καλησπέρα σε όλους....
μερικές σκόρπιες σκέψεις για την μεταγραφική περίοδο:
Ακόμα δε βλέπω κινητικότητα στην ομάδα..
Σε ότι αφορά την κινητικότητα, θα έλεγα πως κάτι άρχισε να φαίνεται μετά τις τελευταίες κινήσεις, αφού πριν όντως παρατηρούνταν απόλυτη στατικότητα. Τώρα όμως δεν μπορείς να μιλήσεις για μη ύπαρξη κινητικότητας.
ως τώρα έχουν φύγει από την κακή (αγωνιστικά) ομάδα 9+ παίχτες (Κερούς,Ταπούτος,Τσαιρέλης, Ντέιβις, Κρούσιτς, Μπόγρης, Μούλντροου, Τσαλδάρης, Βεργίνης) ενώ ακόμα δεν είναι σίγουρο το μέλλον του Μαροειδή αν και έχει συμβόλαιο και για του χρόνου.
Ουσιαστικά εως τώρα έχουμε μόλις 8- παίχτες
(Δήμας, Βασιλειάδης που δε θα έχουν βασικό ρόλο)
(Μποχωρίδης, Βενζέκοφ που είναι πιτσιρικάδες και συνήθως ο Αλεξανδρής δεν τους χρησιμοποιεί)
(Μαυροειδής που δε ξέρουμε αν θα παραμείνει τελικά)
(Καραποστόλου, Πάσαλιτς, Ασημακόπουλος, που θα τους αναλύσω ποιο κάτω)
αναλυτικά ανά θέση έχουμε
γκαρντ: Μαυροειδής, Βασιλειάδης, Δήμας, Μποχωρίδης , Πάσαλιτς, Καραποστόλου
φοργουορντ: Ασημακόπουλος, Βεζένκοφ,
σεντερ:
Ο Ασημακόπουλος ποτέ δεν ήταν ο σούπερ σταρ παίχτης και ειδικά τώρα στα 36 του δε νομίζω πως θα είναι το βασικό μας τεσσάρι. Ακόμα και πέρσι στην Ρόδο είχε βοηθητικό ρόλο (ήταν πολύ καλός σαν αναπληρωματικός)
Για τον Ασημακόπουλο τα είπα κι εγώ πιο πάνω. Πιστεύω πως για να έρχεται από τον πάγκο είναι καλός και με την εμπειρία του θα μπορέσει, αν όλα πάνε καλά, να βοηθήσει την ομάδα. Η ηλικία του είναι ένα θέμα, αλλά εφόσον δεν προορίζεται για βασικός ή για παίχτης με πολύ χρόνο συμμετοχής, τότε δεν πιστεύω πως τίθεται θέμα. Από ‘κει και πέρα μπορεί ο ίδιος ο αθλητής να μας διαψεύσει (μακάρι).QUOTE
Πάσαλιτς και Καραποστόλου είναι ουσιαστικά τα δύο από τα τρία γκαρντ που είχε η Καβάλα πέρσι. Ο Πάσαλιτς βέβαια δεν είναι ο καθαρός άσσος αλλά ένα δυάρι με φονικό τρίποντο. Οπότε με το παλιό ρόστερ της Καβάλας που κατέλαβε μια θέση πάνω από εμάς πέρσι θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα;
Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω λιγάκι με το σκεπτικό σου. Το να αποκτήσουμε δύο παίχτες από μία ομάδα (π.χ. τώρα έτυχε να είναι της Καβάλας) δεν μας κάνει αυτόματα ίδιας δυναμικότητας ομάδα. Αν, υποθετικά μιλώντας, αποκτούσαμε δύο παίχτες (από τους πολύ καλούς) του Ολυμπιακού, δεν θα γινόμασταν αυτόματα πρωταθλητές. Επίπεδο, λογικά, θα ανεβαίναμε, αλλά από μόνοι τους δεν θα ήταν ικανοί να πετύχουν τίποτα. Αποκτήσαμε δύο παίχτες που νομίζω πως θα μας βοηθήσουν στην διάρκεια της χρονιάς. Ο Καραποστόλου είναι κι αυτός έμπειρος και στην καλή του μέρα μπορεί να μας δώσει και αρκετούς, θέλω να πιστεύω, πόντους. Δεν νομίζω να διαφωνείς πως πρόκειται για καλές προσθήκες. Άλλωστε, επίσης, μιλάμε για παίχτες που θα έρχονται από τον πάγκο και να θυμίσω πως σε αυτό τον τομέα (πάγκο) υστερεί η ομάδα μας χρόνια τώρα.QUOTE
ουσιαστικά μας λείπουν τουλάχιστον 4 παίχτες για να κατεβάσουμε ομάδα όπου τουλάχιστον τρεις (με την υπόθεση πως Πάσαλιτς, Καραποστόλου, Μαυροειδής, Μποχωρίδης θα αντέξουν στην περιφέρεια πρέπει να είναι βασικοί!!!!
