Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Επικαιρότητα - Συζητήσεις
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Κλήθηκε σε απολογία η ΚΑΕ, απολογείται την Πέμπτη (23/10)

Σε απολογία, όπως αναμενόταν, κλήθηκε η ΚΑΕ Άρης από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.


Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Πέμπτη 23/10 στις 3.30μ.μ. στα γραφεία του Αθλητικού Δικαστή. Την ΚΑΕ Άρης θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος, Λευτέρης Αρβανίτης, το μέλος του δ.σ., Στάθης Ρούσσος και ο νομικός σύμβουλος, Χρήστος Γρόλλιος. Εκείνη την ώρα θα εκδικαστεί και η ένσταση της ΚΑΕ που ζητάει να συνεχιστεί ο αγώνας από το σημείο που διακόπηκε, στα 42» πριν το τέλος του ημιχρόνου (31-33 το σκορ), με το γήπεδο όπως ακριβώς ήταν, δηλαδή με τους 5.000 φιλάθλους του Άρη.
SteelGandalf
QUOTE(www.contra.gr)
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δεν θα μηδενιστεί ο Άρης!

Στοιχεία "φωτιά" για τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια του Αλεξανδρείου περιλαμβάνει ο φάκελος του αθλητικού δικαστή που θα επιληφθεί της υπόθεσης του ντέρμπι Άρη- ΠΑΟΚ. Διαβάστε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Contra.gr γιατί ο αθλητικός δικαστής δεν θα προχωρήσει στην κατακύρωση του αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ!


Σημαντικά στοιχεία για τα όσα διαδραματίστηκαν στα αποδυτήρια του "Nick Galis Hall", περιλαμβάνει ο φάκελος του αθλητικού δικαστή που θα επιληφθεί της υπόθεσης του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ. Στοιχεία που ανατρέπουν ριζικά την εικόνα και οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο αθλητικός δικαστής πολύ δύσκολα θα προχωρήσει στον μηδενισμό του Άρη και στην κατακύρωση του αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ!

Βεβαίως, ο αθλητικός δικαστής είναι ένα ανεξάρτητο όργανο που λαμβάνει τις αποφάσεις του με βάση τους κανονισμούς και το πειθαρχικό δίκαιο αλλά γίνεται αντιληπτό ότι στην προκειμένη περίπτωση, ο φάκελος που έχει στα χέρια του λέει άλλα πράγματα σε σχέση με τα όσα αναφέρονται από τον διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλο στο φύλλο αγώνα! Πολλά από αυτά τα στοιχεία έχουν ήδη αναφερθεί με τη μορφή ρεπορτάζ, σε άρθρο του Δημήτρη Καρύδα στο Contra.gr, αλλά υπάρχουν ακόμη περισσότερα που προέκυψαν στη διαδρομή!

Το Contra.gr έχει όλα τα στοιχεία και δεσμεύεται ότι ανεξάρτητα της απόφασης του αθλητικού δικαστή θα τα εμφανίσει όλα, στον σωστό χρόνο και μετά την εκδίκαση της υπόθεσης και της ανακοίνωσης του αθλητικού δικαστή. Απλά και μόνο αναφέρουμε αυτή τη στιγμή, ότι καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξουν στην υπόθεση, οι εκθέσεις της αστυνομίας και του εκπροσώπου της ΔΕΑΒ που ανατρέπουν πολλά από τα δεδομένα της υπόθεσης.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ολοκληρώθηκε η απολογία και η ένσταση του Άρη! Σε αναμονή της απόφασης…

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η απολογία του Άρη για την διακοπή και η εκδίκαση της ένστασης της ΚΑΕ για το ίδιο θέμα. Πλέον όλοι αναμένουν την απόφαση του αθλητικού δικαστή, δύσκολα πάντως να υπάρξει στη διάρκεια της ημέρας.


Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ “μετά από τρεις ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του Άρη στον Αθλητικό Δικαστή και η συζήτηση της ένστασης που κατέθεσε, για τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Τον Άρη εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, το μέλος του δ.σ., Στάθης Ρούσος και ο νομικός σύμβουλος, Χρήστος Γρόλλιος. Οι εκπρόσωποι του Άρη ανέλυσαν την επιχειρηματολογία τους, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας κακώς διακόπηκε.

Πλέον, άπαντες είναι σε αναμονή της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή”.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Δύσκολα θα βγει σήμερα η απόφαση από τον αθλητικό δικαστή

Η εκτίμηση των ανθρώπων του Άρη είναι ότι πολύ δύσκολα θα εκδοθεί στη διάρκεια της σημερινής ημέρας η απόφαση του αθλητικού δικαστή για όσα συζητήθηκαν στην απολογία και την ένσταση της ΚΑΕ.


Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, ο νομικός εκπρόσωπος, Χρήστος Γρόλλιος και ο λογιστής της εταιρείας (και μέλος της διοίκησης), Στάθης Ρούσσος επιστρέφουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Στην διάρκεια της τρίωρης διαδικασίας παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους του Άρη και οπτικό υλικό στον αθλητικό δικαστή, ο οποίος δεν είπε τίποτα σχετικά για τον χρόνο έκδοσης της απόφασής του.

Η λογική λέει πως η απόφαση θα γνωστοποιηθεί την αυριανή ημέρα. Μέχρι τότε όλοι είναι σε στάση αναμονής.
sarounas
αν δικαιωθεί ο Άρης θα πρέπει να τιμώρηθούν οι διαιτητές για δόλο και δυσφήμιση του αθλήματος και οι δύο (Άρης) αθώοι δεν γίνεται....
SteelGandalf
Χαχαχα, φίλε μου μη φας, θα σφάξουμε κοράκι!!!

Προς το παρόν (ελπίζοντας στην ένσταση) έχουμε:

QUOTE(www.pressaris.gr)
3 αγωνιστικές κεκλεισμένων, 17.300 ευρώ πρόστιμο για τη διακοπή, δεν βγήκε απόφαση για την ένσταση του Άρη!

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ έκανε… μισή δουλειά. Εξέδωσε απόφαση βάσει όσων αναφέρονται στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές, αλλά δεν έχει εκδώσει ακόμα απόφαση για την ένσταση του Άρη!


Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή, που αφορά μόνο τον πειθαρχικό κανονισμό και όχι την ένσταση που έχει καταθέσει ο Άρης.

Επιβάλλει στην ΑΡΗΣ ΚΑΕ:

α) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (ρίψη άδειων πλαστικών μπουκαλιών νερού, αναπτήρων και κερμάτων), πρόστιμο 2.000,00€,
β) για ρίψη αντικειμένων επικινδύνων για τη σωματική ακεραιότητα παικτών, διαιτητών κλπ. εντός του αγωνιστικού χώρου, ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και πρόστιμο 8.000,00€,
γ) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (πυροδότηση πυρσών και καπνογόνου στην κερκίδα), πρόστιμο 1.800,00€,
δ) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 2.500,00€ και
ε) για επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα οποία δεν προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα, ποινή αποκλεισμού δυο (2) αγωνιστικών ημερών και πρόστιμο 3.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τoν ΠΑΟΚ της 18-10-2014.

Συνολικά οι κίτρινοι τιμωρήθηκαν με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, χρηματικό πρόστιμο 17.300 ευρώ. Λογικά οι κίτρινοι δεν τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών. Είναι βέβαιο ότι θα προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ για τη μείωση της ποινής και αναμένουν με αγωνία την απόφαση για την ένσταση που έχουν καταθέσει.


QUOTE(www.arisbc.gr)
Ανακοίνωση ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., παρότι ο Αθλητικός Δικαστής αποφάσισε τη μη επιβολή αφαίρεσης βαθμών, θεωρεί ότι η ποινή που της επιβλήθηκε (τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 17.300 ευρώ) για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι εξοντωτική και ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, επιδιώκοντας τη μείωσή της.


Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή για την ένσταση που κατέθεσε για τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και περιμένει τη δικαίωσή της, ήτοι τη συνέχιση της αναμέτρησης από το σημείο που αυτή διακόπηκε.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο επαγγελματισμός του Χαρίση και τα εύσημα από τον Πρίφτη

Ο Κώστας Χαρίσης είναι εκτός πλάνων από το καλοκαίρι. Δεν μπόρεσε όμως ο Άρης να βρει λύση και να αποδεσμευτεί από το μεγάλο συμβόλαιο με τον 35χρονο σέντερ, ο οποίος επίσης δεν βρήκε ομάδα να του προσφέρει τα χρήματα που έχει να παίρνει φέτος από τον Άρη. Αυτό δεν τον κάνει, όμως, λιγότερο επαγγελματία…


Ο Χαρίσης μπήκε χθες για δύο λεπτά στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, για να κάνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και το έκανε απόλυτα πετυχημένα, γι’ αυτό άλλωστε απέσπασε και τα θετικά σχόλια του Δημήτρη Πρίφτη.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι δεν είναι παίκτης που υπολογίζει στο rotation ο Έλληνας τεχνικός, όμως αμφότεροι δείχνουν επαγγελματισμό. Δεν υπάρχει θέμα κακών σχέσεων μεταξύ των δύο, πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό.

Ο Χαρίσης προσπαθεί να βρει ομάδα στο εξωτερικό για να συνεχίσει την καριέρα του και ευελπιστεί ότι θα τα καφαφέρει μέσα στο 2014, ώστε να πάει κάπου και να παίξει “κανονικό” μπάσκετ.


Ο Κώστας έχει δώσει δείγματα γραφής κι έχει αποδείξει πως είναι και καλό παιδί και σωστός επαγγελματίας.

Εντωμεταξύ, σήμερα που γιορτάζει και ο προπονητής μας, ας του ευχηθούμε και από 'δω, να έχει υγεία, ευτυχία, πολλές επιτυχίες με τον Άρη μας και ό,τι επιθυμείς. Χρόνια του πολλά!

