Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Επικαιρότητα - Συζητήσεις
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135
tuareg
απ οσο ξερω θα παιξουμε γιουροκαπ και το μπατζετ θα ναι γυρω στο 600-700χιλ χωρις το συμβολαιο του Σασα που λογικα θα μεινει
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Μισό εκατομμύριο ευρώ για παίκτες το μπάτζετ του Άρη της επόμενης χρονιάς

Μισό εκατομμύριο ευρώ θα δαπανηθεί από τον Νίκο Λάσκαρη για το ρόστερ του Άρη της επόμενης χρονιάς, όπως συμφωνήθηκε χθες στη συνάντηση με τον Δημήτρη Πρίφτη. Ο Άρης δεν πρόκειται να κάνει άλματα. Θα κάνει βήματα σταθερά προς την επιστροφή στην ελίτ, αφού πρώτα εξοφλήσει τα παλιά χρέη.


Ο νέος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ είχε προαναγγείλει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί. Στη συζήτηση που έγινε με τον Δημήτρη Πρίφτη και αναλύθηκε ο αγωνιστικός σχεδιασμός υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων για το μπάτζετ για παίκτες.

Το μισό εκατομμύριο ευρώ είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Είναι ποσό που δίνει ευχέρεια στον Δημήτρη Πρίφτη να κάνει πιο ασφαλείς επιλογές σε σχέση με την φετινή περίοδο, είναι ποσό που δίνει τη δυνατότητα στους κίτρινους να εμπλουτίσουν το ρόστερ τους με ποιότητα.

Μπορεί να φαίνεται σε κάποιους… μικρό το νούμερο, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσει ότι την προσεχή χρονιά στόχος του Λάσκαρη είναι να αποπληρώσει όλο το χρέος στο δημόσιο και παράλληλα να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις πιστωτών στο άρθρο 99 με νέους διακανονισμούς.


Θεωρώ πως είναι μια χαρά (δεν μας διευκρινίζει αν θα αλλάξει κάτι με την παραμονή ή μη του Βεζένκοφ) και κρατώ μόνο μία φράση από το παραπάνω κείμενο:

"Ο Άρης δεν πρόκειται να κάνει άλματα. Θα κάνει βήματα σταθερά προς την επιστροφή στην ελίτ, αφού πρώτα εξοφλήσει τα παλιά χρέη."

Είναι πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους να γίνουν έτσι τα πράγματα.
38aris
Εννοείται πως οποιοσδήποτε άλλος δρόμος οδηγεί σε φαινόμενα φούσκας.
Μέχρι τώρα είναι πολύ σωστή και προσγειωμένη η προσέγγιση που κάνει ο νέος ιδιοκτήτης.
Για αυτό επιμένω στη διατήρηση ενός κορμού μαζί με τον ίδιο προπονητή που θα οδηγήσει σε step by step ανοδο της ομάδας.
o kakos
QUOTE (38aris @ Jun 21 2015, 10:59 ) *
Εννοείται πως οποιοσδήποτε άλλος δρόμος οδηγεί σε φαινόμενα φούσκας.
Μέχρι τώρα είναι πολύ σωστή και προσγειωμένη η προσέγγιση που κάνει ο νέος ιδιοκτήτης.
Για αυτό επιμένω στη διατήρηση ενός κορμού μαζί με τον ίδιο προπονητή που θα οδηγήσει σε step by step ανοδο της ομάδας.

αυτά ακριβως παιδια! με νορμαλ βηματα να εχουμε μια σταθερη πορεια και όλα θα πανε καλα! αν ριξετε σχολια οπαδων στο πρεσσαρισ θα αλλαξετε ομαδα.......ολοι θελουν 4 5 εκατομ μπατζετ.....
hagi
Μη τρελαθούμε. 4-5 εκατομμύρια δεν γίνεται ούτε στον ύπνο μας και δεν θα ήταν και σωστό. Ας γίνει μια μικρή αύξηση του φέτος,ας παίξουμε και Ευρώπη ,να ξεχρεώσουμε και βλέπουμε τη νέα χρονιά..
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Διερευνητική επαφή με Νέιμικ πριν αναχωρήσει για την Αμερική

Η πλευρά του Άρη θέλει να κάνει μια πρώτη διευρενητική επαφή με τον Ντρου Νέιμικ, πριν αυτός φύγει (αύριο) για την Αμερική. Προς το παρόν δεν έχει κάτι χειροπιαστό στα χέρια του ο Αμερικανός, ωστόσο αυτό που προκύπτει ως θετική εξέλιξη είναι πως ο τραυματισμός του δεν είναι τόσο σοβαρός ώστε να θέσει σε κίνδυνο την αγωνιστική του δράση την επόμενη χρονιά.


Ο Νέιμικ έχει ως πρώτη του επιλογή να παραμείνει στους κίτρινους την επόμενη χρονιά. Είναι απολύτα ευχαριστημένος από τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Πρίφτη, από το περιβάλλον του Άρη, από την πόλη.

Ευκόλως αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Νέιμικ επειδή είναι ψηλός που παίζει άμυνα και σε ένα σκληρό πρωτάθλημα αναδείχθηκε πρώτος μπλοκέρ και ήταν ο καλύτερος αμυντικός, θα έχει προτάσεις από άλλες ομάδες, του εξωτερικού.

Οι κίτρινοι αν θέλουν να κρατήσουν τον Νέιμικ θα πρέπει να του προσφέρουν αύξηση και κάπου εδώ ξεκινούν τα… δύσκολα, διότι το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο και ο σχεδιασμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υπόθεση Βεζένκοφ.


Παιχταράς, τρομερό παλικάρι και εφόσον το πρόβλημα που έχει, μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως, θεωρώ πως πρέπει να μείνει. Είδαμε όλοι τι μπορεί να προσφέρει και αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα σήμερα. Αν υπάρχει αμοιβαία καλή διάθεση όλα μπορούν να λυθούν.

QUOTE(mpasketmania.blogspot.gr)
Άρης: Καθοριστική επαφή με Ζάρα, μιλάει με Νέιμικ!

Ο Άρης έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Θεόδωρος Ζάρας είναι ένας εκ των πρώτων στόχων των «κιτρίνων», με τον οποίο μάλιστα θα γίνει και μια καθοριστική επαφή (πιθανότατα η τελευταία πριν τη συμφωνία). Επίσης στο «τραπέζι» πέφτει και η παραμονή του Άντριου Νέιμικ στην ομάδα, του οποίου η περίπτωση έχει και κάποια μικροεμπόδια.


Ας ξεκινήσουμε με τον Θεόδωρο Ζάρα. Τον κορυφαίο ίσως παίκτη του ΚΑΟΔ τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος της Basket League. Ο ίδιος έχει επιβεβαιώσει την πρόταση που έχει δεχθεί από τον Άρη και σήμερα θα υπάρξει και μια συνάντηση, η οποία αναμένεται και να είναι η τελευταία πριν πει το «ναι» ο πρώην παίκτης του ΚΑΟΔ.

Ο Ζάρας έχει δεχθεί πρόταση δυο ετών στον Άρη, οι άνθρωποι της ομάδας σήμερα θα έρθουν και πάλι σε επαφή μαζί του ενώ οι οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη δεν απέχουν από την πρόταση της ομάδας. Ο 28χρονος γκαρντ θα αποτελέσει πιθανότατα το πρώτο καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα του «Αυτοκράτορα» και θα πάρει το ρόλο του αντικαταστάτη του Μοχάμεντ Πάσαλιτς, ο οποίος άφησε τους «κίτρινους» για τη ρουμάνικη Κλουζ.

Από την άλλη, ο Άντριου Νέιμικ είναι θετικός στην παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, οι άνθρωποι του Άρη θέλουν να έχουν τον κορυφαίο μπλοκέρ της Basket League εκ νέου στην ομάδα τους. Όμως για να γίνει αυτό υπάρχουν κάποιοι όροι:

1. Ο Νέιμικ να ξεπεράσει το πρόβλημα στη δισκοκήλη, το οποίο τον ανάγκασε να χάσει παιχνίδια των playoffs με αποτέλεσμα η ομάδα του να στερηθεί τον ίδιο από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν.

2. Να υπάρξει συμφωνία στο οικονομικό κομμάτι. Ο Νέιμικ φέτος είχε το υψηλότερο συμβόλαιο στον Άρη (80.000), παραμένοντας άγνωστες οι απαιτήσεις του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Πάντως σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, αυτές δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά από τις φετινές απολαβές του.


Μεταξύ άλλων, προέκυψε και η πρώτη επίσημη αποχώρηση παίχτη από την ομάδα μας, αυτή του Muhamed Pasalic.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Το συγκινητικό αντίο του Ριντ! Πολλές αλήθειες σε λίγες λέξεις!

Ο Λαμάρκους Ριντ έκανε πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα του Άρη, έβγαλε και με το παραπάνω τα (μόλις) 25.000 δολάρια που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του και υπογράμμισε στο αντίο του ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ αυτή τη χρονιά!


Ο Αμερικανός φόργουορντ πόσταρε στο instagram μια φωτογραφία του από ένα κάρφωμα στον αγώνα με την ΑΕΚ και έγραψε: «Είναι πολύ όμορφο πράγμα όταν μια ομάδα από αυθεντικούς ανθρώπους μπορούν να έρθουν κοντά μαζί και να πετύχουν εκπληκτικά πράγματα. Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτήν την ομάδα και τον χρόνο που μοιραστήκαμε όλοι μαζί φέτος! Καλές και κακές! Είμαι χαρούμενος που ήμουν μέλος της οικογένειας του Άρη αυτή τη χρονιά, αλλά είναι τιμή μου να θεωρούμαι φίλος και αδελφός για τους συμπαίκτες μου».
El_Cid
O Ριντ γιατί φεύγει, δεν τον θέλει ο Πρίφτης;

ΥΓ. Υπερθεματίζω στο παραπάνω σχόλιο του SG για τον Νέιμικ!
SteelGandalf
Δεν γνωρίζουμε φίλε μου. Ίσως στην πορεία να μάθουμε τους λόγους. Σ' ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια. wink.gif

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Ζάρα! Κατατέθηκε η πρόταση, αναμένεται η απάντηση του παίκτη σε 48 ώρες!

