QUOTE
Έτσι θα έπρεπε να γίνει και έτσι θα γινόταν σε οποιονδήποτε σοβαρό οργανισμό.
Αλλά από την άλλη μέτρησε περισσότερο στην απόφαση ο φόβος της κατακραυγής, δεν είναι εύκολες αποφάσεις αυτές. Κι εγώ θυμάμαι να έχω εκφραστεί με αρνητικά σχόλια στο παρελθόν και για τους δύο αυτούς παίκτες ως προς την εντύπωσή μου για υποτιθέμενες αρνητικές προεκτάσεις της παρουσίας τους στη δημιουργία "καλού κλίματος".
Δεν είναι εύκολες επειδή, υποτίθεται ότι αν διώξεις τους συμμετέχοντες αυτομάτως "επισημοποιείς" ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Μετά τον τραγέλαφο με τον χειρισμό στην υπόθεση Γιάννη έρχεται αυτό και η επιλογή σου (!!!) είναι να κάνεις την πάπια μπας και δε βγει προς τα έξω? Τακτικές 1980, ήμαρτον, social media, η Εποχή της Πληροφόρησης αν σας λέει κάτι...
Και οι δύο είναι καλοί παίκτες, αλλά πώς μπορείς να τους κρατάς και τους δύο στην ίδια αποστολή σε Ευρωμπάσκετ, ενώ έχει συμβεί κάτι τόσο έντονο και η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι? Με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναπλακωθούν και μετά θα υπάρξει η απάντηση ότι ξανασυνέβη και δεν τιμωρήθηκε κανείς ή "εμείς πλακωνόμαστε, είμαστε κολλητάρια, έτσι είμαστε". Παντελής άγνοια και αδιαφορία για την όποια ψυχολογική επίδραση του γεγονότος στους κύκλους της υπόλοιπης ομάδας...
Καλώς σας βρήκα. Πριν λαλήσει ο πετεινός (όχι τρεις φορές, αλλά μία όπως και τότε με τον Πέτρο - τρεις ήταν οι φορές που απαρνήθηκε τον Ιησού) το ακόμα πιο εύστοχο σχόλιό σου επιβεβαιώνεται. Κυκλοφορεί από χθες στα ιντερνετς περιγραφή του καυγά Γκρινιάρη-Αυθεντικού και κάθε άλλο παρά διακριτικός ήταν. Οι άνθρωποι πέταγαν πράγματα ο ένας στον άλλο
δημοσίως και μετά ήρθαν και στα χέρια. Δεν ήταν νεύρα σε μία προπόνηση ή στα αποδυτήρια, αλλά δημόσιο ρεζιλίκι. Άρα, το ήξεραν όλοι και ήταν βέβαιο ότι θα μαθευτεί. Δεν είμαστε στο Βερολίνο του 1939 να κρύβουμε και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ακόμα. Βέβαια, ζούσαν τότε οι περισσότεροι στην Ομοσπονδία, οπότε ίσως να μην έχουν πάρει είδηση ότι άλλαξαν οι καιροί.