QUOTE(www.pressaris.gr)
Η παραμονή του Αντεγκμπόγιε «κόντρα» στο οικονομικό και την φιλοσοφία του Πρίφτη

Πίσω από μια απόφαση για απόκτηση παίκτη κρύβονται πολλές παράμετροι και ο Δημήτρης Πρίφτης θα τις λάβει όλες υπ’ όψιν του πριν δώσει την τελική του εισήγηση για τον Στέφεν Αντεγκμπόγιε, όταν θα ολοκληρωθεί η μηνιαία συνεργασία των δύο πλευρών.


Ο Βρετανός πλέι μέικερ ήταν χθες ο πολυτιμότερος παίκτης του Άρη στη νίκη επί του Απόλλωνα. Το είπε άλλωστε και ο Νίκος Βετούλας. Πλήγωσε τους Πατρινούς σε φάσεις εκτός συστήματος, όχι όμως εκτός λογικής. Ο Αντεγκμπόγιε είναι κοντρολαρισμένος παίκτης και μοιάζει απαραίτητος στον Άρη ακόμα και με την παρουσία του Τόρεϊ Τόμας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει όμως. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που θα κρίνουν μια τέτοια απόφαση. Πρώτη και κύρια είναι το οικονομικό. Ο Άρης έχει πληγεί με την πρωτόδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή, όχι μόνο με το χρηματικό πρόστιμο των 17.300 ευρώ, αλλά και με την απουσία εσόδων από τα τρία επόμενα εντός έδρας παιχνίδια. Αν αυτή η ποινή μειωθεί στο ΑΣΕΑΔ έχει καλώς, αν όχι τότε η ζημία του Άρη ξεπερνάει τα 60.000 ευρώ! Αν υπήρχαν αυτά τα έσοδα τότε ο Αντεγκμπόγιε θα είχε πολλές πιθανότητες παραμονής, αλλά και πάλι δεν θα ήταν “σίγουρος”.

Ο λόγος είναι η φιλοσοφία του Πρίφτη για την ομάδα, τις αρχές και τους ρόλους της. Υπάρχει ένα γκρουπ παικτών που ξεκίνησαν μαζί το καλοκαίρι και αυτό παίζει ρόλο, γιατί σε καμία περίπτωση ο Έλληνας τεχνικός δεν θέλει να διαταραχθούν οι ισορροπίες. Βέβαια, αν ο Αντεγκμπόγιε συνεχίσει με ανάλογες εμφανίσεις θα είναι πολύ δύσκολο να μην κάνει ο Άρης κίνηση να τον κρατήσει.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ από την ΚΑΕ και προσδοκία μείωσης της εξοντωτικής ποινής!

Ο Άρης προσέφυγε σήμερα στο ΑΣΕΑΔ κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή για την τιμωρία των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και του χρηματικού προστίμου 17.300 ευρώ, προσδοκώντας εξάλειψη ή μείωση της ποινής.


Δεν έχει οριστεί ακόμα δικάσιμος στο ΑΣΕΑΔ. Εκεί οι κίτρινοι θα προσπαθήσουν να πετύχουν ότι καλύτερο για να εξαλειφθεί ή να μειωθεί η ποινή. Το πρώτο είναι κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί, το δεύτερο όμως έχει πιθανότητες. Οι κίτρινοι θέλουν πάση θυσία να μειώσουν τις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και το χρηματικό πρόστιμο.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε! Απορρίφθηκε η ένσταση του Άρη για τη διακοπή!

Το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε! Ο αθλητικός δικαστής απέρριψε την ένσταση του Άρη για την διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ως αβάσιμη. Συνεπώς οι κίτρινοι έχασαν τον αγώνα στα χαρτιά, καθώς δεν έπεισαν τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ με την επιχειρηματολογία τους.


Η απόφαση αναφέρει: «Απορρίπτεται η από 18-10-2014 ένσταση της ΑΡΗΣ ΚΑΕ για την οριστική διακοπή του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ, που διεξήχθη στις 18-10-2014, ως κατ’ ουσίαν αβάσιμη».

Αυτό που μένει να αποφασιστεί είναι αν ο Άρης μηδενίζεται για τον συγκεκριμένο αγώνα και δεν παίρνει ούτε τον βαθμό της ήττας ή αν τελικά θα πάρει έναν βαθμό. Από την ΚΑΕ η ενημέρωση αναφέρει πως περιμένουν να αποφανθούν για το θέμα αυτό οι νομικοί του ΕΣΑΚΕ.


Ένα σπιτάκι με κόκκινο φωτάκι και πολύχρωμα λαμπιόνια είσαστε. Τέλος.-

QUOTE(www.pressaris.gr)
Προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ και για την ένσταση!

Η ΚΑΕ Άρης θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και για την δεύτερη αρνητική απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ με την οποία απέρριψε την ένσταση της ομάδας ως αβάσιμη.


Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση η ΚΑΕ είναι βέβαιο ότι θα προσφύγει ξανά στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών και θα ζητήσει τη δικαίωσή της έστω σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται πως η εκδίκαση της προσφυγής για την τιμωρία της ομάδας (τρεις αγώνες κεκλεισμένων θυρών, πρόστιμο 17.300 ευρώ) θα πραγματοποιηθεί την μεθεπόμενη Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Στις 6 Νοεμβρίου εκδικάζεται η προσφυγή της ΚΑΕ στο ΑΣΕΑΔ

Η ΚΑΕ Άρης ενημερώθηκε σήμερα από το ΑΣΕΑΔ ότι ορίστηκε δικάσιμος για την προσφυγή της κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ στις 6 Νοεμβρίου.


Την μεθεπόμενη Πέμπτη με τον Χρήστο Γρόλλιο σε κεντρικό ρόλο οι κίτρινοι θα επιδιώξουν να μειώσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε για όλα όσα έγραψαν οι διαιτητές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης έχει τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (Κηφισιά, Κολοσσός, ΑΕΚ) και χρηματικό πρόστιμο 17.300 ευρώ και θα επιδιώξει να αλλάξει προς τα κάτω αυτή η τιμωρία.
ashton
QUOTE
Απόφαση ΜΔΟ ΕΣΑΚΕ για το Άρης - ΠΑΟΚ

Κατηγορία : Δελτία Τύπου | 29-10-2014


Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ απέρριψε την ένσταση του Άρη για την εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κατόπιν αυτού κατακυρώνεται η αναμέτρηση με σκορ 20-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και επιβάλλεται μηδενισμός στην ομάδα του Άρη.


http://www.esake.gr/el/EE9E697E

Και μηδενισμός ..
Είναι οριστικό τώρα αυτό, ή παίζει και ΑΣΕΑΔ ;
SteelGandalf
QUOTE(ashton @ Oct 29 2014, 19:21 ) *
http://www.esake.gr/el/EE9E697E

Και μηδενισμός ..
Είναι οριστικό τώρα αυτό, ή παίζει και ΑΣΕΑΔ ;


Το έγραψα πιο πάνω.

Προσφύγαμε στο ΑΣΕΑΔ και αναμένεται η απόφαση του στις 6 Νοεμβρίου.
tuareg
αναστοπουλε αυτα που θελω να σου πω τα κοβει το ερς
Timemaster
νομίζω πως η υπόθεση θα έχει ακόμα πολύ ζουμί.

Ο ΕΣΑΚΕ αφαίρεσε από την σελίδα του την απόφαση και κράτησε μόνο το:

"Απορρίπτεται η από 18-10-2014 ένσταση της ΑΡΗΣ ΚΑΕ για την οριστική διακοπή του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ, που διεξήχθη στις 18-10-2014, ως κατ’ ουσίαν αβάσιμη"

από ότι διαβάζω εδώ
υπήρξε πίεση από το την ομάδα μιας και η απόφαση του αθλητικού δικαστή έλεγε ότι χάσαμε στα χαρτιά το παιχνίδι με 0-20 αλλά δεν ανέφερε πουθενά μηδενισμό.

Οπότε περιμένουμε εξελίξεις για το αν τελικά θα πάρουμε έστω τον ένα βαθμό της ήττας.

rolleyes.gif
SteelGandalf
QUOTE(Timemaster @ Oct 29 2014, 21:45 ) *
Οπότε περιμένουμε εξελίξεις για το αν τελικά θα πάρουμε έστω τον ένα βαθμό της ήττας.
rolleyes.gif


Σιγά μην μας κάνουν χάρη (με τον έναν βαθμό) και τους πούμε κι ευχαριστώ.
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ Oct 29 2014, 20:53 ) *
Σιγά μην μας κάνουν χάρη (με τον έναν βαθμό) και τους πούμε κι ευχαριστώ.


δε θα τους πούμε ευχαριστώ αλλά νομίζω πως πάμε για μια μέση λύση

από τη μία ο μηδενισμός και η αφαίρεση 2 βαθμών (που εγώ προσωπικά πίστευα πως θα γίνει) και από την άλλη η τιμωρία των διαιτητών και η συνέχιση του αγώνα.

Αν μάλιστα μειώσουμε και την ποινή της έδρας στην ένσταση ελαχιστοποιούμε την χασούρα.

α. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ εγώ προσωπικά δε πίστεψα πως θα το κερδίσουμε έτσι όπως πήγαινε (δε θα το μάθουμε ποτέ)
β. Στα παιχνίδια με την Κηφισιά και τον Κολοσσό δε πιστεύω να είχαμε πάνω από 500 πουλημένα εισιτήρια. Ενώ με την ΑΕΚ που είναι το τρίτο παιχνίδι κεκλεισμένων μπορεί να πουλήσουμε κάτι.

SteelGandalf
Εγώ πάλι, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είδα ένα κλειστό παιχνίδι, που με λίγη βελτίωση της ομάδας στο 2ο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να το παλέψουμε άνετα και πάντως, με τίποτα, δεν το θεωρούσα, ούτε και το θεωρώ χαμένο (εφόσον συνεχιστεί, λέμε τώρα).

