Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Επικαιρότητα - Συζητήσεις
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Απορρίφθηκε η ένσταση του Άρη για το «έγκλημα Γκόντα»!

Αρνητική ήταν η απόφαση για την ένσταση του Άρη στο «έγκλημα» Γκόντα! Στις 12.30 εκδικάστηκε η υπόθεση των κίτρινων για το ματς με τον ΚΑΟΔ και ο αθλητικός δικαστής έκρινε πως είναι «απαράδεκτη». Οι κίτρινοι αναμένουν το σκεπτικό, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο…


Ο Άρης στο ήδη κατατεθειμένο φάκελό του, που ήταν πλήρης εξαρχής για την δικαίωσή του, πρόσθεσε και την χθεσινή απόφαση της ΚΕΔ να τιμωρήσει τον Σπύρο Γκόντα για το «έγκλημα» της Δράμας.

Σαφέστατα και οι κίτρινοι περίμεναν από την ΚΕΔ μεγαλύτερη τιμωρία, την καρατόμηση του Γκόντα και φυσικά την τιμωρία των άλλων δύο ανεπαρκέστατων διαιτητών του αγώνα, Ταβουλαρέα και Τσώνου, οι οποίοι τελικά δεν έπαθαν τίποτα, όμως στην συγκεκριμένη εκδίκαση η τιμωρία του Γκόντα είναι διαπραγματευτικό «όπλο».

Τελικά ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε να απορρίψει την ένσταση, βασιζόμενος στο… γράμμα του νόμου και όχι στο πνεύμα του νόμου, γιατί δεν υπήρχε απόφαση που αφορούσε την παιδιά, δηλαδή την ώρα που το παιχνίδι βρισκόταν σε εξέλιξη (π.χ. λάθος στο χρονόμετρο, αν πάτησε ή όχι γραμμή, θέμα κατοχής), αλλά ήταν απόφαση της κρίσης του διαιτητή.

Η ουσία είναι ότι ο Άρης έχασε έναν δικό του αγώνα, επειδή έτσι το θέλησε ο Σπύρος Γκόντας. Η τιμωρία του με τρεις αγωνιστικές είναι σαν ένα «χάδι» στον διεθνή διαιτητή, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να καρατομηθεί από τους πίνακες, τουλάχιστον για την φετινή χρονιά.


Αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, πόσο τυφλή είναι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Θα προσφύγει και στο ΑΣΕΑΔ η ΚΑΕ Άρης για την δικαίωσή της…

Η ΚΑΕ Άρης σκέφτεται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για να δικαιωθεί, από τη στιγμή που ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ δεν τον δικαίωσε και απέρριψε την ένσταση ως απαράδεκτη. Οι κίτρινοι ισχυρίζονται πως στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως κατέθεσαν εκπρόθεσμα την ένσταση, όμως τονίζουν ότι είχαν ενημερώσει τον κομισάριο του αγώνα, Τάσο Μούστο!


Έχει σχεδόν παρθεί η απόφαση για να διεκδικήσει η ΚΑΕ Άρης το δίκιο της στο ΑΣΕΑΔ και λογικά μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί η προσφυγή της. Οι κίτρινοι ισχυρίζονται πως είχαν ενημερώσει για όλες τις κινήσεις τους τον κομισάριο του παιχνίδιου με τον ΚΑΟΔ, Τάσο Μούστο και αυτό τους καλύπτει…


Κι αν ο μούστος έγινε κρασί και το κρασί έγινε ξύδι, που θα βγάλουν άκρη;

Αυτό που, ουσιαστικά, θέλω να πω είναι το ποιος μας διασφαλίζει πως όντως έτσι είμαστε κατοχυρωμένοι; Ποιος μας διασφαλίζει πως θα το παραδεχτεί ο κομισάριος;
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αγγέλου εφ' όλης της ύλης: «Το άδικο είναι κανόνας, το δίκαιο είναι αγώνας!»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε για όλους και για όλα σε μια μακροσκελέστατη συνέντευξη, αναλύοντας τις ιδέες του για το μπάσκετ, την παρουσία του στον Άρη, την σχέση του με το μπάσκετ και πολλά άλλα…


Η συνέντευξη του τεχνικού του Άρη στο «metrosport.gr»:

Σε μία δύσκολη χρονικά περίοδο για τον Άρη, με πολλά προβλήματα, αποφασίζετε και μάλιστα σύντομα, να συνεργαστείτε με τους «κίτρινους». Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

«Η δουλειά του προπονητή από μόνη της, θέλει γρήγορες αποφάσεις και υπεύθυνες. Το διάστημα εκείνο, ήταν ανάγκη να βρει προπονητή ο Άρης, γιατί ήταν Πέμπτη και το Σάββατο η ομάδα είχε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Μίλησα με τον πρόεδρο, έριξα μία ματιά στο πρόγραμμα και η απόφαση- απάντηση, δεν μπορούσε να έχει δεύτερη σκέψη. Δεν μετανιώνω για την γρήγορη απόφασή μου».

Βρεθήκατε ξανά στον πάγκο του Άρη τη χρονιά 2002-03, ως βοηθός του Μίλαν Μίνιτς. Τι έχετε να θυμάστε από τότε;

«Θυμάμαι ότι με πήρε ο Μίλαν Μίνιτς, για να βοηθήσω κι εγώ στην προσπάθεια του Άρη. Ήταν μεγάλη μου χαρά. Οι συνθήκες τότε ήταν πιο ευνοϊκές, όχι όπως τώρα δύσκολες. Έπρεπε να φτιάξει τον κορμό του ο Άρης και αυτό, χρειαζόταν πολλές εργατοώρες. Βρισκόταν στα στάδια της ανίχνευσης και της στελέχωσης του κορμού του».

Ερχόμενος στον Άρη, ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις και συναισθήματα;

«Το πρώτο πράγμα που μου είπαν όλοι από τον κύκλο μου στο χώρο, ήταν να μην έρθω στον Άρη, γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Είναι πανελληνίως γνωστή, η κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα. Η προσπάθεια που γίνεται και ξεκίνησε από το καλοκαίρι, για να έχει ένα δείγμα γραφής, θέλει κάποιες εργατοώρες, μέσα και έξω από το γήπεδο. Είχαν γίνει κάποιες εργατοώρες για να φτιαχτεί αυτή η ομάδα και να σταθεί στα πόδια της. Κάποια στιγμή, άλλαξε η κατεύθυνση και ο προσανατολισμός αυτής της προσπάθειας. Κάπου εκεί, άρχισε και η δική μου συνεισφορά και χαράξαμε ένα πλάνο, βραχυπρόθεσμο στην αρχή, που ήταν χωρισμένο σε τρεις βασικές κατηγορίες. Πρώτον, να δημιουργηθεί ένα προσωπικό ανθρώπων γύρω από τους παίκτες, δεύτερον να βρούμε χημεία, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και τρίτον, να προσπαθήσουμε να μαζεύουμε θετικά αποτελέσματα, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».

Ο στόχος και ο… πάτος του Άρη

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για φέτος;


«Ο στόχος είναι διπλός. Η δύναμη του Άρη είναι η ιστορία του, το «βαρύ» όνομα που έχει, η φανέλα του. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να πείσουμε τον κόσμο, να είναι δίπλα στην προσπάθεια της ομάδας, ακόμα και όταν τα αποτελέσματα, δεν είναι τα πρέποντα για το όνομα του συλλόγου. Μέχρι τώρα, είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή του και ελπίζουμε να τον εμπνεύσουμε, για μία πιο ουσιαστική στήριξη. Ο βασικός στόχος είναι, να παραμείνουμε αξιοπρεπείς και υπερήφανοι μέσα στο γήπεδο, παίρνοντας «μικρές νίκες». Στο δεύτερο γύρο, να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Σε ποια αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Άρης;

«Σε όλους τους τομείς, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Το θετικό είναι, ότι δε θα μπορούσε να είναι χειρότερη η κατάσταση. Αυτό είναι καλό, γιατί ξέρουμε ποιος είναι ο πάτος του προβλήματος και δεν πάει πιο κάτω. Επίσης, άλλο ένα θετικό, είναι ότι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται αυτή την «καυτή πατάτα», έχουν ηθική, διάθεση και αρειανοσύνη. Έτσι, παίρνουμε κουράγιο όλοι, για να κάνουμε τη δική μας προσπάθεια».

Θα μας περιγράψετε την μπασκετική σας φιλοσοφία με λίγες λέξεις;

«Θα την περιγράψω χρησιμοποιώντας κάποιες εκφράσεις: “Το άδικο είναι κανόνας και το δίκαιο είναι αγώνας’, “Σε αυτή τη δουλειά χρειάζεσαι δύναμη στο απρόοπτο και στο άσχημο και κοντρόλ στο καλό” και επιπλέον, “ Έχουν περάσει οι εποχές, που το εύκολο και το γρήγορο δίνει αποτέλεσμα’».

Η επιβίωση και ο πλέον… απαραίτητος Χαντ

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα οι Μποχωρίδης, Βεζένκοφ και Τσακαλέρης;


«Δεν είναι μόνο στους συγκεκριμένους το ειδικό πρόγραμμα. Χωρίσαμε τους παίκτες ηλικιακά και σε σχέση με τις ανάγκες που έχει ο καθένας. Σίγουρα, οι μικροί έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για εξειδικευμένη προπόνηση. Το όραμα του Άρη, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, αν έχει μία τύχη να επιβιώσει μακροπρόθεσμα, είναι να στραφεί προς την παραγωγή. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να το κάνει, έχει παρελθόν που μπορεί να εμπνεύσει, έχει μία πόλη που μπορεί να αγκαλιάσει την προσπάθεια, έχει το γήπεδο και ανθρώπους δίπλα του».

Ο Καραποστόλου δεν είναι ο κλασικός πλέι μέικερ. Ωστόσο, στα παιχνίδια τον έχετε καθιερώσει σε αυτή τη θέση.

«Η θέση της περιφέρειας σε μία ομάδα, χωρίζεται σε δύο τομείς: στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς σαν ομάδα, είναι η σχέση ασίστ με λάθη. Ο Καραποστόλου είναι ένας παίκτης, που η δημιουργία του με τα λάθη, έχει θετικό πρόσημο. Οπότε, είναι υπερπολύτιμος παίκτης, συμβάλλοντας στη δημιουργία».

Μετά από σκέψη, τελικά η εισήγησή σας για τον Τζέρεμι Χαντ, ήταν θετική, για να παραμείνει στην ομάδα. Γεγονός, που σας δικαίωσε με το ξεκίνημα του 2013…

«Τα ατομικά του χαρακτηριστικά με κέρδισαν. Από το DNA του έχει ομαδικότητα, ανιδιοτέλεια, είναι καλός συμπαίκτης. Έχουμε την πολυτέλεια, να ανανεώνουμε μηνιαία τη συνεργασία μας και σε σχέση με τη δυσκολία, που αντιμετωπίζουμε στη μεταγραφή ξένου παίκτη, η παραμονή του Χαντ είναι απαραίτητη».

Μπορεί μία ελληνική ομάδα, χωρίς οικονομικά προβλήματα, να φτάσει ψηλά, μόνο με Έλληνες παίκτες στο ρόστερ και χωρίς Αμερικανούς;

«Σαφώς και μπορεί, εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και ένα οργανόγραμμα, που να στηρίζεται σε εξειδικευμένους τομείς, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το όραμα, με κάποια ασφάλεια».

Πως σας φαίνεται μέχρι τώρα το Πρωτάθλημα της Basketleague;

«Φέτος, το πρωτάθλημα κινείται σε χαμηλότερο επίπεδο, σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, είναι και πιο ανταγωνιστικό. Βιώνουμε μία μεγάλη κρίση και στο μπάσκετ, όπως και στη ζωή. Εάν δεν βρεθούν άνθρωποι να οδηγήσουν το άθλημα οργανωτικά, δίνοντας και κάποιες διοικητικές κατευθύνσεις, φοβάμαι πως τα νέα παιδιά και η παραγωγή, θα είναι μονόδρομος για κάθε ομάδα. Πρέπει να ξεχάσουμε, ότι υπάρχουν χρήματα για επενδύσεις».

Υπάρχει κάτι που συναντήσατε στον Άρη και όχι σε άλλη ομάδα;

«Η αύρα του συλλόγου είναι ξεχωριστή, λόγω της ιστορίας του. Από εκεί και πέρα, συνάντησα περισσότερα προβλήματα, απ” ότι περίμενα».

«Εκτός από την σκληρή κριτική, θα θέλαμε και συμπαράσταση»

Ο κόσμος του Άρη έχει απαιτήσεις από την ομάδα, αφού έζησε μεγάλες στιγμές στο παρελθόν. Επομένως, ασκεί σκληρή κριτική και προς το πρόσωπό σας…

«Είμαι έτοιμος, να πάρω την ευθύνη, που μου αναλογεί στα αποτελέσματα. Όμως, πιστεύω ότι ο Αρειανός φίλαθλος καταλαβαίνει την ιδιαιτερότητα αυτής της προσπάθειας και κυρίως, πως εκτός από την κριτική, θα θέλαμε και συμπαράσταση».

Πότε πρέπει να παίρνει «τάιμ άουτ» ένας προπονητής, κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού;

«Όποτε νομίζει, ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του και να κόψει το ρυθμό του αντιπάλου. Πρόκειται για ατομική εκτίμηση. Θα κατανοήσει ο κόσμος ή ίσως οι πιο μπασκετικοί, πως η ομάδα έχει κάποιους κανόνες που διαβάζει τον αντίπαλο, γνωρίζουμε πόσο μπορούμε να επέμβουμε σε ένα παιχνίδι και ανάλογα με το ένστικτό μας, γινόμαστε ή όχι ουσιαστικοί με το τάιμ άουτ».
«Δεν είμαι συνεργάτης με την κερκίδα»

Σας επηρεάζουν οι αποδοκιμασίες της κερκίδας;

«Δεν συμμερίζομαι την άποψη της κερκίδας, σε θέματα της δουλειάς μου. Σέβομαι την κερκίδα, όπως και την κριτική της, αλλά δεν είμαστε συνεργάτες. Είμαστε ξεχωριστοί παράγοντες, που βοηθούν τον Άρη. Ο προπονητής με τη δουλειά του και ο φίλαθλος από τη θέση του».

Ο τεχνικός των «κιτρίνων», δε κρύβει ότι έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, αναφέρεται στο νέο προπονητή της Εθνικής, Αντρέα Τρινκιέρι, καθώς επίσης θυμάται την εποχή Γκάλη και Γιαννάκη…

Σε προσωπικό επίπεδο, πως βιώνετε την οικονομική κρίση; Έχετε ελαττώσει τα έξοδά σας;


«Όπως τη βιώνει ο κάθε άνθρωπος. Όλοι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κρίση χωρίς φόβο, αλλά σαν πρόκληση. Έχω ελαττώσει κάποια προσωπικά έξοδα, όπως ταξίδια, συμμετοχή σε μεγάλες μπασκετικές εκδηλώσεις και οικογενειακές υποχρεώσεις».

Ποια η γνώμη σας για τον νέο Ιταλό τεχνικό της Εθνικής Ομάδας, Αντρέα Τρινκιέρι?

«Είναι ένας ταλαντούχος προπονητής. Τον έχω συναντήσει με τον Ολυμπιακό ως αντίπαλο, πρόπερσι. Έχει τις τεχνικές δυνατότητες να πάει καλά και ευχόμαστε όλοι να πετύχει, γιατί η υπόθεση της Εθνικής ομάδας, είναι υπόθεση όλων μας. Το καλοκαίρι, ο φίλαθλος κόσμος γεμίζει τα γήπεδα Εθνικής».

Τότε, ως παίκτης του Ολυμπιακού, βρεθήκατε αντιμέτωπος με τον Άρη, και πιο ειδικά, με Γκάλη και Γιαννάκη…

«Τότε, ήταν η εποχή της παντοκρατορίας του Άρη. Θυμάμαι μία ομάδα που μεσουράνησε και απέκτησε σημαντικό κομμάτι στη σύγχρονη ιστορία του μπάσκετ, αφήνοντας το στίγμα της. Αντίθετα, τώρα ο Άρης βρίσκεται στην κατιούσα πορεία. Πρέπει σύντομα να βρεθούν γέφυρες, ώστε να μπορέσει να ξαναβρεί το στίγμα του».

Λίγα λόγια για το πέρασμά σας από τον Ολυμπιακό, ως βοηθό του Ντούσαν Ίβκοβιτς…

«Ήταν ιδιαίτερο, με μεγάλες συγκινήσεις και τα δύο χρόνια. Είχα την τύχη να βρίσκομαι σε ένα πολύ καλό περιβάλλον, με μία στιβαρή διοίκηση, αξιόλογο προπονητικό τιμ, υπό την εποπτεία του κ. Ίβκοβιτς. Από αυτή τη συνεργασία, έμαθα πως η απλότητα και οι αρχές, είναι το παν στη ζωή».

Η καλύτερη ελληνική πεντάδα που έχει αγωνιστεί, κατά τη γνώμη σας και οι πιο ικανοί προπονητές για εσάς;

«Γκάλης, Γιαννάκης, Πετρόπουλος, Χριστοδούλου, Φασούλας. Όσο για προπονητές, ο Ίβκοβιτς και ο Ιωαννίδης».

