sircharles
May 23 2016, 17:53
QUOTE (MaJesty23 @ May 23 2016, 18:15 )
Εάν ο Παππάς ,συνέλθει -σύνηλθε,έχει θέσει στην 12αδα.Αλλιώς μακριά και αγαπημένοι!!
Θα ελεγα οτι ο παππας οχι εχει απλα θεση αλλα η ομαδα τον χρειαζεται απεγνωσμενα. Καλαθης, σλουκας καιμετα τι? Μαντζαρης, αθηναιου?
Παντως ειναι σαφες οτι σιγα σιγα η εθνικη επιστρεφει στα προ του 87 επιπεδα. Προσωπικα περα απο τον βεβαιο αποκλεισμο μας φετος, αμφιβαλω αν προκριθουμε στο επομενο ευρωπαικοπ
QUOTE (sircharles @ May 23 2016, 18:53 )
Θα ελεγα οτι ο παππας οχι εχει απλα θεση αλλα η ομαδα τον χρειαζεται απεγνωσμενα. Καλαθης, σλουκας καιμετα τι? Μαντζαρης, αθηναιου?
Παντως ειναι σαφες οτι σιγα σιγα η εθνικη επιστρεφει στα προ του 87 επιπεδα. Προσωπικα περα απο τον βεβαιο αποκλεισμο μας φετος, αμφιβαλω αν προκριθουμε στο επομενο ευρωπαικοπ
Ο παππας παιζει σε δημοσιευματα οτι ειναι ετοιμος να παιξει στην εθνικη κυπρου(ειναι κυπρια η μητερα του)
Τωρα αν αυτο ισχυει ή ειναι κολπο μανατζερ να πιεσει την εοκ για να τον καλεσει θα φανει
Η εθνικη θα περασει σιγουρα μια κρισηναλλα ειμαστε στην αλλαγη μιας γενιας και ερχονται σπουδαια ταλεντα πισω
Πως βλεπω την εθνικη του χρονου:
1)Καλαθη,μαντζαρης,αθηναιου
2)Σλουκας,παππας
3)Αντετοκουμπο,χαραλαμποπουλος,παπαπετρου
4)Πριντεζης,αγραβανης
5)Κουφος,παπαγιαννης
Στα γκαρντ ερχεται και ο ντορσει.Στο 4 οταν σταματησει ο πριντεζης θα υπαρξει θεμα αλλα ισως βγει ο μητογλου ή παπαπετρου στο 4 με θ.αντετοκουμπο/γιανκοβιτς στο 3
Οκ για καποιο καιρο(2-3 χρονια) μεχρι να φτασουν σε ποου καλο επιπεδο παπαπετρου,παπαγιαννης,χαραλαμποπουλος,αγ
�αβανης θα υπαρξει θεμα αλλα δεν ειμαστε και του πεταματου
Φετος ακομα και αν κατεβαιναμε χωρις απουσιες οι πιθανοτητες ειναι εναντιον μας απεναντι στους πληρεις ιταλους
MaJesty23
May 23 2016, 22:55
QUOTE(sircharles @ May 23 2016, 18:53 )
ο Μάντζαρης είναι ο Καλάθης σε φτηνή έκδοση!Δεν μπορει να κάνει διαφορά,και έχουν και ίδιο style με Nick.Θα είναι 12αδα εννοείται,αλλά οι άλλοι 3 θα κάνουν την διαφορά...Μακάρι ο Νικόλας,να φανεί μια φορά αντάξιος του ταλέντου του και να φτάσει κάποια στιγμή τον Σλούκα,σε εμπειρίες και απόδοση!
Πάντως,μου φαίνεται στενάχωρο εθνική χωρίς Kill Bill και Ζήση αλλά συνάμα ιντριγκαδόρικο για να δω πως θα εξελιχθεί η επόμενη γενιά.
Μηχανολόγος
May 24 2016, 11:43
Ανακοίνωσε το αντίο στην «γαλανόλευκη» ο αρχηγός (pic)
- See more at:
http://www.basketblog.gr/index.php?option=...h.ugDS0w7G.dpufΕυχαριστούμε το Ζήση για τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω οι αντικαταστάτες του να έχουν τη μισή έστω θέληση και αυταπάρνηση από τον Ζήση. Για να δούμε τι θα ακολουθήσει
salonikatasos
May 24 2016, 12:30
Νομίζω θα έπρεπε να σταματήσει και ο μπουρούσης και από τους παλιούς να έμενε μόνο ο πρίντεζης και σιγά σιγά να άρχιζε η ανανέωση,ακόμα και με 2-3 σερί αποτυχημένες χρονιές(έτσι κι αλλιώς την τελευταία 4ετία αποτυχημένοι είμαστε όπως και να χει σε επίπεδο εθνικών ομάδων)
θέλοντας και μη βέβαια θα γίνει ανανέωση και ήδη από φέτος θα υπάρχουν αρκετοί νέοι παίχτες,όπως ο παπαπέτρου ή ο ντόρσεϊ. μέλλον υπάρχει πάντως.
στόχος θα πρέπει να είναι στους ολυμπιακούς του 2020 να πάμε για μετάλλιο,αφού το υλικό τότε θα είναι ίσως το κορυφαίο που είχε ποτέ η εθνική σε ταλέντο με τους μισούς παίχτες να είναι στην καλύτερη ηλικία τους(30-31 χρονών) και τους άλλους μισούς να έρχονται από πίσω φουριόζοι στα 23-25
καλάθης
μάντζαρης(ή μποχωρίδης)
σλούκας
παππάς
ντόρσεϊ
παπανικολάου
χαραλαμπόπουλος
παπαπέτρου
αντετοκούμπο
μίτογλου
κουφός
παπαγιάννης
QUOTE(salonikatasos @ May 24 2016, 10:30 )
Νομίζω θα έπρεπε να σταματήσει και ο μπουρούσης...
Νομίζω οτι ο Ντιρκ θα είναι το βαρύ πυροβολικό της εθνικής μας σε σετ παιχνίδι (και μακράν ο πιο αξιόπιστος σουτέρ), ενώ ο Γιάννης με τον Πρίντεζη θα τρεξουν την ομάδα στο τρανζισιον, οπότε δεν είναι η καλύτερη στιγμή για αποχώρηση Μπουρούση...
ΥΓ: Ενα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Νίκο Ζήση που για τόσα χρόνια (17 συνολικά) ηταν ο αθόρυβος ηγέτης της εθνικής μας ομάδας!!!
benchwarmer
May 24 2016, 13:31
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα στον Ζήση. Η όλη του πορεία και αντιμετώπιση από διάφορους χρήζει πολλών σχολίων, αλλά δεν πειράζει, ας μείνουμε εδώ προς το παρόν.
Και στο πρακτικό της υπόθεσης, κυρίως για την φετινή μας περιφέρεια ο Ζήσης είναι τεράστια απώλεια.
ssoulliss
May 24 2016, 14:41
Νομίζω πως οι στιγμές του Ζήση με την φανέλα της εθνικής ήταν πολλές. Οι θετικές δε πάρα πολλές. Από την ασσίστ στο Διαμαντίδη στον ημιτελικό το 2005, από το νικητήριο τρίποντο με την Αυστράλία ένα χρόνο αργότερα. Ακόμη και από τη μανούρα που έκανε με τον Καμπάτζο πρόπερσι στο Μουντομπάσκετ. Παίκτης σημαντικών στιγμών με την εθνική. Και παίκτης μεγάλης προσφοράς.
Για εμένα η στιγμή του Ζήση είναι η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου του 2005 στον αδερφό του ,που είχε φύγει από τροχαίο λίγο καιρό πριν. Το είχε κάνει ον κάμερα και πραγματικά με είχε ανατριχιάσει. Τον ευχαριστούμε!
Petran911
May 24 2016, 14:42
QUOTE(benchwarmer @ May 24 2016, 14:31 )
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα στον Ζήση. Η όλη του πορεία και αντιμετώπιση από διάφορους χρήζει πολλών σχολίων, αλλά δεν πειράζει, ας μείνουμε εδώ προς το παρόν.
Και στο πρακτικό της υπόθεσης, κυρίως για την φετινή μας περιφέρεια ο Ζήσης είναι τεράστια απώλεια.
Συμφωνώ απόλυτα. Πονάω γιατί σε ένα ηλίθιο παιχνίδι πέρσι χάσαμε Σπαν και Ζήση, ενώ θα μπορούσαμε να πηγαίναμε πλήρεις στους Ολυμπιακούς.
Κρίμα πάντως, μια τελευταία προσπάθεια έπρεπε να γίνει. Δεν ξέρω αν ο Νίκος τσαντίστηκε με κάτι, ή ήθελε να πιέσει καταστάσεις, γιατί δεν θεωρώ ότι μια προσπάθεια 3 εβδομάδων θα ήταν κάτι δύσκολο. Ίσως να θεώρησε ότι δεν έχουμε πιθανότητες να περάσουμε, ίσως κουράστηκε με την κριτική. Δεν νομίζω ότι είναι αγωνιστικοί οι ρόλοι.