Δεν είχαμε καθόλου καλό επιθετικό ρυθμό, αλλά δεν πιάσαμε ούτε τα standards της καλής μας άμυνας. Παρόλα αυτά όμως και σερί 8-0 τους κάναμε και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ (31-33) από 2-3 συνεχόμενα λάθη μας, οπότε στην διακοπή συγκυριακά ήμασταν πίσω, αν και, ξανά λέω, πως δεν ήμασταν καλοί.

Επειδή, λοιπόν, στα μέχρι τώρα παιχνίδια, έχουμε βγάλει θετική εικόνα σε κάποια δεκάλεπτα, δεν προεξοφλώ με τίποτα πως θα το χάναμε το παιχνίδι, όπως διαβάζω ή ακούω να λέγεται από αρκετούς.

Με τη λογική του "μη χείρον, βέλτιστον", σε ό,τι αφορά την τελεσίδικη απόφαση για τιμωρία μας ή μη, εγώ προσωπικά (το ΦΩΝΑΖΩ επειδή ήμουν μέσα και έχω ΣΑΦΗ άποψη) δεν συμβιβάζομαι και ας μην δικαιωθούμε τελικά. Αν όντως δεν δικαιωθούμε, θα θεωρώ κλοπή το συγκεκριμένο ματς, πολύ δε περισσότερο το να μας τιμωρήσουν κιόλας (με μηδενισμό, χρηματικό πρόστιμο και αποκλεισμό της έδρας).

Θα μιλάμε για σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο.-
air_23
QUOTE (SteelGandalf @ Oct 29 2014, 23:33 ) *
Εγώ πάλι, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είδα ένα κλειστό παιχνίδι, που με λίγη βελτίωση της ομάδας στο 2ο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να το παλέψουμε άνετα και πάντως, με τίποτα, δεν το θεωρούσα, ούτε και το θεωρώ χαμένο (εφόσον συνεχιστεί, λέμε τώρα).

Δεν είχαμε καθόλου καλό επιθετικό ρυθμό, αλλά δεν πιάσαμε ούτε τα standards της καλής μας άμυνας. Παρόλα αυτά όμως και σερί 8-0 τους κάναμε και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ (31-33) από 2-3 συνεχόμενα λάθη μας, οπότε στην διακοπή συγκυριακά ήμασταν πίσω, αν και, ξανά λέω, πως δεν ήμασταν καλοί.

Επειδή, λοιπόν, στα μέχρι τώρα παιχνίδια, έχουμε βγάλει θετική εικόνα σε κάποια δεκάλεπτα, δεν προεξοφλώ με τίποτα πως θα το χάναμε το παιχνίδι, όπως διαβάζω ή ακούω να λέγεται από αρκετούς.

Με τη λογική του "μη χείρον, βέλτιστον", σε ό,τι αφορά την τελεσίδη απόφαση για τιμωρία μας ή μη, εγώ προσωπικά (το ΦΩΝΑΖΩ επειδή ήμουν μέσα και έχω ΣΑΦΗ άποψη) δεν συμβιβάζομαι και ας μην δικαιωθούμε τελικά. Αν όντως δεν δικαιωθούμε, θα θεωρώ κλοπή το συγκεκριμένο ματς, πολύ δε περισσότερο το να μας τιμωρήσουν κιόλας (με μηδενισμό, χρηματικό πρόστιμο και αποκλεισμό της έδρας).

Θα μιλάμε για σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο.-
Το παιχνιδι με τον παοκ μπορει να ηταν κλειστο στο πρωτο ημιχρονο αλλα φαβορι για τη νικη ημασταν εμεις...Με κοσμο,με παλμο,με φρεσκαδα και εναν παοκ που καποια στιγμη θα του βγαινε η κουραση απο τις 3 παρατασεις στα κορμια των παικτων..μην ξεχναμε κι αυτη την παραμετρο στην διακοπη του αγωνα κι ας ελεγαν οι του παοκ οτι εμεις θελουμε να παιξουμε...Με ξενα κολυβα...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αύριο καταθέτει η ΚΑΕ τη δεύτερη προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, στόχος να εκδικαστούν μαζί οι δύο υποθέσεις

Στην διάρκεια της αυριανής ημέρας θα καταθέσει η ΚΑΕ Άρης την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ. Προφανώς περιμένει να λάβει καθαρογραμμένη την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ για την απόρριψη της ένστασης πρώτα και μετά να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.


Στόχος της νομικής υπηρεσίας της ΚΑΕ είναι να εκδικαστούν και οι δύο προσφυγές στο ΑΣΕΑΔ την ίδια ημέρα, όχι μόνο για λόγους χρόνου, αλλά γιατί κατ’ ουσίαν είναι η ίδια υπόθεση χωρισμένη σε δύο μέρη. Λογικά το ΑΣΕΑΔ θα δεχθεί να δικάσει και τις δύο υποθέσεις μαζί για να λάβει και απόφαση και για τις δύο υποθέσεις συγχρόνως.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ομαδική ίωση «χτύπησε» τον Άρη!

Μεγάλο πρόβλημα στην ομαλή προετοιμασία του Άρη ενόψει του πολύ κρίσιμου αγώνα με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα προκάλεσε ίωση που «χτύπησε» πέντε παίκτες.


Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ «τα προβλήματα για τον Δημήτρη Πρίφτη δεν έλειπαν, αφού τον Άρη «χτύπησε»… ομαδική ίωση! Ο Ντρου Νέιμικ δεν ήρθε καν στο «Nick Galis Hall», ενώ οι Μοχάμεντ Πάσαλιτς, Στέλιος Πουλιανίτης (οι δύο τελευταίοι είχαν απουσιάσει και από την προπόνηση της Τετάρτης), Σπύρος Μούρτος και Βασίλης Σίμτσακ ακολούθησαν ένα μικρό κομμάτι της προπόνησης. Στους πέντε παίκτες χορηγείται αντιβίωση.

Στον αντίποδα, ο Τόρεϊ Τόμας προπονήθηκε και σήμερα σε εντατικούς ρυθμούς και δείχνει απόλυτα έτοιμος για τον αγώνα με τον ΚΑΟΔ.

Πριν από την προπόνηση, οι παίκτες του Άρη παρακολούθησαν βίντεο με τον προσεχή αντίπαλό τους. Το ίδιο θα κάνουν αύριο Παρασκευή (31/10) στις 3μ.μ. και στη συνέχεια θα κάνουν την τελευταία προπόνηση, πριν αναχωρήσουν οδικώς για τη Δράμα, όπου θα διανυκτερεύσουν πριν από τη σαββατιάτικη αναμέτρηση».
Timemaster
Να τα θετικά να βγαίνουν όλοι μαζί το βράδυ για παιχνίδια...
69.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Στον αέρα ακόμα ο… μηδενισμός του Άρη, δεν βγήκε άκρη με τον ΕΣΑΚΕ!

Αύριο θα γίνει η 4η αγωνιστική στην Α1, αλλά ουδείς γνωρίζει ακόμα ποια είναι η οριστική απόφαση για το Άρης – ΠΑΟΚ δύο βδομάδες πριν, καθώς ούτε χθες βρέθηκε άκρη με το τι ισχύει τελικά για τον μηδενισμό των κίτρινων.


Ο νομικός της ΚΑΕ, Χρήστος Γρόλλιος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους συναδέλφους του στον ΕΣΑΚΕ ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Ο Άρης ζητάει να πάρει τον βαθμό από την ήττα του στα χαρτιά από τον ΠΑΟΚ, καθώς πουθενά στην απόφαση του αθλητικού δικαστή δεν αναφέρεται η λέξη “μηδενισμός”.

Οι κίτρινοι επιμένουν πολύ σε αυτό το θέμα και γι’ αυτό άλλωστε προχθές ο ΕΣΑΚΕ λανθασμένα ανήρτησε την είδηση περί μηδενισμού και εν συνεχεία την απέσυρε.
yorgos
Μπαχαλουίτα.
SteelGandalf
QUOTE(planetaris.gr)
Ανησυχητική καθυστέρηση για Αντεγκμπόγιε

Από τα πιο σημαντικά στην σωστή διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός άνθρωπο είναι να μαθαίνει από τα λάθη του και να βελτιώνεται διαρκώς. Ακριβώς το ίδιο ίσχυει και για την οποιαδήποτε διοίκηση μιας επαγγελματικής ομάδος που επιδιώκει την βελτίωση και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πέρσι οι ιθύνοντες της ΚΑΕ πήραν ένα σπουδαίο μάθημα που στοίχισε ποικιλοτρόπως στην ομάδα. Ο πρόχειρος καλοκαιρινός σχεδιασμός και η ξαφνική φυγή του Β.Αγγέλου και του Γ.Αθηναίου σε συνδυασμό με την μη ενίσχυση της ομάδος(υπήρχαν διαθέσιμοι παίκτες) οδήγησαν στην 7η θέση. Κάτι που εκτός από την δεδομένη αγωνιστική αποτυχία και το απόλυτο ξενέρωμα του κόσμου στοίχισε περισσότερα από 90.000 ευρώ έσοδα. Έσοδα που είχαν να κάνουν με bonus βελτίωσης αλλά και προσδοκώμενα έσοδα από τα πλέιοφς σε περίπτωση που αγωνιζόμασταν όπως ήταν το πιο πιθανό με τον συμπολίτη. Φέτος μόλις από την 2η αγωνιστική ο Αναστόπουλος προσπάθησε να σαμποτάρει όλη την προσπάθεια που γίνεται εδώ και περίπου 2 χρόνια στην ΚΑΕ. Αυτό που έχει σημασία από εδώ και πέρα είναι αν η ΚΑΕ προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κρατηθεί όρθια και να κηνυγήσει τον στόχο της αγωνιστικής ανάστασης ή για ακόμη μια φορά θα κρυφτεί πίσω από τα χρέη του παρελθόντος, το άρθρο 99 και θα αφήσει έναν παίκτη σαν τον Αντεγκμπόγιε να αποχωρήσει...