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μπορεί να είναι στενά συνδεδεμένος με το μπάσκετ, αλλά σίγουρα ο πραγματικός χαρακτήρας του, «καθρεπτίζεται» μέσα από την προσωπική του ζωή, που δεν διακρίνεται από τις κερκίδες. Ο ίδιος, δε διστάζει να μας αποκαλύψει στοιχεία του χαρακτήρα του, καθώς και ελαττώματά του.

Πως είναι ο άνθρωπος Βαγγέλης Αγγέλου;


«Με ελαττώματα και ιδιαιτερότητες. Το μεγαλύτερό μου ελάττωμα, είναι η άγνοια κινδύνου. Επίσης, πολλές φορές κάνω το λάθος και παρομοιάζω τους ανθρώπους με το μπάσκετ. Γενικά, έχω πολύ δυνατές φιλίες, σχέσεις και συνεργασίες. Κατά τα άλλα, είμαι εργατικός, εγωιστής, δεν μου αρέσει το εύκολο και το γρήγορο. Θεωρούμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά αν χρειαστεί, μπορώ να… “πιάσω και υψηλές νότες’, όμως όχι χωρίς μυαλό και αιτία».

Τα Σαββατοκύριακα παίζει και ο αδερφός σας, Αργύρης Αγγέλου, ως παρουσιαστής πλέον, στο σόου «Dancing with the stars”. Φαίνεται πως είστε καλλιτεχνική οικογένεια…

«Όλη η οικογένεια είμαστε πολύ περήφανοι για τον αδερφό μου, που υποστήριξε το όνειρό του. Παρακολουθούμε τις προσπάθειές του και το γεγονός, ότι αυτή την περίοδο έχει δουλειά, τον χαρακτηρίζει επαγγελματία. Κι αυτός στη δουλειά του, κάνει πρωταθλητισμό».

Μονολεκτικά…

Αγαπάει… την προσπάθεια

Μισεί… την υποκρισία

Χαίρεται … με την ομαδική επιτυχία

Λυπάται… με ότι άσχημο συμβαίνει σε μικρά παιδιά

Εκνευρίζεται… με το άδικο

Φοβάται… το Θεό

Χαλαρώνει… με μουσική και βιβλία

Πιστεύει… στο Θεό

Διασκεδάζει… με φίλους

Χόμπι… το διάβασμα

Φαγητό… το φαγκρί

Τραγουδιστές… Χαρούλης, Μάλαμας, Πάολα, Αλεξίου

Παροιμία… «Ζήσε για το αύριο και πού ξέρεις…»


Εφ' όλης της ύλης, πραγματικά.

Δεν ανέφερε το όνομα του κυρίου Ομπράντοβιτς στους πιο ικανούς προπονητές.

Δεν γνώριζα πως ο Αργύρης Αγγέλλου είναι αδερφός του.
Johnaros
Ούτε και εγώ.
Εχέγγυο επιτυχίας. tongue.gif

Σοβαρά τώρα, μου ήταν αντιπαθής μέχρη πρότινος, ωστόσο μου φαίνεται ότι είναι ο σωστός άνθρωπος για την κατάστασή μας. Δεν αδειάζει τους παίκτες, προσπαθεί με τους μικρούς και φαίνεται να έχει τα μυαλά του μέσα στο κεφάλι.

Άντε, να δούμε.
gallistis
μου ήταν αντιπαθης,τώρα έγινε αδιάφορος...πρόοδος και αυτό smiley.gif smiley.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Όλα… δεξιά για τον Μούρτο το 2013, κέρδισε και το φλουρί!

Το ότι το 2013 μπήκε πολύ καλά για τον Σπύρο Μούρτο αποδείχθηκε και χθες! Ο 23χρονος πλέι μέικερ κέρδισε το φλουρί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΚΑΕ…


Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ «Μέσα σε ζεστό και οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23/01) η κοπή πίτας της ΚΑΕ Άρης.

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, χαιρετίζοντας όλους τους παρευρισκομένους, τόνισε: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά, να μείνετε μακριά από τραυματισμούς και να είμαστε όλοι ενωμένοι, με κοινό στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία της ομάδας. Εμείς, σαν Διοίκηση, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας και θέλουμε να γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα σας και σας στηρίζουμε».

Μετά από τις ευχές προς τους παίκτες και το προπονητικό τιμ από τον Πρόεδρο της ομάδας, ο Αντιπρόεδρος, Θοδωρής Κουρόγλου τόνισε: «Σας εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου καλή χρονιά. Συνεχίστε να αγωνίζεστε όπως στα τελευταία παιχνίδια και να γνωρίζετε ότι συμπορευόμαστε όλοι μαζί σε ένα κοινό στόχο. Το καλό και το μεγαλείο του Άρη».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης έκοψε την πίτα, ενώ το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του Σπύρου Μούρτου, ο οποίος κέρδισε ένα tablet τελευταίας γενιάς τετραπύρηνο!».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Σκληρή ανακοίνωση της ΚΑΕ κατά Δαμιανίδη!

Ανακοίνωση σε σκληρό ύφος με την οποία καλεί τον πρώην πρόεδρο της ΚΑΕ, Γιάννη Δαμιανίδη να υποβάλλει την παραίτησή του και να στείλει μέχρι αύριο το μεσημέρι στα γραφεία της ΓΕΝΕΣΙΣ υπογεγραμμένα τα πρακτικά εξέδωσε η ΚΑΕ Άρης, ενημερώνοντας πως δεν κάνει κανέναν όρο του πρώην παράγοντα δεκτό!


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει: «Επί οκτώ μήνες υπομονετικά και για το καλό του ΑΡΗ, ξεπερνάμε τα εμπόδια και τη λάσπη που ο πρώην Πρόεδρος της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, Γιάννης Δαμιανίδης, τοποθετεί στο δρόμο μας. Η υπομονή μας, όμως, εξαντλήθηκε. Καρτέλες, υποχρεώσεις και δεκάδες άλλοι όροι δε γίνονται δεκτοί.

Τη Δευτέρα 04/02 έως τις 13.00, θα πρέπει να βρίσκονται στη γραμματεία της Γένεσις με courier υπογεγραμμένα τα πρακτικά. Σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι να οδηγηθούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ».

Ως διευκρίνιση τα πρακτικά αφορούν την τελευταία γενική συνέλευση της ΓΕΝΕΣΙΣ που έγινε τέλη του 2012.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Υπογραφή Δαμιανίδη και εξηγήσεις με ανοικτή επιστολή!

Δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ σε αυστηρό ύφος προς τον Γιάννη Δαμιανίδη, σήμερα ήταν σειρά του πρώην προέδρου της ΚΑΕ να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για το θέμα που έχει προκύψει. Μέσα από επιστολή του στα ΜΜΕ ο πρώην παράγοντας του Άρη αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ για συμφωνία και υπογραφή των πρακτικών της γενικής συνέλευσης της ΓΕΝΕΣΙΣ, που θα οδηγήσει στον ορισμό της νέας διοίκησης και την συναίνεση για την υπαγωγή στο άρθρο 99.


Η επιστολή του Γιάννη Δαμιανίδη αναφέρει:

Εξαναγκάζομαι, 9 μήνες μετά την τελευταία δημόσια δήλωση-τοποθέτησή μου, να απασχολήσω εκ νέου, και πάρα τη θέλησή μου, την οικογένεια του ΑΡΗ και τους φιλάθλους αυτής, εξαιτίας μιας το λιγότερο προσβλητικής, συκοφαντικής και ασφαλώς αναληθούς ανακοίνωσης που εξέδωσε το ΔΣ της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στις 3/2/2012.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή μου ως απερχόμενος πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, στις 2/5/2012, μεταξύ άλλων τόνισα:

«… να προχωρήσουμε ενωμένοι ώστε ο Άρης να έχει την επόμενη μέρα μια στιβαρή διοίκηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα. Όλοι μας γεννηθήκαμε μέσα στον Άρη, όλοι μας θέλουμε να πάει ο Άρης μας μπροστά και αυτό το οποίο έχουμε υποχρέωση να κάνουμε είναι να σταθούμε δίπλα στην ομάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές. Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, ο απερχόμενος τον επερχόμενο έτσι ώστε να βρει πιο πρόσφορο έδαφος να αναπτύξει το έργο του…»

και στη συνέχεια «… Είναι δύσκολο, το ξέρουμε όλοι και γι” αυτό απαιτούμε και από τους εαυτούς μας και απ” όλο τον κόσμο να στηρίξουμε τον Λευτέρη ώστε να καταφέρει να αντεπεξέλθει σ” όλα αυτά που έχει κατά νου…»

και εν κατακλείδι «… Αυτό που ενδιαφέρει είναι πως και εμείς που δουλέψαμε για τον Άρη και ο Λευτέρης και όλα τα παιδιά πως θα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία. Δεν πρέπει ο Άρης να είναι σωματείο που βάλλεται από εσωτερικό μαρασμό. Υπάρχει μια κίνηση συσπείρωσης γύρω από τον Λευτέρη και αν δεν νιώσεις ηθικά και συναισθηματικά δυνατός, είναι μια κατάσταση που σε πηγαίνει πίσω. Αυτό είναι που σου δίνει φτερά και έτσι θα τον απελευθερώσουν για να δημιουργήσει. Εγώ πιστεύω πως είναι η τελευταία ευκαιρία του Άρη. Αν δεν συσπειρωθούν και γύρω απ” αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχει άλλη που να είναι καλύτερη. Να συσπειρωθούν όλοι και να δείξουν πως αγαπούν τον Άρη».

Επιπλέον, δύο μήνες αργότερα, σε ραδιοφωνική μου συνέντευξη στις 26/6/12 (η οποία ήταν και η τελευταία δημόσια τοποθέτησή μου) μεταξύ άλλων δήλωσα:

«Πρέπει να στηριχθεί η νέα προσπάθεια γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία του Άρη. Δεν θέλω να περάσει ο Λευτέρης Αρβανίτης τη μοναξιά και τα άδεια βελούδινα καθίσματα του Αλεξανδρείου, όπως πέρασα εγώ».

Αν λοιπόν η ανάγνωση και η ερμηνεία των παραπάνω δηλώσεών μου, οι οποίες ήταν και οι μοναδικές δημόσιες τοποθετήσεις μου επί της διοικητικής αλλαγής στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ, μεταφράζεται και εκλαμβάνεται ως «λάσπη», επαφίεται στην κρίση του καθενός.

Η δική μου υπομονή λοιπόν δεν εξαντλήθηκε ακόμη και ούτε θα εξαντληθεί αν δεν αποτυπωθεί η αλήθεια, η πραγματική αλήθεια όμως και όχι αυτή που έντεχνα επιδιώκεται να επιβληθεί, στοχοποιώντας έναν άνθρωπο που επί 12 χρόνια υπηρέτησε, πράττοντας άλλοτε σωστά και άλλοτε με λάθη και παραλείψεις, τον ΑΡΗ. Λάθη και παραλείψεις ωστόσο που αναπόφευκτα συμβαίνουν σε οποιαδήποτε Διοίκηση λειτουργεί και καθημερινά λαμβάνει αποφάσεις και αναλαμβάνει ευθύνες.

Προσωπικές ευθύνες τις οποίες πλήρως ανέλαβα καθόλη τη διάρκεια της συμμετοχής μου στις διοικήσεις της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, από θέσεις που ουδέποτε επιδίωξα αλλά ανέλαβα καθώς αυτό αποφασίστηκε από τους μετόχους της ΚΑΕ ΑΡΗΣ ώστε να εξυπηρετείται η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, επικυρώνοντας συλλογικές αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων.

Ευθύνες όμως οι οποίες εντέχνως συγκεντρώνονται αποκλειστικά στο πρόσωπό μου, παρότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση μετόχων, μετά το τέλος του ελέγχου των οικονομικών στοιχείων της περιόδου 2008-2012 από ορκωτό λογιστή που όρισε ο ΑΣ ΑΡΗΣ, (ακολουθεί απόσπασμα του πρακτικού) «οι Μέτοχοι δεσμεύθηκαν, μετά την ενημέρωση που τους έγινε (σημ.: από τον ορκωτό λογιστή) ότι θα προσχωρήσουν σε ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, συμφωνώντας όμως ότι από τα στοιχεία που τους εκτέθηκαν σήμερα δεν προέκυψε κάτι μεμπτό για την περίοδο που ελέγχθηκε» και ακολουθούν οι υπογραφές των μετόχων και των κκ. Αρβανίτη και Δαμιανίδη.

Επιπλέον, σε ό,τι είχα επισημάνει στην επερχόμενη διοίκηση και στους μετόχους (όχι «όροι» όπως παρουσιάζονται), δεν προστέθηκε τίποτε περισσότερο πέρα όσων δημόσια, στη Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ στις 4/5/2012 διατύπωσα (περιπτώσεις Σχορτσιανίτη και Χατζηβρέττα, Εφορία και ΙΚΑ, εγγυητική επιστολή, εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις), και δημοσίως αποδέχθηκε ως εύλογα ο επερχόμενος Πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ κ. Ελ. Αρβανίτης, λέγοντας: «Όταν συζητήσαμε (σημ.: στη ΓΣ των Μετόχων της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στις 2/5/2012) έθεσες σοβαρά θέματα και έγινε δέσμευση από όλους μας ότι θα τακτοποιηθούν. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εάν δεν εμπιστευθείς όλους εμάς που δεσμευθήκαμε δημόσια για όλα αυτά».

Ως όφειλα λοιπόν, ως απερχόμενος Πρόεδρος αλλά κυρίως ως Αρειανός, σας εμπιστεύθηκα. Και συνεχίζω να σας εμπιστεύομαι, παρότι εννέα μήνες μετά δεν έχει βρεθεί λύση σε συγκεκριμένα ζητήματα, με αποτέλεσμα αφενός ακόμη και σήμερα (και για πολλούς μήνες ακόμη) να απολογούμαι ενώπιον των δικαστηρίων για οφειλές της ΚΑΕ ΑΡΗΣ προς το Δημόσιο, και αφετέρου να συνεχίζονται οι κατασχέσεις στα περιουσιακά μου στοιχεία και οι φυλακίσεις για ποινικές ευθύνες που ανέλαβα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη διοίκηση του Συλλόγου.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις-συνομιλίες μου με τους κκ. Ελ. Αρβανίτη, Αθ. Τζεβελέκη, Η. Πόππη καθώς και τους νομικούς κκ. Γ. Οικονόμου και Χρ. Γρόλλιο:

α. Αιτήθηκα να πραγματοποιηθεί μία και μοναδική συνάντηση μεταξύ εμού, μελών της Διοίκησης την ΚΑΕ ΑΡΗΣ και εκπροσώπων των οργανωμένων οπαδών του ΑΡΗ (Super 3). Αντικείμενο της συνάντησής αυτής η αποκατάσταση της αλήθειας για συγκεκριμένο ζήτημα ηθικής τάξης.

β. Ζήτησα να ενημερωθώ για όλες τις δικαστικές εκκρεμότητες που προκύπτουν ή θα προκύψουν από την οριστική ένταξη της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στο άρθρο 99 και με αφορούν προσωπικά.

Τέλος, η δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων (τα οποία από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα διοικητικής ενασχόλησής μου με τον ΑΡΗ είναι καταγεγραμμένα και κατατεθειμένα, μέσω του Εντύπου Ε9, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού), οι καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος μου, τελεσίδικες και μη, οι κατασχέσεις περιουσιακών μου στοιχείων, οι οφειλές εφορία-ΙΚΑ που με βαρύνουν ως υπογράφοντα, κ.α., συνηγορούν αφενός ότι απουσίαζε οποιοσδήποτε δόλος στις πράξεις μου (καθώς δεν μεταβίβασα ούτε τετραγωνικό μέτρο περιουσιακών μου στοιχείων πριν ή κατά τη διάρκεια ενασχόλησής μου με τον ΑΡΗ), αφετέρου ότι είναι και προσωπική μου επιθυμία η ένταξη της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στο άρθρο 99. Τη στιγμή που όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν την ΚΑΕ ΑΡΗΣ αποφάσισαν ότι η ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 99 αποτελεί μονόδρομο, είναι ευνόητο και δεδομένο ότι συναινώ προσωπικά, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Υπέγραψε ο Δαμιανίδης, ποια τα επόμενα βήματα στην ΚΑΕ

Ο Γιάννης Δαμιανίδης υπέγραψε πριν από λίγη ώρα τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης της ΓΕΝΕΣΙΣ. Παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της μεγαλομετόχου εταιρείας της ΚΑΕ Άρης και πλέον με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ (πρακτικών και ισολογισμού) θα ξεκινήσει και τυπικά η θητεία της νέας διοίκησης.


Σήμερα το πρωί ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ συναντήθηκε με τον Ντίμη Παπαϊωάννου και η συζήτηση μεταξύ των δύο ουσιαστικά έδωσε την λύση στο θέμα που είχε προκύψει.

Πλέον πρόεδρος της ΓΕΝΕΣΙΣ θα είναι ο Θόδωρος Κουρόγλου, αντιπρόεδρος στην ΚΑΕ και μέλη οι κ.κ. Πουλιτζίδης, Πετρομελίδης. Υπό τη νέα διοίκηση πλέον της ΓΕΝΕΣΙΣ, θα προκύψει συναίνεση της εταιρείας στην υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99.