και ουσιαστικά θέλουμε 2 σέντερ και δύο φόργουορντ τουλάχιστον!
Λογικά θα αποκτήσουμε έναν βασικό playmaker (Αμερικανό κατά πάσα πιθανότητα) και δίπλα του θα βρίσκονται οι υπόλοιποι γκαρντ που αναφέρεις (Πάσαλιτς, Καραποστόλου, Μαυραειδής που ελπίζω να παραμείνει και Μποχωρίδης). Αν αυτός ο παίχτης είναι τύπου Ντόμινικ Τζέιμς, δηλαδή μπορεί να οργανώσει και να εκτελέσει, τότε πιστεύω πως θα είμαστε σχετικά καλά στα γκαρντ. Αν πάντως μπορούσαμε να προσθέσουμε έναν ακόμη playmaker (όχι απλά για να γεμίσει το ρόστερ) θα ήμασταν ακόμη καλύτερα.QUOTE
Για τα ονόματα που ακούστηκαν ότι κλείσαμε:
Στίβ Πάνος της Ρόδου είναι ένα καλούτσικο ελπιδοφόρο τεσσάρι για θέση αναπληρωματικού!!! (αν και για αυτό έχουμε τον Ασημακόπουλο)
Θα πρέπει να μην λησμονούμε πως, ειδικά, οι θέσεις της frontline είναι πάρα πολύ αναλώσιμες. Αν πας να παίξεις κόντρα σε δυνατές ομάδες με ποιο ποιοτικούς ψηλούς, σίγουρα θα έχεις μεγάλη φθορά και δεν σου φτάνει ένας Αμερικανός, ένας Σαρικόπουλος κι ένας Ασημακόπουλος. Χρειάζεσαι κι άλλον, τουλάχιστον, έναν. Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο παλικάρι (μόνο ακουστά τον έχω), οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Ακόμη και ερχόμενος ως βοήθεια από τον πάγκο όμως, θεωρώ πως χρειάζεται να υπάρχει.QUOTE
η μεταγραφή του Κιτσούλη μου φαίνεται σαν ανέκδοτο μιας και μεγάλος είναι για να τον πεις ταλέντο (29) και τίποτα δεν έχει κάνει στο παρελθόν οπότε ποιος ο ρόλος για να τον πάρεις;
Αυτόν ούτε ονομαστικά τον ξέρω, οπότε και αρκούμαι στις απόψεις σου.QUOTE
ο Λιακόπουλος είναι καλός παίχτης και σκόρερ αλλά εφόσον έχουμε τον Πάσαλιτς δε νομίζω να χωράει πλέον στην ομάδα!