Ο Νιγηριανός με Αγγλικό διαβατήριο άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε από τα μαλλιά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα απέδειξε πόσο μπορεί να βοηθεί την ομάδα του Δ.Πρίφτη. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στα 2 τελευταία παιχνίδια με Απόλλων Πατρών και ΚΑΟΔ αυτός ήταν που ουσιαστικά άλλαξε τις ισσοροπίες και έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος μας. Μάλιστα η εμφάνιση στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ όπου υπήρχε και ο Τόμας υγιής και με σημαντικό χρόνο συμμετοχής φάνηκε ότι είναι απαραίτητος. Όταν ο Τόμας έδειχνε αποσυντονισμένος, ο Πάσαλιτς καταβεβλημένος από την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και οι Γκίκας και Μούρτος εκτός ρυθμού από την αρχή της προετοιμασίας.... ο Αντεγκμπόγιε τα έκανε όλα! Και οργανωτής και εκτελεστής όταν η μπάλα έκαιγε και η ομάδα έδειχνε πελαγωμένη. Και όλα αυτά ερχόμενος από τον πάγκο σε μια χρονιά που ως τώρα η βοήθεια από τον πάγκο μοιάζει με πονοκέφαλος χωρίς γιατρικό για τον Δ.Πρίφτη.

Με το που τραυματίστηκε ο Τόμας η ΚΑΕ έδειξε τα απαραίτητα αντανακλαστικά. Και όπως φάνηκε πάνω στο παρκέ ο Δ.Πρίφτης έκανε μέσα σε ελάχιστο χρόνο την κατάλληλη επιλογή σε μια χρονική περίοδο όπου οι καλοί παίκτες έχουν κλείσει και οι επιλογές είναι περιορισμένες. Όσο για το οικονομικό σκέλος της μεταγραφής του Αντεγκμπόγιε και μόνο ότι μιλάμε για έναν παίκτη που πέρσι είχε βοηθητικό ρόλο στην Κηφισιά αρκεί. Φυσικά όλη αυτή η καθυστέρηση στην επέκταση της συνεργασίας με τον Νιγηριανό άσσο λειτουργεί εις βάρος μας. Λογικό είναι με τέτοιες εμφανίσεις το κασέ του παίκτη να ανεβαίνει και ο μάνατζερ του παίκτη να ψάχνεται και για εναλλακτικούς προορισμούς . Ας δείξει επιτέλους η ΚΑΕ την απαραίτητη πυγμή και το περσινό λάθος να μην το επαναλάβει και φέτος. Στο μπάσκετ ένας παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά και ήδη στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο Αντεγκμπόγιε έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά! Κρατήστε τον να τελειώνουμε!

ΥΓ. Χωρίς διάθεση ειρωνείας πραγματικά είναι αρκετά περίεργο με τόσους παράγοντες διοικητικούς και εξωδιοικητικούς που βρίσκονται κοντά στην ΚΑΕ να θεωρείται τόσο δύσκολο να μαζευτεί το πόσο για να ανακοινωθεί η επέκταση συνεργασίας με τον Αντεγκμπόγιε.

ΥΓ2. Αγαπητέ κ.Αρβανίτη είναι ιδανική ευκαιρία να εξαργυρώσετε τις "δημόσιες σχέσεις" που με τόσο ζήλο επιδιώκουν οι "ποδοσφαιρικοί παράγοντες" για την λεζάντα τους που ανάλογα με τις εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ εμφανίζονται στα επίσημα του Παλέ. Και αν οι "αγνοί" πρώην του ΑΣ ως γνωστόν έχουν καβούρια στις τσέπες είναι καιρός να δούμε αν ο κ.Γαλανός έχει την ίδια διάθεση με τότε που ήθελε να φέρει τον Γιαννάκη προπονητή στον ΑΡΗ!


Εντάξει, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Και ο Adegboye θα υπάρξουν παιχνίδια που δεν θα είναι όπως προχθές. Και οι Γκίκας-Μούρτος (ειδικά ο 2ος) θα είναι σαφώς πιο βελτιωμένοι. Και ο Thomas θα βρει τον ρυθμό του.

Η έλευση του Adegboye εμπεριέχει και άλλες παραμέτρους, που έχουν να κάνουν με αγωνιστικό σχεδιασμό και καλοκαιρινό πραγματισμό. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα.

Από 'κει και πέρα, αν πραγματικά μπορούν να διευθετηθούν όλα αυτά και θέλουν τον κρατήσουν τον παίχτη, χωρίς να διαταραχθούν οι ισορροπίες, τότε καλώς να μείνει. Δεν θέλω όμως να μείνει και να παίρνουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής οι νέοι μας παίχτες. Άλλωστε δεν πάμε για ευρωλίγκα. Πάμε για ένα καλύτερο πλασάρισμα από πέρσι και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι άκρως εφικτό και χωρίς τον Adegboye.

Και κάτι τελευταίο. Αν (υποθετικά μιλώντας) ο Adegboye που έκανε δύο καλές εμφανίσεις, την έχει ψωνίσει και δεν εκτίμησε το γεγονός πως, έστω και την ύστατη ώρα, βρήκε δουλειά, ζητώντας πλέον πολλαπλάσια χρήματα, εγώ αν ήμουν πρόεδρος στον Άρη, θα τον ευχαριστούσα και θα τον έστελνα στην ευχή του Θεού (σε συνεννόηση πάντοτε με τον προπονητή). wink.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Eκδικάστηκαν στο ΑΣΕΑΔ οι προσφυγές, πότε αναμένεται η απόφαση

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των δυο προσφυγών που έχει καταθέσει η ΚΑΕ Άρης στο ΑΣΕΑΔ κατά των ποινών που της επιιβλήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή. Οι κίτρινοι ζητούν τη συνέχιση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και την εξάλειψη της τιμωρίας των τριών αγωνιστικών και του χρηματικού προστίμου 17.300 ευρώ. Η απόφαση θα εκδοθεί πιθανότατα την άλλη βδομάδα.


Η επίσημη ενημέρωση της ΚΑΕ αναφέρει: «Εκδικάστηκαν στο ΑΣΕΑΔ οι προσφυγές της ΚΑΕ Άρης κατά των ποινών που επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής (τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 17.300 ευρώ) για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και κατά της απόρριψης της ένστασης για τη διακοπή της αναμέτρησης.

Την ΚΑΕ Άρης εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Λευτέρης Αρβανίτης, το μέλος του δ.σ., Στάθης Ρούσσος και ο νομικός σύμβουλος, Χρήστος Γρόλλιος. Η ΚΑΕ ανέλυσε την υπερασπιστική γραμμή της και θα στείλει ακόμα ένα υπόμνημα στο ΑΣΕΑΔ. Η απόφαση θα βγει πιθανώς την επόμενη εβδομάδα».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Γιατί ο Αντεγκμπόγιε θέλει να μείνει όλη τη χρονιά στον Άρη

Ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε δεν έχει σταματήσει να δηλώνει πως θέλει να παραμείνει στον Άρη. Το δήλωσε μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα, το δήλωσε στη Δράμα, το επανέλαβε μέσα στη βδομάδα, το ξεκαθάρισε και χθες. Απλώς δεν θα μείνει… τζάμπα.


Ο διεθνής Άγγλος πόιντ γκαρντ έχει απολαύσει την παρουσία του στον Άρη μπασκετικά. Είναι σε μια ομάδα που μπορεί να ξεδιπλώσει στο γήπεδο τα ταλέντα του, τις δυνατότητές του. Έχει έναν προπονητή που του δείχνει εμπράκτως ότι ξέρει να τον χρησιμοποιήσει και να αναδεικνύει τις ικανότητές του. Είναι σε μια ομάδα που κερδίζει με τον τρόπο που ο ίδιος μπορεί να αποδίδει καλά. Όλα αυτά τα έχει καταλάβει ο Αντεγκμπόγιε και έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση της σκέψης του για την παραμονή στον Άρη.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι αυτοί οι αγώνες του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ακόμα κι αν δεν μείνει στον Άρη, θα του δώσουν άλλου ένα ικανοποιητικό συμβόλαιο, όμως ο Αντεγκμπόγιε θέλει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και να κάνει μια πετυχημένη χρονιά, εισπράττοντας τα κέρδη του χρόνου.

Βέβαια, θα πρέπει να του γίνει πρόταση και να ικανοποιηθεί οικονομικά για να παραμείνει, γιατί στο τέλος πάντα εκεί καταλήγει η ιστορία, καλώς ή κακώς…


QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Πρίφτης θέλει, αλλά δεν πρόκειται να πιέσει

Ο Πρίφτης ορθά κοφτά είπε χθες ότι θέλει τον Αντεγκμπόγιε. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαιτεί από τη διοίκηση να πληρώσει για τον Βρετανό. Γνωρίζουν όλοι πλέον όμως ότι το θέμα Αντεγκμπόγιε είναι καθαρά οικονομικό.


Αν τελικά δεν προχωρήσει η παραμονή του πολυτιμότερου παίκτη του Άρη τον μήνα Οκτώβριο, ο Πρίφτης δεν πρόκεται ούτε να γκρινιάξει, ούτε να διαμαρτυρηθεί στη διοίκηση. Άλλωστε στον αρχικό σχεδιασμό της ομάδας δεν υπήρχε ο Βρετανός, αν και απέδειξε ότι αξίζει τον κόπο να αλλάξει η τακτική της ομάδας, αν μείνει, όπως παραδέχθηκε ανοικτά χθες ο Πρίφτης.

Ο Έλληνας τεχνικός αναγνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν σε οικονομικό επίπεδο και γι’ αυτό δεν πρόκειται να πιέσει. Ήταν ωστόσο ξεκάθαρος ότι αγωνιστικά ο Αντεγκμπόγιε πρέπει να μείνει.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Κρίσιμο 48ωρο για Αντεγκμπόγιε, πως εξελίσσεται η διαπραγμάτευση

Κρίσιμο είναι το επόμενο 48ωρο για την υπόθεση Αντεγκμπόγιε. Ο Άγγλος παίκτης περιμένει από τη διοίκηση της ΚΑΕ την κατάλληλη προσφορά για να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο έως το τέλος της χρονιάς.