Το επόμενο βήμα είναι οι πληρωμές των παικτών. Η ΚΑΕ περιμένει να εισπράξει την δόση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων (την οποία θα υπογράφει πλέον ο Κουρόγλου ως πρόεδρος της ΓΕΝΕΣΙΣ) από την ΕΡΤ, η οποία θα δοθεί εξ ολοκλήρου σε παίκτες και τεχνική ηγεσία.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αγωνία για Σαρικόπουλο, έκανε μαγνητική

Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε ο Ζήσης Σαρικόπουλος πριν από λίγη ώρα προκειμένου να διαπιστωθεί επακριβώς η κατάσταση του απρόσμενου τραυματισμού του χθες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι στα Ιλίσια.


Με την επιστροφή της ομάδας στην Θεσσαλονίκη ο Σαρικόπουλος δεν πατούσε καλά το πόδι του. Χτύπησε στο γόνατο, εκεί νιώθει ενοχλήσεις και άμεσα, σήμερα το μεσημέρι έκανε μαγνητική τομογριαφία, τα αποτελέσματα της οποίας θα δείξουν από τι ακριβώς ταλαιπωρείται.

Στα… καλά καθούμενα ο Άρης έχασε χθες έναν παίκτη, που θα μπορούσε να προσφέρει και πλέον ο Βαγγέλης Αγγέλου περιμένει τα νεότερα από τον γιατρό της ομάδας, Μίλτο Θεοδώρου.


Αυτό μας έλλειπε τώρα. Να μείνουμε μόνο με τον Χαρίση...

Ας ελπίσουμε να μην αποδειχτεί κάτι το τόσο σοβαρό.
gallistis
QUOTE(SteelGandalf @ Feb 7 2013, 15:14 ) *
Αυτό μας έλλειπε τώρα. Να μείνουμε μόνο με τον Χαρίση...

Ας ελπίσουμε να μην αποδειχτεί κάτι το τόσο σοβαρό.


γιατί,και πριν το τραυματισμό, μόνος του δεν ήταν ο χαρίσης? smiley.gif smiley.gif
SteelGandalf
Ο Χαρίσης, όπως παραδέχεται και ο ίδιος (προς τιμήν του), δεν έχει βοηθήσει τον Άρη μέχρι στιγμής.

Πολλά είναι τα παιχνίδια που ο Σαρικόπουλος ήταν καλύτερος του, έστω και αν, σε πολλές περιπτώσεις, δεν μου γεμίζει το μάτι.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πήρε αναβολή για τις 26/4 η εκδίκαση, αγωνία για την διατήρηση της προσωρινής διαταγής

Ο Άρης ζήτησε και πήρε αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσης υπαγωγής του στο άρθρο 99 έως τις 26 Απριλίου, ωστόσο δεν αποκλείεται να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση, αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή, από την οποία ζήτησε ο Νίκος Πετράτος να εξαιρεθούν οι πελάτες του, παίκτες που έχουν λαμβάνειν από την ΚΑΕ.


Οι κίτρινοι ζήτησαν αναβολή της εκδίκασης, προφανώς για να μπορέσουν να επιτύχουν περισσότερες συμφωνίες για συναίνεση. Το δικαστήριο έδωσε την αναβολή ως τις 26 Απριλίου, αλλά υπήρξαν ενστάσεις για την διατήρηση της προσωρινής διαταγής. Ο Πετράτος που εκπροσωπήθηκε σήμερα από τον νομικό Αλέξη Βαγιάτα ζήτησε να εξαιρεθούν οι παίκτες του (εννέα τον αριθμό) και να μην ισχύει για αυτούς η προσωρινή διαταγή, με την οποία «παγώνουν» όλες οι υποχρεώσεις της ΚΑΕ, με την αιτιολογία ότι οι πελάτες του είναι εργαζόμενοι και έχουν άμεση ανάγκη τα χρήματα που τους οφείλονται. Παρέμβαση έκανε όπως αναμενόταν και η πλευρά του Ηρακλή για την υπόθεση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Να σημειωθεί πως στην εκδίκαση παρέστη και το Δημόσιο αλλά συμφώνησε στην αναβολή προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος και δικό του. Αναμένεται η απόφαση της «έδρας» για την διατήρηση ή μη και με ποια μορφή της προσωρινής διαταγής.

Αν δεν εξασφαλίσει η ΚΑΕ προσωρινή διαταγή για όλες τις υποχρεώσεις της, τότε θα ζητήσει να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση υπαγωγής της στο άρθρο 99.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Θετική εξέλιξη, διατηρήθηκε η προσωρινή διαταγή της ΚΑΕ

Πριν από λίγη ώρα το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή της ΚΑΕ για την υπαγωγή της στο άρθρο 99. Αυτό σημαίνει πως δεν εξαιρείται κανένας από τους πιστωτές που παρενέβησαν σήμερα.


Πραγματικά θετική η συγκεκριμένη εξέλιξη.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Αρβανίτης στην «Αθλητική Κυριακή»: «Θέλουμε να πληρώσουμε, αλλά να δίνουμε αυτά που μπορούμε να δώσουμε»

Ο Άρης χρωστάει χρήματα. Θέλει να πληρώσει, αρκεί να τον αφήσουν να το κάνει με τον σωστό τρόπο. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης με δηλώσεις που έκανε στην «Αθλητική Κυριακή», όπου και ήταν καλεσμένος της εκπομπής στην κρατική τηλεόραση. «Ο Άρης θα πρέπει να αναπνεύσει, θα πρέπει να μπορεί να δημιουργεί έσοδα, για να εξοφλήσει τους πιστωτές του», είπε μεταξυ άλλων ο πρόεδρος της ΚΑΕ.


Στην αρχική του τοποθέτηση επεσήμανε πως «είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Εμείς βρισκόμαστε, ο Άρης γενικότερα, σε μια τραγική οικονομική κατάσταση, την οποία κάνει ακόμα πιο δύσκολη και η οικονομική συγκυρία που υπάρχει σε όλη την χώρα. Έχουμε μάθει να παλεύουμε όλα μας τα προβλήματα. Προσπαθούμε με αξιοπρέπεια να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση αυτή» και συνέχισε: «Στο αγωνιστικό ως ένα σημείο τα έχουμε καταφέρει, στο διοικητικό – οικονομικό παλεύουμε σε πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες. Έχουμε έναν στόχο κάνοντας μια αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, όπου ζητάμε την προστασία από τους πιστωτές μας, διότι δεχόμαστε συνεχώς επιθέσεις. Λογικό εν μέρει γιατί είναι παλιά συσσωρευμένα χρέη. Και σε αυτό το σημείο η συγκυρία δεν θα μας βοηθά, γιατί φαίνεται πως δεν υπάρχει η βούληση από την κυβέρνηση να υπάγονται εταιρείες στο άρθρο 99. Ο Άρης, όμως δεν είναι μια απλή εταιρεία, είναι κοινωνικό φαινόμενο, είναι μια μεγάλη ομάδα, με πολύ μεγάλη ιστορία, 99 χρόνια. Έχει προσφέρει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, είναι ένα κρίσιμο μέγεθος για τον ελληνικό αθλητισμό».

Ρωτήθηκε αν ο κόσμος δείχνει κατανόηση ή έχει μείνει στα παλιά και απάντησε πως «ο κόσμος δείχνει κατανόηση ως ένα σημείο, έχοντας την ελληνική νοοτροπία, όπως οι Έλληνες μιλούν για την αρχαία Ελλάδα, έτσι και αυτοί μιλούν για την δεκαετία του ’80, εκείνη την τεράστια ομάδα, την μπασκετική Αυτοκρατορία του Άρη. Θα πρέπει κάποια στιγμή ο κόσμος του Άρη να κοιτάξει κατάματα την αλήθεια, να είναι ρεαλιστής. Εκείνες οι εποχές έχουν περάσει. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο επαγγελματικός αθλητισμός χρειάζεται πάρα πολλά χρήματα για να φτάσει εκεί που αξίζει να είναι μια ομάδα σαν τον Άρη. Μόνο έτσι θα λυθούν τα προβλήματα. Πως μπορεί αυτό το πράγμα να λειτουργήσει; Αν ο κόσμος έρθει κοντά στην ομάδα, βοηθά οικονομικά έστω με το εισιτήριό του στους αγώνες, είτε με το διαρκείας του κι αν οι παράγοντες του Άρη που βοηθούσαν το μπάσκετ, έρθουν πάλι κοντά και στηρίξουν οικονομικά την ομάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει, που είναι πολύ μεγάλα και δυσκολεύουν ακόμα πιο πολύ λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Ρωτήθηκε να διευκρινίσει αν στόχος του Άρη είναι το άρθρο 99 και απάντησε πως «ναι, να μπούμε στο άρθρο 99 για να προστατευτούμε από τους πιστωτές μας. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο Άρης θα πρέπει να αναπνεύσει, να λειτουργεί… Θα πρέπει να μπορεί να δημιουργήσει έσοδα για να τους εξοφλήσει. Έτσι κι αλλιώς εμείς δεν είμαστε ούτε ιδιοκτήτες, ούτε έμμισθοι. Στόχος μας είναι αυτός ακριβώς. Η πρόθεσή μας είναι καλή και αγαθή. Θέλουμε πάνω από όλα να πληρώσουμε, αλλά να δίνουμε αυτά που μπορούμε τώρα να δώσουμε. Δεν μπορούν να εξοφληθούν όλα τα χρέη, που συσσωρεύθηκαν την τελευταία πενταετία, μέσα σε οχτώ μήνες».

Για το θέμα της απαγόρευσης από την FIBA είπε ότι «είναι πολύ δύσκολο, είναι μεγάλο το ποσό στη FIBA, χρειάζονται πολλά μεετρητά. Το κόστος είναι 380.000 ευρώ. Θεωρώ ότι εφόσον μπούμε το άρθρο 99 και οι παίκτες διακανονίζονται με νόμο στην Ελλάδα, η FIBA θα πρέπει να μας άρει την απαγόρευση. Έτσι κι αλλιώς στο μπάσκετ αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει. Από σεβασμό και μόνο στους θεσμούς του μπάσκετ, την ομοσπονδία και την FIBA, ο Άρης δεν κινείται με άλλους τρόπους, για να ξεπεράσει το πρόβλημά του, διότι δεν υπάρχει πουθενά παγκοσμίως κάποια αρχή που να απαγορεύει να προσλάβεις εργαζόμενους. Αυτό συμβαίνει, αλλά θα το ξεπεράσουμε με σωστούς και νόμιμους τρόπους».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Αγγέλου στην «Αθλητική Κυριακή»: «Έχουμε τον στόχο του Πάτερ Ημών: Δος ημίν σήμερον»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ήταν επίσης καλεσμένος στην «Αθλητική Κυριακή» μαζί με τον Λευτέρη Αρβανίτη και μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα, ώστε να πειστεί ο κόσμος να πάει στο γήπεδο και να ξεφύγει από την καθημερινότητά του. Ο τεχνικός του Άρη σχολίασε και τα… κοπλιμέντα του Λιανού, και τον… εκνευρισμό που προκαλούν οι ολιγωρίες στη διάρκεια του αγώνα, οι οποίες και στοιχίζουν και έδωσε με πολύ γλαφυρό τρόπο απάντηση στο ερώτημα για τον φετινό στόχο.


Αρχικά ο Βαγγέλης Αγγέλου ρωτήθηκε πως πήρε την απόφαση να απαντήσει θετικά στην πρόταση του Άρη παρά τα προβλήματα που υπάρχουν: «Για τους παίκτες και τους προπονητές που έχουν δουλέψει η αίγλη που έχει αυτός ο σύλλογος και το όνομα που κουβαλάει είναι μεγάλο θέλγητρο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η αγωνιστική ομάδα και ο κάθε προπονητής κάνει αυτό που είπε ο πρόεδρος, προσπαθεί να υποστηρίξει την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση με απλά συστατικά: Με ομαδικότητα, αυταπάρνηση, διάθεση, ώστε να εμπνεύσει τον κόσμο. Εγώ το λίγο διάστημα που είμαι εκεί, έχω καταλάβει ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται σε αυτά τα στοιχεία και αυτό θέλει και η διοίκηση. Κατ” επέκταση το αγωνιστικό τμήμα προσπαθεί να εκπέμψει μια προσπάθεια, ώστε να εμπνεύσει τον κόσμο, να συσπειρωθούν άνθρωποι γύρω από αυτήν την ομάδα και να φανεί ένα φως στο τούνελ, αλλά να μην είναι το… τρένο που έρχεται από απέναντι».

Ρωτήθηκε για την απόδοση με τον Πανιώνιο και το ότι δέχθηκαν συγχαρητήρια από τον Ηλία Λιανό και απάντησε πως «αυτά τα κοπλιμέντα δεν ξέρω αν είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα. Για μας είναι δυσάρεστο, γιατί στο μπάσκετ ισοπαλία δεν υπάρχει, οπότε φύγαμε δυσαρεστημένοι από το αποτελέσμα του Πανιωνίου. Όχι γιατί χάσαμε άδικα, ο Πανιώνιος μας κέρδισε δίκαια, αλλά γιατί εμείς δεν πιάσαμε τα στάνταρ που θέλαμε. Αυτό μας αφήνει μια πικρία και είναι επαναλαμβανόμενο αυτό σε σημείο τέτοιο που εκτός από εκνευρισμό, να αναρωτιόμαστε γιατί μας λείπουν λίγα πράγματα και λεπτομέρειες για να πάμε καλύτερα».

Ρωτήθηκε ποια είναι τα στάνταρ στα οποία αναφέρθηκε με δεδομένο ότι υπάρχουν ελλείψεις λόγω των ξένων και απάντησε πως «αν έχετε παρατηρήσει εμείς δεν έχουμε αναφέρει τέτοια πράγματα, δεν αναφέρουμε ούτε ελλείψεις, ούτε για τραυματισμούς, ούτε ξένους. Ο σύλλογος έχει μια αξιοπρέπεια, μια υπερηφάνεια. Δεν τα χρησιμοποιούμε σαν επιχειρήματα. Δικαιολογίες υπάρχουν. Εμείς προσπαθούμε γι” αυτό που είπαμε πριν. Ο Άρης έχει έναν κόσμο, που είναι χαμένος στα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα «αθλητικό καφενείο», έναν χώρο για να μαζεύεται ο κόσμος και να νιώθει όμορφα ο Αρειανός φίλαθλος, που κατ” εκτίμηση πάρα πολλών ανθρώπων, είναι ίσως και ο πιο μπασκετικός στην Ελλάδα. Δηλαδή, ο φίλαθλος του Άρη είναι από τους πιο μπασκετικούς. Είχαμε την τύχη να βρεθούμε προ ημερών σε μια συνεύρεση με τους παλαιμάχους και ακούσαμε κρίσεις που τις αναφέρουν προπονητές. Εμείς θέλουμε να μην αναφέρουμε δικαιολογίες. Οι σταθερές που ψάχνουμε στα παιχνίδια είναι οι σταθερές που ψάχνουν όλες οι ομάδες. Ας πούμε από τον Πανιώνιο ήταν τα ριμπάουντ που χάσαμε και οι στιγμιαίες επιθετικές και αμυντικές ολιγωρίες μας στοίχισαν».

Ρωτήθηκε για στον στόχο που έχει ο Άρης αγωνιστικά και απάντησε: «Τον στόχο του Πάτερ Ημών… Δος ημίν σήμερον. Χωρίς την βοήθεια του θεού δεν γίνεται».

Για τον αγωνιστικό στόχο μίλησε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, τονίζοντας ότι «ο Άρης δεν έχει δικαιολογίες. Είναι μεγάλη ομάδα, τεράστιο σωματείο, υπερήφανος λαός. Στόχος είναι όσο το δυνατόν ψηλότερα. Παίζουμε κάθε παιχνίδι για να νικήσουμε. Θεωρούμε ότι η θέση μας αδικεί διότι είχαμε το παιχνίδι με τη Δράμα, εκείνη την κλοπή, και την ήττα από το Ρέθυμνο που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει μέσα στην έδρα μας. Να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα φέτος. Του χρόνου, όμως, με έναν πολύ καλύτερο σχεδιασμό και λαμβάνοντας πιο σωστές αποφάσεις στα δεδομένα, ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ξένους από όλον τον κόσμο, παρά μόνο από την Ελλάδα…, θα φτιάξουμε σωστότερα την ομάδα».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Δύο… ειδήσεις από την τηλεοπτική παρουσία Αρβανίτη και Αγγέλου

Στο τέλος της συζήτησης των Αρβανίτη – Αγγέλου στην «Αθλητική Κυριακή» προέκυψαν και δύο… ειδήσεις. Η πρώτη αφορά το ότι αν και εφόσον φέτος υπάρξει έλλειμμα στον προϋπολογισμό της ΚΑΕ, θα καλυφθεί από το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς, το οποίο και θα είναι μικρότερο, ενώ οι δύο άνδρες αποκάλυψαν πως βρίσκονται σε συζητήσεις για την επόμενη χρονιά χωρίς να πουν κάτι περισσότερο.


