου» που να μπορεί και να οργανώνει και να σκοράρει, μιας και ο Ξανθόπουλος είναι καλός μόνο στο πρώτο και ο Ουότερς στο δεύτερο. Η έλλειψη τριαριού, μιας και ο Πελεκάνος για εξωαγωνιστικούς λόγους αλλά και λόγω ηλικίας (έχει κλείσει τα 35) δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά ενώ ο Μούρτος, που κλήθηκε να καλύψει τη θέση, είναι στην πραγματικότητα γκαρντ (κατά καιρούς έχει αγωνιστεί και ως playmaker) ενώ παρά το φιλότιμo του, έχει ταβάνι ως παίκτης το οποίο το έχει φτάσει εδώ και καιρό. Τρίτον, η έλλειψη ενός βαρύ σέντερ, που να μπορεί να αντιμετωπίσει ανάλογα κορμιά στην άμυνα και να βοηθήσει παράλληλα στα ριμπάουντ, δύο τομείς που πόνεσαν πολύ τον Άρη φέτος, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και παρά τις προσπάθειες του φιλότιμου Σίμτσακ. Τέταρτον, η ποιότητα του πάγκου, με την διαφορά ανάμεσα στους βασικούς (κυρίως τους Αμερικάνους) και τους υπόλοιπους του πάγκου να είναι πολύ μεγάλη.

Ως εκ τούτου, ο Άρης θα πρέπει να ξεκινήσει την στελέχωση του ρόστερ φέρνοντας κάποιους από τους Έλληνες του εξωτερικού ώστε να αποκτήσει έναν κορμό πάνω στον οποίο θα μπορέσει να προσθέσει Αμερικάνους και κοινοτικούς. Ενδιαφέρουσες, αν και δεν είμαι σίγουρος για το πόσο προσιτές, μοιάζουν οι περιπτώσεις των Μπράμου, Βουγιούκα, Μπόγρη ενώ αρκετά πιο δύσκολη φαίνεται η περίπτωση του Θανάση Αντετοκούνμπο, για τον οποίο κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει του χρόνου, κάτι που ισχύει και για τον Μήτογλου, ο οποίος για να πω την αλήθεια, από όσο τον βλέπω το καλοκαίρι με τις Εθνικές ομάδες, δεν με ενθουσιάζει σαν παίκτης. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο έχει βελτιωθεί φέτος. Από κει και πέρα, καλές περιπτώσεις μοιάζουν του Τσαϊρέλη και του Σχορτσιανίτη, ο οποίος παρά τα προβλήματά του, για την Α1 είναι ακόμα πολύ δυνατός, όπως αποδείχτηκε σε πολλά παιχνίδια φέτος. Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι περιπτώσεις Ελλήνων, κάλλιστα μπορεί να στραφεί σε κοινοτικούς μιας και καλοί παίκτες υπάρχουν πολλοί και σε αυτήν την αγορά. Πχ δεν νομίζω να στεναχωρούσαν κανέναν παίκτες όπως ο Μιλισάβλιεβιτς και ο Κικάνοβιτς, τους οποίους ο Άρης αντιμετώπισε φέτος με την Άλμπα.

Προφανώς, από το τι θα γίνει με τους Έλληνες θα εξαρτηθούν και οι μεταγραφές των ξένων, οι οποίοι φέτος αναμένεται να είναι επιπέδου Ευρωλίγκα. Από τους τωρινούς, Ουότερς και Μακνίλ φαίνεται να παραμένουν (ο δεύτερος θα χρειαστεί αύξηση γιατί τα λεφτά που έπαιρνε φέτος δεν είχαν καμία σχέση με την αξία του), ο Οκάρο έχει ανεβάσει πολύ τις μετοχές του και πρωτίστως, έχει το μυαλό του στο NBA ενώ για τον Χάγκινς, αν και στην αρχή της χρονιάς τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, πλέον μοιάζει να μην καίγονται για επέκταση ούτε ο Άρης ούτε ο ίδιος. Το πρώτο και μοναδικό όνομα που έχει ακουστεί ως τώρα είναι του Ερλ Κάλογουει, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε στην Γκαζιάντεπ με 14,1 πόντους και 5,9 ασίστ ενώ διαθέτει και βουλγαρικό διαβατήριο. Προφανώς πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση παίκτη, αν και 33 χρονών.

Από τις αποχωρήσεις τώρα, Τσούπκοβιτς, Ζάρας (δεν απέδωσε σε καμιά περίπτωση τα αναμενόμενα ενώ στη θέση του υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί ξένοι), Κοέν (ο οποίος ήταν δανεικός έτσι κι αλλιώς) Πελεκάνος και Πουλιανίτης (με 2,17 πόντους και 0,83 ασίστ σε σχεδόν δέκα λεπτά στον Κόροιβο φέτος αποδείχτηκε πως δεν μπορεί να σταθεί στην Α1, τουλάχιστον προς το παρόν) λογικά θα είναι οι πρώτοι που θα αποχωρήσουν ενώ λογικά ένας από Φλιώνη και Δίπλαρο θα δοθούν δανεικοί, πολύ πιθανόν και ο Χρηστίδης. Ο Ξανθόπουλος, αν μείνει, θα μείνει ως τριτοτέταρτος μαζί με τον έναν από τους δύο νεαρούς.