Κάτι που θα πρέπει επίσης να δούμε στην πράξη, αφορά το πόσοι θα αποδώσουν αυτά που περιμένουμε, σύμφωνα με όσα έχουν δείξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε πως άλλο Καβάλα, άλλο Κολοσσός και άλλο Άρης (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμιά τους, θεωρώ πως διαφορετική πίεση δέχονται, καλώς ή κακώς, οι παίχτες μας). Άρα, είτε λέγεται Πάσαλιτς, είτε Λιακόπουλος είτε κάπως αλλιώς, θα πρέπει να αποδείξει και στην πράξη πως μπορεί να βοηθήσει. Διαφορετικά δεν θα έχει νόημα η οποιαδήποτε συζήτηση μας. Αν μέσα στις σκόρπιες σκέψεις σου υπήρχε άλλη μία, αυτή που έχει να κάνει με τις ίδιες τις επιλογές των παιχτών που έχουν ήδη κλείσει στην ομάδα, αυτό θα σήκωνε μεγάλη κουβέντα. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Θα προτιμούσες δηλαδή τον Λιακόπουλο αντί του Πάσαλιτς ή κάποιον άλλον, στα ίδια δεδομένα με αυτούς; Έχει ενδιαφέρον η άποψη σου. 
ο Άουτερμπριτζ τώρα είναι ένας κλασικό Αμερικάνικο τριάρι που άμα έρθει στον Άρη θα παίζει σέντερ!!! είναι αθλητικός με καλό σουτ όπου στην άμυνα θα τον έχουμε για να μαζεύει σκουπίδια και στην επίθεση θα βγαίνει στο τρίποντο για να παίζει ρολόι μιας και σε ότι βίντεάκια είδα δεν έχει παιχνίδι στο ζωγραφιστό.
Αυτό το «θα παίζει σέντερ» δεν το κατάλαβα. Από τη μία μιλάς για κλασικό τριάρι χωρίς παιχνίδι στο low post, από την άλλη λες θα παίζει σέντερ. Δεν κολλάει το ένα με το άλλο. Αν εννοείς πως λόγω αθλητικών προσόντων θα μπορέσει να προσφέρει και σε τομείς που δεν θα είναι της αποκλειστικής του ευθύνης, τότε εντάξει, αυτό συμβαίνει κάποιες φορές και είναι και πολύ βοηθητικό για τις ομάδες, αρκεί ο παίχτης να κάνει και αυτά για τα οποία αποκτήθηκε. Ούτε αυτόν φυσικά τον γνωρίζω, οπότε για να τον κρίνω, θα πρέπει πρώτα να τον δω, αν αποκτηθεί κιόλας δηλαδή.QUOTE
ο Σίμον είναι το κλασικό τριάρι (σύμφωνα με το σκάουτινγκ μου) της παλιάς σχολής όπου θα βγαίνει στις γωνίες και θα πυροβολεί. Διαφέρει πολύ στο στυλ παιχνιδιού από τον Ρίτσαρτσον (θυμάμαι τότε στα βιντεάκια που έβλεπα πως ήθελε να παίζει από την κορφή κ.λ.π.) που είχαμε και νομίζω πως θα προσαρμοστεί πιο γρήγορα από αυτόν στην Ευρώπη μιας και παίζει με διαφορετικό στυλ. Ενώ φαίνεται σωματικά να μπορέσει να αντέξει το σκληρό παιχνίδι και να βοηθήσει σε περισσότερους τομείς του παιχνιδιού εκτός από το τρίποντο. Η μόνη περιέργεια μου είναι να μάθω το ύψος του μιας και σε κάποια σάιτ τον έχουν 6-7 και σε κάποια 6-5!!!
Λυπάμαι πραγματικά γιατί δεν έχω τόσες γνώσεις, ώστε να μπορώ να σε ακολουθήσω και να κάνω μια κουβέντα για τους ξένους μας. Όπως είπα και πριν, αν αποκτηθούν κιόλας.QUOTE
ουσιαστικά τα μόνα θετικά από την φετινή ομάδα είναι πως καταφέραμε να κρατήσουμε στην ομάδα τους δύο πιτσιρικάδες και θα είναι θετικό να κρατήσουμε και τον Μαυροειδή.