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΚΑΕ Άρης και του Θόδωρου Ζάρα στο Αλεξάνδρειο. Οι κίτρινοι επισήμως κατέθεσαν πρόταση στον Έλληνα γκαρντ για συνεργασία και περιμένουν την απάντησή του μέσα στις επόμενες ημέρες…


Η συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Παρών ήταν ο Δημήτρης Παπακυριάκης, ο άνθρωπος που θα χείριζεται τα θέματα του αγωνιστικού τμήματος, στενός συνεργάτης του Νίκου Λάσκαρη, αλλά και οι Λευτέρης Αρβανίτης, Χρήστος Γαλιλαίας και Θανάσης Πλιάκης.

Οι κίτρινοι κατέθεσαν πρόταση για διετές συμβόλαιο στον δεύτερο Έλληνα σκόρερ, ο οποίος θα δώσει την απάντηση σου μέσα στο επόμενο 48ωρο. Οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά και στο οικονομικό σκέλος και όλα δείχνουν ότι δύσκολα μπορεί να «χαλάσει» αυτή η συμφωνία.


Πολύ σημαντική θα είναι η πρώτη προσθήκη της χρονιάς, μιας και ο Θόδωρος Ζάρας έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής την χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε. Θεωρώ πως θα μπορέσει να καλύψει επάξια και ακόμη καλύτερα το κενό που αφήνει με την φυγή του ο Muhamed Pasalic.
38aris
Συμφωνώ πολύ και υπερθεματίζω με την επιλογή Ζάρα!
Επίσης το πιο ευχάριστο είναι τα συναισθήματα που εκφράζουν άπαντες οι παικτες της χρονιάς που πέρασε για τον Άρη!
Ριντ, Τόμας φεύγοντας(!) λένε τα καλύτερα.
Έτσι μεγαλώνεις πάλι σα σύλλογος.
SteelGandalf
QUOTE(38aris @ Jun 24 2015, 00:54 ) *
Έτσι μεγαλώνεις πάλι σα σύλλογος.


Αυτό ακριβώς που απωλέσαμε τα 20+ προηγούμενα χρόνια. Να δεις που σε 2-3 χρόνια (αν όχι ήδη από τώρα), θα υπάρχουν δεκάδες καλαθοσφαιριστές που θα επιθυμούν να έρθουν στον Αυτοκράτορα!

QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρόταση παραμονής στον Σίμτσακ, κομβικός ο ρόλος του και εκτός παρκέ

Ο Άρης είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει στο ρόστερ του την επόμενη χρονιά τον Βασίλη Σίμτσακ, στον οποίο έχει ήδη γίνει ενημέρωση για ανανέωση της συνεργασίας.


Ο έμπειρος σέντερ μπορεί να μην είναι ο ποιοτικότερος παίκτης του πρωταθλήματος, ωστόσο σε πολύ καίρια σημεία και κρίσιμους αγώνες ήταν “παρών” και η εντύπωση που έχουν αποκομίσει όλοι από την παρουσία του είναι θετική.

Στον Σίμτσακ δεν εκτιμήθηκε μόνο η προσπάθεια που έκανε μέσα στο παρκέ, όντας σημαντικός παίκτης σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια αναλογικά των αγωνιστικών δυνατοτήτων του, αλλά και η παρουσία του στα αποδυτήρια και η συμβολή του στη δημιουργία ομαδικού κλίματος.

Είναι κάποια πράγματα που συνεκτιμώνονται σε μια απόφαση ανανέωσης παίκτη και αυτό παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην περίπτωση του Σίμτσακ, ο οποίος εφόσον παραμείνει, θα είναι ο πέμπτος ψηλός του Άρη της επόμενης χρονιάς.


Επειδή εμπιστεύομαι την διοίκηση και το προπονητικό τιμ κι εφόσον μιλάμε για 5ο ψηλό (όπως αναφέρει το άρθρο), δεν έχω να γράψω κάτι αρνητικό. Άλλωστε και ο Σίμτσακ, μαζί με αρκετούς ακόμη (Naymick, Thomas, Reed και, προφανώς, όχι μόνο αυτούς), έδειξε πως διαθέτει ψυχικά αποθέματα και θυσιάζεται για την ομάδα.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Δεν υπάρχει βιασύνη για τους Αμερικανούς, ξεκίνησε το παιχνίδι της… υπομονής

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για τον Άρη να ασχοληθεί με τους Αμερικανούς που θα έχει την επόμενη χρονιά στο ρόστερ του. Ο βασικός – ίσως και μοναδικός – λόγος είναι ότι οι στόχοι που υπάρχουν, έχουν σήμερα ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις και απαιτείται υπομονή για να πέσουν τα κασέ σε σημείο που να μπορεί να καλύψει ο Άρης οικονομικά.


Παραδείγματος χάρην (και είναι πραγματικό γεγονός): Υπάρχει Αμερικανός που είναι μια από τις επιλογές του Δημήτρη Πρίφτη στην περιφέρεια, ωστόσο επειδή έκανε αρκετά καλό πρωτάθλημα με την ομάδα που αγωνιζόταν, έχει απαιτήσεις που ξεπερνούν τα 100.000 δολάρια. Οι κίτρινοι δεν πρόκειται να ασχοληθούν με αυτή την περίπτωση αν ο παίκτης δεν “πέσει” εκεί που θέλουν και τηρούν στάση αναμονής, για να “χτυπήσουν” την κατάλληλη στιγμή.

Είναι και φέτος ο προϋπολογισμός πολύ συγκεκριμένος και δεν πρέπει να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις, ούτε υπάρχει βιασύνη, ειδικά στο θέμα των ξένων.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πρίφτης θέλει πρωτίστως να κλείσουν οι παίκτες που είναι στόχοι στην ελληνική αγορά και μετά θα προχωρήσει παρακάτω.


Πάρα πολύ σωστά!

Μπορεί ο καθένας να ζητάει ό,τι θέλει, αλλά εμείς δεν θα πρέπει να παίζουμε το παιχνίδι τους. Πλέον είναι σε θέση, αρκετοί παίχτες, να γνωρίζουν σε τι περιβάλλον θα βρεθούν.

Άρα, θα πρέπει να περιμένουμε και να "χτυπήσουμε" την κατάλληλη στιγμή.

Η προσθήκη των Ζάρα και Πελεκάνου, ήδη προσθέτει αξία στην ομάδα. Ειδικά αυτή του Πελεκάνου, που όλοι μας γνωρίζουμε τι μπορεί να προσφέρει, αποτελεί σπουδαία ενίσχυση για τον πάγκο της ομάδας. Τέτοιον παίχτη, που να έρχεται από τον πάγκο, ειδικά στην συγκεκριμένη θέση, δεν είχαμε την χρονιά που μας πέρασε.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στον Άρη

Τα τρία προηγούμενα χρόνια η πορεία του Άρη στα πλέι οφ ολοκληρώθηκε στην πρώτη φάση. Με αυτό το δεδομένο η φετινή διαδρομή μέχρι την κατάληψη της τέταρτης θέσης της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί θετική.


Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε ένα εξαιρετικά σταθερό και ανταγωνιστικό πρόσωπο από την αρχή της περιόδου, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις… γκέλες που την χαρακτήριζαν τις προηγούμενες σεζόν και σημειώνοντας παράλληλα κάποιες σπουδαίες νίκες -ξεχώρισαν εκείνες επί του ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην κανονική περίοδο και επί του Ολυμπιακού στα πλέι οφ- που ήταν σημεία αναφοράς στη φετινή σεζόν.

Οι “κίτρινοι” ήταν μία από τις ομάδες με τις λιγότερες αλλαγές στη διάρκεια της περιόδου. Μετά το πρώτο τζάμπολ αποχώρησαν μόνο οι Γκίκας και Μανωλόπουλος ενώ αποκτήθηκε μετά την πρεμιέρα ο Αντεγκμπόγιε και πριν τα πλέι οφ ο Τσιάρας, ένα στοιχείο που επέδρασε θετικά στη συνολικά σταθερή εικόνα της ομάδας. Στον αντίποδα η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για τον Άρη ενόψει της νέας σεζόν.

Τι έμεινε από αυτή τη σεζόν για τον Άρη;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 20 νίκες – 17 ήττες – 4η θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη δικαίωσε πλήρως τους διοικούντες την ΚΑΕ και η συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας τους το πιστοποιεί. Μάλιστα ο 47χρονος τεχνικός μπορεί να γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη με δύο “γεμάτες” συνεχόμενες σεζόν στον πάγκο των “κίτρινων”.

Ο ΜVP: Υπήρχε καμιά αμφιβολία; Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο “άνθρωπος-ορχήστρα” όχι μόνο του Άρη και ολόκληρου του πρωταθλήματος. Μια από τις ατραξιόν της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ας είναι μόνο 19 ετών! Ο φόργουορντ των “κίτρινων” είχε 553 βαθμούς στο ranking στην κανονική περίοδο, διπλάσιο του δεύτερου της σχετικής λίστας Τόρεϊ Τόμας που είχε 268. Ο Βεζένκοφ δεν έκανε ανάλογες εμφανίσεις στα πλέι οφ αφού από τους 21,27 βαθμούς στο ranking έπεσε στους 14,45 όμως ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη του Άρη πηγαίνει χωρίς δεύτερη σκέψη στα χέρια του.

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου με 469 πόντους αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς που είχε 241. Ο φόργουορντ του Άρη σημείωνε κατά μέσο όρο 18,04 πόντους που στα 11 ματς της ομάδας του στα πλέι οφ έπεσε στους 13,91. Ετσι, σε απόλυτους αριθμούς, περιορίστηκε στη δεύτερη θέση των σκόρερ των πλέι οφ με 153 πόντους έναντι των 166 του Μαυροκεφαλίδη παρότι έπαιξε σε δύο περισσότερα παιχνίδια.

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Και σε αυτήν την κατηγορία τα πρωτεία και με χαρακτηριστική άνεση, είχε ο Σάσα Βεζένκοφ. Μάζεψε 201 ριμπάουντ στην κανονική περίοδο αφήνοντας δεύτερο τον Άντριου Νέιμικ με 164, ενώ στα 11 παιχνίδια των πλέι οφ είχε 69 “σκουπίδια”, οχτώ περισσότερα από τον Κώστα Χαρίση (61).

Ο ΠΑΣΕΡ: Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς ήταν ο κορυφαίος πασέρ του φετινού Αρη και με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο Βόσνιος μοίρασε 111 ασίστ στην κανονική περίοδο με δεύτερο τον Τόρεϊ Τόμας -που πάντως έπαιξε σε τέσσερις αγώνες λιγότερους- ενώ στα πλέι οφ είχε 46 έναντι 42 του Αμερικανού.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Η κυριαρχία του Βεζένκοφ αποτυπώθηκε και στα ρεκόρ “της μιας βραδιάς”. Ο Βούλγαρος άσος σημείωσε 29 πόντους στο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ και αυτή ήταν η κορυφαία επίδοση του φετινού Άρη. Τον ακολούθησε με 25 στο ματς της 24ης αγωνιστικής κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries ο Τόρεϊ Τόμας.

