QUOTE(yorgos @ Jul 13 2014, 19:49 )
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να πάνε φαντάροι και σε εφορευτικές επιτροπές, επίσης. Είναι Έλληνες πολίτες και υπάρχει σχετικός νόμος για τις εφορευτικές και το φανταριλίκι. Το να υποχρεώνεις τους μπασκετμπολίστες να παίξουν στην Εθνική είναι σα να υποχρεώνεις εμένα που δίνω αίμα σε ιδιωτική εταιρεία επειδή με πληρώνει, να πηγαίνω να δίνω και στον Ερυθρό Σταυρό στο τζάμπα. Άμα θέλω θα δίνω, άμα δε θέλω όχι.
καμία σχέση όταν δίνεις αίμα στον ερυθρό σταυρό δε φοράς την φανέλα με το εθνόσημο όπου με την νίκη σου ή την ήττα σου αντιπροσωπεύεις έναν ολόκληρο λαό. Και φυσικά δε θα δεις αθλητή να πάει φαντάρος, ενώ θα τον δεις να μπαίνει αμέσως σε πανεπιστημιακές σχολές, να ανοίγει προποτζίδικο να διορίζεται στα σώματα ασφαλείας και ας μην πατάει ποτέ και πολλά άλλα.
QUOTE(Zephyr @ Jul 13 2014, 20:03 )
Αν φανταριλίκι θεωρείται το "παρουσιάζομαι, βγάζω μια φωτο με την στολή και μετά Γειά σας" τότε ναι, πάνε φαντάροι.
Αν ο καθένας απο μας έχασε 1+ χρόνο από την ζωή του για να είναι φαντάρος, το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένας αθλητής που πρακτικά δεν θα υπηρετήσει ποτέ στο στρατό, είναι να συμμετέχει στην Εθνική όταν τον καλούν.
αυτό ακριβώς.
QUOTE(louie @ Jul 13 2014, 20:06 )
καλα εγω αστειους τους λεω για αλλο λογο αλλα εχει ξαναγινει η συζητηση και δεν εχει πολυ σχεση με το θεμα.
βασικα αυτο ειναι ισως το πιο ορθο παραδειγμα. οπως ειναι σαν να λεμε οτι καποιος που δουλευει ολο το χρονο εργατης σε διαφορες οικοδομες και εργολαβους το καλοκαιρι(στις διακοπες του) να τον καλεσουν να παει να δουλευει τσαμπα σε καποιο δημοσιο εργο για το καλο της χωρας. βεβαια επειδη οι μπασκετμπολιστες ειναι καλοπληρωμενοι και κανουν το χομπι τους επαγγελμα ακουνε οσα ακουνε αν δεν πανε στην εθνικη. η αληθεια ομως ειναι οτι η εθνικη πρεπει να ειναι 100% εθελοντικη και μπραβο σε οσους πανε 5 ή 10 ή 15 καλοκαιρια αλλα απο εκει και περα ειναι επιλογη τους το τι θα κανουν με το σωμα τους.
o διαμαντιδης λοιπον που πηγε κανονικα φανταρος (επειδη τοτε ηταν ακομα ενα αγνωστο παιδι στην καστορια) εχει εκπληρωσει με το παραπανω τα καθηκοντα στην πατριδα
δεν είναι το ίδιο γιατί δεν εκπροσωπείς την χώρα σε όλες αυτές τις εργασίες.
ο αθλητισμός στις διοργανώσεις του εξωτερικού είναι εκπροσώπηση της χώρας και του έθνους και η επιρροή που έχει στις μάζες είναι πολύ μεγάλη. Δε γίνεται να το συγκρίνουμε με κάποια δουλειά.
Όπως είπα είναι καθήκον των παιχτών να το κάνουν. Ένα καθήκον που θα τελειώσει όταν αποσυρθούν γενικά από το αθλητισμό. Οπότε μαγκιά του του Διαμαντίδη (ή χαζομάρα του) που πήγε φαντάρος αλλά έπρεπε να παει και στην εθνική όλα αυτά τα χρόνια εφόσον δεν συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας.
Το να τιμωρήσουμε βέβαια όπως είπε κάποιος παραπάνω τον Διαμαντίδη και τον κάθε Διαμαντίδη τώρα είναι κατά την γνώμη μου χωρίς ουσία.
Θα πρέπει να θεσπιστεί κάποια στιγμή και από εκείνη τη στιγμή να εφαρμόζεται και να εφαρμόζεται για όλους χωρίς εξαιρέσεις.
Υ.Γ. Επειδή νομίζω πάντως πως το κουράσαμε όλο αυτό και εγώ προσωπικά από αλλού ξεκίνησα (άνιση συμπεριφορά ανάμεσα στην ομοσπονδία και στους αθλητές) και αλλού κατέληξα (στρατός) το σταματάω εδώ άλλωστε ο καθένας έχει την άποψη του και αυτό δεν είναι κακό έτσι κι αλλιώς όλοι συμφωνούμε πως θέλουμε το καλό της ομάδος χωρίς όμως να υπάρχει σίγουρος δρόμος να γίνει αυτό.
QUOTE(yorgos @ Jul 13 2014, 20:10 )
Εγώ και μερικοί δεκάδες χιλιάδες άλλοι δεν πήγαμε. Απαιτώ να με καλέσουν στην Εθνική, έχω εξαιρετική crossover.