Για την παραμονή του Πρίφτη δεν ανησυχώ καθόλου.
tuareg
o ζαρας εχει συμβολαιο,δε το βλεπω να φευγει επειδη οι ελληνες που μπορεις να βασιστεις ειναι λιγοι.
Ο Γουοτερς απο το Γεναρη και μετα κανει μαγικη χρονια,βελτιωθηκε και στην οργανωση αλλα εκει ναι θελουμε παικτη.
Εχω την εντυπωση πως το σωστοτερο θα ηταν να ανανεωσουν αμεσα οι μακνηλ-γουοτερς (αν δεν υπαρχει προβλημα τραυματισμου απο εχθες τελικα) ,πριφτης και να βρεθουν και να κλεισουν οι 2 ελληνες που θα πλαισιωσουν τους μουρτο-ζαρα-σιμτσακ-ξανθο.
(καλα ο σιμτσακ δεν εχει συμβολαιο για του χρονου αλλα ειναι διαδικαστικο νομιζω ισως...)
Οταν κατασταλαξουμε στους Ελληνες και τι θεσεις θα ειναι τοτε ψαχνεις 4 ξενοκοινοτικους με το πασο σου ολο το καλοκαιρι.

sinkazama82
QUOTE (tuareg @ May 29 2016, 12:53 ) *
o ζαρας εχει συμβολαιο,δε το βλεπω να φευγει επειδη οι ελληνες που μπορεις να βασιστεις ειναι λιγοι.


Γιατί να βασιστείς σε Έλληνα στην συγκεκριμένη θέση όταν υπάρχουν εκατοντάδες καλοί ξένοι; Άσε που αν γίνει και κάνα καλό με Μπράμο, μετά πραγματικά δεν έχει θέση. Όχι βέβαια σε σημείο να πληρώσεις για να σπάσεις το συμβόλαιό του, οπότε μάλλον θα μείνει κι αυτός.
tuareg
QUOTE (sinkazama82 @ May 29 2016, 13:00 ) *
Γιατί να βασιστείς σε Έλληνα στην συγκεκριμένη θέση όταν υπάρχουν εκατοντάδες καλοί ξένοι; Άσε που αν γίνει και κάνα καλό με Μπράμο, μετά πραγματικά δεν έχει θέση. Όχι βέβαια σε σημείο να πληρώσεις για να σπάσεις το συμβόλαιό του, οπότε μάλλον θα μείνει κι αυτός.


γιατι θες 6 ελληνες κι επειδη αν πας για το παραπανω οι φλιωνης-χρηστιδης-διπλαρος δε γινεται να βοηθησουν αμεσως ,οτι και να γινει οπως εισαι τωρα θα ψαχνεις 2 ελληνες,αν φυγει κι ο ζαρας θα ψαχνεις 3.
Αν βρισκονται και μπορουν να ερθουν τοτε οκ ας φυγει κι ο Ζαρας....αλλα δε βλεπω εφικτες περιπτωσεις
sinkazama82
QUOTE (tuareg @ May 29 2016, 13:04 ) *
γιατι θες 6 ελληνες κι επειδη αν πας για το παραπανω οι φλιωνης-χρηστιδης-διπλαρος δε γινεται να βοηθησουν αμεσως ,οτι και να γινει οπως εισαι τωρα θα ψαχνεις 2 ελληνες,αν φυγει κι ο ζαρας θα ψαχνεις 3.
Αν βρισκονται και μπορουν να ερθουν τοτε οκ ας φυγει κι ο Ζαρας....αλλα δε βλεπω εφικτες περιπτωσεις


Ξανθόπουλος, ένας εκ των Δίπλαρου Φλιώνη, Σίμτσακ, Μούρτος. 2 ψάχνεις, ο νεαρός σαν τέταρτος δεν θα υπάρχει ανάγκη να βοηθάει πέρα από λίγα λεπτά και αυτό όχι παντα, ιδιαίτερα αν φέρουμε έναν άσο ποιότητας.

Τον Μπράμο δεν τον βλέπεις εφικτή περίπτωση;

D-Wade
QUOTE(sinkazama82 @ May 29 2016, 13:26 ) *
Τον Μπράμο δεν τον βλέπεις εφικτή περίπτωση;

Ανάλογα τι ανταγωνισμό θα έχει ο Άρης. Αν ενδιαφερθεί/ενδιαφέρεται ο ΠΑΟ είναι σχεδόν απίθανο να πάει Αρη
tuareg
QUOTE (sinkazama82 @ May 29 2016, 13:26 ) *
Ξανθόπουλος, ένας εκ των Δίπλαρου Φλιώνη, Σίμτσακ, Μούρτος. 2 ψάχνεις, ο νεαρός σαν τέταρτος δεν θα υπάρχει ανάγκη να βοηθάει πέρα από λίγα λεπτά και αυτό όχι παντα, ιδιαίτερα αν φέρουμε έναν άσο ποιότητας.

Τον Μπράμο δεν τον βλέπεις εφικτή περίπτωση;


μπραμος ναι...αλλα στους 4 δεν υπολογιζω διπλαρο φλιωνη,γιατι η θεση τους ειναι τετοια (ασοι) που θα χρειαστουμε περισσοτερη βοηθεια εκει απο λιγα λεπτα.
Επισης σιμτσακ παρ ολη τη σχεση με πριφτη μαθαινω οτι πιεζεται απο οικογενεια για να κατεβει αθηνα.

ΔΛΔ
χχχχ-γουοτερς-ξανθο
μακνηλ-ζαρας
χχχχχ-μουρτος
χχχχ οκαροιδες η ο ιδιος-χχχχχ (εδω πας για κοινοτικο η κασελακη πχ)
χχχχ-χαγκινς??-σιμτσακ???


sinkazama82
QUOTE (tuareg @ May 29 2016, 13:33 ) *
μπραμος ναι...αλλα στους 4 δεν υπολογιζω διπλαρο φλιωνη,γιατι η θεση τους ειναι τετοια (ασοι) που θα χρειαστουμε περισσοτερη βοηθεια εκει απο λιγα λεπτα.
Επισης σιμτσακ παρ ολη τη σχεση με πριφτη μαθαινω οτι πιεζεται απο οικογενεια για να κατεβει αθηνα.

ΔΛΔ
χχχχ-γουοτερς-ξανθο
μακνηλ-ζαρας
χχχχχ-μουρτος
χχχχ οκαροιδες η ο ιδιος-χχχχχ (εδω πας για κοινοτικο η κασελακη πχ)
χχχχ-χαγκινς??-σιμτσακ???


