Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Το topic της Μουσικής
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τέχνες και θεάματα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87
sihainas
Παρ'όλο που δεν είμαι φαν της χιπ-χοπ (και όλων των παρόμοιων ειδών μουσικής) δεν μπορώ να πω ότι δεν ακούω κιόλας...

Snoop Dogg έχω ακούσει πολύ λίγο αλλά κανένα από τα κομμάτια που έχω ακούσει δεν μου άρεσε... θες να μου πεις κανα δυο τρία από τα καλύτερά του για να δω τι λέει;

anyway αγαπημένα μου χιπ-χοπ τραγούδια ξένα είναι το The Love Song από τον K-OS, το Touch the Sky του Kanye West και το Remember the Name των Fort Minor.

Από Ελληνικά αγαπημένο μου είναι το Καλωσήρθες παράξενε στον τόπο μου των Active Member και το Πάμε και αυτό από Active Member...


Πίσω στο στοιχείο μας τώρα... μπορεί κάποιος να μου πει πως θα ξεκολλήσω από τους Guns N' Roses 77.gif ...τώρα τελευταία ακούω σχεδόν αποκλειστικά τραγούδια τους... laugh.gif ohmy.gif
Keyser_Soze
Άκου The Answer ή Tool και θα δεις για πότε θα ξεκολλήσεις...
sihainas
Τους tool τους έχω δοκιμάσει και με ξεκόλλησαν για λίγο αλλά ήταν κάτι προσωρινό tongue.gif Τώρα για τους The Answer θα κάνω μια δοκιμή και θα σου πω tongue.gif
Keyser_Soze
Πάντως τώρα τελευταία έχω κολλήσει απίστευτα με 5 (βασικά) τραγούδια:
1. Love Reign O'er Me - The Who
2. Chasing Cars - Snow Patrol
3. Always - The Answer
4. Am Fenster - City
5. Meds - Placebo
klearxos
QUOTE(Keyser_Soze @ Jan 10 2007, 04:05 PM) *
Πάντως τώρα τελευταία έχω κολλήσει απίστευτα με 5 (βασικά) τραγούδια:
.....
.....
4. Am Fenster - City
.......


Εκπληκτικη μουσικη! 77.gif
Οσοι δεν το εχουν ακουσει χανουν!
sihainas
Εγώ αυτά που ακούω συχνότερα απ'όλα τελευταία είναι τα εξής 5:

Bob Dylan - Nettie Moore
GN'R - Live and let Die
Lostprophets - Everyday Combat
Audioslave - Revelations
MCR - To the End

Σε άσχετη σειρά...
thrylos7
Το τελευταίο τραγούδι με το οποίο πωρώθηκα είναι το tearing out my heart των Rainbow. Το τραγούδι βρίσκεται στο κατα τ' άλλα μέτριο Straight between the eyes κι έτσι δεν το είχα προσέξει. Βλέποντας το όμως live από συναυλία εκείνης της περιόδου ξετρελάθηκα... Ειδικά live είναι ακόμη πιο ωραίο.

Μαζί με το devotion φυσικά... biggrin.gif
Anaz
QUOTE
Snoop Dogg έχω ακούσει πολύ λίγο αλλά κανένα από τα κομμάτια που έχω ακούσει δεν μου άρεσε... θες να μου πεις κανα δυο τρία από τα καλύτερά του για να δω τι λέει;
Ουτε εμενα μ'αρεσει καθολου ο Snoop σαν ραπερ!Αλλα τον ανέφερα γιατι ειναι μορφη ο τύπος κ έχει μεγάλο ρεύμα στην Αμερική οποτε μου'κανε εντυπωση που θα ερθει..Βεβαια ήρθε κ ο 50cent!
Αν ενδιαφερεσαι πάντως κατεβασε κανα κομμάτι απο jedi mind tricks να μου πεις τη γνώμη σου!
Απ'την ελληνικη σκήνη οι Active Member ειναι οι μόνοι που ακούω πλεον,όχι όσο παλιοτερα γιατι κ αυτοι έχουν φθαρει,αλλα το κρατανε ποιοτικο κ αυθεντικο,κ ας μη με ενθουσιάζουν οπως πριν 5-6 χρόνια!

Τωρα βάζω να κατεβασω τα κομματια που αναφέρετε πιο πάνω.. biggrin.gif Τα 2-3 μόνο έχω ακουσει.

Οι Jedi Mind tricks κυριως,μαζί με Arsonists, Atmosphere και Νοn Phixion ειναι ο λόγος που αρχισα να ακούω πάλι αμερικανικο hip hop όταν τους ανακάλυψα,αφου το είχα παρατήσει με την παρακμη που εφερε η προώθηση των εμπορικών "gangsta" raper απο τις εταιρειες...
Keyser_Soze
QUOTE
Τωρα βάζω να κατεβασω τα κομματια που αναφέρετε πιο πάνω.. biggrin.gif Τα 2-3 μόνο έχω ακουσει.
Περιμένουμε με απύθμενη αγωνία την άποψη σου... tongue.gif
Anaz
Το βραδυ, γιατι χτες κατεβασα επιτελους τον τελευταιο δισκο απο τους JEDI και εχω κολλησει με τρεις κομματαρες!
Shadow business
Razorblade salvation
Put 'em in the grave

Αν δεν βαριεστε,οποιος ενδιαφερετε για ραπ,κατεβαστε τα.. wink.gif
Eιδικά το πρώτο απο παραγωγη, ραπαρισμα και στιχο ειναι αυτο που εννοω εγω (ποιοτικό κ αυθεντικο) hip hop!!!
Air Kef
Aσχετο...

Ρε Χατζηγιαννη,αμα δν εχει κατι καινουριο,μην βγάζεις νεο cd!
thrylos7
Δε φταίει ο Χατζηγιάννης, ή καλύτερα δεν είναι δική του δουλειά... Σε τέτοια θέματα μάλλον είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, όπως και οι περισσότεροι άλλωστε...
dizzy_fingers
Βέβαια αυτοί διαλέξανε να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης...
thrylos7
Μπα, νομίζω ότι αυτό συμβαίνει με όλους, δεν υπάρχουν διαφορές δηλαδή ανάμεσα στα διάφορα είδη μουσικής και των καλλιτεχνών τους... Αν κατάλαβα ορθά αυτό που είπες.
dizzy_fingers
Όχι, δεν το έθεσα στη διάσταση αυτή.
Ακόμα και στο ίδιο είδος μουσικής, υπάρχουν αυτοί που βγάζουν δίσκους για να βγάλουν λεφτά...κι αυτοί που βγάζουν δίσκους επειδή έχουν όντως κάτι να πουν.

Η εμπορικότητα λοιπόν δεν εξαρτάται από το είδος της μουσικής ούτε από τις δισκογραφικές αποκλειστικά, αλλά από τις επιλογές του καλλιτέχνη. Άλλωστε, αυτός δεν έχει την επιλογή της δισκογραφικής εταιρείας όταν φτάσει η πολυπόθητη στιγμή να υπογράψει ένα συμβόλαιο?
thrylos7
QUOTE
Η εμπορικότητα λοιπόν δεν εξαρτάται από το είδος της μουσικής ούτε από τις δισκογραφικές αποκλειστικά, αλλά από τις επιλογές του καλλιτέχνη.


Όσον αφορά τη "διαχείριση" της δραστηριότητάς του σε όλους τους τομείς(δίσκοι, συναυλίες) ναι... (Περισσότερο όμως, η εμπορικότητα έχει να κάνει με το είδος της μουσικής.)

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δραστηριότητας καθορίζεται από τις δισκογραφικές... Έχουν μεγάλο έλεγχο.

QUOTE
Άλλωστε, αυτός δεν έχει την επιλογή της δισκογραφικής εταιρείας όταν φτάσει η πολυπόθητη στιγμή να υπογράψει ένα συμβόλαιο?