Ο Νταν πρέπει να μείνει στην ομάδα. Θα την βοηθήσει και θα βοηθηθεί, ειδικά τώρα που έχει και την εμπειρία της περσινής χρονιάς. Το ίδιο ισχύει και για τους μικρούς. Αν δουλέψουν σκληρά και πάρουν ευκαιρίες (πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να τους δείξουν πως τους πιστεύουν), τότε θα κερδίσουν και οι ίδιοι και ο Άρης.QUOTE
ότι όλες σχεδόν οι ομάδες πάνε να φτιάξουν ομάδα με τον ίδιο τρόπο οπότε όλα εξαρτώνται από τους ξένους που θα πάρουμε και πως αυτοί θα δέσουν με την υπόλοιπη ομόδα
και φυσικά η σκέψη πως φέτος οι ομάδες που θα πέσουν δε θα έχουν αγωνιστικά κριτήρια αλλά οικονομικά!!!
Και πέρσι ίσχυε αυτό περί κριτηρίων. Το Μαρούσι πως έπεσε; Ο Άρης την ίδια ομάδα θα είχε αν διέθετε περισσότερα χρήματα (; ) και πάει λέγοντας για τις περισσότερες ομάδες.Πάντως, εγώ έτσι όπως είναι μέχρι αυτή την στιγμή τα δεδομένα και με την υποθετική παραμονή του Νταν στην ομάδα, την φαντάζομαι κάπως έτσι:Point Guards: PG Αμερικανός (βασικός) - Πάσαλιτς - Μποχωρίδης
Shooting Guards: Μαυραειδής – Καραποστόλου - Βασιλειάδης - Δήμας
Small Forwards: Βεζένκοφ - ένας ακόμη που θα προορίζεται για βασικός
Power Forwards: Ασημακόπουλος - Πάνος (ή ένας ακόμη για να υπάρχει βάθος)
Centers: C Αμερικανός (βασικός) - Σαρικόπουλος
Ξέρω πως αν γίνει η σούμα, όλοι αυτοί μας κάνουν έναν αριθμό 13, αλλά με 14 τελειώσαμε την χρονιά.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος περιορισμός (πέραν του οικονομικού θέματος). Είναι κρίμα πάντως, αν δεν σκοπεύουν να δώσουν ευκαιρίες σε Βασιλειάδη και Δήμα, να τους κρατούν στην ομάδα. Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Μιλάω απλά με βάση την περσινή χρονιά.
Αν με ρωτήσεις όμως τι θα ήθελα, θα σου πω το εξής:PG: Αμερικάνο Playmaker (που να μπορεί να οργανώσει και να εκτελέσει) - Δεύτερο Έλληνα playmaker (ας οργανώνει μόνο και ας αμύνεται και τίποτε άλλο) - Μποχωρίδης
SG: Πάσαλιτς - Καραποστόλου - Μαυραειδής
SF: Έναν βασικό για τη θέση (είτε κοινοτικό είτε Αμερικανό, μακάρι θα μπορούσαμε κι Έλληνα π.χ. Πελεκάνο) - Βεζένκοφ
PF: Έναν βασικό για τη θέση (τα ίδια με τον από πάνω) - Ασημακόπουλος
C: Αμερικανός (λογικά) - Σαρικόπουλος (ας επισημοποιθεί πρώτα γιατί πολύ για δεδομένο τον έχουμε και αυτόν).
Σύνολο μας κάνουν 12 και αν προσθέσεις και Βασιλειάδη - Δήμα, φτάνουμε στους 14.
Θεωρώ πιο λογική μια τέτοια ομάδα, αν και πάντα θα υπάρχουν δοκιμές ενός pg σε θέση sg ή ενός pf σε θέση c (και πάει λέγοντας, ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα).