QUOTE(il postino @ Jul 30 2011, 12:41 )
πρεπει να εισαι δημοσιογραφος εσυ για να επικαλεισαι ελευθερια λογου στους κιτρινιαρηδες αλλα οχι φυσικα ελευθερια βουλησης στους παικτες!!!! ο κιτρινιαρης εχει το δικαιωμα να το παιζει δικαστης, ο παικτης δεν εχει το δικαιωμα να μην κατεβει με την εθνικη!!
Και η ελευθερια της βουλησης μπορει να κριθει, οπως ολα. Καθε πραξη μπορει να κριθει ως σωστη η ως λαθος. Δεν υπαρχουν μονον υποχρεωσεις απο νομους και συμβολαια, αλλα υπραχουν και οι αγραφοι νομοι της συμπεριφορας, υπαρχουν και αξιες, ηθικη. Κανενας δεν ειναι υπερανω κριτικης, στην σημερινη εποχη ουτε ο Παπας της Ρωμης ουτε η Βασιλισσα της Μεγαλης Βρετανιας, και θα μου ειναι υπερανω κριτικης ο Διαμαντιδης? Τι επιχειρηματα ειναι υπερ του Διαμαντιδη για να κρινω την ελευθερια της βουλησης του ως σωστη? Το οτι παραιτηθηκε απο την Εθνικη (μετα απο ηττα μαλιστα και αποκλεισμο) στα 30 του χρονια για να παιζει μελλοντικα μονον για λεφτα? Για να μπορει να υπογραφει οσο περισσοτερα χρονια γινεται ακομα συμβολαια με οσο περισσοτερα εκατομμυρια γινεται? Να εισπραξει πριν σταματησει με το Μπασκετ οσο περισσοτερα εκατομμυρια μπορεσει, αυτο προτιμησε και για αυτο κρεμασε τη φανελα της εθνικης ομαδας. Τα λεφτα που εχει βγαλει με το μπασκετ εως τωρα δεν του ηταν αρκετα. Αυτοι δεν ειναι η αρετη ενος μεγαλου αθλητη, ειναι η σκεψη προδοτων και μισθοφορων. Και ουτε τωρα που η εθνικη ομαδα τον ειχε αναγκη δεν αλλαξε τη σταση του να παει να βοηθησει τους συμπαιχτες του. Δεν εδειξε αλληλεγγυη. Παρ οτι ειναι αυτη τη στιγμη ο καλυτερος Ελληνας παιχτης, που σημενει οτι εχει μια ιδιαιτερη ευθηνη για το ελληνικο Μπασκετ, ειτε το θελει ειτε οχι. Ιδιαιτερες ικανοτητες δημιουργουν ιδιαιτερες ευθηνες. Αλλα δεν αισθανεται καμια ευθηνη. Και που ειναι η αθλητικη του φιλοδοξια? Δεν υπαρχουν μεγαλυτερες και σημαντικοτερες γιορτες για το Μπασκετ απο το Ευρωμπασκετ, Μουντομπασκετ και τους Ολυμπιακους Αγωνες. Προτιμησε το χρημα οχι τη δοξα. Χανουν το ελληνικο Μπασκετ και οι συμπαιχτες του, χωρις σοβαρο λογο, ευκαιρια για μεταλλιο, εξαιτιας της φιλαργυριας του. Χανει η Ελλαδα ευκαιρια να ακουστει στον κοσμο μια φορα για κατι καλο μετα απο ολα αυτα που ακουστηκαν τα τελευταια χρονια και εκαναν τον γυρο του πλανητη. Και πιο παραδειγμα δεινει ο Διαμαντιδης στα νεα παιδια? Ειτε το θελει ειτε οχι ως σταρ του αθλητισμου ειναι προτυπο για την νεολαια (ας μην γινοταν επαγγελματιας αθλητης). Ολα αυτα (και αλλα) να μην τα αναφερουμε, να μην τα σχολιαζουμε, να μην ασκουμε κριτικη?
δημητρακης ο διαμαντιδης αλλα οταν το βαζε με τους γαλλους και εσυ εσκουζες οπως εμεις! τωρα που δεν κατεβαινει εγινε δημητρακης!!! οκ!!
Ναι, χαρηκα τοτε. Το οτι χαρηκα τοτε σημενει οτι δεν κανει να εκφρασω κριτικη γνωμη στην αποφαση και σταση του Διαμαντιδη? Εαν καταφερει ξανα να σηκωσει το τροπαιο της Ευρωλιγκας θα του πω μπραβο. Δεν ειμαι φανατικος οπως καποιοι taliban φιλαθλοι π. χ. του Ολυμπιακου. Αλλα αυτο που εκανε θα μηνει αξεχαστο οπως του τριποντο του στον αγωνα με την Γαλλια το 2005, και οχι μονον για μενα, αυτο να το ξερει. Ετσι αποφασισε να συμπεριφερθει στην Εθνικη και στους συμπαιχτες του και να γραφτει στην ιστορια. Συμπεριφερθηκε σαν ενα εγωιστικο, κακομαθημενο παιδακι.