Πράγματι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πάντα ξέρει τί θα συμβαίνει... Δεν ξέρω αν είναι κανόνας, αλλά λογικό είναι ότι όσο μεγαλύτερη - ισχυρότερη δισκογραφική, τότε μεγαλύτερη η εξουσία της. Προφανώς, αν κάποιος έχει πρόταση από μία τέτοια δε θα προτιμήσει κάποια μικρότερη, με την οποία ίσως μείνει στην αφάνεια.

Εφόσον ο καλλιτέχνης δεν παραπονιέται βέβαια, δεν έχει πρόβλημα μ' αυτό και μένει απλώς να απολαμβάνει τη δόξα του, δικό του πρόβλημα(όπως λες και συμφωνώ). Ίσως όμως, μερικές φορές αυτή να είναι η μοναδική επιλογή.
dizzy_fingers
Μοναδική επιλογή είναι όταν έχει αποφασίσει να υπογράψει στην bigmoney records και στο συμβόλαιο που του προσέφεραν είχε όρο ότι θα παραδίδει δίσκο κάθε χρόνο ή όποτε αυτοί ζητήσουν.

Το θέμα της επιλογής που λέω, αφορά την επιλογή της δισκογραφικής.
Ναι μεν με την bigmoney records θα έχει τη βίλα στη Γλυφάδα και τα εκατομύρια στην τράπεζα...αλλά θα τον ξεζουμίσουν, καλλιτεχνικά και μη.
Στη qualitymusic records μπορεί να μην του προσφέρουν τα λεφτά της πρώτης, αλλά δε θα τον κατευθύνουν, ούτε θα έχουν παράλογες απαιτήσεις εις βάρος της ποιότητας.

Επομένως, όταν ο καλλιτέχνης έχει μπροστά του συμβόλαια από αυτές τις δύο, ξέρει τί έχει μπροστά του και κάνει την επιλογή του.

Ε, ο Χατζηγιάννης και ο κάθε Χατζηγιάννης έχει διαλέξει την πρώτη δισκογραφική εταιρεία.
thrylos7
QUOTE
στο συμβόλαιο που του προσέφεραν είχε όρο ότι θα παραδίδει δίσκο κάθε χρόνο ή όποτε αυτοί ζητήσουν.

Μα δεν κάνει αυτός κάτι... Εύκολα μπορούν να κυκλοφορήσουν 15 διαφορετικά best-of ή άλλες τόσες ζωντανές ηχογραφήσεις, που μπορεί και να μην είναι πρόσφατες.

Το να βγάζει ο καλλιτέχνης δίσκο κάθε χρόνο είναι χαρά(για τον ίδιο, αν μιλάμε πραγματικά για καλλιτέχνη).

QUOTE
Στη qualitymusic records μπορεί να μην του προσφέρουν τα λεφτά της πρώτης, αλλά δε θα τον κατευθύνουν, ούτε θα έχουν παράλογες απαιτήσεις εις βάρος της ποιότητας.


Μια τέτοια εταιρεία βέβαια, στη σύγχρονη πραγματικότητα, θα ήταν πιο πιθανό να έχει το όνομα qualitymusic-lowmoney-nofame records. tongue.gif

Όχι πάντα βέβαια.. Αν δεν έχει ο καλλιτέχνης τεράστια απήχηση στο κοινό, λογικό είναι η εταιρεία να μην έχει και τη μεγαλύτερη διάθεση να τον ξεζουμίσει... Όταν όμως μιλάμε για τον Χατζηγιάννη(όσον αφορά την Ελλάδα) και όλα αυτά τα πρώτα ονόματα, τότε η κατάσταση αλλάζει, ανάλογα με τις ορέξεις των δισκογραφικών.

Δε διαφωνώ ότι ...ευθύνη φέρουν και οι καλλιτέχνες, αφού αυτό γίνεται αρχικά με τη συγκατάθεσή τους(και λογικά δε συνειδητοποιούν τη συμφωνία τους, παρά όταν έρθει ... η ώρα). Απλά μπορώ ως ένα βαθμό να τους δικαιολογήσω.
rchos
ποια η αποψη σας για τον σαββιδακη σαν τραγουδιστη?(παρακαλω οχι υπερβολικα υποτιμιτικα και απαξιοτικα η κοροηδευτηκα σχολια)
Air Kef
Προσωπικα πιστεύω πως αν δν ηταν "Της Ελλάδος τα παιδια" δν θα ειχα ιδέα για αυτον.