Ο Λευτέρης Αρβανίτης υποστήριξε πως «η χρονιά αυτή πιστεύω ότι θα βγει ισοσκελισμένη κι αν θα έχουμε ένα μικρό έλλειμμα θα οφείλεται στο ότι τα διαρκείας δεν πήγαν όπως θα περιμέναμε ή τα εισιτήρια πόρτας ήταν λίγο περιορισμένα λόγω της κρίσης. Το λέω από τώρα στον κόουτς ότι (το έλλειμμα) θα το καλύψουμε τη νέα χρονιά! Θα κάνουμε μικρότερο μπάτζετ».

Ρωτήθηκε αν έχει γίνει πρόταση παραμονής στον Βαγγέλη Αγγέλου και απάντησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ μονολεκτικά: «Συζητάμε…».

Όταν ρωτήθηκε ο Αγγέλου τι… απαντάει, αυτός τόνισε: «Είπαμε πάρα πολλά σήμερα… Τα είπαμε όλα. Δεν έχουμε ολοκληρώσει τις συζητήσεις…».


Ξεκάθαρα, συγκεκριμένα και πολύ οργανωμένα πράγματα. Έτσι μόνο θα πάει ο σύλλογος μπροστά.
hagi
Αναγκαστικά πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα προκειμένου να τελειώσουν τα χρωστούμενα και επιτέλους να ανασάνει ο σύλλογος.. Αν ξοφλήσουν τότε ποιο εύκολα θα βάλει χρήματα κάποιος οπότε και καλύτερο μπάτζετ μπορεί να δημιουργηθεί.

Ας κάνουμε λίγο υπομονή.
SteelGandalf
QUOTE(www.onsports.gr)
Άρης: Φθηνά τη γλίτωσε ο Αγγέλου

Τυχερός μες στην ατυχία του στάθηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου, ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχε χθες βράδυ (13/03).


Ο προπονητής του Άρη, μετά την ολοκλήρωσης της προπόνησης της ομάδας στο Αλεξάνδρειο και επιστρέφοντας σπίτι του, τράκαρε με το αυτοκίνητό του. Το όχημα υπέστη σοβαρή υλική ζημιά, ευτυχώς όμως ο ίδιος βγήκε αλώβητος. Σήμερα το πρωί (14/03), μάλιστα, μετέβη κανονικά στο κλειστό και συνέχισε την προετοιμασία για το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το Σάββατο (16/03, 19.00) στο κλειστό της Πυλαίας, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.


Σιδερένιος κόουτς και άλλο κακό να μην σε βρει.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Με χορηγό στη φανέλα θα πάει στην Πυλαία! Συμφωνία με την American Genetics!

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του Άρη για χορηγία στην φανέλα της ομάδας και μάλιστα το… ντεμπούτο της νέας φανέλας θα γίνει στον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Χορηγός θα είναι η American Genetics.


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ: «Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι η εταιρεία AMERICAN genetics από σήμερα θα είναι χορηγός και της φανέλας (ένδυσης) της ομάδας μας μέχρι το τέλος της σεζόν, με προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας και για την επόμενη περίοδο.

Η AMERICAN genetics είναι μια ελληνο-ιταλική εταιρεία έρευνας και σποροπαραγωγής υβριδίων καλαμποκιού και ποικιλιών μηδικής και σόγιας. Παράγει αυστηρά μη μεταλλαγμένους σπόρους. Eχει δύο κέντρα έρευνας στη Β. Ιταλία, στο Μπέργκαμο και στη Βιτσέντζα, δύο στην Β. Ελλάδα, στις Σέρρες και στα Γιαννιτσά, ένα στην Κύπρο και ετοιμάζει το έκτο κέντρο έρευνας στην Τουρκία. Παράγει σπόρους στη Βιτσέντζα, στα Σέρβια Κοζάνης και τη Λάρισα. Έχει εμπορική παρουσία σε 23 χώρες σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Αφρική και Ιαπωνία και αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε. (americangeneticsinc.com)».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Χωρίς περιγραφή το ΠΑΟΚ-Άρης λόγω απεργίας

Μόνο φυσικό ήχο θα έχει η μετάδοση του αυριανού αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία εξαιτίας της τριήμερης απεργίας που έχουν κηρύξει οι δημοσιογραφικές ενώσεις στην ΕΡΤ.


Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκη αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει τριήμερη απεργία στην ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ στη Μακεδονία-Θράκη, διαμαρτυρόμενο για την ενέργεια της ΕΡΤ ΑΕ να μην καταβάλει στους δημοσιογράφους οφειλόμενα για εργασία σε Κυριακές και αργίες, όπως και υπερωρίες, από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 6 π.μ. του Σαββάτου 16 Μαρτίου και λήγει στις 6 π.μ. της Τρίτης 19 Μαρτίου 2013».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Πάσαλιτς αποφάσισε να κάνει την αρθροσκόπηση, μπαίνει αύριο χειρουργείο!

Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς ενημέρωσε την ομάδα του Άρη ότι αποφάσισε να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση για να ξεπεράσει την ρήξη έξω μηνίσκου στο δεξί του πόδι. Ο Βόσνιος γκαρντ θα μπει αύριο στο χειρουργείο και θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους σε διάστημα 3-4 βδομάδων.


Στη σημερινή προπόνηση ο Πάσαλιτς ενημέρωσε τους ανθρώπους της ομάδας για την απόφασή του να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, προκειμένου να αποκαταστήσει το πρόβλημα στο μηνίσκο του.

Θα υποβληθεί στην Αθήνα σε χειρουργική επέμβαση και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα είναι σε θέση να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους σε διάστημα ενός μήνα (το αργότερο). Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει σίγουρα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (εντός) και τον Ίκαρο (εκτός) και κατά πάσα πιθανότητα και με τον ΚΑΟΔ (εντός), όμως θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του απόλυτα υγιής στα τρία τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και στα πλέι οφ.
SteelGandalf
Πολλά τα προβλήματα τραυματισμών της ομάδας.

Μετά τον Πάσαλιτς (που θα απουσιάσει για καιρό), έχει πρόβλημα και ο Χαντ (του αφαιρέθηκε υγρό από το γόνατο) και θα απουσιάσει από το παιχνίδι της Δευτέρας, κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ και ο Μιχάλης Πελεκάνος, μετά από διάστρεμμα β' βαθμού (στο φιλικό παιχνίδι με το Ανατόλια), τρέχει να προλάβει, έστω και αν δεν είναι 100% έτοιμος, τον Δευτεριάτικο αγώνα.

Εντωμεταξύ:


QUOTE(www.sport24.gr)
Παραιτήθηκε ο Θεοδώρου

Ο Μίλτος Θεοδώρου μετά από σχεδόν 13 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην ομάδα μπάσκετ του Άρη παραιτήθηκε μετά από την υπόθεση του Μοχάμεντ Πάσαλιτς.


Η υπόθεση του Μοχάμεντ Πάσαλιτς οδήγησε στην παραίτηση του γιατρού του Άρη Μίλτου Θεοδώρου από την θέση του μετά από σχεδόν 13 χρόνια πετυχημένης παρουσίας.

Ο πολύπειρος ορθοπεδικός - χειρούργος για λόγους αξιοπρέπειας μετά από την στάση που κράτησε ο Βόσνιος γκαρντ να εγχειριστεί από άλλον γιατρό όπως έγινε χθες ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη, για την απόφασή του.

Ο πρώην πλέον γιατρός του Άρη είχε πει από την πρώτη στιγμή που είχε δει το αποτέλεσμα της μαγνητικής του Πάσαλιτς πως ως επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής που είναι θα πρέπει να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση και όχι να ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Όπως και έγινε μετά όμως από μία εβδομάδα και μία μέρα κι αφού πρώτα ο Πάσαλιτς πήρε όχι μία αλλά ακόμη τρεις γνώμες. Μία από τον γιατρό του στην Βοσνία αλλά και ακόμη τριών. Δύο στην Θεσσαλονίκη, των κ.κ. Σαμαρά και Γιαννακοβίτη, και αυτού που του έκανε την αρθροσκόπηση χθες στην Αθήνα.

Μία στάση από πλευράς του Πάσαλιτς για την οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ενήμερη τόσο η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης όσο και ο τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Αγγέλου, που είχε παρουσία των μελών της διοίκησης τετ α τετ με τον Βόσνιο γκαρντ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Θεοδώρου που παραιτήθηκε την Τρίτη από την θέση του στην ΚΑΕ Άρης μία μέρα μετά δεν αρνήθηκε να εξετάσει τους Τζέρεμι Χαντ και Αντώνη Ασημακόπουλο το πρωί της Τετάρτης. Σε ένα δείγμα του ήθους και της αξιοπρέπειάς του που δούλεψε τόσα χρόνια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μίλτος Θεοδώρου είχε αποτελέσει προσωπική επιλογή του πρώην προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Γιάννη Δαμιανίδη, και ότι υπήρχε απόλυτη ικανοποίηση από τις υπηρεσίες του είχε φανεί και από τις θέσεις της ΚΑΕ Άρης ακόμη και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Εκπλήξεις στα γενέθλια του Άρη στο Παλέ!

Η οικογένεια του Άρη γιορτάζει τη Δευτέρα (25/03) τη συμπλήρωση 99 χρόνων από την ίδρυση του και σύσσωμη θα γιορτάσει στο Αλεξάνδρειο τα γενέθλια του συλλόγου με την ευκαιρία της διεξαγωγής του αγώνα μπάσκετ των κίτρινων με τον Ολυμπιακό. Η ΚΑΕ όπως ανακοίνωσε έχει ετοιμάσει αρκετές εκπλήξεις και χάπενινγκς για τους φίλους της ομάδας.


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ: «Τη Δευτέρα στις 25 Μαρτίου 2013 ο ΑΡΗΣ συμπληρώνει τα 99 χρόνια από την ίδρυση του. Την ίδια ημέρα στις 19.00 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο η ομάδα μας δίνει το παιχνίδι της 21ης Αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μέσα στο εορταστικό κλίμα που θα δημιουργηθεί στο γήπεδο, πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν τους φιλάθλους της ομάδας. Στο ημίχρονο του αγώνα θα μοιραστούν συλλεκτικά t-shirts, ενώ στο τέλος της αναμέτρησης οι μικροί φίλοι του ΑΡΗ θα πάρουν αναμνηστικά δώρα, μπαλόνια και αυτόγραφα των παικτών.

Σύσσωμη η οικογένεια του ΑΡΗ θα βρεθεί στο Αλεξάνδρειο την εορταστική αυτή ημέρα του Συλλόγου. Η Διοίκηση της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΡΗ, ο ΑΣ ΑΡΗΣ και η Κοινωνία Μελών του ΑΡΗ θα είναι στο Αλεξάνδρειο, προκειμένου να γιορτάσουν τα 99 χρόνια του ΑΡΗ και να στηρίξουν την ομάδα μπάσκετ!»


Χρόνια Πολλά αγάπη μου γλυκιά!!!
gallistis
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΜΟΥ!!!
gmalamos
Νικη σημερα!!Μια χαρα για εορταστικο δωρο..
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Σάββας Ηλιάδης: «Χρόνια Πολλά αγάπη μου γλυκιά…»

Γέννημα-θρέμμα Αρειανός, παίκτης που μεγάλωσε μέσα στην ομάδα ο Σάββας Ηλιάδης δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον Άρη. Και γι’ αυτόν όπως για όλους τους φίλους της ομάδας η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη. Ο πρώην αρχηγός της ομάδας μπάσκετ των κίτρινων έστειλε τις ευχές του για τα 99α γενέθλια του Άρη μέσω της σελίδας του στο facebook.


Ο Ηλιάδης έγραψε στο προφίλ του: «Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες…Λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον… Και για να μην ξεχνιόμαστε.. Χρόνια πολλά αγάπη μου γλυκιά… Και στα 100……»

gallistis
χρονια πολλά,αγάπη μου γλυκειά
και στα εκατό,θα'μαι πάλι εδώ να στο τραγουδώ...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Θεωρείται λήξαν το θέμα Χαρίση

Το θέμα που προέκυψε με τον Κώστα Χαρίση θεωρείται λήξαν. Ο Βαγγέλης Αγγέλου έδωσε την εξήγησή του για την απόφασή του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον ΚΑΟΔ, ο έμπειρος σέντερ ήταν δίπλα στην ομάδα και πανηγύρισε τη νίκη επί των Δραμινών με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και από αύριο ο παίκτης θα συμμετέχει κανονικά στις υποχρεώσεις της ομάδας.


Μια δύσκολη κατάσταση μέσα στην ομάδα πέρασε. Την διαχειρίστηκαν σωστά όλοι οι εμπλεκόμενοι, δεν είχε καμία επίπτωση επί του αγωνιστικού, αφού η ομάδα κέρδισε και προχωράει. Στόχος είναι να κερδίσει όσα περισσότερα παιχνίδια μπορεί, αν είναι δυνατόν όλα, για να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Φυσικά με τον Κώστα Χαρίση παρών και απόλυτα ενεργό, γιατί η ομάδα τον χρειάζεται.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Στην έξοδο ο Πελεκάνος!

Πρόβλημα με τον Μιχάλη Πελεκάνο προέκυψε στον Άρη σε βαθμό που να θεωρείται πολύ πιθανή η λύση της συνεργασίας με τον Έλληνα φόργουορντ!


Οι κίτρινοι παρουσιάζονται ανακόλουθοι ως προς τις υποχρεώσεις τους προς τον Πελεκάνο, όχι μόνο σε θέματα που αφορούν το συμβόλαιό του, αλλά και σε θέματα της καθημερινότητας και της οικογένειας του αθλητή.

Υπάρχουν δεσμεύσεις και υποσχέσεις της διοίκησης που δεν έχουν τηρηθεί. Το θέμα δεν έχει προκύψει σήμερα. Υπάρχει εδώ και καιρό, όπως επίσης υπήρξαν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών για να βρεθεί μια λύση. Αυτή η λύση δεν έχει βρεθεί και ο παίκτης έχει φτάσει στο σημείο να θέλει να αποχωρήσει από τον Άρη!

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν έχει πληρωθεί όπως πρέπει τα χρήματα του συμβολαίου του. Υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία όφειλε να ρυθμίσει η ΚΑΕ και δεν το έχει κάνει και αφορούν την καθημερινότητα του παίκτη και της οικογένειάς του.

Από την πλευρά του παίκτη προκύπτει πως είναι πολύ πιθανό ο Πελεκάνος να στείλει εξώδικο στην ΚΑΕ για να είναι απόλυτα τυπικός σε κάθε του ενέργεια και δεν είναι μυστικό ότι αναζητάει ομάδα στο εξωτερικό για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο ίδιος θα ήθελε να παραμείνει στον Άρη και να ολοκληρώσει την χρονιά του στην Θεσσαλονίκη, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί με τη διοίκηση στην αρχή της περιόδου. Άλλωστε έχει δείξει στην πράξη ότι θέλει να προσφέρει και δεν είναι υπερβολή ότι σε αρκετά παιχνίδια την φετινή χρονιά έπαιξε τραυματίας και παρά την σύσταση των γιατρών να μείνει εκτός (Καβάλα, Ολυμπιακός, Ίκαρος).

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Δημήτρη Βεργίνη, όχι στον βαθμό που είναι του Πελεκάνου.


Ομολογώ πως αυτό δεν το περίμενα! Πίστευα, όπως νομίζω το ίδιο πίστευαν και οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας, πως τέτοιες συμπεριφορές-πρακτικές, αποτελούσαν παρελθόν για τον σύλλογο.

Εφόσον ισχύουν τα δεδομένα, όπως τα αναφέρει το ρεπορτάζ, ντρέπομαι. Ειδικά για παίχτες της ποιότητας και του ήθους του Μιχάλη Πελεκάνου, ο οποίος απέδειξε, στο λίγο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα, πως την βάζει και πάνω από τον εαυτό του. Βέβαια τα ίδια θα έπρεπε να ισχύουν για κάθε σωστό επαγγελματία, ασχέτως αν είναι σε θέση να προσφέρει όσα ο Μιχάλης στην ομάδα. Ή έχεις λόγο ή δεν έχεις (απέναντι στον οποιονδήποτε).-

Θα είναι κριμά και τεράστιο πλήγμα, να χαθεί και αυτός και μάλιστα με τέτοιον τρόπο.

Εύχομαι κι ελπίζω να μπορέσουν εκεί στην διοίκηση να σώσουν, έστω και την ύστατη ώρα, τα προσχήματα.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Τετ α τετ Κουρόγλου – Πελεκάνου και λύση της παρεξήγησης!

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Μιχάλη Πελεκάνο είχε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Θόδωρος Κουρόγλου στο Αλεξάνδρειο πριν από λίγη ώρα και δόθηκε τέλος στη παρεξήγηση που δημιουργήθηκε σχετικά με τις εκκρεμότητες που αφορούσαν την καθημερινότητα του αθλητή και της οικογένειάς του. Ήταν ένα θέμα που προέκυψε από τρίτο πρόσωπο και δεν θα μπορούσε να διαταράξει τις σχέσεις της ομάδας και του παίκτη.


Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ μίλησε με τον Μιχάλη Πελεκάνο πριν την σημερινή προπόνηση, στην οποία ο παίκτης δεν συμμετέχει λόγω του τραυματισμού του (δύο διαστρέμματα), αλλά ακολουθεί θεραπευτική αγωγή. Ρωτήθηκε ο Πελεκάνος αν θέλει να φύγει από την ομάδα ή αν έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο και ο παίκτης απάντησε αυτό που ουσιαστικά μετέφερε και το PRESSARIS πριν από λίγη ώρα, ότι δηλαδή ουδέποτε ο Πελεκάνος θα έθετε θέμα αποχώρησης, αν δεν προκέπυπταν αυτά τα προβλήματα.