Nemesakos
May 25 2016, 10:49
Ο Ζήσης έχει ακούσει πάμπολλα όλα τα χρόνια για την αξία του. Κανείς δεν αμφισβήτησε την πίστη του στην Εθνική ομάδα, όμως όλοι τον λιδόρησαν για την απόδοσή του. Ομολογώ ότι ούτε εμένα μου άρεσε ποτέ σαν παίκτης, δεν είχε κάτι που να ξεχωρίζει, κάτι περισσότερο από άλλα γκαρντ της Εθνικής, όπως ο Σπαν ή ο ΔΔ. Όμως η ψυχή που έβγαζε για την φανέλα δεν μπορούσε να συγκριθεί με τίποτα και με κανέναν.
Ιδανική 12αδα τώρα.
Καλάθης Μάντζαρης
Παππάς Σλούκας
Παπαπέτρου Αντετοκούμπο
Πρίντεζης
Μπουρούσης Κουφός
Μένουν 3 θέσεις και οι παίκτες είναι πολλοί.
Ο Βλάντο άσχημη χρονια συν τραυματισμό οπότε είναι εκτός.
Ο Περπέρογλου στην εθνική δεν δείχνει ποτέ το κάτι παραπάνω, δεν θα τον έπαιρνα ξανά.
Ο Καιμακ είναι στρατιώτης όμως μεγάλωσε και δεν ξέρω αν αξίζει να είναι για το 2-3λεπτο που θα υπολογιστεί.
Ο Παπανικολάου κανει εξαιρετικά κακή χρονιά, είναι όμως σε ηλικία που αν του χρόνου δουλέψει και σταθεροποιηθεί ξανά μπορεί να λογίζεται και δεν κλείνει η πόρτα για αυτόν ποτέ.
Ο Μπράμος είναι σε μια μέτρια Ιταλική ομάδα, κάνει καλή χρονιά όμως πρέπει μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό να δοκιμαστεί σε πιο υψηλό επίπεδο από το ιταλικό πρωτάθλημα
Ο Βουγιούκας έδωσε πολλά φέτος στην Ζαλγκίρις κάνει την πιο μεστή χρονιά του, όμως του λείπει πολύ το νεύρο που χρειάζονται οι αγώνες αυτοί.
Ο Φώτσης επίσης κάνει κακή χρονιά και έχει μεγαλώσει αρκετά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και στις δυσκολίες του καλοκαιριού.
Ο Λουκάς έκανε εξαιρετική χρονιά όμως αναμένεται να μπει (αν δεν μπήκε ήδη στο χειρουργίο)
Ο Καββαδάς που ακούστηκε και γράφτηκε, νομίζω ότι δεν είναι στο επίπεδο αυτό ώστε να δώσει την παραμικρή βοήθεια.
Για μένα είναι μονόδρομος η επιλογή από νέους παίκτες. Αγραβάνης Χαραλαμπόπουλος Αντετοκούμπο Ντόρσει Παπαγιάννης.
14 παίκτες με 2 από τους νέους να κόβονται. Προσωπικά θα διάλεγα τους 2 του ΠΑΟ Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη. Τον δεύτερο γιατί θεωρώ πως μια ομάδα πρέπει να έχει 3 ψηλούς, και τον πρώτο στο νήμα αντί του Ντόρσει. Άλλωστε αν και εφόσον ο Γιαννης έρθει, τότε μπορεί να λογίζεται σε παραπάνω από μία θέση, από το 1 ως το 4. Επίσης ο Παπαπέτρου μετά την φετινή χρονιά έχει βάλει στοιχεία της θέσης 4 στο παιχνίδι του και μπορεί να κσλύψει και εκεί λίγο από τον χρόνο που δεν θα παίζει ο Πριντ.
KingCrimson
May 25 2016, 21:12
QUOTE(Nemesakos @ May 25 2016, 11:49 )
Ο Ζήσης έχει ακούσει πάμπολλα όλα τα χρόνια για την αξία του. Κανείς δεν αμφισβήτησε την πίστη του στην Εθνική ομάδα, όμως όλοι τον λιδόρησαν για την απόδοσή του. Ομολογώ ότι ούτε εμένα μου άρεσε ποτέ σαν παίκτης, δεν είχε κάτι που να ξεχωρίζει, κάτι περισσότερο από άλλα γκαρντ της Εθνικής, όπως ο Σπαν ή ο ΔΔ. Όμως η ψυχή που έβγαζε για την φανέλα δεν μπορούσε να συγκριθεί με τίποτα και με κανέναν.
Ιδανική 12αδα τώρα.
Καλάθης Μάντζαρης
Παππάς Σλούκας
Παπαπέτρου Αντετοκούμπο
Πρίντεζης
Μπουρούσης Κουφός
Μένουν 3 θέσεις και οι παίκτες είναι πολλοί.
Ο Βλάντο άσχημη χρονια συν τραυματισμό οπότε είναι εκτός.
Ο Περπέρογλου στην εθνική δεν δείχνει ποτέ το κάτι παραπάνω, δεν θα τον έπαιρνα ξανά.
Ο Καιμακ είναι στρατιώτης όμως μεγάλωσε και δεν ξέρω αν αξίζει να είναι για το 2-3λεπτο που θα υπολογιστεί.
Ο Παπανικολάου κανει εξαιρετικά κακή χρονιά, είναι όμως σε ηλικία που αν του χρόνου δουλέψει και σταθεροποιηθεί ξανά μπορεί να λογίζεται και δεν κλείνει η πόρτα για αυτόν ποτέ.
Ο Μπράμος είναι σε μια μέτρια Ιταλική ομάδα, κάνει καλή χρονιά όμως πρέπει μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό να δοκιμαστεί σε πιο υψηλό επίπεδο από το ιταλικό πρωτάθλημα
Ο Βουγιούκας έδωσε πολλά φέτος στην Ζαλγκίρις κάνει την πιο μεστή χρονιά του, όμως του λείπει πολύ το νεύρο που χρειάζονται οι αγώνες αυτοί.
Ο Φώτσης επίσης κάνει κακή χρονιά και έχει μεγαλώσει αρκετά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και στις δυσκολίες του καλοκαιριού.
Ο Λουκάς έκανε εξαιρετική χρονιά όμως αναμένεται να μπει (αν δεν μπήκε ήδη στο χειρουργίο)
Ο Καββαδάς που ακούστηκε και γράφτηκε, νομίζω ότι δεν είναι στο επίπεδο αυτό ώστε να δώσει την παραμικρή βοήθεια.
Για μένα είναι μονόδρομος η επιλογή από νέους παίκτες. Αγραβάνης Χαραλαμπόπουλος Αντετοκούμπο Ντόρσει Παπαγιάννης.
14 παίκτες με 2 από τους νέους να κόβονται. Προσωπικά θα διάλεγα τους 2 του ΠΑΟ Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη. Τον δεύτερο γιατί θεωρώ πως μια ομάδα πρέπει να έχει 3 ψηλούς, και τον πρώτο στο νήμα αντί του Ντόρσει. Άλλωστε αν και εφόσον ο Γιαννης έρθει, τότε μπορεί να λογίζεται σε παραπάνω από μία θέση, από το 1 ως το 4. Επίσης ο Παπαπέτρου μετά την φετινή χρονιά έχει βάλει στοιχεία της θέσης 4 στο παιχνίδι του και μπορεί να κσλύψει και εκεί λίγο από τον χρόνο που δεν θα παίζει ο Πριντ.
κοβεις Αγραβάνη, Αντετοκούμπο Θ. αν κατάλαβα καλά.. και εγω κάπως έτσι το σκέφτομαι, με ερωτηματικό όμως τους Ντόρσει, Χαραλαμοπουλο
Nemesakos
May 25 2016, 22:29
QUOTE (KingCrimson @ May 25 2016, 22:12 )
κοβεις Αγραβάνη, Αντετοκούμπο Θ. αν κατάλαβα καλά.. και εγω κάπως έτσι το σκέφτομαι, με ερωτηματικό όμως τους Ντόρσει, Χαραλαμοπουλο
εχω την εντύπωση πως ο Αγραβάνης κόπηκε πέρσυ μόνος του, όταν βγήκαν φήμες για πειθαρχικά παραπτώματα. Φυσικά είναι μικρός ακόμα και το τρένο δεν το χάνει, αρκεί να μπει και λίγο σκέψη όχι μόνο στο παιχνίδι.
Από την άλλη είναι λίγο ρίσκο ο Θ. Αντετοκούμπο, μιας και δεν έχει εμπειρές παρά το NBDL, έχει φτάσει 24 και μπάσκετ επαγγελματικά δεν έχει παίξει. Έχει όμως στοιχεία που συνδιαστικά με τον αδερφό του μπορεί να βγάλουν ποιότητα, ειδικά στα ριμπ, την άμυνα και την ενέργεια.
Κόβωντας τον Ντόρσει μένεις με 4 καθαρά γκαρντ, γεγονός όμως που ούτε κ μένα μαρέσει. Όμως έχεις τον Γιάννη να μπορεί να παίξει και εκεί.