Λόγω της συμμετοχης του σε αυτην την σειρα,του είχα δώσει κάποια σημασια αλλα έχω πάρα πολλα χρόνια να τον ακουσω...Που τον θυμηθηκες;;;;;Ωραια φωνη έχει,παει και με την κιθαρα του,αλλα..
sihainas
Έχει μερικά ωραία τραγούδια... αλλά όντως έχω παλλά χρόνια να τον ακούσω κι εγώ...
thrylos7
Θυμάμαι πού πέρα από την επιτυχημένη του συμμετοχή στην πιο αστεία (για μένα) σειρά που έχει βγει στην ελληνική τηλεόραση, ήταν και διάσημος ως μουσικός εκείνη την εποχή και λίγο πιο μετά. Κάποια τραγούδια του θυμάμαι ότι κι εμένα μου άρεζαν, αν και πλέον δε θυμάμαι πολλά.

Τώρα έχει χαθεί. Θυμάμαι ότι πέρυσι τον είχα δει σε μια συνέντευξη στην τηλεόραση... με κάποιες γκρίζες τρίχες στα μαλλιά του.
rchos
για οσους δεν τον ξερουν ειναι ο νταλας απο το σηριαλ της ελλαδος τα παιδια που ηταν ανηψι του κακαλου!
τραγουδια του ειναι τα 'το κοριτσι μου κοιματε' '10 μαγισσες' 'το φιλι σου' 'Πώς είναι δυνατόν' 'εχεις τον τροπο' 'Με το ραβδί του Μωυσή' 'παρε το δακρυ μου' και καποια αλλα ωραια.

QUOTE
Ωραια φωνη έχει,παει και με την κιθαρα του,αλλα..


αυτο ειναι ευστοχο σχολιο νομιζω.

βασικα παντα μου αρεσε και σαν τραγουδοποιος και σαν τυπος γενικα(στο της ελλαδος τα παιδια οπως ολοι ζωγραφιζε).αναρωτιεμαι γιατι χαθηκε.απο το 2003 εχει να βγαλει δισκο.
Air Kef
Εγω ακομα απορώ..Που τον θυμηθηκες;!;;!;; tongue.gif
rchos
QUOTE
Εγω ακομα απορώ..Που τον θυμηθηκες;!;;!;; tongue.gif


μου τον θυμισαν βασικα.μου ειπε καποια να κατεβασω καποια τραγουδια του και να της τα στειλω μεσω μεσεντζερ.τα κατεβασα και τωρα εχω κολλησει και τα ακουω συνεχεια!παντα μου αρεσε ο σαββιδακης αλλα τωρα γιατι εφαγα τετοιο κολλημα με το κοριτσι που κοιματε και τις 10 μαγισσες δεν καταλαβαινω!
dizzy_fingers
Μήπως έχει να κάνει με το άτομο που σου ζήτησε να κατεβάσεις σαββιδάκη? 15.gif
Anaz
Πεταχτηκε η Λαμπίρη αμέσως να βγάλει λαυράκι... shot.gif
Ασε ρε το παιδι... Μη σας λέω μη μιλααατεεεεε το κοριτσι μου κοιματεεεεεεε.... wub.gif
tongue.gif

Υ.Γ: Ξερω οτι είναι "κοιμάται" αλλα το'γραψα με ε για να δωσω έμφαση στο μελωδικά παρατεταμένο "εεε" laugh.gif
rchos
QUOTE
Μήπως έχει να κάνει με το άτομο που σου ζήτησε να κατεβάσεις σαββιδάκη? 15.gif


λες? 39.gif θα το σκεφτω και θα σου απαντησω χριστινα μου! tongue.gif

QUOTE
Υ.Γ: Ξερω οτι είναι "κοιμάται" αλλα το'γραψα με ε για να δωσω έμφαση στο μελωδικά παρατεταμένο "εεε" laugh.gif


laugh.gif laugh.gif laugh.gif
dizzy_fingers
Εσείς οι δυο τελικά πήγατε για καφέ που λέγατε?
rchos
QUOTE
Εσείς οι δυο τελικά πήγατε για καφέ που λέγατε?