Πέντε διαφορετικοί παίκτες έφτασαν, τουλάχιστον μια φορά, σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ. Κορυφαία επίδοση ήταν εκείνη των 14 ριμπάουντ του Σάσα Βεζένκοφ και πάλι στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο. Ακολούθησε με 12 ο Άντριου Νέιμικ στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής κόντρα στον ΚΑΟΔ American Genetics, ενώ τα 10 ριμπάουντ ήταν η κορυφαία ατομική επίδοση για τους Τόμας, Μούρτο και Σίμτσακ.

Στον τρίτο αγώνα της προημιτελικής σειράς των πλέι οφ με την ΑΕΚ, ο Τόρεϊ Τόμας έγινε ο πρώτος παίκτης του Άρη μετά από εννιά χρόνια και τον Κόρεϊ Μπρούερ, που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ασίστ, μοιράζοντας 10. Κοντά σε αυτήν την επίδοση έφτασε στο ματς της 26ης αγωνιστικής με το Ρέθυμνο Cretan Kings ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς με εννιά ασίστ.

πηγή: esake.gr
Timemaster
QUOTE(38aris @ Jun 24 2015, 00:54 ) *
Συμφωνώ πολύ και υπερθεματίζω με την επιλογή Ζάρα!
Επίσης το πιο ευχάριστο είναι τα συναισθήματα που εκφράζουν άπαντες οι παικτες της χρονιάς που πέρασε για τον Άρη!
Ριντ, Τόμας φεύγοντας(!) λένε τα καλύτερα.
Έτσι μεγαλώνεις πάλι σα σύλλογος.



Έτσι ακριβώς είναι...
Πριν από μερικά χρόνια οι παίχτες έφευγαν νύχτα από το Παλέ δυσφημίζοντας και με το δίκιο τους την ομάδα και τώρα φεύγουν με την ελπίδα ότι θα τους κρατήσουμε και λέγοντας τα καλύτερα λόγια για εμάς.

Πριν μερικά χρόνια έψαχνα να βρω ποιανού παίχτη τα χαρτιά ήταν στην Ελλάδα μπας και συμπληρώσουμε ομάδα και φέτος οι μάνατζερ μας προτείνουν ότι υπάρχει στην αγορά.


Η αλλαγή Πάσαλιτς με Ζάρα είναι θετική για εμένα όχι επειδή το νέο μας απόκτημα είναι πολύ καλύτερο αλλά επειδή είναι Έλληνας και ουσιαστικά αδειάζει μια θέση κοινοτικού.

Ουσιαστικά ο Ζάρας παίρνει την θέση του Γκίκα που έφυγε μέσα στην χρονιά.

Ενώ ο Πελεκάνος δεν αντικαθιστά τον Ριντ αλλά αποκτάμε τον αναπληρωματικό στη θέση τρία που δεν είχαμε φέτος με αποτέλεσμα κάθε φορά που γινόταν αλλαγή η ομάδα να έχει προβλήματα (φιλότιμος ο Μούρτος αλλά σαν τριάρι φέτος είχε προβλήματα)

Τέλος ο Σίμτσακ θα είναι και του χρόνου πιστεύω ο "ρουφιάνος" του κόουτς και η φωνή του στα αποδυτήρια και ούτε εμένα με χαλάει για πέμπτο ψηλό. Όμως με χάλασε φέτος που ήταν ο τρίτος ψηλός για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (παραγκονισμός Χαρίση, τραυματισμός Νειμικ, αποχώρηση Μανωλόπουλου)

rolleyes.gif

Υ.Γ. Μονάχα να μη χάσουμε και άλλον πιτσιρικά φέτος μιας και πολλά γράφονται.
SteelGandalf
QUOTE(Timemaster @ Jun 26 2015, 09:29 ) *
Ενώ ο Πελεκάνος δεν αντικαθιστά τον Ριντ αλλά αποκτάμε τον αναπληρωματικό στη θέση τρία που δεν είχαμε φέτος με αποτέλεσμα κάθε φορά που γινόταν αλλαγή η ομάδα να έχει προβλήματα (φιλότιμος ο Μούρτος αλλά σαν τριάρι φέτος είχε προβλήματα)


Αυτό ακριβώς έγραψα κι εγώ προχθές. wink.gif

QUOTE(SteelGandalf @ Jun 24 2015, 23:04 ) *
Η προσθήκη των Ζάρα και Πελεκάνου, ήδη προσθέτει αξία στην ομάδα. Ειδικά αυτή του Πελεκάνου, που όλοι μας γνωρίζουμε τι μπορεί να προσφέρει, αποτελεί σπουδαία ενίσχυση για τον πάγκο της ομάδας. Τέτοιον παίχτη, που να έρχεται από τον πάγκο, ειδικά στην συγκεκριμένη θέση, δεν είχαμε την χρονιά που μας πέρασε.


QUOTE(Timemaster @ Jun 26 2015, 09:29 ) *
Τέλος ο Σίμτσακ θα είναι και του χρόνου πιστεύω ο "ρουφιάνος" του κόουτς και η φωνή του στα αποδυτήρια και ούτε εμένα με χαλάει για πέμπτο ψηλό. Όμως με χάλασε φέτος που ήταν ο τρίτος ψηλός για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (παραγκονισμός Χαρίση, τραυματισμός Νειμικ, αποχώρηση Μανωλόπουλου)


Εγώ νομίζω πως όταν ήταν παραγκωνισμένος ο Χαρίσης, ο Σίμτσακ, λογίζονταν ως 2ος ψηλός (παρά το γεγονός πως μόνο κλασικό "5άρι" δεν τον αποκαλείς, αφού δεν είναι τέτοιο), εκτός αν εννοείς πως γενικά λογίζονταν ως ψηλός.

Αλλά αν όντως εννοείς αυτό, τότε πιστεύω πως λογίζονταν έτσι διότι εκ των πραγμάτων δεν είναι εύκολο σε μία ομάδα, ειδικά με τα δεδομένα του Άρη, να βρίσκονται τρία κλασικά "5άρια" στο ίδιο ρόστερ, πολύ δε περισσότερο στο σύγχρονο μπάσκετ. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει τα "4άρια" να παίζουν και τον ρόλο αυτόν, έστω και για κάποια λεπτά.

Εδώ ακριβώς πιστεύω πως "κολλάει" και το γεγονός ότι τον θέλουν και για του χρόνου. Επειδή αν και υστερεί σε ύψος, σωματικά (αμυντικά) διαθέτει αρκετή δύναμη ώστε να σπρώχνει και να τα βάζει με πιο ψηλούς αντιπάλους του. Είναι μεν αναλώσιμος, αλλά χρειάζεται και αυτό σε αρκετές περιπτώσεις, κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ο Μανωλόπουλος ποτέ όσο βρισκόταν στην ομάδα δεν πήρε ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής, ενώ, παρά το μπόι του (2.08μ), δεν θεωρώ πως αγωνιζόταν ως center.

QUOTE(Timemaster @ Jun 26 2015, 09:29 ) *
Υ.Γ. Μονάχα να μη χάσουμε και άλλον πιτσιρικά φέτος μιας και πολλά γράφονται.


Ποιον "φωτογραφίζεις";
I love this game
www.basketnet.gr

Ισχύει ότι μπήκε σφήνα για Ζάρα ο ΠΑΟΚ? Μόνο σε αυτό το site το είδα.
SteelGandalf
QUOTE(I love this game @ Jun 26 2015, 14:43 ) *
www.basketnet.gr

Ισχύει ότι μπήκε σφήνα για Ζάρα ο ΠΑΟΚ? Μόνο σε αυτό το site το είδα.


Θεωρώ πως ο Ζάρας είναι κλεισμένος και μόνο το τυπικό μέρος απομένει και η ανακοίνωση του.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Μικρή διαφορά στο οικονομικό καθυστερεί τη συμφωνία Άρη – Ζάρα! Νέες επαφές σήμερα για να τελειώσει το θέμα

Μια μικρή οικονομική διαφορά δεν επέτρεψε χθες να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ του Άρη και του Θόδωρου Ζάρα, είναι όμως τέτοια η επιθυμία των δύο πλευρών να συνεργαστούν που λογικά εντός της ημέρας θα βρεθεί η λύση και θα οριστικοποιηθεί ο “γάμος”.


Δεν είναι απαραίτητο να αναφερθούν ποσά, άλλωστε σε μεταγραφική περίοδο βρισκόμαστε, η κάθε πλευρά έχει την στρατηγική της. Η ομάδα προσφέρει, ο παίκτης απαιτεί, ξεκινά μια διαπραγμάτευση και εφόσον υπάρχει καλή θέληση, όλα λύνονται.

Οι κίτρινοι προσέφεραν ένα συγκεκριμένο ποσό στον Ζάρα, ο οποίος εξαρχής ζήτησε περίπου 10-15 χιλιάδες παραπάνω στη διετία. Αυτό επανέλαβε χθες η πλευρά του παίκτη στη διοίκηση και λογικά εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει η αντιπρόταση από τους κίτρινους.

Είναι πολύ μικρή η οικονομική διαφορά για να θεωρηθεί καν “εμπλοκή” ή να δημιουργήσει σκέψεις ότι μπορεί να χαλάσει αυτή η συμφωνία, διότι και ο Άρης θέλει τον παίκτη και ο παίκτης ξεκάθαρα έχει τον Άρη πρώτη του επιλογή.
hagi
Ελπίζω αυτή η καθυστέρηση να μην αλλάξει κάτι για τις μεταγραφές των Ζάρα και Πελεκάνου. Θεωρώ πολύ καλές μεταγραφές αυτές και αν γίνουν και καλές μεταγραφές Αμερικανών τότε θα έχουμε πολύ καλύτερο ροστερ.
SteelGandalf
QUOTE(hagi @ Jun 26 2015, 22:42 ) *
Ελπίζω αυτή η καθυστέρηση να μην αλλάξει κάτι για τις μεταγραφές των Ζάρα και Πελεκάνου. Θεωρώ πολύ καλές μεταγραφές αυτές και αν γίνουν και καλές μεταγραφές Αμερικανών τότε θα έχουμε πολύ καλύτερο ροστερ.