Τέλος ο Χαραλαμπόπουλος και ο Παπαγιάννης, αποτελούν την νέα γενιά της εθνικής και δεν θα ήταν άσχημο να πάρουν το βάπτισμα του πυρός σε ένα προολυμπιακό σαν 11ος κ 12ος παίκτης.
Δεν χρειάζεται άλλωστε να συγκεντρώνεις τους 12 καλύτερους σε τέτοια τουρνουά, δεν έιμαστε dream team να μην έχουμε θέμα χημείας ή απλετο ταλέντο. Είδαμε και πέρσι τα αποτελέσματα. Αν βρεθεί ένας κορμός 7-8 παικτών που να γνωρίζονται, συν παίκτες που έχουν το ταλέντο, αλλά και την υπομονή να περιμένουν την σειρά τους, ίσως είναι καλύτερα. Δεν μπορώ να φανταστώ για ακόμα μία χρονιά τον Παπανικολάου τον Περπέρογλου τον Καιμακόγλου ή και τον Φώτση σε ρόλο κομπάρσου. Είναι προτιμότερη μια μαγιά νέων ταλαντούχων παικτών (Αντετοκουμπο Χαραλαμπόπουλος Παπαγιάννης Παπαπέτρου Παππάς), με μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες (μπορουσης πρίντεζης) και παίχτες που κάνουν τώρα το στεπ απ και αρκετά ώριμοι πλεόν (Σλούκας Μαντζαρης Καλάθης, Κουφός). Αυτοί είναι 11 παίκτες, ναι είναι στοίχημα να έχει 10 11 και 12ο παίκτες, κάποιους με ελάχιστη ή καμία εμπειρία, όμως και η εθνική θέλει το restart της.. ο 12ος ας είναι όποιος να ναι...
sircharles
May 26 2016, 15:41
Νονιζω οτι ειναι σαφες οτι ο Ζησης αποσυρθηκε αντιλαμβανωμενος το προφανες. Αυτη η εθνικη οχι απλα θα αποτυχει αλλα θα διασυρθει στο προ ολυμπιακο. Συνεπως δεν ειχε λογο να εκτεθει κι αυτος.
ashton
May 26 2016, 15:56
Ο Θανασης ίσως παίξει σίγουρα γιατί διαφορετικά μπορεί να τον τσιμπήσει καμιά Εθνική Νιγηρίας .
Αν ο κόουτς ποντάρει στην αθλητικότητα και την ενέργεια, με full-court άμυνα και αιφνιδιασμό, τότε εχουμε ελπίδες για πρόκριση καθώς υπερέχουμε καθαρά σ' αυτόν τον τομέα με Γιαννη και Θανάση, αλλά και Καλαθη, Κουφό και Παπανικολάου. Εχουμε και ποιότητα με Μπουρούση και Πρίντεζη, παίκτες εργαλεία οπως Σλουκα και Μάντζαρη, καθώς και το ερωτηματικό Παππάς που μπορεί να κανει τη διαφορά, είτε θετικά είτε αρνητικά. Ο χρόνος για προετοιμασία ειναι λίγος και με επιθετική αμυνα μπορούμε να τους αποσυντονίσουμε. Διαφορετικά θα πρέπει να μεταναστεύσω για να γλιτώσω την καζούρα που μου ετοιμάζουν οι Ιταλοί φίλοι μου...
BasketZilla
May 26 2016, 17:06
QUOTE(sircharles @ May 26 2016, 16:41 )
Νονιζω οτι ειναι σαφες οτι ο Ζησης αποσυρθηκε αντιλαμβανωμενος το προφανες. Αυτη η εθνικη οχι απλα θα αποτυχει αλλα θα διασυρθει στο προ ολυμπιακο. Συνεπως δεν ειχε λογο να εκτεθει κι αυτος.
Είσαι λίγο υπερβολικός !
Ξεχνάς και ποιους έχουμε για βασικό αντίπαλο. Έχουν καλές μονάδες οι Ιταλοί αλλά για πεντάρι τον Bargnani. Ήμαρτον !
Η δική μου γνώμη είναι ότι ο Ζήσης αποσύρεται γιατί απλά έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Ο καλύτερος του φίλος στην ομάδα σταμάτησε, οικογένεια έχει, στα 33 είναι, 15+ χρόνια παίζει κάθε καλοκαίρι με την Εθνική, Ολυμπιακούς έχει πάει, και εγώ στην θέση του διακοπές θα πήγαινα. Και πέρσι νομίζω ότι επειδή κατέβηκε ο Σπαν έπαιξε και αυτός.
Nemesakos
May 26 2016, 17:25
Πάντως χωρίς να έχω σκοπό να προσβάλω/υποτιμήσω/υποβαθμίσω κανένας παίκτη και κανέναν προπονητή, φέτος δεν θα ήθελα να δω, εξαιτίας της χρονιάς του με την Λαμποράλ, μια εθνική που να στηρίζεται το παιχνίδι εξ ολοκλήρου στον Μπουρούση. Ξαναλέω δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά θεωρώ πως δεν ταιριάζει και θεωρώ πως υπάρχουν άλλοι καλύτεροι να σηκώσουν το βάρος. Ο Γιάνναρος έκανε τρομερή χρονιά συμφωνώ με όλους όσους το πούνε σαν αντίλογο, αλλά νομίζω ότι δεν ταιριάζει ένα τέτοιο παιχνίδι στην Εθνική.
QUOTE(sircharles @ May 26 2016, 13:41 )
Καλα ο Ζησης εχει δωσει αρκετα αλλα εχει παρει και παρα πολλα απο την εθνικη....Τα περισσοτερα συμβολαια του σε συλλογικο επιπεδο τα εβρισκε λογω της παρουσιας του τα καλοκαιρια σε μια πετυχημενη εθνικη ομαδα...Παντα 3-4ος γκαρντ ητανε...Δεν εκανε και χαρη στην εθνικη που επαιζε...Μην τρελαθουμε κιολας....
Οσο για τον διασυρμο της εθνικης εισαι πολυ υπερβολικος...Πιστευω πως μπορουμε να παμε καλα...Ταλεντο μπολικο υπαρχει,αν υπαρξει και διαθεση θα τα καταφερουμε...
Γενικα για την εθνικη θεωρω πως πρεπει να παρει το ρισκο με Παππα ο Κατσικαρης...Δεν εχουμε κανεναν καθαρο σκορερ στα γκαρντ και θα χρειαστουμε σκοραρισμα...
QUOTE(Nemesakos @ May 26 2016, 15:25 )
Πάντως χωρίς να έχω σκοπό να προσβάλω/υποτιμήσω/υποβαθμίσω κανένας παίκτη και κανέναν προπονητή, φέτος δεν θα ήθελα να δω, εξαιτίας της χρονιάς του με την Λαμποράλ, μια εθνική που να στηρίζεται το παιχνίδι εξ ολοκλήρου στον Μπουρούση. Ξαναλέω δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά θεωρώ πως δεν ταιριάζει και θεωρώ πως υπάρχουν άλλοι καλύτεροι να σηκώσουν το βάρος. Ο Γιάνναρος έκανε τρομερή χρονιά συμφωνώ με όλους όσους το πούνε σαν αντίλογο, αλλά νομίζω ότι δεν ταιριάζει ένα τέτοιο παιχνίδι στην Εθνική.
Η εθνική μας, αν αποφασίσει να παιξει γρήγορο, αθλητικό και επιθετικό μπάσκετ (δηλαδή με τρανζίσιον γκέιμ και επιθετική αμυνα) θα μπορεί να το κανει πανω κάτω για εικοσιπέντε λεπτά το πολύ. Θεωρώ πως ο Μπουρούσης θα ειναι σημαντικός ως καθοριστικός στα υπόλοιπα...
sircharles
May 26 2016, 18:21
QUOTE (Nemesakos @ May 26 2016, 18:25 )
Στην ισπανια τον ψηφιασαν MVP του πρωταθληματος
Στην ευρολοιγκα ηταν MVP πενταδα και μαλλον και ο πραγματικος MVP
ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ
ΔΕΝ ταιριαζει
Υπαρχουν αλλοι καλυτεροι (απο τον MVP της ισπανιας!!! Πες μας ρε φιλε ποοι ειναι αυτοι οι καλυτεροι που εχουμε για να μαθαινουμε !)
ΔΕΝ ταιριαζει αυτο το παιχνιδι στην εθνικη (ναι μωρε τι να κανουμε 20 ποντους 10 ριμπαουντ,3 ασσιστ, 88% βολες, 60% διποντα, 40% τριποντα)
Συμφωνω μαζι σου δε ταιριαζει αυτο το παιχνιδι στην εθνικη. Εμεις παιζουμε σκεπτομενο μπασκετ ( ξερεις αυτο 20% τριποντα, κοντρολ μπασκετ, μεσος ορος επιθεσης 65 ποντοι) με θεαματικα αποτελεσματα τα τελευταια χρονια
ΥΣ Ψαξε και διαβασε τη γνωμη του Χαντερ ( ναι , αυτου του παοκταρα που παει ρεαλ με 1,1 το χρονο) για το πως περασε με το γιαννη στα 4 παιχνιδια που παιξαμε φετος
QUOTE (zorba @ May 26 2016, 18:49 )
Η εθνική μας, αν αποφασίσει να παιξει γρήγορο, αθλητικό και επιθετικό μπάσκετ (δηλαδή με τρανζίσιον γκέιμ και επιθετική αμυνα) θα μπορεί να το κανει πανω κάτω για εικοσιπέντε λεπτά το πολύ. Θεωρώ πως ο Μπουρούσης θα ειναι σημαντικός ως καθοριστικός στα υπόλοιπα...