Εγώ το βλέπω (ελπίζω) διαφορετικά

κοινοτικός-γουοτερς-ξανθο-νεαρό (όπως σου είπα ο τέταρτος άσος δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συμμετοχή)
μακνιλ - μούρτος (όχι άλλο στο 3 ο Μούρτος, έλεος)
κοινοτικός -κασελάκης (δεν είναι με τίποτα τεσσάρι πλέον και στην Κηφισιά στο τρία έπαιζε, άσε που με ύψος στο 2,01, αν είναι και τόσο, που να σταθεί ως τεσσάρι)
Ξένος στυλ Οκάρο, Έλληνας στυλ Τσαιρέλη, προς 4-5άρι δηλαδή
Χάγκινς ή αντίστοιχος ξένος- Σίμτσακ

Από κει και πέρα θα εξαρτηθεί από το τι Έλληνες κλάσης θα μπορέσει να φέρει. Εγώ θεωρώ πως μία τουλάχιστον καλή μεταγραφή θα την κάνει ο Λάσκαρης ακόμα κι να χρειαστεί να πληρώσει υπεραξία.

Για αυτό που λέει ο φίλος D-Wade προφανώς και ισχύει, ιδιαίτερα για τους Έλληνες, πως αν αποφασίσει Ολυμπαικός Παναθηναϊκός να ασχοληθεί, προφανώς και θα τον κερδίσει τον παίκτη, οπότε ουσιαστικά όλες οι επιλογές που αναφέρω προϋποθέτουν ότι δεν θα ασχοληθούν μαζί τους οι συγκεκριμένες ομάδες.
tuareg
QUOTE (sinkazama82 @ May 29 2016, 13:54 ) *
Εγώ το βλέπω (ελπίζω) διαφορετικά

κοινοτικός-γουοτερς-ξανθο-νεαρό (όπως σου είπα ο τέταρτος άσος δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συμμετοχή)
μακνιλ - μούρτος (όχι άλλο στο 3 ο Μούρτος, έλεος)
κοινοτικός -κασελάκης (δεν είναι με τίποτα τεσσάρι πλέον και στην Κηφισιά στο τρία έπαιζε, άσε που με ύψος στο 2,01, αν είναι και τόσο, που να σταθεί ως τεσσάρι)
Ξένος στυλ Οκάρο, Έλληνας στυλ Τσαιρέλη, προς 4-5άρι δηλαδή
Χάγκινς ή αντίστοιχος ξένος- Σίμτσακ

Από κει και πέρα θα εξαρτηθεί από το τι Έλληνες κλάσης θα μπορέσει να φέρει. Εγώ θεωρώ πως μία τουλάχιστον καλή μεταγραφή θα την κάνει ο Λάσκαρης ακόμα κι να χρειαστεί να πληρώσει υπεραξία.

Για αυτό που λέει ο φίλος D-Wade προφανώς και ισχύει, ιδιαίτερα για τους Έλληνες, πως αν αποφασίσει Ολυμπαικός Παναθηναϊκός να ασχοληθεί, προφανώς και θα τον κερδίσει τον παίκτη, οπότε ουσιαστικά όλες οι επιλογές που αναφέρω προϋποθέτουν ότι δεν θα ασχοληθούν μαζί τους οι συγκεκριμένες ομάδες.



κοιτα η θεση σου ειναι οτι μπορεις να ματσαρεις στην αμυνα...ο κασελακης τριαρια απο 4η θεση α1 και πανω δε μπορει να ματσαρει στα ποδια.
Μονο 4 το παιδι.
Απο εκει και περα μου λες 3 ελληνες...ο πχ τυπου τσαιρελη (που εχει συμβολαιο) ποιος θα ηταν?
επισης δεν γινεται να εχεις 4 ασους στη 12αδα και να μη παιζει ο ενας και ν αφησεις το 4-5 μονο με 4 ατομα
sinkazama82
QUOTE (tuareg @ May 29 2016, 14:00 ) *
κοιτα η θεση σου ειναι οτι μπορεις να ματσαρεις στην αμυνα...ο κασελακης τριαρια απο 4η θεση α1 και πανω δε μπορει να ματσαρει στα ποδια.
Μονο 4 το παιδι.
Απο εκει και περα μου λες 3 ελληνες...ο πχ τυπου τσαιρελη (που εχει συμβολαιο) ποιος θα ηταν?
επισης δεν γινεται να εχεις 4 ασους στη 12αδα και να μη παιζει ο ενας και ν αφησεις το 4-5 μονο με 4 ατομα


Στα ματς με τον ΠΑΟΚ έπιανε τον Βασιλειάδη πάντως και τα πήγαινε καλά (που όπως και να το δεις ο Βασιλειάδης είναι παίκτης που στεκόταν σε ομάδα τετράδας της Α1)

Όταν λέω τύπου Τσαϊρέλη εννοώ τον Τσαιρέλη ουσιαστικά. Δεν πιστεύω πως θα τον ανανεώσει ο Ολυμπιακός, δεν υπολογίζεται καθόλου.

Στα υπόλοιπα για αυτό έχω βάλει παίκτες που μπορούν να καλύψουν δύο θέσεις όπως το σκέφτομαι, έστω και για κάποια λεπτά. Κάποιος εκ των άσων το δύο, ο Μούρτος το 3, ο Κασελάκης το τέσσερα, ο Τσαιρέλης το πέντε. Έτσι κι αλλιώς δωδεκάδα κατεβάζεις από ποια θέση να κόψεις;

tuareg
QUOTE (sinkazama82 @ May 29 2016, 14:13 ) *
Στα ματς με τον ΠΑΟΚ έπιανε τον Βασιλειάδη πάντως και τα πήγαινε καλά (που όπως και να το δεις ο Βασιλειάδης είναι παίκτης που στεκόταν σε ομάδα τετράδας της Α1)

Όταν λέω τύπου Τσαϊρέλη εννοώ τον Τσαιρέλη ουσιαστικά. Δεν πιστεύω πως θα τον ανανεώσει ο Ολυμπιακός, δεν υπολογίζεται καθόλου.