Δεν θεωρώ πως υπάρχει καθυστέρηση. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ίσα ίσα, το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Πιστεύω πως σύντομα θα ολοκληρωθούν με θετική έκβαση. smile.gif
akratacity
http://www.eurohoops.net/el/2015/06/league-action-el/105800

http://www.superbasket.gr/dimiourgi-vasi-m...medium=facebook

ο αρης ειναι στο σωστο δρομο για τη δημιουργια μιας πολυ ανταγωνιστικης ομαδας

θα μου αρεσε ενα ροστερ καπως ετσι:

(ξενος)-βεργινης-μουρτος-πουλιανιτης

(ξενος)-ζαρας

πελεκανος-λαρεντζακης

(ξενος)-τσιαρας

νειμικ-μαυροειδης-σιμτσακ

με 3 ποιοτικους ξενους φτιαχνει ομαδα με πολλες λυσεις και ποιοτητα σε ολες τις θεσεις
tuareg
QUOTE (akratacity @ Jun 27 2015, 14:58 ) *
http://www.eurohoops.net/el/2015/06/league-action-el/105800

http://www.superbasket.gr/dimiourgi-vasi-m...medium=facebook

ο αρης ειναι στο σωστο δρομο για τη δημιουργια μιας πολυ ανταγωνιστικης ομαδας

θα μου αρεσε ενα ροστερ καπως ετσι:

(ξενος)-βεργινης-μουρτος-πουλιανιτης

(ξενος)-ζαρας

πελεκανος-λαρεντζακης

(ξενος)-τσιαρας

νειμικ-μαυροειδης-σιμτσακ

με 3 ποιοτικους ξενους φτιαχνει ομαδα με πολλες λυσεις και ποιοτητα σε ολες τις θεσεις


ο βεργινης δε πρεπει να πολυπαιζει,για ξανθοπουλο πηγαινουν στον 1.
ο λαρεντζακης μαλλον θα χαιρετησει.
Τσιαρας δεν υπαρχει περιπτωση να μεινει.
Ο Σασα ισως μεινει (το βλεπω να μενει δλδ)
Μαυροειδης μ αυτα που ζηταει δεν.....

εντιτ
ρουμανικο σαιτ μας εχει στους σιγουρους για γιουροκαπ και την αεκ να περιμενει wild card
http://24secunde.ro/neoficial-componenta-e...ezonul-2015-16/
SteelGandalf
QUOTE(akratacity @ Jun 27 2015, 14:58 ) *
ο αρης ειναι στο σωστο δρομο για τη δημιουργια μιας πολυ ανταγωνιστικης ομαδας

θα μου αρεσε ενα ροστερ καπως ετσι:

(ξενος)-βεργινης-μουρτος-πουλιανιτης

(ξενος)-ζαρας

πελεκανος-λαρεντζακης

(ξενος)-τσιαρας

νειμικ-μαυροειδης-σιμτσακ

με 3 ποιοτικους ξενους φτιαχνει ομαδα με πολλες λυσεις και ποιοτητα σε ολες τις θεσεις


QUOTE(tuareg @ Jun 27 2015, 15:30 ) *
ο βεργινης δε πρεπει να πολυπαιζει,για ξανθοπουλο πηγαινουν στον 1.
ο λαρεντζακης μαλλον θα χαιρετησει.
Τσιαρας δεν υπαρχει περιπτωση να μεινει.
Ο Σασα ισως μεινει (το βλεπω να μενει δλδ)
Μαυροειδης μ αυτα που ζηταει δεν.....

εντιτ
ρουμανικο σαιτ μας εχει στους σιγουρους για γιουροκαπ και την αεκ να περιμενει wild card
http://24secunde.ro/neoficial-componenta-e...ezonul-2015-16/


Θεωρώ πως ο Τσιάρας δεν θα παραμείνει και ορθώς κατά την άποψη μου.

Από 'κει και πέρα, πολλά θα εξαρτηθούν και από την παραμονή ή μη του Αλέξανδρου στην ομάδα. Επίσης, προς το παρόν, ο ερχομός του Μαυροειδή δεν φαίνεται να είναι στα σχέδια, καθώς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ψάχνει ένα καλό συμβόλαιο, ακόμη κι εκτός Ελλάδας.
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ Jun 26 2015, 14:31 ) *
Αυτό ακριβώς έγραψα κι εγώ προχθές. wink.gif



Ποιον "φωτογραφίζεις";


Το ξέρω απλά για οικονομία απαντάω σε κάθε έναν ξεχωριστά απλά γράφω την δική μου άποψη που άλλοτε ταυτίζεται και άλλοτε όχι με πολλούς εδώ μέσα.

Η απάντηση στο κουίζ είναι Φλιώνης...
μιας και φέτος πρέπει να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο και διάβασα τα πρώτα άρθρα για υπογραφή αλλού.

Έτσι υπάρχει φόβος το όνομά του να βρεθεί δίπλα σε αυτό του Λίνου και του Μήτογλου.

Όσο για τους ψιλούς εγώ το μετράω συνολικά σαν πέντε (Βεζένκοφ, Τσιάρας/Μανωλόπουλος/Καραθανάσης, Νειμικ, Χαρίσης και Σίμιτσα)
Έτσι στην αρχή της χρονιάς πρώτη αλλαγή ή του Νειμικ ή του Βεζένκοφ ήταν ο Σίμιτσακ κάτι που έγινε και στο τέλος της περιόδου με τον τραυματισμό του Χαρίση. Ενώ ποτέ στη χρονιά δεν ήταν πέμπτος ψηλός. Κάτι που φαίνεται και με τους χρόνους όπου ο Σίμιτσακ είναι τρίτος σε αυτή την πεντάδα παιχτών σε μέσο όρο λεπτών συμμετοχής.

QUOTE(akratacity @ Jun 27 2015, 14:58 ) *
http://www.eurohoops.net/el/2015/06/league-action-el/105800



http://www.superbasket.gr/dimiourgi-vasi-m...medium=facebook

ο αρης ειναι στο σωστο δρομο για τη δημιουργια μιας πολυ ανταγωνιστικης ομαδας

θα μου αρεσε ενα ροστερ καπως ετσι:

(ξενος)-βεργινης-μουρτος-πουλιανιτης

(ξενος)-ζαρας

πελεκανος-λαρεντζακης

(ξενος)-τσιαρας

νειμικ-μαυροειδης-σιμτσακ

με 3 ποιοτικους ξενους φτιαχνει ομαδα με πολλες λυσεις και ποιοτητα σε ολες τις θεσεις


Δυστυχώς ή ευτυχώς δύσκολα η ομάδα που αναφέρεις δε θα υπάρξει.


QUOTE(tuareg @ Jun 27 2015, 15:30 ) *
ο βεργινης δε πρεπει να πολυπαιζει,για ξανθοπουλο πηγαινουν στον 1.
ο λαρεντζακης μαλλον θα χαιρετησει.
Τσιαρας δεν υπαρχει περιπτωση να μεινει.
Ο Σασα ισως μεινει (το βλεπω να μενει δλδ)
Μαυροειδης μ αυτα που ζηταει δεν.....

εντιτ
ρουμανικο σαιτ μας εχει στους σιγουρους για γιουροκαπ και την αεκ να περιμενει wild card
http://24secunde.ro/neoficial-componenta-e...ezonul-2015-16/


Και εγώ πιστεύω πως Ευρώπη θα παίξουμε του χρόνου και εμείς και η ΑΕΚ.


Βάση αυτού του άρθρου
Ο Πελεκάνος θα είναι ο βασικός στο τρία και ο Μούρτος η αλλαγή του.
Επιλογή υψηλού ρίσκου μιας και ο γερασμένος Πελεκάνος δε ξέρω πως θα αντέξει. Όσο για του Μούρτο το θετικό είναι πως θα έχει ένα Καλοκαίρι να βελτιωθεί για την αλλαγή της θέσης αλλά ποτέ δε ξέρεις αν θα τα καταφέρει.

Ο Ξανθόπουλος μου αρέσει για μπακ απ στο άσσο και για τρίτος Πουλιανίτης
και είναι μια πιο ασφαλής επιλογή από τον Κατσίβελη.


Τσιάρας και Λαρετζάκης δε θα συνεχίσουν

Όσο για τον Βεργίνη ούτε πιστεύω πως υπάρχει περίπτωση να τον πάρουμε ούτε ότι είναι παίχτης που αξίζει να τον πάρουμε.

Η περίπτωση του Μαυροειδή έχει ναυαγήσει στο οικονομικό
Κάτι που πάει να γίνει και με τον Ζάρα και υπάρχει στο μπακ απ ο Τσάμης.

rolleyes.gif
SteelGandalf
Υποτίθεται πως η διαφορά με τον Ζάρα στο οικονομικό είναι ελάχιστη. Αν δεν γεφυρωθεί θα είναι κρίμα.

Θα πάρουμε και ξένους παίχτες. Δεν θεωρώ πως ο Πελεκάνος θα αποτελεί το βασικό μας "3άρι".

Ο Ξανθόπουλος, ναι, θεωρητικά είναι καλή περίπτωση για τον πάγκο και σίγουρα πιο δοκιμασμένη από τον "μπουκωμένο" Κατσίβελη, τον οποίο δεν είδαμε να αγωνίζεται σε τακτική βάση, ώστε να ξέρουμε τι να περιμένουμε από αυτόν.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς πάντως για οποιαδήποτε σχόλια.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Νέα επικοινωνία Πρίφτη – Ζάρα, ακόμα πιο κοντά σε οριστική συμφωνία!

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Δημήτρης Πρίφτης με τον Θόδωρο Ζάρα και συζήτησαν για την επικείμενη συμφωνία του Έλληνα γκαρντ με τον Άρη.


Ο τεχνικός των κίτρινων θέλει τον Ζάρα στην ομάδα του και έχει φροντίσει να του το δείξει αρκετές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Του εξήγησε για άλλη μια φορά τον ρόλο του στην ομάδα και πλέον αυτό που απομένει είναι να δεχθεί ο Ζάρας μια πιο βελτιωμένη οικονομικά πρόταση από τη διοίκηση, να κάνει και μια υποχώρηση από τις αρχικές απαιτήσεις του, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μπουν οι υπογραφές.

Λογικά όλα αυτά θα συμβούν το αργότερο μέχρι αύριο και ο Ζάρας θα αποτελέσει το πρώτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα των κίτρινων.