Η ουσία είναι ότι και η εκκρεμότητα πέρα από το συμβόλαιό του διευθετήθηκε και η παρεξήγηση λύθηκε και ο παίκτης παραμένει κανονικά μέλος της ομάδας. Πρέπει βέβαια, να διευθετηθούν και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το συμβόλαιο του παίκτη, κάτι για το οποίο επίσης έχει δεσμευτεί και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση…


Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και να μην χρειαστεί, μελλοντικά, να δούμε κάτι ανάλογο από τον ίδιο ή από άλλον παίχτη της ομάδας.

Είναι κακό, πέραν όλων των άλλων, για το προφίλ και την ιστορία της ομάδας, όταν συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Αρβανίτης στο PRESSARIS: «Πρόβλημα καθαρά από συγκυρία, το διευθετούμε, ο Πελεκάνος θα μείνει στον Άρη»

Το PRESSARIS επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη ο οποίος παρουσιάστηκε καθησυχαστικός για το ζήτημα του Μιχάλη Πελεκάνου, υπογραμμίζοντας πως οι περισσότερες από τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στην υπόθεση βρίσκονται ήδη προς διευθέτηση!


Ο πρόεδρος της ΚΑΕ τόνισε πως «από συγκυρίες προέκυψε αυτό το ζήτημα σήμερα. Υπάρχει επίγνωση του προβλήματος και πιστεύω ότι θα λυθεί. Ήδη κάποια πράγματα από αυτά που δημιούργησαν το πρόβλημα έχουν διευθετηθεί και δεν θα υπάρξει συνέχεια. Ο παίκτης θα μείνει στον Άρη».

Τι ακριβώς έχει συμβεί; Η δόση των τηλεοπτικών δεν εισπράχθηκε την Δευτέρα όπως έγινε από τις υπόλοιπες ομάδες γιατί ο ΕΣΑΚΕ έπρεπε να κρατήσει κάποια χρήματα που οφείλει η ΚΑΕ. Μετά από συνεννόηση του Αρβανίτη με τον ΕΣΑΚΕ τα χρήματα θα κρατηθούν από μετεγενέστερη δόση, ώστε τώρα να μπορέσουν να εισπραχθούν κανονικά τα χρήματα και να μοιραστούν στους παίκτες, μεταξύ αυτών και ο Πελεκάνος.

Σε ότι αφορά τις επιταγές που είναι μη μεταβιβάσιμες αυτό που είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ είναι ότι από τη στιγμή που δεν μεταβιβάζονται, θα εισπράξει η ΚΑΕ τα χρήματα και θα τα δώσει κατευθείαν στον Πελεκάνο και τον Βεργίνη.

Πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της ΚΑΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του παίκτη και τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες της ΚΑΕ.


Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο, όλη αυτή η υπόθεση, δεν μπορούσε να λυθεί χωρίς να βγει προς τα έξω; Δεν μπορούσε να παραμείνει στους κόλπους της Κ.Α.Ε. και να μην δημιουργηθούν κακές εντυπώσεις;
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Πελεκάνος περιμένει οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη σήμερα

Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας ο Μιχάλης Πελεκάνος περιμένει να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν από την ΚΑΕ ως προς την διασφάλιση των χρημάτων του συμβολαίου του. Η παρεξήγηση που αφορούσε το θέμα της καθημερινότητάς του λύθηκε σε πρώτη φάση και θα διευθετηθεί ολοκληρωτικά σήμερα, όμως το σοβαρό είναι οι εγγυήσεις που θα πρέπει να δώσει η διοίκηση.


Ο εκπρόσωπος του παίκτη περιμένει σήμερα να δοθεί λύση, όπως χθες έλαβε τις υποσχέσεις της ΚΑΕ. Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν καθησυχαστικοί και τόνιζαν χθες πως δεν πρόκειται να τεθεί θέμα αποχώρησης του παίκτη, ειδικά από τη στιγμή που και ο ίδιος τους επανέλαβε ότι αυτή ήταν σκέψη του επειδή δεν είχαν διευθετηθεί αυτά που είχαν συμφωνηθεί.

Στη διάρκεια της μέρας θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η λύση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και με τις επιταγές που δεν ήταν μεταβιβάσιμες και επιστράφηκαν. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, το θέμα θα κλείσει οριστικά σήμερα. Σε διαφορετική περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του Πελεκάνου.
Timemaster
τελικά όλα ήταν μια παρεξήγηση όπως συνήθως....
έτσι από κάτι τέτοιες παρεξηγήσεις και τέτοιες συγκυρίες φτάσαμε να χρωστάει ο Άρης τόσα λεφτά!!!
rolleyes.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Επέστρεψε ο Πάσαλιτς! Έπαιξε στο φιλικό με τον ΚΑΟΔ!

Το σημερινό φιλικό του Άρη με τον ΚΑΟΔ είχε ένα πολύ ευχάριστο! Την επιστροφή του Μοχάμεντ Πάσαλιτς στην αγωνιστική δράση! Ο Βόσνιος γκαρντ πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Βαγγέλη Αγγέλου, ώστε σταδιακά να αρχίσει να βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό και να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για τον αγώνα του επόμενου Σαββάτου με το Περιστέρι στην Αθήνα.


Στις 20 Μαρτίου είχε κάνει την αρθροσκόπηση για να αποκαταστήσει το πρόβλημα στο μηνίσκο του. Σήμερα 24 μέρες μετά ο Βόσνιος ήταν σε θέση μάχης! Πήρε μερικά λεπτά συμμετοχής στον φιλικό αγώνα του Άρη με τον ΚΑΟΔ και έδειξε ότι με την δουλειά που θα κάνει στις προπονήσεις από αύριο ως την Παρασκευή, θα είναι σε θέση να μπει και να βοηθήσει την ομάδα του στον κρίσιμο και δύσκολο αγώνα με το Περιστέρι.


Ευχάριστα τα νέα, αρκεί να προσέξει και να προσεχτεί, ώστε να μην υπάρξει κάποιο πισωγύρισμα.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πάσαλιτς: Επιστροφή μετά από 57 ημέρες!

Δίχως αμφιφοβία η επιστροφή του Μοχάμεντ Πάσαλιτς είναι η πιο σημαντική είδηση για τον Άρη ενόψει του σημερινού αγώνα με το Περιστέρι. Ο Βόσνιος γκαρντ επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά από 57 μέρες, έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του να διεκδικήσει ως το τέλος τις πιθανότητες που έχει για την κατάκτηση της 6ης θέσης.


Ο Πάσαλιτς αγωνίστηκε τελευταία φορά στις 2 Μαρτίου, στον αγώνα με τον Απόλλωνα στο Αλεξάνδρειο. Με 20 πόντους είχε βοηθήσει τον Άρη να κερδίσει με σκορ 68-64. Λίγες μέρες μετά υπέστη κάκωση έξω μηνίσκου, υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στις 20 Μαρτίου, έχασε τέσσερα παιχνίδια της ομάδας, στα οποία ήρθαν τρεις σερί ήττες (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ίκαρος) και μία νίκη (ΚΑΟΔ) και σήμερα επιστρέφει!

Σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας μήνας από τη μέρα της επέμβασης. Ο Πάσαλιτς είχε την ευκαιρία να μπει σε έναν αγωνιστικό ρυθμό με τα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο Άρης τις περασμένες ημέρες, με τον ΚΑΟΔ και τον Πιερικό, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα για να βρει τον καλό του εαυτό.

Ο Πάσαλιτς πριν τον τραυματισμό του ήταν πρώτος σκόρερ του Άρη με 12,5 πόντους μέσο όρο και πρώτος πασέρ του με 2,6 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ σούταρε με το εξαιρετικό 44% στα τρίποντα.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο ρόλος Τζεβελέκη στην ΚΑΕ, η άριστη συνεργασία του με τον Αρβανίτη και οι σκέψεις για το μέλλον

Δίπλα σε όλη την προσπάθεια υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99 ήταν από την πρώτη στιγμή μέχρι και χθες ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, Θανάσης Τζεβελέκης. Έχει άριστη συνεργασία με τον Λευτέρη Αρβανίτη, έχει πληρώσει κάποιες δόσεις στην εφορία για να κρατηθεί «ζωντανή» η ρύθμιση και παράλληλα προσπαθεί να βρει επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην ομάδα, ειδικά αν αυτή μπει στο άρθρο 99.


Ενδεχόμενο επιστροφής του Θανάση Τζεβελέκη στην ΚΑΕ υπό τη μορφή που ήταν τα περασμένα χρόνια δεν υπάρχει. Ο ίδιος, όμως, δεν θα ήταν αρνητικός να συμμετέχει σε ένα σχήμα, μαζί με άλλους επιχειρηματίες, ώστε να προσδώσουν στον Άρη και πάλι δυναμική και οικονομική άνεση που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει (εδώ και 3-4 χρόνια). Υπάρχουν σκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ειδικά αν η ομάδα υπαχθεί τελικά στο άρθρο 99.

Για τον ίδιο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο προέχουν οι υποχρεώσεις στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, αντιλαμβάνεται ότι είναι δύσκολο να χωρέσουν δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, όμως ουδέποτε έχει πάψει να σκέφτεται (άλλωστε η παρουσία του δικού του νομικού, Γιώργου Ψάλλα στην υπόθεση του άρθρου 99 φανερώνει την άμεση ενασχόλησή του με την ΚΑΕ) πώς μπορεί να βοηθήσει το τμήμα μπάσκετ, του οποίου είναι μέτοχος με 20%.


Επειδή τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να καταδεινύονται.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Φιλανθρωπική επίσκεψη στο παιδικό χωριό SOS στο Φίλυρο

Μία ιδιαίτερη επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου (27/04) η ομάδα μας. Αντιπροσωπεία παικτών, αποτελούμενη από τον αρχηγό της ομάδας, Αντώνη Ασημακόπουλο, τον Σωτήρη Καραποστόλου και τον Τζέρεμι Χαντ, ο κόουτς του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου, το μέλος της Διοίκησης, Παύλος Ζουλιάμης, ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Βασίλης Βουρτζούμης και ο φροντιστής, Γιάννης Νικητάκης επισκέφθηκαν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.


Η κοινωνική λειτουργός του Χωριού, κ. Τζούλια Ράσκου, ενημέρωσε τους ανθρώπους του Άρη για τη δημιουργία του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, τον τρόπο λειτουργίας του και για τα παιδιά που διαμένουν εκεί. Αξίζει να σημειωθεί πως το Ελληνικό Παιδικό Χωριό είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανεξάρτητο από Διεθνείς Οργανισμούς και φορείς και πως η συντήρησή του και όλα τα έξοδα καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από δωρεές και εθελοντισμό.

Στη συνέχεια, οι αθλητές του Άρη έπαιξαν μπάσκετ με τα παιδιά στο γήπεδο του Χωριού υπό τις οδηγίες του κόουτς Αγγέλου, κάτι που όλοι έδειξαν να απολαμβάνουν! Τα παιδιά πήραν αναμνηστικά καπελάκια του Άρη, τα οποία και φορούσαν, καθώς επίσης και μπάλες με τις υπογραφές των παικτών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες των παιδιών με τους αθλητές και το τεχνικό τιμ της ομάδας και δόθηκε η υπόσχεση για νέα συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού τόσο οι άνθρωποι του Άρη, όσο και τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού το διασκέδασαν και συζήτησαν γύρω από τον Αθλητισμό.

Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

546 22 Θεσσαλονίκη, Τ.Θ. 17527-54009

Τηλ. 2310 233.033, FAX.2310 233.802

Φίλυρο: 2310 677.556, 678.460 FAX: 2310 678.213

e-mail: info@paidikoxorio.gr

http://www.paidikoxorio.gr

Πηγή: arisbc.gr
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Νέος αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ο Αρβανίτης, απορρίφθηκε η καταγγελία Πετράτου εναντίον της ΚΑΕ

Ο Λευτέρης Αρβανίτης είναι εδώ και λίγη ώρα ο νέος αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Με ομόφωνη απόφαση των 14 ομάδων της Α1 προτάθηκε στο Δ.Σ. του Συνδέσμου να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση καθώς εκτίμησαν πως πρόκειται για έναν νέο και άφθαρτο παράγοντα. Απορρίφθηκε ομόφωνα η καταγγελία του νομικού Νίκου Πετράτου εναντίον της ΚΑΕ Άρης εξαιτίας της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο 99.


Το τελευταίο θέμα που υπήρχε στη σημερινή ατζέντα του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ήταν η καταγγελία που είχε κάνει ο κ. Πετράτος, ζητώντας αφαίρεση βαθμών του Άρη από το πρωτάθλημα λόγω της αίτησης υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99.. Ο ΕΣΑΚΕ απέρριψε το αίτημα του καθώς από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας των κίτρινων να υπαχθούν στο συγκεκριμένο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα.


Συγχαρητήρια στον πρόεδρο μας.

Του ευχόμαστε να μπορέσει να προσφέρει, όσο γίνεται περισσότερα, για το καλό του αθλήματος, στο νέο του πόστο.
hagi
Και γω εύχομαι τα καλύτερα Ελπιζω να γίνει κάτι καλο στο άθλημα που αγαπάμε. Ο κ. Αρβανίτης δείχνει πολύ σωστός μέχρι στιγμής. Μακάρι να κάνει το καλύτερο και στη νέα θέση του αλλά και στην ομάδα μας.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Αγγέλου κάνει τον απολογισμό της χρονιάς και μιλά για το μέλλον του

Τον απολογισμό της σεζόν που τελείωσε θα κάνει ο Βαγγέλης Αγγέλου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που θα παραθέσει αύριο το μεσημέρι. Παράλληλα θα αναφερθεί και στο δικό του μέλλον


Ο προπονητής του Άρη αναμένεται να μιλήσει για όσα έγιναν τη φετινή σεζόν όμως με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται αυτά που θα πει για το ενδεχόμενο παραμονής του στην τεχνική ηγεσία των κίτρινων.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Μικρότερο μπόνους στον Άρη λόγω του αποκλεισμού του… ΠΑΟΚ!

Ο Άρης κατάφερε να κερδίσει δύο χρηματικά μπόνους στο φετινό πρωτάθλημα, που θα τον βοηθήσουν να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει προς παίκτες, τεχνικό τιμ και υπαλληλικό προσωπικό. Δεν θα είναι τα χρήματα, όμως, όσα αρχικά υπολόγιζαν οι κίτρινοι, γιατί… αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από το Ρέθυμνο!


Το πρώτο χρηματικό μπόνους του Άρη αφορά την ανάδειξη νέων παικτών και η χρησιμοποίηση του Λευτέρη Μποχωρίδη και των όσων έκανε φέτος με την ομάδα, δίνουν από τον ΟΠΑΠ – μέσω ΕΣΑΚΕ – ένα ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ.

Το δεύτερο χρηματικό μπόνους αφορά την βελτίωση θέσης και προέρχεται πάλι από τον ΟΠΑΠ ως μέρος της κεντρικής συμφωνίας για χορηγία του πρωταθλήματος. Οι ομάδες της πρώτης τετράδας έχουν δικό τους μπόνους και το μοιράζονται αναλόγως. Οι ομάδες από στις θέσεις 5-12 έχουν ένα ποσό το οποίο μοιράζεται αναλογικά σε όσες έχουν βελτιώσει την θέση τους σε σχέση με πέρσι. Σε αυτές τις ομάδες συγκαταλέγεται ο Άρης, μαζί με τον Ίκαρο, τον Απόλλωνα Πατρών και τον Πανελευσινιακό. Αυτές οι τέσσερις ομάδες στο φινάλε της κανονικής διάρκειας ήταν στις θέσεις 5-12 και παρουσίασαν βελτίωση θέσης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν τέταρτος και υπολογίστηκε στο πρώτο γκρουπ με διαφορετικό μπόνους. Το Ρέθυμνο ως πέμπτο δεν παρουσίασε βελτίωση θέσης, αλλά αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ μπήκε στην τετράδα και έτσι πλέον, ο συμπολίτης συμπεριλαμβάνεται στις ομάδες που ανήκουν στο γκρουπ 5-12. Πέρσι ήταν 8ος, φέτος είναι 5ος, άρα έχει βελτιώσει την θέση του και έτσι το μπόνους του ΟΠΑΠ θα μοιραστεί σε πέντε και όχι σε τέσσερις ομάδες. Το ακριβές ποσό για κάθε ομάδα θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες μέρες, όμως θεωρείται βέβαιο ότι οι κίτρινοι θα εισπράξουν για την βελτίωση θέσης περισσότερα από 40 χιλιάδες ευρώ.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Ίσως και σήμερα το ραντεβού διοίκησης – Αγγέλου

Είναι πολύ πιθανό ο Βαγγέλης Αγγέλου να έχει σήμερα μια συνάντηση με τη διοίκηση του Άρη, τον πρόεδρο Λευτέρη Αρβανίτη και τον υπεύθυνο του αγωνιστικού τμήματος, Χρήστο Γαλιλαία, ώστε να μπει στην τελική του ευθεία το θέμα της παραμονής του ή όχι στην τεχνική ηγεσία.