εξομοιωνεις τους αθλητες μας με τους πολιτικους που βαζουν τα συμφεροντα τους πανω απο το συμφερον της χωρας!! τι αλλο θα ακουσω θεε μου...
Οχι ολους τους αθλητες. Τον Διαμαντιδη και τον Παπαλουκα. Αλλα εγω εννοουσα τους φιαλαθλους απο ΠΑΟ και ΟΣΦΠ που προσπαθουν να δικαιλογησουν τους παιχτες αυτους. Το κανουν για το συμφερον των συλλογων τους (να ειναι ξεκουραστα τα παιδια για το νταμπλ...) Βλεπουν μονον το συμφερον, οπως τα κομματοσκυλα των πολιτικων κομματων. Και ο Διαμαντιδης εβαλε το δικο του προσωπικο συμφερον (χρηματα / στο θεμα χρηματων ο Παπαλουκας οχι τοσο, μπορει παλιοτερα) πανω απο το αθλητικο συμφερον της χωρας. Οπως οι πολιτικοι που βαζουν το προσωπικο τους συμφερον πανω απο το πολιτικο συμφερον της χωρας. Ηταν τοσο λαθος η συγκριση μου?
με τη λογικη τη δικη σου και ο νοβιτσκι ειναι προδοτης αφου μπροστα στα δολλαρια του κουμπμαν εσκυψε το κεφαλι...
Ο Nowitzki δεν κοιταει μονον τα λεφτα. Το 2010 αποφασησε να υπογραψει συμβολαιο με λιγοτερα χρηματα για να μπορεσουν οι Mavericks με τα λεφτα αυτα να αγορασουν νεους παιχτες. Αφησε 16 εκατομμυρια δολλαρια ο Nowitzki. Ο Διαμαντιδης φετος ποσα αφησε για τον Παναθηναικο? Τιποτα.
βρηκες και συ χωρα να μου πεις για ιερο καθηκον τη συμμετοχη στην εθνικη!! τους τουρκους!! που μετα τους σερβους ειναι η μοναδικη χωρα στον κοσμο που εχουν τοσες και τοσες φαγωμαρες!!! που στο παγκοσμιο του 2006 κατεβηκαν με τα πιτσιρικια και τον ερντογκαν σαν εμπειρο!!! πού ηταν ο χεντο τοτε? πού ειναι ο οκουρ τοσα χρονια? απο τους λιθουανους πού ειναι ο σισκα που κατεβαινει μια στο τοσο!!
Και απο τους Τουρκους μπορουν να μαθουν οι Ελληνες.
φιλε μου εισαι αποτελεσματολαγνος , και γι αυτο και ασχολεισαι τοσο πολυ με αυτους που δεν κατεβηκαν!! δε δεχεσαι την αποτυχια της εθνικης!!! επικαλεισαι την ελευθερια λογου και δινεις πατημα στους κιτρινιαρηδες!!!
Οχι δεν ενδιαφερομαι μονον για το αποτελεσμα. Αποδεχομαι την αποτυχια και την υπεροχη του αντιπαλου (π. χ. της ισπανικης Εθνικης, ημουν απο τους πρωτους που αποδεχθηκε οτι ειναι πιο δυνατη, και τους βγαζω το καπελο). Αλλα δεν αποδεχομαι να χανεται μια ευκαιρια για μεταλλιο, ισως και για τιτλο, για εγωισμους και συμφεροντα. Αποδεχομαι την προσπαθεια, την εργασια, την μαχη, μου φτανει, και δεν ψαχνω μετα απο ηττες φταιχτες παιχτες η προπονητες, οπως κανετε εσεις οι φιλαθλοι του ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Αλλα δεν αποδεχομαι τσαμπα χαμενες ευκαιριες. Το ελληνικο Μπασκετ δεν εχει την πολυτελεια για τετοιες χαμενες ευκαιριες. Αυτο ειναι που δεν αποδεχομαι.
δεξου οτι η ελευθερια ειναι σημαντικοτερη και απο τα μεταλλια και τις διακρισεις!!! αν δεν το δεχεσαι ψαξου λιγο...
Οι αξιες ειναι πιο σημαντικες απο το εγωιστικα συμφεροντα τα οποια εσυ τα χαρακτηριζεις ελευθερια.
QUOTE(rchos @ Jul 30 2011, 13:01 )
νομιζω οτι τα παιρνουμε ολα τα πραγματα υπερβολικα σοβαρα.
Οχι, εγω νομιζω το αντιθετο. Το προβλημα εκει κατω σε σας ειναι οτι ολα τα βλεπετε χαλαρα, για αυτο και δεν πατε μπροστα σε τιποτα. Και οταν εχετε κατι καλο το καταστρεφετε μονοι σας, οπως και το Μπασκετ. Οχι μονον οργανωση λειπει, αλλα και οραματα και φιλοδοξιες.