Εγώ πιστεύω πως θα ολοκληρωθεί θετικά.
hagi
Ακούστηκε κάτι και για τον Καββαδά .. και πρέπει να είναι αλήθεια γιατί προχθές στον Πειραιά που έγινε η έναρξη του 3on3 που είχε διοργανώσει ο σύνδεσμος αμοιβομένων καλαθοσφαιριστών, ήταν δίπλα ο Καββαδάς με τον πατέρα του νομίζω και έναν ακόμη και κάτι πήρε το αυτί μου για τον Άρη. Κάτι τους εξηγούσε ο τρίτος για τα συμβόλαια.. Οπότε κάτι παίζεται..
Δεν είναι κακός για εμάς ο Καββαδάς την δεδομένη στιγμή πάντως.
El_Cid
QUOTE
Είναι οριστικό! Ο Άρης επιστρέφει στο Ευρώπη, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από την Ευρωλίγκα! Οι κίτρινοι, μετά από τρία χρόνια εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα παίξουν την επόμενη χρονιά στο Γιούροκαπ, κερδίζοντας μια από τις διαθέσιμες wild cards! Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν wild card για το EuroCup της επόμενης περιόδου θα πάρει ο ΑΡΗΣ, η ΑΕΚ, η ισπανική Σαραγόσα, η τουρκική Μπεσικτάς, η ρωσική Βολβογκράντ, η Πρίντιζι από την Ιταλία, η Νεπτούνας από την Λιθουανία και η CSM Βουκουρεστίου από την Ρουμανία.
hagi
Τρελάθηκα icon_drunk.gif icon_drunk.gif έλα ρε Αρειανάρα!!!
Αυτό το ήθελα πάρα πολύ. Τώρα πάμε για ένα καλό ρόστερ να πάμε καλά.

Και η ΑΕΚ πήρε, μπράβο. Πολλές Ελληνικές ομάδες.
tuareg
το λινκ της ευρωλιγκα για τις ομαδες

http://www.euroleaguebasketball.net/eurole...gue-and-eurocup
o kakos
QUOTE (hagi @ Jun 28 2015, 18:28 ) *
Ακούστηκε κάτι και για τον Καββαδά .. και πρέπει να είναι αλήθεια γιατί προχθές στον Πειραιά που έγινε η έναρξη του 3on3 που είχε διοργανώσει ο σύνδεσμος αμοιβομένων καλαθοσφαιριστών, ήταν δίπλα ο Καββαδάς με τον πατέρα του νομίζω και έναν ακόμη και κάτι πήρε το αυτί μου για τον Άρη. Κάτι τους εξηγούσε ο τρίτος για τα συμβόλαια.. Οπότε κάτι παίζεται..
Δεν είναι κακός για εμάς ο Καββαδάς την δεδομένη στιγμή πάντως.

ο καββαδας θα κανει πλακα παιδια είναι πολύ καλος και παντα σε σχεση με την ηλικια και τα χρηματα που θα του δωσουν........αν σου βγει σου βγηκε και στην ελλαδα θα είναι από τους πολύ καλους εδώ εκανε καλο πρωταθλημα ο σκορδιλης
tuareg
αν ειναι δανεικος να μην ερθει.
επισης πλακα δε ξερω αν θα κανει,αλλα τα νευρα με τις βολες θα μας τα σπασει
SteelGandalf
QUOTE(tuareg @ Jun 29 2015, 21:07 ) *
αν ειναι δανεικος να μην ερθει.
επισης πλακα δε ξερω αν θα κανει,αλλα τα νευρα με τις βολες θα μας τα σπασει


Και όχι μόνο, θα πω εγώ. Το θεωρώ μεγάλο κατσίκι και προσωπικά δεν τον θέλω στην ομάδα. Θέλω παίχτες που το κατέχουν το άθλημα.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή μας στην ευρώπη, την θεωρούσα δεδομένη κι αναμενόμενη.

QUOTE(SteelGandalf @ May 7 2015, 11:07 ) *
Η ευρωπαϊκή μας συμμετοχή είναι δεδομένη. Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε μια περιουσία για να πάρουμε π.χ. την 3η-4η θέση στο τέλος του πρωταθλήματος.


QUOTE(SteelGandalf @ May 7 2015, 16:25 ) *
Δεν αμφιβάλλω, ειδικά αν σκεφτείς πως κάποτε μας έδωσαν wild card και δεν την αποδεχθήκαμε. Όμως, τα δεδομένα αλλάζουν και είμαι βέβαιος πως αν το θελήσει ένας οικονομικά ισχυρός επιχειρηματίας, είναι σε θέση να αλλάξει τις ισορροπίες και τα δεδομένα. Money talks...


Τώρα πλέον, η ομάδα διαθέτει ακόμη ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού στην φαρέτρα της. wink.gif

hagi
Και μένα δεν μου αρέσει ο Καββαδάς, αλλά στα σουτάκια που έκανε στον Πειραιά τα έβαζε σχεδόν όλα. Μου έκανε εντύπωση. Και γενικά έχει πολύ καλό κορμί. Άλλωστε δεν ξέρω αν μπορούμε να βρούμε καλύτερο. Και ο Σκορδιλης δεν είναι καλύτερος.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Μήνυμα Λάσκαρη για την επιστροφή στην Ευρώπη: «Χτίζουμε την ομάδα με σχέδιο και υψηλές προσδοκίες»

Ο Άρης επέστρεψε σήμερα στην Ευρώπη, ύστερα από τρία χρόνια απουσίας και ο Νίκος Λάσκαρης υποσχέθηκε έναν Άρη πρωταγωνιστή σε Ελλάδα και Ευρώπη!


Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ τόνισε με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ομάδας: «Η επιστροφή του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι γεγονός. Η ομάδα μας καλείται πλέον να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι πίστεψαν και εργάστηκαν για το αποτέλεσμα αυτό.

Ήδη με σχέδιο αλλά και υψηλές προσδοκίες χτίζουμε την ομάδα που θα φέρει τον Άρη στο ελληνικό και ευρωπαϊκό προσκήνιο και θα γεμίσει τις καρδιές των φιλάθλων μας με υπερηφάνεια.

Οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να εξασφαλίσουμε την επιτυχημένη πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πρέπει παράλληλα να επισημάνουμε το ευτυχές γεγονός ότι η Ελλάδα θα έχει πέντε εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πολλά χρόνια. Είναι σημαντικό που το ελληνικό μπάσκετ θα είναι για άλλη μία φορά ο πρεσβευτής του ελληνικού αθλητισμού στην Ευρώπη.

Όπως είναι σημαντικό που νέοι άνθρωποι και υγιείς επιχειρηματίες, σε μεγάλες και μικρές πόλεις της χώρας μας, επενδύουν στο μπάσκετ, φέρνοντας τον Έλληνα φίλαθλο στα γήπεδα διεκδικώντας τις ίδιες ελπίδες και οράματα για εγχώριες και διεθνείς επιτυχίες».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Αρβανίτης: «Καταλυτικό ρόλο η παρουσία Νίκου και Τζώρτζιας Λάσκαρη για την επιστροφή στην Ευρώπη»

Ο Λευτέρης Αρβανίτης τοποθετήθηκε για την επιστροφή του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο του ζεύγους Λάσκαρη προς αυτή την κατεύθυνση.


Ο πρόεδρος της ΚΑΕ τόνισε στην ιστοσελίδα της ομάδας: «Είναι μια μέρα μεγάλης χαράς για τον Άρη. Τρία χρόνια απουσίας από την Ευρώπη ήταν πολλά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι προσπάθειές μας για να ξαναφορέσει ο Άρης το ευρωπαϊκό κοστούμι του είχαν αίσιο τέλος. Η παρουσία του Νίκου και της Τζώρτζιας Λάσκαρη έπαιξε καταλυτικό ρόλο σ’ αυτήν την εξέλιξη, αφού έγινε σαφές ότι ο Άρης είναι πλέον δυνατός σε όλους τους τομείς. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα εκπροσωπήσει τον Άρη στο EuroCup όπως αρμόζει στην ιστορία και τη φανέλα της ομάδας».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Χαλβατζάκης: «H Euroleague βλέπει τι γίνεται κι επιβράβευσε Άρη και Λάσκαρη»

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, την απόφαση της Euroleague να δώσει όχι μία αλλά δύο wild card για το Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου σε ελληνικές ομάδες, στους Άρη και ΑΕΚ.


Στο άκουσμά έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος καθώς θεωρεί ότι θα λειτουργήσει προς όφελος της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το αρχικό σχόλιο του προέδρου του ΕΣΑΚΕ στο Sport24.gr για τις wild card που δόθηκαν σε Άρη και ΑΕΚ τόνισε:

«Είναι μία πάρα πολύ θετική εξέλιξη για το ελληνικό μπάσκετ. Καταδεικνύει ότι επανέρχεται το ελληνικό μπάσκετ καθώς από του χρόνου θα έχουμε δύο ομάδες στους ομίλους της Euroleague και τρεις σε αυτούς του Eurocup. Κάτι που έχει να ξανασυμβεί χρόνια. Μία εξέλιξη που έρχεται να δέσει με αυτό που λέω ότι το ελληνικό μπάσκετ επανέρχεται. Δεν είναι ακόμη από τα κορυφαία αλλά έχει αυτήν την διαδρομή με ρυθμούς σταθερούς και ανοδικούς.

Η παρουσία των τριών ομάδων στο Eurocup θα βοηθήσει και τις τρεις ομάδες να είναι πιο δυνατές στο ελληνικό πρωτάθλημα όντας φιλόδοξες και να έχουνε πιο ποιοτικό μέγεθος του χρόνου. Κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα το πρωτάθλημά μας να είναι ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Το επίπεδο ανεβαίνει».

Για τις δύο και όχι μία wild card σε Άρη και ΑΕΚ είπε: «Υπήρχε μία ένδειξη Ευρωλίγκα η Ελλάδα πολύθερμος νύμφη και μας γεμίζει με ενθουσιασμό και βάρος προς όφελος του πρωταθλήματος πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια στην Ευρώπη».

Για την wild card που δόθηκε στον Άρη σχολίασε: «Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση γιατί μέχρι να εμφανιστεί η περίπτωση του Λάσκαρη όπου αναρωτιόμασταν πως θα συνεχίσει. Οι άνθρωποι της ομάδας παλεύανε για το πώς θα αντεπεξέλθουνε στα καθημερινά προβλήματα. Η έλευση του Λάσκαρη έχει αλλάξει το κλίμα και οικονομικά εκτός από το αγωνιστικό επιβραβεύεται από την wild card. Κι αυτό γιατί η Euroleague βλέπει τι γίνεται στον Άρη. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία».

Κι όσο για αυτήν στην ΑΕΚ κατέληξε: «Η ΑΕΚ από πέρσι αφού ενεπλάκη ο Αγγελόπουλος έδειξε ότι πραγματικά έχει προϋποθέσεις και υψηλούς στόχους. Κάτι που φάνηκε και στην πορεία της στο πρωτάθλημα και πως χτίζεται για του χρόνου και θα είναι πολύ ισχυρή».