Στα υπόλοιπα για αυτό έχω βάλει παίκτες που μπορούν να καλύψουν δύο θέσεις όπως το σκέφτομαι, έστω και για κάποια λεπτά. Κάποιος εκ των άσων το δύο, ο Μούρτος το 3, ο Κασελάκης το τέσσερα, ο Τσαιρέλης το πέντε. Έτσι κι αλλιώς δωδεκάδα κατεβάζεις από ποια θέση να κόψεις;


το ορθολογικο ροστερ για καθε ομαδα εχει 7 στο 1-2-3 και 5 στους ψηλους.
Θ ανεβουμε επιπεδο εχοντας 2 μονο στο 5 με το δευτερο να ειναι ο σιμτσακ?
Καλα ο Βασιλειαδης δεν ειναι και το πιο γοργοποδαρο τριαρι του κοσμου...επισης πιστευω πως ο Πριφτης δε θα παρει για 4 παικτη που δεν απειλει με τριποντο (τσαιρελης)
gerorge
QUOTE (D-Wade @ May 29 2016, 13:32 ) *
Ανάλογα τι ανταγωνισμό θα έχει ο Άρης. Αν ενδιαφερθεί/ενδιαφέρεται ο ΠΑΟ είναι σχεδόν απίθανο να πάει Αρη



Αν ο ΠΑΟ πάει για Μπράμο τότε πιθανότατα θα μείνει ελεύθερος ο γιανκοβιτς ο οποιος ειναι εξίσου αξιόλογη περιπτωση.
sinkazama82
QUOTE (tuareg @ May 29 2016, 14:25 ) *
το ορθολογικο ροστερ για καθε ομαδα εχει 7 στο 1-2-3 και 5 στους ψηλους.
Θ ανεβουμε επιπεδο εχοντας 2 μονο στο 5 με το δευτερο να ειναι ο σιμτσακ?
Καλα ο Βασιλειαδης δεν ειναι και το πιο γοργοποδαρο τριαρι του κοσμου...επισης πιστευω πως ο Πριφτης δε θα παρει για 4 παικτη που δεν απειλει με τριποντο (τσαιρελης)


Θα εξαρτηθεί από τον βασικό σέντερ, αλλά με τα νούμερα που ακούγονται για μπάτζετ, πόσους καλούς ψηλούς θεωρείς ότι μπορείς να έχει; Και γενικότερα, αν βρεθεί καλό τριάρι και άσος θα ανέβει επίπεδο, ακόμα κι αν είναι το ίδιο στους ψηλούς, για τους οποίους χρειάζονται πραγματικά πολλά χρήματα για να βρεις παίκτες ποιότητας.

Το βασικό τεσσάρι θα έχει τρίποντο, όπως και ο Κασελάκης που θα καλύπτει ενίοτε τη θέση. Από κει και πέρα, και από ότι είδαμε φέτος, στο τέσσερα χρειάζεται περισσότερο ένας παίκτης που να βοηθάει στα ριμπάουντ παρά ένας σουτέρ. Φέτος, όταν έβγαινε ο Οκάρο, η ομάδα είχε τεράστιο πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα.

QUOTE
Αν ο ΠΑΟ πάει για Μπράμο τότε πιθανότατα θα μείνει ελεύθερος ο γιανκοβιτς ο οποιος ειναι εξίσου αξιόλογη περιπτωση.


Γενικότερα, ότι Έλληνα και να αφήσουν Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός θα είναι αξιόλογη περίπτωση.
sinkazama82
QUOTE (http://www.sport24.gr/ - 29/05/2016)
Ο Οκάρο Ουάιτ πραγματοποίησε φέτος μία καταπληκτική σεζόν και αναδείχθηκε δικαίως σε MVP του φετινού πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας την χρονιά με 13.5 πόντους και 7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, έχοντας 62.3% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα.

Ο 24χρονος (13/8/1992) πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος διαθέτει πλούσια αθλητικά προσόντα, έκανε... θραύση μέσα στην ρακέτα και σε πολλά παιχνίδια ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά για την ομάδα του Άρη. Ο Αμερικανός, ο οποίος την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στην Βίρτους Μπολόνια, αποχωρεί από την Θεσσαλονίκη και ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ελληνικών ομάδων.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την περίπτωση του τους τελευταίους μήνες, με τους Πειραιώτες να έχουν σχηματίσει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του παίκτη, ο οποίος έχει και προσιτό κασέ. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν επικοινωνήσει με την πλευρά του αθλητή, ο Οκάρο Ουάιτ γνωρίζει το ενδιαφέρον τους, αλλά η υπόθεση του έμεινε στάσιμη, καθώς η ομάδα αυτή την περίοδο είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Με την ολοκλήρωση των τελικών είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει και πάλι "ζεστά" την περίπτωση του Αμερικανού πάουερ-φόργουορντ.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, στο... κόλπο για την απόκτηση του Οκάρο Ουάιτ έχει μπει δυνατά και η ΑΕΚ, η οποία προσπαθεί να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στην "Ένωση". Η διοίκηση των "κιτρινόμαυρων" έχει έρθει σε επαφή με τον αθλητή, ο οποίος μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Το σίγουρο, πάντως, είναι, πως θα περιμένει και την ολοκλήρωση των τελικών, καθώς είναι μεγάλο το δέλεαρ να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και στην Euroleague.
gerorge
Και πάλι μούφα μυρίζει απο το σπορτ 24 αφού δεν αναφέρει καν ότι κατα πάσα πιθανότητα θα συμμετέχει σε summer leagues και θα εξαντλήσει τις πιθανότητες του για ΝΒΑ. Έν πασει περιπτωση δεν καταλαβαίνω πως θεωρείται σίγουρο ότι θα φύγει απο τον Άρη και έχει αρκετές πιθανότητες για ΑΕΚ απο τη στιγμή που οι δυο ομάδες δεν απέχουν αρκετα σε στόχους παρά μονο στα χρηματα (με κάποιες επιφυλάξεις) που μπορεί να του προσφέρουν.
ashton
QUOTE (sinkazama82 @ May 29 2016, 16:07 ) *
Γενικότερα, ότι Έλληνα και να αφήσουν Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός θα είναι αξιόλογη περίπτωση.