Οι κίτρινοι ξεκίνησαν την προσφορά τους από πολύ χαμηλά. Έκαναν μια αύξηση, αλλά και πάλι δεν έφτασαν στα χρήματα που ζητάει ο παίκτης για να παραμείνει, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι (σε μηνιαία βάση) όσα έχει συμφωνήσει να εισπράξει για τον μήνα που ήρθε.

Εφόσον ο Άρης φτάσει σε αυτό το ποσό, ο Βρετανός γκαρντ θα παραμείνει στην ομάδα. Κάπως έτσι είναι η πραγματικότητα πίσω από τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών και λογικά σήμερα και αύριο θα συνεχιστούν ώστε να βρεθεί η “χρυσή τομή” και ο παίκτης, που τόσο πολύ θέλει ο Δημήτρης Πρίφτης, να παραμείνει στην ομάδα.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η μέρα της… κρίσης για Αντεγκμπόγιε!

Ημέρα της κρίσης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η σημερινή για την παραμονή του Στέφεν Αντεγκμπόγιε. Ο Βρετανός γκαρντ βάσει συμβολαίου έχει ολοκληρώσει από χθες τις υποχρεώσεις του με τον Άρη. Συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας έως το τέλος της χρονιάς δεν υπάρχει ακόμα.


Οι δύο πλευρές δεν έχουν βρει την “χρυσή τομή” στις μέχρι τώρα συζητήσεις τους. Είναι βέβαιο ότι στη διάρκεια της ημέρας ο Αντεγκμπόγιε θα πρέπει να γνωρίζει αν μένει ή φεύγει, γιατί λογικά τη Δευτέρα, εφόσον δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του, θα αναχωρήσει για το Λονδίνο.


Υπάρχουν, άραγε, πρόσθετες σκέψεις, μετά το χθεσινό παιχνίδι;

Εγώ πάντως, ανεξάρτητα του πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση (παραμονή ή όχι του παίχτη), το έγραψα κάποια στιγμή.

Δεν είμαι ιδιαίτερα θετικός και πεπεισμένος πως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από τους Γκίκα και Μούρτο. Θα προτιμούσα, αν αποχωρήσει και ο Χαρίσης, να ενισχυθούμε στους ψηλούς, που το έχουμε σαφώς μεγαλύτερη ανάγκη.

Υπάρχει και ο Πουλιανίτης και ο Φλιώνης, που καλό θα είναι να πάρουν ευκαιρίες κάποια στιγμή.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Συμφωνία Άρη – Αντεγκμπόγιε, ίσως και αύριο οι υπογραφές

Ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε θα παραμείνει παίκτης του Άρη έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Πριν απο λίγη ώρα ο Βρετανός γκαρντ απάντησε θετικά στην πρόταση της ΚΑΕ και πλέον απομένουν οι υπογραφές, που λογικά θα μπουν αύριο.


Στις 8 το βράδυ συναντήθηκε ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος του παίκτη με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη. Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα, στη διάρκεια της οποίας οι κίτρινοι έκαναν την πρόταση που ήθελε ο Αντεγκμπόγιε για να πει το «ναι». Ο Βρετανός γκαρντ συναντήθηκε αμέσως μετά με τον εκπρόσωπό του, άκουσε την πρόταση και έδωσε την οριστική του απάντηση.

Λογικά στην διάρκεια της αυριανής ημέρας θα υπογράψει και το συμβόλαιό του έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Οι αριθμοί του Αντεγκμπόγιε στο μήνα που του χάρισε ένα «κανονικό» συμβόλαιο στον Άρη

Ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε έμεινε στον Άρη τελικά. Οι κίτρινοι από το πουθενά, εξαιτίας ενός τραυματισμού παίκτη τους, βρήκαν ένα “λαχείο”, το οποίο τελικά αποφάσισαν να εξαργυρώσουν ως το τέλος της φετινής χρονιάς.


Τέσσερις αγώνες έπαιξε ο Αντεγκμπόγιε με τον Άρη. Οι κίτρινοι μέτρησαν τρεις νίκες και μόλις μία ήττα. Στην Αμαλιάδα ο Αντεγκμπόγιε ήταν κακός, ο Άρης έχασε. Στα τέσσερα παιχνίδια του με τη φανέλα του Άρη έχει 11,2 πόντους, 1,7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο αγωνιζόμενος σχεδόν 24 λεπτά.

Σουτάρει με 85,7% από τη γραμμή των βολών (12/14), έχει 50% στα δίποντα (9/18) και 41,6% από το τρίποντο (5/12). Σημαντικό στοιχείο ότι έχει μόλις 4 λάθη σε ισάριθμους αγώνες.

Έχει καταφέρει σε αυτό το διάστημα να έχει τον τρίτο καλύτερο συντελεστή αξιολόγησης στην ομάδα με 46 βαθμούς, πίσω μόνο από τον Βεζένκοφ και τον Τόμας.

Ζητούμενο για τον Βρετανό πλέον, απαλλαγμένος και από την όποια πίεση να κερδίσει ένα συμβόλαιο, είναι η σταθερότητα σε μια τέτοια απόδοση, πράγμα που είναι δύσκολο και εξαρτάται και από την ομαδική ισορροπία.


Κατά πάσα πιθανότητα, θα υπογράψει σήμερα.
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Αντεγκμπόγιε μέχρι το τέλος της σεζόν

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Στέφεν Αντεγκμπόγιε μέχρι το τέλος της σεζόν.


Η συμφωνία επήλθε στην τελική συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. και τον εκπρόσωπο του Βρετανού γκαρντ. Έτσι, ο Αντεγκμπόγιε, ο οποίος είχε υπογράψει στις 17/10 στον ΑΡΗ για ένα μήνα, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα μας μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αντεγκμπόγιε δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση της υπόθεσης. Μιλώντας στο arisbc.gr τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που θα μείνω στον ΑΡΗ ως το τέλος της σεζόν. Όταν ήρθα στην ομάδα, για να καλύψω το σημαντικό κενό του Τόρεϊ (σ.σ. Τόμας), είχα στο μυαλό μου μόνο πώς θα τη βοηθήσω για να πάρει τις νίκες που χρειαζόταν στο διάστημα που θα ήμουν εδώ. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε η σκέψη να μείνω ως το τέλος, αλλά η προσοχή μου ήταν στραμμένη στο παρκέ. Ήταν αμοιβαία επιθυμία η συνέχιση της συνεργασίας με την ομάδα και χαίρομαι που επιτεύχθηκε. Έχω δεθεί με τον ΑΡΗ από την αρχή της παρουσίας μου σ’ αυτόν, χάρη στους προπονητές και τους συμπαίκτες μου και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορέσουμε να κάνουμε μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα».


QUOTE(www.arisbc.gr)
«Καθαρός» ο υπέρηχος του Βεζένκοφ, μπήκε ο Γκίκας

Με μία προπόνηση συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη (20/11) η προετοιμασία του ΑΡΗ για τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου, το Σάββατο (22/11, 5μ.μ.) στο «Nick Galis Hall».


Το πρωί ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ υποβλήθηκε σε υπέρηχο στη γάμπα, μετά το χτύπημα που δέχτηκε στην προπόνηση της Τετάρτης (19/11). Ο υπέρηχος ήταν «καθαρός» και ο 19χρονος φόργουορντ ακολούθησε ένα μέρος της προπόνησης και εκτός απροόπτου θα αγωνιστεί κόντρα στον Κολοσσό.

Στις προπονήσεις επέστρεψε μετά από 10 μέρες ο Νίκος Γκίκας. Ο 24χρονος γκαρντ αντιμετώπισε πρόβλημα στο γόνατο και σήμερα πήρε μέρος σε ένα κομμάτι της προπόνησης. Το αν θα αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα της Ρόδου θα φανεί αύριο Παρασκευή (21/11).

Η προετοιμασία του ΑΡΗ για την αναμέτρηση με τον Κολοσσό θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή με μία προπόνηση.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Επαφή και με τον ΕΣΑΚΕ για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που εκκρεμεί

Οι κίτρινοι εξακολουθούν να περιμένουν και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Ούτε χθες είχαν κάποιο νεότερο από το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών για τις προσφυγές που έχουν καταθέσει για την διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.


Επικοινώνησαν και με στελέχη του ΕΣΑΚΕ επισημαίνοντας πως πρέπει και η διοργανώτρια αρχή να ενδιαφερθεί για την άμεση έκδοση της απόφασης, γιατί ένας αγώνας παραμένει στον αέρα. Εκκρεμεί η τύχη του αγώνα, αν δηλαδή θα συνεχιστεί ή όχι (με ελάχιστες πιθανόητες δικαίωσης), εκκρεμεί η μείωση της ποινής (να εξαλειφθεί ο αποκλεισμός της έδρας στον αγώνα με την ΑΕΚ και να μειωθεί το χρηματικό πρόστιμο) και εκκρεμεί τέλος και αν ο Άρης πάρει ή όχι βαθμό από αυτό το παιχνίδι, γιατί πουθενά δεν αναφέρεται ότι μηδενίστηκε η ομάδα.


Δυστυχώς, όλη αυτή η καθυστέρηση, καταδεικνύει την δυναμική μας και το πόσο σοβαρά μας λαμβάνουν υπόψη τους.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Δικαίωση μέσω ΑΣΕΑΔ! Άκυρη η διακοπή με ΠΑΟΚ, συνεχίζεται ο αγώνας! Με κόσμο κόντρα στην ΑΕΚ!

Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Άρη! Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε και οι αγωνιστικές ποινής μειώθηκαν, οπότε παίζει με την ΑΕΚ παρουσία φιλάθλων!


Η ποινή των δυο εκ των τριών αγωνιστικών αφορούσε την κορδέλα που έπεσε στο κεφάλι του διαιτητή Αναστόπουλου κι όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο μειώθηκε σε μια.