QUOTE(mpasketmania.blogspot.gr)
Λάσκαρης: «Όχι στους δανεισμούς, τελείωσαν αυτά»!

Δεν υπάρχει περίπτωση για τον Άρη του Νίκου Λάσκαρη να ασχοληθεί με περίπτωση "δανεισμού" παίκτη από άλλη ομάδα.


Αυτό τονίζεται στο Αλεξάνδρειο σχετικά με πληροφορίες περί ενδιαφέροντος παικτών να έρθουν στον Άρη ενώ έχουν συμβόλαιο με άλλες ομάδες, π.χ. Καββαδάς. Ο Λάσκαρης το έχει "ξεκόψει" αυτό και δείχνει ότι η ομάδα του αλλάζει σελίδα μια και καλή. Ούτε σημαίνει, βέβαια, πως θα πρέπει να "ξεβρακωθεί" οικονομικά επειδή έχει νέο αφεντικό. Με αυτό το σκεπτικό κινείται μεταγραφικά ο Δημήτρης Πρίφτης που σήμερα είναι στη Θεσσαλονίκη πριν αναχωρήσει για το Ορλάντο των ΗΠΑ όπου θα δει το εκεί καμπ που γίνεται με πολλές ομάδες και παίκτες που πιθανώς θα περάσουν τον Ατλαντικό αργότερα.

Άρθρο:basketplus.gr


Συμφωνώ απόλυτα. Η μόνη περίπτωση του να αποκτήσουμε κάποιον δανεικό, θα είναι να έχουμε option αγοράς για την επόμενη χρονιά. Ειδάλλως δεν έχει νόημα.
hagi
Τώρα πρέπει να κινηθούμε για τις μεταγραφές ώστε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να αποδείξουμε ότι δίκαια πήραμε την wild card και ότι πρέπει να παίζουμε Ευρώπη πάντα, σε όποια διοργάνωση μπορούμε..

Δεν ξέρω αλλά κάτι μου λέει ότι μπορεί να δώσει περισσότερα ο κ.Λάσκαρης τώρα που πήραμε wild card.. Οι δηλώσεις του μου δείχνουν ότι γουστάρει πολύ και είναι σα να λέει "ερχόμαστε" . (όπως έλεγαν και στην ΑΕΚ) .
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Οριστική συμφωνία Άρη – Ζάρα, όλα δείχνουν ανακοίνωση σήμερα!

Οριστική συμφωνία προέκυψε χθες το απόγευμα μεταξύ του Άρη και του Θόδωρου Ζάρα και στη διάρκεια της σημερινής ημέρας ο 28χρονος γκαρντ αναμένεται να ανακοινωθεί από την ΚΑΕ για συνεργασία διάρκειας δύο ετών.


Οι δύο πλευρές είχαν χθες νέα επικοινωνία και δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις και καταρτίστηκε το συμφωνητικό. Σήμερα αναμένεται να μπουν οι υπογραφές και να ανακοινωθεί επίσημα ο Ζάρας, που έρχεται στον Άρη ως ο δεύτερος Έλληνας σκόρερ στην Α1 με 13,2 πόντους και 39% στο τρίποντο με τη φανέλα του ΚΑΟΔ.

Είναι επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Καβάλα πριν πέντε χρόνια, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι και ο Ζάρας δεν σκέφτηκε δεύτερη φορά όταν μίλησε με τον τεχνικό του Άρη για το ενδεχόμενο που σήμερα θα γίνει πραγματικότητα.
Timemaster
Μέσα σε αυτή την καυτή εβδομάδα πολιτικά
μόλις ανακοινώσαμε την πρώτη μας μεταγραφή και επίσημα.
Ζάρας για δύο χρόνια

ενώ ο Φλιώνης υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια

Ενώ κατατέθηκε πρόταση για επέκταση συμβολαίου στον Βεζένκοφ

rolleyes.gif
SteelGandalf
Είδες τελικά φίλε Κώστα που ο Φλιώνης έμεινε στην ομάδα, υπογράφοντας 3ετές συμβόλαιο.

Ανακοινώθηκε κι επίσημα ο Ζάρας, οπότε είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
tuareg
δε νομιζω οτι υπηρξε ποτε θεμα Φλιωνη και ΑΕΚ...
tuareg
QUOTE (SteelGandalf @ Jul 2 2015, 22:01 ) *
Υ.Γ. Ποιος ανέφερε Βασίλη για τον Φλιώνη και την Α.Ε.Κ.; Ο Κώστας είπε απλά πως φοβάται μην τυχόν και φύγει. Δεν ανέφερε ομάδα. Ίσως βέβαια αυτό να εννοούσε, αλλά δεν γνωρίζω. Δεν άκουσα κάτι σχετικό.


ειχε βγει ενα αρθρο στο μπασκετμπλογκ οτι τον θελει η ΑΕΚ (οχι οτι το πιστευω,ο δελημπαλταδακης που εχει το πιτσιρικα εχει πολυ καλες σχεσεις με το συγκεκριμενο σαιτ και καταλαβαινεις...)
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ζάρας: «Άλμα στην καριέρα μου ο Άρης»

Άλμα στην καριέρα του χαρακτήρισε ο Θόδωρος Ζάρας την συμφωνία του με τον Άρη και δήλωσε χαρούμενος που η δική του παρουσία συνδυάζεται με την επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη.


Στις πρώτες του δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάχθηκα στην οικογένεια του Άρη. Ήρθα σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης και σίγουρα αυτή η εξέλιξη αποτελεί άλμα στην καριέρα μου. Χαίρομαι που η έλευσή μου στον Άρη συνέπεσε με την επιστροφή της ομάδας εκεί που ανήκει, στην Ευρώπη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και θα δώσω το 100% για να πετύχουμε τους στόχους μας και να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν. Το μότο μου είναι «σκληρή δουλειά». Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε την προσπάθεια στο παρκέ και να αγωνιστώ, ως γηπεδούχος αυτήν τη φορά, μπροστά στον κόσμο του Άρη και σε ένα γεμάτο Nick Galis Hall».


Καλώς ήρθες παιχταρά!
SteelGandalf
Αν και ο Αλέξανδρος ήδη αποφάσισε και μας ενημέρωσε πως θα συνεχίσει στην Ισπανία και την Barcelona, παραθέτω την συνέντευξη του προπονητή μας, γιατί τοποθετήθηκε και για άλλα πράγματα.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Αποφασίζει ο Βεζένκοφ»

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την επιλογή του Θόδωρου Ζάρα, για τον Άρη της επόμενης χρονιάς με την επιστροφή στην Ευρώπη, αλλά και για τον Σάσα Βεζένκοφ, του οποίου την απόφαση περιμένει.


Οι δηλώσεις του τεχνικού του Άρη έγιναν στο Sport24 Radio 103,3FM:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά τι να κάνουμε; Αυτή τη στιγμή στο μυαλό του κόσμου δεν βρίσκεται ο αθλητισμός ή οι ομάδες που θα «χτιστούν» σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Η χώρα είναι σε κρίσιμη στιγμή, ίσως από τις πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών και αυτό έχει αντανάκλαση σε όλους τους τομείς και σίγουρα στον αθλητισμό. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις και θα είμαστε ψύχραιμοι, κάνουμε τις σκέψεις μας, αλλά τηρούμε στάση αναμονής για να δούμε ποια θα είναι η επόμενη ημέρα».

Για τον Άρη και την παρουσία του στο Eurocup της νέας περιόδου: «Είναι αναμφίβολα μία πολύ καλή στιγμή για το σύλλογο. Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, εκτός από το αγωνιστικό, που είχαμε αξιοπρεπή εικόνα, στο διοικητικό επίπεδο. Γενικά η προσπάθειά μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση ενώ είναι καταλυτική και η έλευση του κ. Λάσκαρη. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στην Ευρώπη και ο στόχος μας είναι η ομάδα να φτιάξει ένα ρόστερ με μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα για να αντέξει τα δύο παιχνίδια σε μία εβδομάδα που έχουν κόστος στην κανονική περίοδο της εγχώριας λίγκας. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες ομάδες. Από την άλλη, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε παίκτες που βλέποντας το μέλλον τους θα θέλουν να παίξουν σε μία ομάδα που θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις».

Για το αν θα μπορούσε ο φετινός Άρης να ήταν ανταγωνιστικός στο Eurocup: «Είναι πιθανό να μπορούσαμε να σταθούμε. Η φετινή ομάδα ήταν ένα σύνολο πολύ όμορφο και με σημαντικά συστατικά, πολύ καλή συνοχή, σύμπνοια, εμπιστοσύνη μεταξύ των παικτών, είχε καλή χημεία και αγωνιστική, αλλά και από άποψη συμπεριφορών κάτι που φάνηκε μετά από μεγάλες ήττες, όταν και δε διαλύθηκε, αλλά είχε υπομονή και πέτυχε νίκες. Σίγουρα παράδειγμα είναι το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και αργότερα με τον Ολυμπιακό, που έχοντας σημαντικές απουσίες και έχοντας διαλυθεί στα παιχνίδια της Αθήνας, ερχόμενοι στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να κάνουμε σπουδαία πράγματα, είχαμε συνοχή και κάναμε μία μεγάλη νίκη, χωρίς να έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Αυτή η ομάδα σε μεμονωμένα παιχνίδια θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στον οποιονδήποτε, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είχαμε τη διάρκεια».