όχι κι όλοι . κάτι Μουράτοι ή Χριστοδουλου που ειχε δανεικο φετος στον Κοροιβο κλπ δεν ειναι για κατι ιδιαιτερο αν δεν παρουν πολλα ματς..

ο Τσαιρελης κατά τη γνώμη μου χαντακωσε την καριερα του στο ΣΕΦ - οκ εφαγε και τον τραυματισμο περσι, αλλα 28χρ ειναι δεν ειναι για να παιζει μια φορα το μηνα κανα 5λεπτο στην Α1 (εδώ βεβαια ο Σφαιρο εξαφανισε και τον Αθηναιου απο Φλεβαρη και μετα)
massey
QUOTE(gerorge @ May 29 2016, 19:40 ) *
Και πάλι μούφα μυρίζει απο το σπορτ 24 αφού δεν αναφέρει καν ότι κατα πάσα πιθανότητα θα συμμετέχει σε summer leagues και θα εξαντλήσει τις πιθανότητες του για ΝΒΑ. Έν πασει περιπτωση δεν καταλαβαίνω πως θεωρείται σίγουρο ότι θα φύγει απο τον Άρη και έχει αρκετές πιθανότητες για ΑΕΚ απο τη στιγμή που οι δυο ομάδες δεν απέχουν αρκετα σε στόχους παρά μονο στα χρηματα (με κάποιες επιφυλάξεις) που μπορεί να του προσφέρουν.

Να ρωτησουμε και τον Koυπερ ποια ειναι η αποψη του για τα χρηματα της αεκ rolleyes.gif

Κατα τα αλλα στον λογαριασμο του Σιμτσακ στο ινσταγκραμ που εχει ανεβασει φωτο με την φραση Ευχαριστώ μέσα απ´τη καρδιά μου για τις στιγμές που ζήσαμε!Θα μου λείψετε ρε μάγκες! και ο λογαριασμος του sdna του λεει ετοιμος για αλμπα η καντου εισαι να ευχηθουμε κλεισιμο και 1000 χρονια μνημονιο. Γιατι τετοιες ''τρελιτσες'' τις κανουμε μονο εκει που μας παιρνει.

Προσωπικα θεωρω τον Οκαρο ξεγραμμενο ηδη και πιστευω/εχω ακουσει οτι θα καταληξει εξω σε ομαδα ευρωλιγκας. Καλα για το ενδιαφερον της αεκ πρεπει να γελαει και ο ιδιος.Τοσο με τα λεφτα οσο και με την προοπτικη. Ελπιζω να μεινουν Μακνιλ+ Ουοτερς + Ξανθο+Μουρτος+Φλιωνης και με αυτη τη βαση για 12αδα να παμε για τους υπολοιπους 7. 3 Ελληνες καλους + 4 ξενους
sinkazama82
QUOTE (ashton @ May 29 2016, 20:22 ) *
όχι κι όλοι . κάτι Μουράτοι ή Χριστοδουλου που ειχε δανεικο φετος στον Κοροιβο κλπ δεν ειναι για κατι ιδιαιτερο αν δεν παρουν πολλα ματς..

ο Τσαιρελης κατά τη γνώμη μου χαντακωσε την καριερα του στο ΣΕΦ - οκ εφαγε και τον τραυματισμο περσι, αλλα 28χρ ειναι δεν ειναι για να παιζει μια φορα το μηνα κανα 5λεπτο στην Α1 (εδώ βεβαια ο Σφαιρο εξαφανισε και τον Αθηναιου απο Φλεβαρη και μετα)

Δεν αναφερόμουν στους τόσο μικρούς, αυτούς έτσι κι αλλιώς θα περάσουν χρόνια μέχρι να τους αφήσει ελεύθερους
tuareg
QUOTE (gerorge @ May 29 2016, 19:40 ) *
Και πάλι μούφα μυρίζει απο το σπορτ 24 αφού δεν αναφέρει καν ότι κατα πάσα πιθανότητα θα συμμετέχει σε summer leagues και θα εξαντλήσει τις πιθανότητες του για ΝΒΑ. Έν πασει περιπτωση δεν καταλαβαίνω πως θεωρείται σίγουρο ότι θα φύγει απο τον Άρη και έχει αρκετές πιθανότητες για ΑΕΚ απο τη στιγμή που οι δυο ομάδες δεν απέχουν αρκετα σε στόχους παρά μονο στα χρηματα (με κάποιες επιφυλάξεις) που μπορεί να του προσφέρουν.



QUOTE (massey @ May 29 2016, 20:31 ) *
Να ρωτησουμε και τον Koυπερ ποια ειναι η αποψη του για τα χρηματα της αεκ rolleyes.gif

Κατα τα αλλα στον λογαριασμο του Σιμτσακ στο ινσταγκραμ που εχει ανεβασει φωτο με την φραση Ευχαριστώ μέσα απ´τη καρδιά μου για τις στιγμές που ζήσαμε!Θα μου λείψετε ρε μάγκες! και ο λογαριασμος του sdna του λεει ετοιμος για αλμπα η καντου εισαι να ευχηθουμε κλεισιμο και 1000 χρονια μνημονιο. Γιατι τετοιες ''τρελιτσες'' τις κανουμε μονο εκει που μας παιρνει.