πηγαμε στην ιδια περιοχη την ιδια ωρα πανω κατω για καφε αλλα οχι στην ιδια καφετερια!
Anaz
Οχι, προσπαθώ να το αποφύγω γιατι φοβάμαι αυτο που θα αντικρύσω..Δεν ειμαι ετοιμος ακόμα να μάθω την αλήθεια..Καποιο σκοτεινο μυστικό του παρελθόντος συνδέει την σχέση μου με το rchos... 17.gif 42.gif

Mε τον apkat βγήκα και σας θάβαμε!! 19.gif

Αλλα αν συνεχίσεις να chataρεις εκτός θέματος dizzy θα αναγκαστω να σου δώσω παρατήρηση!! shot.gif

(εξακολουθω να...Θελω να γίνω mod στη θέση του mod!!)
apkat
QUOTE
Mε τον apkat βγήκα και σας θάβαμε!!


Αυτη ειναι η αληθεια..Σας θα ψαμε ολους εναν προς εναν..


QUOTE
Αλλα αν συνεχίσεις να chataρεις εκτός θέματος dizzy θα αναγκαστω να σου δώσω παρατήρηση!!


Οντως ντιζυ..Πρεπει να σταματησεις επιτελους tongue.gif tongue.gif tongue.gif
rchos
apkat,Anaz,dizzy_fingers ωα ειστε οφ τοπικ ξερετε!απαντηση για τον σαββιδακη που ειναι το θεμα μας δεν δωσατε!
apkat
Τι να σου πω;Σαν Νταλας μ'αρεσε στο ιστορικο πλεον σηριαλ σαν μουσικος δε μου λεει απολυτως τιποτα..3-4 τραγουδακια και μεχρι εκει..Συγνωμη που σε ξενερωνω αλλα δε μου λεει τιποτα smiley.gif
rchos
QUOTE
Συγνωμη που σε ξενερωνω αλλα δε μου λεει τιποτα


καλα ενταξει σιγα μην ξενερωσω για τον σαββιδακη! smiley.gif
apkat
QUOTE
ποια η αποψη σας για τον σαββιδακη σαν τραγουδιστη?(παρακαλω οχι υπερβολικα υποτιμιτικα και απαξιοτικα η κοροηδευτηκα σχολια)


Λογω της παρακλισης σου προσπαθησα να ειμαο πολυ ευγενικος αλλα τελικα μαλλον δεν επρεπε tongue.gif tongue.gif 19.gif 19.gif
rchos
ποιο ειναι κατα την γνωμη σας το καλυτερο τραγουδι ever;σχεδον αδυνατη η απαντηση αλλα εγω την εχω!

Βρέχει στη φτωχογειτονιά:

Μικρά κι ανήλιαγα στενά
και σπίτια χαμηλά μου
βρέχει στη φτωχογειτονιά
βρέχει και στην καρδιά μου

Αχ ψεύτη κι άδικε ντουνιά
άναψες τον καημό μου
είσαι μικρός και δε χωράς
τον αναστεναγμό μου

Οι συμφορές αμέτρητες
δεν έχει ο κόσμος άλλες
φεύγουν οι μέρες μου βαρειά
σαν της βροχής τις στάλες

Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

τραγουδισμενο στην ταινια συνοικια το ονειρο οπου πρωταγωνιστισε και σκηνοθετησε ο αλεκος αλεξανδρακης(φοβερη ταινια δειτε την)!
ειναι το καλυτερο τραγουδι τραγουδισμενο απο τον καλυτερο ελληνα τραγουδιστη σε μουσικη του καλυτερου ισως ελληνα συνθετη.ειναι γενικα μια τελειοτητα! 77.gif 77.gif