Ο μπουρουσης θα ειναι μεγαλη βοηθεια στο σετ παιχνιδι και μπορουμε να τον κρυβουμε στην αμυνα
Για 15-20' θα μας ειναι πολυτιμος
Αν θελουμε ομως να εχουμε πιθανοτητες επιτυχια μονη λυση ειναι να τρεξουμε
Απο την βασικη 5αδα(καλαθης,σλουκας,γιαννης αντετο,πριντεζης,μπουρουσης/κουφος αν υποθεσουμε οτι παιζουν ολοι) μονο ο σλουκας ειναι σχετικα καλος σουτερ
Δηλαδη στο σετ παιχνιδι θα μας παιζουν ζωνη και θα απαγορευουν την εισαγωγικη στον ψηλο με αποτελεσμα να κολλαμς οπως συνηθως
Η λυση σε αυτο ειναι το γρηγορο τεμπο.Πλεον εχουμε τα υλικα(κουφος,καλαθης,σλουκας,αντετοκουμπο,
��
�απανικολαου) να παιξουμε στο transition
Νομιζω το εχει πει και ο κατσικαρης οτι απο εδω και περα αυτο θα ειναι το βασικο στυλ παιχνιδιου
@sircharles
Και ο αντι ο πανκο ηταν mvp ισπανιας και πρωτος σκορερ...
Αυτο ακριβως που λες για την εθνικη ειναι το θεμα.Ο μπουρουσης ειναι για το σκεπτομενο αργο μπασκετ του 20% τριποντα επειδη δεν εχουμε σουτερ
Για να το πω απλα για να αποδωσει θελει διπλα του εναν ανταμς και εναν τζειμς αλλιως η αμυνα κλεινει μεσα στην ρακετα και δεν τον αφηνει να τροφοδοτηθει υπο καλες προυποθεσεις ενω ταυτοχρονα εκμεταλλευεται την αδυναμια του στην αμυνα.Οσο και αν μπορει να μην σου αρεσει παρα τους περισσοτερους ποντους που βαζει ο μπουρουσης κουφος ηταν (και θα ειναι ακομα περισσοτερο στο στυλ που θα παιζουμε) πιο χρησιμος απο τον μπουρουση.Και ναι η εθνικη δεν θα στηθει πανω του ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.Ειπαμε καλος παικτης αλλα οχι να τον κανουμε και σουπερσταρ στα γεραματα. Ο ιδιος παικτης που ηταν και περσι ειναι,δεν μεταλλαχθηκε
Nemesakos
May 26 2016, 21:56
QUOTE (sircharles @ May 26 2016, 19:21 )
Στην ισπανια τον ψηφιασαν MVP του πρωταθληματος
Στην ευρολοιγκα ηταν MVP πενταδα και μαλλον και ο πραγματικος MVP
ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ
ΔΕΝ ταιριαζει
Υπαρχουν αλλοι καλυτεροι (απο τον MVP της ισπανιας!!! Πες μας ρε φιλε ποοι ειναι αυτοι οι καλυτεροι που εχουμε για να μαθαινουμε !)
ΔΕΝ ταιριαζει αυτο το παιχνιδι στην εθνικη (ναι μωρε τι να κανουμε 20 ποντους 10 ριμπαουντ,3 ασσιστ, 88% βολες, 60% διποντα, 40% τριποντα)
Συμφωνω μαζι σου δε ταιριαζει αυτο το παιχνιδι στην εθνικη. Εμεις παιζουμε σκεπτομενο μπασκετ ( ξερεις αυτο 20% τριποντα, κοντρολ μπασκετ, μεσος ορος επιθεσης 65 ποντοι) με θεαματικα αποτελεσματα τα τελευταια χρονια
ΥΣ Ψαξε και διαβασε τη γνωμη του Χαντερ ( ναι , αυτου του παοκταρα που παει ρεαλ με 1,1 το χρονο) για το πως περασε με το γιαννη στα 4 παιχνιδια που παιξαμε φετος
Ρε Sircharles γιατί πρέπει να είσαι πάντα επιθετικός σε όποιον γράψει μια άποψη για τον Μπουρούση που δεν σαρέσει?
Είπα πουθενα να τον παρκάρει και να μην τον βάζει? Είπα πουθενα ότι δεν πρεπει να τροφοδοτηθει? Είπα πουθενα κάτι κακό για τον Μπουρούση και το πας αμέσως στη κόντρα? Διαβασε σε παρακαλώ ξανά το ποστ που έκανα και αν συνεχιζεις να πιστεύεις ότι είπα κάτι κακό να το συζητ'ησουμε.. Το μόνο που είπα ήταν οτι δεν θα ήθελα να δω την εθνική να στηρίζεται ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ στο Μπουρούση.. Τι κακό είπα? Τα υπόλοιπα που έγραψες είναι όλα στην φαντασία σου..
sircharles
May 27 2016, 01:41
Με τον τραυματισμο πριντεζη, και τυπικά τετέλεσται.
Η ομάδα τα τελευταία χρονια περα απο τα μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα εχει και πολύ κακό κάρμα...
rahxephon13
May 27 2016, 10:37
Μέτα την αποχώρηση ζηση και τον χθεσινό τραυματισμό πριντεζη νομίζω κάλο θα ήταν να πάρουμε κάποια ρίσκα στην εθνικη και να καλέσουν νέα παιδιά (ογκαστ, μητογλου, ντορσευ, παπαπετρου, χαραλαμποπουλο, θανασης αντεμπουκ) ώστε να πάρουν μια γεύση από τώρα και να τους έχουμε παρακαταθήκη για το μέλλον.
sircharles
May 27 2016, 12:01
QUOTE (rahxephon13 @ May 27 2016, 11:37 )
Μέτα την αποχώρηση ζηση και τον χθεσινό τραυματισμό πριντεζη νομίζω κάλο θα ήταν να πάρουμε κάποια ρίσκα στην εθνικη και να καλέσουν νέα παιδιά (ογκαστ, μητογλου, ντορσευ, παπαπετρου, χαραλαμποπουλο, θανασης αντεμπουκ) ώστε να πάρουν μια γεύση από τώρα και να τους έχουμε παρακαταθήκη για το μέλλον.
Ολα μαζι αυτα τα παιδια θα ηταν λαθος
Πλεον βλεπω την ομαδα καπως ετσι
Καλαθης-σλουκας- Μαντζρης
Παππας Ντορσευ
Παπαπετρου-Χραλαμποπουλος
Γιαννης-Παππανικολαου ή Περπέρογλου
Μπουρουσης, Κουφος, Παπαγιαννης
Και για να τους τρελανουμε τελείως να εχουμε σχημα με δίδυμους πυργους, με μπουρουση στο 4 να ξεσαλωσει , 10 τριποντα ανα παιχνιδι.
Και λογικα αρκετη ωρα με 1 γκαρ και 3 forward
Η ομαδα μετα το 2009 ειναι καταραμενη. Τις συμβαινουν απιθανα πραγματα. Μα να χτυπησουν ταυτοχρονα και ο Πριντεζης και ο Μαυροκεφαλιδης?
ΥΣ Προτεινω αμεση μεταφορα του Παππα στο Αγιο Ορος για 10ημερο διαλογυσμο και περισυλλογη. Αν δε σοβαρευτει βλεπω
Καλαθη/Σλουλα να χτυπανε 35 αρια μεσο ορο στο 1-2
ssoulliss
May 27 2016, 12:40
Ήδη ο ένας πυλώνας εκ των δύο πυλώνων της εθνικής δεν θα μπορέσει όπως όλα δείχνουν να ενισχύσει την εθνική. Αν δεν κατεβεί και ο Γιάννης θα μιλάμε για σχεδόν ολική απόψίλωση σε σχέση με πέρυσι.
Ίσως το ρόστερ μας να είναι και λίγο χειρότερο από το 2011 ή το 2009. Όμως η ουσία για εμένα πως χωρίς Σπανούλη, Ζήση και πιθανός Πρίντεζη ξεκινάμε με -35 πόντους στο σκορ και -10 ασσιστ στη δημιουργία.
Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τους υπολοίπους και κυρίως θα έχει έρθει η στιγμή για κάποιους παίκτες να κάνουν το step up. Να βγουν μπροστά. Ο Νικ, ο Σλούκας, ο Κουφός , ο Παπανικολάου και γιατί όχι και ο Παππάς.
Ίσως δούμε μια πολύ extreme εθνική με Παπαγιάννη και Χαραλαμπόπουλο σαν τους δύο τελευταίους της δωδεκάδας.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον πάντως η φετινή εθνική, με πολλά ερωτηματικά όμως για το τι μπάσκετ θα παρουσιάσουμε.