Προσωπικα θεωρω τον Οκαρο ξεγραμμενο ηδη και πιστευω/εχω ακουσει οτι θα καταληξει εξω σε ομαδα ευρωλιγκας. Καλα για το ενδιαφερον της αεκ πρεπει να γελαει και ο ιδιος.Τοσο με τα λεφτα οσο και με την προοπτικη. Ελπιζω να μεινουν Μακνιλ+ Ουοτερς + Ξανθο+Μουρτος+Φλιωνης και με αυτη τη βαση για 12αδα να παμε για τους υπολοιπους 7. 3 Ελληνες καλους + 4 ξενους


η αεκ τον οκαρο τον εχει πλησιασει εδω και καιρο ...εδινε 350,τοσα του δινουμε κι εμεις.
Το ξαναπλησιασε προσφατα που αλλαξε μανατζερ.
Ο Κουβελος (νεος μανατζερ) τους ειπε ξεχαστε το.
gerorge
QUOTE (tuareg @ May 29 2016, 20:34 ) *
η αεκ τον οκαρο τον εχει πλησιασει εδω και καιρο ...εδινε 350,τοσα του δινουμε κι εμεις.
Το ξαναπλησιασε προσφατα που αλλαξε μανατζερ.
Ο Κουβελος (νεος μανατζερ) τους ειπε ξεχαστε το.



Αν τους είπε μονο 350 τότε εχουμε κάποιες ελπίδες και σε περιπτωση που τον ενδιαφέρει το ΝΒΑ θα κοιτάξει τις περιπτώσεις που θα τον βοηθήσουν σε αυτη την κατεύθυνση,δηλαδή περιβάλλον και καλος ρόλος για να αναπτυχθεί. Παρόλαυτα εγω τον θεωρω κατα 80% φευγάτο και έχω συμβιβαστεί με την ιδέα. Αφού αντέξαμε μετά τη φυγή βεζενκοφ εμπιστεύομαι τον Πρίφτη να βρει κάτι αξιόλογο.
SteelGandalf
Χαζός είναι! Εδώ είναι βασιλιάς, τον αγαπάμε και τον εκτιμάμε. Που θα βρει καλύτερα!

QUOTE(www.pressaris.gr - 30/5/2016)
Η διευκρίνιση για το μήνυμα Σίμτσακ και η αναμονή!

Το χθεσινό ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα του Βασίλη Σίμτσακ προς τους συμπαίκτες του μέσα από το instagram ήταν απλά το αντίο σε μια υπέροχη χρονιά και η ευχή για ένα καλό καλοκαίρι. Ο έμπειρος σέντερ δεν θέλει να αποχαιρετήσει τον Άρη…


Το μήνυμά του αφορούσε την φετινή χρονιά που ολοκληρώθηκε και την ομάδα που δεν θα είναι ακριβώς ίδια του χρόνου κατά πάσα πιθανότητα. Ο Σίμτσακ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, άλλωστε έκανε τέτοιες εμφανίσεις φέτος που κάθε άλλο παρά… περιττός είναι στο μπάσκετ.

Ο ίδιος θέλει να μείνει, θέλει να υπογράψει νέο συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά και πλέον περιμένει και αυτός τις εξελίξεις στους κίτρινους για να δει πώς θα κινηθεί.


QUOTE(www.arisbc.gr - 30/5/2016)
Υποβλήθηκε σε επέμβαση ο Waters

Σε επιτυχημένη επέμβαση στο γόνατο υποβλήθηκε σήμερα Δευτέρα (30/05) ο Dominic Waters.


Ο Αμερικανός γκαρντ τραυματίστηκε στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (28/05) με την Α.Ε.Κ. και η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε χθες (29/05) έδειξε ότι υπέστη ρήξη μηνίσκου. Ο Waters χειρουργήθηκε στην κλινική «Άγιος Λουκάς» σήμερα το πρωί και το μεσημέρι θα πάρει εξιτήριο, προκειμένου να ξεκινήσει πρόγραμμα αποθεραπείας.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 30/5/2016)
Επίσημη (βελτιωμένη) πρόταση στον Πρίφτη, απαντάει μέσα στη βδομάδα

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση του Άρη και καλείται μέσα στην εβδομάδα να πάρει την απόφασή του για το αν την δέχεται ή όχι.


Ο τεχνικός των κίτρινων συναντήθηκε με τον Νίκο Λάσκαρη και ανέλυσαν όλα τα δεδομένα που αφορούν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Συζητήθηκε φυσικά το (με βελτιωμένους όρους) οικονομικό σκέλος της ενδεχόμενης νέας συμφωνίας, η οποία θα είναι στη βάση της διετούς διάρκειας (συν έναν χρόνο οπτιόν), αλλά όχι μόνο αυτό. Αναλύθηκε όλη η κατάσταση για την λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος, για το μπάτζετ που θα έχει στην διάθεσή του ο Πρίφτης, για τους συνεργάτες του.

Ζήτησε και πήρε ένα εύλογο χρονικό διάστημα 2-3 ημερών για να σκεφτεί όλα τα δεδομένα και να δώσει την απάντησή του στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ. Ο Πρίφτης θέλει να σκεφτεί όλα τα δεδομένα, να συζητήσει με την οικογένειά του και με καθαρό μυαλό να πάρει μια απόφαση.

Το ενδιαφέρον της Άλμπα είναι υπαρκτό, αλλά δεν έχει μετουσιωθεί σε πλήρη πρόταση συνεργασίας και είναι ένα στοιχείο που επίσης θα αναλυθεί από τον Έλληνα τεχνικό.
SteelGandalf
Καλημέρα και καλό μήνα!

QUOTE(www.sport24.gr - 31/5/2016)
Ο Πρίφτης έτοιμος να πει "ναι" στον Άρη

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει στα χέρια του βελτιωμένη επίσημη πρόταση της ΚΑΕ Άρης και καλείται μέσα στα επόμενα 24ωρα να ανακοινώσει την απόφασή του με όλα να δείχνουν πως θα πει το ναι.


Η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης προχώρησε σε βελτιωμένη πρόταση στον Δημήτρη Πρίφτη για τα επόμενα 2+1 χρόνια. Ο έμπειρος τεχνικός πλέον καλείται να απαντήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα όπως το ζήτησε και όλα δείχνουν πως θα πει το ναι.

Ο Έλληνας τεχνικός συναντήθηκε τη Δευτέρα (30/5) με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Άρης, τον Νίκο Λάσκαρη, όπου και ανέλυσαν όλα τα δεδομένα που αφορούν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Στη διάρκεια της συζήτησής τους αναλύθηκε όπως ήταν επόμενο και η επόμενη αγωνιστική περίοδο και υπήρξε η σχετική βελτιωμένη πρόταση στο πρόσωπό του.