Η απόφαση αναφέρει: «Μετά από προσφυγή της ΚΑΕ Άρης κατά της απόφασης του Μ.Δ.Ο. του ΕΣΑΚΕ για την αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ της 2ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε:

«Το Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ’ αρ. 95/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται εν μέρει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003». Μεταρρυθμίζει την υπ’ αρ. 50/24-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Μειώνει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) των δύο (2) αγωνιστικών, που επιβλήθηκε στην προσφεύγουσα ως άνω Κ.Α.Ε. κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 α του οικείου Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού, για το παράπτωμα της πρόκλησης επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία δεν προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα, σε μια (1) αγωνιστική. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα.

Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 96/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003». Ακυρώνει την υπ’ αρ. 51/29-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του ΕΣΑΚΕ. Δικάζει επί της από 18-10-2014 ενστάσεως της προσφεύγουσας. Δέχεται αυτήν. Ακυρώνει την απόφαση των διαιτητών να προβούν στην οριστική διακοπή του αγώνα καλαθοσφαίρισης του πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας Ανδρών που διεξήχθη στις 18-10-2014, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρον, μεταξύ της ομάδας της ως άνω ΚΑΕ και αυτής της «ΚΑΕ ΠΑΟΚ». Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα».
alien-tour
QUOTE
Οι αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ για το Άρης - ΠΑΟΚ -esake.gr

Μετά από προσφυγή της ΚΑΕ Άρης κατά της απόφασης του Μ.Δ.Ο. του ΕΣΑΚΕ για την αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ της 2ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε: 1) την ακύρωση της απόφασης των διατητών να προβούν στην οριστική διακοπή του αγώνα και 2) την μείωση της ποινής κεκλεισμένων των θυρών από τρεις σε δύο αγωνιστικές.

Οι αποφάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών:

«Το Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ’ αρ. 95/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται εν μέρει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003». Μεταρρυθμίζει την υπ’ αρ. 50/24-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Μειώνει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) των δύο (2) αγωνιστικών, που επιβλήθηκε στην προσφεύγουσα ως άνω Κ.Α.Ε. κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 α του οικείου Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού, για το παράπτωμα της πρόκλησης επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία δεν προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα, σε μια (1) αγωνιστική. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα.

Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 96/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003». Ακυρώνει την υπ’ αρ. 51/29-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του ΕΣΑΚΕ. Δικάζει επί της από 18-10-2014 ενστάσεως της προσφεύγουσας. Δέχεται αυτήν. Ακυρώνει την απόφαση των διαιτητών να προβούν στην οριστική διακοπή του αγώνα καλαθοσφαίρισης του πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας Ανδρών που διεξήχθη στις 18-10-2014, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρον, μεταξύ της ομάδας της ως άνω ΚΑΕ και αυτής της «ΚΑΕ ΠΑΟΚ». Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα».


SteelGandalf
Σήμερα δικαιώθηκε η διοίκηση και ο κόσμος της ομάδας.

Όμως, για να μην χαθεί η σημερινή, μόνο ηθική, δικαίωση-νίκη, αφού οι δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών δεν μπορούν να επαναληφθούν και τα έσοδα τους να εισπραχθούν, θα πρέπει η διοίκηση να φροντίσει να διασφαλίσει τα συμφέροντα της ΚΑΕ.

Υ.Γ. Ανόητοι, άμυαλοι και λοιποί ανώριμοι, πάντα θα υπάρχουν. Ας φροντίσει, επιτέλους, η διοίκηση μας, να τους εντοπίσει και να τους απομονώσει.
yorgos
Δίκαιη απόφαση. Νομίζω ούτε ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει το ματς στα χαρτιά. Δεν μπορεί να τιμωρούνται οι παίκτες για κάτι που έκαναν οι οπαδοί, κάποιοι οπαδοί έστω.
SteelGandalf
Δεν ξέρω τι πραγματικά επιθυμούσαν οι ιθύνοντες της αντίπαλης ΚΑΕ, αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας.

Εννοείται, όμως, πως θα πρέπει να τιμωρηθούν και οι διαιτητές, ειδικά ο "πρωτομάστορας" της συγκεκριμένης διαπλοκής, ο Αναστόπουλος.

Η οικονομική ζημιά που υπέστη το τμήμα πως θα καλυφθεί; Ποιος θα την πληρώσει;

Πρόστιμο και ένας αγώνας κεκλεισμένων των θυρών! Γι' αυτά δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί μέριμνα;
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Συμεωνίδης στο PRESSARIS: «Πρωτόγνωρη απόφαση! Αν φταίνε οι διαιτητές πρέπει να αντικατασταθούν»

Ο Στέλιος Συμεωνίδης περιμένει κι αυτός όπως όλοι το σκεπτικό της απόφασης του ΑΣΕΑΔ που θα καθορίσει τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες θα συνεχιστεί το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Μιλώντας στο PRESSARIS, το μέλος της ΚΕΔ ξεκαθάρισε πως αν κριθεί ότι οι διαιτητές ευθύνονται για τη λανθασμένη διακοπή του παιχνιδιού τότε θα αντικατασταθούν.


Ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας που ήταν παρών στο ντέρμπι, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε, χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τη συνέχιση του αγώνα. “Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για το ελληνικό μπάσκετ. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Θα πρέπει να διαβάσουμε και να αναλύσουμε το σκεπτικό της απόφασης όταν αυτή θα κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από βδομάδα”, τόνισε μιλώντας στο PRESSARIS ο παλιός διαιτητής και συμπλήρωσε: “Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν το σκεπτικό αναφέρει ότι η αναμέτρηση θα πρέπει να συνεχιστεί με κόσμο ή χωρίς. Είναι κι αυτό ένα ερώτημα, το οποίο θα απαντηθεί σε μερικές μέρες”.

Ο κ. Συμεωνίδης υποστήριξε πως αν αποδειχθεί μέσα από το σκεπτικό της απόφασης ότι οι διαιτητές λειτούργησαν με λανθασμένο τρόπο, διακόπτοντας τον αγώνα θα πρέπει να αντικατασταθούν με μια άλλη τριάδα. “Αν φταίνε οι διαιτητές θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση τους. Το φύλλο αγώνα θα είναι ίδιο αλλά όταν συνεχίζεται ένα παιχνίδι με ευθύνη του διαιτητή τότε σημαίνει πως έκανε λάθος και πρέπει να “τιμωρηθεί”.


Δεν έχεις προσωπική άποψη για το συμβάν κύριε Συμεωνίδη;

Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Παλέ...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Τι ισχύει για τη συνέχεια του αγώνα! Σε εκκρεμότητα πότε θα γίνει και αν θα υπάρχει κόσμος!

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Το πως συνεχίζεται είναι ακόμα θέμα προς… διερεύνηση. Οι άνθρωποι του Άρη περιμένουν να λάβουν και το σκεπτικό της απόφασης και αναμένεται και σχετική ανακοίνωση.


Αυτό που προκύπτει οριστικά είναι πως το παιχνίδι θα συνεχιστεί γιατί θεωρεί το ΑΣΕΑΔ άκυρη την απόφαση των διαιτητών για διακοπή. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες θα προσέλθουν για την συνέχεια του αγώνα με τους παίκτες που είχαν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα. Ο Άρης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Τόρεϊ Τόμας, γιατί ήταν τραυματίας και εκτός 12αδας. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον Κώστα Χαραλαμπίδη που έχει τεθεί νοκ άουτ για 4 μήνες λόγω τραυματισμού. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι ίδιοι, δηλαδή οι Αναστόπουλος, Καρακατσούνης, Παναγιώτου.

Το αν το παιχνίδι θα γίνει με ή χωρίς κόσμο δεν διευκρινίζεται από την απόφαση. Ούτε επίσης έχει αποφασιστεί πότε θα συνεχιστεί το παιχνίδι. Κενές ημερομηνίες δεν υπάρχουν γιατί ο ΠΑΟΚ έχει ήδη έναν εξ αναβολής αγώνα (με τον Παναθηναϊκό) σε εκκρεμότητα και έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ δημιουργεί δεδικασμένο και βάζει τέλος στο… αλάθητο του φύλλου αγώνα!

Η σημερινή απόφαση του ΑΣΕΑΔ που αποκαθιστά το δίκαιο από την ανεκδιήγητη απόφαση του Παναγιώτη Αναστόπουλου να διακόψει έναν αγώνα στον οποίο δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Παράλληλα, δημιουργεί και δεδικασμένο, γι’αυτό και ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε ότι ο Άρης ανοίγει δρόμους…


Πλέον το φύλλο αγώνα δεν είναι θέσφατο. Δεν μπορεί να υπάρχει πλέον το αλάθητο του φύλλου αγώνα, το οποίο ουσιαστικά προστάτευε τους διαιτητές. Πλέον οι διαιτητές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερως προσεκτικοί στο τι αναφέρουν στα φύλλα αγώνα, γιατί το ΑΣΕΑΔ με την σημερινή απόφαση κατ’ ουσίαν ακύρωσε όλο το σκεπτικό της απόφασης για διακοπή που είχε καταγραφεί. Πέρα από την δικαίωση του Άρη, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη απόφαση που βάζει σε ένα άλλο πλαίσιο όχι μόνο το επαγγελματικό μπάσκετ, αλλά όλα τα ομαδικά αθλήματα.