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού στα ημιτελικά: «Για να κάνεις μία τόσο μεγάλη νίκη, εξαρτάται από παρουσία του καλύτερου, που πρέπει να σου δώσει κάποιο χώρο για να πάρεις τη νίκη και ταυτόχρονα εσύ να είσαι σε καλή ημέρα και να έχεις καλή απόδοση. Σε αυτό παιχνίδι υπήρχαν αυτές οι δύο συνθήκες και είμαστε χαρούμενοι, παρότι δε σήμαινε κάτι ουσιαστικό, αλλά βοήθησε στο πρεστίζ και ήταν ηθική ανταμοιβή για τους παίκτες».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας της νέας σεζόν και την απόκτηση του Θοδωρή Ζάρα: «Ήταν η πρώτη μας κίνηση, την οποία προετοιμάσαμε εδώ και καιρό και κατέληξε σήμερα. Η γενικότερη λογική μας θα είναι ίδια με την περσινή, προσπαθώντας να κάνουμε καλύτερες επιλογές για μία σωστή ομάδα, την οποία εμείς οι ίδιοι, τα μέλη της, θα απολαμβάνουμε καθημερινά. Ταυτόχρονα θέλουμε ανταγωνιστικό σύνολο που θα το αγκαλιάσει ο κόσμος και θα το υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Για την παραμονή του Σάσα Βεζένκοφ: «Μία από τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ήταν να παίζει σε μία ομάδα που αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό θα παίξει ρόλο στην απόφαση του και μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταλήξει η υπόθεσή του. Θα δούμε ποια θα είναι η απόφαση του, σε σχέση με τι επιλογές θα έχει. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, είναι ένας σημαντικός παίκτης που μαζί με τους συμπαίκτες του είχαν μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Βοήθησε πάρα πολύ και αναμφίβολα όλοι τον θέλουμε στην ομάδα. Ξέρετε πως στη μπασκετική ζωή, τίποτα δεν είναι δεδομένο, και όλα μπορούν να αλλάξουν. Είμαστε στην περίοδο που συμβαίνουν αυτά και περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει».
hagi
Η αρχή έγινε με τον Ζάρα... Ελπίζω να κάνει καλή χρονιά και να μην πέσει. Αν και συνήθως παίχτες που κάνουν το βήμα παραπάνω με δουλειά σίγουρα προσπαθούν περισσότερο και ανεβαίνουν ακόμη παραπάνω. Στο χέρι του είναι. Πάντως σκόρερ είναι σίγουρα και δε νομίζω να το ξεχάσει στον Άρη.

Τώρα αναμένουμε για τον Πελεκάνο που όμως δεν ακούγεται αυτές τις μέρες. Επίσης ακούστηκε και για Ταπούτο. Τους θέλω και τους δύο αρκεί να είναι σε κατάσταση που να μπορούν να βοηθήσουν...

Θεωρώ πάντως ότι από δω και πέρα θα αρχίσει να προχωράει η ομάδα γιατί αυτά τα δύο που περίμενε τελειώσαν. Το θέμα της Ευρώπης δηλαδή και του Σάσα. Καιρός να φτιάξουμε από νωρίς το ρόστερ μας..
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Ζάρας: «Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα»

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. παρουσίασε το πρώτο μεταγραφικό απόκτημά της για τη νέα σεζόν, τον Θόδωρο Ζάρα. Ο 28χρονος γκαρντ δήλωσε ευτυχισμένος που θα φορέσει τη φανέλα του ΑΡΗ και έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.


Τον Ζάρα παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου ο αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. και υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας, Χρήστος Γαλιλαίας. Ο Χρήστος Γαλιλαίας παρουσιάζοντας τον Θόδωρο Ζάρα τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίσουμε τον Θόδωρο στη οικογένεια του ΑΡΗ. Είναι ένας παίκτης που θέλαμε πολύ όχι μόνο για την αγωνιστική του αξία, αλλά και για το χαρακτήρα και το ήθος του. Η χαρά μας είναι διπλή, αφού αποτελεί την πρώτη προσθήκη της ομάδας στην εποχή του Νίκου Λάσκαρη. Είναι το πρώτο κομμάτι ενός παζλ που θα φτιαχτεί με βασικό στόχο έναν αξιόλογο κορμό Ελλήνων παικτών, που θα πλαισιωθούν με κάποιους ικανούς ξένους, ώστε να δημιουργηθεί αξιόμαχο και ποιοτικό σύνολο, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της χρονιάς», δήλωσε ο κ. Γαλιλαίας.

Ο Θόδωρος Ζάρας από την πλευρά του είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην οικογένεια του ΑΡΗ. Από τη πρώτη στιγμή που μπήκα στο παρκέ και τα αποδυτήρια του Παλέ, νιώθω ότι μπήκα σε μια οικογένεια. Ήρθα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, ιστορική, θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Μίλησα με τον κόουτς Πρίφτη και μου είπε κάποια πράγματα για το τι σκέφτεται για την παρουσία μου στην ομάδα, μου είπε ότι θα έχω ενεργό ρόλο. Αυτά που μου είπε μου άρεσαν και πήρα αυτή την απόφαση».

Για το ότι επέλεξε την πρόταση του ΑΡΗ απ’ αυτή άλλων ομάδων σχολίασε: «Από τη στιγμή που έδειξε ο ΑΡΗΣ ότι ενδιαφέρεται για μένα, έδειξε ενδιαφέρον και ο ΠΑΟΚ. Μίλησα όμως με τον κόουτς Πρίφτη, το ποσό που ζήτησα δεν ήταν μακριά από αυτό που μου προτάθηκε και τα βρήκαμε. Μέτρησε η παρουσία του κόουτς».

Ο Θόδωρος Ζάρας επισκέφθηκε το Μουσείο Μπάσκετ του ΑΡΗ και το σχόλιό του τα λέει όλα. «Πήγα στο Μουσείο μετά τα εγκαίνια, και έπαθα μεγάλο… σοκ να το πω; Κατάλαβα πού ήρθα».

Αναφορικά με το πρότζεκτ του ΑΡΗ, ο Έλληνας άσος σημείωσε: «Τη λογική της ομάδας την ξέρω. Στις ομάδες που ήμουν και ειδικά την τελευταία τετραετία στον ΚΑΟΔ, δουλεύαμε κάπως έτσι. Το σύνθημα είναι η σκληρή δουλειά. Το ότι ο ΑΡΗΣ θα παίξει στο EuroCup είναι πολύ θετικό για μένα».

Ο νέος παίκτης του ΑΡΗ ρωτήθηκε για το πώς νιώθει που είναι το πρώτο απόκτημα της ομάδας στη νέα εποχή με τον Νίκο Λάσκαρη. «Αυτό είναι ακόμα μία απόδειξη για το πόσο με ήθελαν στον ΑΡΗ. Θέλω να παίξω καλό μπάσκετ. Πιστεύω ότι έχω περιθώρια βελτίωσης, θέλω να καθιερωθώ στον ΑΡΗ».
Timemaster
Για τον Φλιώνη είχα διαβάσει ένα άρθρο αν και δε το πήρα στα σοβαρά
όμως κάθε χρόνο τέτοια εποχή θα έχουμε τον φόβο (εξαιτίας του κλασικού νόμου) ότι θα χάσουμε έναν 18χρονο παίχτη.
Έτσι χάσαμε τον Λίνο , έτσι χάσαμε τον Μήτογλου...

Ενώ και φέτος χωρίς να καταλάβω πως και γιατί έφυγε ένας παίχτης από τις ακαδημίες μας για να πάει στον ΠΑΟ.

Τέλος πάντων μετά από την αποχώρηση του Βεζένκοφ αδειάζει πολύ η θέση και ουσιαστικά θα ψάξουμε για δύο παίχτες....
Δυστυχώς ακούγεται πάλι το όνομα του αιώνιου ταλέντου Ταπούτου αν και νομίζω πως ο Πρίφτης θα επιλέξει έναν Αμερικανό αλτικό που να μπορεί να παίξει πάνω από το στεφάνι ώστε να τον συνδυάσει ή με έναν βαρύ σέντερ (Νειμικ) ή ακόμα και με τον Σίμιτσακ σε εναλλαγή ρόλων. Ενώ για μπακ απ του πιστεύω πως και φέτος θα πάμε σε έναν νέο Έλληνα όπως και πέρσι.

Ουσιαστικά βλέπω να μην αλλάζει τελείως η φιλοσοφία της ομάδος αλλά να αποκτάμε ακόμα πιο επιθετική άμυνα και ακόμα πιο γρήγορο τρανζίσιον στην επίθεση.

Αυτό που θα αλλάξει πιστεύω είναι το σετ παιχνίδι μας όπου θα ακουμπάμε περισσότερο την μπάλα μέσα στη ρακέτα.

rolleyes.gif

Υ.Γ. Εντύπωση μου κάνει που ακόμα δεν έχει ακουστεί τίποτα για τους ξένους μας και αν θα συνεχίσουν με την ομάδα ή έστω αν η ομάδα θέλει να συνεχίσουν να παίζουν σε εμάς.
tuareg
QUOTE (Timemaster @ Jul 4 2015, 12:56 ) *
Ενώ και φέτος χωρίς να καταλάβω πως και γιατί έφυγε ένας παίχτης από τις ακαδημίες μας για να πάει στον ΠΑΟ.


δεν ανηκε σ εμας....δανεικος επαιζε απο το Ηρακλειο
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Οριστική συμφωνία με Σίμτσακ, ανακοίνωση εντός της βδομάδας

Οι κίτρινοι έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Βασίλη Σίμτσακ για την ανανέωση της συνεργασίας τους και εντός της βδομάδας θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση από την ΚΑΕ, που θα επισημοποιεί την συμφωνία.


Ο έμπειρος σέντερ αποδέχθηκε την πρόταση της ΚΑΕ και θα παραμείνει στον Άρη με εισήγηση του Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος τον θεωρεί απαραίτητο όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά γιατί ήταν από τους παίκτες που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην δημιουργία εξαιρετικού κλίματος στα αποδυτήρια. Ο Σίμτσακ θα είναι ο πέμπτος ψηλός στον Άρη της επόμενης χρονιάς. Αναζητούνται οι τέσσερις που θα είναι… μπροστά του.


QUOTE
Η θέση Πρίφτη για Βεζένκοφ στο PRESSARIS δυόμησι μήνες πριν και το plan B

Δυόμησι μήνες πίσω, στις 19 Απριλίου, είχε δημοσιευθεί στο PRESSARIS το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Δημήτρη Πρίφτη, στο οποίο ρωτήθηκε εκτενώς για τον Σάσα Βεζένκοφ και το μέλλον του. Έχουν σημασία τα όσα είχε “καταθέσει” τότε ο τεχνικός των κίτρινων, σε ένα χρονικό σημείο που δεν υπήρχε Νίκος Λάσκαρης.


Το απόσπασμα της συνέντευξης για τον Βεζένκοφ:

Θεωρείτε ότι είναι προτιμότερο να μείνει και να παίξει στην Ευρώπη ή να κάνει το άλμα για το ΝΒΑ μέσω του ντραφτ; Μπορεί να αντεπεξέλθει των απαιτήσεων που υπάρχουν εκεί;

Αυτή τη στιγμή το ΝΒΑ μπορεί να τον κοιτάξει σαν πρότζεκτ, όχι σαν άμεση λύση. Δεν πιστεύω ότι ακόμα είναι έτοιμος αθλητικά, να μπορεί να είναι εκεί στο επίπεδο που ο ίδιος θα ήθελε. Θα ήταν πιο ασφαλές για τον ίδιο να συνεχίσει για ένα ή δύο χρόνια στην Ευρώπη. Σε μια ομάδα που θα του παρέχει χώρο και χρόνο να υποστηρίξει αυτό που έχει και ένα καλό επίπεδο που θα αγωνίζεται, εννοώντας την Ευρωλίγκα.