Στην κουβέντα που έγινε γνωστοποιήθηκε στον Δημήτρη Πρίφτη το μπάτζετ που θα έχει στην διάθεσή του αλλά και για τους συνεργάτες του εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτό σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι τουλάχιστον κατά το ήμισυ, κατά 50% δηλαδή αυξημένο σε σχέση με το φετινό. Σε ένα ακόμη δείγμα της διάθεσης του Νίκου Λάσκαρη να προεκτείνει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει.

Ο Δημήτρης Πρίφτης στο άκουσμα της πρότασης που του έγινε, χρονικής και οικονομικής, δύο μέρες μετά από την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων όπως ήταν επόμενο ζήτησε και πήρε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτό των 2-3 ημερών για να σκεφτεί όλα τα δεδομένα και να δώσει την απάντησή του στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης.

Κι όσο για το τι υποστηρίζουν στις τάξεις της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης; Καταρχήν ο ισχυρός άνδρας της Νίκος Λάσκαρης μετά το τέλος του τέταρτου παιχνιδιού της ημιτελικής σειράς των playoffs στη Nick Galis Hall με τον Παναθηναϊκό είχε παραδεχθεί πως ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει με τον Δημήτρη Πρίφτη.

Πριν μάλιστα από το τελευταίο – όπως έμελλε να είναι – παιχνίδι της χρονιάς του περασμένου Σαββάτου (σ.σ. με την ΑΕΚ στο τέταρτο της σειράς των μικρών τελικών των playoffs) στο ΟΑΚΑ είχε αφήσει να εννοηθεί πως μέχρι την Τετάρτη (1/6) μπορεί και να τελείωναν όλα. Μέχρι αύριο δηλαδή. Κι όσο για τον αδερφό του Μάνο Λάσκαρη μετά από το τέλος του παιχνιδιού παραδεχόταν στον διάδρομο των αποδυτηρίων πως ο σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου δεν βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Η Άλμπα και η Μπάνβιτ

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον της Άλμπα Βερολίνου από την οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας στα χέρια του. Αυτό που γνωρίζει ο Έλληνας τεχνικός είναι ότι πράγματι το όνομά του βρίσκεται στη λίστα της διοίκησης της γερμανικής ομάδας μαζί με ακόμη τρία ονόματα.

Εκτός της Άλμπα Βερολίνου, αντιπάλου του Άρη στη φάση του Last 32 του Eurocup ο Δημήτρης Πρίφτης, όπως και προ διετίας, είναι στα υπόψη και της τουρκικής Μπάνβιτ. Μίας ομάδας που και το καλοκαίρι είχε δείξει ενδιαφέρον για έναν άλλον Έλληνα τεχνικό και δεν το μετάνιωσε. Τον Δημήτρη Ιτούδη.

Έλληνες, κοινοτικοί και Αμερικάνοι

Το σίγουρο είναι πως η παραμονή του Δημήτρη Πρίφτη στη τεχνική ηγεσία του Άρη και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αποτελέσει βαρόμετρο σε μεγάλο βαθμό και για το μέλλον ουκ ολίγων από τους παίκτες του φετινού ρόστερ. Στο να διατηρηθεί ο κορμός του.

Από τους Έλληνες παίκτες του ρόστερ συμβόλαιο έχουν για την επόμενη χρονιά οι Ξανθόπουλος, Μούρτος, Ζάρας, Πελεκάνος, Φλιώνης, Δίπλαρος ενώ υπάρχει και ο Χρηστίδης. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Σίμτσακ, κι όσο από τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα υπάρξουν σίγουρα συζητήσεις με τους Μούρτο και Πελεκάνο από διαφορετική σκοπιά. Με τον πρώτο για αναπροσαρμογή των απολαβών του και επέκταση του συμβολαίου του ενώ όσον αφορά τον δεύτερο όλα μοιάζουν ανοιχτά.

Για τους δύο κοινοτικούς Σλάβεν Τσούπκοβιτς και Τζέικ Κοέν αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν. Τόσο ο Σέρβος φόργουορντ όσο και ο Ισραηλινός φόργουορντ τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν στη Χάποελ Τελ Αβίβ με τον ίδιο ωστόσο να έχει τον πρώτο λόγο.

Κι όσο για το Αμερικάνικο καρέ; Τους Ντομινίκ Ουότερς, Τζερέλ ΜακΝίλ, Οκάρο Ουάιτ και Τζαμέλ Χάγκινς αναμένουν την απόφαση του Δημήτρη Πρίφτη για να πουν και αυτοί το ναι. Πιο δύσκολη περίπτωση φαντάζει να είναι αυτή του Ουάιτ καθώς ο MVP της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ δείχνει να θέλει να εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο εξασφάλισης ενός συμβολαίου του στο ΝΒΑ. Για αυτό άλλωστε και στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου άλλαξε Αμερικανό μάνατζερ.

Και οι τέσσερις Αμερικανοί που φέτος φόρεσαν τη φανέλα του Άρη, ως επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη το περασμένο καλοκαίρι, αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες της ομάδας. Και το πιο βασικό; Έχουν ήδη ενημερωθεί πως είναι στα πλάνα και για την επόμενη χρονιά ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί η συμφωνία στο οικονομικό με τη σχετική αύξηση των απολαβών τους.
tuareg
Ο Γουάιτ, οι "αιώνιοι" και η πρόταση του Λάσκαρη
Τελ. ανανέωση : Ιούνιος 03 2016 07:51

Ο Οκάρο Γουάιτ, το ενδιαφέρον των "αιωνίων" και η πρόταση του Λάσκαρη που αλλάζει τα δεδομένα.

Ο Οκάρο Γουάιτ είναι ένα "καυτό" όνομα στη μεταγραφική περίοδο που ουσιαστικά μόλις άνοιξε.