QUOTE(www.ebasket.gr)
H άτιμη κοινωνία

Το ΑΣΕΑΔ πήρε την απόφαση, που πήρε για το ντέρμπι Άρη – ΠΑΟΚ. Ο αγώνας επαναλαμβάνεται. Το eBasket.gr είχε πάρει συγκεκριμένη θέση για το θέμα. Δεν πρόκειται ν’ ασχοληθούμε μ’ αυτό. Η ΕΟΚ υπέστην τρόπον τινά “μια ήττα“, αν συνυπολογίσει κανείς όλες τις παραμέτρους, αλλά ούτε μ’ αυτό θέλουμε να ασχοληθούμε. Με τον… Παναγιώτη Αναστόπουλο τί γίνεται, όμως;


Να διευκρινίσουμε καταρχήν, ότι πιστεύουμε ακράδαντα και στην εντιμότητα και στην ικανότητα του συγκεκριμένου ρέφερι. Δεν είναι πρωτοφανές γεγονός να ακυρώνει το ΑΣΕΑΔ… απόφαση διαιτητή. Γι’ αυτό άλλωστε υφίσταται ως θεσμός. Για να ακυρώνει πρωτοβάθμιες ή δευτεροβάθμιες αποφάσεις και να αποκαθιστά (υποτίθεται) την τάξη. Η έφεση ή το δικαίωμα προσφυγής συνιστούν ανθρώπινη υποχρέωση. Όμως, η λογική “λέει” (μετά απ’ αυτή την απόφαση) ότι ο διαιτητής έκανε λάθος, που διέκοψε το ματς. Άρα; Τιμωρείται;

“Ακυρώνει την απόφαση των διαιτητών να προβούν στην οριστική διακοπή του αγώνα“, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση. Που σημαίνει “είναι εκτεθειμένοι” οι Αναστόπουλος - Παναγιώτου - Καρακατσούνης. Άρα, “εκτεθειμένη” είναι και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας; Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Ως πότε θα παίρνονται κάποιες αποφάσεις και θα κρίνονται αγώνες σε δικαστικές αίθουσες ή δικαστικά συμβούλια;

Πέρα από τα παραπάνω ρητορικά ερωτήματα, έχουμε παγιωμένη άποψη εδώ και χρόνια: Δεν συμφωνούμε με την τιμωρία των ομάδων σε κάθε περίπτωση. Συμφωνούμε με την σύλληψη και τιμωρία του οπαδού, που χουλιγκανίζει, που βανδαλίζει, που εκτονώνεται με τον τρόπο αυτό στο γήπεδο. Αν και μεταξύ μας, δεν έγινε και… πόλεμος πριν από 40 ημέρες στο Αλεξάνδρειο.

Θεωρούμε αδιανόητο εδώ και χρόνια να μην μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο αποτελεσματικά, είτε γιατί η Πολιτεία κωφεύει, είτε γιατί η Αντιπολίτευση έχει εσφαλμένη αντίληψη για τους δήθεν προοδευτικούς, που τα σπάνε στις πορείες ή στα γήπεδα και ψάχνει τρόπο για να τους βγάλει από την πίσω πόρτα του Αυτοφώρου “διότι “για όλα φταίει η άτιμη κοινωνία” ή “φταίει ο κακός μπάτσος“.

Είναι αδιανόητο για ένα καπνογόνο ή για ένα χαρτί υγείας που εκτοξεύεται στο παρκέ, να κινδυνεύουν με προφανή διάλυση σωματεία με το μέγεθος του Άρη, ή του ΠΑΟΚ. Να ελλοχεύει ο κίνδυνος να το βάλουν στα πόδια οι όποιοι χρηματοδότες, παλαιοί ή νέοι, βρίσκονται στον χώρο. Οι ταραξίες είναι μειοψηφία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συλλήβδην πρέπει μια ζωή να “τιμωρείς” την πλειοψηφία με το να μην βλέπει την ομάδα του στα “κεκλεισμένων των θυρών“, ή να της αφαιρείς με ευκολία βαθμούς.

Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι του μπάσκετ. Είναι του ελληνικού αθλητισμού στο σύνολό του. Είναι ο νόμος τέτοιος. Το ξέρουν και οι πλέον αδαείς. Ότι με το να μην τελειώνουν οι αγώνες στο παρκέ ή στο χορτάρι και να τιμωρούνται οι ομάδες, καμία σωφροσύνη δεν επιτυγχάνεται και κανείς ταραξίας δεν τιθασεύεται. Το αντίθετο…

Υπ’ αυτό το πρίσμα, λοιπόν, οι αγώνες πρέπει να επαναλαμβάνονται και ακόμη καλύτερα να… συνεχίζονται. Αυτό είναι το δίκιο. Και ας ψάχνουν μετά για δουλειά τα μέλη του ΑΣΕΑΔ…


QUOTE(www.pressaris.gr)
Αρβανίτης: «Μεγάλη δικαίωση, συνεχίζουμε ενωμένοι την προσπάθειά μας»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης με γραπτή δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ευχαρίστησε το νομικό επιτελείο, τον Χρήστο Γρόλλιο και τον Γιώργο Γιαννόπουλο και μίλησε για μεγάλη δικαίωση.


Η δήλωση του προέδρου της ΚΑΕ: «Είναι μία μεγάλη δικαίωση για την ομάδα μας. Δικαιώθηκε ένας αγώνας που ξεκίνησε εδώ και 40 μέρες και αφορούσε στη συνέχιση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τη μείωση των ποινών που μας επιβλήθηκαν. Είμαστε χαρούμενοι που ο αγώνας θα τελειώσει μέσα στο παρκέ, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει στις 18 Οκτωβρίου. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ενωμένοι και δυνατοί για την επίτευξη των στόχων μας.

Θέλω να ευχαριστήσω το νομικό Χρήστο Γρόλλιο για την τιτάνια προσπάθεια που έκανε για να δικαιωθεί ο Άρης αλλά και τον νομικό Γιώργο Γιαννόπουλο για τη συμβολή του στην αίσια έκβαση της υπόθεσης».

SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρόκληση από την ΟΔΚΕ! Ζει στον δικό της κόσμο!

Η Ομοσπονδία Διαιτητών μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά αμφισβητεί το ΑΣΕΑΔ και την απόφαση που έλαβε να συνεχιστεί το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για ένα ακόμη «φάουλ» της Ομοσπονδίας των διαιτητών, η οποία τήρησε προκλητική στάση στο θέμα της διακοπής του συγκεκριμένου αγώνα. Η ΟΔΚΕ άλλωστε είχε εκδώσει ανακοίνωση, καταδικάζοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης μετά το επίμαχο παιχνίδι, θέτοντας όσα είπε στη διάθεση του Αθλητικού Εισαγγελέα.


Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΔΚΕ σέβεται κάθε απόφαση δικαστηρίου και εν προκειμένω του ΑΣΕΑΔ, αλλά ας μας επιτραπεί σχετικά με τον αγώνα ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ να πούμε ότι το κλίμα και οι συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες διεξάγεται ένας αγώνας, δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές από ένα δικαστήριο αλλά ούτε μπορούν να αναπαραχθούν πλήρως σε μία του αίθουσα.

Οι διαιτητές ενός αγώνα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι και γνωρίζουν καλύτερα από όλους , για το πότε πρέπει να διακοπεί ένας αγώνας καλαθοσφαίρισης διότι έχουν επιμορφωθεί κατάλληλα για αυτό στα ετήσια σεμινάριά μας. Γνωρίζουν πολύ καλά πως πρέπει κάτω από δύσκολες συνθήκες να λειτουργούν με τα κατάλληλα αντανακλαστικά για να προστατέψουν την σωματική ακεραιότητα και των φιλάθλων και των αθλητών αλλά και των ιδίων».


Ό,τι να 'ναι. Έχουν και θράσος συν τοις άλλοις...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Και… επισήμως καμία σκέψη για αλλαγές από την ΚΑΕ

Καμία σκέψη για οποιαδήποτε αλλαγή δεν υπάρχει από τη διοίκηση της ΚΑΕ, ούτε για την τεχνική ηγεσία, ούτε για το ρόστερ.


Σύμφωνα με την προ ολίγων λεπτών ενημέρωση της ΚΑΕ αναφορικά με την στροφή που θα κάνει από αύριο η ομάδα για τον αγώνα με την ΑΕΚ τονίστηκε πως “με στόχο την ανάκαμψη μετά από τις τρεις συνεχόμενες ήττες, μεγάλο βάρος πέφτει στο ψυχολογικό κομμάτι. Η ομάδα που «χτίστηκε» έχει δείξει σε αρκετά ματς τις δυνατότητές της και η εμπιστοσύνη στο τεχνικό τιμ και το υπάρχον ρόστερ είναι δεδομένη. Συνεπώς, δεν υπάρχουν σκέψεις για οποιαδήποτε αλλαγή και ο στόχος είναι να ξεπεράσει η ομάδα την «κοιλιά» στην απόδοσή της. Ο Άρης συνεχίζει την προσπάθειά του με μοναδική σκέψη την επιστροφή στις νίκες”.

SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αντέδρασε (μετά την ΟΔΚΕ) και ο συμπολίτης στην απόφαση του ΑΣΕΑΔ!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και τη συνέχεια του αγώνα με τον Άρη, κάνοντας λόγο για αποφάσεις που ανατρέπουν κρίσεις διαιτητών. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν υπέρ της συνέχισης του αγώνα; Ποιο είναι το πρόβλημά του αν συνεχιστεί το παιχνίδι που και οι ίδιοι οι άνθρωποί του – και οι οπαδοί του με ανακοίνωση – ήθελαν;


Η ανακοίνωση αναφέρει: “Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και έντονο προβληματισμό πλέον τον δρόμο που έχει πάρει ο αγώνας Άρης – ΠΑΟΚ, o οποίος διακόπηκε οριστικά στις 18 Οκτωβρίου 2014, αλλά από προχθές και μετά την πάροδο 45 ημερών, αγνοείται η τύχη του!

