Κυκλοφορεί και οπλοφορεί ΤOY ΘΟΔΩΡΗ ΦΕΛΑΝΗΔεν έχει σταματήσει να εκπλήσσει θετικά το κοινό του. Παίζει με την ίδια δίψα από τότε που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας, βλέπει το όνομά του να ανεβαίνει σταθερά στο... χρηματιστήριο αξιών σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα.
Ο Τζέρεμι Μάσεϊ διασκεδάζει πραγματικά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και έχει την ικανότητα να κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα χαρούμενους τους φιλάθλους του Αρη που τον αποθεώνουν. Οπως έγινε στο προχθεσινό νικητήριο παιχνίδι με τη Μάλαγα στο Αλεξάνδρειο.
- Φοβήθηκες καθόλου όταν η Μάλαγα πέρασε με οκτώ πόντους μπροστά στο σκορ πως ο Αρης θα έχανε το παιχνίδι;
«Αν δεις τα παιχνίδια μας σε ελληνικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα και ιδίως στην έδρα μας, δεν τα παρατάμε ποτέ. Γυρίσαμε πάρα πολλά παιχνίδια και μάλιστα έχοντας στη διάθεσή μας λιγότερο χρόνο. Θα σου θυμίσω απλά το περσινό ματς με την Ορτέζ που είχαμε βρεθεί πίσω με 14 πόντους διαφορά ελάχιστα λεπτά πριν από το τέλος. Οχι, δεν φοβήθηκα».
- Γιατί αφήσατε όμως το παιχνίδι να φύγει;
«Είχαμε ένα άσχημο τρίτο δεκάλεπτο, με κακές επιλογές, πολλά λάθη. Η Μάλαγα δεν είναι τυχαία ομάδα, προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό της παίζοντας κυρίως κοντά στο καλάθι. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε την ταχύτητά μας».
- Πιστεύεις ότι ο Αρης είναι καλύτερος από πέρσι;
«Ναι, έτσι φαίνεται. Υπάρχουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο απ ό,τι πέρσι. Οι ξένοι μας, ο Ρέισον και ο Μπρέισι αλλά και οι Μότολα, Αγαδάκος, είναι πολύ καλοί».
- Η συνεργασία με τον νέο σου προπονητή;
«Σέβομαι τον Αντρέα Ματσόν, ήταν ένας καλός προπονητής, όμως πιστεύω ότι στη θέση του ήρθε ένας εξίσου καλός κόουτς και θα το αποδείξει και στην πορεία».
- Τι ήταν αυτό που σε κράτησε στον Αρη το καλοκαίρι;
«Ο τρόπος που με προσέγγισε η διοίκηση, ο κόουτς, ο οποίος έδειξε να με υπολογίζει, αλλά και το γεγονός ότι πέρσι πέρασα καλά. Εχω προσφέρει στον Αρη αλλά παράλληλα και προσωπικά έχω βοηθηθεί μέσα από αυτόν».
- Φέτος στόχος σας είναι πάλι η είσοδος στους «16»;
«Εχουμε περισσότερες εμπειρίες φέτος, δεν έχω πλήρη άποψη για όλες τις ομάδες της διοργάνωσης, ξέρω όμως ότι εμείς είμαστε καλύτεροι, οπότε γιατί να μη διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω;».
- Αλλαξε κάτι στη ζωή σου ο πρόσφατος γάμος που έκανες;
«Οχι, σχεδόν τίποτα, είμαι ο ίδιος που ήμουν, έχω τις ίδιες συνήθειες και την ίδια δίψα για μπάσκετ».
«Δεν φοβόμαστε τον Ολυμπιακό»
Ο Μάσεϊ καλεί τους φιλάθλους της ομάδας να στηρίξουν τον Αρη και να γεμίσουν το Αλεξάνδρειο στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.
«Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπως ήταν και πέρσι. Φέτος σίγουρα έχουν βελτιωθεί. Στόχος τους είναι το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Εμείς έχουμε μάθει να παλεύουμε κάθε παιχνίδι, δεν φοβόμαστε τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι εμείς να δουλέψουμε στις αδυναμίες μας και να εμφανιστούμε έτοιμοι για ένα παιχνίδι που σίγουρα θα είναι δύσκολο. Αν κάνουμε λάθη, θα τα πληρώσουμε». Για τον ίδιο είπε: «Δεν έχω πρόβλημα, μου αρέσουν τα ντέρμπι».
Σχετικά με το διαβατήριό του: «Δεν εξαρτάται από μένα, εγώ έκανα αυτά που έπρεπε. Είμαι σε συνεργασία με τη διοίκηση, απ ό,τι γνωρίζω και εγώ σύντομα το θέμα θα διευθετηθεί».
Από το Μακένζι στην ΑΕΛ και στον ΑρηΟ Τζέρεμι Μάσεϊ αγωνίστηκε στο Μακένζι High School και αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Κάνσας (2003-05), προερχόμενος από το Οξναρντ Junior College (2001-03). Ο Ιερεμίας, όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι Ελληνες συμπαίκτες του, επιλέχθηκε στην πρώτη πεντάδα της περιφέρειας των Δυτικών Πολιτειών τη σεζόν 2001-02 και την αμέσως επόμενη χρονιά αναδείχθηκε καλύτερος νεοεμφανιζόμενος παίκτης της περιφέρειας.
Σε ηλικία 23 ετών αποφάσισε να μετακομίσει στην Ευρώπη. Απάντησε θετικά στην πρόταση που του έκανε ο Γυμναστικός Λάρισας και ξεχώρισε αμέσως από τις πρώτες του εμφανίσεις. Με την ομάδα της Λάρισας αναδείχθηκε πρώτος στα ριμπάουντ και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη να παραμείνει στην κατηγορία.
Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους εκπροσώπους του Αρη.
Ο Μάσεϊ την πρώτη χρονιά στον Αρη αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος για το μήνα Νοέμβριο.
Who is Who
Ονομα: Τζερεμάια Μάσεϊ
Ημ. γένν.: 22/7/1982
Τόπος γέννησης: Ντιτρόιτ (ΗΠΑ)
Υψος: 2,02 μ.
Βάρος: 106 κ.
Αρ. φανέλας: 14
P.S. Χαιρομαι που βοηθησα, klearxos...