Αλλά επειδή κράζουμε τα μυαλά της Ομοσπονδίας, καλό είναι να θυμόμαστε ότι το επίπεδο του διαλόγου αυτού του φόρουμ (και μπράβο σας, αν μου επιτρέπετε) δεν είναι ο κανόνας. Διάβαζα το πρωί ένα άρθρο (δεν θυμάμαι πού και δεν έχει σημασία) κάποιου που στην ουσία χάιδευε τον Παππά στη λογική 'δεν είναι και ασυγχώρητα όσα κάνει, αλλά όσο να 'ναι τον πάνε πίσω ενώ είναι παικταράς'. Τα τρία πρώτα σχόλια ήταν 'είσαι αστείος', 'είσαι εμπαθής', 'μαγκιά του'. Ξαναλέω ότι δεν πιστεύω ότι είναι μόνο οπαδικό το ζήτημα. Κι άλλοι πράσινοι και κόκκινοι κάνουν σαχλαμάρες και δεν γεμίζουν τα σάιτ οργισμένα σχόλια υποστηρικτών. Ο Παππάς είναι ο βαρύμαγκας του καφενέ που το παίζει political theorist επειδή ξέρει δυο γράμματα παραπάνω από τους υπόλοιπους καφενόβιους, παριστάνει τον επαναστάτη λαϊκό διανοούμενο και άμα λάχει πετάει και κανά ποτήρι για να θυμίσει σε όλους ότι είναι βαρύς. Εξ ου και η λαϊκή υποστήριξη από τους 'αυθεντικούς' και τους 'μόρτες'. Μπασκετικά μιλάμε για άνθρωπο που κοντεύει 28 και όλοι τον αδικούν ενώ είναι ο νέος Γκάλης. Κάθε άνθρωπος που έχει κάτσει να προσπαθήσει για κάτι στη ζωή του ξέρει ότι αυτό απλά δεν γίνεται: αν δουλεύεις και είσαι στοιχειωδώς ικανός, κάποια στιγμή θα βρεθεί αυτός που θα εκτιμήσει την προσφορά σου. Δεν είναι όλοι τρελοί. Αλλά κι αυτό ωραία ιστορία είναι για τον καφενέ, το αυθεντικό παιδί που τα λέει έξω απ' τα δόντια και δεν σκύβει το κεφάλι με αποτέλεσμα να τιμωρείται από το σύστημα. Όπως είπε και ένας εκ των προπονητών μας, τον περιμένουμε να μπει μπροστά στην επίθεση γιατί 28χρονοι με λιγότερους από 7 πόντους μ.ο. στην Ευρωλίγκα συνήθως οδηγούν ομάδες σε διακρίσεις στα Ευρωμπάσκετ. Ούτε για τον Μπογκντάνοβιτς και τον Μπελινέλι δεν λέγονται αυτά.
Λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι που γουστάρουν παππάδες (pun intended) είναι μια κρίσιμη και φωνακλάδικη μάζα που αποτελεί καλή πελατεία για τις ομάδες. Το βλέπουμε σε κάθε μεγάλο αγώνα που πάμε οι μπασκετικοί, πληρώνουμε το εισιτήριό μας και πλακωνόμαστε με τον κάθε περίεργο για να κάτσουμε στη θέση μας. Ατυχώς, αποτελεί καλή πελατεία και για τις μικρές εθνικές, όπως ολόσωστα αναφέρθηκε πιο πάνω. Πάμε να τονώσουμε το εθνικό φρόνημα (λες και θα πάρουμε την Πόλη) με πρωτιές και τελικούς και σημαίες και καραμούζες, αλλά μπάσκετ τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν. Μετά οι ομάδες δεν μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να πάνε με ελληνικό κορμό (που ίσως και να πρέπει να μάθει μπάσκετ στα 23) ή να πάνε για τους τίτλους - εν μέρει επειδή η εν λόγω πελατεία μία το ρίχνει στον πατριωτισμό και μία στη φανέλα που ελαφραίνει κάθε χρονιά που περνάει χωρίς final four ή τίτλους. Το μπάσκετ, λοιπόν, πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να ξαναγίνει σοβαρό και να κλείσει τα αυτιά σε αυτή την αμπάσκετη πελατεία, όπως