Κρατήσαμε από την πρώτη στιγμή μία ήπια στάση, χωρίς προκλήσεις και τυχοδιωκτισμούς, μακριά από δηλώσεις εντυπώσεων και ενέργειες που θα μπορούσαν να αποβούν ζημιογόνες προς το άθλημα. Έτσι ακριβώς έχουμε μάθει να λειτουργούμε και αυτό υπαγορεύει το καλό του αθλήματος, αλλά δυστυχώς για ορισμένους αυτή η στάση θεωρήθηκε αδυναμία και επιχειρείται να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Δεν θα κρίνουμε αποφάσεις Δικαιοδοτικών Οργάνων και Δικαστηρίων. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Στεκόμαστε όμως με πραγματική ανησυχία και προβληματισμό μπροστά σε πράξεις ή παραλείψεις, υπεκφυγές και προφάσεις που δημιούργησαν ένα περιβάλλον το οποίο τελικά οδήγησε σε κρίσεις επιλεκτικές και αποφάσεις πρωτοφανείς για τα αθλητικά δρώμενα. Αποφάσεις που ανατρέπουν κρίσεις διαιτητών, ακυρώνουν σαφείς διατάξεις κανονισμών, καταλύουν θεσμούς, δημιουργούν πεδίο ασυλίας για πράξεις βίας, επιβραβεύουν παραβατικές συμπεριφορές και εν τέλει απαξιώνουν και δυσφημούν το ίδιο το άθλημα.

Τα αστεία όμως πρέπει κάπου εδώ να τελειώσουν.

Κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι σκοπός μας είναι η προστασία της ομάδας και δεν θα επιτρέψουμε στον βωμό οποιασδήποτε σκοπιμότητας, να είναι ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ αυτός που θα «τιμωρηθεί» από μία τέτοια διαδικασία.

ΚΑΕ ΠΑΟΚ”


Ρόμπες, κωλοτούμπες, έπεσαν οι μάσκες σας και φάνηκε, μέσω τις αντιφατικών δηλώσεων σας, πόσα ψέματα είπατε αμέσως μετά την διακοπή του αγώνα. Δεν περιμένατε με τίποτα πως αυτός θα επαναλαμβανόταν, οπότε εκ του ασφαλούς, κάνατε σχόλια του τύπου θέλουμε να κερδίζουμε εντός αγωνιστικού χώρου.

Τα γραπτά όμως μένουν και σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Δεν θέλετε να κρίνετε τις αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων και δικαστηρίων, αλλά, εμμέσως πλην σαφώς, αυτό κάνετε...

Ελάτε να κερδίσετε εντός αγωνιστικού χώρου και αφήστε τις μπουρδολογίες...
SteelGandalf
QUOTE(basketplus.gr)
Ο ΠΑΟΚ πάει ΑΣΕΑΔ, αργεί το ντέρμπι!

Αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του είναι ο ΠΑΟΚ μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που διέταξε την συνέχιση του αγώνα με τον Άρη, που διακόπηκε με σκορ 31-33 42'' πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στο Παλέ Ντε Σπορ.


Οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" πήραν στα χέρια τους, όπως έγραψε χθες το BasketPlus.Gr, τη "δικογραφία" της υπόθεσης, την μελετούν, και σύμφωνα με πληροφορίες όταν εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνα, θα προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ όπου θα τονίσουν την καταστρατήγηση των κανονισμών και θα ζητήσουν ακύρωση της προηγούμενης απόφασης, που διατάσσει να συνεχιστεί ο αγώνας. Όλα τα παραπάνω, άλλωστε, είναι ευκολονόητα μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για το ζήτημα.

Εφ' όσον επιβεβαιωθούν όλα αυτά, τότε είναι προφανές ότι θα καθυστερήσει κι άλλο η διεξαγωγή ή όχι του αγώνα και θα πάει ακόμη πιο "πίσω" το καλεντάρι του πρωταθλήματος, καθώς όπως είναι γνωστό "κενές" ημερομηνίες δεν υπάρχουν, τουλάχιστον εντός των επόμενων μηνών, ενώ μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει με τον ΠΑΟ έναν εξ αναβολής αγώνα (ο οποίος θα γίνει τέλη του μήνα ή αρχές Ιανουαρίου, το πολύ).


Κωλοτούμπες!!!
tuareg
τωρα θα τους μαθουμε ρε?μια ζωη ιδιοι ....
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Ανακοίνωση ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε με έκπληξη μία προσπάθεια, μέσω ανακοινώσεων, να αμφισβητηθεί η απόφαση – σταθμός του ΑΣΕΑΔ, η οποία αποκατέστησε μία μεγάλη αδικία που πήγε να συντελεστεί σε βάρος του ΑΡΗ.


Το ότι φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητούνται αποφάσεις του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου, το οποίο απαρτίζεται από έναν Εισαγγελέα και τέσσερις Εφέτες, μας ξεπερνά και δείχνει το λόγο που η κοινωνία μας έχει σαπίσει. Το ΑΣΕΑΔ, το οποίο (για όσους το λησμονούν) διορθώνει κακώς κείμενα στον ελληνικό αθλητισμό (γιατί κανείς δεν έχει το αλάθητο του Πάπα), δικαίωσε τον ΑΡΗ και αποφάνθηκε ότι κακώς διεκόπη οριστικά η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, κάτι που είδε ολόκληρη η φίλαθλη Ελλάδα και αναγνώρισε, προσωρινά όπως φάνηκε, και ο αντίπαλος. Αυτή είναι η ουσία. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Ο ΑΡΗΣ ήταν, είναι και θα είναι υπέρ του να τελειώνουν στο παρκέ αγώνες στους οποίους ΔΕΝ συντρέχουν λόγοι οριστικής διακοπής. Αν συνέτρεχαν τέτοιοι λόγοι στον αγώνα της 18ης Οκτωβρίου με τον ΠΑΟΚ, θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το παραδεχόμασταν, αν και έχουμε γίνει μάρτυρες αναμετρήσεων που ενώ δεν έπρεπε να ολοκληρωθούν ποτέ, τελείωσαν κανονικά.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. περιμένει από την Επιτροπή Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ να ορίσει την ημέρα που θα συνεχιστεί η αναμέτρηση του ΑΡΗ με τον ΠΑΟΚ. Μία αναμέτρηση που έπρεπε να τελειώσει και θα τελειώσει στο παρκέ…
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αίτημα του Άρη στον ΕΣΑΚΕ για σύγκληση της επιτροπής πρωταθλήματος

Επιστολή στον ΕΣΑΚΕ θα αποστείλει σήμερα η ΚΑΕ Άρης με την οποία θα ζητάει την άμεση σύγκληση της επιτροπής πρωταθλήματος, για να συνεδριάσει και να αποφασίσει πότε θα οριστεί η συνέχεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.


Την επιτροπή πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ αποτελούν οι Γιώργος Χαλβατζάκης, Χρήστος Σταυρόπουλος, Μάνος Παπαδόπουλος, Άρης Ιωαννίδης και Γιάννης Φιλίππου και αυτοί θα πρέπει να συνεδριάσουν και να ορίσουν πότε θα γίνει το παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ και υπό ποιες συνθήκες, βάσει του σκεπτικού της απόφασης του ΑΣΕΑΔ.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ από την αρχή με κόσμο και νέο φύλλο αγώνα!

Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ! Το παιχνίδι που διακόπηκε αδίκως 42'' πριν το τέλος του ημιχρόνου, θα γίνει και πάλι από την αρχή, παρουσία κόσμου και με νέο φύλλο αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες θα παίξουν με τα σημερινά τους ρόστερ. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η ημερομηνία.


Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή συνεδρίαση του κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Πρωταθλήματος αποφάσισε κατά πλειοψηφία την επανάληψη του αγώνα Άρης – ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης θα καθοριστεί από την αρμόδια Επιτροπή εν ευθέτω χρόνω και τούτο γιατί αυτή εξαρτάται από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Στην ανακοίνωση δεν δίνονται πολλές πληροφορίες, αλλά από τον Άρη προκύπτει πως το παιχνίδι θα γίνει παρουσία κόσμου, από την αρχή, με νέο φύλλο αγώνα, άρα και με νέους διαιτητές και οι ομάδες θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα σημερινά ρόστερ τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Άρης θα έχει και τον Τόρεϊ Τόμας που τότε ήταν τραυματίας και ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον Τζέι Αρ Μπρέμερ, που απέκτησε ως αντικαταστάτη του Κώστα Χαραλαμπίδη.

Η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε πως το παιχνίδι θα γίνει με παρουσία φιλάθλων: «Την επανάληψη του αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, για τη 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στη σημερινή (8/12) συνεδρίασή του.

Ο αγώνας θα ξαναγίνει από το ξεκίνημα, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, με την παρουσία φιλάθλων του Άρη στο «Nick Galis Hall».
gkamared
To Αρης-ΠΑΟΚ πότε θα γίνει?
SteelGandalf
QUOTE(gkamared @ Dec 8 2014, 21:07 ) *
To Αρης-ΠΑΟΚ πότε θα γίνει?


Αν διαβάσεις, φίλε μου, το παραπάνω άρθρο, θα διαπιστώσεις πως ακόμα δεν έχει ορισθεί το πότε θα επαναληφθεί ο αγώνας. Προφανώς αυτό θα συμβεί στο νέο έτος.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Δέκα ομάδες ψήφισαν υπέρ της επανάληψης ή συνέχισης του αγώνα! Κατά ο συμπολίτης και η… Κηφισιά!

Μόνο δύο ομάδες ψήφισαν υπέρ της μη συνέχισης του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ και η Κηφισιά! Ο ΠΑΟΚ είχε έννομο συμφέρον, η Κηφισιά όμως τι είχε; Συνολικά 10 ομάδες ψήφισαν υπέρ της συνέχισης του αγώνα και υπήρχαν και δύο λευκά, από Κόροιβο Αμαλιάδας και Απόλλωνα Πατρών.


Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός του Άρη που ψήφισε υπέρ της επανάληψης του αγώνα, ο Πανιώνιος, ο Κολοσσός, η Ελευσίνα, ο ΚΑΟΔ και ο Ολυμπιακός ψήφισαν το ίδιο, ενώ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Τρίκαλα και Ρέθυμνο ψήφισαν την συνέχιση του αγώνα από το σημείο που είχε διακοπεί.

Ο ΠΑΟΚ και η Κηφισιά ψήφισαν να μην γίνει ο αγώνας και ο Κόροιβος με τον Απόλλωνα ψήφισαν λευκό.


Έγινε τέτοια ψηφοφορία;;; Χαχαχα, ξεμπροστιάστηκαν πάλι οι διπλανοί...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.