Ατιμε ντουνια!
NBAholic
Θεωρώ το Χατζιδάκι σαν τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη και πολλά απ'τα αγαπημένα μου τραγούδια (να ακούω, γιατί γενικώς δεν τραγουδώ) ανήκουν στον ίδιο. Το λαϊκό τραγούδι δε μου έκανε ποτέ κλικ, παρότι ο ίδιος ο Χατζιδάκις συνέβαλε στην άνοδό του.
eftychia
Αγαπημενος μου ελληνας τραγουδιστης-συνθετης-στιχουργος(αν και τον θεωρω πιο πολυ ποιητη) ειναι μακραν ο Αλκινοος Ιωαννιδης. Τραγουδια πως ο βυθος, ο καθρεφτης, ονειρο ητανε .... ειναι απλα ΤΕΛΕΙΑ. Αυτο οσον αφορα σολο τραγουδιστες μετα εχουμε Αγγελακα και Παυλιδη
apkat
Εχω την αισθηση οτι ο Ιωαννιδης ειναι εγκλωβισμενος σε μια σοβαροφανεια και δεν καταλαβαινω τον λογο..και εγω τον θεωρω καλο μουσικο αλλα η συγκριση με ενα μουσικο του επιπεδου του Αγγελακα ειναι για μενα μαλλον αστοχη..
eftychia
Δεν τους συγκρινω αφου εχουν τελειως διαφορετικο υφος, απλα λεω οτι για μενα αγαπημενος μου τραγουδιστης ειναι ο Αλκινοος και μετα Αγγελακας!
apkat
Μα δε σε κατηγορησα για κατ..και εγω απλα τη γνωμη μου ειπα..Ως μουσικους παντως μπορεις νομιζω να τους συγκρινεις..τη μουσικη τους δε μπορει να συγκρινεις.. peace.gif
Keyser_Soze
1ος και με τεράστια διαφορά από τον 2ο, για μένα, είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Στην πραγματικότητα για μένα είναι όλο το είναι της ελληνικής έντεχνης μουσικής. Η φωνή του είναι ότι πιο μαγικό έχω ακούσει και οι συνεργασίες του με Μικρούτσικο, Λοίζο, Θεοδωράκη που μας έδωσαν απίστευτης ομορφιάς ύμνους θα μείνουν στην ιστορία για πάντα.
apkat
O Βασιλης ειναι μεγαλος μουσικος με εκπληκτικη μουσικη και επισης με καταπληκτικη ασυνεπεια..

Εκτος απο φοβερες συνεργασιες ειχε και κακιστες σχεσεις με τον Ασιμο απο τον οποιο εχει παρει παρα πολλα τραγουδια χωρις την αδεια του..Ο ιδιος σπουδαια μουσικη και στιχους σεν εχει γραψει εν αντιθεσει με τους προαναφερθεντες..Τα τργουδια του ειναι αλλων σε συντριπτικη πλειοψηφεια(λοιζος,ασιμος,Μικρουτσικος κλπ).

Δε μπορω να πω οτι δεν τον εκτιμω αλλα πραγματικα πλεον ετσι οπως εχει καταντησει δεν μου κανει καμια αισθηση να τον ακουσω..Προτιμαω θαναση παπακωστντινου,Αγγελακα,Αναστοπουλο(Θανο και οχι Νικο tongue.gif )
Μικρουτσικο κλπ.

αν πεις οτι καποιος ειναι ολο το ειναι της Ελληνικης εντεχνης μουσικης νομιζω αυτοι θα ηταν οι Σαββοπουλος,Χατζιδακις,Θεοδωρακης
sihainas
QUOTE(rchos7 @ Jan 21 2007, 06:25 PM) *
ποιο ειναι κατα την γνωμη σας το καλυτερο τραγουδι ever;σχεδον αδυνατη η απαντηση αλλα εγω την εχω!



Για μένα το καλύτερο τραγούδι ever...είναι το:

Ζειμπέκικο



Μ' αεροπλάνα και βαπόρια
και με τους φίλους τους παλιούς
τριγυρνάμε στα σκοτάδια
κι όμως εσύ δεν μας ακούς.