κάνει ένας καλός καλλιτέχνης που μπαίνει στον πειρασμό να κάνει αρπαχτές για τα λεφτά. Και μαζί με την πελατεία, πρέπει να μπουν στη θέση τους και οι αυλικοί δημοσιογράφοι που δεν πετυχαίνουν ούτε το ταμπλό από τα 3 μέτρα και μιλούν ως ειδήμονες για τα πάντα, ρίχνοντας προπονητές στα θηρία της κερκίδας και βγάζοντας τον Παπαγιάννη παικταρά και γρήγορο (δεν κάνω πλάκα, άκουσα στο ραδιόφωνο έναν τύπο από αυτούς που μιλούν αργά για να ακούγονται έξυπνοι να κράζει ακροατή που είπε αργό τον Παπαγιάννη φωνάζοντας ότι είναι πολύ (!) γρήγορος για το ύψος του και ο Γκομπέρ είναι πιο μεγάλος και γι' αυτό είναι πιο γρήγορος). Κραζουμε το ΝΒΑ, αλλά αυτοί έχουν Βαν Γκάντυ και Μάτζικ να σχολιάζουν τα μεγάλα ματς (και να διδάσκουν το κοινό), ενώ εμείς κάτι τύπους 1.60 που κάποτε πήγαιναν στη Γάνδη με το αεροπλάνο του Άρη κι έτσι έμαθαν μπάσκετ. Ακραίος επαρχιωτισμός που δεν αφήνει και τους σοβαρούς να δουλέψουν. Εγώ σε ομάδα που όχι μόνο δεν πετιέται έξω με τις κλωτσιές ο βαρύμαγκας που πλακώνεται και δεν δίνει το χέρι στον αντίπαλο (που ήταν και προπονητής της Εθνικής, μιλάμε για τεράστιο παράπτωμα), αλλά τον αναγορεύουμε και ηγέτη στην επίθεση, όχι απλά δεν θα ήθελα να παίξω, αλλά παίζει και να μην έβλεπα τα παιχνίδια στην τηλεόραση.
ΥΓ: Τον χειρισμό του Γιάννη δεν τον σχολίασα επίτηδες, επειδή δεν ξέρω τα γεγονότα με ακρίβεια. Αλλά η αίσθηση που έχω είναι ότι βρήκε κι αυτός το ξέφραγο αμπέλι και έπραξε αναλόγως.
QUOTE (nikefalin @ Aug 26 2017, 13:28 )
moreover που λένε και στο χωριό,
Το φετινό ακρόπολις
α) δεν είχε ξένους διαιτητές
β) ίδιοι διαιτητές έπαιξαν και 2 και 3 φορές, ενώ για πρώτη φορά παρατηρήθηκε να παίξει διαιτητής δύο σερί αγώνες την ίδια μέρα (χθες, ο Ν.Σώμος, ο ασπρομάλλης) λες και πρόκειται για αγώνες παιδικού-εφηβικου σε ανοιχτό γηπεδάκι
μήπως έγινε γιατί ξέρω γω λόγω Αυγούστου πάνε διακοπές ; μα κάθε χρόνο το Ακρόπολις είναι Αύγουστο.
Μήπως γιατί δεν παίζουν οι 4 κομμένοι της Ευρωλίγκας (θλιβερή εξαίρεση το Βασιλακοπουλιστάν και σε αυτό, αλλά οι τσαρτερίστας ...γαργαρίστας) ;
Οχι, όλα αυτά έγιναν διότι η ΕΟΚ δεν έβγαλε αποζημίωση , έστω και επιπέδου Γ εθνικής για κανέναν από τους απαραίτητους συντελεστές (διαιτητές, κριτές και κομισάριος). Και πριν πει κάποιος , τι μας ενδιαφέρουν , εθνική ομάδα, για τα λέφτά θα πηγαίνουν κλπ, ας αναλογιστεί
α) τα έξοδα για αγώνα έστω Γ Εθνικής ή Α2 Γυναικών που είναι και οι χαμηλότερες κατηγορίες της ΕΟΚ που έχει αμιγώς τη διοργάνωση , επιμερισμένα σε 3 διαιτητές, 5 κριτές/γραμματεία κι έναν κομισάριο δεν ξεπερνούν τα 250.Δηλαδή 500 Ευρώ ανά ημέρα τουρνούα. Όση είναι η αμοιβή για έναν διαιτητή στην Α1.
β) το ακροπολις δεν είχε δωρεάν είσοδο για το κοινό. Είχε εισητήριο 10 Ευρώ. Δηλαδή από τα 2000 εισητήρια το λιγότερο ανά ημέρα (χθες είχε αρκετά παραπάνω) η ΕΟΚ δεν έδωσε ούτε αυτά τα 50 που θα κάλυπταν το έξοδο.