QUOTE(ssoulliss @ May 27 2016, 11:40 )
Ήδη ο ένας πυλώνας εκ των δύο πυλώνων της εθνικής δεν θα μπορέσει όπως όλα δείχνουν να ενισχύσει την εθνική. Αν δεν κατεβεί και ο Γιάννης θα μιλάμε για σχεδόν ολική απόψίλωση σε σχέση με πέρυσι.
Ίσως το ρόστερ μας να είναι και λίγο χειρότερο από το 2011 ή το 2009. Όμως η ουσία για εμένα πως χωρίς Σπανούλη, Ζήση και πιθανός Πρίντεζη ξεκινάμε με -35 πόντους στο σκορ και -10 ασσιστ στη δημιουργία.
Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τους υπολοίπους και κυρίως θα έχει έρθει η στιγμή για κάποιους παίκτες να κάνουν το step up. Να βγουν μπροστά. Ο Νικ, ο Σλούκας, ο Κουφός , ο Παπανικολάου και γιατί όχι και ο Παππάς.
Ίσως δούμε μια πολύ extreme εθνική με Παπαγιάννη και Χαραλαμπόπουλο σαν τους δύο τελευταίους της δωδεκάδας.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον πάντως η φετινή εθνική, με πολλά ερωτηματικά όμως για το τι μπάσκετ θα παρουσιάσουμε.
http://www.superbasket.gr/i-episimi-diagnosi-gia-printezi/Απ' ότι φαίνεται, μάλλον δεν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό, οπότε θέλω να πιστεύω πως θα είναι στο προολυμπιακό.
Κατα τα άλλα, να το θυμηθείτε οτι ο Θανάσης θα αποδειχθεί πιο πολύτιμος ακόμη κι απ' τον αδερφό του... Μπορεί να μαρκάρει αξιοπρεπώς τέσσερις θέσεις, να αλλαξει ταχύτητα στην ομάδα ανάλογα με τη θέση του - παρεπιπτόντως είναι πιο γρήγορος απ' τον Γιαννη - και να "πορώσει" συμπαίκτες και οπαδούς με φάσεις highlights σε αμυνα και επίθεση...
RipCity
May 27 2016, 14:12
Ο Πριντεζης αποκλειεται να κατεβει, θελει αρκετη ξεκουραση το θεμα αυτο, δς θα τον αφηνε ουτως η αλλως κι ο Ολυμπιακος.
Τωρα ενταξει υπερβαλεις για Θαναση πολυτιμοτερο απο Γιαννη.
Ο θανασης καμια σχεση με τον γιαννη ακομα και σε ταχυτητα-εκρηκτικοτητα.Απο τον γιαννη οταν πρωτοπηγε nba μπορει να ηταν πιο γρηγορος
Απο τον τωρινο με τιποτα.Εχει δουλεψει παρα πολυ και το σωμα του σε αντιθεση με τον θαναση που σωματικα ειναι περιπου οπως ηταν οταν εφυγε για αμερικη
Επισης ο θανασης ειναι ερωτηματικο αμυντικα γιατι αν και εχει φοβερα αθλητικα προσοντα ειναι πολυ πιθανο να χανεται στις περισοτροφες κτλ(οπως ο χαντερ στον παναθηναικο) αφου στην dleague δεν υπαρχει κανενα αμυντικο συστημα
Μην ξεχνας πως ηταν ο γιαννης την πρωτη του χρονια στην εθνικη.Για να κανεις την διαφορα πρεπει να εχεις και αλλα πραγματα εκτος απο το να μπορεις να τρεξεις το γηπεδο(το οποιο αυτη την στιγμη ειναι το μονο που κανει καλα ο θανασης.Ουτε ποστ κινησεις,ουτε σουτ ουτε δημιουργια ουτε κοψιματα)
Νομιζω οτι θα ειναι χρησιμος και θα ειναι στην τελικη 12αδα αλλα ως ρολιστας του 5λεπτου και τιποτα περισσοτερο
Ο πριντεζης θα ειναι εγκλημα κατα της καριερας του αν παιξει στην εθνικη φετος.Και να ηθελε ο ιδιος ο ολυμπιακος δεν θα τον αφηνε
Χρειαζεται ξεκουραση και ενδυναμωση στο ποδι,δεν μπορει να καταπονηθει σε τουρνουα με υψηλους ρυθμους και συνεχομενους αγωνες
Ηταν αμφιβολο αν θα ερθει πριν τον τραυματισμο(γιατι το προβλημα που υποτροπιασε τωρα δεν το ειχε ξεπερασει εντελως),ποσο μαλλον τωρα
Ξαναλεω μην θεωρειται σιγουρο τον σλουκα...Στο τωρινο σταδιο ο τραυματισμος του(ιδιος με πριντεζη) αντιμετωπιζεται συντηρητικα και με ξεκουραση 1-2 μηνες(οπως και ο πριντεζης) θα ειναι οκ.Μπορει μεσα στην σεζον καποιες φορες να αισθανεται ενοχλησεις αλλα τιποτα περισσοτερο και θα μπορει να παιζει κανονικα.Αν χειροτερεψει αρκετα δυσκολα γλιτωνει το χειρουργειο.Τα ιδια ισχυουν και για τον πριντεζη
Ο σλουκας ειχε καλυτερη αντιμετωπιση απο τον πριντεζη αφου επεστρεψε σε αγωνιστικη δραση 2,5-3 μηνες απο την στιγμη που εμφανιστηκε το προβλημα(ο πριντεζης σε 1 μηνα και αυτος ειναι ενας απο τους λογους που υποτροπιασε) αλλα ακομα δεν ειναι εντελως καλα
ranaoutis
May 27 2016, 14:32
QUOTE (zorba @ May 27 2016, 15:02 )
Κατα τα άλλα, να το θυμηθείτε οτι ο Θανάσης θα αποδειχθεί πιο πολύτιμος ακόμη κι απ' τον αδερφό του...
σοβαρα τωρα;
QUOTE(ranaoutis @ May 27 2016, 13:32 )
σοβαρα τωρα;
Δεν μ' αρέσουν τα εύκολα στοιχήματα... Για τον Γιάννη τα έλεγα πριν τρία χρόνια. Τωρα τα λέω για τον Θανάση...
RipCity
May 27 2016, 14:57
Ο Γιάννης πριν 3 χρόνια ήταν 19, ο Θανάσης τώρα είναι 24. Γενικά καμία σχέση μεταξύ τους σαν παίκτες, παίκτης max contract από τη μία με παίκτη min contract από την άλλη.
υγ. Για τον Γιάννη μόνο ο colonel gomelsky θυμάμαι δεν τα έλεγε, που θεωρούσε τον Bjelica κλάσεις ανώτερό του.
D-Wade
May 27 2016, 15:00
QUOTE(zorba @ May 27 2016, 15:55 )
Δεν μ' αρέσουν τα εύκολα στοιχήματα... Για τον Γιάννη τα έλεγα πριν τρία χρόνια. Τωρα τα λέω για τον Θανάση...
Ήταν δηλαδή ο Γιάννης δύσκολο στοίχημα?
G-arenas
May 27 2016, 15:22
παντως εγω προτιμω χαραλαμπο-παπατζον- μιτογλου-ντορσει κλπ να μην ερθουν εθνικη και να κατσουν να δουλεψουν το καλοκαιρι τις αδυναμιες τους!! δεν θα ναι καλο να ερθουν και να γυαλιζουν παγκο ολο το καλοκαιρι αντι να δουλεψουν και να βελτιωθουν...
καλαθης-μαντζαρης-αθηναιου
σλουκας-παππας
παπ-παπι
γιαννης- καιμακ
μπουρου-κουφος-βουγιουκας
ή ακομα και περπε αντι παπι για να κατσει και αυτος να βελτιωσει τις αδυναμιες του αν και εγω τον θεωρω πολυ πιο ετοιμο απο ολους τους αλλους συν οτι ειναι και 2-3 χρονια μεγαλυτερος
benchwarmer
May 27 2016, 16:51
Από τη μία θα κάνει καλό στα νέα παιδιά να αποκτήσουν παραστάσεις και εμπειρίες. Από την άλλη όμως, επειδή δυστυχώς η πλειοψηφία μας εθελοτυφλούμε και μας θεωρούμε ακόμα φαβορί, φοβάμαι πως μία πολύ πιθανή αποτυχία θα στρέψει τα βέλη κακώς προς αυτούς... Ειδικά στις περιπτώσεις Ντόρσεϊ και Όγκαστ θεωρώ δεδομένο πως θα έχουμε ιστορίες που πολύ πιθανόν θα ξεπερνούν και τα αυστηρά μπασκετικά πλαίσια, μακάρι να βγω ψεύτης. Βασικά μακάρι να βγω ψεύτης και να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, όποιοι και να συμμετέχουν. Απλά για αυτό θέλει και κάποιες γενναίες (και "περίεργες") αποφάσεις από τον προπονητή. Δεν έχουμε ούτε το ρόστερ πλέον ούτε τον χρόνο για να χτυπήσουμε παίζοντας το αποκαλούμενο ορθόδοξο ελληνικό μπάσκετ.