Ο τεχνικός του Άρη βρίσκεται από χθες στην Θεσσαλονίκη. Υποχρεώσεις δεν υπάρχουν, ούτε προπονήσεις. Θα συνεχιστούν ωστόσο οι συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει μέσα στη χρονιά, ανάμεσα στις δύο πλευρές για το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας. Αν δεν γίνει σήμερα αυτή η συνάντηση, τότε είναι δεδομένο ότι θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στη βδομάδα.

Υπάρχει κάτι παραπάνω από θετικό κλίμα για ανανέωση του συμβολαίου του Βαγγέλη Αγγέλου, είναι ο μεγάλος στόχος της διοίκησης να κρατήσει τον προπονητή που σε μια μεταβατική χρονιά λίγο έλειψε να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη τετράδα, αναδεικνύοντας και νεαρούς παίκτες.

Όλα αυτά είναι γνωστά, όμως, θα πρέπει να καθίσουν διοικούντες και Αγγέλου και να διαμορφώσουν το πλαίσιο της επικείμενης συνεργασίας τους, για να πορευτεί ο Άρης με ηρεμία αυτό το καλοκαίρι όσον αφορά το αγωνιστικό.
SteelGandalf
Εχθές:

QUOTE(www.pressaris.gr)
Συνάντηση για το τελευταίο αντίο και… κατευθυντήριες εντολές

Η χρονιά του μπασκετικού Άρη έκλεισε πριν από λίγη ώρα. Ο Βαγγέλης Αγγέλου μάζεψε την ομάδα στο Αλεξάνδρειο και εκεί τους μίλησε για τελευταία φορά φέτος και τους έδωσε κατευθυντήριες εντολές για την περίοδο που ξεκίνησε χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Δεν έγινε καμία αναφορά για το δικό του μέλλον, άλλωστε αυτό είναι θέμα που θα συζητηθεί με τη διοίκηση.


Ουσιαστικά η σημερινή συνάντηση ήταν για τον αποχαιρετισμό μιας χρονιάς που ξεκίνησε πολύ δύσκολα κα ολοκληρώθηκε με θετικό τρόπο, αφήνοντας μια πικρή γεύση, γιατί η ομάδα έδειξε ότι θα μπορούσε να περάσει τον Πανιώνιο και να μπει στην τετράδα.

Ο Αγγέλου μίλησε με τους παίκτες στην σάλα «Νίκος Γκάλης» και το ραντεβού για τις προπονήσεις συντήρησης και ατομικής βελτίωσης δόθηκε για μετά τις 10 Ιουνίου, ανεξαρτήτως του αν θα είναι ή όχι ο ίδιος παρών.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Βεργίνης: «Άξιζε να περάσουμε στην επόμενη φάση – Θέλω να μείνω»

Ο Άρης άξιζε να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, αλλά και πάλι ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η χρονιά αφήνει θετικό πρόσημο, όπως τόνισε και ο Δημήτρης Βεργίνης.


Μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» τόνισε αρχικά: «Ήταν μία δύσκολη χρονιά και είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Αξίζαμε να περάσουμε στην επόμενη και εν τέλει πάμε με το κεφάλι ψηλά. Η αλλαγή προπονητή βοήθησε και όσο περνούσε ο καιρός κάναμε το κάτι παραπάνω στην προσπάθειά μας να διακριθεί η ομάδα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την κατάληξη και νομίζω ότι χάσαμε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στην τετράδα των πλέι οφ», και συνέχισε: «Δύσκολα είναι γενικότερα τα πράγματα. Από τη φετινή χρονιά άλλαξαν τα δεδομένα και ήρθαν άνθρωποι που βοήθησαν σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης, στοιχείο που μας βοήθησε πολύ. Τα προβλήματα έμεναν έξω από το παρκέ και δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό όλοι, κάτι που φάνηκε και μέσα στο παρκέ».

Ο Βεργίνης αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια για τον Βαγγέλη Αγγέλου: «Στην αρχή ήταν εντελώς διαφορετικά και είχαμε νέο προπονητή. Σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι πολύ δύσκολο να δέσουμε, αλλά όσο περνούσε ο καιρός είμαστε ακόμη καλύτεροι. Στα τρία παιχνίδια με τον Πανιώνιο βγάλαμε μία πολύ καλή εικόνα και γενικότερο είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή μας».

Ο Έλληνας παίκτης μίλησε για τη βαριά φανέλα που έχει ο Άρης σαν ομάδα: «Νομίζω ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά η φανέλα είναι πολύ βαριά. Ο Άρης είναι ένα τεράστιο σωματείο και πάνω από όλα χρειάζεται καλή διαχείριση. Αγωνιστικά, υπάρχει ένας βασικός κορμός και δε ήταν καλό να φύγουν παίκτες, ώστε η ομάδα να μείνει ανταγωνιστική. Είναι νωρίς ακόμη, ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Για το πόσο επηρέασε το φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη τον ίδιο και τους συμπαίκτες του είπε: «Η εκδήλωση για τον Γκάλη ήταν κάτι πραγματικά μοναδικό. Φοβερή εμπειρία για όλους μας. Εμείς συζητούσαμε μεταξύ μας πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Άρης και βοήθησε ακόμη και μας να καταλάβουμε τι έχει προσφέρει ο Άρης και ο Νίκος Γκάλης στο ελληνικό μπάσκετ. Μακάρι να προσφέρει στην ομάδα από όπου μπορεί…».

Ο Βεργίνης αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να μείνει στον Άρη και την επόμενη χρονιά: «Εγώ θα δω τι θα κάνω, είμαι τρία χρόνια στην ομάδα και θέλω να μείνω. Βλέπω ότι γίνεται μια προσπάθεια σημαντική και αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια θα είναι μία από τις βασικές μου επιλογές».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Αγγέλου

Ο Βαγγέλης Αγγέλου σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει τη συνέντευξη Τύπου του με την οποία θα κάνει απολογισμό της χρονιάς και προφανώς θα πάρει θέση και για όλα όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα. Το PRESSARIS είναι παρών στο Αλεξάνδρειο και θα σας μεταφέρει όλες τις λεπτομέρειες της συνέντευξης Τύπου.


«Ξεκινάω από την Την Τετάρτη 6 το απόγευμα 25 Οκτωβρίου όταν ο κ. Αρβανίτης μου έκανε ένα τηλέφωνο στη Χαλκίδα και 22:45 με πήρε ο υπεύθυνος της ομάδας για τα εισιτήρια και αποφάσισα πρωί Πέμπτης να έρθω σε αυτήν την ομάδα. Ο μόνος τρόπος, η πρώτη σκέψη που ήρθα ήταν μέσα από συζήτηση δύο ωρών και μου είπαν «μη το κάνεις, είναι λάθος». Ο αθλητισμός επαληθεύτηκε. Στους ανθρώπους προσφέρει έναν ιδιαίτερο εθισμό και την ικανοποίηση να αντιμετωπίζεις την πιο άνιση μάχη, να είσαι απέναντι με τον εαυτό του, αυτό το θηρίο που δύσκολα το ελέγχουμε.

Ξεκινήσαμε το πρώτο ματς στις 27/10 με τον Ηλυσιακό και προγρμματίσαμε το επόμενο με την Ελευσίνα και φτάσαμε σήμερα να μιλήσουμε με αριθμούς. Η ομάδα του Άρη μέχρι το τελευταίο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είχε 197 μέρες έργο από τη μέρα που ήρθα εγώ. έγιναν 160 προπονήσεις μπάσκετ, το 35% ήταν διπλές. Εγιναν 60 προπονήσεις φυσικής κατάστασης και 50 μέρες ρεπό. Η ομάδα έπαιξε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος με ένα πρόγραμμα σε μια χώρα που δυσκολεύεται να οργανώσει το οτιδήποτε, να φτιάξουμε ένα βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό που να στηρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Πρώτα στις προτεραιότητες ανάγκης, στις μικρές νίκες που μας έδιναν το δικαίωμα μετά από ένα τρίμηνο να βρούμε μικρούς στόχους και τρίτον να μπορέσουν όλα αυτά μαζί να δώσουν τη δύναμη στους παίκτες για να αποδώσουν σαν σύνολο και να ικανοποιήσουν ένα πολύ δύσκολο μπασκετικό κοινό όπως είναι ο Άρης, πολύ αληθινό, πολύ ιδιαίτερο και εθισμένο στην αγωνιστικότητα, στην οικογένεια και τις νίκες. Το τελευταίο είναι και το πιο δύσκολο.

Χωρίσαμε δύο ομάδες. Την ομάδα του γηπέδου και την ομάδα των γραφείων. Προσπαθήσαμε με τους ανθρώπους της διοίκησης να συζητήσουμε γι” αυτόν τον σχεδιασμό και όσον αφορά το γήπεδο προσπαθήσαμε το καταπονημένο ρόστερ, με μια καλή προπονητική λογική σε σχέση με τις δυνατότητες το χωρίσαμε σε βασικότατους, βασικούς, αναπληρωματικούς και παίκτες προπόνησης.

Οι βασικότατοι και βασικοί παίκτες του Άρη κατά τη διάρκεια αυτών των 8,5 μηνών έχασαν 1-1,5 μήνα. Οι νεαροί παίκτες του Άρη και οι αναπλρωματικοί έχασαν 1,5-2 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι σε μια χρονιά που η ομάδα έχει μόνο ένα πρωτάθλημα, με τόσες μεγάλες διακοπές, υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη απώλεια τραυματισμών. Αν το αναλύσει αυτό κανείς, θα δει ότι είτε υπάρχει πρόβλημα προπονητικής υποδομής ή προπονητικής διαχείρισης. Εκεί αποφασίσαμε ότι θα κάνουμε υπομονή 1-1,5 μήνα, θα ρισκάρουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια, στηριζόμενοι στο ιατρικό τιμ. Καταφέραμε να φτάσουμε σε κάποιες καθοριστικές στιγμές όπου η μόνη δυσκολία ήταν να περάσουμε στους παίκτες του ειδικό βάρος αυτής της φανέλας.

Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι με πολύ απλό τρόπο να σου πουν που ήρθες, πως θα προσαρμοστείς. Αυτό το διάστημα είναι πολύ δύσκολο και είναι ικανότητα σε μια ομάδα να μπορεί να εντάσσει μέσα από τη γνώση του περιβάλλοντος που έχει έναν παίκτη ή έναν νεαρό. Εμείς βλέπαμε μια δυσπιστία από τους παίκτες. Ενώ μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, είχαμε να λύσουμε πολλά θέματα

Φτάσαμε και ευτυχήσαμε όλοι μας να μας το δώσει αυτό το νόημα αυτού του συλλόγου η εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη. Εγώ το είδα στα μάτια των παικτών. Αυτές οι εκδηλώσεις ενθάρρυναν την άποψή μου ότι η ιστορία είναι η κολώνα, η βάση της ομάδας. Δεν ξέρω ποιος έγινε, ποιος το σκέφτηκε, ποιοι το υλοποίησαν, βγήκε ένα μαγικό αποτέλεσμα και αυτή την αύρα εισέπραξε αυτή η ομάδα και τελείωσε όπως τελείωσε.

Θέλω να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους πολύ απλά. Πρώτον την διοίκηση, δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, γιατί η διοικητική ομάδα του Άρη, όσο περισσότερο ομάδα γίνει, τόσο πιο ομαδικό προϊόν θα παράγει. Μιλήσαμε, βγήκαμε έξω, μας έστελναν μηνύματα, μας ανέχτηκαν, μας υποστήριξαν.

Στο διοικητικό προσωπικό, στα γραφεία του Άρη, που για μένα είναι από τα πιο έμπειρα και πιο ικανά σταφ στην Ευρώπη που έχω δει. Μέσα από καλές και κακές στιγμές έβλεπες στο βάθος της ψυχής του πονούν και αγαπούν αυτήν την ομάδα και κόντρα σε πολλά άντεξαν και μας βοήθησαν πάρα πολύ.

Στους παίκτες μας και λέω «μας» γιατί έγιναν «μας» και κομμάτι μας και είναι πολύ δύσκολο να σας μεταφέρω την εικόνα μέσα στα αποδυτήρια στη Νέα Σμύρνη. Τους ευχριστούμε έναν ένα γιατί κατάφεραν και άντεξαν τις αμφιβολίες, αλλά βρήκαν χημεία μεταξύ τους και μας δίδαξαν τι μπορεί να κάνει ένα γκρουπ όταν ενώνεται.

Στους συνεργάτες μας, τον Θανάση Μολυβδά, τον Σάββα Καμπερίδη και τον Παναγιώτη Ζάλογγο. Δεν κάναμε κανένα μίτινγκ και αυτοί με ανέχτηκαν και δεν ξέρω πως και αυτό που έδωσαν ήταν από μέσα τους και τους ευχαριστώ.

Στο υπόλοιπο σταφ, τους γιατρούς, τους εξωτερικούς συνεργάτες, τον φυσιοθεραπευτή, τον φροντιστή, που ήρθαν και στήριξαν την προσπάθεια και βοήηθσαν την ομάδα σε δύσκολες μέρε.ς Στους συναδέλφος προπονητές στη Θεσσαλονίκη που ήρθα χαμένος, αλλά πάντα μου έδιναν μια κατεύθυνση. Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί

Στον πυρήνα των παλαιμάχων του Άρη. Γνώρισα και συζήτησα μαζί τους και κατάλαβα ότι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν και έχουν τον Άρη μέσα τους και είναι διαθέσιμοι να στηρίξουν κάθε προσπάθεια.

Στους φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο και βοήθησαν την ομάδα. Η εικόνα που είχε ήταν εντυπωσιακή στη γιορτή του Άρη, όπως και στο ματς με τον Πανιώνιο.

Τέλος σε εσάς, που μου είπε χθες κάποιος οι δημοσιογράφοι του Άρη είναι ιδιαίτεροι. Θέλουν να δουν ότι υπάρχει όραμα. Ευχαριστώ που στηρίξατε και εσάς που με αντίθετες φωνές και στο τέλος μας ενθαρρύνατε και μας βοηθήσαμε και μας δώσατε αυτοπεποίθηση να σταθούμε μπροστά σας και να πούμε ότι προσπαθήσαμε.

Θα ήθελα να πω ότι όταν μιλάς δεν σε καταλαβαίνουμε, πολλές φορές δεν καταλαβαίνω και εγώ τον εαυτό μου. Ξέρω τι νιώθω όμως… Υπάρχουν κάποια μότο που χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο και μια ομάδα, που θα ήθελα να τα πω και τα έχω ξαναπεί: «Για μια ομάδα είναι πολύ σημαντικό, αν χαθεί το καρφί, χάνεται το πέταλο. Αν χαθεί το πέταλο, θα χαθεί το άλογο. Αν χαθεί το άλογο, δεν υπάρχει μήνυμα, και χάνεται ο πόλεμος».

Θέλω να πω πώς είναι η ζωή στον Άρη είναι σαν να γλείφεις το μέλι από το αγκάθι. Εμείς γλείψαμε τη γλύκα της ιστορίας χωρίς να ματώσουμε. Βγήκαμε πιο δυνατοί.

Θα χρησιμοποιήσω ένα ρητό του Σοφοκλή: Να προσέξουμε όλοι μας γιατί η αλαζονεία γεννά τον τύραννο. Πρέπει να υπάρχει μέτρο σε όλα τα πράγματα. Το πολύ μπράβο φέρνει την αλαζονεία.

Τέλος θα πω κάτι που συζητούσα με τον αδελφό μου στην Αμερική. Μου είπε ότι στη ζωή επικρατεί το «μπορείς να σκέφτεσαι μεγαλόπνοοα, αλλά πρέπει να δρας με σύνεση και μέχρι εκεί που είναι η κουβέρτα σου».

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω μεμονωμένα τον πρόεδρο και σε κάτι που μου είπε κάποιες φορές δίνουμε έναν αγώνα, λυπάμαι που δεν μπορώ να ικανοποιήσω κάποιες επιθυμίες σου. Είναι εύκολο να χρεώνεις, δύσκολο να ξεχρεώνεις. Μακάρι να βρουν χημεία στην ομάδα του και να βγει ο Άρης πιο δυνατός.

Για την παραμονή του είπε: «Διάθεση υπάρχει, επιθυμία υπάρχει. Και είπα κάτι στον Χρήστο Γαλιλαία. Φανταστείτε οτι είμαστε σε ένα πλήρωμα σε ένα γερό και ιστορικό σκαρί. Αυτό το πλήρωμα έφερε το καράβι στη στεριά, αλλά υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για το καινούριο ταξίδι. Πρέπει να επιδοθούν όλες οι υποχρεώσεις. Μέχρι και το ποντίκι να βγει με το τυρί στο στόμα. Αν αυτό γίνει ή προσπαθεί να γίνει, τότε είμαστε ειλικρινείς.

Για μένα η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Εγώ θα τους κοιτάξω στα μάτια τους παίκτες όταν η διοίκηση εκπληρώσει αυτά που τους υποσχέθηκε. Αυτά τα παιδιά άντεξαν πάρα μα πάρα μα πάρα μα πάρα πολλά».

Παρόντες στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου είναι και οι άμεσοι συνεργάτες του Βαγγέλη Αγγέλου, Θανάσης Μολυβδάς και Σάββας Καμπερίδης.


