QUOTE(38aris @ Jun 14 2016, 15:27 )
Για Αντετοκούμπο και Μοντερο συμφωνώ με χίλια, όπως επίσης μου αρέσουν πολύ οι Χολμς και Κρόκερ. Όποιος αποκτηθεί θα είναι καλή κίνηση.
Για πολλους δεν έχω εικόνα και δε μπορώ να σου πω.
Πάντως ο κ. Πρίφτης ειδικά στα guards θέλει two - way παίκτες και έτσι πολλοί σκόρερ που δεν προσφέρουν πίσω δύσκολα θα προκριθούν.
Εκανες λογο για two way παικτες ειδικα στα G.
Προσωπικα πιστευω οτι εκτός την προϋπόθεση του να είναι καλοί και στις 2 πλευρές του γηπέδου, θα πρέπει οι παίκτες να καλύπτουν και παραπάνω απο μια θέση στην 5αδα.
Και όχι μόνο στα G, αλλά και σε άλλες θέσεις.
Οι Αντετοκουνπο και Μοντερο που συμφωνείς, μπορούν να καλύψουν παραπάνω απο μια θέσεις.
Ενω αμυντικα ο Θανάσης μπορεί να παίξει θεωρητικά, τα 4/5 της αντίπαλης 5αδας, ενώ ο Μοντερο τα 3/5.
Διαβασα σε ενα προηγούμενο ποστ σου, πως θα επιθυμουσες-προτιμούσες , οι Τσαιρελης -Καββαδας να καλύψουν τις θέσεις των ψηλών στην second unit.
Συμφωνώ απόλυτα!
Εκτός του ότι θα απλωνοταν καλύτερα ο σχεδιασμός, ο Άρης θα ενισχυε σημαντικά τον Ελληνικό του κορμό, αναβαθμιζοντας σημαντικά την ποιότητα του Ελληνικού του στοιχείου.
Στο περιορισμένο μπάτζετ που ο Άρης κινειται, εκτός απο ξένους λαβράκια, χρειάζεται και καλούς Έλληνες παίκτες.
Εφόσον τα οικονομικά του δεν του το επιτρέπουν ώστε να φέρει τους πολύ "πρωτοκλασσατους", τότε θα επραττε άριστα, αν εφερνε τους συγκεκριμένους δύο, που στον Ολυμπιακό δεν χωράνε και δεν αξιοποιουνται!
Ο Άρης, έστω και με αυτούς τους οικονομικούς περιορισμούς, με μελετημενες κινήσεις, μπορεί να βάλει ως σκοπό την υπέρβαση.
Τι θα συνιστούσα υπέρβαση?
Να μπορέσει να μπει σφήνα ανάμεσα στους 2 αιώνιους και να έχει καλύτερη πορεία στο Γιουροκαπ.
Ο Άρης των τελευταίων 2 χρονων ας πούμε, έκανε το καλύτερο δυνατό, τηρουμένων και των αναλογιών.
Με τις υπάρχουσες αναλογίες δεν μπορεί το κάτι παραπάνω.
Με τις υπάρχουσες αναλογίες, το χάσμα που υπάρχει, δεν γινεται να αμβλυνθει περισσότερο.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ανέβει το μπάτζετ, και οι κινήσεις που θα γίνουν για την στελέχωση του ροστερ, να είναι πολύ καλά μελετημενες.
Να είναι οι καλύτερες δυνατές, ώστε να μπορεί ο Πριφτης να έχει μεγαλύτερη φαρέτρα.
Έκανα χθες κάποιες προτάσεις παικτών.
Τώρα θα παρουσιάσω και ενα προτεινόμενο ροστερ, όπως συνηθίζω να κάνω "όπως και η πλειοψηφία του φόρουμ άλλωστε
".
-First unit : Ουωτερς ή αν φύγει Quinn Cook ή Ryan Boatright, Μακνηλ, Μοντερο, Θανάσης, Χαγκινς.
Αμερικανικού τύπου first unit.
Με ταχύτητα, αθλητικότητα, αμυντική ικανοτητα, επιθετικό πλουραλισμο.
Που θα μπορεί και να τρέξει το γηπεδο αλλά και να μπορεί να αποδώσει σε επιθέσεις μισού γηπέδου.
Που θα έχει σημαντική συνεισφορά στην δημιουργία τουλάχιστον απο 3 παικτες, με αρκετές επιθετικές απειλές και με αμυντική συνεισφορά και απο τα 5/5!
Και επειδή είναι πιο ελαφρια line up , η second unit, θα μπορούσε να στηθεί ως εξής :
-Second unit : Ξανθοπουλος, Μαρκους Ερικσον, Πιερ-Αντουαν Ζιλλετ, Τσαιρελης, Καββαδας.
Αυτή η line up είναι πιο Ευρωπαϊκού τύπου, ψηλότερη, που επίσης διαθέτει παικτες που μπορουν να καλύψουν παραπάνω απο μια θέσεις!
Στην θέση του Σουηδου Ερικσον , θα προτιμούσα τον Βελγο Κουεντιν Σερον, ομως, πριν μερικές μέρες έκλεισε στην Γαλλική Γκραβελιν...
Βασικά απορώ γιατί οι Ελληνικές ομάδες δεν έχουν κοιτάξει την Βελγική αγορά απο την εποχή του Λοτζεσκι...
Υποθέτω πως είναι φθηνή αγορά, ενώ και η Εθνική τους ομάδα, είναι μια πολύ καλό δουλεμένη ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες!