QUOTE(D-Wade @ May 27 2016, 14:00 )
Ήταν δηλαδή ο Γιάννης δύσκολο στοίχημα?
Για πολλούς στο φόρουμ ηταν! Αν κάνεις μια έρευνα στα παλιά ποστ θα δεις οτι πολλοί ηταν αυτοί που μου τα έχωναν για τον Γιάννη.
Μα δεν το είπα για να φανώ δικαιωμένος, απλά είναι η αλήθεια.
Για τον Θανάση όμως θα δικαιωθώ
D-Wade
May 27 2016, 17:22
QUOTE(zorba @ May 27 2016, 18:02 )
Για πολλούς στο φόρουμ ηταν! Αν κάνεις μια έρευνα στα παλιά ποστ θα δεις οτι πολλοί ηταν αυτοί που μου τα έχωναν για τον Γιάννη.
Αν δικαίωση σου θα είναι ότι ο Θανάσης θα αποδειχθεί πιο πολύτιμος από το Γιάννη, όπως έγραψες παραπάνω , όχι δε θα δικαιωθείς
Τώρα για το Γιάννη δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με το ''χώσιμο''. To 2014 που πρωτοκλήθηκε στην Εθνική λίγοι αμφισβητούσαν την προοπτική του. Απλά στα 19-20 χρόνια του δε θα σε ανέβαζε επίπεδο. Θα ήταν ρολίστας.
QUOTE (zorba @ May 27 2016, 18:02 )
Στο να ειναι πολυτιμο μελος της εθνικης μπορει να δικαιωθεις...σε 3-4 χρονια
Στο να ειναι καλυτερος απο τον γιαννη δε νομιζω
Οταν(αν) καποτε ο θανασης φτασει στο τωρινο επιπεδο του γιαννη(ο οποιος ειναι δυο χρονια μικροτερος του θαναση) ο γιαννης θα ειναι αρκετο καιρο all star(βασικα αν εχει την επομενη σεζον εστω ακριβως τα ιδια στατιστικα που ειχε μετα το all star break θα ειναι απο του χρονου all star) και πιθανως θα ειναι μεσα στο top 10 της λιγκας
Ουτε οι σκαουτ του nba ειδαν κατι ιδιαιτερο.Τον διαλεξαν στην θεση 51 στο ντραφτ,8 θεσεις πανω απο τονδημητρητοναγραβανη
RipCity
May 27 2016, 17:44
Θα δικαιωθείς ότι ο Θανάσης θα ναι πολυτιμότερος του Γιάννη? Μάλλον το παρατράβηξες τώρα.
QUOTE(RipCity @ May 27 2016, 16:44 )
Θα δικαιωθείς ότι ο Θανάσης θα ναι πολυτιμότερος του Γιάννη? Μάλλον το παρατράβηξες τώρα.
Λέγεται "σχήμα υπερβολής" και χρησιμοποιείται για να δώσει έμφαση, στην προκειμένη περίπτωση στην αξία του και το ποτένσιαλ του Θανάση...
Θα δικαιωθώ στο οτι ο Θανάσης αν κληθεί θα ειναι σημαντικός και καθοριστικός...
KingCrimson
May 27 2016, 19:33
καλαθης-μαντζαρης-αθηναιου
σλουκας-παππας
περπερογλου-παπ* (χαραλαμποπουλος
γιαννης- παπαπέτρου
μπουρου-κουφος-βουγιουκας* (παπατζον)
Οι θέσεις που πιστευω οτι μπορούν να διεκδικηθούν από πιτσιρικάδες είναι είναι αυτές των παπ και Βουγιούκα, ο Χαραλαμπόπουλος θα ναι τουλάχιστο 8ος-9ος σε λεπτα συμμετοχής, δε ξερω αν μπορει να το αντέξει αυτό από φέτος
Petran911
May 27 2016, 21:07
QUOTE(zorba @ May 27 2016, 15:02 )
http://www.superbasket.gr/i-episimi-diagnosi-gia-printezi/Απ' ότι φαίνεται, μάλλον δεν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό, οπότε θέλω να πιστεύω πως θα είναι στο προολυμπιακό.
Κατα τα άλλα, να το θυμηθείτε οτι ο Θανάσης θα αποδειχθεί πιο πολύτιμος ακόμη κι απ' τον αδερφό του... Μπορεί να μαρκάρει αξιοπρεπώς τέσσερις θέσεις, να αλλαξει ταχύτητα στην ομάδα ανάλογα με τη θέση του - παρεπιπτόντως είναι πιο γρήγορος απ' τον Γιαννη - και να "πορώσει" συμπαίκτες και οπαδούς με φάσεις highlights σε αμυνα και επίθεση...
Δεν γνωρίζω αν ο Γιώργος θα είναι στο προολυμπιακό, και καλά θα κάνει να ξεκουραστεί αν το πρόβλημα που έχει το απαιτεί.
Όμως θεωρώ ότι κάτι πηγαίνει σοβαρά λάθος με την Εθνική, την ομοσπονδία και τους παίχτες. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ζήσης λχ δεν μπορούσε να κατέβει μια τελευταία χρονιά ή γιατί δεν έγινε μια προσπάθεια να πειστεί ο Σπανούλης. Μήπως και οι δύο είχαν κουραστεί να τους κράζουν οι δημοσιογράφοι, οι ίδιοι που κάλυπταν τον ΔΔ που δεν κατέβαινε, και δεν τους κάλυπτε η ομοσπονδία; Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σε προολυμπιακό στην έδρα του αντιπάλου για να ξεφτιλιστούμε; O Βασιλακόπουλος κάτι ανέφερε την προηγούμενη φορά χωρίς να το συνεχίσει, αλλά καλό θα είναι να ξεκαθαριστούν όλα τα πράγματα. Η Σερβία θα πάει πλήρης, η Γαλλία θα κατέβει με τον 34χρόνο Πάρκερ και τον Ντιό στις Φιλιππίνες, η Ιταλία πλήρης και σε εμάς τα παρατάει ο καλύτερος μας παίχτης, που καλώς ή κακώς έπαιξε καμιά δεκαριά λιγότερους αγώνες από το πρόγραμμα, ο αρχηγός της Εθνικής που κατέβαινε επί τόσα χρόνια, ο 21χρόνος nbaer κάνει τσαλιμάκια και όλα πάνε εξαιρετικά. Στον δε τύπο αντί να γράψουν τίποτα κάνουν αφιερώματα...
Nemesakos
May 28 2016, 11:43
Αν όντως δεν κατέβει ο πριντεζης θεωρώ πως είτε ο καιμακογλου είτε ο φωτσης θα είναι στην αποστολή.πέρα από τον Μπουρούση δεν θα υπάρχει άλλος με τις εμπειρίες η τις παραστάσεις του πριντεζη κ μόνο με τον Μπουρούση να είναι ο πάτερ φαμίλιας με τις συμπάθειες κ τις αντιπάθειες του, ο κατσικάρης πιστεύω θα θελήσει να έχεί ακόμα εναν μπαρουτοκαπνισμενο παίχτη μαζί του. Άλλωστε κ διαθέσιμα 4αρια δεν έχουμε κ πολλά..Ο Γιάννης αν αναλωθει μόνο στο 4 θα χάσει αλλά στοιχεία του η ομάδα..Ο παπαπετρου φέτος ξεκίνησε να μαθαίνει την θέση και ακόμα δεν είναι ο παίκτης που έχει σταθεροποιησει την απόδοση του. Ο Θανάσης υπό προϋποθέσεις θα παίξει κ 4 αλλά δεν έχει καμια εμπειρία στην θεση κ γενικά σε ανταγωνιστικο πρωτάθλημα.ο Λούκας θα μεινει 6 εβδομάδες έξω. Ο χαραλαμπο πήρε τωρσ ευκαιρίες αλλά είναι ακόμα πιο κάτω από το παπαπετρου.οπότε για μένα είναι μονόδρομος ο φωτσης η ο καιμακογλου με συμπληρωμστικους στην θεση τον Γιάννη τον παπαπετρου η ακόμα κ τον Χαραλαμπο.
MaJesty23
May 28 2016, 12:22
Εαν πάμε με Παπ και Παπί,στο 3 αντίο ζωή.Ο Παπαπέτρου μπασκετικά δεν μου αρέσει,και προτιμώ να πάει ο Πέρπε στην θέση του.
Απο κει και πέρα πιστεύω πολύ ,Σλούκα και Παππά ,να τραβήξουν σκορ απ'εξω,για να ανοίξει λίγο η ρακέτα για Ντιρκ και Κουφο.
Ο Θανάσης πρέπει να κληθεί ,γιατι έχει τρελή αθλητικότητα και που δεν έχει κανένας απο τα 2αρό-3άρια μας στην άμυνα.