Δεν μας ακούς που τραγουδάμε
με φωνές ηλεκτρικές
μες στις υπόγειες στοές
ώσπου οι τροχιές μας συναντάνε
τις βασικές σου τις αρχές.

Ο πατέρας μου ο Μπάτης
ήρθε απ' τη Σμύρνη το εικοσιδυό
κι έζησε πενήντα χρόνια
σ' ένα κατώι μυστικό.

Σ' αυτόν τον κόσμο όσοι αγαπούνε
τρώνε βρώμικο ψωμί
έλεγε ο Μπάτης μια Κυριακή
κι οι πόθοι τους ακολουθούνε
υπόγεια διαδρομή.

Χτες το βράδυ είδα ένα φίλο
σαν ξωτικό να τριγυρνά
πάνω στη μοστοσικλέτα
και πίσω τρέχανε σκυλιά.

Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα
βάλε στα ρούχα σου φωτιά
βάλε στα όργανα φωτιά
να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα
η τρομερή μας η λαλιά


Βεβαίως κατά καιρούς η Ελληνική μουσική έχει βγάλει πάρα πολλά "διαμάντια" αλλά αυτό για μένα είναι το καλύτερο...
apkat
Kαι εγω αν ελεγα καποιο το Ζειμπεκικο μαλλον θα ελεγα..Μιαλαμε για αριστουργημα..Αλλα ειναι σιγουρα παρα πολυ δυσκολο να διαλεξεις..
klearxos
Καλησπερα.
Μια ιστορια για το Ζειμπεικο-για οσους ισως δεν το ξερουν-ειναι η παρακατω:
Ο Σαββοπουλος παιδευοταν για χρονια να κανει ενα καλο λαικο τραγουδι μιας και ειχε σχεδον γραψει κατι καλο σε ολα τα ολα ειδη της Ελληνικης μουσικης. Γραφει το τραγουδι, το πηγαινει στη Σωτηρια Μπελλου η οποια αρχικα ειναι διστακτικη γιατι ακριβως ο Σαββοπουλος δεν ειναι λαικος συνθετης. Τελικα αρχιζουν να γραφουν, και στο τελος ενας ικανοποιημενος Σαββοπουλος δεχεται τα συγχαρητηρια της Μπελλου για ενα πολυ καλο ΡΟΚ κομματι!
Air Kef
Απκατ μάλλον έχεις καιρο να ακούσεις Παπακωνσταντινου..
Μπορεί οπως λες να μην γράφει τραγούδια(δν το ξερω αυτο) αλλα ειναι καταπληκτικος ερμηνευτής,απο τους λίγους που σε καθηλώνουν..
apkat
Μα σ'αυτο συμφωνω 100%..Αλλο το ενα ομως και αλλο το αλλο..

Για εναν ανθρωπο με τετοια ιστορια οι συγκρισεις με το πριν και το τωρα ειναι μοιραιες..και πανω σε αυτο για μενα ο Βασιλης απετυχε..Ειναι πλεον ασυνεπης με τα ιδια του τα τραγουδια και αυτο για μενα ειναι οτι χειροτερο μπορει να παθει ενας καλλιτεχνης.Και θεωρω οτι εχω αρκετα ολοκληρωμενη αποψη γιαυτον αφου τον εχω δει σε 5-6 συναυλιες,εχω παει παλιοτερα σε μαγαζια που επαιζε και τον εχω ακουσει παρα παρα πολυ..Ειναι θλιβερο το τι εκπροσωπουσε τοτε και πως το εξεφραζε σε συγκριση με το σημερα..

Παρολαυτα ξαναλεω οτι εξακολουθω να τον θεωρω εναν εκπληκτικο ερμηνευτη..Ακομα σε τραγουδια οπως ο κουρσαρος και το μαχαιρι(απο τον εκπληκτικο σταυρο του νοτου του Θανου μικρουτσικου) αντριχιαζω..
Air Kef
Μπορεις να εξηγησεις λιγο παραπάνω σε παρακαλω τι εννοεις με την ασυνέπεια με τα ιδια του τα τραγουδια;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.