Είναι μία περίπτωση που απασχολεί εντόνως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Και φυσικά τον Άρη που θέλει να κρατήσει τον Αμερικανό στο ρόστερ του και δεν αποκλείεται να τα καταφέρει!
Η "ΜΑΧΗ" ΤΩΝ "ΑΙΩΝΙΩΝ"

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για τον Γουάιτ ο Ολυμπιακός φρόντισε να δείξει το ενδιαφέρον του από νωρίς, προλαβαίνοντας τον Παναθηναϊκό. Οι καλές εμφανίσεις του παίκτη του Άρη προσέλκυσαν τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι του έκαναν πρόταση που άγγιζε τις 400.000 ευρώ.

Στην πορεία στη "μάχη" μπήκε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κατάλαβε ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και να κλείσει "τρύπες", χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε συγκεκριμένη πρόταση.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ

Οι "αιώνιοι", βέβαια, υπολόγιζαν χωρίς τον... ξενοδόχο. Δηλαδή, τον Νίκο Λάσκαρη. Ο ιδιοκτήτης του Άρη δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να αφήσει τον παίκτη να φύγει και λίγο μετά την ολοκλήρωση των μικρών τελικών με την ΑΕΚ, φρόντισε να του δείξει εμπράκτως την επιθυμία να τον κρατήσει στο ρόστερ. Ο Λάσκαρης προχώρησε σε ισόποση με του Ολυμπιακού πρόταση στον Γουάιτ -δηλαδή περίπου 400.000 ευρώ- ενώ σε συζητήσεις με τον Αμερικανό του ξεκαθάρισε το ρόλο του στον Άρη και την πρωταγωνιστική θέση που θα έχει στην ομάδα της νέας σεζόν.
ΤΟ ΝΒΑ

Το ίδιο έπραξε και ο Πρίφτης, ο οποίος μίλησε με τον Οκάρο Γουάιτ και του εξήγησε πως μόνο ο Άρης μπορεί να καλύψει το όνειρο που έχει για το ΝΒΑ, αφού θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με αυτόν που θα έχει είτε με τον Ολυμπιακό είτε με τον Παναθηναϊκό.

Αν ο Γουάιτ θα απαντήσει θετικά στην πρόταση του Άρη και θα φορά τη φανέλα της ομάδας και τη νέα σεζόν, θα δείξει σύντομα. Μένει να δούμε αν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός επανέλθουν με μεγαλύτερη προσφορά, ή αν ο Λάσκαρης θα πείσει τον παίκτη να παραμείνει στο Αλεξάνδρειο.


http://www.contra.gr/Columns/contra-epithe...rh.4095502.html
El_Cid
Τι πιθανότητες δίνετε να μείνει ο Οκάρο; Εγώ θα έλεγα 20-30%.
pan24
QUOTE
Το ενδιαφέρον της Μπάνβιτ για τον Δημήτρη Πρίφτη δεν είναι φιλολογικό, ούτε θεωρητικό. Η τουρκική ομάδα έχει προχωρήσει αρκετά την περίπτωση του προπονητή του Άρη, σε σημείο που αυτός βρίσκεται στη γειτονική χώρα για να συζητήσει κατ' ιδίαν με τους ανθρώπους της το ενδεχόμενο συνεργασίας τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο έμπειρος τεχνικός ταξίδεψε στην Μπαντίρμα, προκειμένου να δει τις εγκαταστάσεις της ομάδας, αλλά και να συζητήσει πιο συγκεκριμένα το ενδεχόμενο να αναλάβει τις τύχες της από το καλοκαίρι. Αυτά που άκουσε κάθε άλλο παρά... αδιάφορο τον αφήνουν, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, η Μπάνβιτ τού προσφέρει συμβόλαιο ενός έτους έναντι 250.000 ευρώ (σ.σ.: στην τουρκική ομάδα εργάστηκε προ τριετίας ο Δημήτρης Ιτούδης, πριν μετακομίσει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας)!

Από την άλλη, ο Άρης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φτάσει σε αυτό το ποσό. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρόταση που του έχουν καταθέσει οι "κίτρινοι" για τριετή συνεργασία (2+1) φτάνει συνολικά τα χρήματα που του δίνει η τουρκική ομάδα, για έναν μόλις χρόνο.

Ο Νίκος Λάσκαρης κάνει ό,τι μπορεί τις τελευταίες ημέρες για να τον πείσει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσει το έργο του. Σε σημείο που ανέβασε κατακόρυφα τις ετήσιες απολαβές του, από τις 50.000 ευρώ στις 85.000 ευρώ, ποσό που πάντως απέχει σημαντικά από αυτό που δίνει η Μπάνβιτ.

Το ταξίδι του Δημήτρη Πρίφτη στην Μπαντίρμα ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες, με τον Έλληνα τεχνικό να μπαίνει στο αεροπλάνο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος; Το Σάββατο (4/6) είναι το κρίσιμο (και τελευταίοwink.gif ραντεβού του με τον διοικητικό ηγέτη του Άρη, εκεί όπου θα αναλυθούν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ξερει καποιος αν οντως εχει παει τουρκια?Αν ισχυει μιλαμε για προχωρημενη υποθεση οχι απλα προταση
tuareg
QUOTE (pan24 @ Jun 3 2016, 15:05 ) *
Ξερει καποιος αν οντως εχει παει τουρκια?Αν ισχυει μιλαμε για προχωρημενη υποθεση οχι απλα προταση


λενε οτι πηγε,η αισθηση μου ειναι οτι θα μεινει
tuareg
τι λεει αυτος?


Σφήνα Άρη για Αρσενόπουλο

http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/a...arsenopoylo-vid
tuareg
QUOTE (El_Cid @ Jun 3 2016, 14:41 ) *
Τι πιθανότητες δίνετε να μείνει ο Οκάρο; Εγώ θα έλεγα 20-30%.



Source: Okaro White has signed with the Magic for the Orlando Summer League.
— David Pick (@IAmDPick)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.