Γενικά τρελή φάση το προολυμπιακό,με ροστερ ιντριγκαδόρικο.Εχω ψάξει εισιτήρια για να πάω και προσπαθω να ψήσω μπασκετοπαρέα μου ,να πάμε.
tuareg
May 28 2016, 12:36
Βλεπω να πεφτει ψηστηρι στο Βεζε ν αλλαξει μπασκετικη εθνικοτητα
RipCity
May 28 2016, 12:47
QUOTE (MaJesty23 @ May 28 2016, 12:22 )
Εαν πάμε με Παπ και Παπί,στο 3 αντίο ζωή.Ο Παπαπέτρου μπασκετικά δεν μου αρέσει,και προτιμώ να πάει ο Πέρπε στην θέση του.
Απο κει και πέρα πιστεύω πολύ ,Σλούκα και Παππά ,να τραβήξουν σκορ απ'εξω,για να ανοίξει λίγο η ρακέτα για Ντιρκ και Κουφο.
Ο Θανάσης πρέπει να κληθεί ,γιατι έχει τρελή αθλητικότητα και που δεν έχει κανένας απο τα 2αρό-3άρια μας στην άμυνα.
Γενικά τρελή φάση το προολυμπιακό,με ροστερ ιντριγκαδόρικο.Εχω ψάξει εισιτήρια για να πάω και προσπαθω να ψήσω μπασκετοπαρέα μου ,να πάμε.
Ο Παπαπέτρου πως γίνεται μπασκετικά να μη σου αρέσει? Δε λέω για σταθερότητα, εμπειρία κτλ, αλλά μπασκετικά μιλάμε για πολύ μεγάλο ταλέντο και τεχνικά και σωματικά. Καμία σχέση με Παπανικολάου πχ, πολύ ανώτερο ταβάνι.
aegeansheed
May 28 2016, 13:57
Παρατηρώ όσα γράφετε, αν και δε σχολιάζω πλέον όσο συχνότερα, ωστόσο δεν έχω χάσει στο ελάχιστο το ενδιαφέρον μου για την Εθνική ομάδα.
Δυο-τρία πραγματάκια ψιλοπρόχειρα και χύμα: την κλήση του Θανάση τη θεωρώ δεδομένη από τη στιγμή που επήλθε η περσινή μπασκετική (αγωνιστική) παρουσία του Γιάννη στην Εθνική. Ο Θανάσης και ο Γιάννης, πάνε μαζί και φέρνουν ως ένα μια νέα ελπίδα για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι παιδιά που αγαπάνε το ελληνικό μπάσκετ και το δείχνουν φέτος το καλοκαίρι περισσότερο από ποτέ με όλες αυτές τις εκδηλώσεις στις οποίες αποφάσισαν να κατεβούν και να φέρουν νέα παιδιά, μικρά παιδιά, στο μπάσκετ. Αυτό το κλίμα πρέπει να υπάρχει και στην Εθνική ομάδα, μαζί με την αγάπη, τον σεβασμό και την ευθύνη για αυτό που σημαίνει "Εθνική" στους Έλληνες αθλητές που έχουν την τύχη να περνάνε από τα κλιμάκια, φτάνοντας μια μέρα στην Ανδρών. Σεβασμός για την ιδιότητά της ως ομάδα ενός λαού, για την ιστορία που έχει γράψει, τους μεγάλους παίκτες που έχουν περάσει και τις επιτυχίες που έχουν φέρει μέσα από τη συμμετοχή τους σ' αυτήν. Την ευθύνη που τους δίνει ο προπονητής και την τύχη που έχουν να αγωνιστούν για έναν νέο στόχο. Ο Σπανούλης δε θα έφευγε πέρυσι, αν δεν έβλεπε με τα μάτια του ότι υπάρχει ως διάδοχη κατάσταση, ένας παίκτης-ηγέτης που μπορεί -και πρέπει- να δημιουργήσει μια νέα Εθνική ομάδα γύρω από αυτόν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ζήσης ήταν ο συγκάτοικος στο ίδιο δωμάτιο με τον Γιάννη στα δύο προηγούμενα καλοκαίρια. Η συνέχεια και η διαδοχή στην Εθνική Ομάδα δεν έγινε τυχαία, αλλά με προσεκτικές κινήσεις και με πραγματικό χρόνο που αφιερώθηκε από τους προηγούμενους ηγέτες στους νέους. Ο Ζήσης υπηρέτησε όσο λίγοι την φανέλα αυτή, ήταν ο αθλητής-άνθρωπος-ηγέτης που θα ήθελε να έχει κάθε φουρνιά παικτών. Είμαι βέβαιος ότι αφού γνώρισε καλά τον Γιάννη ως άνθρωπο, τις αξίες που υπηρετεί και την αγάπη του για την Εθνική και αφού είχαν τις κουβέντες τους, ήταν σίγουρος πια ότι η Εθνική παραδίδεται σε "καλά χέρια". Είναι μια ευτυχισμένη αποχώρηση, όπως και αυτή του Σπανούλη πριν λίγους μήνες, για τους ίδιους επίσης λόγους ελπίζω. Είναι μια ευχάριστη και ελπιδοφόρα στιγμή για την Εθνική μας αυτή η κατάσταση, όσο κι αν είναι βεβαρυμένη από τις απουσίες δύο μεγάλων γκαρντς, που ακόμα και σήμερα σε συλλογικό επίπεδο, δείχνουν την τεράστια ποιότητά τους.
Ο Γιάννης και ο Θανάσης βγήκαν μαζί και το ελληνικό μπάσκετ είναι τυχερό που τους έχει. Γιάννης και Θανάσης αντιπροσωπεύουν μια νέα ελπίδα. Οι παίκτες που έρχονται και θα έρχονται από πίσω είναι ευλογημένοι που θα έχουν ως ηγέτη στην Εθνική έναν παίκτη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αξία που είχαν ως παίκτες ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης και ο Ζήσης. Κι οπως ο Ζήσης δίνει σήμερα τη σκυτάλη στον Γιάννη, έτσι και ο Γιάννης κάποια μέρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχει την ιδιαίτερη τιμή να την παραδώσει στον Άλεξ ή σε κάποιον άλλον νέο αστέρα που δεν γνωρίζουμε ακόμα, μαζί με την αγάπη του να μεταδώσει όλα τα ωραία και μεγάλα πράγματα που σημαίνει η Εθνική Ομάδα γι' αυτόν... και για όλους τους υπόλοιπους που δεν παίζουμε, αλλά την αγαπάμε εξίσου.
Petran911
May 28 2016, 14:15
QUOTE(aegeansheed @ May 28 2016, 14:57 )
Παρατηρώ όσα γράφετε, αν και δε σχολιάζω πλέον όσο συχνότερα, ωστόσο δεν έχω χάσει στο ελάχιστο το ενδιαφέρον μου για την Εθνική ομάδα.
Δυο-τρία πραγματάκια ψιλοπρόχειρα και χύμα: την κλήση του Θανάση τη θεωρώ δεδομένη από τη στιγμή που επήλθε η περσινή μπασκετική (αγωνιστική) παρουσία του Γιάννη στην Εθνική. Ο Θανάσης και ο Γιάννης, πάνε μαζί και φέρνουν ως ένα μια νέα ελπίδα για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι παιδιά που αγαπάνε το ελληνικό μπάσκετ και το δείχνουν φέτος το καλοκαίρι περισσότερο από ποτέ με όλες αυτές τις εκδηλώσεις στις οποίες αποφάσισαν να κατεβούν και να φέρουν νέα παιδιά, μικρά παιδιά, στο μπάσκετ. Αυτό το κλίμα πρέπει να υπάρχει και στην Εθνική ομάδα, μαζί με την αγάπη, τον σεβασμό και την ευθύνη για αυτό που σημαίνει "Εθνική" στους Έλληνες αθλητές που έχουν την τύχη να περνάνε από τα κλιμάκια, φτάνοντας μια μέρα στην Ανδρών. Σεβασμός για την ιδιότητά της ως ομάδα ενός λαού, για την ιστορία που έχει γράψει, τους μεγάλους παίκτες που έχουν περάσει και τις επιτυχίες που έχουν φέρει μέσα από τη συμμετοχή τους σ' αυτήν. Την ευθύνη που τους δίνει ο προπονητής και την τύχη που έχουν να αγωνιστούν για έναν νέο στόχο. Ο Σπανούλης δε θα έφευγε πέρυσι, αν δεν έβλεπε με τα μάτια του ότι υπάρχει ως διάδοχη κατάσταση, ένας παίκτης-ηγέτης που μπορεί -και πρέπει- να δημιουργήσει μια νέα Εθνική ομάδα γύρω από αυτόν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ζήσης ήταν ο συγκάτοικος στο ίδιο δωμάτιο με τον Γιάννη στα δύο προηγούμενα καλοκαίρια. Η συνέχεια και η διαδοχή στην Εθνική Ομάδα δεν έγινε τυχαία, αλλά με προσεκτικές κινήσεις και με πραγματικό χρόνο που αφιερώθηκε από τους προηγούμενους ηγέτες στους νέους. Ο Ζήσης υπηρέτησε όσο λίγοι την φανέλα αυτή, ήταν ο αθλητής-άνθρωπος-ηγέτης που θα ήθελε να έχει κάθε φουρνιά παικτών. Είμαι βέβαιος ότι αφού γνώρισε καλά τον Γιάννη ως άνθρωπο, τις αξίες που υπηρετεί και την αγάπη του για την Εθνική και αφού είχαν τις κουβέντες τους, ήταν σίγουρος πια ότι η Εθνική παραδίδεται σε "καλά χέρια". Είναι μια ευτυχισμένη αποχώρηση, όπως και αυτή του Σπανούλη πριν λίγους μήνες, για τους ίδιους επίσης λόγους ελπίζω. Είναι μια ευχάριστη και ελπιδοφόρα στιγμή για την Εθνική μας αυτή η κατάσταση, όσο κι αν είναι βεβαρυμένη από τις απουσίες δύο μεγάλων γκαρντς, που ακόμα και σήμερα σε συλλογικό επίπεδο, δείχνουν την τεράστια ποιότητά τους.