Όλος ο κόσμος του Άρη "ψηφίζει Αγγέλου δαγκωτό"!!!

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο κόσμος… μίλησε με 94%: «Κρατήστε τον Αγγέλου!»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου αμφισβητήθηκε έντονα από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Θεσσαλονίκη, αλλά στην πορεία της χρονιάς σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου του Άρη, γιατί διαπίστωναν όλοι πως η ομάδα βελτιώνεται μέσα στο γήπεδο, με δουλειά και έργα, όχι με λόγια. Αυτός είναι ο λόγος που στην δημοσκόπηση του PRESSARIS ένα μικρό δείγμα γραφής περιγράφει μια πραγματικότητα. Ο κόσμος του Άρη στην πλειοψηφία του θέλει τον Αγγέλου προπονητή της ομάδας και την επόμενη χρονιά!


Περισσότεροι από 1.700 αναγνώστες του PRESSARIS συμμετείχαν στην δημοσκόπηση για την παραμονή ή όχι του Βαγγέλη Αγγέλου. Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό από κάθε άποψη. Υπέρ του Έλληνα τεχνικού τάχθηκε το 94% των συμμετεχόντων (+1.600 ψήφοι), κατά μόλις το 5% (-100 ψήφοι), ενώ μόλις 1% απάντησε «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» (-30 ψήφοι).

Τον λόγο έχει πλέον η διοίκηση και ο Αγγέλου. Να τα βρουν, για να συνεχίσουν την συνεργασία τους, ικανοποιώντας το κοινό αίσθημα!


Πιστεύω πως θα συζητήσουν και θα τα βρουν. Έτσι, ο κύριος Αγγέλου, θα συνεχίσει το τόσο σημαντικό και επιτυχημένο έργο που ξεκίνησε φέτος.

Θέλω να πω κάτι άσχετο με το θέμα, αλλά σχετικό με την ομάδα.

Φέρτε πίσω τον Ταπούτο!!! wink.gif
hagi
Ο Ταπούτος όντως θα ήταν μια καλή μεταγραφή και πάλι για εμάς αντί κάποιου που δεν έχει βοηθήσει φέτος.Και έχουμε τέτοιους.

Η συνέντευξη του Αγγέλου είναι νομίζω όλα τα λεφτά. Δείχνει ο άνθρωπος ότι είναι πολύ επαγγελματίας και νομίζω ότι τέτοιο προπονητή δεν πρέπει να είχαμε ίσως και ποτέ.. Έχω αρχίσει να τον πάω πολύ πραγματικά με τον τρόπο που μιλάει και λέει αυτά τα "περίεργα" ,γιατί δείχνει ότι είναι πολύ σοβαρός με όραμα και γνώση για το αντικείμενο.Ενώ είναι και πολύ επαγγελματίας όπως προείπα..

Μου δίνει την αίσθηση πλέον ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον Άρη μας.Αλλά βασικό είναι να υπάρχουν χρήματα για να μπορεί να δείξει το έργο του.Βέβαια αυτά που θα έπρεπε να έχει δεν μπορούν να υπάρξουν αλλά τουλάχιστον ένα σεβαστό ποσό ώστε να μπορεί να κάνει μεταγραφές και σχεδιασμό που θέλει.

Φυσικά και θα πρέπει να μείνει στην ομάδα..Ούτε λόγος για αλλαγή προπονητή αυτή την στιγμή..
Μακάρι να λήξει γρήγορα το θέμα προπονητή και να προχωρήσουμε στο ρόστερ άμεσα. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Συμφωνία για τις οφειλές με επτά παίκτες, ακολουθούν οι υπόλοιποι!

Προκαταβολές και διακανονισμούς με επτά παίκτες έκανε σήμερα η ΚΑΕ Άρης, ξεκινώντας την διευθέτηση των υποχρεώσεων που έχει από την φετινή χρονιά. Παράλληλα πλήρωσε και έναν μισθό στο υπαλληλικό προσωπικό, ενώ αύριο και μεθαύριο θα γίνουν συναντήσεις με παίκτες και μέλη του τεχνικού τιμ για τον ίδιο λόγο.


Ο αρχηγός του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος, οι δύο ξένοι της ομάδας, Μοχάμεντ Πάσαλιτς και Τζέρεμι Χαντ, καθώς και οι νεαροί Λευτέρης Μποχωρίδης, Σπύρος Μούρτος, Ευθύμης Τσακαλέρης και Τάσος Δήμας διακανόνισαν τις οφειλές που υπήρχαν από την φετινή χρονιά, με καταβολή ενός χρηματικού ποσού ως προκαταβολή (στους μικρούς θα μπουν αύριο τα χρήματα στους λογαριασμούς τους) και τα υπόλοιπα σε συμφωνία για είσπραξη μέσα στο καλοκαίρι. Πληρώθηκαν επίσης ένα μηνιάτικο οι υπάλληλοι των γραφείων της ΚΑΕ.

Αύριο και μεθαύριο είναι η σειρά των Σωτήρη Καραποστόλου, Κώστα Χαρίση, Μιχάλη Πελεκάνου, Γιώργου Τσιάρα και Δημήτρη Βεργίνη, όπως επίσης σειρά θα πάρουν και τα μέλη του τεχνικού τιμ, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Βαγγέλη Αγγέλου.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Χαρίσης: «Τον πρώτο λόγο έχει ο Άρης, ένεση αδρεναλίνης η εκδήλωση του Γκάλη!»

Ο Κώστας Χαρίσης, αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν, στη δική του παρουσία, στο μέλλον του στην ομάδα, στον κόσμο του Άρη, αλλά και στην εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη.


Αναλυτικά, επεσήμανε μιλώντας στον «Αρένα»:

Αρχικά, είπε: “Ξεκινήσαμε δύσκολα λόγω της απαγόρευσης των μεταγραφών από την FIBA. Συνεχίσαμε στραβά με την αποκλεισμό από το κύπελλο και εκεί άρχισαν οι μουρμούρες. Αλλά, στη συνέχεια, έγινε και αλλαγή προπονητή η οποία, από ότι αποδείχτηκε ήταν πετυχημένη, και παίξαμε πολύ καλύτερα”.

Για τα έντονα συναισθήματα που άφησε η εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη: “Ήταν σαν μια… ένεση αδρεναλίνης. Είχαμε μια σταθερότητα αλλά μας έδωσε μια άλλη πνοή αυτή η εκδήλωση και μια άλλη αύρα!”

Για τη δική του παρουσία και απόδοση: ‘Νομίζω θα συμφωνήσουν όλοι πως δεν ήταν μια καλή χρονιά για μένα, ιδιαιτέρως στην αρχή. Άργησα να προσαρμοστώ, αλλά νομίζω έστω και στο τέλος έδειξα μια θετική εικόνα και φάνηκε πως μπορώ να βοηθήσω κι εγώ”.

Για το μέλλον του στον Άρη: “Σίγουρα, το πρώτο λόγο έχει ο Άρης, εγώ περιμένω τις δικές τους σκέψεις. Θα κάτσουμε να συζητήσουμε, ελπίζω να συνεννοηθούμε καταλλήλως και να παραμείνω και την επόμενη σεζόν.

Για τη δουλειά του Βαγγέλη Αγγέλου: “Σέβεται κάθε στάλα ιδρώτα που ρίχνουμε, είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να συνεχίσουμε και του χρόνου κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Για τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν αλλά και την κατανόηση από την πλευρά των παικτών: “Η αλήθεια είναι πως η μουρμούρα για τα οικονομικά προβλήματα ξεκινούν από τους ξένους παίκτες, είναι κοινά αποδεκτό αυτό. Εμείς οι Έλληνες καταλαβαίνουμε πιο πολύ, αλλά οι δύο ξένοι που είχαμε φέτος στην ομάδα, δεν έκαναν κανένα παράπονο τα παιδιά ουδέποτε και αυτό είναι προς τιμήν τους”.

Για το κράμα νεαρών και έμπειρων που υπήρχε στην ομάδα αλλά και την παρουσία των “μικρών”: “Σίγουρα, χρειάζονται και έμπειροι και νεαροί παίκτες. Οι δικοί μας νεαροί απέδειξαν πως μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ομάδας και μας βοήθησαν αρκετά. Αυτοί είναι το μέλλον του Άρη, πιστεύω θα γίνουν κάποιες προσθήκες κυρίως με νεαρότερους παίκτες την νέα χρονιά και να συνεχίσει η ομάδα ακόμη καλύτερα.

Για την ατμόσφαιρα του “Αλεξανδρείου”: “Οπωσδήποτε, είναι μεγάλη υπόθεση να παίζει ο κάθε παίκτης σε γεμάτο γήπεδο. Φέτος, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αλλά και στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, νιώσαμε την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος του Άρη. Με μεγάλη κορύφωση, βεβαίως, την εκδήλωση για το Νίκο Γκάλη.

Για το ότι είναι χαμηλών τόνων και δεν μιλάει συχνά: “Δε μου αρέσει να λέω πολλά λόγια, είμαι άνθρωπος της δουλειάς. Από την πρώτη ημέρα που υπέγραψα στην ομάδα, είπα πως 7-8 μήνες έχει δουλειά, να φανεί η δουλειά μου και η προσφορά μου στο γήπεδο και μετά τα λόγια».
tuareg
ταπουτος απιθανο....με μπαν γινεται ο σχεδιασμος...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Το Aris Legend Store τώρα και στο διαδίκτυο!

Η ζωή των φιλάθλων του Άρη που ήθελαν να προμηθευτούν προϊόντα του μπασκετικού Άρη, αλλά του Νίκου Γκάλη γίνεται πιο εύκολη από σήμερα, καθώς τέθηκε πριν από λίγη ώρα σε λειτουργία το e-shop της μπουτίκ της ΚΑΕ. Πλέον το Aris Legend Store υπάρχει και στο διαδίκτυο!


Όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ «διαθέτει πλέον ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα στους φίλους της ομάδας να προμηθεύονται άμεσα και γρήγορα τα αυθεντικά προϊόντα του «Αυτοκράτορα» από οποιοδήποτε μέρος κι αν βρίσκονται.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του e-shop είναι arislegendstore.gr και σταδιακά θα προστίθενται νέα προϊόντα».


QUOTE(tuareg @ Jun 3 2013, 22:04 ) *
ταπουτος απιθανο....με μπαν γινεται ο σχεδιασμος...


Έχεις δίκιο Βασίλη.

Ας τον φέρει μια άλλη ελληνική ομάδα και στην συνέχεια τον παίρνουμε εμείς. Αυτό γίνεται, έτσι δεν είναι; tongue.gif
tuareg
μπα.....ουτε αυτο..
το μπαν ισχυει απο το Γεναρη του 12 παικτες που ηρθαν μεταγενεστερα στην Ελλαδα δε μπορουμε...
alien-tour
Τότε θα'χουμε και ανταγωνιστή για τα λίγα δελτία...Αλλιώς πως θα πάρουν τον Μακόλουμ από τον Απόλλωνα;
Greece - GS Panionios K.A.E. (men) (3 bans in place)- (17 July 2012)

SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Συνεχίστηκαν οι πληρωμές, προσπάθεια να κλείσουν οι διακανονισμοί

Τρεις παίκτες (Χαρίσης, Καραποστόλου, Βεργίνης) και μέλη του τεχνικού τιμ πέρασαν σήμερα από τα γραφεία της ΚΑΕ και εισέπραξαν χρήματα που αφορούν τις οφειλές της διοίκησης από την φετινή χρονιά. Στους περισσότερους έγιναν προφορικές προτάσεις διακανονισμών και λογικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα αποδοχής των προτάσεων αυτών.


Οι Κώστας Χαρίσης και Σωτήρης Καραποστόλου δεν μίλησαν με την διοίκηση. Διακανονισμό δέχτηκε ο Δημήτρης Βεργίνης. Και οι τρεις παίκτες πήραν χρήματα. Η συνάντηση για την οφειλή προς τον Μιχάλη Πελεκάνο θα γίνει την επόμενη βδομάδα με τον εκπρόσωπο του παίκτη. Στον Γιώργο Τσιάρα οφείλεται ένα μικρό ποσό, το οποίο και αυτό θα διευθετηθεί εν ευθέτω χρόνο.

Χρήματα δόθηκαν και στα μέλη του τεχνικού τιμ και τους έγιναν προτάσεις διακανονισμού των οφειλών.
SteelGandalf
QUOTE(www.sentragoal.gr)
ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Πληρωμές απο την ΚΑΕ, ήρθε ο Αγγέλλου

Ο Βαγγέλης Αγγέλου (σ.σ. επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη) έθεσε στην ΚΑΕ Άρης ως προϋπόθεση για να παραμείνει και του χρόνου την εξόφληση των οφειλομένων και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται πλέον οι «κίτρινοι».


Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη (5/6) οι άνθρωποι της ομάδας πλήρωσαν μέρος των χρημάτων σε ακόμη τρεις παίκτες και το τεχνικό τιμ και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Βεργίνη, ο Σωτήρη Καραποστόλου και ο Κώστα Χαρίση.

Μάλιστα οι δύο πρώτοι ήρθαν και σε διακανονισμό για τα χρήματα που τους οφείλονται, ενώ πλέον εκκρεμεί ανάλογη συζήτηση και με τον Χαρίση.

Εξάλλου σήμερα πληρώθηκαν επίσης και οι συνεργάτες του Βαγγέλη Αγγέλου, κ.κ. Καμπερίδης, Μολυβδάς, Ζάλογγος και Κωστίδης, παίρνοντας επίσης έναντι.

Οσον αφορά τον Γιώργο Τσιάρα, εκείνος δεν βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο, καθώς το ποσό τα οποίο του οφείλεται είναι μικρό και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει πιθανότατα η συζήτηση με την πλευρά του Μιχάλη Πελεκάνου.

Ετσι, το πεδίο προκειμένου Αγγέλου και διοίκηση να καθίσουν στο τραπέζι και να τα βρουν για ανανέωση της συνεργασίας τους βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, καθώς οι οικονομικές εκκρεμότητες με τους παίκτες ρυθμίζονται μέρα με τη μέρα.


Πολύ λογικά και εύλογα όσα ζητάει ο κύριος Αγγέλου.

Άντε να τελειώνουμε με το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας μας μαζί του και να μείνουν και αρκετοί από τους παίχτες μας, ώστε να διατηρήσουμε έναν κορμό. Να μείνει, φυσικά, ο Πελεκάνος και αν γίνεται και ο Βεζένκοφ.

Μετά θα χρειαστούμε μερικές (λίγες) προσθήκες και θα είμαστε εντάξει και για την επόμενη χρονιά.

Όσο για τα ονόματα που γράψατε στο άλλο topic, αυτό του Μπρεντ Πετγουέι ακούγεται φανταστικό, αλλά προφανώς και είναι ουτοπικό (μακάρι να με διαψεύσουν οι διοικούντες).
alien-tour
QUOTE(SteelGandalf @ Jun 5 2013, 18:44 ) *
Όσο για τα ονόματα που γράψατε στο άλλο topic, αυτό του Μπρεντ Πετγουέι ακούγεται φανταστικό, αλλά προφανώς και είναι ουτοπικό (μακάρι να με διαψεύσουν οι διοικούντες).


Καλή είναι και η περίπτωση του Κόλεμαν της Καβάλας που έπεσε,αλλά υπάρχει ακόμα το ban...
PanBat
Καλησπέρα, μπορούμε να πάρουμε παίκτες που το δελτίο τους είναι στην Ελλάδα πριν της 25 Ιανουαρίου του 2012. Οπότε από ξένους έχουμε και λέμε:

DUVNJAK Uros G
GECEVICIOUS Martynas G
STRNAD Nemanja G
HATTEN Marcus G
PETWAY Brent F
NADJFEJI Stephan F
STEPHENSON Alex C
MICHEL Guy-Marc C
LATOVIC Damir C
KROLO Ivan C
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
«Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση της ΚΑΕ»

Ο ένας εκ των νομικών που ασχολούνται με την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99, ο Γιώργος Οικονόμου υποστήριξε πως ανοίγει ο δρόμος της οικονομικής εξυγίανσης.


Ο κ. Οικονόμου μίλησε στον «Αρένα»:

Συγκεκριμένα ανέφερε: ”Επιτέλους ήρθε η στιγμή που τόσο προσδοκούσαμε, η απόφαση είναι δεκτή, ανοίγει την διαδικασία εξυγίανσης για την ΚΑΕ Άρης, δεν μπορώ να δώσω παραπάνω λεπτομέρειες γιατί δεν έχω διαβάσει καν την απόφαση, απλώς είδα το αποτέλεσμα και είναι μετά βεβαιότητας θετικό, περισσότερα νέα μετά τις 3 θα έχουμε πιστεύω”.