Να μην προσθέσω το άλα ποδόσφαιρο κιτς με το τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ περιοδεία στη μπουτικ για προσέλκυση πελατών.
Σε κάθε λοιπόν επίπεδο το φετινό ακρόπολις ήταν μοναδικό, μη γράψω τίποτε άλλο.
Για τα αγωνιστικά οι παρατηρήσεις κι οι αναλύσεις που έχουν προηγηθεί υπερκαλύπτουν και κυρίως η μεγάλη πλειοψηφία όσων γράφουν εδώ ,χωρίς να χουν να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητες του τύπου, αποτυπώνουν in full details τα τεκταινόμενα.
Η ομάδα θα εύχεται αυτό το ένα βράδυ των σουτ που θα τύχει (1 στα 7-8 παιχνίδια, η εξαίρεση του κανόνα του τούβλου που όποτε συμβαίνει παραμυθιάζει κόσμο πως υπάρχει σουτ, στα φιλικά πλην ρουμανίας ήταν αυτό με την ιταλία που είχε υποφερτά ποσοστά) να ναι στο χιαστί των 8 αν φτάσει ως εκεί, καθώς και να υπάρχει ανοχή στο ξυλίκι που θα επιστρατευθεί όπως αυτό των τελευταίων λεπτών με τους Σέρβους. Μόνο υπό αυτό το πρίσμα δικαιολογείται η επιλογή Μπόγρη π.χ, ως του 12κατου παίκτη που θα μπει να δείρει( το αν μπορεί και σε ποιόν βαθμό είναι αμφισβητήσιμο, αλλά αυτό πιστεύω θα του ζητηθεί)
Όλο το οικοδόμημα "εθνική ομάδα" νοσεί δυστυχώς. Και το χειρότερο είναι πως οι γιατροί είναι στην καλύτερη μη επαρκείς (Μίσσας, Σκουρτόπουλος) ή αλμπάνηδες με ιαλουρονικά και μαντζούνια(ΕΟΚ).
υγ. μια φωτογραφία που δεν θα ποστάρει ποτέ η ΕΟΚ δείχνει την ξεφτίλα τους. Οι Τούρκοι στολίζουν απ έξω το σινάν ερντέμ
Χίλια ευχαριστώ για τη φωτογραφία, μια εικόνα χίλιες λέξεις για τα μυαλά που κουβαλάμε. Δεν είναι μόνο η ξεφτίλα, αλλά και το στοιχειώδες εμπορικό πνεύμα. Έναν αγώνα έχω παρακολουθήσει όλον κι όλον στο ΝΒΑ (στο Μπρουκλυν με τους Καβς) και, ενώ στην αρχή με ξένισε τόση χλιδή, στο τέλος κατάλαβα ότι πρέπει να προσφέρεις ένα ολοκληρωμένο προΐόν για να πληρώσει ο άλλος 100+ ντάλαρς κατ' ελάχιστο και μετά να πληρώσεις εσύ τους παικταράδες κοκ. Μπορεί να μην μας γουστάρει το μπάσκετ που πουλάνε στην Αμερική, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι υποδομές (Γυμνάσιο και Κολλέγιο) δουλεύουν και παράγουν τους παίκτες που θέλει το σύστημα.
Συμφωνώ με την ανάλυση περί ξύλου και ακόμα περισσότερο για τα απίστευτα, ακόμα και για Ακρόπολις, πράγματα που έγιναν στα τελευταία λεπτά με Σερβία που η διαιτησία ήταν... 110-0. Τι να πω, δεν είναι κακή ιδέα να το πας σε λογική Λιμόζ όταν δεν έχεις ταλέντο, αλλά πέρα από κοντόφθαλμη είναι και στατιστικά ριψοκίνδυνη: μία Λιμόζ προκύπτει για κάθε 50 ομάδες με ταλέντο.