Ο Γιάννης και ο Θανάσης βγήκαν μαζί και το ελληνικό μπάσκετ είναι τυχερό που τους έχει. Γιάννης και Θανάσης αντιπροσωπεύουν μια νέα ελπίδα. Οι παίκτες που έρχονται και θα έρχονται από πίσω είναι ευλογημένοι που θα έχουν ως ηγέτη στην Εθνική έναν παίκτη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αξία που είχαν ως παίκτες ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης και ο Ζήσης. Κι οπως ο Ζήσης δίνει σήμερα τη σκυτάλη στον Γιάννη, έτσι και ο Γιάννης κάποια μέρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχει την ιδιαίτερη τιμή να την παραδώσει στον Άλεξ ή σε κάποιον άλλον νέο αστέρα που δεν γνωρίζουμε ακόμα, μαζί με την αγάπη του να μεταδώσει όλα τα ωραία και μεγάλα πράγματα που σημαίνει η Εθνική Ομάδα γι' αυτόν... και για όλους τους υπόλοιπους που δεν παίζουμε, αλλά την αγαπάμε εξίσου.
Σέβομαι τον ρομαντισμό γιατί και εγώ αισθάνομαι έτσι. Αλλά δυστυχώς μιλάμε για προολυμπιακή χρονιά και για θέσεις στις οποίες δεν έχουμε θέσεις. Νομίζω ότι απλά κουράστηκαν να τους κράζουν, αλλά έχουν και αυτοί την ευθύνη τους γιατί θα αφήσουν την ομάδα γυμνή έναντι σε μια ομάδα που θα παίζει πλήρης και στην έδρα της. Δεν μιλάμε για πχ τον Σιγάλα ή τον Χαρίση το 2004 που είχε από πίσω ΔΔ, Παπαλουκά, Ζήση, Σπαν κλπ...
kotzito
May 28 2016, 14:20
Δεν νομίζω ότι ο Πρίντεζης θα κατέβει. Μιλάμε για έναν τραυματισμό που δεν είναι καινούριος, αλλά υποτροπή κιόλας σε ήδη παλιότερο. Έχει καταπονηθεί απίστευτα φέτος κιόλας οπότε χρειάζεται τουλάχιστον 1 μήνα ξεκούραση το καλοκαίρι.
Από εκεί και πέρα σίγουρους θεωρώ μόνο τους Καλάθη, Σλούκα, Περπέρογλου, Αντετοκούνμπο Γιάννη, Κουφό, Μπουρούση (με την προϋπόθεση ότι οι 2 NBAers δεν θα φάνε άκυρο από τις ομάδες τους. Συνεπώς περισσεύουν 6 θέσεις :
- Στο 4 πιθανότατα θα πάρει τον Καϊμακόγλου, δεδομένου ότι είναι από τους λίγους παλιούς που έχουν μείνει, είναι παίκτης που ρίχνει ξύλο και μπορεί να ανοίξει άμυνες με το σουτ αν χρειαστεί. Στην χειρότερη σε χαμηλά σχήματα βαράει και ένα πεντάλεπτο στο 5.
- Στα γκαρντ είναι ένας γρίφος. Ο Παππάς με τα υπάρχοντα δεδομένα και την κόντρα που έχει πολύ δύσκολο να κληθεί. Ο Μάντζαρης θα είναι σίγουρα στην προεπιλογή, προέρχεται βέβαια από τραγική σεζόν, αλλά ελλείψει άλλων γκαρντ μάλλον θα έχει τον ρόλο του 10ου-11ου παίκτη. Υπάρχει κι ο Μπράμος που φέτος στην Βενέτσια επανήλθε σε καλό αγωνιστικό ρυθμό, έχει την εμπειρία και φαντάζομαι θα κληθεί. Από εκεί και πέρα μάλλον Θανασοκούμπο και Τάιλερ Ντόρσει θα παλέψουν για μια θέση, με τον πρώτο να είναι το φαβορί, και αουτσάιντερ τον Αθηναίου.
- Φώτσης δύσκολο να κληθεί στα 35 του και μετά από 2 χρόνια απουσίας. Λογικά για τις δύο θέσεις που περισσεύουν θα παλέψουν Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Μπόγρης (αν πάμε με τρία πεντάρια). Αν και φαντάζομαι ο Κατσικάρης θα καλέσει και Χαραλαμπόπουλο ή Αγραβάνη (ή και τους δύο) για να έχει και 1-2 παραπάνω λύσεις μέχρι να αποφασίσει.
1-2 : Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης
2-3 : Μπράμος, Θανασοκούμπο (ή Παππάς αν κατέβει)
3-4 : Γιάννης Αντετοκούνμπο, Περπέρογλου
4 : Καϊμακόγλου, Παπαπέτρου
5 : Mπουρούσης, Κουφός
+ Παπανικολάου ή Μπόγρης
Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης δεν θεωρώ ότι έχουν θέση φέτος. Από το να τους έχεις έναν μήνα και να κουνάνε πετσέτες, καλύτερα να κάτσουν το καλοκαίρι και να δουλέψουν με τους ανθρώπους του ΠΑΟ σε ατομικές προπονήσεις, ώστε να βελτιωθούν κι άλλο κυρίως σωματικά και σε 1-2 χρόνια να είναι σε θέση να έχουν ίσως κάποιο πιο ενεργό ρόλο. Ούτε στην Κ-20 θα τους έπαιρνα, δεδομένου ότι δεν νομίζω το να παίξουν ματς Β' Κατηγορίας Νέων Ανδρών θα τους προσφέρει κάτι σε εμπειρία. Ίσα-ίσα που μπορεί να τους καταπονήσει παραπάνω. Ειδικά τον Χαραλαμπόπουλο που είχε και σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών πριν 1-2 μήνες νομίζω.
aegeansheed
May 28 2016, 14:29
QUOTE(Petran911 @ May 28 2016, 15:15 )
Αλλά δυστυχώς μιλάμε για προολυμπιακή χρονιά και για θέσεις στις οποίες δεν έχουμε θέσεις. Νομίζω ότι απλά κουράστηκαν να τους κράζουν, αλλά έχουν και αυτοί την ευθύνη τους γιατί θα αφήσουν την ομάδα γυμνή έναντι σε μια ομάδα που θα παίζει πλήρης και στην έδρα της.
Δε μπορώ να κατανοήσω πώς μια απόφαση αποχώρησης μπορεί να χωρέσει σε μια κουβέντα "προγραμματισμού ρόστερ" ενός τουρνουά. Ο αθλητής που ανακοινώνει μια τέτοια απόφαση, δε μπορεί να σκέφτεται ποια κατάσταση μπορεί να υπάρχει "μετά από αυτόν". Irrelevant, αν και υπαρκτό το θέμα που θα υπάρχει με τα guards, μέχρι να βρεθεί η κατάσταση ισορροπίας.
Αλλά δυστυχώς μιλάμε για προολυμπιακή χρονιά και για θέσεις στις οποίες δεν έχουμε θέσεις. Νομίζω ότι απλά κουράστηκαν να τους κράζουν, αλλά έχουν και αυτοί την ευθύνη τους γιατί θα αφήσουν την ομάδα γυμνή έναντι σε μια ομάδα που θα παίζει πλήρης και στην έδρα της.
Δε νομίζω ότι υπάρχει επαγγελματίας αθλητής της εμπειρίας των δύο που να το σκέφτεται. Θεωρητικά θα μπορούσε να απασχολεί έναν 19χρονο ρούκη, χωρίς να έχει αναπτύξει κάποια συναισθηματική ωριμότητα. Για τους δύο που λέγαμε (Ζήση-Σπανούλη) δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Δεν μιλάμε για πχ τον Σιγάλα ή τον Χαρίση το 2004 που είχε από πίσω ΔΔ, Παπαλουκά, Ζήση, Σπαν κλπ...
Ο κάθε αθλητής προσπαθεί να προσφέρει ό,τι μπορεί και ότι του ζητηθεί είτε λέγεται Σιγάλας, είτε Φασούλας, είτε Τσέκος. Ας μη μειώνουμε κανέναν, και ας μη θεωρούμε ότι υπάρχουν αναντικατάστατοι. Ο χρόνος είναι αμείλικτος και τελειώνει για όλους τους αθλητές κάποια στιγμή...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.