Θεωρείτε τον Άρη ιδανική λύση για τον παίκτη, αν υπάρχει την επόμενη χρονιά και συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση;

Ίσως να είναι. Θα ήταν ευχής έργο να συνεχίσει εδώ και να είναι το κεντρικό πρόσωπο σε μια βάση που θα δημιουργηθεί για τα επόμενα χρόνια. Αυτό πρέπει να μπορεί ο Άρης να το υποστηρίξει με το υπόλοιπο πλαίσιο και αυτό έχει σχέση και με τα οικονομικά. Το να συμμετέχει ο Άρης στην Ευρώπη είναι απόλυτα συνυφασμένο με τα οικονομικά δεδομένα, με τον προϋπολογισμό.

Δεν θα ήταν ρίσκο για τον παίκτη να πάει σε μια ομάδα που δεν θα έχει τον χώρο και τον χρόνο που του δίνει ο Άρης φέτος;


Είναι πολύ δύσκολο να πάει σε μια ομάδα και να έχει τον ρόλο που έχει φέτος και να είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Θα ήταν ιδανικό γι’ αυτόν να πάει σε μια ομάδα που θα έχει κάποιο χώρο μικρό ή αρκετό και να αγωνιστεί για το κάτι παραπάνω, για να μπορέσει να πιέσει τον εαυτό του ακόμα περισσότερο και να βελτιωθεί.

Ο Πρίφτης όλο αυτό το διάστημα δούλευε στο μυαλό του και με τους συνεργάτες του το plan B, το οποίο δεν περιελάμβανε τον Βεζένκοφ. Είναι έτοιμος να εισηγηθεί συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών, από την ξένη αγορά, έχει ήδη κάνει το απαραίτητο σκάουτινγκ και πλέον αυτό είναι το πλάνο που θα τεθεί σε εφαρμογή.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Η… ζωή μετά τον Βεζένκοφ στον Άρη – Ποιες οι πρώτες σκέψεις για τη φροντ λάιν, πως θα καλυφθεί το κενό του

Με την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ από τον Άρη αλλάζει αρκετά η σκέψη του Δημήτρη Πρίφτη για την στελέχωση της φροντ λάιν, κυρίως γιατί το κενό του πολυτιμότερου παίκτη στη φετινή Α1, αναμένεται να καλυφθεί με δύο παίκτες.


Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS το τεχνικό τιμ του Άρη προσανατολίζεται στην επιλογή παικτών στη θέση “4” που θα έχουν τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά με τον Βεζένκοφ, δηλαδή ευχέρεια στο σκοράρισμα με καλό περιφερειακό σουτ. Αυτό επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ, γι’ αυτό και τα λεγόμενα “stretch 4” από τους Αμερικανούς θεωρούνται οι πιο “κρίσιμοι” παίκτες πλέον στο άθλημα.

Το θετικό από την αποχώρηση Βεζένκοφ είναι ότι ο Άρης θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα 150.000 ευρώ που θα έπαιρνε την επόμενη χρονιά ο 19χρονος παίκτης, αποκτώντας δύο ποιοτικούς παίκτες στη συγκεκριμένη θέση. Υπάρχουν ήδη συγκεκριμένες επιλογές και από την κοινοτική και από την ελληνική αγορά και με την επιστροφή Πρίφτη από την Αμερική θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, αν και προεργασία έχει ήδη γίνει.

Από εκεί και πέρα, ο Πρίφτης θα επιθυμούσε την παραμονή του Ντρου Νέιμικ, αν και εφόσον βέβαια είναι υγιής ή κάποιου παίκτη που θα έχει τα χαρακτηριστικά του Αμερικανού, κυρίως δηλαδή την έμφαση στις αμυντικές ικανότητες. Δεδομένη θεωρείται η ανανέωση με τον Βασίλη Σίμτσακ, ενώ θα αναζητηθεί και άλλος ένας παίκτης με ευχέρεια να παίζει και στο “4” και στο “5”.


QUOTE(www.arisbc.gr)
Στο Ορλάντο ο Δημήτρης Πρίφτης

Για το Ορλάντο αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής (3/7) ο κόουτς του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης, προκειμένου να δώσει το «παρών» στο summer league που θα λάβει χώρα στην πόλη των ΗΠΑ από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου.


Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» θα παρακολουθήσει τους αγώνες του summer league με στόχο να εντοπίσει και να εξετάσει μεταγραφικούς στόχους για τον ΑΡΗ. Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο summer league του Ορλάντο: Brooklyn Nets, Charlotte Hornets, Detroit Pistons, Indiana Pacers, Los Angeles Clippers, Memphis Grizzlies, Miami Heat, Oklahoma City Thunder, Orlando White, Orlando Blue.
SteelGandalf
QUOTE(mpasketmania.blogspot.gr)
Άρης: «Τελειώνει» του Ξανθόπουλου, συμφώνησε ο Πελεκάνος!

Παίκτης του Άρη θα πρέπει να θεωρείται ο Μιχάλης Πελεκάνος, αφού ο 34χρονος φόργουορντ τα βρήκε με την πρώην του ομάδα και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να φορέσει και πάλι τα «κιτρινόμαυρα». Θετικά τελειώνει και η υπόθεση του Βασίλη Ξανθόπουλου, ο οποίος φαίνεται να έχει πει το προφορικό «ναι» στη πρόταση της «κίτρινης» ΚΑΕ.


Ο Δημήτρης Πρίφτης είχε στο μυαλό του τον Βασίλη Ξανθόπουλο για τη θέση του πλέι μέικερ και οι άνθρωποι της διοίκησης φαίνεται να ήρθαν σε συμφωνία με τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου, ο οποίος μάλιστα είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό για τρίτη επιλογή με τη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο να μη φαίνεται να προχωράει.

Ο Άρης θα δώσει στον Ξανθόπουλο πιο ενεργό ρόλο, ενώ εκτός αυτού ο ίδιος βλέπει θετικά και τη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη και το EuroCup. Από την άλλη, η δεύτερη μεταγραφική κίνηση της ΚΑΕ θα είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος έπειτα από ένα χρόνο απουσίας του θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Ίσως και μέσα στη μέρα ανακοινώνεται η απόκτησή του.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Στροφή στην… Εθνική Εφήβων και συζητήσεις για Μήτογλου και Σταμάτη!

Ο Άρης ανακοίνωσε χθες την απόκτηση επτά ταλαντούχων παικτών για να στελεχώσουν το παιδικό και το εφηβικό του τμήμα. Δεν σταματάει εκεί, καθώς επιδιώκει να αποκτήσει και κάποιους παίκτες από την Εθνική Εφήβων που πήρε την 4η θέση στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κρήτης.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι κίτρινοι έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την πλευρά του Κώστα Μήτογλου, τον οποίο θέλουν να επαναφέρουν στην ομάδα. Ο 19χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε πέρσι στο Γουέικ Φόρεστ και πρόθεσή του μέχρι και πριν το Παγκόσμιο ήταν να συνεχίσει εκεί. Οι κίτρινοι προσπαθούν να τον πείσουν να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ενεργοποιηθεί το μονομερώς κατατεθειμένο συμβόλαιο στον ΕΣΑΚΕ, ώστε να έχει ρόλο στην ομάδα.

Παράλληλα, από την Αθήνα προέκυψε η πληροφορία ότι ο Δημήτρης Σταμάτης, βασικός γκαρντ της Εθνικής Εφήβων και μέλος του Πανιωνίου πέρσι, θέλει να αγωνιστεί στον Άρη. Και με αυτόν υπάρχουν συζητήσεις…


QUOTE(mpasketmania.blogspot.gr)
Θέλει Άρη ο Σταμάτης!

Ο βασικός γκαρντ της Εθνικής Εφήβων, η οποία κατέκτησε την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κρήτης, Δημήτρης Σταμάτης ενδιαφέρει τον Άρη και ο ίδιος μοιάζει θετικός στο να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα».


Για τον παίκτη έχουν ακουστεί όλες οι ομάδες που τερμάτισαν φέτος από την πρώτη έως την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης, ΑΕΚ) κατά διαστήματα, ωστόσο ποτέ καμία δεν έκανε την επίσημη κίνησή της στον νεαρό παίκτη. Αυτή τη κίνηση αναμένεται να κάνει ο Άρης, πιάνοντας «στον ύπνο» τις υπόλοιπες ομάδες, θέλοντας να προσθέσει στο ρόστερ του έναν παίκτη με παραστάσεις στην Α1, ο οποίος έχει πολύ μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Σταμάτης θα μιλήσει (ή έχει μιλήσει πιθανώς) με ανθρώπους των «κιτρίνων» και μετά την εξήγηση του ρόλου του στην ομάδα, αναμένεται να «πέσει» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το οικονομικό.


Ήδη οι αρκετοί νεαροί παίχτες φαίνεται να έχουν τον Άρη στις πρώτες τους επιλογές, έχοντας δει την διαχείριση του Βεζένκοφ, τον χρόνο συμμετοχής που είχε στην ομάδα μας, αλλά και την εξέλιξη του!!!

Σπουδαίες κινήσεις, ακόμη και αν δεν πραγματοποιηθούν κάποιες από αυτές, με την ομάδα μας να φαίνεται πως θα δημιουργήσει έναν κορμό από Έλληνες παίχτες, αλλά κι ένα πολύ ενδιαφέρον και "γεμάτο" ρόστερ για την επόμενη χρονιά!
Timemaster
QUOTE(tuareg @ Jul 4 2015, 14:34 ) *
δεν ανηκε σ εμας....δανεικος επαιζε απο το Ηρακλειο



Έτσι κάπως δικαιολογείται αν και είναι κρίμα.



Παρελθόν ο Τόμας ο οποίος υπέγραφε στην Πολωνία.

Timemaster
τέλος και τυπικά ο Σίμτσακ

όπως φαίνεται από τους ξένους-κοινοτικούς ο μόνος που πραγματικά θέλουμε να κρατήσουμε είναι ο Νέιμικ.

Έχουν κιόλας υπογράψει αλλού οι Βεζένκοφ, Πάσαλιτς, Τόμας ενώ πιστεύω πως δε θα κρατήσουμε ούτε Αντεγκμπόγιε ούτε και Ρίντ βάση των μεταγραφών που ακούγονται.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.