Για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται: “Είναι ο γνωστός, δυο μήνες από την δημοσίευση της απόφασης που είναι η σημερινή ημερομηνία δηλαδή έχουμε μέχρι τις 7 Αυγούστου και ένα μήνα παράταση πάμε για 7 Σεπτεμβρίου, μέχρι τότε πρέπει να προχωρήσουμε σε επικύρωση συμφωνίας με το 60,01% των πιστωτών και να τεθεί στο δικαστήριο για επικύρωση, ουσιαστικά όμως ανοίγει ο δρόμος, αυτό που περιμέναμε”.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Αρβανίτης στο PRESSARIS: «Τώρα θέλουμε περισσότερο από ποτέ τη στήριξη του κόσμου και των παραγόντων του Άρη»

Στο εξωτερικό για επαγγελματικές υποχρεώσεις βρίσκεται ο πρόεδρος της ΚΑΕ και εκεί έμαθε τα ευχάριστα για την απόφαση του δικαστηρίου για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Ο Λευτέρης Αρβανίτης είναι σαφώς χαρούμενος από την σημερινή εξέλιξη γιατί δικαιώθηκε μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο, αλλά επεσήμανε στο PRESSARIS πως «τώρα αρχίζει η δουλειά μας, τώρα θέλουμε περισσότερο από ποτέ την στήριξη του κόσμου και των παραγόντων του Άρη».


Ο πρόεδρος της ΚΑΕ υπογράμμισε πως «πρόκειται σίγουρα για μια επιτυχία. Δεν το συζητάμε αυτό. Είναι μια δικαίωση για ένα πλάνο που άρχισε να δημιουργείται από τα μέσα Οκτωβρίου και σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του. Από εδώ και πέρα θέλει πολλή δουλειά! Τώρα αρχίζει η δουλειά, γιατί πρέπει να πετύχουμε τους διακανονισμούς που θέλουμε και που έχουμε ήδη ξεκινήσει, ώστε να βάλουμε την ομάδα στον δρόμο της εξυγίανσης» και πρόσθεσε: «Εφόσον όλα κυλήσουν σωστά το χρέος της ΚΑΕ μπορεί να πέσει ακόμα και στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και σε μεγάλο χρόνο αποπληρωμής. Δεν μπορούμε, όμως, να κάνουμε πολλά, αν δεν έχουμε την στήριξη του κόσμου και των παραγόντων του Άρη. Τώρα είναι η ευκαιρία για τον Άρη να συσπειρωθεί και να στηριχθεί σωστά το τμήμα που έχει χαρίσει 21 τίτλους στον σύλλογο».


Θα συμφωνήσω με τον πρόεδρο.

Πρόκειται όντως για τεράστια επιτυχία, αλλά, για να μην υπάρξει κάτι ανάλογο και επόμενη φορά (η οποία θα είναι και καταστροφική), σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, πέρα από όλα τα άλλα που θα πρέπει να διευθετηθούν και να δρομολογηθούν, να δημιουργηθούν οι βάσεις και οι δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην ξανά φτάσουν τα δύο τμήματα σε αυτό το χάλι...
SteelGandalf
QUOTE(www.athlitikanea.gr)
Γαλιλαίας στους «98.7»: «Με γεμάτο Παλέ και προπονητή Αγγέλου, δεν χάνουμε από κανέναν»!

«Με 3.000 διαρκείας και με τη δουλειά του κ. Αγγέλου, ας έρθουν να μας κερδίσουν»


Στα Αθλητικά Νέα 98.7 φιλοξενήθηκε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ Άρης, Χρήστος Γαλιλαίας και μίλησε μεταξύ άλλων για τη χρονιά που τέλειωσε, για το άμεσο μέλλον σχετικά με τα συμβόλαια προπονητή και παικτών που λήγουν και έστειλε και ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη.

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στη γεύση που του άφησε η σεζόν που τέλειωσε: «Ήταν γλυκόπικρη η γεύση. Ξεκινήσαμε με πολύ μεγάλες δυσκολίες, όμως στη συνέχεια τα πράγματα μπήκαν σε μία τάξη, με την έλευση και του κ. Άγγέλου. Υπήρξε και η μεγάλη αγωνιστική άνοδος της ομάδας, με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις στα πλέι οφ με τον Πανιώνιο. Όλοι, παίκτες, διοίκηση και κόσμος, πιστεύαμε πραγματικά ότι μπορούμε να περάσουμε, το πράγμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αυτό που μένει είναι ότι στο τέλος, είδα τους παίκτες να αγκαλιάζονται μεταξύ τους συγκινημένοι με κλάματα, κάτι που δείχνει το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα. Πίστευαν ότι θα μπορούσε να γίνει η υπέρβαση και αυτό το οφείλουμε στον κόουτς, έκανε τα παιδιά να πιστέψουν στις δυνάμεις τους».

Για τον έργο του Βαγγέλη Αγγέλου, είπε: «Σας θυμίζω ότι στον πρώτο γύρο, λίγες ημέρες αφού είχε έρθει ο κ. Αγγέλου, ο Άρης έπαιξε με τον Πανιώνιο εντός έδρας και εικόνα του ήταν πολύ κακή. Είδατε μέχρι τα πλέι οφ πώς άλλαξε η εικόνα».

Για το θέμα της παραμονής του Βαγγέλη Αγγέλου, ανέφερε: «Ελπίζουμε να μείνει. Τον διακρίνει η ειλικρίνεια και αυτό είναι κάτι που το έχουμε εκτιμήσει πάρα πολύ. Μας ξεκαθάρισε ορισμένα πράγματα ντόμπρα και σταράτα και είπε ότι βλέπει πολύ θετικά το πρότζεκτ του Άρη, ώστε να στηθεί η ομάδα σωστά σε όλα τα επίπεδα. Είναι μεθοδικός και δεν πιστεύει στις μεγάλες αλλαγές και στα πυροτεχνήματα. Γνωρίζει ότι σημασία έχει η διάρκεια και όχι πρόσκαιρες αναλαμπές. Πρέπει να μπουν οι βάσεις να υπάρχει ένας σχεδιασμός και ένα όραμα μακροπρόθεσμο. Έχει όραμα, όπως και εμείς. Μας ζήτησε ένα δεκαήμερο για να απαντήσει στην πρόταση. Σας είπα ότι είναι πολύ ειλικρινής. Θα κάνουμε λίγο υπομονή όλοι».

Για τον κόσμο του Άρη, τόνισε: «Είναι τέτοια η δυναμική που έχει ο κόσμος του Άρη, και αυτό φάνηκε από το τελευταίο ματς με τον Πανιώνιο. Ήταν γεμάτο το μισό γήπεδο, άλλα η ατμόσφαιρα ήταν τέτοια που δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί αυτό το ματς. Φανταστείτε λοιπόν το γήπεδο να είναι γεμάτο, τι φτερά δίνει στους παίκτες. Αν είχαμε 3.000 διαρκείας, το γήπεδο θα ήταν γεμάτο σε κάθε παιχνίδι και με τη δουλειά που κάνει και ο κ. Αγγέλου, ας έρθουν να μας κερδίσουν».

Για τις διαπραγματεύσεις για τις ανανεώσεις των συμβολαίων των παικτών, επεσήμανε: «Με τους περισσότερους παίκτες έχουμε συμφωνήσει για το πώς θα διακανονιστεί το ποσό που τους οφείλεται, περιμένουμε και τον Πελεκάνο να επιστρέψει από την Αθήνα. Όλα τα παιδιά κατανοούν τις δυσκολίες και συμφωνούν στον τρόπο αποπληρωμής. Έχουν πάρει τα περισσότερα λεφτά τους, αναλογικά είμαστε σε ένα πολύ καλό ποσοστό».

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη: «Με γεμάτο Αλεξάνδρειο και με προπονητή τον κ. Αγγέλου, θέλω να δω ποιος θα μας κερδίσει. Αυτό είναι το μήνυμα μου. Όπως ήταν γεμάτο στην εκδήλωση για τον Γκάλη, η οποία συζητήθηκε σε όλο τον κόσμο».
Timemaster
όπως διαβάζω αυτές τις μέρες η ομάδα είναι σε καλό δρόμο...

Καταρχάς έχουμε τις προδιαγραφές για να μπούμε στο άρθρο 99
Αυτό δε ξεπληρώνει τα χρέη που έχουμε αλλά μας δίνει το χρονικό περιθώριο αποπληρωμής.
(θεωρώ απαράδεκτο και σκανδαλώδες να μη πληρώνονται τα χρέη ειδικά τα δεδουλευμένα.)

Από εκεί και πέρα φαίνεται πως φέτος η ομάδα ξεκινάει με νέο πλάνο.
Τρέχουμε να πληρώσουμε την φετινή ομάδα ώστε να δείξουμε ένα νέο φερέγγυο πρόσωπο.
Έχουμε δύο+έναν μήνες να διακανονίσουμε και να υπάρξουν συμφωνίες για τα παλιά μας χρέη.

Έχουμε κάνει πρόταση ανανέωσης στον Αγγέλου όπου αν δε δεχτεί μέσα στον μήνα η ομάδα (έτσι πιστεύω) θα στραφεί σε άλλη επιλογή.
Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις ώστε το ρόστερ να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό το ίδιο.

και τέλος το ρόστερ θα ολοκληρωθεί νωρίς φέτος χωρίς να περιμένουμε αν θα πάρουμε το οκ από την FIBA για μεταγραφές.
οπότε ξεκινάμε να διαλέγουμε παίχτες που μπορούμε από την Α1
και αν μετά τον Σεπτέμβρη μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές μπορούμε να πάρουμε κάποια προσθήκη ώστε να καλύψουμε κάποια τρύπα που θα βρούμε στην προετοιμασία.
Το σίγουρο είναι πως η διοίκηση φέτος θέλει η ομάδα να στηθεί τώρα με τους παίχτες που μπορεί να έχει σίγουρα ώστε να μη τη πατήσει όπως πέρσι.

Γενικά όπως είναι το ρόστερ τους παίχτες θα τους έβαζα σε 3 κατηγορίες.
Αυτούς που πρέπει να μείνουν οπωσδήποτε
Σε αυτούς που καλό είναι να μείνουν γιατί δε θα μπορέσουμε να βρούμε άλλους
Και σε αυτούς που θα μπορούσαμε να τους αλλάξουμε.

Στην πρώτη κατηγορία είναι ο Πελεκάνος που είναι ο Έλληνας παίχτης που έχουμε να πάρουμε από εποχή Λιαδέλη.
Το μέλλον της ομάδος Μποχωρίδης, Βεζένκωφ, Μούρτος
και ο αρχηγός της ομάδος Ασημακόπουλος που όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν είναι από εκείνα τα εργαλεία που μπορεί ακόμα και στατιστικά να μη κάνει καλή χρονιά αλλά σε βάζει σε τάξη και δίνει στους παίχτες να καταλάβουν που έχουν έρθει να παίξουν.

Η δεύτερη κατηγορία είναι οι παίχτες που είναι δύσκολο να βρούμε στην αγορά
τέτοιοι είναι ο Πάσαλιτς γιατί ξένο σκόρερ δεν βρίσκεις με την απογόρευση,
όπως δε βρίσκεις παίχτη με την ενέργεια του υγιή Χάντ.
Ο Χαρίσης μπορεί να μην έκανε καλή χρονιά φέτος όμως είναι σέντερ που δε μπορούμε με άλλον Έλληνα να αντικαταστήσουμε

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες και στην τελευταία είναι ο Βεργίνης και ο Σαρικόπουλος.
ο πρώτος γιατί είναι ένας γκαρντ με εμπειρία και στην Α1 και στον Άρη όπου μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και ξέρει την ομάδα οπότε δύσκολα τον αλλάζεις για κάποιον άλλον Έλληνα.
και ο Σαρικοπουλος γιατί μπορεί να μην ήταν καλός φέτος αλλά δείχνει να έχει δυνατότητες και να μπορεί να μας προσφέρει μέλλον μαζί με τους πιτσιρικάδες που βγάζουμε.

Στην τελευταία κατηγορία είναι ο Τσιάρας όπου για βοηθητικό τεσσάρι νομίζω πως μπορούμε να βρούμε παίχτη που θα είναι το βασικό μας τεσσάρι και θα πάρει την θέση του Ασιμακόπουλου.
Ο Τσακαλέρης που για πέμπτος ψηλός νομίζω πως μπορείς να βρεις πολλούς.
Ο Δήμας που ήρθε σαν καλός σκόρερ από την β' εθνική αλλά ακόμα δε τον έχω δει ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο και απλά συμπληρώνει αποστολές.
Ο Καραποστόλου όπου χρειαζόμαστε έναν ποιο σταθερό και με λιγότερα κιλά άσσο που να μας προσφέρει ασφάλεια στο κατέβασμα της μπάλας και να μη τρέμει το φυλλοκάρδι μας.

SteelGandalf
Πολύ καλά τα λες φίλε μου.

Έχω όμως μερικές ενστάσεις.

Η πρώτη, αφορά τον Βεργίνη. Παρόλο που δεν μου αρέσουν, σε αρκετές περιπτώσεις, ο τρόπος παιχνιδιού του και οι επιλογές του, εντούτοις, σύμφωνα και πάντα με τα δεδομένα μας, θεωρώ πως είναι πολυτέλεια να τον αφήσουμε ελεύθερο.

Θεωρώ πως ανήκει σίγουρα στην 2η κατηγορία.

Έχω επίσης μια μικρή ένσταση και για τον Χαρίση, ο οποίος μόλις βρήκε τα πατήματα του και μπήκε στο κλίμα της ομάδας, βοήθησε αρκετά. Πέραν αυτού, δεν υπήρχε άλλος ψηλός, κατά την γνώμη μου, που να προσφέρει την "ασφάλεια" που περιμέναμε κάτω από την ρακέτα.

Αν και δεν είναι ασφαλή τα συμπεράσματα, στα play-offs, η ομάδα άλλαξε, εμφανώς προς το καλύτερο, το πρόσωπο της. Σαφώς κι έπαιξε τεράστιο ρόλο το φιλικό προς τιμήν του Νικόλα.

Πάνω σε αυτά τα δεδομένα, ο Γιώργος Τσιάρας, έδειξε ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο και αν είχε αγωνιστεί και στην κανονική διάρκεια της χρονιάς με αντίστοιχα στάνταρντς απόδοσης, θα ήμασταν πολύ καλύτερα.

Τώρα, για να μιλήσω για παραμονή και αποχώρηση, θα έπρεπε να γνωρίζω τα οικονομικά δεδομένα. Το σίγουρο είναι πως ο Σωτήρης Καραποστόλου δεν έχει θέση σε αυτή την ομάδα και θα πρέπει να ψάξουν για αντικαταστάτη (όχι απαραίτητα με τα ίδια χαρακτηριστικά, αφού δεν τον θεωρώ "άσσο" σε καμία περίπτωση).

QUOTE(www.pressaris.gr)
«Πακέτο» διακανονισμός και πρόταση ανανέωσης στον Πελεκάνο!

Αύριο θα γίνει το ραντεβού ανάμεσα στη διοίκηση του Άρη και τον εκπρόσωπο του Μιχάλη Πελεκάνου για τον διακανονισμό των οφειλών που υπάρχουν φέτος, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κατατεθεί και πρόταση ανανέωσης!


Όπως τόνισε ο υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΚΑΕ, Χρήστος Γαλιλαίας σε δηλώσεις που έκανε στον «Sentra FM» «πληρωμές έγιναν σε όλους σε παίκτες και στο τεχνικό τιμ πλην του Μιχάλη Πελεκάνου ο οποίος απουσίαζε. Αντ' αυτού συζητήσαμε με τον εκπρόσωπο του και μόλις ο Πελεκάνος επιστρέψει από την Αθήνα θα μιλήσουμε και με τον ίδιο. Ασφαλώς και θέλουμε να παραμείνει ο Πελεκάνος και την επόμενη χρονιά θα ήμασταν τρελοί να μην το θέλαμε. Δεν ξέρω αν θα καταθέσουμε ταυτόχρονα πρόταση παραμονής με αφορμή την συζήτηση που θα κάνουμε για την χρονιά που έφυγε όμως στις προθέσεις μας είναι να τον κρατήσουμε».

Ο Γαλιλαίας μίλησε και για το άρθρο 99 λέγοντας πως «ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά τώρα μπαίνουμε στο επόμενο στάδιο που είναι και το πιο δύσκολο και το πιο κρίσιμο. Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει μεν ικανοποίηση όμως δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο. Θα πρέπει να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια οι συμφωνίες και οι διακανονισμοί που θα γίνουν. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους».

Εφόσον κλείσει το θέμα των διακανονισμών των οφειλών θα μπει στην τελική του ευθεία και η υπόθεση παραμονής του Βαγγέλη Αγγέλου. «Βρίσκεται καθημερινά στην Θεσσαλονίκη, ασχολείται με τα θέματα της ομάδας. Όλο αυτό το διάστημα δεν σας κρύβω πώς υπήρχε από την πλευρά της διοίκησης μια αναμονή για το θέμα του άρθρου 99 καθώς από αυτή την εξέλιξη κρίνονταν πολλά για το μέλλον. Για να κάνω και λίγο χιούμορ να σας μεταφέρω την αντίδραση του κ. Αγγέλου μόλις πληροφορήθηκε την είδηση για το άρθρο 99 και να τον Άρη είπε «εκεί που είχαμε φάει δις ισόβια μας έριξαν 50 χρόνια». Δεν έχω είδηση να σας μεταφέρω, δεν υπάρχει κάτι οριστικό ως προς το θέμα της παραμονής του κ. Αγγέλου πάντως είμαι αισιόδοξος ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο το θέμα θα έχει κλείσει, υπάρχουν κι από την πλευρά του κάποια προσωπικά θέματα του προπονητή, εμείς ως Άρης κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.