Αφού ο Σερον Έκλεισε αλλού...ο Άρης, με αφορμή τις παρτίδες που άνοιξε πέρσι με την Μπαρτσα για τον Βεζενκοφ, θα μπορούσε να κοιτάξει, μήπως θα μπορούσε να τσιμπήσει για εναν χρόνο ως δανεικό, τον Μαρκους Ερικσον!
Πολλοί εδώ μιλάτε για απλή ενίσχυση στο SF.
Εγω θα προτιμούσα πολύ μεγαλύτερη ενίσχυση εκεί, συν και ενίσχυση πίσω απο τον ΜακΝηλ!
Ο Σουηδός είναι ένα πολύ καλό ταλέντο, που ως τώρα δεν χωρά στην Μπαρτσα.
Πάνω σε αυτό ο Άρης θα μπορούσε να πατήσει και να δώσει διαβεβαιωσεις, οτι θα βοηθούσε στην εξέλιξη του παίκτη.
Ο Βέλγος Ζιλλετ, μπορεί άνετα να καλύψει και τις 2 θέσεις των F.
Παικτης ομάδας, σκληρός, εξαιρετικός σουτέρ, που κάνει θαυμάσια πολλές δουλειές μες το παρκέ!
Θα μπορούσε να συνυπάρξει ιδανικά, τόσο με τον Τσαιρελη στην second unit, όσο και με τους Μοντερο, Θανάση!
Προσωπικα τον θεωρώ καλύτερο του Μιλόσεβιτς, και δεν πιστεύω ότι θα είναι και ακριβός...
Συμπλήρωση 12αδας με τους Μουρτο-Διπλαρο.
Θα μου πείτε κάποιοι, πως έτσι, ο ρόλος του Μουρτου θα είναι μικρότερος την επόμενη σεζόν.
Αν θες να επεκτεινεις το ροστερ σου, αυτό μοιραία συμβαίνει, είναι η απάντηση μου.
Επίσης προτιμώ στην 12αδα τον Διπλαρο.
Πέρσι μου άφησε καλες εντυπώσεις.
Καλύτερες αν θέλετε απο τον βασικό Σταμάτη...
Ειναι θρασυς , κωλοπετσωμενος , και μέσω του μπάσκετ παλεύει για τα προς το ζην , μιας και απο ότι είχα διαβάσει, προέρχεται απο μια πολυμελη και φτωχή οικογένεια.
Εμένα μ'αρεσει ο Διπλαρος...
-Οι Σιμιτσακ, Φλιωνης, Χρηστιδης , συμπληρωνουν το ροστερ.
Προσπαθωντας να κοστολογησω αυτο το ροστερ, μου βγαίνει περίπου στα 2.05εκ ευρώ.
Σε κάποιο παλιότερο ποστ διάβασα, πως απο τα 800χιλ,το μπάτζετ θα ανέλθει στα 1.6εκ.
Υπάρχει λοιπόν ενα χάσμα της τάξης των 450χιλ περίπου.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, ξέρω πως οι μεγαλοεπιχειρηματιες , όταν ορίζουν ενα μπάτζετ, δύσκολα αποκλινουν απο αυτό.
Θέλουν να τηρηθεί ευλαβικά, συν φυσικά οτι υπάρχει και το σκέλος της σταδιακής αποπληρωμης παλαιότερων οφειλών -χρεων.
Σε αυτή την περίπτωση, αν ήμουν στην θέση του Πρίφτη, θα έπιανα τον Λάσκαρη και προσπαθούσα να τον διαβεβαιωσω-πείσω, πως με ενα τέτοιο μπάτζετ, μπορω να κανω την υπέρβαση.
Και αν ο Λασκαρης μου έλεγε αν θα δεχομουν να χάσω το κεφάλι μου, στην περίπτωση που δεν θα πετυχαινα την υπέρβαση , θα το δεχομουν ευχαρίστως...
Ναι μεν οι αριθμοί είναι σκληροι και στυγνοι, όμως, σημαντικό ρόλο παίζει και η προσωπικοτητα των προπονητών.
QUOTE(tyrone hill @ Jun 14 2016, 16:14 )
Μην ξεχνάμε ότι ο Κολοσσός έφερε τον Mike James από τη 3η εθνική κατηγορία της Ιταλίας.
Ο Τζεημς δεν αποκλείεται να γίνει η αφορμή ώστε να γίνει και μόδα αν θέλεις, οι ομάδες να αναζητουν απο τα αζητητα...τέτοια λαβρακια!
Στο μυαλό μου υπάρχει ένας παίκτης που μοιάζει πολύ με τον Τζεημς...είναι ο Νικ Τζονσον.
Σε περίπτωση που δεν τον ξέρεις, ήταν συμπαίκτης του Παπ στους Ροκετς και μαζί με τον Παπ, στο πακέτο ανταλλαγής που έγινε με τους Νάγκετς για τον Ται Λοουσον.
Ο Πριφτης θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ να συλλεξει πληροφορίες για τον Τζονσον, απο τον Παπ...
Αν και η επαγγελματικη καριέρα του Τζονσον ξεκίνησε με πολύ καλύτερους όρους απο του Τζεημς, αυτό έχει αντιστραφει πλέον...
Ειναι μια απο τις ομορφιές του επαγγελματικου αθλητισμού και αυτη!
Τώρα κινειται στην αφάνεια της αναπτυξιακης λιγκα.
Σαν συνολικό πακέτο ικανοτήτων και αθλητικοτητας, ο Τζονσον ομοιαζει πολύ με τον Μαικ Τζεημς.
Με την διαφορά πως ο Τζεημς ΠΛΕΟΝ στοιχιζει ενα εκατομμύριο ετησιως..